Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Francnak kell hőbörögni

2013.02.11. 01:09 | törökmonika | komment

Én nem értem, mit pattognak az emberek. Hó van, ilyenkor hólapátolni kell. Holnap felkelek, elviszem a gyereket az iskolába - előtte azért felpofozom, mert kötelességtudó vagyok -, aztán beballagok a munkahelyemre. Jó munka az, fűtenek. Igaz, büfé már nincs, meg vécépapír sem, de állami fenntartású, tehát biztonságban vagyok. A nagyobbik gyerek szólt, hogy ki kéne perkálnom a tandíját, de rádörrentem, hogy tandíj nincs is! Amúgy pedig menjen el dolgozni, én is eltartottam magam ennyi idősen. Aki akar, dolgozik. Nem büdös a munka. Hazafelé menet felveszem azt a hatvanezret Orbántól, amit mondott, abból veszek ennivalót, két hétre biztosan elég lesz. Ha véletlenül ott áll a kikapcsolóautó a lakásom előtt, csak kacagok: ugyan már, hiszen szigorú törvényi feltételei vannak a szolgáltatásból kikapcsolásnak. Hogy mégis megtörténik, sebaj, csak kacagok. Átmegyek a szomszédhoz, mert neki van még egysége a telefonján, onnan hívom az illetékest, aki nyilván azonnal intézkedni fog.
Kicsit zavar, hogy idétlenkednek az utakon a hajléktalanok - ahelyett, hogy hazamennének -, meg hogy holnap káoszos lesz a város, mert az egyetemisták is randalíroznak, bezzeg az én időmben ilyenkor már rég előadáson ültem és szorgalmasan jegyzeteltem.
Jogok, mi?! Hát a kötelesség? Előbb tegyél le az asztalra valamit, legalább egy vázát.

Hepajoznak itt nekem össze-vissza.

Én befogom a számat, mert egyrészt nincs miért kinyissam, másrészt abból még senkinek nem volt baja, ha csöndben volt. Nem a mi dolgunk ez.
Jönnek itt nekem a munkahelyen nyafogni a közmunkások - jó, hát én is az vagyok, de én büszkén! -, hogy már nyolc órás meló sincs, meg hogy a népszámlálás is lassan halad. De ők a hibásak.
Tessék, lehet menni parlagfüvet nyírni a hó alatt! Ja, hogy az másik szervezet dolga...
Aki akar, tud dolgozni.
Én például most lemegyek a patakra egy vödör vízért, mert ha szegények vagyunk is, de tisztesek, adunk a személyes higiéniára.
Tegnap elvitték az egyik gyereket állami gondozásba, itt meg mindenféle autók állnak, hogy vigyem ki a bútort.
Örömmel teszem.
Jobb lesz nekem úgy, kevesebb a költség.
Nem mintha most sok volna! Én már attól is boldog vagyok, hogy pártunk és kormányunk eddig nagylelkűen támogatta a rezsiköltséget - és ezentúl még jobban fogja. Azt a kis időt csak kihúzom a hajléktalanszállón.
Igaz, hogy így kiesem a tb-rendszerből, de benéztem a számlák határidejét, úgy kell nekem.
Nyugdíj? Hát arra gyúrok...

Töretlenül bízom.

Van még egy csini kiskosztümöm, azt fogom felvenni.
Meg az apanázst.
De anélkül is mennék békementelni, mert ebben az országban élek és szeretem. Magyarul beszéltek a szüleim, és még nekem is megy valamennyire, csak már kicsit lötyög a húszéves protkó, úgy nehezebb lekövetni szeretett vezérünk intonációját. Invokációját. Vagy valamit.
Magyarország, én így szeretlek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr165073621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorica123 (törölt) 2013.02.11. 09:26:43

:)))) Hát kb lekövetted a kormány logikáját. T. i. azt, hogy "kutyát nem érdekli, ógyátok meg, mi okosak vagyunk itt magunknak".

áginagyi 2013.02.13. 20:58:46

Kedves Mónika! Kifogástalanul plasztikus minden szavad. Akár hiszed, akár nem, nagyon sok ismerősöd, barátod, üzletfeled esik (esett ) kétségbe
Hiszed, vagy sem, volt aki le is küldött valakit hogy nézze meg azonnal, hogy most mi is zajlik a házad köröl és találgatni kezdte, hogy vajon melyik gyermeked került állami gondozásba.
Ő maga nem tud mozogni, és ráadásul nincs olyan borzalom, amit ne tudna elképzelni. (evvel sokan vagyunk így egyébként), de mint Timur és csapata annak idején, lehetséges ismerőseit és széplelkű barátait körbetelefonálta meglehetősen nagy port kavarva lelkiismeretekben.
Mindenki, aki csak valamiféle ismerős birtokában volt adta tovább az üzenetet és a kérdéseit is feltette.
Egy idő után -nem mondom, hogy teljesen megnyugtató- , de válasz érkezett olyan embertől is, aki hiteles választ adott.
A kedélyek természetesen nagyjából megnyugodtak, de a segítőkészség nem tűnt el senkiből.
Ezekről meggyőződhetsz magad is, ha az általad is kedvelt barátaidat megkeresed egy-egy levéllel.
Az iszonyatos segélykiáltások helyett talán felnőtt módjára is lehetne lépni. Sokan állnak készen arra, hpgy valódi segítséget adjanak, amihez várják a Te partneri viszonyulásodat.

törökmonika 2013.02.14. 05:22:40

@áginagyi: drága, drága, drága áginagyi! igen, értesültem.
mi több, ketteském is lekapott mind a tíz körmömről. de aztán megmutattam neki a szövegben, hol kezdődik az irónia meg a paródia. az első mondatnál, egyébként. rettenetesen röhögött.
ugyanakkor nagyon meghatódtam, hogy ennyire kedvesek az emberek, akiket szeretek (lehet, hogy a többi is, de nem ismerhetek mindenkit).
kicsit el is bőgtem magam egyébként, de ez maradjon köztünk, mennyire aranyosak vagytok.
ezek szerint magyarázatra szorul a szöveg, és az nem jó.
de azért elmondom.
az szaladt ki a klaviatúrából, miket gondolhat egy tökéletesen elkötelezett kormánypárti, amikor szarba kerül. akinek - mint koestlernél, a sötétség délben című alapműben - az a dolga, hogy akkor is szeresse a rendszert, ha ő maga épp...
amikor igazán bajban vagyok, arról úgyis szólok nektek. volt már ilyen, remélhetőleg nem lesz többet.
leírni olyasmiket szoktam, ami megítélésem szerint túllépi a magánszférát, és esetleg akár három embert is érinthet, vagy esetleg többet, tehát levonható belőle valami következtetés a világról, amelyben élünk.
tehát már most jelzem, hogy ha egyes szám első személyben arról fogok hosszan tűnődni, hogy levágott lábú nagymama vagyok, akit kilakoltattak újpalotán, így már egészségügyi ellátásra sem vagyok jogosult - akkor azoknak a segítségkiáltását kell meghallani, akiknek ez az eszközük sincs meg, hogy felhívják a figyelmet valami ordító nagy hibára a rendszerben.
szeretlek titeket.

áginagyi 2013.02.14. 10:05:49

Én meg szeretlek,, de ezt egészen biztosan mondhatom a többiek nevében is. Az ajánlat természetesen most is fennáll, léci telefonálj, írj, külön személyesen.
Apropos ! Nem jössz le vasárnap a filmklubba? Szellemkutya és utána jó kis elemzés, beszélgetés, tényleg jó, és együtt is vagyunk ,,,,,majndem mindenki, akit kedvelsz esetleg.....
süti beállítások módosítása