Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Hoffmann Rózsának

2011.09.24. 17:00 | törökmonika | 5 komment

 

Olvasónapló a János vitézhez, amelyet minden általános iskolásnak be kéne magolnia, mert ebben van a magyarság esszenciája.

Kiegészítéseket elfogadok! :)


(Köszönet Papp Évának az öletért és Mikes Viviennek a rugdosásért)

 

A János vitéz egy munkahelyi (és házasságon kívüli!) szexjelenettel indul, melynek során Kukorica Jancsi elhanyagolja a kötelességét, és gondatlanságával súlyos anyagi károkat okoz a munkaadójának. 

 

Folytatódik a becsületet súlyosan sértő, trágár kifejezésekkel, amelyekkel "hősünk" egy idős, tiszteletreméltó állampolgárt vegzál. Tettlegességig fajul az önbíráskodás, ennek büntetése egytől tíz évig terjedhető szabadságvesztés.

 

Szereplőnk a törvény szigora elől elmenekül, holott minden tisztességes magyar embernek tudnia kell viselnie a kötekezményeket a tetteiért. Állandó lakcímét elhagyva ismeretlen helyre távozik. A hajléktalanság ugyan nem bűn, ugyanakkor nem tűrhetjük - hősünk tehát nyakába veszi a világot. Hogy útlevél vagy legalább egy érvényes személyi van-e nála, nem tudhatjuk. Az Interpol körözi.

 

Később beáll az idegenlégióba a jogos számonkérés elől és sok ártatlan ember vérét ontja.

 

Visszatér a tett elkövetésének színhelyére, ahogy azt régi krimikből tudjuk már jól, hogy előírásszerű, ott szembesül tettének néhány szociális kihatásáról, ideértve néhány temetést is.

 

A lejtőn innentől nincs megállás.

 

Illegális drogokat fogyaszt, amitől olyan dolgokat lát, amelyek bizonyíthatóan nincsenek. Későbbi pszichiátriai vizsgálat szükséges ahhoz, hogy eldöntsük, milyen mértékű személyiség-torzulás kell ahhoz, hogy valaki egy sárkány gyomrába vizionálja magát.

 

Az önmagát a társadalomból egyszer s mindenkorra kizáró szereplőnk már-már a Trainspotting állapotába kerül.

 

Nekrofiliával végződik a dolog, amely tudvalévőleg büntetendő. Tündérországban pedig nincs egyházi esküvő.

 

Általános iskolai oktatásra csak cenzorális kiigazításokkal javaslom.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr23253395

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann Rózsának 2011.09.24. 19:28:34

Olvasónapló a János vitézhez, amelyet minden általános iskolásnak be kéne magolnia, mert ebben van a magyarság esszenciája. A János vitéz egy munkahelyi (és házasságon kívüli!) szexjelenettel indul, melynek során Kukorica Jancsi elhanyagolja a kötelesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

7241gabi 2011.09.24. 17:42:38

Ebben tényleg benne van a magyarság esszenciája, KÁ után szabadon:-)

törökmonika 2011.09.25. 01:46:18

gondolkodtam még a toldi estéje olvasónaplóján is, de nagyjából csak a címéig jutottam el (toldi estélye), annyira unalmasnak találtam. akkor is, amikor kötelező volt és most is. bocs, fiugggg.

Sun Flower 2011.09.28. 12:45:31

Jó, hogy megint írtál! Már nagyon vártam egy új bejegyzést :)

dnsrobi 2011.09.30. 07:06:27

Az a legalja, hogy az ilyen max 60 IQ-val rendelkező, /jó indulatú vagyok!/ súlyosan beteg / apenia dolorosa acuta/ szottyadt libákból, mint a mi Rózsánk, egyáltalán pedagógus lehetett, nemhogy felelős potentát! Ő, meg a mocskos pedofil papok majd felvirágoztatják az oktatást. Legyen övék a mennyek országa. Mielőbb!
süti beállítások módosítása