Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Az utolsó csepp

2013.08.05. 14:44 | törökmonika | 7 komment

Lehet persze roppant értelmiségi módon ezen-azon pörögni.

De most úgy belegondoltam.

És még csak nem is nagyon.

Annyira természetes nekem, hogy odamegyek a csaphoz, kinyitom, iszom. Teszek fel kávét. Elmegyek klotyóra, aztán rendesen lehúzom, később kezet mosok.

Mondom a gyerekeknek, hogy időnként öblítsék már le a fejüket, ne kapjanak hőgutát.

Esetleg vizezzenek be egy törölközőt, tegyék a nyakukba borogatásként.

Felteszem a levest, mert enni muszáj.

Leöblítem a kezem, mielőtt zöldséget pucolok, utána meg pláne.

Adok inni a nyolcvanezer macskának, kutyának, papagájnak, teknősnek.

Berakok egy mosást, mert megszaporodott a szennyes.

Elmosogatok.

Este meglocsolom a virágokat. Ha volna vetemény, akkor azt.

Az autót nem mosom le, mert kiemelten hanyag vagyok.

A tükröt letörlöm, mert hiú viszont igen.

És akkor esetleg azon kapnám magam, hogy a csap beint.

Megyek a közkútra, de az is beint.

Mondjuk, van itthon csecsemő. Hát azt vagy szoptatni kell, vagy a tápszerét megcsinálni.

De nem, mert nincs víz.

Lesuvickolnám én a pulyákat, ne legyenek már világ szégyenére még koszosak is, ha már csórók vagyunk, de nincs víz.

Na, ennél kevesebbért is öltek már embert.

Tiborc panaszai a fasorban nincsenek.

Embertől vizet megvonni?

Mindenki elővette már a párna alatt tartott kézifegyvert?!

Oké, roma, utáljuk. (Miért is?!)

De ötven fokban elvenni a vizet?

Szerintem ebből sokkal nagyobb balhé lesz, mint azt a kedves ózdi polgármester gondolná.

Hogy munka, lakhatás, emberi szó, iskola nem jut a cigányoknak, az egy dolog.

De víz se?!

Ez volt az utolsó csepp, drága fideszes kormányom.

És ne gondolja senki, hogy ez vicc.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr45446093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József Visnyei 2013.08.05. 20:20:09

Az ózdi vízművektől egy Fideszes képviselő 12 milliót kap, miközben az ózdi közkutak egész éves vízellátása is 12 millió Ft/ÉV, de az utóbbiakat elzárták!
Több ezer szegény ember évi 12 millió forintért jut egész évben ivóvízhez az ózdi közkutakról.
Az Ózdon is ivóvizet szolgáltató ÉRV-nél pont 12 millió Ft-ot keres egy Fideszes országgyűlési képviselő: Sebestyén László. Ő ezt a + 12 milliót nem ivóvízre kapja, hanem a parlamenti fizetése mellé, ami szintén 12 millió Ft évente

József Visnyei 2013.08.05. 20:22:33

Ózd város ivóvíz-ellátási infrastruktúra és elosztási rendszer fejlesztése és fenntartható irányítása

Program bemutatása

A Svájci-Magyar együttműködési program keretein belül Ózd városa lehetőséget kapott ivóvízhálózatának felújítására és fejlesztésére. A projekt teljes költségvetése 1,72 milliárd forint, melyből 1,46 milliárdot a svájci fél bocsát a város rendelkezésére vissza nem térítendő támogatás formájában. Ebből az összegből a város ivóvíz-csőhálózata szinte teljes egészében felújításra kerül, az ivóvízellátás biztonságát szavatoló városi tárolómedencék száma kettővel növekszik, valamint a mechanikai eszközök (pl. szivattyúk, tolózárak) és az irányítástechnikai berendezések (mérőműszerek, számítógépes irányító rendszer) is korszerűsítésre kerülnek.

A csőhálózat felújítására alapvetően azért van szükség, mert a jelenlegi vezetékek elavultak és korrodálódtak. A város utcái alatt többek között olyan azbesztcement csövek szállítják az ivóvizet, amelyek használatuk évtizedei alatt elkoptak, faluk elvékonyodott, és ezért egyre nagyobb a csőtörések esélye. A közelmúltban sajnos több helyen is előfordultak ilyen törések, amik nem csak a lakosság türelmét tették próbára a szolgáltatás szünetelése miatt, de a talajba elfolyt víz nagy anyagi károkat is okozott az Ózdi Vízműnek. A további hasonló veszteségek kiküszöbölése igen fontos szempont amellett, hogy a felújítások után várhatólag az ivóvíz minősége is javulni fog.

A felújítás mellett a csőhálózat bővítésére is sor kerül, vannak ugyanis Ózdnak olyan utcái, területei, ahol még nincs bevezetve minden lakóházba az ivóvíz. A svájci fél nagy hangsúlyt fektet a projektnek ezen részére, amely a hátrányosabb helyzetben lévő ózdi lakosok számára nyújt nagy segítséget a jobb életkörülmények kialakításában.

A projekt második része az új tárolómedencék megépítése. Mivel a csőtörések lehetőségét teljesen kiküszöbölni a felújítások után sem lehet (ezek történhetnek akár a városon kívül is, a fővezetéken mely a város teljes vízellátásért felel), ezért a város vízkészletének ilyen módon való bővítése lehetővé teszi, hogy a szolgáltatás stabilabb legyen, és az esetleges üzemzavarok esetén se maradjon ivóvíz nélkül a lakosság. Azért, hogy a tárolókban lévő víztartalék ne folyhasson el egy csőtörés alkalmával, modern biztonsági berendezések kerülnek beépítésre úgy a tárolómedencékhez, mint a felújításra kerülő csőszakaszok megfelelő pontjain.

A projekt harmadik része az irányítástechnikai rendszer felújítása. Ennek során korszerűsítik a mérő- és jelzőberendezéseket, valamint a központi irányító rendszert is, így az esetleges üzemzavarokat hamarabb lehet észlelni, lokalizálni, és elhárítani.

Az építkezési munkálatok 2013-tól 2015-ig fognak tartani, melynek során a kivitelezők a város több pontján is megbontják az úttestet, járdát, hogy hozzáférjenek az alattuk húzódó csővezetékekhez. A város vezetése és az Ózdi Vízmű mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a lehető legkevésbé akadályozza és zavarja a lakosságot, de ettől függetlenül nyilvánvalóan lesznek kisebb közlekedési fennakadások a munkálatok környékén. Ehhez kérjük a lakosság megtisztelő türelmét. A felújítások elsősorban az ivóvíz-fogyasztók érdekében történnek, és az új csőrendszer remélhetőleg hosszú évtizedekre szavatolja, hogy a lakosságnak ne kelljen hasonló kényelmetlenségekkel szembesülnie.

Sweet And Full Of Grace 2013.08.06. 12:21:47

Nem vicc,mert még annak is rossz. A kutakat nem elzárták, hanem korlátozták a vízhozamukat. Percenként öt literre. Tehát tíz perc alatt 50 liter nyerhető ki belőlük. Ingyen. És nem 500.

Erre az ország összes szemforgatója nekiáll arról értekezni, hogy akik eddig egy fillért nem fizettek azért, amiért más havonta ezreket, most majd szomjan halnak. Nem tudják elkészíteni a gyereknek a tápszert.

Percenként öt liter vízből, ugyebár. Ingyen.

Sweet And Full Of Grace 2013.08.06. 12:24:45

"Ez volt az utolsó csepp, drága fideszes kormányom."

A drága fideszes kormányodnak pedig az egész ügyhöz az égvilágon semmi köze.

A döntést az ózdi önkormányzat hozta meg.

Egyhangúlag.

Beleértve az MSZP-t is.

törökmonika 2013.08.06. 13:26:33

kedves sweet and full: én azért nem kívánom neked, hogy sokadmagaddal a percenként öt literért állj sorba.

A Parittyás Hangja 2013.08.12. 13:48:51

Sweet izé! Mégis miért fizettek volna ha nincs se kiépített vezetékes víz se csatorna?! A tiszta víz legalapvetőbb emberi szükséglete picivel több mindent tartalmaz mint a tápszer bekeverése bár lehet nálatok nem divat fürdeni és fürdetni! Nagy marha vagy szvitike!
Aki erről a víz-ügyről képes vitatkozni, azt hivatalosan is ki kellene zárni az emberi fajból!

A Parittyás Hangja 2013.08.12. 14:03:09

A drága fideSS-es kormányodnak meg büntető jogi felelősségre vonàst kellett volna kezdeményeznie ahelyett hogy cinkos mosollyal tűrte ezt a több mint aljas embertelenséget! Úgy hogy "ici-pici" köze van hozzá pláne annak fényében hogy Orbán szerint ő egymaga testesíti meg az egèsz országot, és ami ebből valóban igaz, hogy a hivatalnoki kar döntéshozói fingani sem mernek a jóváhagyása nélkül!
süti beállítások módosítása