Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Az élet Kertész Ákos nélkül

2012.03.04. 00:47 | törökmonika | komment

Tudom, nem kell túldramatizálni, hiszen az internet világában mindenki ott van, ahol csak akar. De ez itt és most nem csupán virtuális könnycsepp.

 

Én nem akarok olyan országban élni, ahol egy törékeny kis madárkának, egy már áttetsző öregembernek (bocsánat, Ákos, de ez van) el kell hagynia a hazáját, amelyet szeret és szeretett, amelynek minden szavát ismeri, amelynek a történelmébe ő is bele van írva, ahol született, élt, felnőtt, szeretett, alkotott – csak azért, mert mi, akik még nem vagyunk törékenyek és áttetszőek, nem voltunk képesek féket vetni a gonosznak.

Nem akarok olyan országban élni, ahol egy íróembernek bujkálnia kell, ahonnan menekülnie kell. Ahol nem lehet kilépni az utcára, mert mindig támad két-három borult agyú suhanc, akik két könyvet sem olvastak összesen sem, de a bunkósbot ott lehet a kezükben.

Nem akarok olyan országban élni, ahol félnünk kell.

Nem akarok olyan országban élni, ahonnan most Kertész Ákos megy el, aztán mindenki, akinek esze van.

Nem akarom tudni, milyen lesz Magyarország Kertész Ákos nélkül.

Ákos, nem megyek utánad.

Nekem itt van dolgom.

És nekem van – te már megtetted a magadét.

Most rajtunk a sor.

Teljesen privát szerelmi vallomás: igen, miattad megyek ki legközelebb a soron következő tüntetésre és addig fogok kiabálni, énekelni, írni vagy amit csak kell, míg olyan nem lesz az ország, ahová már Te is szívesen visszajössz.

Nagyon várunk.

Sokan.

Mert szegényebbek lettünk.

 

És valóban mindig ugyanúgy kezdődik el. 

https://www.youtube.com/watch?v=mRElWFVNN50

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr964287295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bo195 2012.03.04. 01:15:35

Köszönöm Mónika, hogy mindezt leírtad! Szeretném hinni, hogy hamarosan egy olyan országban élhetünk majd, ahol a kormány tagjai, képviselői nem bratyiznak és"jópofiznak"a szélsőjobb vezetőivel mindenféle "duma-party-kon" s, ahová visszavárják Kertész Ákost !

benko01 2012.03.04. 16:41:09

Mónika, azzal kezded, ami ilyenkor a sunyi tömegek hozzáállása: "Nem kell túl dramatizálni"
Tudom, nem magadról írod, de ez borzasztó! Amikor Brecht emigrált Németországból, akkor is sokan hajtogatták, hogy nem kell túl dramatizálni. KELL!!!!!!!!!!!!!!!! Kell, mert a akkori történet folytatását jól ismerjük. Ismerjük ennek a hozzáállásnak a hozadékait is. Ma még talán meg lehet változtatni az újabb történet folytatását, de ha továbbra sem dramatizálunk, és nem lépünk, akkor lejátsszuk ugyan annak a meccsnek a tükörképét, és egyetlen percig nem kételkedek benne, hogy az eredmény is azonos lesz!

modrill 2012.03.05. 09:32:21

hát, tényleg nem ebben állapodtunk meg...

whatsoever 2012.07.29. 19:07:41

Most Orvbán mondja, h félázsiai (nem szentkoronás?), erõbõl értõ, alattvaló lelkû vagy képességû banda vagyunk. Hol vannak a zigazmagyarok és a fajvédõ magyarok, hogy megkövezzék és megfosszák címeitõl????
süti beállítások módosítása