Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Régi szép idők :)

2011.01.07. 03:15 | törökmonika | 8 komment


Ezt megosztom veletek. Még akkor történt, amikor biztos voltam benne, hogy mindent túl lehet élni, kondíció kérdése az egész. Mekkorát tévedtem! A Tűsarok csapatával Tatabányán jártunk 2005-ben.

Holnaptól edzőterem
III. Csilletoló verseny

Mégis igazuk lehet azoknak, akik szerint a feministák durván elorozzák a férfiak elől a dicsőséget, továbbá traktorra és hólapátra vágynak. Múlt hétvégén a Tűsarok női brigádja megjelent a tatabányai Bányásznapokon, hogy megvédje tavalyi első helyezését.

Annyi változás azért volt a tavalyihoz képest, hogy a Tűsarok fórumán idén népesebb csapat verődött össze. Nyolcan is úgy gondolták, nem hagyhatnak ki egy csillét – bármi is legyen az.

Élő bányász, serdülő mazsorett

A helyszín és a háromnapos rendezvény hozta, amit az ember jogosan elvár: vurstli, sör, erősen ittas járókelők, anyukák üvöltő gyerekekkel, gagyiland szőrmével és műanyagságokkal, pedofilok kedvéért általános iskolás mazsorett-csapatok, és hát persze zene, zene, zene. Fekete Pákótól lefelé szinte minden. Élő bányászt is láthatott az arrajáró, illetve valakit, aki feltehetőleg bányász-egyenruhában vagy jelmezben volt, de végül is ez szinte mindegy, sütött a nap, daloltak a madarak és a Tűsarok megkezdte a bemelegítést. Némi hagyománytisztelő sör és hekk elpusztítása után világossá vált: egy csapatnak sok, kettőnek kevés a nyolc ember. A csillekommandó tehát lázasan fürkészni kezdte a nagyérdeműt, van-e köztük olyan nő, aki megfelel legalább három-négy elvárásnak: jelesül, hogy legyen irtó nagydarab, legyen izmos, legyen úgynevezett aktív korú, a szeme se álljon jól - és álljon be a csapatba. Kisvártatva kiderült, hogy ez a projekt már kiötlésekor halott volt. Nyolc emberünkből tehát kettő önként vállalta a repetát, „legfeljebb megyek még egy kört a csillével – akármi legyen is az” felkiáltással. Így a Tűsarok bajnok csapata mellett az Anyahajó is regisztrált a versenyben.

Ötszáz kiló öntöttvas

A két csapat a helyszín bejárásakor szembesült a ténnyel: a táv bizony még gyalogosan is megerőltető. Betonparkoló, jobbkanyar, balkanyar, emelkedők, lejtők, mindez burkolati hibákkal – ráadásul a többi csapat is épp helyszínbejárást végzett, voltak, akik futva (!), de mindenképp oly kidolgozott izmokkal, hogy a balsejtelem uralkodó alapfílinggé vált a Tűsarok csillekommandójában.

A kínos helyzet fokozódott, amikor megtörtént a csille körüljárása. A csille egy meglepően nagy, öntöttvas izé, egyszer láttuk valami háborús filmben, meg talán valamelyik Indiana Jones-ban. Azt egyik műremek sem tárgyalta viszont, hogy a csille ötszáz kiló üresen, és mivel üzemszerűen sínen szokott szaladgálni, kerekeit is vasból öntöték. A szerkezet nem kormányozható, a fékről, mint extráról már nem is beszélve.

„Nem kell odanézni, úgy könnyebb meghalni”

- gondolta a Tűsarok csillekommandó egy emberként, ám a jótékony alapérzés semmivé foszlott, amikor az első csapat beért a célba. A roppant nagydarab férfiemberek, akik egyébként élősúlyban valószínűleg verték a csillét is, igen furcsa arckifejezéssel estek át a célvonalon, a hörgőik azonnali műtéti beavatkozást igényeltek és tetszhalált mímelve heveredtek el a betonon.

