Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Honfoglalás

2016.07.31. 02:19 | törökmonika | komment

honfoglalas2.jpg

 

Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából.

Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket.

Nem sokkal később megjöttek a rokonok és végigdúlták a vidéket, ameddig hegyekbe nem ütköztek. Ezen nagyon fel voltak háborodva az épp csak lecuccolók, de még így is meglepte őket, hogy másodszor is visszajöttek a rokonok és így kő kövön nem maradt.

Behívtak akkor csomó rokon népet letelepedni, mert kínos volt az emberhiány (kunok, besenyők, jászok). Amikor ez a kínosság nagyon ott volt, akkor saját maguk mészárolták le őket.

Tényleg csak háromszor kellett pislantani, máris jöttek a további rokonok és Mohácsnál konkrétan megszüntették az addig sem létező valamit.

Amúgy elég sok ideig nem kezdtek vele semmit, még sok-sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Gárdonyi szívszorítóan megírja az Egri Csillagokat, ami igen szép regény, csak a történelemhez van elég kevés köze, de imádjuk.

Hahó, csak szólok, hogy a büdös Habsburgok küldték haza a gaz muszlimokat.

Akik addigra felépítették a közigazgatást, az úthálózatot, a vízvezetékeket, hozták a krumplit, a paprikát, paradicsomot, tulipánt, fürdőket, meg mindent, ami még eszünkbe juthat a Brian életéből.

Nem kellett marha sok időnek eltelnie, és ez a hős nép nagyon felháborodott a nemtudommin és kirobbant a forradalom, azt jól leverték, naná, ki a fenének hiányzik, aztán igen szép szar műdalok születtek Rózsa Sándorról és a szegény magyar betyárokról.

És még nem vagyunk a végén.

Mert még ezen is annyira rettenetesen felháborodott ez a nép, amelyik bevallottan átbaszással szerezte a jó kis fődecskét, hogy gyorsan megint nagyon öntudatos lett és ismét szabadságharcba kezdett, amelynek kapcsán gyorsan ellopták a koronát, jól meghalt egy csomó ember és semmi eredménye nem lett.

Jó, hát jött egy faszi, mindenki utálta, addig-addig dumált, míg csak lett ez a szar monarchia, lett Budapest, felépült az egész ország.

A nép, amelyik jól átbaszta az ittélőket azzal a fehér lóval, innentől matricázza az autón, hogy Nagymagyarország, meg három tenger (sose volt).

Innentől nagyjából mindenkinek világos persze a sztori, sikerült kirobbantanunk az első világháborút (ja, kérem, ha három tenger mosta, akkor ő is a miénk), a másodikban is igen faszán szerepeltünk, gratulálok is mindenkinek.

Persze, időnként jöttek ismét a rokonok, akiket időnként szeretünk, időnként nem, és most köszönünk mindent neked, Orbán Viktor, tényleg nagy államférfi vagy, ekkora kis szarkupacból, mint ez a Magyarország, tényleg megint sikerült a lehető legszarabbat kihozni.

Kérem a történész kollegák megértését a némiképp laikus összefoglalómért.

Hát, tényleg, egy sikertörténet.  Csak nem nagyon.

 

 

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr578925214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török Mónika: Honfoglalás 2016.08.02. 13:39:01

Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2016.07.31. 06:52:30

Frappáns. Pontosan így történt minden. Csak a nagymatricások ne olvassák, mert szerintük meg minden másképp történt, és azóta is siratják azt sok jó másképpent.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.31. 07:38:46

Szép kis gyűlölködő írás. Ha más népről lenne így megírva - mert más népek története NAGYON hasonló - már tüntetnél az idegengyűlölet ellen.

Nevetséges emberkék vagytok ki, ballibák...

kisa 2016.07.31. 09:04:31

@a BircaHang Média szerk.: Lám, lám, megmondtam, hogy nagymatricások (és egyéb bircák) ne olvassák.

Úgy mégis hol van itt gyűlölködést? Én inkább ironiát érzek.

2016.07.31. 09:21:37

A rokonok azóta is mindenhol ott vannak.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.31. 09:28:53

@ferkóboy:

Az, hogy a szerző szerint ez valamiféle magyar sajátosság.

kisa 2016.07.31. 11:31:45

@a BircaHang Média szerk.: Hallottál te már osztrákok trianon miatt sirdogálni? Láttál már valaha osztrák autón nagy-ausztriás matricát? Pedig a habsburg-birodalom sokkal nagyobból lett sokkal kisebb. Pédául volt egy olyan pillanat a történelmükben, amikor a birodalmuk az atlanti óceántól a balti-tengerig terjedt ki.
multbanezo.blogspot.de/2013/07/v-karoly-akinek-birodalma-felett-sosem.html

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.31. 11:35:49

@kisa:

A magyarok is csak egyetlen okból búslakodnak Trianon miatt: külföldön maradtak komoly magyar kisebbségek. Az osztrákok esetében csak Dél-Tirol az, ami komoly veszteség. S Dél-Tirol miatt az átlag osztrák pont annyira búslakodott, mint az átlagmagyar. Az megvan, hogy Dél-Tirolban egy időben még osztrák terrorista mozgalom is volt, hallgatólagos osztrák segítséggel?

kisa 2016.07.31. 11:58:08

@a BircaHang Média szerk.: Szerintem legfőképpen nem emiatt búslakodtak, de mindegy.
Tudtad, hogy Spanyolországban is élt komoly német kisebbség? Meg mindenhol, ameddig a habsburgok csápjai elnyúltak?
De mindegy, szerintem igenis a magyar népléleknek komoly része a "dicső" múlt miatti búslakodás, más népeké meg talán nem annyira.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.31. 12:04:51

@kisa:

A magyarokat se a bukaresti magyar kisebbség sorsa izgatja, hanem a székelyföldi. Ez természetes.

A dicső múlt minden nép történelemtudatának fontos eleme.

Rex Granger 2016.07.31. 12:50:48

Bezzeg ha valaki törökmaunika Tarnopolból indult őseiről írna hasonló hangvételben, az már maga lenne a holokauszt. De legalábbis majdnem.

törökmonika 2016.07.31. 13:03:29

@Rex Granger: Vagy hát persze honnan a fenéből tudhatnád, kedves Rex Granger, én honnan való vagyok. A lényeg az, hogy zsidózz egy jót és elégedetten köpj magad elé, csávó.

István Gere 2016.07.31. 14:38:51

A summás mondanivaló sok igazságot tartalmaz. Azonban gyerek-korom óta tudom, hogy a vetéshez feltétlen szükséges a mélyszántás. Ahhoz azonban, hogy a mag kikeljen, a hepe-hupás darabos szántást el kell boronálni. Nem leszólni akartam a tartalmat, mert az igaz. Ám az igazság csendesen mondva is igazság. A tartalmat helyesnek tartom. Ne hagyja abba az írást, csak vigyázzon, hogy minél kevesebb alapot adjon a támadásra. Nem gyülölködő az írás, de nyomatékot nem ad az indulat. Jó egészséget!

törökmonika 2016.07.31. 18:22:40

@István Gere: Az elmúlt negyven évben arra kellett rájönnöm, hogy ha valaki sértegetni akar, akkor az sértegetni fog akkor is, ha pipacsot rajzolok a falvédőre. Hát, akkor viszont - ha neki tökmindegy - legalább nekem legyen jó :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.07.31. 18:53:06

Látom elfogyott a lőszer
Újra a magyar történelmet és a népet kell gyalázni.

butyko 2016.07.31. 18:56:20

@törökmonika: Engem senki sem sérteget.Igaz,nem írok ordenáré nagy ostobaságokat az internetre.Van véleményem,ami egyáltalán nem azonos a Tiéddel.De ,megtartom magamnak. De,kicsit tágabb értelmezésben,feltennék egy kérdést Neked: ha a liberálisok elfogadják azt a tényt,hogy másoknak is lehet más véleményük,miért gyűlölködnek azon,ha valakinek tényleg más a véleménye?

gezira 2016.07.31. 19:37:30

@butyko: Miért gondolod gyűlölködésnek az iróniát?

excopp 2016.07.31. 19:52:37

- hát ez elég gyengécske posztocska
- történelmietlen, és hát az irónia sem látható szabad szemmel
- ezért tényleg kár volt Hunyadinak, Dobónak, a Zrínyieknek és a sok névtelen harcosnak és jobbágynak, polgárnak, nemesnek vért áldozni, küszködni, megtartani a nemzetet, hogy ilyet tudjon "produkálni" egy utód a XXi.-században, az unatkozás kultúrájában...
- hogy mi a sikertörténet? az, hogy létezik Magyarország, a hunok, avarok állama meg nem (elnézést a kihagyott népektől)
- mi hivatásos túlélők vagyunk, itt, a huzatos Kárpát-medencében
- olvasnod kellene, még jó sokat és nem(csak) a netről...

Dr. Bélus___ 2016.07.31. 20:01:01

Mivel Magyarországon magyar embereket fikázol, felvetődik, hogy direkt provokálsz minket, netalán kissé magyargyűlölő vagy. Hogy ilyesminek még a látszatát is elkerüljük, légyszi írj egy hasonlót a zsidókról, vagy a cigányokról! Vagy ha nyuszi vagy, akkor szírekről. Sima lesz, az alapanyag mindhárom esetben bőven adott akár kétszer ekkora fikázáshoz is. De addig amíg ezek meg nincsenek, kapd be köcsög! ;)

BruceTheHoon 2016.07.31. 20:23:04

TLDR: itt eddig minden invázió tönkretette az eggyel korábbi társadalmat, ezért ne ellenkezzünk már, amikor a következő invázió zajlik.

scr 2016.07.31. 21:01:11

A történelemben gyakori, hogy a kiöregedett, lezüllöt népeket kiírtották, leigázták erősebb, egészségesebb népek. Most is ezt látjuk, ahogy az elkényelmesedett európaikat kiszorítják a szapora cigányok, bevándorlók.
Ez a blogbejegyzés is csak ennek a tünete. Egy egészséges, életrevaló és magasrendű kultúrában ez nem fordulhatna elő, mert a szerzőt vagy bolondnak tartják vagy kiközösítik vagy vasvillával átszúrják.

ludwigvan 2016.07.31. 21:13:58

Az újkori történelemig ez az egész csak feltételezés és/vagy ferdítés. Például a kunoknak biztosan nem rokonai a jászok, de a honfoglalóknak sem feltétlenül semelyik. A törökök meg talán igen, talán nem. Sok egyébbe bele lehetne menni, de szerintem fölösleges, mert nem hiszem, hogy egy pillanatig is komolyan gondolta volna az egészet a szerző. Sajnos ez így nem vicces, mert nem igaz. És tényleg nem más, mint gyalázkodás.
Írom ezt úgy, hogy én például el fogok menni októberben, és arra szavazok, hogy igenis fogadjunk be jópár menekültet, mert nekünk is ki kell venni a részünket a közös teherviselésből.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2016.07.31. 22:12:48

Nagyon komolyan gondolkodtam, hogy kommenteljek e egyáltalán valamit erre a tömény fikázásra. Nyilván sokak szerint kár volt. Azért azt szeretném tudni, hogy a szerző szerint, melyik az az európai nép, amely számára példaértékű, melynek a történelme makulátlan, és minden értéket képvisel, amiben mi magyarok annyira silányok vagyunk??

Tyrion Lannister of Caster 2016.07.31. 22:18:08

@ludwigvan: Egyetértek.
Azon felül, mivel a honfoglaló törzsszövetség leszárazottaiból mára elenyésző arányban képviseltetik magukat a jelenkori "magyar" lakosságban, kissé idétlen ezt a múlt magasztalást magyar sajátosságként feltüntetni.
A besenyők és a kunok távoli rokonnépek, a jászok irániak. Az Árpád-féle honfoglalók heterogén társaság.
Azzal, hogy a korona népeit egyaránt lenézi a "szerző", a saját őseit szarja telibe, akik nélkül kéjes álom se lett volna.
Aki a saját múltját semmibeveszi, úgy jár, mint a komcsik, akik a múltat végképp eltörölni szlogennel 100 milliós mészárlást vittek véghez.
Gratula.

ericc 2016.07.31. 22:34:14

Felháborító ez az írás, szégyellem magam a szerző helyében is.

mpreston 2016.07.31. 22:58:55

@scr: de hiszen a bevandorlok, ciganyok, torokok, szlovakok, romanok stb, ez mind mi vagyunk. A csontok tanusaga szerint errefele mindenki genetikai keverek, ezert is tudtunk tulelni, a hibridek mindig erosebbek. Ami nem ol meg, csak erosebbe tesz. Amikor ide bejottunk, torok- azsiai hibridek voltunk, majd tatarok, torokok, nemetek, oroszok vereivel gazdagodtunk.itt nincs senki, akinek az osei lovagoltak volna a turulon. Csak valahogy mindenbol a rosszat huztuk. Ami trianont illeti, eljatszottuk Arpad orszagat az evszazadok alatt. A Tortenelem meg a põcs horthinak Is osztott kartyat, ha nem tamad az oroszokra, visszadtak volna 4Erdely egy reszet.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2016.07.31. 23:02:51

TM-ke,
Az, hogy nem figyeltél töri órán, sőt nem is olvastál semmit a témában most kiderült. A gond, hogy véleményformáló státuszod van, mert az index igaz arcához méltóan kirakta ezt a mocskot.
Nagyon remélem szívemből, hogy ha egyszer barikádok lesznek az utcákon kis jellemtelen arcodra fény derül és lelepleződik szarcsimbók fejed. Te ott csak védd a muszlim arcokat mi majd a sajátjainkat. Hidd el öröm lesz megtalálni téged, firkász..... és nehogy egy bunker legalján csücsülj rettegve...
Bizonyíték az itt olvasottak felülbírálására neked semmit sem mond, butaságodnál csak a rosszindulat nagyobb benned. Nem is szálllok vitába csak felvettelek a listára.....

dhd255 2016.07.31. 23:09:25

ird már le nekem légyszives, kedves török mónika, hogy ennek úgy mégis mi a kurva anyád értelme van

köszi!

BiG74 Bodri 2016.07.31. 23:49:15

Telibe kapta sokaknál az irónia nyílhegye az egyszeműt rendesen.

tényállás 2016.07.31. 23:54:15

A probléma gyökere ott van, hogy már Árpád apánk vezette tizen akárhány törzs is egy nagyon vegyes társaság volt.
Ahogy az idő telt a magyarság és a különböző nemzetiségek aránya egyre nagyobb lett a magyarok kárára! Ezáltal csak idő kérdése volt a bomlás! Viszlát nagymagyarország!

tényállás 2016.07.31. 23:54:45

A probléma gyökere ott van, hogy már Árpád apánk vezette tizen akárhány törzs is egy nagyon vegyes társaság volt.
Ahogy az idő telt a magyarság és a különböző nemzetiségek aránya egyre nagyobb lett a magyarok kárára! Ezáltal csak idő kérdése volt a bomlás! Viszlát nagymagyarország!

Aranyi Gábor 2016.08.01. 00:44:56

@a BircaHang Média szerk.: Nem balliba. Büdös, rohadt, mocskos ZSIDÓ, akinek ha én megírnám a népe történelmét, hogy mikor melyik pátriárka hágta a saját lányát v. irtották egymást, árulták a saját testvérüket, valszeg le-antiszemitázna. Ugyanolyan aljas, gyilkos söpredék, mint az arabok. Kezdve a kanaaniták leölésével, és a történetnek máig nincs vége...

Aranyi Gábor 2016.08.01. 00:47:46

@Tyrion Lannister of Caster: A szerző saját ősei zsidók. SOHA nem kufircolnak félre, undorító, degenerált beltenyészet. Muszáj lesz@rniuk a mi történelmünket, hogy nehogy elkezdjük az övékét sorolni mondjuk onnan, hogy odaette a fene őket valahogy, ahol most is vannak, és kiirtották Jerikó meg a többi város népét...

Aranyi Gábor 2016.08.01. 00:48:59

@HK417: Természetesen a zsidók. Azt hittem, ez lejött valahogy... XD

törökmonika 2016.08.01. 01:03:00

Én akkor most kikérem a következő sörömet, felteszem a lábam az asztalra és rágyújtok. Folytassátok, fiúk, eddig nagyon gyenge a felhozatal!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.01. 01:17:01

A szokásos idióta ballibsi párhuzam a honfoglaló magyarok, és a mostani illegális migráció között.

Először is: eleinket többször is megpróbálták nyugat felől megsemmisíteni. Először 907-ben, amikor a Pozsonyi csatában a magyarok elverték őket.

Másodszor. A kárpát-medencei letelepedés utáni nyugati hadjáratok gyakran zsold fejében történtek. Ekkor még nem létezett a Német-Római Császárság, és kisebb nagyobb német hercegségek, királyságok viaskodtak egymással, egymást pusztítva. Ezen a kisebb-nagyobb hatalmi centrumok egyike-másika vette igénybe a magyarok szolgálatait időről-időre. A fosztogatások csak mellékes következmények voltak ebben a relációban.

Tessék többet forgatni a történelem könyveket kedves poszter !

miketbeszéltek 2016.08.01. 02:21:44

@a BircaHang Média szerk.: "Nem vagyok nacionalista."
Valóban nem. Te a pravoszlavizmus kapcsán a feudalizmusban ragadt orosz imperializmus @Aranyi Gábor: védelmezésében jeleskedsz sokszor...

miketbeszéltek 2016.08.01. 02:23:37

@miketbeszéltek: Elnézést, Aranyi Gábor csak most jön:

miketbeszéltek 2016.08.01. 02:28:32

@Aranyi Gábor: Ezekkel a hozzászólásaiddal a zsidók és keresztények Szent Írásának: a Bibliának olyan megvetéséről teszel tanúbizonyságot, hogy igencsak kapaszkodni kell egy erkölcsi nihilista libsinek, hogy ezt felülmúlja:-(

miketbeszéltek 2016.08.01. 02:39:31

Kedves szerző! Te meg-ha van is az írásodban 1-1 igaz, és humoros megállapítás, mi volt a célod az irománnyal? Annyira tele van objektív tárgyi tévedésekkel is, és tőlünk, magyaroktól (és főleg: csak tőlünk) a szubjektivitás jogának a megtagadásával, hogy ezzel nem csak a gyűlölködő szélsőjobbosok, hanem a patrióták zsebében is nyitogtatod a bicskát. Mit vársz egy ilyen provokációtól? Miért hiányzott Neked, ami ezek után rád zúdul?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.01. 03:40:43

"Akik addigra felépítették a közigazgatást, az úthálózatot, a vízvezetékeket, hozták a krumplit, a paprikát, paradicsomot, tulipánt, fürdőket, meg mindent, ami még eszünkbe juthat a Brian életéből."

"Úthálózatot. Vízvezetéket." Semmi hasonlót. A török támadások nagy része pont azért vallott kudarcot mert képtelenek voltak a megfelelő időszakon belül felvonulni a Balkánon. Sehol nem építettek burkolt utakat. A vízvezeték, főleg itt azért baromság, mert a török hódítás jelentette az addig is kezdetleges urbanizáció teljes halálát a megszállt országrészeken.

Pár védelemi központ épült a megszállás fenntartására rituális fürdőkkel és néhány imaházzal. Ennyi.

"Hozták a krumplit, a paprikát, paradicsomot, tulipánt." Nemhogy nem ők nemesítették a felsorolt növényeket, de mégcsak nem is ők hozták be az óvilágba.

Egy komplett, virágzó ország semmisült meg Mohács után. Százezrek, ha nem milliók haltak meg, kerültek szolgaságba. A török emlékek azért érdekesek, mert egyrészt megmaradtak, nem pusztította el őket senki, másrészt mert kuriózumnak számítanak, mivel alig-alig épült pár. Szemben azzal a fejlődéssel ami utána jött, vagy akár azzal, ami megelőzte.

A Habsburg rész teljesen igaz, a török részt pedig senki nem gondolhatja komolyan, mivel a hódoltság területe teljesen elnéptelenedett, kipusztult, Törökország maga pedig soha nem volt a tudományos-műszaki fejlődés igazi motorja, a népességéhez és gazdasági potenciáljához képest borzalmasan rosszan szerepelt, nem is tekinthető európai nemzetnek, nemhogy nyugatinak.

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem is hinném, hogy ez a lényeg.

A lényeg az, hogy a morvák, bulgárok vagy frankok nem azért fogadtak be minket, mert megesett rajtunk a szívük.

És még így is itt a tanulság, hogy mennyire ráfáztak. Okuljunk a történtekből, hogy a poszter szerint nálunk sokkal jobb és nemesebb népek is rossz véget értek, ha másokat beengedtek tömegével az országukba.

Lényeg a lényeg, nem lesz jó vége, nem fogunk jól járni.

Ha valaki kirabol és megöl, akkor áldozat vagyok. Ha én engedtem be, akkor meg még egy hülye balek is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.01. 04:02:00

@ludwigvan: Nem teher, te ostoba barom.

Nem teher. Nem kell másoknak viselni. A szírek felnőtt felelős emberek, akik saját maguk alakítják a sorsukat.

Ha árvíz sújt egy országot az teher. És a terhet megoszthatják az emberek egymással.

Ha idegenek fenyegetnek egy országot az teher. És a közös ellenség ellen összefoghatunk.

Szíriában nincsenek jól behatárolható barátaink és nincsenek jól behatárolható ellenségeink. Ez egy ostoba, excepcionalista, még a XIX. századból ittmaradt maradvány szemlélet, a "white men's burden", hogy a fejlett országok feladata megváltani a szegényebbeket.

A nagy lószart. Én még mielőtt valaki előrángatná az "EU-s ingyen pénzeket", egy nagy lószart azt is. Tisztesség kell és egyenesség, nem pedig könyöradomány. Magyarországon is és mindenütt az efféle pályázati más osztogatott pénzek a korrupció, a hatékonytalanság, a pazarlás, az értelmetlen költekezés melegágyai. A hanyatló posványé.

Tőkeáramlás kell, fair trade kell, szabad társulás joga, szabad kereskedelmi szerződések kellenek, nem pedig álságos, moralizáló hitványkodás.

Úgy sem lehet ide befogadni erre kis nyúlszarnyi földre MINDENKIT, akinek rossz. Még egész Európába sem, nem old meg semmit.

Nem lesz jobb ettől Afrikában, nem lesz jobb a Közel-Keleten, semmin nem javít. Még a legjobb esetben, ha nem is importáljuk azokat a problémákat, amik ellen menekülnek, ami egy túlzó optimista baromság, ha éppúgy befogadunk minden egymást gyűlölő és jelenleg egymást irtó csoportot, akkor is csak annyit értünk el, hogy elvontuk a dinamikus fejlődés motorját.

A kiinduló országok megmaradnak tenyészországnak, Európában pedig csak éleződik a konfliktus. Japán, Korea támaszkodott külföldi egyetemeken tanult honfitársakra. De nem kiköltözött, komplett családokra.

Nem lehet itt letelepíteni embereket évtizedekre, nemhogy akár végleg, ezzel felesleges is kísérletezni, az egész ötlet úgy baromság, ahogy van. Európa amúgy is tele van, ha valaki új földeket akar feltörni esetleg még Amerikába vagy Ausztráliába mehet. Vagy éppen pont Afrikába.

E.Katolnai 2016.08.01. 04:26:13

Miért nem tanulsz történelmet mónika a gyalázkodás meg a gyűlölködés helyett? Nő létedre mocskosabb szád van, mint a kocsisoknak, csak úgy dől belőled a csatorna proli dühe.
A sok badarság, amit itt összehordtál műveletlenségre és primitivségre vall és még ezek után odamered irni "történész kollegák". A pofám leszakad ekkora pimaszság láttán ...

E.Katolnai 2016.08.01. 04:37:58

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: minket nem fogadott be senki, hanem az őshonos magyarság fogadta be évszázadokon keresztül a kisebb-nagyobb turáni és germán vándorló népeket. Aki megtanult magyarul az maradt, aki nem az tovább állt.
És még te mered mondani "okoljunk a történelemből" mikor ahhoz olyan foxi-maxi szinten értesz ...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 05:33:33

@miketbeszéltek:

A nacionalizmus alapvetően a liberalizmus egyik káros gyümölcse, semmi más.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 05:35:55

@Aranyi Gábor:

A magyarellenességre a zsidóellenesség nem válasz. Normális antiliberális humanista nem gyalázza se a magyarokat, se a zsidókat.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 05:38:22

@tényállás:

Nem, a 2 egészen más ügy.

A magyarság a kezdeti századokban sikeresen asszimilált, azaz erősödtt, növekedett.

A gond a migránsok tömeges betelepülésével kezdődött, akik már megmaradtak saját identitásuknál. Ekkor lett Mo. lassan alig 30 %-ban magyar.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 05:40:20

@mpreston:

Kevered az asszimilált idegent a saját identitású idegennel. Az előbbivel semmi gond, az utóbbi szétvéri az országot, ha sok van belőle.

Conchobar 2016.08.01. 06:27:09

"Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk)" - Valaki a posztírót is átbaszhatta a legendával ("Árpád magyarjai akkor érkeztek a Kárpát-medencébe, amikor Szvatopluk már meghalt. A Dunántúl elfoglalása valóban a morvák elleni csatában sikerült, de a történelem során nagyrészt jó kapcsolat állt fenn ezzel a szomszédos néppel. A monda inkább a 894-ben Szvatoplukkal való szövetségkötés emlékét őrizhette meg. A morva fejedelem a frankok ellen kért segítséget a magyaroktól, azonban a harcok idején meghalt. Az akkori magyar jogfelfogás szerint az egyik fél halála a szerződés felbontását eredményezte")

Conchobar 2016.08.01. 06:35:10

"Behívtak akkor csomó rokon népet letelepedni, mert kínos volt az emberhiány (kunok, besenyők, jászok)" - Nem az emberhiány miatt hívták, merthogy már a tatárjárás előtt is próbálta a jászokat, kunokat letelepíteni IV.Béla, hanem amiatt, hogy ne szoruljon annyira rá a magyar főurak katonai támogatására. De IV.Bélának ez a törekvése a tatárjárás előtt még megbukott, de azt követően már nem volt akadálya

Conchobar 2016.08.01. 06:46:15

"Innentől nagyjából mindenkinek világos persze a sztori, sikerült kirobbantanunk az első világháborút" - Ezzel is jól átverték a szerzőt, mert a trónörökös meggyilkolása és az ultimátum közötti egy hónap jóformán arra ment el, hogy az osztrák és német tényezők győzködték a vonakodó magyar kormányt a háború szükségességéről. Merthogy a magyar kormány nem akart háborút, hiszen neki nem volt területi követelése a szomszédai felé, és nem is akart újabb területeket, mert már az addigi nemzetiséget is sokallta.

Conchobar 2016.08.01. 06:49:25

"most köszönünk mindent neked, Orbán Viktor, tényleg nagy államférfi vagy, ekkora kis szarkupacból, mint ez a Magyarország, tényleg megint sikerült a lehető legszarabbat kihozni." - A posztíró és Orbán Viktor ezek szerint rokonlelkek, mert a posztíró is kihozta önmagából a lehető legszarabbat

Barbaarb 2016.08.01. 07:34:58

Vastag történelemferdítés, de vélhetően ez is volt a cél. Az a Mohácsig tartó semmi azért Európa meghatározó hatalma volt. Persze a török kiűzése se úgy volt. de nem is számít ez, hiszen kevés olyan nép van, amelynek ilyen hosszú ideje lenne saját állama, ráadásul magának szerezte, nem a nagyhatalmak hozták létre a semmiből.
Azért a végén persze csak kibújik a szög a zsákból egy jó kis Orbánozással. A szerzőm maga állítja párhuzamba Orbán a nemzetiességgel, amit máskor magukra is igyekeznek aggatni...

midnight coder 2016.08.01. 07:55:23

"Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket."

Igen, megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták az itt élőket. Jelenleg ez folyik most Nyugat-Európában is. És ahogy az avar népből is leginkább csak a sírjaik maradtak meg, ugyanez vár a németekre, franciákra, skandinávokra, stb. is.

"Nem sokkal később megjöttek a rokonok és végigdúlták a vidéket, ameddig hegyekbe nem ütköztek."
Ezt így picit nehéz értelmezni. Kik jöttek meg ?

"Behívtak akkor csomó rokon népet letelepedni, mert kínos volt az emberhiány"
Na ez az a pont, ahonnan a bloggernek nem ártott volna elővenni a történelemkönyvet. Nem behívtuk, hanem befogadtuk őket. És nem az emberhiány miatt, hanem mert menekültek a mongolok elől.

"Amúgy elég sok ideig nem kezdtek vele semmit, még sok-sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Gárdonyi szívszorítóan megírja az Egri Csillagokat, ami igen szép regény, csak a történelemhez van elég kevés köze, de imádjuk"

A post elkövetőjéhez képest mindenesetre lényegesen több köze van.

"Akik addigra felépítették a közigazgatást, az úthálózatot, a vízvezetékeket, hozták a krumplit, a paprikát, paradicsomot, tulipánt, fürdőket, meg mindent, ami még eszünkbe juthat a Brian életéből."

Utat és vízvezetéket azért annyira nagyon nem építettek, azok a rómaiak voltak. Fürdőt igen. Cserébe viszont egész vidékeket irtottak ki. Na, ez után tényleg lett emberhiány, ekkor lett egy rakás száz, román, stb. falu Pl. Erdélyben, de nálunk is. És ezzel alapoztuk meg Trianont.

"Innentől nagyjából mindenkinek világos persze a sztori, sikerült kirobbantanunk az első világháborút (ja, kérem, ha három tenger mosta, akkor ő is a miénk), a másodikban is igen faszán szerepeltünk, gratulálok is mindenkinek"

Ha te azt hiszed, hogy az I. világháború csak azért tört ki, mert egy idióta lelőtte a trónörököst... A másodikban pedig nemigen szerepelhettünk volna sokkal jobban. Nem volt olyan forgatókönyv ami alapján jobban jöhettünk volna ki a szituból.

"Kérem a történész kollegák megértését a némiképp laikus összefoglalómért."
A némiképp nagyon-nagyon enyhe kifejezés. És nem kell történésznek lenni ahhoz, hogy bárki számára világos legyen, hogy műveletlen tuskó vagy, ehhez az is elég, ha az embernek nem volt felmentése általános iskolában történelemből.

Cskádár Péter 2016.08.01. 07:56:13

@törökmonika: Azért valljuk be, hogy elég későn futott be az első lezsidózás. Ennyit én nem bírtam volna várni a sörömre. Te hős vagyol.

midnight coder 2016.08.01. 07:57:09

A szánalom amúgy nem csak a postolót illeti, hanem az indexet is, hogy ezt a szennyet a címlapra tette.

Ad Dio 2016.08.01. 07:58:13

Amikor az ember ilyen módon szabadon engedi a gyűlöletét, ahogy most Mónika tette, az nagyon-nagyon kortraproduktív. Btw nem csak a bal oldalon, de ott IS.

Ostoba dolog ilyesmit csinálni.

Conchobar 2016.08.01. 08:05:53

"Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából." - Nem tudni, hogy a szerző mi a büdös faszt akart evvel a poszttal (hogy valamennyire azért igazodjunk a poszt stílusához). Ha azt akarta mondani, hogy itt mindenki bevándorló, akkor vegye figyelembe a következőt: kétféleképpen lehetett bevándorolni, egyrészt a már itt élők engedélye nélkül, legyőzve a már itt élőket, másrészt a már itt élők engedélyével. Engedélyt viszont csak akkor adtak/adnak ha nekik is származik hasznuk a bevándorlásból. Ha meg azt akarta mondani, hogy nekünk csak a nyugathoz kellene csatlakoznunk mindenféle keletre nyitás helyett, akkor meg vegye figyelembe, hogy már 2 világégés során is elköteleződtünk egy oldalra, érdekeink ellenére, és mind kétszer megégtünk. Tanulnunk kéne már végre a történelmünkből

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 08:50:29

@midnight coder: @Ad Dio:

A szerző gyakran meg szokott jelenni az elmebeteg Bartus László blogjában, azt hiszem, ez mindent elmond.

Bartus annyira elmebeteg, hogy még a legvadabb ballib megmondóemberek is elhatárolódnak tőle.

kerala42 2016.08.01. 09:18:52

Mónika! Már a múltkor is meg lettél kérve, hogy fogd be azt a gyűlölködő, frusztrált izráélita pofádat. Ha nem teszed, könnyen a bíróságon találhatod magad.

paráznabillegető 2016.08.01. 09:19:32

a poszt szar és igaz egyben.
ami benne van, mindegyik országról elmondható...

Komodoi 2016.08.01. 09:43:08

Azt a kifejezést, hogy "honfoglalás" a Habsburg udvar találtatta ki magyarországi embereivel, a szabadságharc leverése után abból a célból hogy a magyarság Kárpát-medencei legitimitását aláássák, megágyazva trianonnak.
A szabadságharc leverése előtt mindenki tudta hogy nem "honfoglalás" volt, hanem hazatérés, Árpádék hazatértek magyar területre, hiszen Attila király központja itt volt a Kárpát-medencében, a székelyek mindvégig itt voltak tehát a magyaroknak csak egy része vándorolt Attila király és a hazatárás között.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.01. 09:47:47

Sajnos ez a poszt a blogger tudatlanságának, és történelmi ismeretei hiányának szánalmas lenyomata. Bámulatos, hogy a magyar oktatási rendszerben ilyen hiányosságokkal valaki képes elvégezni egy középiskolát..

Komodoi 2016.08.01. 09:49:29

@A megvalósult amerikai ólom..:

A bolsevizmus úgy alakította a közoktatást, hogy a magyar őstörténetről a gyerekek lehetőleg hazugságokat és ostobaságokat tanulhassanak.

kerala42 2016.08.01. 09:57:56

Fura, hogy tudatlanságról meg tájékozatlanságról ír mindenki, miközben jól látszik, hogy ez a legtöményebb pesti belvárosi zsidó gyűlölködés és provokáció.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2016.08.01. 10:01:01

@kisa: èn hallottam. Hogy te nem az azért is lehet mert nem tudsz németül. Trianonnal illetve a Magyar Királyság széthullásával 600 év után megszünt a Habsburg birodalom illetve az OMM. Az osztrák néplélekben mai napig fájó pont, hogy az egykor Európai nagyhatalomból egy icipici kis állam lett szemben Németországgal.

DIODORO 2016.08.01. 10:03:12

@kisa: Abban a közös az uralkodó volt...

Megnézném az osztrákok szájt ha Bécstől nyugatra 50-60 km-en túl nem lenne semmilyük....

Conchobar 2016.08.01. 10:06:58

@Komodoi: " a Habsburg udvar találtatta ki magyarországi embereivel, a szabadságharc leverése után abból a célból hogy a magyarság Kárpát-medencei legitimitását aláássák" - A mi fenének akarták volna ugyan aláásni? Legyőzött országot semmi értelme áláásni

Komodoi 2016.08.01. 10:10:24

@Conchobar:

"A mi fenének akarták volna ugyan aláásni? Legyőzött országot semmi értelme áláásni"

Mert attól tartottak hogy most ugyan nagy nehezen külső segítséggel legyőzték, de mi lesz később?

Conchobar 2016.08.01. 10:14:02

@Komodoi: "A szabadságharc leverése előtt mindenki tudta hogy nem 'honfoglalás' volt, hanem hazatérés, Árpádék hazatértek magyar területre, hiszen Attila király központja itt volt a Kárpát-medencében, a székelyek mindvégig itt voltak tehát a magyaroknak csak egy része vándorolt Attila király és a hazatárás között." - Ami a Himnuszt (1823) illeti:
"Őseinket felhozád
Kárpát szent bércére,
Általad nyert szép hazát
Bendegúznak vére"
abban csak annyi van, hogy csak Árpád felmenői voltak hunok. Semmiképp nem lehet úgy érteni, hogy az egész magyar nép Attila apjától, Bendegúztól származna

monddazigazatmar 2016.08.01. 10:14:57

@törökmonika: "A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. "
Nincs igaza. Szar vagy- gondolom családi örökség, nyilván a lányaid is azok.

Ja, a Habsburgfasz szopás mellett azért ilyen csipcsup dolgot kifelejteni, mint első világháború?

Köpj fel, aztán állj alá banya.

Ambiorix 2016.08.01. 10:17:12

Azért ennyi történelemismeret is szép egy redvás kurvától, akinek a 2-es úton ácsorogva két ótvaros fasz leszopása között még blogolásra is jut ideje.

Komodoi 2016.08.01. 10:18:19

@Conchobar:

Milyen bizonyíték utal arra, hogy Árpádék nem azonos származásúak voltak a saját népükkel?

Conchobar 2016.08.01. 10:19:37

@Komodoi: "Mert attól tartottak hogy most ugyan nagy nehezen külső segítséggel legyőzték, de mi lesz később?" - Ugyan, ne túráztasd a fantáziádat efféle hülyeségekkel (mert enged egy kicsit, 'kiegyezik' és mindjárt megszűnik a lázadási kedv)

Conchobar 2016.08.01. 10:20:34

@Komodoi: "Milyen bizonyíték utal arra, hogy Árpádék nem azonos származásúak voltak a saját népükkel?" - Semmilyen

Conchobar 2016.08.01. 10:25:25

@Conchobar: ""Milyen bizonyíték utal arra, hogy Árpádék nem azonos származásúak voltak a saját népükkel?" - Bizonyíték arra sincs, hogy az Árpádok valóban Bendegúz leszármazottai lennének

besztercei 2016.08.01. 10:26:02

Alapvetően bírom az iróniát, de ez inkább a saját(?) néped mocskolása lett. Ha a provokáció volt a cél az írással, akkor nem sikerült rosszul, de megkérném a szerzőt, hogy legközelebb tanuljon előtte egy kis történelmet, mert így könnyű belekötni és a tárgyi tévedések a szerző hitelességét is aláássák (a másik ilyen a stílus).
Ja és szerintem a többség belátja, hogy a középkor nem volt éppen egy vértelen időszak, csupa nemes lelkű, ártatlan és felvilágosult őssel, de ha akkor divat volt boszorkányt égetni (tudom, ez pont nem jó magyar példa), akkor hadd ne tapsikoljak, ha valaki most éget boszorkányt!

miketbeszéltek 2016.08.01. 10:28:08

@a BircaHang Média szerk.: Birka, most egy olyan meghökkentő állítást tettél, hogy órákig lehetne rajta disputálni! -Hogyan értetted? A klasszikus, 19 szd-i haza-haladás mozgalmat érted rajta?

Pietrosz Abroszbatosz 2016.08.01. 10:29:37

@Komodoi: Ennyi hülyeséget rég olvastam...

Komodoi 2016.08.01. 10:30:39

@Conchobar:

Azt kell default értéknek tekinteni, hogy egy fejedelem a saját népéből származik, és az a kivétel amikor ez nem így van. Ha a kivételre nincs bizonyíték, akkor a default érték az érvényes.

Ravasz Figyelmeztetés 2016.08.01. 10:31:59

Ez a gyűlölködő magyarellenes írás vajon nem valósítja meg a közösség elleni izgatást? Csak úgy kérdezem.

"Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet ellen,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy
c) a lakosság egyes csoportjai ellen - különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel -
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Komodoi 2016.08.01. 10:32:59

@Conchobar:

Hosszú távon jobban lehet uralni egy nemzetet, ha azonosságtudatát meghamisítják, lerontják. A Habsburg udvar részéről az általuk elfoglalt magyar tudományos akadémiában végig tettenérhető ez a törekvés, ezellen még Kossuth is felszólalt az emigrációból.

Komodoi 2016.08.01. 10:34:51

@Conchobar:

Csak arról van emlékezet és információ hogy Árpád Attila leszármazotta, azzal ellentétes emlékezet és információ nem létezik.

Komodoi 2016.08.01. 10:37:21

@Ravasz Figyelmeztetés:

A bírói gyakorlat csak akkor állapítja meg az uszítást, ha létrejön a tettleges erőszak közvetlen és nyilvánvaló veszélye, tehát ha mondjuk össze van gyűlve egy tömeg, és a szónok felszólítja őket hogy menjenek és öljék meg az XY-okat, az uszítás, de ha egy magyargyűlölő zsidónő otthonról interneten gyalázza a magyarságot az nem uszítás csak gyalázkodás.

kerala42 2016.08.01. 10:48:02

@Komodoi: Bezzeg ha fordítva lenne. Mónika népe és tartozékai televonyítanák a világot, hogy Magyarországon mekkora antiszemitizmus van.

Emzé Periksz 2016.08.01. 10:48:06

Török Mónika posztszerző élete anyja sikertelen abortuszával kezdődött. Abortuszmaradékként születő hősünk súlyos agyi és jellembeli hibákkal torzszülöttként látta meg a napvilágot.
Ugye milyen vicces, totokmonika?

Komodoi 2016.08.01. 10:53:00

@Emzé Periksz:

A magyarországi antiszemitizmus az jogos önvédelem, mert a magyarság tapasztalta, hogy amikor zsidók jutnak hatalomra (pl tanácsköztársaság, Rákosi-rendszer) vagy a nagyobbik kormánypártot zsaroló helyzetbe (pl SZDSZ), akkor hozzálátnak a magyargyilkoláshoz (pl. tanácsköztársaság, Rákosirendszer) és az országnak történő károkozáshoz (pl. tanácsköztársaság, Rákosirendszer, SZDSZ).

Ravasz Figyelmeztetés 2016.08.01. 10:58:01

@Komodoi: Ja ok, akkor valaki copypastelje már át ezt az írást, csak zsidóval a magyarok helyett, biztos úgy is ugyanolyan vicces lesz, ha nem még viccesebb...

Emzé Periksz 2016.08.01. 10:59:13

@Komodoi: Tudom. Nekem megvan a Hunnia folyóirat összes száma.
Skinhead rovata szereplői voltak Kis János, Hack Péter és hasonló zsidó fajvédők.

Komodoi 2016.08.01. 11:00:18

@Ravasz Figyelmeztetés:

A zsidók elszámolhatnának azzal hogy miért méltatják a mai napig azt amikor irtották a kánaánitákat (azok csecsemőit is), és miért gyilkolják a mai napig a nemzsidó gyerekeket (például Gázában 2014-ben több mint 500-at).

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 11:01:55

@miketbeszéltek:

A nacionalizmus a XVIII. századi liberalizmus találmánya, eredeti célja a kereszténység megsemmisítése volt.

Komodoi 2016.08.01. 11:07:13

@a BircaHang Média szerk.:

Az úgynevezett "nagy francia forradalom" az egy zsidó szabadkőműves puccs volt, mivel a zsidók lakossági létszámarányukat tekintve kisebbségben voltak, így nyíltan nem lett volna lehetőségük hatalomra kerülni, csak úgy volt erre lehetőségük, ha egy fedőideológia (szabadság, egyenlőség, testvériség) által felhasználják a népet és kihasználják a valóban meglévő társadalmi sérelmeket (szegénység, igazságtalanság, korrupció).

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 11:07:26

@besztercei:

Mónika nem magyar, hanem zsidó nemzetiségű, azaz nem saját népét mocskolja. Érezhető a sértődöttség a magyarok iránt. Ennek természetesen van valós alapja, hiszen családja érintett volt a zsidóirtásban 70 éve. Azaz ez itt egy kisebbségi létben élő ember panasza a többség ellen. Egyénileg persze érthető ez: hasonló zsidóellenes szövegeket hallottam nem egyszer palesztínok részéről, akik komolyan hitték, hogy a zsidók egy XIX. végi kitalált nép. Persze az is ugyanolyan baromság, mint ez.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 11:08:47

@Komodoi:

Sajnos nem hiszek az ilyen etnikai alapú magyarázatokban. Még akkor se hittem ebben, amikor szélsőjobbos voltam 20 éve. A magyarok és zsidók összugrasztása csakis a háttérhatalom érdeke.

Conchobar 2016.08.01. 11:08:50

@Komodoi: "Csak arról van emlékezet és információ hogy Árpád Attila leszármazotta, azzal ellentétes emlékezet és információ nem létezik" - Nincs olyan emlékezet, sem információ. Csak későbbi agymenés, amilyennel ma is lehet találkozni. Ugyanis létezik manapság olyan személy, aki nem hunoknak, hanem zsidóknak tartja teljes komolysággal az Árpádokat

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 11:16:05

@Conchobar:

A honfoglaló magyarok etnikailag természetesen keverék voltak, mint minden más korabeli nép. A nagy tömeg türk, esetleg iráni volt, egy része ugor, azaz 3 fő elem. A nyelv viszont közös volt, a finnugor magyar nyelv, melyben sok türk és iráni szubsztrátum lehetett. S emellett a honfoglaló magyarokkal jöttek idegen, kabar törzsek is, ők nem voltak magyarok, hanem szövetségesek.

A területre való betelepülés után pedig a helyben talált avar, szláv és bolgár népesség pár nemzedék alatt magyarrá lett asszimilálva. Mivel ők voltak többen, a mai átlagmagyar inkább rájuk hasonlít.

Az asszimiláció csak a helyes vidékeken nem ment végbe, ott az eredeti helyben talált lakosság identitása megmaradt. Azaz a mai Észak-Szlovákiában megmaradtak a morvák, a mai szlovákok elődei, keletebbre pedig a ruszinok. Az ország minden egyéb területe magyarrá vált, s az is maradt egészen Mohácsig.

Bafana 2016.08.01. 11:17:27

Aztan begyutt-ment egy masik horda ide, mert a korabbi helyukon addig-addig rabolta, fosztogatta a gazdanepet, mig az elkergette oket. Az a hordanep itt rabolt, eloskodott tovabb, mig beferkozott a hatalom osszes helyere, igaz, a szaga es az aldasos tevekenysege elarulta a helyet. Majd jott egy kor, amikor egy kicsit kibabraltak veluk, de nem annyira, mint a tobbi europai neppel. Lett is belole fejhangon vonyitas! A gazdanep a vilag osszes gazdanepevel azota is fizeti az adot miatta. Meg nevet is adtak neki egy hollorol es annak a kosztjarol elnevezve.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.01. 11:24:32

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Eleve azért hibás a poszter alapállása, mert -finoman fogalmazva- a kor Európája közel sem volt a béke és a nyugalom földje.
A magyar törzsek is a keleti-frankok és a morvák közti konfliktust használták ki, amikor itt alakították ki szállásterületüket.
Nyugaton persze hamar érzékelték a sztyeppei népcsoport jelentette veszélyt, és 907-ben nagy haderővel megindultak, hogy kiszorítsák a magyar törzseket innen. Nem sikerült nekik. Mi nem jutottunk az avarok sorsára..Fegyverrel vívtuk ki azt, hogy ez föld a miénk lett.
Egyébként érdekelne a poszter véleménye Kánaán izraeli törzsek általi megszállásával kapcsolatban, amikor is a terület városállamainak lakosságát legyilkolták, "csecsemőtől az aggastyánig" mindenkit, ahogy az Ószövetségben is szerepel.
Ezzel a honfoglalással mi a helyzet kedves blogger?

Conchobar 2016.08.01. 11:30:22

@a BircaHang Média szerk.: " Az ország minden egyéb területe magyarrá vált, s az is maradt egészen Mohácsig." - Valóban? Nem hallottál még a jászokról? És a kunokról? Az erdélyi és szepességi szászokról már nem is beszélve. A többiek viszont, akik nem éltek egy tömbben, valóban asszimilálódtak, és csak a nevük maradt fenn (pl.Olaszliszka, Besenyszög, Kozármisleny, (Hajdú)böszörmény, de idesorolható a 'berény' és 'ladány' tagú nevek is)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 11:37:32

@Conchobar:

A jászok, kunok, szászok nem voltak jelen a honfoglaláskor, ők később jöttek be.

Komodoi 2016.08.01. 11:39:27

@Conchobar:

Van olyan emlékezet, a hazatérés korabeli nemzetközi iratok és a magyarországi krónikák mind úgy tudják hogy Árpád az Attila leszármazotta, viszont semmilyen irat nem tudja az ellenkezőjét.

Komodoi 2016.08.01. 11:43:35

@a BircaHang Média szerk.:

Olyan hogy "finnugor" nem léteziik, azt a Habsburg udvar utasítására egy külföldi áltudós bizonyos Budenz találta ki. Ha létezne olyan, akkor sem finnugornak neveznék, hanem magyarfinnek, mert egy összetett elnevezés a legjelentősebb összetevővel kezdődik, és az úgynevezett "finnugor" népek között mindig a magyar volt a legjelentősebb minden tekintetben tehát létszámban, történelmi hatását tekintve, világhíre kiterjedtségét tekintve, ezért a "finnugor" kifejezés kitalálása bizonyítja hogy annak célja a magyarság háttérbe szorítása, egy nála jelentéktelenebb nép előtérbe hozásával.

Conchobar 2016.08.01. 11:57:58

@Komodoi: "Van olyan emlékezet, a hazatérés korabeli nemzetközi iratok" - Nincsenek olyan iratok, sem emlékezet. Konstantin császár sem hunozza őket. Fel nem foghatom, hogyan képzeli valaki azt, hogy Attila leszármazottai holmi kendének, vagy gyulának, esetleg fejedelemnek címezzék magukat, a nagykirály, vagy kagán helyett. Azt se tudom felfogni, hogy hogyan került volna Attila bármilyen leszármazottja is a meglehetősen jelentéktelen magyar törzsek élére. Attila után különféle török nyelvű népek létesítettek birodalmat (türkök, avarok, kazárok, besenyők, bolgárok) de egyik sem tartotta magát sem a hunok, sem Attila leszármazottjának

miketbeszéltek 2016.08.01. 12:01:22

@Komodoi: "hogy amikor zsidók jutnak hatalomra" A zsidógyűlöleted sem jogosíthat fel arra, hogy meghamisítsad a történelmet. Ezért nincs jogod elitélni a blogszerzőt a más irányú hamisításáért.

Conchobar 2016.08.01. 12:03:23

@Komodoi: Mert az indoeurópai azért indoeurópai, mert a nevet kitaláló európaiak fontosabbnak tartották az indeket az európaiaknál?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 12:07:43

@Komodoi:

Ezen az alapon az oroszoknak haragudniuk kellene, hogy a nyelváguk neve szláv.

Az angoloknak meg azért, hogy "germán".

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 12:09:11

@Conchobar:

A bolgár legendák szerint a bolgárok a hunok utódai.

wolves84lb 2016.08.01. 12:17:27

@midnight coder: meg téged is persze, mert jó fidesz-zombiként egyből ugrottál, és nem láttad a narancsköd miatt az irónia tündöklő sugarait. Te faszkalap.

wolves84lb 2016.08.01. 12:23:46

@Ravasz Figyelmeztetés: te a habony-csapat legújabb terméke vagy, aki már fenyeget is, ha valakinek véleménye van?

Komodoi 2016.08.01. 12:24:25

@miketbeszéltek:

Ne hazudj. A tényközlés az nem gyűlölet.

Komodoi 2016.08.01. 12:25:41

@Conchobar:

Nem későbbi agymenés hanem korabeli nemzetközi és hazai források bizonyítják hogy Árpád Attila leszármazotta. Az a későbbi magyarellenes agymenés amely ezt kétségbevonja.

Komodoi 2016.08.01. 12:27:44

@Conchobar:

A "finnugor" elnevezés azt a látszatot próbálja kelteni, mintha a finnből indulna ki. Tehát mintha a a magyar nyelv vett volna át szavakat a finn nyelvből és nem fordítva. Ez a kovácslászlói merjünk kicsik lenni mentalitás akkori megnyilvánulása, a magyar az csak átvesz másoktól, olyan nincs hogy mások vesznek át a magyaroktól.

Komodoi 2016.08.01. 12:28:56

@a BircaHang Média szerk.:

Az angolszász kifejezésnek az első tagja az angol.

Fülemire 2016.08.01. 12:29:07

@kerala42: fenyegetésnek ez gyenge!
egyéb a kis tarsolyban van e a szalonna, hagyma mellett?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 12:38:13

@Komodoi:

A nyelvcsalád neve nem angolszász, hanem germán.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 12:38:54

@Komodoi:

"A "finnugor" elnevezés azt a látszatot próbálja kelteni, mintha a finnből indulna ki. Tehát mintha a a magyar nyelv vett volna át szavakat a finn nyelvből és nem fordítva."

Egyik se vett át a másiktól, ezek közös szavak.

Conchobar 2016.08.01. 12:54:45

@a BircaHang Média szerk.: "A bolgár legendák szerint a bolgárok a hunok utódai" - Mondják a 7 szláv törzsnek a leszármazottjai. Ami Aszparuch népét, a török nyelvű óbolgárokat illeti, ők valóban Attila és fiainak az alattvalói voltak ("Ernák bátyjával, Dengitzikkel az Al-Duna menti és a Fekete-tengertől északra fekvő területre húzódott vissza, ahol megszilárdult hatalmuk. Úgy vélik, hogy Ernák bátyja 469-es halála után egészen 503-ig a kutrigurok és az utrigurok Pontus-vidéki uralkodója volt. Ernákot elfogadták uralkodójukként az onogurok is, akik 463-ban rátörtek az akacírokra testvére, Dengitzik uralkodása alatt.")

Komodoi 2016.08.01. 13:01:13

@a BircaHang Média szerk.:

Akkor miért pont a "finn" szóval kezdődik az elnevezés?

Conchobar 2016.08.01. 13:04:35

@Komodoi: "Nem későbbi agymenés hanem korabeli nemzetközi és hazai források bizonyítják hogy Árpád Attila leszármazotta" - Hazai forrás nem volt (nem is tudott lenni, tekintve, hogy a kereszténység megjelenése előtt, minden rovásírás dacára, az írásbeliség hiányzott). Külföldi forrásBíborbanszületett Konstantin könyve kivételével legfeljebb csak azt tudja bizonyítani, hogy a hunokra asszociáltak a magyarokról. Nem foglalkoztak ők a magyarokkal, kik ők, mik ők, honnan jöttek, kik a rokonaik. Nem voltak piedesztálon a magyarok náluk

Conchobar 2016.08.01. 13:07:20

@Komodoi: "A 'finnugor' elnevezés azt a látszatot próbálja kelteni, mintha a finnből indulna ki" - Dehogy próbál

Conchobar 2016.08.01. 13:10:58

@Komodoi: "Akkor miért pont a "finn" szóval kezdődik az elnevezés?" - Az indoeurópai miért az ind-del kezdődik. Egészen pontosan, az európaiak miért az ind-el kezdik? A finnugort miért a finn-nel kezdték a magyarok? Merthogy a kifejezést aligha a finnek indították útjára

Conchobar 2016.08.01. 13:12:50

@Conchobar: jav: Egészen pontosan, az európaiak miért az ind-el kezdték, mikor megalkották a kifejezést?

Rorgosh 2016.08.01. 13:14:40

@A megvalósult amerikai ólom..:
Talán az, hogy nem értetted meg a poszt lényegét. Nem azzal van baja, hogy mit tettek eleink 1100, vagy épp 150 évvel ezelőtt, hanem az, hogy most mit teszünk. Az, hogy megint nem előrébb toljuk a saját (és egyben európa) szekerünket, nem építjük a saját országunkat, hanem csak tönkretesszük azt - és erre még büszkék is vagyunk. Amolyan hősi múlt jeligére.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 13:17:12

@Komodoi:

Alapvetően azért, mert a finn ág ás az ugor ág számított a két szélsőnek. Ez aztán megdőlt, de már maradt a név.

Rorgosh 2016.08.01. 13:17:56

@Komodoi:
Igazából egyetlen korabeli irat sem említ semmiféle rokonságot. Hacsak nem tekintjük a XIX. és XX. századi hamisítványokat eredeti korabeli iratnak.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.01. 13:25:34

@Rorgosh: Ez nem változtat azon,hogy teljesen értelmetlen a párhuzama, és totális tévedésben van a magyar történelmet illetően. Ha történelmi példákat akar hozni állításainak igazolására, illusztrálására,akkor talán ismernie kellene a történelmet, és nem kapitális hülyeségeket írni..

"Az, hogy megint nem előrébb toljuk a saját (és egyben európa) szekerünket, nem építjük a saját országunkat, hanem csak tönkretesszük azt - és erre még büszkék is vagyunk. Amolyan hősi múlt jeligére. "

Ez pedig egy ostoba balliberális toposz, semmi több. Miért "építenénk"azzal az országunkat meg Európát, hogy képzetlen, teljesen idegen kultúrájú fiatal, zömmel muszlim férfiakat engedünk be milliós nagyságrendben a kontinens szívébe. Mi értelme ennek? Kinek jó ez?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 13:28:01

@Conchobar:

A mai bolgár nemzettudat mégis a 3 alkotóelem közül az ősbolgárt tekinti alapnak, hiszen ez adta a nép nevét és ez szervezte meg az államot.

Természetesen a mai bolgárok vérében 10 % lehet csak az ősbolgár vér, de a magyarok helyzete ugyanez Árpádékkal.

A mai bolgárok legtöbbjének az előde soha sehonnan se jött, mindig a Balkánon élt, évezredek óta. Ezt a népességet először a görögök göröggé tették, majd az V. századtól a szláv hódítás nagy rlszüket nyelvileg elszlávosította. Aztán a VII. sz. végén az ősbolgárok megszervezték az államot, mely először kétnyelvű (szláv és bolgár) volt, majd a bolgár nyelv lassan kihalt, maradt a szláv a IX. századtól, persze nyilván a bolgár-szlávban maradt ősbolgár szubsztrátum. Ez az oka annak, hogy a mai bolgárban van több olyan vonás, mely az összes többi szláv nyelvből hiányzik: névszóragozás elhalása, extra bonyolult igeragozás (9 igeidő, 5 igemód), névelő, a kemény-lágy mássalhanzó ellentét eltűnése, furcsa birtokragszerű fejlemények.

Komodoi 2016.08.01. 13:28:32

@a BircaHang Média szerk.:

Nem azért. Hanem azért hogy a magyarokat besorolják egy a magyarnál jelentéktelenebb nép mögé. Ez a kovácslászlói merjünk kicsik lenni mentalitás. Eleve olyan hogy "finn ág" sem létezik hanem az is csak egy utólag kreált dolog. Akkor miért nem a magyar ág szerepel a kifejezés elején, pl "magyarfinn" nyelvcsalád? Mert az nem lenne olyan merjünk kicsik lenni-szerű.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 13:30:51

@Komodoi:

Ez nem etnikai besorolás, hanem nyelvi.

A magyaroknak és a finneknek etniaki értelemben nincs rokonsága, csak meg kell nézni egy átlagfinnt és egy átlagmagyart.

6.Lenin 2016.08.01. 13:33:58

Mónika rájött, hogy szerinte mi a "siker" titka.

Csapott 1 jó nagyot a szarba, aztán feltette a lábát az asztalra, ajkára fagyott hülye vigyorral számolja a hozzászólásokat, pedig 1et se érdemelne.

Gondolta ennyi marhasággal sikerül felkelteni az "önérzetet", gúnyt űzhet a "hazafias" érzésekből.

Ahogy látom tulajdonképpen sikerült is neki, pedig csak 1 valakinek kellett volna elsőként írni Mónikának, hogy...

1 nagy köcsög vagy Mónika

Komodoi 2016.08.01. 13:34:36

@Conchobar:

907-ben Árpád Pozsonynál legyőzte az akkori Európai Unió egyesült haderejét. Ne mondd már hogy fogalmuk sem voltak a magyarokról és arról hogy kik lehetnek azok.

szil_ 2016.08.01. 13:34:52

Ahhoz képest, hogy egy alkoholista írta, nem is rossz írás.

Komodoi 2016.08.01. 13:38:22

@Conchobar:

Hát persze hogy nem a szegény kis finnek találták ki a "finnugor" elnevezést és persze hogy nem ők lobbizták be magukat az elnevezés elejére. Hanem a Habsburg udvar által felbérelt áltudós Budenz találta ki az egészet és azért tette az elnevezés elejére a szegény kis finneket, hogy ezzel is háttérbe szorítsa a finneknél mindig is sokkal jelentősebb és sokkal ősibb magyarokat. Épeszű ember nem gondolhatja hogy a fejlettebb kultúrájú magyarok vettek át szavakat a kezdetlegesebb finnektől. Ha a két nyelvben vannak közös szavak, az csak a magyarból kerülhetett át a finnbe, tehát ha létezik ilyen nyelvcsalád, annak legföljebb az lehet az elnevezése, hogy magyarfinn nyelvcsalád, de semmiképpen sem finnugor.

Komodoi 2016.08.01. 13:42:35

@a BircaHang Média szerk.:

A magyar és a finn nyelvben lévő hasonló szavak a magyar nyelvből kerültek át a finn nyelvbe. Nyelvi donor mindig a fejlettebb nép, soha nem a fejletlenebb.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 13:55:44

@Komodoi:

Ne viccelj. A közös uráli ősnyelv az alap.

Van egy román kollégám, aki teljes komolyságal állítja, az olasz és a spanyol nyelv a szavait a románból vette át. Na, az kb. ugyanilyen bugyitaság.

Ja, s nem igaz, hogy a nyelvi donor a fejlettebb nép. Sokszor nem az.

Komodoi 2016.08.01. 14:00:32

@a BircaHang Média szerk.:

Például találkozik két nép, az egyik fejlettebb és már föltalálta a kardot, a másik fejletlenebb és még csak a baltát találta föl. Akkor a fejletlenebb nép nyelvébe átkerül a kard elnevezése a fejlettebb nép nyelvéből.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 14:13:07

@Komodoi:

Valójában az igazság más lehet.

Valójában a finnugor nyelve egyes alcsoportjai (lapp, finnségi, ugor, magyar, permi, volgai) között nagy különbségek vannak, hogy lehet, hogy a szamojéd alcsoport közelebb áll egyesekhez, mint ezek egymáshoz, sőt az altáji nyelvek egyes alcsoportjai.

Szóval nem kizárt, hogy az uráli-altáji elméletet mégse dobandó ki az szemétbe.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 14:15:04

@Komodoi:

A mai bolgár nyelv jó példa: a két fő népelem ősbolgár és szláv nyelvű volt.

Az ősbolgárok jóval fejlettebbek voltak, mégis a szláv győzött, s csak pár tucat ősbolgár szó maradt.

2016.08.01. 14:15:24

@HK417: @Aranyi Gábor: Nekem így elsőre az izlandiak, finnek (rokonok!), észtek (rokonok!) és az írek ugranak be. Természetesen ahogy nincs 100%-os hatásfokú gép, úgy makulátlan történelmű nép sincs, egyet kivéve, s azok münk vagyunk, a székelyek.

Conchobar 2016.08.01. 14:17:39

@a BircaHang Média szerk.: "907-ben Árpád Pozsonynál legyőzte az akkori Európai Unió egyesült haderejét. Ne mondd már hogy fogalmuk sem voltak a magyarokról" - A legfőképpen bajorokból verbuválódó keleti-frank királyi hadat semmiképp nem lehet az akkori Európai Unió egyesült haderejének mondani, másrészt meg nemcsak az akkoriban odaérkező magyarokról nem volt fogalmuk (a harci taktikájuk kivételével), hanem az avarok belső viszonyairól sem, pedig ők 200 éven át a szomszédaik voltak. Nem érdekelték a keresztényeket a más kultúrájú, ellenséges avarság, mintahogy mi se tudtunk a besenyőkről, vezéreikről, származásukról semmit, pedig ők is 200 évig voltak a mi szomszédaink. A kunokkal is majdnem ez lett a helyzet, csak ők aztán végül beköltöztek. A nyugat akkor kezdett megismerni bennünket, mikor Géza idején barátira fordult a bajorokkal a kapcsolat

Conchobar 2016.08.01. 14:21:07

@Komodoi: "Épeszű ember nem gondolhatja hogy a fejlettebb kultúrájú magyarok vettek át szavakat a kezdetlegesebb finnektől" - Honnan tudod, honnan álmodod azt, hogy melyik nép volt a fejlettebb a kettő közül 1500-2000 évvel ezelőtt

Hajdú Peter 2016.08.01. 14:21:30

Na ujabb egy "dogoljon meg az orban amiert nem mond le" post. Ennek mindenkeppen az index cimlapjara kellett kerulnie.

Conchobar 2016.08.01. 14:26:36

@Komodoi: "Ha a két nyelvben vannak közös szavak, az csak a magyarból kerülhetett át a finnbe" - Miből gondolod azt, hogy 4000-5000 évvel ezelőtt is külön nép volt a finn és a magyar? ("Az i. e. 26. század és az i. e. 22. század között lezajlott globális éghajlatváltozás miatt az urali őshaza területén a növényföldrajzi határok észak felé tolódtak, ezért az egyes urali csoportok vándorlásba kezdtek. A finn csoportok nyugat felé – továbbra is a lombos erdő lakóiként –, a szamojédek északkelet felé – és így továbbra is a tundra lakóiként – változtattak helyet. Az ugorok viszont helyben maradtak, de mivel lakóhelyükön a lombos erdőt felváltotta a ligetes sztyeppe, az ugorok életmódot váltottak.")

Komodoi 2016.08.01. 14:29:43

@a BircaHang Média szerk.:

Semmilyen tudományos logika nem támasztja alá, hogy a "finnugor" elnevezés elején miért a "finn" szó szerepel, az kizárólag az elnevezést kitaláló személy önkényes döntése volt. A motivációja pedig a magyarság háttérbe szorítása egy a magyarnál fejletlenebb és kevésbé jelentős nép előtérbe tolásával.

miskabá 2016.08.01. 14:31:52

Kiírtak valami pályázatot, hogy ki tudja megalkotni a legsiralmasabb blogot a migránsok támogatására?

Egyáltalán, miért ennyire fontos a téma a libbant oldalon, ha nincsenek is migrincsek, és ez egy álprobléma?

És miért kell a libsiknek folyton átírni a történelmet, visszamenőleg az őskorig?

Komodoi 2016.08.01. 14:37:13

@Conchobar:

Például onnan tudom, hogy a Kárpát-medencétől Ujgúriáig húzódó magyar vándorlási sávban talált magyar leletek fejlettségéhez és kimunkáltságához fogható leleteknek nyomuk sincs a finnek leletei között. A tárgyi és művészeti emlékek bizonyítanak általános fejlettségi szintet és szintbeli különbséget.

Conchobar 2016.08.01. 14:38:37

@Komodoi: "Semmilyen tudományos logika nem támasztja alá, hogy a 'finnugor' elnevezés elején miért a "finn" szó szerepel" - Baszki! Hogy lehet ilyen szarságon ennyit lovagolni. Az ábécé(rend) még nem jutott az eszedbe? Lovagolj már az indoeurópain is, amely az európaiaktól ered. Ez is bécsi udvar műve?

6.Lenin 2016.08.01. 14:42:51

@miskabá:

"És miért kell a libsiknek folyton átírni a történelmet, visszamenőleg az őskorig? "

És miért kell az ilyen stílusban ( és tartalommal) megírt posztokat komolyan venni?

Nagy ívben kellene rá tojni.

A posztotoló Mónika ez évben megjelent összes posztjára nem írtak ennyi hsz-t, mint erre az 1re.

Conchobar 2016.08.01. 14:43:21

@Komodoi: "Például onnan tudom, hogy a Kárpát-medencétől Ujgúriáig húzódó magyar vándorlási sávban talált magyar leletek fejlettségéhez és kimunkáltságához fogható leleteknek nyomuk sincs a finnek leletei között." - Magyar leletek nincsenek (az V.sz. előtti időkből), legfeljebb magyarok őseinek tulajdonított leletek ("Az obi-ugorok helyben maradtak, s visszatértek a halász-vadász életmódra, [8] míg a magyarok elvándoroltak dél felé, amit a régészetben a cserkaszkuli kultúra dél felé való eltolódása jelez az i. e. 12. századtól az i. e. 10. századig. [9] Mindezzel jó összhangban van az, hogy a szótörténeti időrend alapján a nyelvészek ma már i. e. 1300 körülre becsülik az ugor nyelvi egység felbomlását. Ekkor kezdődik a korai ősmagyar kor, amely az i. sz. 5. századig, a török népekkel való európai érintkezés koráig tart.")

2016.08.01. 14:48:24

@excopp: Tudod, ezt az írást a mélymagyarok nem értik. Őket sérti, mert nem értik az iróniát. Sajnos a magyarság fogalmát sem képesek definiálni.
Számodra is: a mai magyar nem a honfoglaló....magyar királyunk márvagy 700 éve nincs....lehetsz büszke a türk vagy a finnugor rokonságra, de nem finnugor és nem türk az itt élő nép. Legfeljebb nyelvi esetleg kultúrális rokonságot vizsgálhatunk. Tehát az írást úgy értelmezd, hogy aki arra büszke, hogy hont foglaltunk, az nincs tisztában a származásával.
A történelmünkben lehetsz büszke Hunyadikra, '48-as hősökre, csak nem voltak magyarok....Melyik árpád-házi királyunkra vagy büszke?

2016.08.01. 14:54:38

@Komodoi: szerinted a magyar vagy a szláv volt fejlettebb kultúrájú? A magyar vagy a türk?

Komodoi 2016.08.01. 14:56:41

@Conchobar:

A téveszmét politikai célból alkották meg, amit többek között annak elnevezésének logikátlansága is bizonyít.

Emzé Periksz 2016.08.01. 14:58:44

@Conchobar: "Magyar leletek nincsenek (az V.sz. előtti időkből), legfeljebb magyarok őseinek tulajdonított leletek"

De vannak. A magyarok ősei a magyarok.

Ez viszont igaz lenne, hiszen a zsidóság azóta többször átalakult:
"Zsidó leletek nincsenek (az V.sz. előtti időkből), legfeljebb zsidók őseinek tulajdonított leletek"

2016.08.01. 14:59:34

@6.Lenin: A hülye angolok megalkották a Gyalog galoppot, és azóta azon röhögnek....pedig meg kéne sértődniük, és le kéne zsidózni az alkotókat...

Komodoi 2016.08.01. 14:59:45

@Conchobar:

A hazatéréskorabeli magyar leletekkel azonos leletek vannak a Kárpát-medencétől Ujgúriáig terjedő magyar vándorlási sávban legalább 4000 évig visszamenőleg, tehát a magyarság jóval ősibb nép, mint azt mai belső ellenségei igyekeznek állítani.

Emzé Periksz 2016.08.01. 15:00:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:
ennek nincs köze az iróniához, te turbóantimagyar

Conchobar 2016.08.01. 15:01:11

@Komodoi: "A téveszmét politikai célból alkották meg, amit többek között annak elnevezésének logikátlansága is bizonyít" - Miről beszélsz?

2016.08.01. 15:03:19

@Emzé Periksz: Ja. Mert a magyarság nem alakult át...Üsd fel a telefonkönyvet.
Tényleg, milyen nyelven is beszéltünk? Türk? Finn? Ugor?

Komodoi 2016.08.01. 15:03:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A magyar fejlettebb kultúra mint a szláv, ezért van az hogy a szláv nyelv sok magyar szót átvet. (Amely szavakról a mai belső ellenségeink azt állítják hogy azokat a magyar vette át a szlávból, de ez is csak a kovácslászlói merjünk kicsik lenni-féle rögeszme.)

2016.08.01. 15:05:41

@Emzé Periksz: Nem. Anti-turbómagyar.
Azért, mert fogalmad nincs, mi az az irónia, még létezik.

Emzé Periksz 2016.08.01. 15:05:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A hülye angolok megalkották a Gyalog galoppot, és azóta azon röhögnek....pedig meg kéne sértődniük, és le kéne zsidózni az alkotókat..."

Ezzel pályázhatsz a világ legostobább, leghitványabb, leghazugabb analógiája díjra.

2016.08.01. 15:07:15

@Emzé Periksz: Pedig jó analógia az. Ők értik az iróniát, te nem.

Conchobar 2016.08.01. 15:07:34

@Emzé Periksz: "De vannak. A magyarok ősei a magyarok" - Ember! A csontokra nincs ráírva, hogy 'ezek magyarok', se az, hogy 'vigyázz, ezek nem magyarok, csak hasonló a tárgyi kultúrájuk'. Az V.sz-tól visszafelé már csak feltételezésről lehet szó

2016.08.01. 15:08:24

@Komodoi: Ja. Meg a német is átvett egy csomó magyar szót, nem beszélve a törökről, legújabban pedig az angolok vesznek át szavakat tőlünk....

Komodoi 2016.08.01. 15:08:56

@Conchobar:

Valakik azt akarják beleszuggerálni a magyarságba, hogy csak átvett dolgokat másoktól, hogy nincs egy önálló gondolata sem. Ez egy nemzettudat romboló program, amelyet a magyarság ellenségei terveztek és hajtottak, hajtanak végre a mai napig, ennek egyik programpontja az úgynevezett "finnugor" elmélet, amely még a nevével is azt sugallja, hogy mi vettük át a szegény kis finnektől a szavainkat.

Komodoi 2016.08.01. 15:10:00

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A kocsi szót például az angolszászok vették át tőlünk.

2016.08.01. 15:11:25

@Komodoi: például a ház szavunk is ilyen, több nép is átvette a nyelvében, sőt, tisztán látszik, hogy a kukorica, burgonya, paradicsom, paprika szavak is magyar szavak, tehát Amerikát hamarabb meghódítottuk, mint bárki más...az amerikai indiánok is magyarok.

2016.08.01. 15:12:36

@Komodoi: itt van mindjárt a kurva.

2016.08.01. 15:14:22

@Komodoi: Így van. Ugyanis először KÓCS-on, egy magyar faluban építettek fa laprúgóval szekeret...Ezt hívták kocsinak.
De mi van a pest szóval? Azt is tőlünk vették át?

Emzé Periksz 2016.08.01. 15:14:25

@Könnyen elkaptuk, uram!: Egyik sem ironikus. A gyaloggalopp humoros, az abszurd és a nonszensz humor kiváló példája. Semmilyen irónia nincs benne. Mint ahogy ennek a posztnak a gyalázkodó fröcsögésében sem.
Amúgy ezt nem neked írtam, mert túl buta vagy, hogy felfogd.

Conchobar 2016.08.01. 15:15:06

@Emzé Periksz: "Zsidó leletek nincsenek (az V.sz. előtti időkből), legfeljebb zsidók őseinek tulajdonított leletek" - Helyesen: zsidó leletek nincsenek a Kr.e. XIII.sz. előtti időkből, legfeljebb a zsidók őseinek tulajdonított leletek

6.Lenin 2016.08.01. 15:15:09

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Igen, röhögni kéne az íráson, és hasonló stílusban válaszolni.

Az irónia görbe tükör, és nem a másik megalázása a célja.

Sajnos sokan komolyan vették. Itt próbálják 1mást "meggyőzni" a tudásukról.

(ha már belekeverted a zsidózást)

Tudod mióta használják a "büdös zsidó"-t ?

Mióta az Úr meggyújtotta csipkebokrot, nehogy Mózes túl közel menjen, még a sarut is le kellett vennie. Nem állta a szagát, pedig szerette.

Ezt a következtetést vonták le, régi ősmagyar sámánok a leírt jelenséget vizsgálva.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 15:15:21

@Komodoi:

Elmondom mi a logika.

Amikor fel lett fedezve ez a nyelvcsalád, a magyart még nem sorolták oda.

2016.08.01. 15:15:22

@Komodoi: Sőt, a biro szavuk is magyar....

2016.08.01. 15:16:33

@Emzé Periksz: Akkor talán fogj egy értelmező kéziszótárt keresd ki a szó jelentését, aztán beszélgethetünk....

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 15:17:12

@Komodoi:

A szláv-magyar átvétel sokkal több, mint a magyar-szláv.

Conchobar 2016.08.01. 15:17:47

@Komodoi: "A magyar fejlettebb kultúra mint a szláv, ezért van az hogy a szláv nyelv sok magyar szót átvet. (Amely szavakról a mai belső ellenségeink azt állítják hogy azokat a magyar vette át a szlávból, de ez is csak a kovácslászlói merjünk kicsik lenni-féle rögeszme.)" - A László, a Béla, a vecsernye, a szerda, a csütörtök, a péntek ez például mind-mind ősi magyar szó, ugye?

2016.08.01. 15:18:11

@6.Lenin: És tudod, honnan ered a pestis kifejezés? És a magyar betegség?

Emzé Periksz 2016.08.01. 15:18:42

@Conchobar:
Kevered a tárgyi leletek hovatartozásának problémáját a közösség folytonosságának elvével. A magyarság folytonossága soha nem tört meg a történelemben, nem úgy, mint például a zsidóké. A magyarság őse a magyarság.

2016.08.01. 15:20:52

@Komodoi: Viszont a kukát mi vettük át, a makadámot is, ugyanis mindegyik a feltalálóra utal....tényleg nincs sok közöd a témához...a búza szavunk viszont nem magyar, de ráadásul honfoglaló őseink között is voltak jövevények....

Conchobar 2016.08.01. 15:21:06

@Komodoi: "Valakik azt akarják beleszuggerálni a magyarságba, hogy csak átvett dolgokat másoktól, hogy nincs egy önálló gondolata sem. Ez egy nemzettudat romboló program" - Avval nem fog növekedni a nemzettudat, ha hülyeséget állítunk magunkról. Avval csak azt kockáztatjuk, hogy kiröhögnek bennünket más népek

6.Lenin 2016.08.01. 15:23:35

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Látom nem vetted a lapot, de talált a magyar sámánok következtetése.

Emzé Periksz 2016.08.01. 15:23:54

Az irónia egyik meghatározása sem érvényes se a gyaloggaloppra, sem a jelen posztra: (egy példát sem tudsz mondani a Gyaloggalopból, ami ironikus)
"Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom."
" Humort és gúnyosságot ötvöző csipkelődés; kesernyés, maró gúny."
"Az irónia azt jelenti, hogy a szöveg szó szerinti értelme és a tényleges, a beszélő szándéka szerinti értelme ellentétes"
"Retoriai-stilisztikai fogalomként a meggyőzés eszköze. Domináns eleme a kettősség, az ellentét. Valamely dolgot, tárgyat, személyt, tulajdonságot, eseményt stb. nem a valóságnak megfelelően nevez meg, hanem olyasmit állít, aminek a szituáció ellentmond, s így azt tagadássá minősíti át."

Conchobar 2016.08.01. 15:24:22

@Emzé Periksz: "A magyarság folytonossága soha nem tört meg a történelemben" - Legalábbis, a V-VII.sz óta. Hogy az előtt mi volt, arról gőzünk sincs. Ki ezt feltételez, ki azt

2016.08.01. 15:24:38

@Emzé Periksz: . Az irónia „jelentéktelen semmisségként gúnyolja ki azt, ami szubsztanciális realitásként pöffeszkedik"
Van, aki másként gondolja....lehet, hogy kicsit jártasabb volt a témában.

2016.08.01. 15:25:52

@Emzé Periksz: Pontosan illik a Gyalog Galopp egészére.

2016.08.01. 15:26:51

@6.Lenin: De, de, vettem! Kösz!

6.Lenin 2016.08.01. 15:27:12

@Conchobar:

Akkor röhögnek ki más népek (esetleg), ha ráugrunk ilyen provokációkra, mint ez az írás is.
Nem kellene. A helyén kellene tudni kezelni.

2016.08.01. 15:29:00

@6.Lenin: Én azt tudom, hogy Jézus zsidó volt. Tehát, noch da zu, a zsidók a magyarok leszármazottai.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 15:32:19

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mutass abból afilmből olyasmit, ami ebben a cikkben van!

Fülemire 2016.08.01. 15:32:40

@a BircaHang Média szerk.:

"Mónika nem magyar, hanem zsidó nemzetiségű, azaz nem saját népét mocskolja. Érezhető a sértődöttség a magyarok iránt. Ennek természetesen van valós alapja, hiszen családja érintett volt a zsidóirtásban 70 éve. Azaz ez itt egy kisebbségi létben élő ember panasza a többség ellen. Egyénileg persze érthető ez: hasonló zsidóellenes szövegeket hallottam nem egyszer palesztínok részéről, akik komolyan hitték, hogy a zsidók egy XIX. végi kitalált nép. Persze az is ugyanolyan baromság, mint ez.

Birka! hallom, emelte a fizetésedet a fidesz. így már érthető, hogy 24 órázol a PC-d előtt abban a kicsinyke panelben, ott bulgáriában.

6.Lenin 2016.08.01. 15:33:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Már értem miért járt a vízen, félt belemenni, nehogy...

Azta, nagy koponyák lehettek ezek az ősmagyar sámánok. Már akkor jól láttak mindent ezek a magyarok,pont, mint mostanság a migrikkel.

Conchobar 2016.08.01. 15:37:16

@6.Lenin: "Akkor röhögnek ki más népek (esetleg), ha ráugrunk ilyen provokációkra, mint ez az írás is" - Ugyan mitől lenne provokáció, miből kellene azt látni, hogy a szerző nem gondolta komolyan azt, amit írt. Akkor kellene provokációnak/iróniának tekinteni, ha olyanokat irkálna, hogy a magyar már 4000 éve is magyar volt, meg hogy "Valakik azt akarják beleszuggerálni a magyarságba, hogy csak átvett dolgokat másoktól, hogy nincs egy önálló gondolata sem. Ez egy nemzettudat romboló program". Vegyen már elő valaki egy angol szótárt, és számolja össze, hogy hány germán és kelta (britből, angolból és szászból) származó szavuk van, és mennyi az, amennyit átvettek (a latinból és a franciából)

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2016.08.01. 15:50:28

@pityókabor sommelier: Mennyivel is jobbak nálunk?? Főleg miért is? Finneknek-Észtekenek hazájuk sem volt baromi sokáig. Még annyi függetlenség sem jutott nekik mint nekünk. Írek dettó nem állnak valami fényesen a dicső történelemmel. Izlandot itt említeni sem érdemes a többi Skandináv néppel együtt--ők meg évszázadokig rabolgatták, gyilkolgatták a többi nyomorultat Európa szerte. Hol vannak a mi kalandozó őseink a Viking dúlásokhoz? Tehát?--más esetleg?

6.Lenin 2016.08.01. 16:03:36

@Conchobar:

Te komolyan vetted, én nem.
A stílusból következtettem, hogy mi is lehet a poszt írójának a szándéka.
(lehet, én látom rosszul, talán)

Szerintem nem ilyen posztok mentén kell(ene) megvitatni azokat a kérdéseket, amelyeket az írója feszeget.
Egy gyenge ironikusnak szánt csipkelődésnek el tudnám fogadni, de hogy komolyan kéne vennem, az enyhe túlzás, de mindenki azt kezd vele, amit jónak lát.

2016.08.01. 16:03:39

@HK417: Most akkor dicső vagy makulátlan?

"Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter."

2016.08.01. 16:04:43

@HK417: Szerencséd, hogy münköt nem bántottál. Még úgy járnál, mint a románok.

Conchobar 2016.08.01. 16:06:26

@HK417: "ők meg évszázadokig rabolgatták, gyilkolgatták a többi nyomorultat Európa szerte." - Hát, igazából 793-ban kezdték és folytatták addig, amíg meg nem erősödött a norvég és dán királyi hatalom a X.sz 2.felében. Igaz, a dán és norvég király is vezetett hadjáratot Angliába (például 1066-ban Keménykezű Harald), de ezek már semmiben nem különböztek azoktól a háborúktól, amelyet a 'többi nyomorult' európai ország/uralkodó vívott. A vikig rabolgatás-gyilkolgatás tehát csak ~180 évig tartott, a magyar meg csak 100 évig (" 862 és 970 között bizonyosan legalább negyvenhét hadjáratot indítottak a magyar seregek, ebből harmincnyolcat nyugati, kilencet déli irányba. Mutatnak nyomok északi (fehér horvátok) és déli (horvátok, szerbek) irányú hadjáratokra is, de ezek részleteiről nincs információnk")

Conchobar 2016.08.01. 16:08:29

@6.Lenin: "Szerintem nem ilyen posztok mentén kell(ene) megvitatni azokat a kérdéseket, amelyeket az írója feszeget." - Mert szerinted milyen kérdést feszeget a poszt? Mit akart mondani?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2016.08.01. 16:09:55

@Conchobar: Na ugye!?--akkor mi a gond a kalandozással?

2016.08.01. 16:18:11

Unatkozom. Ejsze, elkezdek dolgozni.

Conchobar 2016.08.01. 16:19:14

@HK417: "akkor mi a gond a kalandozással" - Nekem nincs vele gondom. Neked van? Egyáltalán, hogy jutott eszedbe ez a kérdés?

6.Lenin 2016.08.01. 16:20:23

@Conchobar:

Szerintem már így is túl van értékelve ez az írás.ebben az évben az összes posztra nem érkezett ennyi hozzászólás összesen, mint erre az 1re.

Jól kiválasztott téma. Nem szándékozom itt és most ehhez további "vitával" hozzájárulni és a saját véleményemet lenullázni.

Amennyiben Te másként látod, és itt szeretnéd csillogtatni az ismereteidet a magyarság történetével kapcsolatban, ne fogd vissza magad. Mellesleg az általad írtakhoz nem kívántam semmit hozzáfűzni, vagy az igazságtartalmával vitázni.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2016.08.01. 16:23:28

@Conchobar: Nekem semmi--a fenti cikkben ír róla negatív hangnemben a szerző--aki amúgy még mindig nem válaszolt arra, hogy szerinte ki a faszagyerek Európában.

Emzé Periksz 2016.08.01. 16:28:56

Várom a példát arra, hogy milyen irónia fordult elő a Gyaloggaloppban. Eddig nem érkezett. Az óvodás érv, hogy a Gyaloggalopp ironikus. Melyik jelenet az.

Conchobar 2016.08.01. 16:38:14

@6.Lenin: "Szerintem már így is túl van értékelve ez az írás.ebben az évben az összes posztra nem érkezett ennyi hozzászólás összesen, mint erre az 1re." - Csak feltűnt tán neked, hogy a komment többsége nem a posztra reagál, hanem a másik kommentelő kommentjére. Ami meg a "itt szeretnéd csillogtatni az ismereteidet a magyarság történetével kapcsolatban" mondatodat illeti, hadd vitatkozzak már, ha úgy látom, hogy valaki olyasmit állít, ami nem egyezik az én történelemmel kapcsolatos ismereteimmel. Ne irigykedj se mások posztjára érkezett kommentek számára, se mások csillogtatására

Conchobar 2016.08.01. 16:48:51

@HK417: "aki amúgy még mindig nem válaszolt arra, hogy szerinte ki a faszagyerek Európában" - Én attól tartok, hogy benne van a válasz a cikkben, még ha jól el is van bújtatva. Az a faszagyerek, aki nem akadályozza a migrációt, és aki szarik a keleti rokonságra, egyoldalúan a nyugathoz köti le magát

6.Lenin 2016.08.01. 16:55:25

@Conchobar:

Nem irigykedem semmire, csak nekem vicces, hogy íródik 1 poszt valamilyen szándékkal. Aztán néhányan valóban egymást túllicitálva, a poszt írójának szándékától függően, vagy függetlenül csupán a saját győzelmükért harcolnak.

Esetleg igazolva az írás valódi (?) szándékát, hogy na tessék, ezek ilyenek, rögtön egymás tokának esnek a nagy nemzettudatban, pedig....

Én ezért írtam csak eddig, hogy esetleg nem észrevenni ilyesmit, hát az ....

írtam, hogy 1 félresikerült gyenge iróniának, még talán elfogadható is lehet(ne), de ahhoz túl sokan vették komolyan, és megpróbáltak 1 valódinak látszó "vitát" itt folytatni. Károsnak ítélem, mert igazolhat 1 nem tiszta szándékot is.
Így mindenki azt vonhat le, amit szeretne, és nem azt, ami valójában a "vitázók" szándéka valójában.

Az eddig megjelent hozzászólások többsége inkább engem igazol, talán.

Emzé Periksz 2016.08.01. 17:43:08

@6.Lenin:
Ez a poszt olyan, mintha olyan életrajzot írnék neked: "Anyád kurva volt, szüleid bűnözők" stb
Ennek nincs célja. Nincs üzenete. Mögöttes szándéka az abnormális rombolás. Nincs tartalma. Nem ironikus. Nem vicces. Ez egy szenny.

Komodoi 2016.08.01. 17:57:02

@a BircaHang Média szerk.:

Amit a magyargyűlölők szláv-magyar átvételnek mondanak, azok valójában magyar-szláv átvételek. Pusztán meghamisítják és megfordítják az átvétel irányát, a kisebbrendűségi komplexus belénk erőltetése céljából.

Komodoi 2016.08.01. 18:01:28

@Conchobar:

Az adott szót az a nép vette át a másiktól, amelyik nép fejletlenebb volt. Amikor a hunok találkoztak szlávokkal, akkor a hunok voltak a fejlettebb nép, tehát a közös szavakat a szlávok vették at a hunoktól, vagyis az akkori magyaroktól.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 18:02:02

@Komodoi:

Meg lehet állapítani az átvétel irányát hibamentesen.

Pl. ha egy szónak az alapja egy nyelven nem bír értelmezhető jelentéssel, míg a másikban igen, akkor az átvétel a másik nyelvből történt.

Csak egy példa. A magyar "szerda" szó magyar semmi nem jelent önmagán kívül, azaz a hét egyik napjának a neve, míg szlávul azt is jelenti "közép". Tehát az átvétel iránya: szláv-magyar.

Komodoi 2016.08.01. 18:05:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A balliberális népek például olyan elmaradott primitívek, hogy még úgy tudják, hogy Szent István térítette kereszténységre a magyarokat, miközben a valóság ezzel szemben az hogy a magyarok már Szent István előtt is keresztények voltak, eltemetett holttesteiken mellkeresztek voltak, a kereszténységnek a szkíta rítusát gyakorolták.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 18:06:14

@HK417:

A magyar nyelv kifejezetten jó pozíciót foglal el. A legnagyobb nyelvek listáján valahol a 60. hely közelében van, megelőzve egy rakás európai nyelvet. Írásbeliségben is jól áll, több százados írásbelisége van. ebben Európán belül megelőzi a nyelvek 80 %-át.

S persze a saját nyelvcsaládjában - az uráliban - messze a legnagyobb nyelv, a legrégibb hivatalos státusszal, s messze a legrégibb írásbeliséggel.

6.Lenin 2016.08.01. 18:06:53

@Emzé Periksz:

Nem ismerem személyesen a poszt íróját, de nem feltételezem, hogy cél (valamilyen szándék) nem lenne mögötte. Nem lenne címlapon, már ez is árulkodhat.

Én kicsit elnézőbb vagyok, már csak a fentebb leírtakat is figyelembe véve + nem veszem ennyire komolyan. Bennem nincs gyűlölet más nemzetek történetével kapcsolatban, ezért nem is lehetek elfogult a saját nemzetemmel kapcsolatban sem.
Már csak azért sem lehetek gyűlölködő, vagy elfogult, mert cáfolhatatlan írásos bizonyíték nem áll senkinek sem a rendelkezésére.A hamisítás nem mai keletű emberei tevékenység, és ez sem hathat az újdonság erejével.

Komodoi 2016.08.01. 18:07:44

@a BircaHang Média szerk.:

A magyar szerda szó a magyar szer szónak egy formája, amit a szlávok átvettek a magyar nyelvből.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 18:12:12

@Komodoi:

A gond az, hogy a "szer" és a "szerda" között nem állapítható meg semmilyen nyelvi vagy logikai kapcsolat. Ez kb. olyan, mint egy angol álnyelvész, hogy a "Hungary" szó a "hungry" szóból ered, vagy azt is állíthatnánk, hogy "bálna" szó a "bál" szóból jön.

Komodoi 2016.08.01. 18:16:46

@a BircaHang Média szerk.:

Az óv és az óvoda szavak között megállapítható logikai kapcsolat?

2016.08.01. 18:27:53

@Komodoi: Valamint a London a magyar lőn szóból ered. Eredetileg Lőn dombon volt. A hello pedig a Hé! Ló! felkiáltásból ered, a lovas vitézek köszöntése. A Hi! pedig a magyar háj szó átvétele, a kövér embereket köszöntötték gúnyosan így. A karizma pedig egyértelműen magyar, magyarázni sem kell.

2016.08.01. 18:29:18

@Komodoi: Nincs olyan, hogy balliberális. Amennyiben mégis, akkor van jobbliberális és középliberális is.

2016.08.01. 18:30:50

@Komodoi: Azt is tudjuk, hogy a hét napjai azért vannak heten, mert így alkalmazkodtak a naptárral a magyar hét szóhoz. Ha a magyar hat szóhoz alkalmazkodnak, akkor a hét ma hat napból állna.

2016.08.01. 18:33:32

@Komodoi: A magyarok már a kereszténység előtt keresztények voltak, mivel Jézus magyar volt, sőt, már az anyja is, és tőle tanulta.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 18:38:46

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A balliberális magyar sajátosság, azt jelenti: olyan liberális, aki baloldalinak hazudja magát.

Jobbliberális szóra nincs szükség, mert a liberalizmus eleve jobboldali.

miketbeszéltek 2016.08.01. 19:00:25

@Komodoi: Addig tény, hogy a Tanácsköztársaság vezetői között valóban több zsidó származású is volt. Viszont ők megtagadták a zsidóságukat, a magyar zsidóság kitagadta őket, és ők nem a magyarokat, hanem a kapitalistákat gyűlölték. Ezért a vörösterrort a nagypolgárság jelentős részét adó zsidók az átlag felett szenvedték el. Ezért hamis az interpretációd, hogy a zsidók gyilkolták a magyarokat!

miketbeszéltek 2016.08.01. 19:12:07

@Komodoi: A Mindenható Isten elé a gyarló ember -magyar, és minden más nemzet képviselője-csak alázattal mehet, mert ő az alázatosakat felmagasztalja, a kevélyeket pedig megalázza. A mellverő kevélységnek, amely Isten Szavát, a Bibliát sem átallja meghamisítani, csak hogy felmagasztalja a nemzetét semmi köze sincs a kereszténységnek, legfeljebb nemzeti gőg vallásának lehet nevezni. Ahol az ember bűnbánat helyett ideológiákat talál ki, hogy megszentelje a benne levő gyűlöletet, beképzeltséget...Egy nemzet számára életveszélyes állapot ez Isten előtt, és valójában azok a hazafiak, akiket Te belső ellenségnek tartasz, -akik keresztény meggyőződésük miatt- alázatra és bűnbánatra szólítanak fel.

2016.08.01. 19:39:34

Mónika jobban jártál volna ha csak a cicáról meg a pasidról írtál volna.Megkímélted volna magad ezektől a nyominger véleményektől.:)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.01. 20:05:34

"Mohácsnál konkrétan megszüntették az addig sem létező valamit." Hát anyám, komolyan mondom az ember tobzódhat az ostobaságaid között ebben a kis írásban. Addig sem létező valamit.. Aha, arról hallottál, hogy Mátyás ebből a nem létező valamiből kiindulva elfoglalta Bécset,vagy hogy megverte a törököt Kenyérmezőnél? Corvinák, reneszánsz udvartartás ? Ezek nem rémlenek?

"Hahó, csak szólok, hogy a büdös Habsburgok küldték haza a gaz muszlimokat."

Meg a lengyelek meg a bajorok meg a franciák meg a MAGYAROK. Ez egy keresztény egységfront volt (Szent Liga) és számos magyar áldozta életét a harcokban. Emlékeztetnélek,hogy a megválasztott , megkoronázott magyar király a török hódoltság időszaka alatt végig Habsburg volt .

"jól meghalt egy csomó ember és semmi eredménye nem lett." Na ez aztán a sötét butaság csimborasszója. A szabadságharc következménye volt a 17 évvel későbbi Kiegyezés. Az osztrákok osztottak szoroztak, és rájöttek, hogy érdemesebb lehet kiegyezni a magyarokkal, mint egy esetleges újabb felkelést kockáztatni, amit már '49-ben is csak egy idegen monarchia segítségével sikerült leverni , és egy újabb hasonló felkelés, a megváltozott külpolitikai helyzeben, akár a Habsburg birodalom végét is jelenthetné.

"A nép, amelyik jól átbaszta az ittélőket azzal a fehér lóval" Butuska, ez csak egy monda.. Remélem a Mikulásban már nem hiszel..

"Innentől nagyjából mindenkinek világos persze a sztori, sikerült kirobbantanunk az első világháborút " Ezt a hülyeséget honnan szedted?? Épp az ellenkezője az igaz. Tisza nem támogatta a monarchia háborús terveit, mert nem tartotta katonailag elég felkészültnek. Igaza lett..

Emzé Periksz 2016.08.01. 20:19:20

@A megvalósult amerikai ólom..: A 15-ik században Magyarország volt Európa legnagyobb és legerősebb állama, leszámítva Törökországot. A többi országban, amit országnak hívunk ma (francia, német, spanyol, portugál, dán stb), nem létezett egységes központi irányítású állam.

2016.08.01. 20:20:46

@Emzé Periksz: Öreganyám is volt....

2016.08.01. 20:23:48

Jajj Mónika !Nehéz fába vágtad a fejszédet. Ez az ország egy végtelenül férfiközpontú társagalom. Itt a nőknek nem lehet politizálni meg véleményt nyilvánítani mert akkor úgy járnak mint te. Nem is értem miben különbözünk annyira a muszlimáktól. Csak éppen nem kötelező a csador viselete, de még ez is eljöhet.

2016.08.01. 20:27:17

@Emzé Periksz: Ez a baj,hogy az ilyen vénemberek mint te is, egyszerűen beleragadnak a múltba . A múlt dicsőségén lovagolnak még évezredekig. _Azon ami már rég elmúlt.Ezek a magadfajták soha nem képesek előre tekinteni, nem képesek reformokat létrehozni. Csak és kizárólag a dicső múlton képesek rágódni, csámcsogni a sarki krimóban. És azon agyalognak hogy MI VÓÓÓÓT amikor....és utálnak mindenkit és mindent ami változást hozna az életükbe.
Sok ilyen ember van mint te, és nézz körül. Ez a következménye. Ezeket TI hoztátok létre magatoknak és sajnos nekem is, mert én is szenvedek az antik imádatoktól és a múltba való révedésetektől!

Emzé Periksz 2016.08.01. 20:27:29

@A megvalósult amerikai ólom..: A fehér ló nem "csak" monda. Allegórikusan fejezi ki, hogy a fehér lót elfogadó már kiesett, levált a szkíta hagyományról.

Emzé Periksz 2016.08.01. 20:36:36

@Diorella Queen: "Itt a nőknek nem lehet politizálni meg véleményt nyilvánítani"

Nem vagy normális. Mindegy a szerző neme.

Emzé Periksz 2016.08.01. 20:40:46

@Diorella Queen: "A múlt dicsőségén lovagolnak ...nem képesek reformokat létrehozni"

Értelmetlen dolgokat írtál már megint. A múlt tisztelete nem rágódás, ok okozati kapcsolat pedig nincs a múlt tisztelete és a mában élés kérdése között.
Amit mondtál, annak az analógiája: ne szeresd a szüleidet, mert az a múlton rágódás és káros, mert nem tudsz önállóan dönteni.

2016.08.01. 20:44:25

@Emzé Periksz: Ne forgasd ki a mondandóm mert azt nem szeretem!

De akkor miért is jön elő minden politikai témánál trianon meg nagy Magyarország meg a fasz tudja micsoda az ősrégi múltból .Szkíták, fehér ló, SÁMÁNDOB a világkiállításon.És még sorolhatnánk.
Kissé túl van tolva már ez a nagy magyarkodás.

miketbeszéltek 2016.08.01. 22:18:44

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem csak amiatt nem támogatta. (Akkor még) jól látta, hogy győzelmünk esetén csak nő a rovásunkra a szláv befolyás a Monarchián belül, vereség esetén meg nemzethalál fenyeget. A dualizmus korszaka érdekes kérdéseket vet fel: A Szabadságharc győzelme esetén a Monarchia nélkül lett volna-e erőnk az országunkat egybetartani, úgy, hogy kisebbségbe szorultunk. Illetve egy nekünk rosszabb trilaterális Monarchia kielégítette-e volna a szlávokat, és megmaradhatott volna a K&K "Közös piac"?

Ich heiße niemand 2016.08.01. 22:50:22

[Inkább öncenzúrát gyakorlok, mert kultúráltan nem tudnám leírni a véleményem erről]

guitarfan 2016.08.02. 02:25:37

Nagy tisztelője vagyok a szólás és véleményszabadságnak, viszont nem igen értem az írás célját. Lehet mocskolni nyugodtan a magyarokat, de ordító pontatlanságokat leírni inkább szégyen. Mohácson nem éppen a rokonok rombolták le a "semmit," hiszen Mo. akkor már a keresztény kultúrkör része volt, nem pedig muzulmán. A Habsburgok verték volna le őket? Törökverő Hunyadi János, Mátyás, Nándorfehérvár megvan? halkan megjegyzem, hogy Gárdonyi sokévnyi munka és kutatás után írta meg az Egri csillagokat, erre egy olyan személy ír róla, aki általános iskolai szintű történelemtudás hiányában cikkezik a magyarságról, köpködős kocsmai nyelvezettel. Nem tudtam viszont, hogy a magyarok robbantoták ki a világháborút, azt hittem Principnek és a szerb nacionalistáknak volt jobban hozzá köze (Volt még orosz barátsági szerződésük, de ne bonyolítsuk itt a dolgokat.) Nem kívánok magyar égre magyar ufót, nem hordok bőgatyát, de a tények makacs dolgok. i

guitarfan 2016.08.02. 02:29:07

@Diorella Queen: Mi értelme lényegretörő kommentekre ostobaságokat válaszolni? Nem azért kapta ezeket a kommenteket mert nő, hanem azért mert ordenáré stílusban történelmi hitelességet nélkülöző írást tett közzé, aminek semmi reális célja nincs, mintsem provokálni. Annyiban igazad van, hogy a múlt az múlt. Volt Mohácsunk, volt Nándorfehérvárunk. Most van egy csúti kiskakasunk, reméljük ezt is túléljük valahogy.

Jolti 2016.08.02. 06:08:09

Kár volt végigolvasni ezt a hányingert.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.08.02. 06:45:39

@Conchobar: Hát.szarkupacnak nevezni a hazánkat azert az ironiatol elég messze van.de nyilvan az én humormerőmben van a hiba.mert nem kacagok.

hoplita 2016.08.02. 08:29:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:

És te meg egy orbitális köcsög vagy.

hoplita 2016.08.02. 08:35:25

@Diorella Queen:
Ne szenvedj már annyit...kösd fel magad.:)

hoplita 2016.08.02. 08:37:49

@6.Lenin:
Itt is osztod a nem lévő eszed, vén idióta faszfej?

Fehér Andor 2016.08.02. 08:54:38

A poszt írója beteg ember.

aladindölon 2016.08.02. 09:15:29

Még, még! Taníts minket törökmonika!

E.Katolnai 2016.08.02. 09:33:49

most olvasom, h te nem is vagy magyar; idegen származúsu, idegen lelkületü provokátor vagy csupán, akinek az feladata, h gerjessze a zsidók és a magyarok közti ellentéteket.
igy már érthető a mocskolódó, gyűlölettel teli irományod, igazán haza költözhetnél, mint dániel bátyád ...

2016.08.02. 09:34:31

Abban segíthetek Mónikának, csak hogy tudja miért lett elege a magyar népnek a török elnyomásból. Hát mert ezek a rusnya, dög, kecskebaszók sajnos rabolták a magyar kislyányokat innen onnan . Csak úgy feleségnek, cselédnek, baszógépnek, akárminek. Na már most ebből lett elege a magyarnak, akik amúgy mélyen keresztények voltak még akkoriban.
Aztán meg az elnyomás az elnyomás , hiába a paprika, a paradicsom, a krumpli meg a török fürdő.

bbwd 2016.08.02. 09:34:51

azt a hungarofób kurvaanyádat...

2016.08.02. 09:35:56

De a nagy magyarság múltbéli dicsőítése és vitéz érdemei, TÚL VANNAK MÁR TOLVA KISSÉ, BÉLÁIM!:)

2016.08.02. 09:37:33

Azt nem tudom mennyi rokonság van Török Mónika és Török Gábor elemez között, de kíváncsi lennék.

2016.08.02. 09:43:54

@guitarfan: Az iróniát valóban csak nagyon kevesek értik, úgy 10 emberből kb 1-2.
Így pedig meglehetősen életveszélyes vállalkozás ironizálni bármivel is. Főleg politikai dolgokkal.
Örkény In memoriam Dr K.H.G jut eszembe erről és a kommentekről is.

görbetükör88 2016.08.02. 09:49:37

T. Mónika!

Az ön írása, a jobb érzésű Magyar emberekből ellenérzést vált ki. Nagyon sajnálom önt, hogy ezen a földön kell élnie és hogy a kedves szülei nem az igazi hazájában "nevelték" fel. Az írásából nyilvánvaló hogy ön nem Magyar. Az ön által leírtak erősen közelítenek a nemzet gyalázás határához. Szégyellem magam ön helyett is.

6.Lenin 2016.08.02. 10:04:35

@görbetükör88:

Tévedésben vagyol.

Talán a szülei (is) pontosan arra nevelték, hogy vannak ők, és vannak a goj-ok.
Az írás híven tükrözi ezt a felfogást.
Ezért írtam már az elején, hogy nem szabadna bedőlni ilyen átlátszó provokációknak.

Írjon, ha jól esik neki, és ez megnyugtatja, de...

aladindölon 2016.08.02. 10:14:17

@Diorella Queen: Diorejja királynő leszele a feleségem a fél királyságomé?

Sibuna Kovács 2016.08.02. 10:15:01

Fogja az útlevelét és költözzön haza!
De ott megnyugtatlom ettől sokkal szarabb. Még ebben a maga által szarnak nevezett országban is ezerszer jobb mint ott.
Az hogy még a hamisított történelmünket gyalázza őn, attól még az nem igaz.

törökmonika 2016.08.02. 10:22:42

@Sibuna Kovács: Ez egy igen szép mondat volt. És okmindent kifejez. :D

2016.08.02. 10:30:48

@aladindölon: Rendben, de előbb a királyság és az ügyvéd. Csak utána térdelek.:)

6.Lenin 2016.08.02. 10:32:58

@Sibuna Kovács:

Kik nem hamisítják a történelmüket?

