Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Takarékossági világnap

2012.10.25. 14:19 | törökmonika | Szólj hozzá!

Október utolsó munkanapja határkő a hazai fogyasztóvédelemben - egyúttal a társadalom úgyszólván minden szegmensét érintő jeles esemény, mely azt tűzte ki céljául, hogy ezen a napon demonstrative senki ne vásároljon semmit. Semmit!

Se bevásárlóközpontokban (ott a legnehezebb megállni), se a sarki fűszeresnél, sem pedig (szintén dobogós helyezés a nehézségi fokot illetően) a trafikban, újságosnál. Se kenyeret, se tejet. Felvágottat se - különben is: ki tudja, miből készült. Ugyanezzel az elszántsággal ne vásároljon sajtot, túrót, tejfölt, továbbá cukorkát, csokit és rágót. Trafikban, újságosnál amúgy is némi nehézséget okoz ezek vásárlása, illetve nem vásárlása, de a feladat ettől nemes és felemelő.

Emberek! Eljött az a nap, amikor nemet lehet mondani a gyereknek. Coki, te csipasz, mondhatjuk felemelt mozgalmi fejjel, semmi matekfüzet, szóltál volna tegnap - vagy beszéljük meg holnap. Nem veszünk borotvahabot, sampont és ajakfényt, ezen a napon bőrünk rohamos öregedésnek indul, mert lifting csodakrémeket sem teszünk a kosárba, hiába, hogy ömlik ránk a reklám, hiába, hogy ott kelletik magukat a polcon az akciós termékek, enyhén lejárt szavatossággal.

Nem veszünk bort, sört, pálinkát, úgyis árt - ha nem bírjuk a szomjazást, kinyitjuk a csapot. Nem megyünk továbbá benzinkúthoz, hiába kelletik magukat a benzinárak, nem adunk borravalót, és nem hagyjuk magunkat baromi átverni sem azért a pénzért.

Legyen egy, csak egyetlen olyan nap, amikor nem veszünk elektromos fogyasztóövet, csodanapszemüveget, műanyag és villogó James Bond szettet, nyomilabdát, kék kólát és zöld üdítőt, nem büfögünk ordítva a parabolaantennáról, otthagyjuk a csodaegyüttes legújabb, remixelt gagyiparti-cédéjét, nem vágjuk le az újrahasznosíthatalan csomagolóanyagról a vonalkódot, nem küldönk be abból negyvenet, és így nem is nyerjük meg az álomutat a meseszép Bigyólandra, ezen a napon korpásodjon a hajunk (mert még mindig természetesebb, mint vegyszerben áztatni), ha göndör, göndörödjön, ha egyenes, maradjon csak úgy, továbbá nem kaparjuk az ezüsttel fedett mezőt, nem küldünk akciós sms-t, a kerti öntözőszett is várhat, és nem viszünk haza masszázsfürdőt, hiába ígéri a gyártó, hogy otthonunkban felállítja - szálljon csak le a ház uráról.

Nem veszünk zacskóslevest sem, hiába tudjuk, hogy minden ünnepi alkalom fényét megemeli egy helyesen felnyitott daragaluska-koncentrátum, nem ütünk össze a rég nem látott rokonoknak egy kis mirelit-csodát, és nem kínálunk után mikróban klasszul melegíthető desszertet.

Mindez igazán várhat még egy napot. Aztán csak megjön a fizetésünk…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr644869654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása