Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Az én kedvesem

2013.05.17. 02:14 | törökmonika | komment

Ronggyá röhögtem magam az Euroviziós elődöntőkön. Egyrészt színvonalban hozta a műsor a formáját, miszerint a hígfosba áztatott tömény unalom, másrészt az igazi kedvesem is azonnal édes álomba szenderült az adás alatt, kitekert testtartásban, pedig szeret tévézgetni.

De nem ez.

Hanem amin röhögtem, de évek óta először őszintén és önfeledten.

Három éve bajuszos, matyóhímzéses, hejderutyutyus, kihaénnem, odabaszunkeurópának, tockossaller, földoligarcha, trafikmutyis, bunkóparasztállat, asszonyverő, pedellusnakkorbácsjogot, álljatokfelhaénbejövök satöbbi országimázs épülne itt.

Na most ehhez képest bejön ez a csákó.

Szemlátomást életében nem focizott, valószínűleg a labda nem akart belerúgni, mert sajnálta.

Hülye szemüveg, idióta sapka, görnyedt testtartás.

Zeneileg nulla (egyébként nem, sőt – senkinek ki nem megy a fejéből a dallam meg a szöveg, csak erről nem illik beszélni ebben a turulon száguldó országban).

Dünnyög valamit, az elődöntőben képes kurva hamisan énekelni a sapkája alatt, de csak picit röhögött a gitáros.

Atomtutira romkocsmában merengő, ott szocializálódott figura. Ez így jó nekem, ez így jó nekem.

És azt mondom, hogy igen.

Igen, ilyenek vagyunk.

Ez Magyarország.

Esetlen, béna, kedves.

Szerethető.

Nem a karikás ostort szavazta be a nagyközönség, vokálként a vak komondorral.

Nem.

Ezt a béna csávót, aki amúgy szerintem zseniális.

Csókolom, ezt lehet szeretni.

Ha szar, hát szar (nem az).

De legalább őszinte.

Tanulságos történet ez.

Örkény istván: AZ ÉLET ÉRTELME

Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú.

Ha viszont nem fűzzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú. Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erős. De mégse koszorú.

Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes, harmadrangú valami.

Hát akkor mi?

Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányban haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr85304009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C72 2013.05.17. 11:59:12

Az "Official video" legjobb kommentje a YouTube-on:
"Kedvesem sounds like some kind of german sausage, lol!"

Kecskeméti Károly 2013.05.17. 12:00:59

Sok év, különösen az utóbb három után az első üdítő jelenlétünk a nagyvilágban. (Remélem, az országimázs központ nagy összeget utal jószolgálati követünknek!) A sok közepes, vagy gyatra zeneiségű, dögös akrobatákkal körített versenytársak között egy formabontó színfolt. Nyilván ennek is köszönhető a döntőbe szavazás. Ha sikerült egy jó angol fordítást közismertté tenni, még nagyobb meglepetés is lehet szombaton.
Külön öröm a fityisz az itthoni nagyokos fanyalgóknak!

elég.volt 2013.05.17. 14:51:47

Jó post! Először is szögezzük le: Nem szimpatizálok ByeAlex-szel, sem művész(et)ileg, sem emberileg nem igazán jön be.

DE!!!

Nagyon ráférne már erre a nyomorult magyar médiára (országra) egy ahhoz hasonló világméretű pofon, hogy mondjuk megnyeri vagy az első tízbe kerül. Rohadtul unalmas már, hogy mindenki fikázza ezt a gyereket, főként azok a senkiháziak, akik soha semmit nem tudtak felmutatni, de valahogy mindig másokról véleményt formálni hivatottak. Igen te fideszbérenc seggvakaró philip, igen te Jugoszláv menekült, mezítláb 9. lettem ruzsa magdolna, igen te apukámvilágában ragadtam csiszár és igen ti, többi nagypofájú törtető patkányok! Szakmailag 0, de egó aaaaaz van. Meg hátszél...

