Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Kezdjük el összeírni a listát

2017.06.19. 16:12 | törökmonika | komment

jozsef-attila.jpg

 

 

Ahogy mondani szokás, a teljesség igénye nélkül, ami eszembe jut így harminc fokban:

Olyan országban élek, hogy ha véletlenül van gyerekem ÉS munkahelyem is, nem találok bölcsödei helyet neki.
Olyan országban élek, ahol a gyerekemnek kötelező óvodába járnia 4 éves korától, különben megbüntetnek - hely viszont nincs.
Olyan országban élek, ahol a gyerekemnek kötelező négyig bentmaradnia az iskolában - viszont minden, értsd: minden pluszfoglalkozást megszüntettek, sok helyen vécépapír, tábla, kréta, takarítás és pöttyös labda sincs, de hamarosan képesítés nélküli pedagógusok veszik át a túlfizetett pedagógusoktól a munkát.
Olyan országban élek, ahol a gyerekem nemigen mehet gimnáziumba, mert a gimnázium fölösleges, menjen szakmunkásnak.
Olyan országban élek, ahol bármikor elvehetik a horribilis mértékű családi pótlékot, ha a gyerekem lóg a suliból.
Olyan országban élek, ahol a gyerekem természetesen felvételizhet egyetemre - csak éppen megszüntetnek teljes szakokat, átszervezik a felsőoktatást, és nagyjából csak fizetős helyekre tudhatna bejutni.
Olyan országban élek, ahol a gyerekem, ha végül mégis elvégzi az egyetemet, egészen biztosan nem talál munkát. Mert vécépucolónak túlképzett, más végzettségűre meg köszönik, de nem tartanak igényt.
Ekkor természetesen bármikor elmehet közmunkásnak - közmunkásnak lenni tök jó, rengeteg pozíció van. Ott is, ahonnan kirugdosták már a képzett, tapasztalattal rendelkező embereket. Közigazgatás satöbbi.
Olyan országban élek, ahol ne kapj el még egy könnyű náthát se, mert nincs orvos, nincs nővér, nincs időpont, van viszont hosszú várólista és közveszélyes kórház.
Olyan országban élek, ahol már az alkotmány sem garantálja, hogy gondoskodik az elesettjeiről, időseiről.
Olyan országban élek, ahol undorodva elfordulnak tőled, ha valamiben is más vagy.
Olyan országban élek, ahol kínjában már tényleg mindenki utál mindenkit.
Olyan országban élek, ahol egészen biztosan egy rohadás kanyit nem fogok nyugdíjként kapni.
Olyan országban élek, ahol a legjobban úgy jársz, ha csendesen, szolidan otthon halsz meg, és a rokonság a hozott lapáttal eltemet.

Ezzel együtt kikérem magamnak, amikor a neofiták buzgalmával fölényesen azt mondják nekem, hagyjam itt ezt az országot.
Nem.
Én szeretem ezt az országot.
Itt akarok élni.
Csak nem így.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr9812606413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törökmonika 2017.06.19. 18:08:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Ehhez épp Brüsszelnek semmi köze. Annál inkább másoknak.

Badovszky György 2017.06.19. 21:08:11

@MaxVal BircaMan HJCD: Hát Birca, birka vagy! (eredetileg mást akartam írni de visszafogtam magam)
Bizony-bizony, ehhez a regnáló fasisztoid rezsimnek nemcsak köze van, de okozója.
Viszont a brüsszelezéssel orbán-kompatibilis vagy...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.20. 05:40:38

@Badovszky György:

Az összes probléma alapja: az prszág által megtermelt profitot a globálkulákok kilopják nyugatra.

zs.ati 2017.06.20. 16:05:33

Igen,de meg tudom érteni azt is aki elmegy......mindenkinek csak egy élete van,nincs másik lehetőség....

velorex-vezető 2017.06.20. 19:58:48

@Badovszky György: Móricka! Elgurult a gyógyszered? Milyen fasisztoid rezsimről hadoválsz Te szerencsétlen holdkóros! A Fidesz saját klientúrát épít és komoly korrupciós tevékenységet fejt ki a beruházásokat felhasználva. Inkorrekt húzásai vannak a politikai ellenfeleik lejáratására. De azért ilyen baromságot leírni, hogy fasisztoid rezsim? A magadfajta idióták még jobban megerősítik a Fideszt, mert inkább rájuk bízzák az országot a normális emberek, mint rátok.

Badovszky György 2017.06.20. 20:29:30

@velorex-vezető: Én is üdvözöllek nyájas és túlzottan szerény idegen!
Javaslom, töklámpa, próbáld meg a fasizmus, fasiszta rendszerek címszavakra definíciókat keresni, majd a talált leírásokat lépésről lépésre hasonlítsd össze a regnáló hatalom tevékenységével. Persze, csak ha ez a feladat nem haladja meg a rendelkezésre álló képességeidet.
Meg fogsz lepődni.
Ne válaszolj, már ezzel az egy reagálással is súlyosan sértettem az Esterházy Péter által ragyogóan megfogalmazott és általam elfogadott alapelvet ("Bizonyos szint felett nem megyünk bizonyos szint alá.")

velorex-vezető 2017.06.20. 22:39:20

@Badovszky György: Móricka! Az, hogy a foximaxin bevágtad kívülről a leckét, nem kellene, hogy ilyen éteri magasságokba emelje az önbizalmadat. Szerintem nagyon el vagy tájolva azzal a bizonyos szinttel. De boldogok a lelki szegények.
süti beállítások módosítása