Majd rendkívül ruganyosan, kigyúrtan pattant a rajthoz a következő csapat. A helyi súlyemelő sportegyesület válogatott leánysága. Mögöttük pedig a szintén helyi Szupernagyik csapata dzsoggolt, hogy aztán pillanatnyi szívfájdalom vagy hörgés nélkül vidáman szaladgáljanak - a legfiatalabb csitri is legalább hatvan éves volt, de nem ájult el, nem jajgatott, nem sopánkodott, míg ellenben a frászt hozta a Tűsarok és az Anyahajó csapatának elszántnak ekkorra már egyáltalán nem nevezhető tagjaira.

A többiről már csak a nézők tudnak beszámolni. A helyi fotós még megtette azt a szívességet, hogy az indulás utáni feledik méternél örökítette meg a csapatokat. Így tisztán látható, ahogy Múzsa még dobálja a haját és kacag, de azért pillanatfelvétel a pillanatfelvétel, mert a dolgok mulandóak. A Tűsarok csapatainak esetében a levegő, az izomerő, az elszántság, kissé később a látás és egyéb, alapvető funkciók is elmúltak. A kómaközeli állapotban megtett rettenetes maratoni táv sokakban fevetette azt az egészségmegőrző alapgondolatot, hogy azt a cigit nem kellett volna indulás előtt még betolni az arcba.

Kissé később, a cél mellett a betonon heverve, izomszakadva és némi oxigénért kapkodva ismét felmerült a kérdés, ki lesz az az öngyilkosjelölt, aki ezt még egyszer az életben megteszi. Azaz pontosan pár perc múlva. Ilyenkor értékelődnek át az igazi nagy létkérdések, derül ki az emberi nagyság: a Tűsarok csapata öt perc múlva teljes létszámban indult a halálba.

A többi tudható: nem csak hogy alaposan túl lett reprezentálva a „fasza csaj vagyok, mert még egy csillével is képes vagyok rohangálni, bibibí” populáció, de marketingszempontból is kiemelkedő az eredmény. A tatabányai napilap címlapon hozta az eseményt. Igaz, a második Tűsarok különítmény csak a hatvanas vájárfeleségeket tudta leelőzni, de így is elcsíptünk egy harmadik és egy ötödik helyezést. Aki kevesli, könnyen kaphat karácsonyra egy csillét, azzal szórakozzon, ne velünk.

Itt lehet röhögni a képeken: http://tusarok.org/rovatok/cikk.php?id=874

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr992566600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törökmonika 2011.01.07. 03:25:07

elsősorban modrillnek! :)

modrill 2011.01.07. 13:17:39

de jó volt ezt újra átélni:) mi mindenre rá tudtál venni... nagy-nagy köszönet érte!!!

törökmonika 2011.01.07. 13:21:19

@modrill: mondjuk, én akkor tettem le arról, hogy a testemből éljek meg a továbbiakban :D

modrill 2011.01.07. 13:38:28

kurv@ nehéz volt az a csille. még nekem, a bányászlánynak is:) bár nem gondoltam volna, hogy ez lesz a nagy visszatérés a szülővárosomba, de ebből a távolságból megállapítható, hogy ez így volt pont jó.

modrill 2011.01.07. 13:39:30

és hát nemcsak efféle dolgokat, de hat évnyi munkát is neked köszönhetek. bár mehettünk volna anno másik laphoz is...:-p

törökmonika 2011.01.07. 13:47:53

@modrill: hosszú még az élet és rövid az alsónadrág :) fogunk mi még együtt dolgozni!

törökmonika 2011.01.07. 13:49:52

@modrill: legyünk precízek, ha már a sajtótörvény is kötelez rá: az a csille - akármi is legyen az - kibaszott nehéz volt! nektek meg azért volt még nehezebb velem együtt tologatni, mert feletávtól már engem is vonszolnotok kellett! :D
istenem, régi szép évek, amikor még nem voltam teljesen befele...
no, de fel mind a hét fejjel! :)

rezsoatya (törölt) 2012.12.27. 21:18:48

:-(
Sajna nekem nem hozza be az oldalt. Messze vagyok, ugy latszik, terben es idoben...
... pedig nem is rohoges celjabol kerestem volna fel... igaz, autonom no sem vagyok...
süti beállítások módosítása