Ez a Kedvesem nem egy jó produkció. Megkockáztatom, hogy szar. Hamis volt. Naés? De nekem és amint látjuk európának igenis ez kell. És ez kellett a hazai szavazóknak is. Halló? Nem esett le barmok? Lehet szidni, meg irigykedni, meg sárdobálni. De IGÉNY IGENIS ERRE VAN! Nem csak magyarországon, de Európában. Sajnos jobban kajálják, mint az R-Portot vagy a megasztárból kipergett söpredéket. Ez van.

Remélem megnyeri. Kap egy rakás pénzt és elhúz az országból. De ByeAlex előtte még fordulj vissza és egy jó nagyot köpj ezek felé!

JA: Ahol helyesírási hiba van, ott tessék nemecsekernőre gondolni. Majd akkor lesz nagybetű, ha kiérdemli!

remekelek64 2013.05.17. 17:21:41

ByAlex annyira szar, hogy már szinte jó...Ő UHrin Benedek reinkarnációja. És most jó nekünk. Még ha három éve éhes farkasok is próbálnak nevelni bennünket...

Hatos. Faszt, kilences! (törölt) 2013.05.17. 19:47:27

Ha már úgyis szóba került Örkény meg az esetleges angol fordítás, javasolhatom.

'my good old fellow, my good old fellow'

ti, síkhülyék

Rákász Béla 2013.05.18. 13:17:14

Ez a szerencsétlen gyerek, a hazai pop szakma szégyene! Szakmailag...
Egyébként egy újságíró és csak hobbiból "zenélgetett" eddig egy rock bandában, és ez volt a 8. élő koncertje! Soha életében nem is látott még ekkora színpadot és zenei show-t! Pont ettől válik olyan szerethetővé a lányok számára, mert tényleg teljesen be volt tojva az elődöntőben, attól volt hamis még ez az egy hangból álló dal is, ezzel beindítva a női "védjük meg a kis butát" ösztönt! És nyomták az SMS-eket...
De Ti tényleg azt szeretnétek, hogy minél nagyobb hülyék képviseljenek minket az EU-ban?
Akkor értem már a sok (10-20%közötti) mszp + Együtt 2014 szimpatizánst...

törökmonika 2013.05.18. 20:56:05

@Rákász Béla: ha választanom kell, ki képviseljen bennünket az eu-ban, deutch twitter tamás meg a többi faszkalap vagy byealex, ne legyen meglepetés a döntésem.

Elijah_Baley 2013.05.21. 17:28:35

nemtom, nem érzem a politikai párhuzamot
vagy de, vannak az évtizedes(23, ugyebár) profik, akik közt ez a tökteheccségtelen béna gyerek is félisten
:)

Fenchurch68 2013.05.21. 18:01:04

Egyik legkedvesebb Örkényem, mindig a Kosztolányi vers jut róla eszembe: "Csak bot és vászon, de nem bot és vászon, hanem zászló" - hát ez a fiú is valami zászlóféle. Góg és Demagóg leányaként azt gondolom, azért kajálják, mert "hát ilyet én is tudok!" Ha ez csak három embert indít Európában arra, hogy elkezdjenek mondjuk szolfézst tanulni, már megérte.

Rákász Béla 2013.05.22. 16:02:38

@törökmonika:
Kedves Mónika! Én nem vagyok ennyire liberális. Nekem Mátyás Király az igazi, ha már politikusokról is beszélünk. Ő sem tartotta be az eu-s szabályokat, el is ment Bécsig! :-)
És mivel itt Magyarországot képviseli az "énekes" (Alexünk nem az!) ezért Radics Gigit kellett volna kiküldenünk, akitől még Quincy Jones is el volt ájulva! És akkor büszkék is lehetnénk magunkra, függetlenül attól, hogy hányadik lesz.
Most csak sajnálatból szavaztak erre a kis szerencsétlenségre, ami a hazánkra nézve szégyen! És megalázó...
süti beállítások módosítása