Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Táncválasztó, párválasztó

2013.04.11. 10:43 | törökmonika | Szólj hozzá!

Szeretve tisztelt pártunk és kormányunk!

Ezúton jelentkeznék a programra.

Magamról annyit, hogy életkorilag és élethelyzetileg célcsoport vagyok.

Elképzelésem a következő.

Keresem azt a lányt, aki konzervatívan öltözködik, este kilenckor már ágyban van, de előtte elmormol még egy imát, kizárólag Wass Albertet olvas, a tánciskolában pironkodva áll a sarokban, míg el nem hangzik a felszólítás, hogy fiatalurak, kisasszonyok, lépjenek oda egymáshoz, egy-két-há, keringő.

Akit hazakísérek majd a táncóra után, a házmesternek adok majd pénzt, hogy ne morgolódjék.

Akit az apja, szerető édesanyja az ajtóban vár. Engem esetleg behívnak, leültetnek a lócára és hosszan elbeszélgetünk arról, hogyan képzelem a jövőmet és mivel foglalkoznak a szüleim.

A kiválasztott lány ezidő alatt édesen, csendesen, a hokedlin hímez.

Vasárnaponként – természetesen csak szülői engedéllyel – elmennénk sétálni a Városligetbe, természetesen a mise után, és kacagva meginnánk egy málnaszörpöt, mielőtt felülnénk a körhintára.

Később azt tervezgetnénk, milyen tapétájú legyen majd a nappali, ahol ő nagyokat kaccintva majd neveli a pufók gyermekeinket, míg fő az ebédem, amire hazaugrom munka közben, magamra kanyarítván a házikabátomat. Utána újságot olvasnék, azt az egyet, majd kissé elszenderülnék.

Miután mindezt jól megbeszélnénk, szegfűcsokorral a kezemben – természetesen vizitkártya előreküldése után – bekopognék egy szép nap hozzájuk, és reményteli várakozással, de természetesen aggódással is, döcögve, botladozva, megkérném a kezét.

Kis butuskám elsikkantaná magát, szája elé kapná a kezét és szemében könnyekkel tekintene apjára.

Édesanyja közben elpityeredne, de eltakarná orcáját a konyharuhával.

A falvédőn a hímzett galambok turbékolásba kezdenének.

Édesapja komolyan összeráncolná munkában megfáradt szemöldökét, hosszan hallgatna, majd azt mondaná, hogy nem fog a boldogság útjába állni. Majd amúgy férfiasan elmorzsolna egy könnycseppet.

Ekkor megfognám a drága kezét és egy gyöngéd csókot lehellnék rá.

Esküvőnk előtt az atya jegyesoktatásban részesítene bennünket, hogy mindent tudjunk a jó házasságról. A kedves néha elpirulna, én olyankor csak jobban és jobban imádnám őt.

A ceremónia után kissé megszeppenve emelném karjaimba és lépném át vele a küszöböt a hálószobánkba.

A többiről nem ildomos beszélni.

Tisztelt pártunk és kormányunk!

Úgy érzem, ha kissé szemérmesen is, de elmondtam, hogy mit szeretnék. Kérem, a meghirdetett programjukba felvenni szíveskedjenek.

Legmélyebb tisztelettel:

Bükkfaházy Emil

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr875216501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása