Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Nálunk, a tanyán...

2013.03.15. 18:30 | törökmonika | 87 komment

Nálunk, a tanyán egyszerűbben mennek a dolgok. Mondja, szomszéd, jön-e már az ár? Jön biza. No, akkor kettővel több doboz cigit veszek. Az kitart, míg el is megy az ár. A kutyát meg nem engedem ki.

Esik a hó? Hát, szomszédasszony, szokott az ilyenkor. Ja, akkor megkeresem a hólapátot.

Nagyon meglepett mindenkit, hogy miután fél Európát beszórta hó, hozzánk is elérkezett.

Váratlanul.

Nem szólt az senkinek, rossz a sajtósa.

És akkor akár hat-nyolc órán keresztül esett is.

Gondoltam is, hogy a kardomba dőlök, de inkább a párnámat választottam.

Én egy cinikus, tanyasi ember vagyok.

A természet lágy ölén élve.

Én bezony nem indulok el autóval ilyenkor, kivárom akár azt a hat-nyolc órát is, amíg alakul a helyzet.

De hát nem is számítok értelmiséginek.

Hála a Teremtőnek, a TEK a helyén volt, és ment menteni. Harci felszerelésben, ahogy kell.

Azon az úton, ahol elvileg nem lehet járni.

Én is az eszükért szeretem őket.

A hülye labancoknak ez nem okozott problémát, mert nyilván nem itt élnek. Kikotortak még minket is (most azért jó tanyasiként mondanám, hogy ha még fél órát várnak, elolvad az magától is, mármint a hó meg az ellenállás.)

Mink itten a tanyán úgy szokjuk csinálni, hogy ha bemondja a rádijó, hogy havazás lesz, akkor odaállunk a lapáttal, hogy a tehén azért ki tudjon menni. Nem utána szaladunk a lapáttal. Meg ha hideg jön, mert tél van, akkó jól befűtünk, ne fagyoskodjanak a pulyák. A szekérderékbe ilyenkor nem tesszük őket, mert miért nem ér rá, hogy meglátogassuk Manyi nénit. Ha holnapra meghalt, úgy járt.

Közben pittyeg a telefon, mondja a jó belügyminisztérium, hogy üljek át másik autóba. Egybe se ültem bele ma még, de jó, megteszem, kötelességtudó álompolgár vagyok én.

Chryslert szeretnék, lehetőleg metálszínben.

Turbókkal.

Automatásat nem kérek, tehát majd nézelődöm még kicsit.

Aztán jött a zokogás is a közösségi portálokon, hogy elfogyott a pelenka a gyerek segge alól.

Mink itten a tanyán ilyenkor a fogunkkal letépjük az üngöt magunkról és azzal szánjuk meg a szükségét a dednek Bicske magasságában.

Rettenetesen sajnálom azokat, akik akár három-négy órára is elakadtak az utakon, mert az állami útkezelő nem söpörte előttük tisztára, pedig világosan megmondták, hogy ők most mennek és nem máskor.

Mink itten a tanyán, három disznó alatt azt kezdtük el számolgatni, mibe fáj ez nekünk, hogy esett a hó akár hat-nyolc órát is.

Ha mink itten a nagyon buta telefonjainkról sms-t küldönk, annak ugye megvan az a jó kis ára.

Ha ez kimegy minkenkinek, az nem lehet óccsó.

Kérdezném azért így csöndesen, parasztosan, honnan a kibaszott kurva anyátokból tudjátok a telefonszámomat.

Próbáltuk itten felhívni a másik tanyán a Mici nénit, akinek a nyugdíja pont arra jó, hogy a hajára kenje, évek óta nem fűt, mert nincs miből, és enni is csak akkor eszik, ha valaki visz neki, de nem vette fel, mert nincs telefonja.

Ja, amúgy itt nálunk a hó már el is olvadt.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr175136695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pózolj műveletirányító központban 2013.03.15. 23:43:25

Ha az egész ország katasztrófahelyzettel foglalkozik, menetrend szerint kovácsolják kedvenceink a politikai tőkét. Suttyósághatározó.  Kivel mással is lehetne kezdeni, mint Orbán 'bölcsvezér' Viktorral, aki beült pár fotóra a Tev...

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.15. 23:10:02

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium tájékoztató SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról van szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben - hogy a Telenor nyil...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Látó 2013.03.15. 22:23:10

@törökmonika:
Miiin-den jóót Móóónikaaaaa...

zembertelen 2013.03.15. 22:27:24

Az utasításnak megfelelően én át is ültem egy másik autóba.
Hát nem a Gíró Szász ült benne!
- Bocs.- mondtam, és fejem nyakamba húzva elindultam törökmónika tanyája felé.

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 22:29:56

"Mink itten a tanyán ilyenkor a fogunkkal letépjük az üngöt magunkról ..."

Mi az az ' üngő ' ?
Bár én egy pesti ficsúr vagyok lehet jobb is ha nem tudom :D :D

pocaklakó minimanó 2013.03.15. 23:05:30

"...honnan a (...) tudjátok a telefonszámomat."

Vö.: "Technikailag nem lehetett megoldani, hogy csak azok kapjanak sms-t, akik a kritikus helyeken tartózkodnak, ezért az egész országban a két mobilszolgáltató ÖSSZES ÜGYFELE kap figyelmeztető sms-t."

Szóval, onnan tudják a számodat.

És hogy a saját szolgáltatód honnan tudja a számodat? Ez bizony rejtély lehet tiknektek ott künn "a tanyán." Ott, ahol még a 'zinterneTTet is a postás hozza hetente egyszer.

pocaklakó minimanó 2013.03.15. 23:07:03

@béla a görög:

"Mi az az ' üngő ' ?"

Olyan nincs. Az ingről van szó, amelyet így is ejtenek. Például Somogyban.

"Fót hátán fót, egy üngöm volt,
Az is gallérozatlan volt.
Hogyan menjek házasonnyi,
Mikor nem t­ok tisztát vennyi.

Vággyuk el Zsuzsi péntölit,
Vargyuk meg gatyának felét,
Ő sem kicsinn nincs már ölben,
Hogyan legyen fél péntőben.

Ha ja Zsuzsit kérnyi jönek,
Hogyan adol tisztát ennek,
Üssön meg a bükfakánya,
Mér nem sijetsz hamargyában."

törökmonika 2013.03.15. 23:18:43

örülök, hogy így elrendeztétel egymás között a szemantikai félreértéseket.

Szaszy G 2013.03.15. 23:20:07

@béla a görög: Nem üngőt írt, hanem üngöt. Némi logikával kimatekozható, hogy talán ing akar az lenni... Mi mást is akarna letépni, aminek hasonló neve van, talán a bekecset? :D :D :D

Maitre 2013.03.15. 23:34:40

Te mi a fenének élsz tanyán, ha ennyire frusztrál? :)

"De hát nem is számítok értelmiséginek." Hát nem. Másik kérdés hogy minek blogolsz akkor. Vagy tudsz olyat mondani, amire más kíváncsi?

@Szaszy G: Mondjuk a férjeurát. Mondjuk azt nem letépni lenne, hanem kitépni, de úgy, hogy cuppanjon.
Ostoba csököttagyú libája, aki minden jószándékú kezdeményezésbe csak belehányni tud...

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 23:55:48

@pocaklakó minimanó: Köszönöm! :) megpróbáltam rákeresni ' üng '-ként is. aztán gondoltam hátha ' üngő vagy üngö ' :D

@Szaszy G: némi matekkal logikáztam bakker igy jött be a képbe az ' üngő ' azt hátha rövid mássalhangzó lesz belőle tárgyesetben.
Nem azért fizetnek, hogy tudjam a tájszólásokat hanem hogy tudjam azt a kismillió 3 betűs kifejezést ami az informatikában van. És ezek között a ÜNG nem szerepel... Még :D :D

Késes Szent Alia 2013.03.16. 00:19:56

Tik ottan a tanyán józan eszű népek vagytok, és röhögtök a marha városi emberen, aki nem érti, hogy havazáskor hó esik, és hogy gyerek előbb volt, mint eldobható pelenka.

Mi itt a városban három másodperc alatt levesszük a netről az infót, hogy a mobilszolgáltatók saját költségükön küldték szét az sms-eket, a telefonszámokat pedig (állítólag) nem a BM kezelte. Közben lehet, hogy kicsit röhögünk azon, aki a gugli helyett a jóatyaúristentől várja az ilyesmire a választ.

Ti otthon vagytok a földeken, és kiássátok a tehenet a hóból, hogy nekünk is legyen tej a reggelihez. Mi otthon vagyunk az "információs szupersztrádán", és szívesen segítünk, hogy ti se tévedjetek el. És ez jól van így, ez a komplementaritás. Még a kölcsönös röhögés is jól van, ha közben észben van tartva kinek-kinek a saját esendősége.

PS: A "te tanyasi" és "én városi" persze csak szimbolikus, és a komment az írásodra reagál, nem rád személyesen. Amúgy jó a blog.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.16. 00:35:17

@Késes Szent Alia: Aztán majd ha két hétig szakad a hó, nem lesz tej, nem lesz kenyér, nem lesz áram... meg pelenka sem.
Nos, itt vidéken, én akkor kivágom az egyik fát, fejbecsapok egy csirkét ha úgy tartja úri kedvem. És főzök egy jó forró levest. Te meg a városban fázol és éhezel.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.03.16. 00:46:47

nem vagy értelmissség? akkor hogy mersz blogolni? hogy mersz élni?

minden magyar értelmissség tudja hogy csak az ember aki értelmissség

hajrá magyar értelmissség

Késes Szent Alia 2013.03.16. 00:49:29

@ErtelmetlenSzajkarate: Addig is, míg az elképzelt nyomorúságos döglődésem bekövetkezik, városi értelmiségi módra megjegyezném, hogy egy slippery slope logikai hibát követsz el: ha majd két hétig esik a hó... és a katasztrófavédelem két hétig semmit nem tesz... és nem lesz a városban élelem meg fűtés... és közben falun meg simán lesz... akkor majd én rosszul járok, te meg jól.

Persze ha te már attól jól érzed magad, hogy egy ilyen szcenáriót elképzeltél, nyugodtan tedd, ott faluhelyen biztos nincs sok szórakozási lehetőség, nem irigylem tőled az ilyesmit.

Maitre 2013.03.16. 00:52:51

Na igen, ez a disznószarban tapicskoló felsőbbrendűségtudat az egyik, amiért annyira szeretünk titeket.

Csak nehogy úgy alakuljon az utópia, hogy rátok már nem lesz szükség, mert a munkátokat nyugodtan elvégzi pár gép, az pedig már nem lesz érv, hogy akkor veletek meg mi lesz. Aztán aki képes a városi életmódra az jön, a többi meg megy a levesbe. :)

vackor1 2013.03.16. 00:53:33

@pocaklakó minimanó:
Nem kötekedésből írom, de attól a két szolgáltatótól pontosan 7 ( hét ) számot használok és egyre sem kaptam üzenetet.
Amúgy meg miért is nem lehetett technikailag megoldani, hogy csak adott adótornyok közelében lévő számokra menjen ki ez a semmit nem érő - majd' azt mondtam,hogy röhejes - üzenet ? ( mondjuk ehhez nem értek, ha így valóban nem lehetett volna , akkor majd valaki hozzáértő elmagyarázza, de magamtól azt gondolnom, hogy ez nem lehet óriási probléma )

Maitre 2013.03.16. 00:53:50

... nem vagyunk egyébként annyira messze tőle.

Szaszy G 2013.03.16. 00:57:58

@béla a görög: Apukám, akkor biza alkotnod kell valamit informatikában, amit elnevezhetsz ÜNG-nek ;) Hátha pont attól válsz majd sikeressé! ;)

törökmonika 2013.03.16. 01:02:27

hülyék vagytok :) tavasz van , tavasz van, gyönyörű tavasz. ugye most nem egymást fogjátok beszántani? mink itten a tanyán (na, aki ismer engem, most befordul a sarokba a röhögéstől) már a tavaszi vetéssel vagyunk elfoglalva. sose hittem volna, milyen nagyon meg lehet örülni a peckesen dúdoló virágoknak. tulipán, liliom, krókusz, meg a franc tudja, hogy hívják őket, de szépek.
az ország helyzete nem annyira szép, de ha gondosan felszántjuk és bévetjük mindenfélével, akkor még lehet.

ErrorFlynn 2013.03.16. 01:03:30

hónapok óta ez már a második olvasható blog, amit találok. hová fajulunk.

béla a görög (törölt) 2013.03.16. 01:04:52

@ErtelmetlenSzajkarate: szerinted a konzervet a mirelittet vagy készételt azt viccbből találták ki? Akárcsak a hőszigetelést. Előbb lesznek szarba tanyán/falun mint városban, azon túl, hogy menteni is ott mentenek ahol több ember van. Tudod hatékonyság és ilyenek. Úgyhogy szép dolog az öntudat és az önérzet, de ez nem az '50-es évek és nem is lesz az.
Most sem a nagyvárosokban ment el az áram és ha 2 hétig esik a hó akkor sem ott fog. És úgy gondolom akik ma tanyán/falun élnek azok számolnak ezzel.
(A lakosság 75%-a városlakó, így kell viszonyulni ehhez a dologhoz, nem az önérzettel)

törökmonika 2013.03.16. 01:14:55

@béla a görög: igen, tökéletesen igazad van. magam is nagyon megrettentem attól, hogy hat órán keresztül esett a hó és a kéretlen sms-ek hada. mink itt ezt itt a tanyán nagyon egyszerűen intézzük el. bebasszuk például a telefont a sutba. a márciusi havon meg röhögünk.

béla a görög (törölt) 2013.03.16. 01:53:41

@törökmonika: Tudom én azt, van egy apám hasonló mentalitással :)
Nincs ezzel baj, csak tudni/látni kell hogy működik a 'világ többi része'.

törökmonika 2013.03.16. 02:19:01

@béla a görög: hát, lássuk be, erre alkalmatlan vagyok itt a vályú mellett, vagy hogy hívják ezt a szart itt.
műveletlen fapicsa vagyok.

Pannon Puma 2013.03.16. 02:24:46

jó írás, gondolkodni kéne rajta el, nem az üngön lovagolni...

2013.03.16. 02:33:29

@törökmonika: a műveletlenségre így helyből nem mernék fogadni, de a szabadszájúság kétségtelen :-)

Legalább átmentetek azóta Mici nénihez, hogy megnézzétek, mi van vele, vagy megvárjátok inkább, amíg átviszi a szél hozzátok? :-)

törökmonika 2013.03.16. 02:57:14

hát, nézd, én pont leszarom, mi van mici nénivel, úgyis nálam fog zörömbölni a hatóság, ha kinyiffan. mármint mici néni. hó már rég nincs, úgyhogy bátran jöhetnek. hó csak a hírekben meg az M7-en van. ja, meg a kommentekben. basszus, milyen globális felmelegedés?!

törökmonika 2013.03.16. 03:25:25

@Légifarkas: (mici néni kurva jól van amúgy. átmentem. felébresztettem.baromira elküldött a picsába. tehát jól van.)

2013.03.16. 03:50:53

@törökmonika: jóvanna :-) Magamtól is rájöhettem volna, hogy az útszéli döglött kutyát se érdekli a vénasszony, és csak azért akartad hirtelen felindulásból felhívni, mer' amúgy nem tudsz mit kezdeni a kártyádon lévő pénzzel. Ismerős érzés, nekem már mobilom sincs emiatt :-)

"basszus, milyen globális felmelegedés?!"
Na, erre majd visszatérünk július végén, amikor 25 °C lesz éjjel a verem hátsó sarkában, és a gumicsizmát a sezlony alatt dugdosod, hátha talál valami egyéb zöldet magának a tehén :-) A fóliasátorról tavaly leszakadt nájlont ki ne dobd, ehelyett gyűjtsd majd össze az addigra szarrá szikkadó napraforgók szárait, készíts belőlük kuuuvanagy tölcsérszerű vázat (ha nincs madzag, a hajad is megteszi, ami nem megy el, az úgyis kinő megint), takargasd le a belsejét a nájlonnal bévülről kifelé, ahogy cseréptetőt raknak, oszt' tedd az egészet az elapadt gémeskút fölé (nehogy dögkutat csinálj a gémesből, szokjad az ásást!). Mert eső egész nyáron csak kétszer öt percig lesz, de akkor annyi, hogy ha ügyes leszel, csordultig gyűjtheted vízzel a kutat ;-)

törökmonika 2013.03.16. 04:52:08

@Légifarkas: na most ha te nem a pasim vagy álnéven, akkor simán lehetnél, mert ő is pont ilyeneket mond nekem :D

bratya 2013.03.16. 05:33:03

@Késes Szent Alia: Tudod ezeket a városi csodákat már tanyán is meg lehet tenni. Én is megteszem. És tanyán pedig egyre több értelmiségi, diplomás él, aki tudja, hogy elolvad a hó és nem indul el kocsival, csak másnap, mindennapjait a józan ész vezérli és nem várja a megoldást mindig mástól!

Reneszánsz asszony 2013.03.16. 07:31:48

@Maitre: bizony, ha a nagyképűségtudat nem disznószarban tapicskol, hanem a városi flaszteron pattog, akkor annak már helye van... ha volna mivel gondolkodnod, tudnád, hogy a falusiak "nagyképűsége" az urbánusok lenézésére adott válaszreakció... mondhatná persze mindenki, hogy mindegyik életformának megvan a maga előnye és hátránya, szépsége és nehézsége, válassza mindenki azt, amelyik közelebb áll hozzá, vagy amit jobban szeret - a lényeg az volna, hogy mindenki becsülje a másikban, amivel az hozzájárul az ő boldogulásához... de ebben az országban reményt sem látok erre, ezért is tartunk itt, ahol...

Reneszánsz asszony 2013.03.16. 07:41:25

@törökmonika: most jártam itt először, de remekül szórakoztam, köszönöm!!

a fanyalgóknak az örök érvényű: akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes...

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.03.16. 07:59:15

Nagyon jó bejegyzés! Erre a blogra még visszanézek később.

Müszélia 2013.03.16. 08:23:26

terjed a röghöz kötés. esik a hó? ne indulj el. eső? maradj otthon. süt a nap? ne menj sehova.
az adóforintokat fizetjük, úttisztítás meg nulla.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2013.03.16. 08:25:37

@Maitre: " Másik kérdés hogy minek blogolsz akkor. Vagy tudsz olyat mondani, amire más kíváncsi?"

A harmadik kérdés, hogy miért olvasol olyat, amire nem vagy kíváncsi?

lüke 2013.03.16. 08:32:42

ezittakatrinahurrikán
mondta Bush ,az ifjú s nem jött

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.16. 09:15:29

nem is baj, hogy ment a TEK legalább valami hasznukat is vesszük.

Fejesrob 2013.03.16. 09:31:36

Egyszerűen vagytok ti ott a tanyán. Hó készülődik? Otthon maradtok.

Itt viszont csütörtök délután félmillió hasonlóval együtt el kellett jutni Pesttől Székesfehérvárig.

B+, mennyi okos

okostojgli (törölt) 2013.03.16. 09:39:06

@pocaklakó minimanó: "Szóval, onnan tudják a számodat."

Péntek este 11-kor?

Pepibubó 2013.03.16. 09:49:06

Kedves Index! Csak azért szólok, mert szoktak szemezgetni a homar.blog.hu-ból, de kevés alkalom volt, amikor ennyire illett a témára, hogy AKTUÁLIS:

homar.blog.hu/2013/03/16/segitseg_helyett_megbuntettek_a_rendorok_a_viharban

Ezt ma valahogyan nem vették észre, elfelejtették címlapra tenni...

Szőkebácsi 2013.03.16. 09:59:05

Azért én itt a panel 7. emeletén meglehetősen nehezményezem, hogy telenorosként nem kaptam semmilyen sms-t a belügytől... Tök nyugodtan indultam szoláriumozni erre zárva volt! Felháborító!!!

gyuri_v 2013.03.16. 10:06:16

Hát, kedves torokmonika, Te tényleg elég nagy paraszt vagy.

kzoltana 2013.03.16. 10:26:07

Eközben a képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

Késes Szent Alia 2013.03.16. 10:29:18

@bratya: Így van, sőt a városban se csupa geek él, akik mind értenének a delejes masinákhoz. Meg igazából Török Mónika sem egy tanyasi tehénfejőnő, hanem, Baruch HaShem, egy lilaharisnyás újságíró.
De ez itt mindegy, ha a posztban ő egy parasztasszonyt alakít, aki az ásóra támaszkodva csóválja a fejét a városi butaságon, akkor a hozzászólás is megmaradhat ezeknél a szimbolikus kategóriáknál.

micsoda? 2013.03.16. 10:36:57

Nagyon jó paródia az eszét nem használó, internet függő műveletlen emberekről.

fifibá55 2013.03.16. 11:09:47

Mindent végig olvastanm, de összezavarodtam. Most menTEK vagy jötTEK?

ember100 2013.03.16. 11:22:17

Helló !

Azt nem igazán látjátok hogy ez egy szatirikus pamflett ?
Egész jó kis írás olyan görbe tükör .

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.16. 11:50:19

@béla a görög: Még jó, hogy nem ümögöt írt, mert az is helyes.

Maitre 2013.03.16. 12:13:03

@Reneszánsz asszony: "tudnád, hogy a falusiak "nagyképűsége" az urbánusok lenézésére adott válaszreakció... " Ühüm, szóval ti csak visszaütöttetek? Sajnálom, ez az óvoda felett nem egy járható útja védekezésnek.

@Egyedi nicket kell megadnod: Mert kirakják címlapra. De egyébként a kérdés jó.

Maitre 2013.03.16. 12:19:37

@bratya: "És tanyán pedig egyre több értelmiségi, diplomás él,"

És ez ebben a helyzetben mit igazol? Hogy ott is vannak értelmes emberek? Mindenhol vannak. Vagy visszafelé mutogatnak, hogy há, a hülyék a városban? Tudod diplomát is lehet a piacon venni, meg az ipadon is tetszik egyeseknek a horgolt terítő.

@ember100: Mármint pamflet? Akkor eddig másféle írást nem láttam tőle, pedig beleolvasgattam a blogjába.

énis 2013.03.16. 12:44:28

Az írás jó! :-))) Aki nem érti, az valószínüleg most ért haza 23 óra hófogságból. ;-)
A telefonszámosdi fent van a neten, hogy honnan.. de amúgy jót nevettem, köszi!

VLADISZLAV 2013.03.16. 13:04:57

A Meteorológiai Intézetnél ( így hívják?) meg ki tudja hányadik pezsgőt bontják már és készítik előre a kitüntetettek névsorát. Kivételesen bejött nekik amit ígértek. Jó egy héttel előtte megmondták hogy márc. 15-én havazni fog és lőn, havazott. Vissza emlékszem tavalyra, meg az az előtti évekre, amikor nyáron már a hét elején rémisztgették a lakosságot, hogy milyen rossz idő lesz a Balatonnál hétvégén, nem is mentek csak kevesen, közben meg csak csuda jó idő volt. "Hozzájárulva" a tóparti turizmushoz. Állítom, hogy sokan most is azért mertek elindulni a beharangozott rossz idő ellenére, mert nem hittek az előrejelzésnek. Mint az a bizonyos farkasos mese.

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.16. 13:06:24

Jó volt látni, ahogy ezt a modoros áltanyasi bullshitet mindenki megette. Hahaha.

Az üngöt nem esmérni pedig kulturális szegénységről tanuskodik, biza!

énis 2013.03.16. 13:24:33

"@tundrazuzmo: Az üngöt nem esmérni pedig kulturális szegénységről tanuskodik, biza!"

Megmondta, hogy őt nem azért fizetik, hogy ezt a három betűt felismerje! :-)))

énis 2013.03.16. 13:26:05

@VLADISZLAV: Tehát vessen magára és szopjon 23 órát! Pont ennyiről szól...

unionista (törölt) 2013.03.16. 14:07:05

csupa szerencse, hogy magyarországon még akad egy néhány tanyasi ember. mi lenne nélkülük. nem is tudom.

Void Bunkoid 2013.03.16. 14:29:52

Én meg egy büdöset fingottam az imént.

Morgána (törölt) 2013.03.16. 14:34:11

Megint jól szórakoztam!
Érdemes itt rongyot rázni..

pause 2013.03.16. 14:54:46

en nem"tanyan" lakom hanem pesten,de engem is kb ennyire izgatott a hoeses,a ferfi tegnap nagy izgalmaban eltolta a kapu elol a havat,meg vegigtelefonaltuk a videki rokonokat,ennyi volt a nagy izgalom. amugy igazabol senkinek nincs igaza es mindenkinek igaza van:aki elindult tudhatta volna hogy ilyen alja ido lesz,aki meg tudta hogy ilyen alja ido lesz miert nem takaritatta az utakat jobban??

törökmonika 2013.03.16. 14:57:26

fellebbentem én a fátylat a hatalmas rejtélyről, ne haljatok meg hülyén: az üng az pont olyan, mint a cüpő, csak más testrészünkre húzzuk fel, de bármelyik verbális megjelenése azonnali hideglelést okoz :) (remélem, hogy mindenki épségben hazaért már a hófútta internetes sztrádáról, esetleg meggyőződött róla, hogy a mára meghirdetett tavasz nem maradt el és hónak nyoma sincs, tehát kábé csak ennyit kellett volna várni a nagy sietségben.)

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 07:48:33

@Maitre:

"Na igen, ez a disznószarban tapicskoló felsőbbrendűségtudat az egyik, amiért annyira szeretünk titeket."

Na igen, ez a járdán összeszedetlenül heverő kutyagumiban tapicskoló felsőbbrendűségtudat az egyik, amiért annyira szeretünk titeket.

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 07:49:39

@vackor1:

"...és egyre sem kaptam üzenetet."

a) És hiányzott?
b) Tessék nekik szólni, hogy kimaradtál a szórásból.

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 07:50:54

@okostojgli:

"Péntek este 11-kor?"

Bármikor.

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 07:52:10

@Szőkebácsi:

"...hogy telenorosként nem kaptam semmilyen sms-t a belügytől..."

A telenor nem vállalta, hogy küld. A másik kettő igen.

A barnulás elmaradásáért pereld be a telenort és tudósíts, hogy áll a helyzet. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 07:53:58

@Maitre:

"...csak visszaütöttetek?"

Pedig te igazán tudhatnád, hiszen a legtöbb helyen te kezdeményezed a csörtét a nagyképű urbánus idiotizmusokkal. És még meg vagy lepve, ha azt kapod, amit adsz?

Reneszánsz asszony 2013.03.17. 08:48:57

@Maitre: Ki beszél itt védekezésről? Egyszerűen csak évtizedek óta figyelem a jelenséget. Gyerekként falusi voltam, a városi osztálytársaim halálba cikiztek. Később városivá "nőttem ki magam", akkor meg a falun maradt ismerőseim tették a megjegyzéseket. Sok év városi élet után most megint falusi vagyok, de csak a városi barátaim szerint, az őslakosok szerint városi "gyüttment". Régen bosszankodtam, ma már csak nevetek rajta, de a kettő között volt időm kielemezni a témát, beszélgetni emberekkel, ki miért érez úgy, ahogy... És ha tetszik, ha nem, a bokszmeccs már csak olyan, hogy valakinek be kell vinni az első balhorgot, még akkor is, ha óvodások bunyóznak :)
(nem mintha sikerült volna megértenem akár azt, hogy miért kellett szembe állni egymással, akár azt, hogy miért kell püfölni a másikat... mára elfogadtam, hogy ilyenek vagyunk és kész...)
Látod, megjelent egy írás, ami gunyoros ugyan, de nem rosszindulatú. Akár nevethettél is volna rajta, vagy írhattál volna egy szintén tréfás hangú riposztot (arról nem beszélve, hogy szó nélkül ellapozod, mert nem tetszik)- ehelyett a megvetés bírt felszakadni belőled. Miért?

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 09:09:08

@Reneszánsz asszony:

Hamis felsőbbrendűségi érzés miatt. A beírásai közül ajánlom olvasásra azokat, amelyekben kifejti az irodalmi nyelv egyedüliségét; természetesen minden más rovására.

Imádni fogod. :)

Szőkebácsi 2013.03.17. 10:29:40

@pocaklakó minimanó: Jelentem bepótoltam az elmaradást!
Valamint ügy(nagyon)fél fogadási időben megyek az ombuccsmanhoz - merugye arra van 6,5 óra szabadidőm ügyintézni...
@törökmonika: Akkorén most kezdjem bevetni a panelek közötti zöld(?)területet, hogy legyen hova vinni a szomszédnak a kutyáját? Mégavégén leparasztoznak...

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 10:50:35

@Szőkebácsi:

"Mégavégén leparasztoznak..."

Csak Maitre fog. :)

Reneszánsz asszony 2013.03.17. 11:12:02

@pocaklakó minimanó: nem találom basszameg... :)
de mindegy is, a Mesternek (tanító, főnök, gazda, kapitány - nem tudom, melyik jelentést választotta magának) illene tudnia, hogy a valódi mester szereti a tanítványait, és a szerénysége még a tudásánál is nagyobb... aki meg nagy pofával, agresszíven köpködve osztja az észt, azt minek is hívják....hm...ja, nagyképű majomnak, ha okos, ha nem...
egyébként pedig állítólag a stílus maga az ember, és ezt mintha nem valami disznószarban dagonyázó tanyasi bunkó mondta volna... :)

pocaklakó minimanó 2013.03.17. 11:27:31

@Reneszánsz asszony:

"a Mesternek (tanító, főnök, gazda, kapitány - nem tudom, melyik jelentést választotta magának)..."

Tamboer-maître...

Maitre 2013.03.17. 22:33:39

@Reneszánsz asszony: Jó kérdés, ezen most elgondolkodtam. :) Talán mert károsnak érzem az ilyen típusú megnyilvánulásokat, és alacsonyabbrendűnek azt az életmódot. Hogy ez pontosan miből indult ki, arra már nem emlékszem, valószínűleg nem is egy dolog volt. Sztorik, saját tapasztalatok, benyomások... életek, amik tönkrementek ott, és a valóban borzalmas az, hogy nem is érzik hogy mivé lettek, csak néha, amikor összemérődnek a városi életformával... de a falusi létükből adódóan meg sem fordul a fejükben, hogy akár olyanok is lehetnének, és inkább gyűlölik. Ez pedig veszteség. De ha egyszer ők úgy döntöttek, hogy menthetetlennek nyilvánítják önmagukat, nem marad más, mint ezt tiszteletben tartani... és a helyükön tartani a dolgokat.

Pocakkal nem érdemes foglalkozni, szeretne hozzám beszélni, és nem akarja tudomásul venni, hogy nincs miről. :)

"nem tudom, melyik jelentést választotta magának"

Jelent az mást is. Keresd még.

Maitre 2013.03.17. 22:35:23

@Reneszánsz asszony: "pedig állítólag a stílus maga az ember, és ezt mintha nem valami disznószarban dagonyázó tanyasi bunkó mondta volna... :)"

Nem, ez nem így van.

törökmonika 2013.03.18. 03:12:31

hát itt dögöljek bele a disznószarba, ha értem, mi a retkes francról vitáztok itt.
kit érdekel, hogy ebben az észre nem vehető országban ki milyen településnek csúfolt helyen lakik?!
nagyjából öt órán belül átérsz az egyik végétől a másikig, de csak ha megállsz kicsit kávézni meg ebédelni, mert különben gyorsabb.
az urbánus vita is csak addig volt érvényes, amig volt város és volt falu.
uttttyan már.
konkrétan semmi különbség a lakhelyek között, pont ezt ordítozom.
próbáltam mind a kettőt, itt csendesebb, legalábbis ritkább a trolisikoltozás hajnalonta.
halálba kényeztetett belvárosi kislányból vidéki asszonysággá avanzsált hölgyként kérem: mi a pöcsöm bajotok vagy egymással?
ekézzetek enem, nekem már mindegy, egymást mi a túróért.

pocaklakó minimanó 2013.03.18. 08:49:47

@törökmonika:

"hát itt dögöljek bele a disznószarba, ha értem, mi a retkes francról vitáztok itt."

Maitre nick hamis elitista-felsőbbrendűségű tudatáról, aminek folyton-folyvást hangot ad. Urbánus kontra tanyasi. Effélék.

Megvizsgálandó minden aspektusa; különös tekintettel az irodalmi nyelvhasználatra és a trágyás gumicsizmára.

Adjak linket, hogy élvezhesd? :)

Maitre 2013.03.18. 15:59:28

@törökmonika: Ezt láthatóan csak te gondolod így.

Maitre 2013.03.18. 16:01:22

@törökmonika: "ekézzetek enem, nekem már mindegy, egymást mi a túróért."

Téged minek? Mondjuk Poci meg olyan egybites elmebeteg, őt is veri eleget az élet nélkülem is.

2013.03.18. 16:50:16

@törökmonika: azt hiszem, nem én vagyok az, de ha mégis, el ne mondd az asszonynak, mert fejemet veszi :-D
Addig a jó, amíg ő ilyeneket mond, te pedig tudsz rajta röhögni. Csak így tovább :-)

pocaklakó minimanó 2013.03.18. 19:43:15

@Maitre (Ha ok nélkül tiltasz, közszemlére raklak):

"Mondjuk Poci meg olyan egybites elmebeteg..."

:)

Amúgy offosként hozzátenném, hogy te, aki roppant kényes vagy az irodalmi nyelvre és annak használatára (ha kívánod, idézlek), legalább megtehetnél annyit, hogy ebben a "kritikai éllel" megfogalmazott kis szösszenetedben nem hagysz ki hebehurgya módon mindenféle írásjelet. Hová jut így a világ, ha már egy ál-urbánus ál-elitista is beleragad a slendrián nyelvhasználat trágyájába. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.18. 19:44:23

@törökmonika:

"konkrétan semmi különbség a lakhelyek között, pont ezt ordítozom."

Ha még párszor megteszed, figyeld meg, hogy miket kapsz majd itt egy nem-mondom-meg-kitől. :)

Reneszánsz asszony 2013.03.19. 09:27:35

@Maitre (Ha ok nélkül tiltasz, közszemlére raklak): A kérdés: miért érzed alacsonyabb rendűnek az életmódot? Az életét a falusi ember éppúgy érezheti elhibázottnak, mint a városi. A probléma nem azzal van szerintem, hogy hol élsz, hanem hogy úgy élsz-e, ahogy szeretnél. Elvágyódni mindenhonnan lehet, ha a közeg nem az, amit szeretsz. Én a belvárosból menekültem (szó szerint) falura. Persze ez kor kérdése is. Zsenge ifjú koromban a pesti zsongást találtam vonzónak. Ma már az tesz boldoggá, ha kinyílik a kertemben az ibolya. Radnótit és Shekespeare-t olvasni itt is tudok, persze csak este, ha már kitakarítottam a nyúlólat :)
Ha nem ragaszkodunk a sztereotípiákhoz, elmehetünk este színházba, akkor is, ha egész nap a trágyát forgattuk a földbe a leendő paradicsomok alá, falun is lehet valakinek autója... és van olyan városi ismerősöm, aki sose jár...
Ne engedd, hogy a rossz beidegződések megakadályozzák, hogy észrevedd a világ változásait, és főleg azt ne, hogy Te magad is hozzájárulj a változáshoz, a változtatáshoz... :)
ja, és vannak olyan falusi ismerőseim, akikkel a költészet napján kiültünk a medence szélére, és sörök fogyasztása mellett hajnalig verseket olvastunk fel, majdnem addig, míg a kakasom ordibálni kezdett a hátsó udvarban :)

a világ bárhol lehet remek vagy pocsadék, csak attól függ, milyennek akarjuk látni, no és persze mit vagyunk hajlandók tenni érte...

Reneszánsz asszony 2013.03.19. 09:36:35

@törökmonika: :)
semmi ekézés! sőt, már egymást se ekézzük, csupán eszmecserét folytatunk :)

Reneszánsz asszony 2013.03.19. 09:42:13

@Maitre (Ha ok nélkül tiltasz, közszemlére raklak):
egyrészt rengeteg jelentése van a szónak, honnan tudhatnám, melyikre gondoltál? (ha nagyon egyértelmű, akkor én kérek elnézést, idegen nyelvekből sajnos nem vagyok kiművelve)

másrészt mi nincs úgy? mármint a stílus nem maga az ember? vagy dagonyázott, aki mondta? :)

pocaklakó minimanó 2013.03.20. 20:35:28

@Reneszánsz asszony:

"...miért érzed alacsonyabb rendűnek az életmódot?"

Gyanúm szerint amiatt a silány szocializációs közeg miatt, amely érdemein felül elitizálja a saját társasági kört és ebből fakadóan mindenki mást lenéz.

Mondjuk, az a muris az egészben, hogy az itthoni elitisták a külföldi, hasonló elitisták szemében tűnnek olyannak, mint amilyennek az itthoni elitisták látják az itthoni többieket.
süti beállítások módosítása