Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Lőjjjé, azzal is elmegy az idő!

2013.01.27. 02:16 | törökmonika | Szólj hozzá!

Gondoltuk, elmegyünk színházba. Miután sikerült jegyeket szerenem, a pasim persze elkésett, így helyette beültünk egy zsé kategóriás amerikai akciófilmre. Először kiborítottam a popcornt, majd az üdítőt (ezzel a pasimat), majd egy széles mellkason végigaludtam két és fél órát, csak közben hangosan lövöldöztek. Nyilván van címe is a filmnek, de borítsa jótékony homály, meg ne nézzétek, felér egy testi fenyítéssel. Még a plázacicák is elunták a másfeledik óra után és dumcsikázni kezdtek. Na, az érdekesebb volt.

Hogy is hívhatják ezt a szcientológus faszt, aki színész? Na, ő főszerepelt. Nem kellett volna. ugyazzal a lendülettel dögöljön meg a rendező és a dramaturg is. Továbbá az összes forgalmazó.

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reachert!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, melynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, és súlyos titkot őriz.

Hogy mi volt a rettenetes titok, sajnos élő ember számára ki nem derült, mert addigra már mindenki békésen szunnyadt, mint mackóhad - vagy esemesezett.

Persze lőttek benne sokat, meg néha valakinek nagytotálban letépték a kezét, na de na és.

Hogy ki a kisfaszom ez a Jack Reacher, arra nem derült fény, meg hát kit is érdekel, Irakban hülyéskedett és jól lő, amitől belopta magát – később – egy lőtér-pálya üzemeltetőjének a szívébe, aki szívesen ment a végeösszben vele lövöldözni.

Van persze benne szőke ügyvédnő, akinek a színészi képességeiről annyit, hogy a mögöttünk ülők azt mondták, jó a melle, ja, de nem is.

Nagyon csúnyán néztek a bácsik és volt autós üldözés is.

Kezdem tisztelni a kereskedelmi tévéket, amiért legalább ők megszakítják a folyékony fost némi üdítő reklámblokkal.

Itt nem volt esélyünk, a pasim meg különben sem egy mozgékony alkat, együtt jöttünk, együtt megyünk, szó nem lehet arról, kimenjek a klotyóra közben stikában bagózni vagy bedobni valamit, csak hogy teljék az idő.

A sztori egyébként kábé egy mondatban leírható, de én nem pazarolnék rá felületet, épp elég fájdalmas az nekem, hogy ugyanazért a forgatókönyv írója milliókat nyalt be. Valakiről azt gondolták, hogy mészárolt, de nem és ezt kiderítik állati furmányosan, közben sok vér folyik. Ennyi. A végén meghatottan haldoklott az illető. Merthogy sokkal többen meghaltak a 130 perc alatt, mint akiket ő nem is lőtt le.

Nagyszerű.

Olyan pályaívvel húzott kifelé a moziból a pasim még a stáblista alatt, hogy alig tudtam a kabátomat felkapni.

Mondta, hogy de ne így nézzem, mert akkor is rendesen meg volt itt csinálva minden jelenet, nem úgy, mint a magyar filmekben, mert ez mégiscsak hálivúd..

Visszakérdeztem, mikor nézett magyar filmet utoljára.

Mondta, hogy soha, de akkor is szar volt.

Itt megoszlottak a véleményeink, de nem szakítottunk.

Sokat elbír egy szerelem.

 

 

 

 

 

színes, feliratos, amerikai akciófilm, 130 perc, 2012 

rendező: Christopher McQuarrie
író: Lee Child
forgatókönyvíró: Christopher McQuarrie
zeneszerző: Joe Kraemer
operatőr: Caleb Deschanel
producer: Tom CruiseDavid EllisonDana GoldbergDon Granger,Gary LevinsohnKevin J. Messick
vágó: Kevin Stitt

szereplő(k): 
Tom Cruise (Jack Reacher)
Rosamund Pike (Helen Rodin)
Robert Duvall (Cash)
James Martin Kelly (Rob Farrior)
Richard Jenkins (Alex Rodin)
Werner Herzog (The Zec)
Alexia Fast (Sandy)
David Oyelowo (Emerson)
Michael Raymond-James (Linsky)
Jai Courtney

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr265045899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása