Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Szívatás - kösz, Tigáz!

2012.10.09. 09:15 | törökmonika | 10 komment

Írt egy szívhezszóló levelet nekem a Tigáz, mondtak egy számot. Mondtam, hogy nem stimmel, mert több mint egy éve egyetlen fillérnyi elmaradásom nincs. Mondták, hogy de a könyvelésük szerint igen. Elküldtem a bizonylatokat, hogy nézzenek már utána, mert nincs tartozás.

E-mailben.

Mondták, hogy faxoljak.

Mondtam, hogy nem faxolok, mert elektronikus utalások voltak, küldtem az elektronikus bizonylatokat.

Mondták, hogy az e-mailek feldolgozási ideje 15 nap. Tizenöt nap!!!

Jó, mondtam, egye fene, legfeljebb túlfizetésben leszek, mennyi.

Mondtak egy számot.

Befizettem.

Tegnap megjelent a kikapcsolóautó.

Mondtam, ne már.

Mondták, hogy de, de – vagy fizessek még be iksz összeget.

Befizettem.

Amikor ma reggel kimentem a kertbe, kezemben a befizetéseket igazoló papírokkal, három délceg férfi vágta le éppen a vezetéket.

Kétségkívül nem voltam túl udvarias.

Amikor azt üvöltöttem épp az egyik csávónak, hogy azért egy anyja korú nővel - de senkivel - ne beszéljen úgy, mint a kapcaronggyal, meglepődött.

Ott kaptam fel a vizet, amikor elkezdett kurvaanyázni, hogy mit képzelek már magamról.

Akkor udvariasan visszafordultam hozzá és azt üvöltöttem, de szerintem a szomszéd faluban is hallották, hogy történetesen azt képzelem magamról, hogy én az ügyfél vagyok, akinek itt van a kezében minden papír, miszerint nem tartozik egy kibaszott pengővel sem. De ha tartoznék, akkor sem beszélhetne velem így.

A legidősebb leszerelőbácsi emberből volt, felhívta a főnökét.

A főnöke egy huszonéves luvnya lehetett, közölte, hogy nem tettem eleget a kötelezettségemnek és nem faxoltam.

Én átolvastam már hatszor a szerződést, valahogy nem szerepelt benne, hogy a fizetésen kívül faxolási kötelezettségem is volna – ráadásul mindent elküldtem e-mailben.

Szó mi szó, rábasztam a telefont a kiscsajra. De nem fájt neki.

Kikapcsoltak.

Miközben egyetlen kanyi tartozásom nincs.

Most előkeresem a meleg takarókat meg az olajradiátort, hogy ne fázzanak a kölykök.

Hogy főzni hogyan lehet gáztűzhely nélkül, azt már tudom.

Köszönöm, Tigáz.

Legyen hasonlóan szép a napotok.

És még vannak ötleteim.

· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr904828161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: baidu censor 2013.05.01. 06:13:01

Some countries censor Internet content and not just rogue regimes such as the Iranian mullocracy. Poor people! http://www.baidu.com

Trackback: baidu censor 2013.05.01. 06:12:59

Some countries censor Internet content and not just rogue regimes such as the Iranian mullocracy. Poor people! http://www.baidu.com

Trackback: baidu censor 2013.04.27. 11:10:33

Some countries censor Internet content and not just rogue regimes such as the Iranian mullocracy. Poor people! http://www.baidu.com

Trackback: baidu censor 2013.04.22. 18:22:41

Other countries censor content and not just rogue regimes such as the Iranian mullocracy. Poor people! http://www.baidu.com

Trackback: TiGÁZ mentalistákkal köti ki a gázt? 2012.12.07. 14:41:13

A Tigáz-Eni gázszolgáltató körül egyre több "para"- és "maffia" jelenség figyelhető meg mostanában. A sima kis  többletszámlázási csalás, meg előre több hónap számlázása,  meg más egyéb trükkök már nem hoznak nekik elég jövedelmet. Ezért sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heliox 2012.10.09. 09:42:14

Szolgáltatási kötelezettsége van, amit nem teljesített és ezzel kárt okozott.

DAS megmondja, hogy lehet-e perelni.

pikoandras 2012.10.09. 18:47:06

Szarjon sünt az összes szolgáltató, engem a biztosítónk szívatott meg.

panka 2012.10.10. 09:42:18

Figyelj, van a házadban kémény, nem? Szerezz be egy-két kályhát (kölcsön, használt, stb.), meg egy csomó fát, így nagyjából a tizedéből kijön a fűtés, mint gázzal, és még meleg is lesz. Hosszú távon meg építtess cserépkályhát. Főzni villanytűzhelyen, meg palackos gázzal is lehet, a tigáz meg bekaphatja a továbbiakban, csak utalják vissza a pénzedet.

Satiricus 2012.10.11. 16:05:05

Monika, sajnos, ez egy ilyen ország. Te - joggal - azt állítod, hogy "nem ebben állapodtunk meg". Ők pedig röhögnek egyet, és közlik Veled, hogy ők bizony semmiben nem állapodtak meg Veled, és különben is, ha nem tetszik, fel is út, le is út. Úgy hogy gondolj a nagylányodra (de ezt már megbeszéltük...) Tarts ki, amíg a papírok rendeződnek! Üdvözöl: Satiricus (alias Observer)

lex perfecta 2012.10.12. 11:14:41

Javaslom elolvasni az alábbi újságcikket:

www.szon.hu/perelt-a-csalad-visszakapcsoltak-a-gazt/1908518

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye, Ibrány

Perelt a család, visszakapcsolták a gázt

lex perfecta 2012.10.15. 10:52:54

Nem mindig a gázszolgáltatónak van igaza – ez derül ki a fogyasztóvédelmi vizsgálatokból. Tíz esetből hat alkalommal ugyanis a fogyasztó javára döntöttek.

www.dehir.hu/debrecen/tigaz-panaszok-%E2%80%93-a-kisember-is-nyerhet-a-szolgaltato-ellen/2012/10/11/

Tigáz-panaszok – a kisember is nyerhet a szolgáltató ellen

".........A mérőhelyi ellenőrzésről felvett jegyzőkönyvet alaposan át kell olvasni, ugyanis egy-egy X-eléssel, az aláírásunkkal is elismerhetjük a szabálytalan vételezés tényét, ezt követően a szakértői vizsgálatok folyamán már csak észrevételt lehet tenni – figyelmeztet Barcsa Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója.......

.........A hatóság idén csaknem 1,6 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a gázszolgáltatókra a jogsértések miatt........"

Eddig a cikk.

Kérdések:

Ezen 1,6 millió Forintos bírság kellő visszatartó erőt jelent-e a szolgáltatónak?

A Tiszántúli Gázszolgáltató ezen bírság hatására felhagyott-e jogsértő gyakorlattal, a fogyasztók tömeges, koncepcionális megrágalmazásával, illetve az indokolatlan kötbérkivetéssel?

Számoljunk!

Ha a TIGÁZ 112 esetben kiszabott 570.000 Ft kötbért (a kb. 40.000 Ft-os szakértői díjat nem számítva) akkor az így nyert extraprofit 63 millió 840 ezer Forint.

Arányban van-e az 1,6 millió Forint a 63 millió Forinttal?

Álláspontom szerint ezen bírság összege nem alkalmas arra, hogy a szolgáltató kedvét elvegyék a jogsértő, aggályos, de a TIGÁZ felsővezetői számára tetemes extraprofitot hozó un. kötbérbiznisztől.

És azt se felejtsük el, hogy a Magyar Energia Hivatalhoz hasonló nagyságrendű panasz érkezik, illetve a TIGÁZ által megrágalmazott és csőbehúzott fogyasztók egyrésze (pl. özvegység, árvaság, öregség, rokkantság, alacsony, vagy alacsony iskolai végzettség miatt) nem képes a jogait érvényesíteni.

A kötbérbiznisz tehát folytatódik, a multinacionális, profitorientált szolgáltató pedig tovább nevet (a markába) a magyar közigazgatáson, illetve fogyasztóvédelmen. És nem ok nélkül…..

A szolgáltató ugyanis kis ráfordítással - Kb. 10.000-20.000 Ft. kiszállási díj és egy semmibe nem kerülő rágalmazással- érdemi következmény nélkül - 540.000 Ft. extraprofithoz juthat.

Gondolom nincs Európában még egy ország, ahol ezen gyakorlat éveken át, folytatható. Nálunk persze lehet, hiszen jogállam vagyunk. Értsd a szolgáltatónak mindenhez joga van.

lex perfecta 2012.10.16. 12:58:21

Megleckéztette a Tigázt egy gázlopással megvádolt fogyasztó

A cikk itt olvasható:
www.dehir.hu/hajdu-bihar/megleckeztette-a-tigazt-egy-gazlopassal-megvadolt-fogyaszto/2012/10/15/

Pert nyert egy Pest megyei fogyasztó a Tigáz Zrt. ellen.

A gázszolgáltató azt állította, hogy a fogyasztó mágnesezte a gázórát. A Hajdúszoboszlói Városi Bíróság viszont hétfőn azt mondta ki, hogy nem nyúltak a mérőhöz.

A bíróság ugyanakkor 308 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte a céget.

Kérdések a cikk olvasása után:

Lehet, hogy a TIGÁZ által felkért szakértő mégsem annyira elfogult, mint azt a TIGÁZ állítja?

Lehet, hogy a TIGÁZ és az általa megpályáztatott szakértő között összefonódás van?

Lehet, hogy mégis rágalmazási kampányt folytat a TIGÁZ a fogyasztói ellen?

A hamis szekvéleményt adó TIGÁZ szakértő ellen miért nem indul kamarai etikai vizsgálat, illetve büntető eljárás?

Ezen TIGÁZ által választott szakértő hány esetben adott már hamis szakvéleményt, illetve hányszor teheti még meg következmények nélkül?

Hány fogyasztót fognak a jövőben meghurcolni a hamis szakvéleményei alapján?

Az ügyészség, mint a törvényesség őre miért nem lép fel ezen jogrendet veszélyeztető összefonódás, illetve általános gyakorlat ellen?

A 14 hónapos pereskedés és a rágalmazás okozta hátrányt miért nem reparálja a TIGÁZ az alaptalanul megrágalmazott fogyasztónak?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.08.13. 11:23:36

A naplóbejegyzésem is hatásos a Tigáz "maffiaszerű" viselkedése ellen. Érdemes elolvasni és megosztani is. Továbbá a fotón a mi családi házunk fűtésrendszerének központja van, szívesen társalgok műszaki kérdések tekintetében is. vilagnezet.blog.hu/2014/08/13/tigaz_csalas_es_garazdalkodas
süti beállítások módosítása