Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Anyák a világban!

2012.11.18. 12:33 | törökmonika | komment

Megszültük a gyerekeinket, nem kevés fájdalommal. Pelenkáztuk, szoptattuk. Az első szavuk a mama volt. Rohantunk utánuk a játszótéren, nehogy leessenek a játszótéren a mászókáról.

Bárki torkát átharaptuk volna, ha kezet mert volna emelni a gyerekre.

Vele együtt néztük meg, nincsenek-e mégis szörnyek az ágy alatt.

Sok éjszakát végigsírtunk, végigaggódtunk érte.

A kanyarója, a megfázása, bármilyen betegsége... Ott aggódtunk mellette.

Aztán ment, előbb óvodába, aztán iskolába, végül esetleg még messzebb.

De minden bánat azonnal elmúlt, amikor csak úgy felhívott, vagy megjelent és mondta, hogy jól van.

Még a választásait is elfogadtuk, ilyen lány, ilyen fiú, nem érdekes, csak szeresse a gyereket.

Az a vágyunk, hogy mielőbb magunkhoz ölelhessük az unokánkat.

Anyák a világban!

Miért engedjük, hogy a szemünk fényei most egymást lőjék?

Engem történetesen nem olyan nagyon érdekel most, kinek van igaza, melyik határ hol húzódik és ki van kormányon.

Azt szeretném csupán, hogy a gyerekemnek haja szála ne görbüljön.

Ti nem?!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr604912708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.11.18. 23:39:50

A legelképesztőbb ebben a gondolatban az, hogy feltételezed - egy pacifista széplélekkel meg lehet állítani a terroristákat! Nagyon finom vagyok, ha azt mondom, hogy naiv vagy, de sokkal inkább azt mondanám, hogy olvass kicsit utána, hogy mire mentek a fene nagy pacifizmusukkal a britek, amikor Hitlerrel szemben engedékenyek voltak!
Évek óta tűrjük, hogy Gázában fegyverkeznek, és lövik a rakétákat. Hány IDF katona nyilatkozott arról, hogy tehetetlennek érzi magát, hiszen neki az a dolga, hogy megvédje az ország polgárait, és nem képes erre, mert az európai pacifisták elvárják, hogy Izrael örnmérsékletet tanusitson, közben gyerekek ezrei ének Dél-Izraelben állandó félelemben.
Tudom, Neked a Te lányod a legfontosabb, de Izrael nem az az ország, ahol az ember csak magára gondol. Ha ezt nem tudjátok elfogadni, akkor jöjjön vissza a lányod.
Izrael nem arról szól, hogy ha szar a helyzet Magyarországon, akkor elmegyünk oda, élvezzük az alija-jogokat, és ha lőnek, akkor elsunnyogunk... az az ország az egymás iránt érzett felelősségről is szól, arról, hogy az ellenséggel felvesszük a harcot, és nem emeljük fel a karunkat, mert mi olyan jók vagyunk, hogy fegyvert nem fogunk a kezünkbe! Van olyan harc, amit meg kell vívni - itt is, ott is. A különbség, hogy ott megvivják - az izraeliek. A galuti zsidók meg nyafognak - már megbocsáss, de most már dühös is vagyok...

törökmonika 2012.11.19. 00:26:38

@Amichay: de hát kurvára egyetértek veled. csak én még mopst kezdem a szakmát.

törökmonika 2012.11.19. 00:27:49

@Amichay: és. mivel nagyságrendekkel jobban lövök, mint a gyerek, szeretném, ha helyet cserélnénk.

áginagyi 2012.11.20. 01:48:55

Szerintem nem az elsunnyogásról beszélt, írt Mónika, hanem arról, hogy tehetetlen, és arról, hogy sehol nem egyszerű zsidónak lenni. És pacifistának lenni sem bűn, és hiszem, hogy vannak olyan palesztinok is, akik szintén szeretnének békét..... Rossz volt olvasni a vádaskodásaidat.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.11.20. 14:13:02

@áginagyi: bizonyára rossz dolog szembesülni azzal, hogy a világ nem olyan, amilyennek elképzelni szeretnénk ...
Nekem évek hosszú során át, mind a mai napig, kinszenvedes tapasztalni azt, hogy mennyire nem értik Európában azt, hogy mi történik a Közel-Keleten. Különösen elfog a méreg, amikor olyanoktól hallom a pacifista szólamokat, akiket egyébként sokra tartok, szeretek. Mintha azzal meg lehetne oldani valamit is, hogy a neten, akar angolul is, felszólítják az anyákat, hogy fogjak vissza a "fegyverekkel szórakozó gyerekeiket"!
Az én fiam négy és fel évig volt katona, és sosem "szórakozásból" fogott fegyvert! Amikor úgy gondoltam, hogy az izraeli politikusok tehetnek azért, hogy Libanonbol kijöjjön az IDF, akkor sem mondtam a fiamnak, hogy ne lőjjön, ha rá lőnek, hanem tüntettem a tel-avivi utcán, hogy a politikusok tegyenek lépéseket azért, hogy a fiam ne legyen kénytelen a fegyverét használni! Nem azt mondtam, hogy nincs mit tenni a háború ellen, hanem attól kaptam fel a vizet, hogy valaki a lánya biztonsága érdekében, meg annyit sem hajlandó megtenni, hogy végiggondolja, miért folyik a háború, és a kreativitását arra használja, hogy azzal az igaz ügyet szolgálja!
Aki tollat ragad a konfliktussal kapcsolatban, azzal szemben elemi követelmény, hogy tudja, miről is szól ez a meccs, és a jószándék ne vezesse az ellenség ideológiai támogatói sorába!
Mert miről is van szó? Az elmúlt 12 évben, amikor rakéták potyogtak, és állandó félelemben tartottak a dél-izraeli lakosságot, akkor nem jutott Monika eszébe pacifikus szólamokat kiáltani az arab anyákhoz, hogy ugyan mar, állítsák le megvadult gyermekeiket, akik az ártatlan lakosságot lövöldözik, és csak azért nincsenek háromban a holttestek, mert az izraeliek gondos polgári védelmet dolgoztak ki.
Egyébként, ez a polgári védelem gondoskodik Monika lányától is Izraelben, és az a katona is, aki az életet kockáztatva bemegy Gázába, hogy felszámolja a raketakilovoket, hogy megsemmisítse azokat, akik az ő lányának az életére is törnek! Mert az izraeli katona nem szórakozásból harcol, hanem mert tudja, hogy hol a helye, milyen felelősséggel tartozik a közösségének!
Dühös vagyok, mert az én fiam is ezek között a katonák lehetne, és tudom, hogy lélekben köztük is van mindig, akárhol is él a világban. Viszont nekem fiaim azok is, akik most valóban ott állnak a határon, készen a harcra, és miattuk kikérem magamnak azt a feltételezést, hogy értelmetlenül harcolnak, vagy, hogy szórakozásból fognak fegyvert!

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.11.20. 14:19:57

@törökmonika: a lányodnak nem kell lövöldöznie, megvédik. Te pedig mindig jelentkezhet az önkéntesnek, de mar azzal is sokat tehetsz, ha nem azokkal fujsz egy követ, akik szerint mindaddig normális a helyzet, amíg a gázárak lövik dél-Izraelt...

törökmonika 2012.11.20. 22:50:00

ühüm. én egyszerűen csak aggódom a lányomért.

törökmonika 2012.11.20. 22:58:28

továbbá egyszerűen csak helyet akarok vele cserélni. mert pontosabban lövök és már nem vagyok fiatal, nem kár értem, ha úgy alakul.

törökmonika 2012.11.20. 23:05:15

és akkor még egyszer, lassan, tagoltan elmondom, hogy mindenki értse. nyilván nem vagyok hülye. újságíróként nyilván van egy csomó információm. érdeklődő emberként folyamatosan követem az eseményeket. egy atavisztikus érzést próbáltam megfogalmazni. hogy az ember nem annyira örül, ha a gyerek életveszélyben van. ennyi. lehet persze engem arconrúgni, hogy miért nem gondolok át ezt meg azt. de. végiggondolok. de nekem fontosabb mindennél a gyerekem. ennyi.

áginagyi 2012.11.21. 01:32:32

Kedves Amichhay! Azt hiszem, hogy az "ühüm" után, szintén egy ühümöt kellett volna írnod.
Nagyjából ennyit tud tenni bárki, aki nem azok fejét akarja leharapni, akik amúgy értik, hogy miért vagy indulatos....
Köszönöm egyébként kimerítő válaszodat, majdnem hasonló cipőben jártam én is, nekem 5 évig élt a fiam Jeruzsálemben, ott tanult, akkor "csak" buszokat robbantottak, nem volt háború.
Összesen két osztálytársa halt meg azon a buszon, amiről szerencsére ő lemaradt, további kettőt pedig azon az őrségen öltek meg, ahol ő is dolgozott, amikor be volt osztva.
Egyébként a mai napig olyan naiv munkát végez, amiről feltehetően szintén rossz véleménnyel lennél, ezért nem is mesélek róla.

mpreston 2012.11.24. 12:34:06

@Amichay: én olvasom és olvasom és csak azt látom, hogy itt egy anya ir az anyáknak , nem pedig egy pacifista a népnek. persze egy anya is lehet pacifista , de az egy kicsit más.
próbáld meg te is, meg kérj erre másokat is, anyákat, hogy ne engedjék gyermekeiknek elhelyezni, kilőni a rakétákat, mert erre biztos csúnya nagy rakéták jönnek válaszul.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.11.24. 13:57:56

@mpreston: attól tartok hogy egyáltalán nem ismered a helyzetet, ha ilyen butaságot írsz: az izraeliek nem lőnek rakétákat a gázai civilekre, azok a rakéták Gázából jönnek. Az anyáknak való papolás meg nem hat rájuk.
süti beállítások módosítása