Kár volt ilyen fogódzót adni.
Rá is harapott, hiszen ez volt a célja.

Nem ilyen poszt az, ahol tisztázni kéne 1 nemzetnek a történelmét.

2016.08.02. 10:33:15

@Sibuna Kovács: Izraelben szarabb lenne mint itt?
Erre azért nem vennék be méregkapszulát, már ne is haragudj. Oké, néha átbaszarintanak egy két bombát amazok, de hogy szarabb lenne a helyzet mint itt?
Kizárt.DD

2016.08.02. 10:35:55

@Sibuna Kovács: Akkor nem az iráni meg a szír menekülne hanem a zsidók jönnének .
De nem látok a menekültek közt egy eltévedt zsidót sem, vagy te tán igen?

aladindölon 2016.08.02. 10:36:59

@Diorella Queen: Nem ügyvédelünk semmit, a szokásjogra támaszkodunk. :)

2016.08.02. 11:05:41

@aladindölon: Azzal az a baj, hogy az szopásjog. Arra más lúzert kell keresned.:)

aladindölon 2016.08.02. 11:11:23

@Diorella Queen: Na jó, akkor a királyságom másik fele (dölon) is a tiedé. ;)

2016.08.02. 11:19:51

@aladindölon: Kinőttem én már a pinamágnes holmikból egy ideje. Előbb felértékeltetjük azt a királyságot. :) Bemondásra én már nem adok.

De ez még mindig kevés lesz a királynő kegyihez, csak szólok:)
Köll pár diploma is ( minimum), jó humor és egy végtelenített bankkártya.DDD

aladindölon 2016.08.02. 11:33:05

Nem gondoltad tán, hogy mertem volna megszólítani egy királynőt, ha nem volnék birtokában ezen mihaszna sallangoknak. De mostmegmán el is szöntyönpörödtem (szláv jövevényszó lehet) az okvetetlenkedésed miatt, osztmán (eredetileg egyértelműen török szó) tekincsed tárgyatlannak a lyánkérést. Üdv. aladin

2016.08.02. 12:22:52

@aladindölon: Én el szoktam kámpicsorodni ( ez nem tudom milyen jövevényszó) de lehet hasonlóság a szöntyönpörödés és a kámpicsorodás között. A gyors meghátrálás és visszavonuló fújás miatt azt kell hinnem hogy valami hiányzik. Nincs 4 kerék csak 2-3. Megbocsátok neked, menj isten hírével!:) Üdv DQ

Emzé Periksz 2016.08.02. 12:25:26

@Diorella Queen: "Az iróniát valóban csak nagyon kevesek értik"

Például te nem érted, hogy az alpári gyalázkodás az nem irónia. A Charlie Hebdo sem volt ironikus, de ez a poszt rosszabb annál.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.02. 12:55:17

@Emzé Periksz: Nem történelmi tény ez a történet. A történelmi tény annyi, hogy a magyar törzsszövetség kihasználva a morvák és a keleti-frankok közötti konfliktust a Garamig nyomulva területet szereztek a Kárpát-medencében.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.02. 13:28:21

@miketbeszéltek: A szabadságharc szerintem eleve nem lehetett sikeres a trónfosztás után. Teljesen elszigetelődött az ország ezután, és elvesztettük a britek külpolitikailag támogató hozzáállását is.
Közel sem volt mindenki függetlenségpárti a honvéd vezérkarban . Pl Görgey sem. Osztom az ő véleményét, miszerint a Tavaszi hadjárat sikereiből akkor lehetett volna kihozni, ha ezután osztrák területre hatol be a magyar honvédsereg, és ott kényszerítik rá a Habsburgokra az Áprilisi Törények megerősítését, garanciákat kapva azok betartására, amihez a brit külpolitika támogatását is bírta volna a magyar vezetés.Így még jóval az orosz beavatkozás előtt le lehetett volna zárni az egészet.
Ehelyett Buda visszavételére koncentrálták az erőket,ami szép szimbolikus tett volt, csak nem túl hasznos..

miketbeszéltek 2016.08.02. 13:40:43

@Négyzetrács: Az ilyen gyűlölködő, mocskolódó hozzáállásból sem lehetne országot építeni. Nagyon nem értek egyet a blogíróval, de beteg dolog, hogy néhány szó alapján mocskoltok, szidalmaztok, mások halálát kívánjátok. És igaz hazafiként öleltek a kebletekre sok részeges, házasságtörő, buta, gonosz embert is, csak azért, mert úgymond nemzeti érzelmű. Ahol a nemzetiesség sok esetben nem Országunk, Nemzetünk valódi szeretetét takarja, csak egy ideológiát, hogy ne kelljen beismerni a bűnöket, és bűnbánattal az Élő Istenhez fordulni...

miketbeszéltek 2016.08.02. 13:46:49

@A megvalósult amerikai ólom..: A kommunista forradalmi szemlélet elmúltával azért kezd konszenzus lenni arról, hogy az ausztriai betörés nem volt realitás, katonai szempontból is Buda ostroma volt a legjobb lépés. Orosz beavatkozás nélkül, kicsit más külpolitikai helyzetben akár győzhettünk is volna. De továbbra is áll a két kétely: Egyben tarthattuk-e volna az országunkat, illetve a Monarchián belül a kiegyezés-és amiért harcoltunk 48-ban- bár rövid távon óriási siker volt, de nélküle egyben maradt volna-e a Monarchia?

Emzé Periksz 2016.08.02. 13:59:30

@miketbeszéltek: Nincs igazad zavaros megjegyzéseddel, a reakciók jogosak, a blog írója váltotta ki az írásával, és nem attól függetlenek. Halálát senki nem kívánt, nem tudom, miért hazudsz ilyen aljasul. A házasságtörő, részeges, gonosz hazafiaknak ehhez semmi köze, ezt csak azért írtad hogy egy népszerű és ostoba magyarellenes mantrát ismételj, miszerint a hazaszeretet a bűnök mentegetésére szolgálna.

GYZSTN 2016.08.02. 14:12:34

Az első gondolatom az volt, hogy a Jó kurva anyád te szutyok! Azt lenyugodva beláttam, hogy én is hasonló fogalmazásokkal élek, ha az eltévedt báránykákat akarom vissza terelgetni a nyájba. Szívesen látnék hasonló írást a zsidóságról, vagy a cigányságról, vagy esetleg a szomszédos államok bármelyikéről. Talán egy kicsivel több tisztelet többet adott volna egy magamfajtának (mely ön szerint egy darab szar).

6.Lenin 2016.08.02. 14:37:23

@Szúnyog:

Tévedsz.Nem buta, más jelző illene rá.
Mellesleg az ilyen hozzászólással csak pontosan az ő beteg elméletét igazolod.
(vagyis léteznek alávaló nemzetek is)
Kár.
Szerintem.

Valenciafan 2016.08.02. 14:52:50

A kurva anyádat te szar antimagyar patkány!

Szúnyog 2016.08.02. 14:59:09

@6.Lenin: Értelek. De abban az értelemben buta is, hogy az ilyen mocsokkal csak ellenséget szerez, s ha egyszer másról ír, már az is legyint rá, aki netán még beszopná a zsidó szemetet.

miketbeszéltek 2016.08.02. 15:09:45

@Emzé Periksz: Miért lenne zavaros a megjegyzésem? És miért lenne hazugság, amikor -ha nem is az az egy hozzászólás-de a hasonlóak tartalmaznak bőven erőszakkal való fenyegetést is. És a Biblia is azt állítja, hogy már a gyűlölet is gyilkossá tesz. Ha szétnézel, Te is láthatnád azt, amit én állítottam. Igenis sok embernél a hazaszeretet csak ürügy arra, hogy a benne élő gyűlöletet és gőgöt értékként ápolgassa...Fontos dolog az egészséges hazaszeretet, de értékes embereket gyűlölni, mocskolni, emberi mivoltát kétségbe vonni legalább olyan bűn, mint a liberális erkölcsi tévelygések. És igenis van összefüggés, hogy a másikat a konzervatív értékekre hivatkozva becsmérlő, emberszámba sem vevő személy maga erkölcsös életet él-e, vagy nem!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.02. 15:11:39

@miketbeszéltek: A lényeg az lett volna, hogy az orosz beavatkozás előtt lezárni a történéseket egy békével a Tavaszi hadjárat eredményeiből kiindulva, megerősítve az Áprilisi törvényeket.Ez nem kommunista történelemszemlélet, maga Görgey is ezen a véleményen volt. Buda visszavételének különösebb stratégiai jelentősége nem volt . A függetlenségi törekvések, pláne a respublika pedig előbb-utóbb elbuktak volna .

6.Lenin 2016.08.02. 15:16:43

@Szúnyog:

"az ilyen mocsokkal csak ellenséget szerez,"

Ez jó.
Nekik alapjáraton mindenki goj, ő(lehet) meg a kiválasztott.
Vagy csak 1 köcsög magát liberálisnak hazudó, csak őket nem Isten kiválasztottjai, csak simán magukat tartják annak.
Alapjában tök mind1.Nekik is mindenki mucsai bunkó.
Milyen ellenség?

miketbeszéltek 2016.08.02. 15:21:30

Én a Bécs vs Buda vitára gondoltam, illetve arra, hogy korábban a forradalom expanziója szempontjából értékeltek mindent. A kimerült, muníciójából kifogyott honvédseregnek nem lett volna nagy esélye a Bécs környéki osztrák csapatösszevonással szemben, Buda birtoklása pedig a hadtáputak biztosítása, illetve mint Főváros visszaszerzése pontosan a szabadságharc nemzetközi elismertetése miatt volt fontos. Egyébként a reálisan pontosan azt lehetett volna elérni, mint amit a kiegyezés elért, persze sok kiváló ember halálát (Arad), illetve elmenekülését meg lehetett volna akadályozni vele...

6.Lenin 2016.08.02. 15:29:47

@miketbeszéltek:

"sok kiváló ember halálát (Arad), illetve elmenekülését meg lehetett volna akadályozni "

) ha Isten nem baszaxik a Teremtéssel

) csak 1et teremt és megeléxik azzal az 1el ( már a nő is mennyi felesleges gonddal jár)

) mi a toszért hagyta elszaporodni az embert? Most meg már késő bánat kisöreg.

Rövidre fogva a "ha" nagyon felesleges kategória a történelemben.
Szerintem.

miketbeszéltek 2016.08.02. 15:35:39

@6.Lenin: Persze, igazad van, ismeretes öreganyám esete is a szegedi villamossal...De miért ne lehetne ilyen dolgokon gondolkodni, sok másnál építőbb elfoglaltságot ad...Meg hát sajnos nekünk nem a győztes háborúk ünneplése, hanem a vereségek elemzése adatott:-(

miketbeszéltek 2016.08.02. 15:40:22

@A megvalósult amerikai ólom..: Alig 10 évvel később olyan Európai kavarodás kezdődött, hogy talán lehetett volna halászni a "zavarosban". Még az orosz beavatkozás sem volt szükségszerű, részben a külpolitikai érdekkülönbségek, részben a válságában bukdácsoló Oroszország váltakozó szemléletű vezetése miatt.

6.Lenin 2016.08.02. 15:48:23

@miketbeszéltek:

Igazad van, vannak dolgok, amiket ajánlatos is megbeszélni, de a megfelelő helyeken. Nem arra gondolok, hogy csak az azonos nézeteket vallók közt, az is téves lenne.
Szerintem (és mások szerint is, az eddigi hozzászólások alapján) ez nem az a fórum, csak esetleg mások téves ítéletét látnák igazolva.

Na, tessék, ezek pont ilyenek.(hiszen nem tudható a hozzászólók szándéka sem)

Szükség lenne ilyesmikre?

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 15:53:31

Monika, Te mondád!

A magyarok összes tévedése a zsidók tévedése is! Ha elolvasod egy történész munkáját a magyar történelemről, akkor a zsidók mindig azon az oldalon álltak, amit te rossz oldalnak nevezel!

1. Átadták Szulejmánnak Buda várát.
2. A szabadságharcban a Habsburgok ellen harcoltak.
3. Üdvözölték a Habsburg trónfosztást.
4. Később már nem csináltak nagyon semmit, mert a széthullott Monarchia romjairól deportálták őket.
5. Akik megmaradtak, a kommunista rezsim szolgálatában szidták a Habsburg-katolikus hagyományt.

Szóval ha mi szarok vagyunk, akkor ti is, ezt akartad mondani?

6.Lenin 2016.08.02. 16:02:30

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"ezt akartad mondani? "

Szerintem nem.

Mit jár a pofátok a migrik ellen? Ti is csak egy szar, keletről jövő mocskos gyülevész nép voltatok anno, és mindig is azok maradtatok Ezért jobb lenne, ha kussolnátok.stb,stb, stb

Röviden.

Emzé Periksz 2016.08.02. 16:19:20

Igaza van Jézusnak, hogy ne szállj szembe a gonosszal. És nincs igaza 6.Leninnek, aki ezt mossa össze azzal, hogy az ilyen topikírókat ne lehetne bírálni. Bírálni kell és száműzni, mert egy normális világban ilyen posztoknak nincs helye!

6.Lenin 2016.08.02. 16:30:50

@Emzé Periksz:

@vigyüktúlzásbaadolgokat: feltett 1 kérdést a poszt írójának.

Kíváncsi volt mire is gondolhatott.
Én válaszoltam, hogy szerintem mire gondolhatott inkább.

Dicsértem volna?

Abban valóban nem értek veled 1et veled, hogy száműzni kéne az ilyen posztokat.
Szerintem nem, de a helyén kellene tudni kezelni. Honnan tudnánk, hogy ki ellenség?

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 16:41:01

@6.Lenin: A migráncsoktól jobban fél pl. Konrád papa, mint Orbán Viktor, ezért nem hinném, hogy a migráncs-ügyről szól a példabeszéd.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 16:44:11

@Emzé Periksz: Ez a szólásszabadság.

Bírálni kell, nem reklámozni!

6.Lenin 2016.08.02. 16:56:12

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Abban 1etérthetünk, hogy Konrád papa fél, félnek mások is, akik reálisan tekintenek a következményekre.

Mivel ez most a fő gond Mo-on, a poszt írója is próbálkozott a megfeleléssel.
Hasznos téma.
Nem hiszem, hogy pont most jött rá 1 roham tisztázni a magyarok eredetét, értékét.
Lehet, téves következtetés a részemről, de eddig nem győzött meg senki az ellenkezőjéről.l

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 17:21:16

@6.Lenin: A zsidóknak nem adták meg a nyugati hatalmak a menekült státuszt, meg is lett az "eredménye".

A szíreknek eleve egy kis része jött át Európába, azok is mind Németországba vágytak. Franciákat utálják, mint a szart, oda nem is mennek. Nem tudom, miért kell őket szétteríteni, de ide nem vágynak, illetve nem fognak itt maradni!

A többi arabot, négert meg hazaküldik most is, akik valamennyire biztonságos országból jönnek.

6.Lenin 2016.08.02. 17:43:58

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Szerintem ez bonyolultabb kérdés.

Azt el tudnám fogadni, hogy néhány országnak szüksége van olcsó munkaerőre, de

) miért pont teljesen más kultúrkörből? Akik ráadásul ellenségek is. (bombázzuk őket)

) Miért kell végiggyalogolniuk a fél világon? A befogadó országoknak nincs szállító kapacitásuk?

) Mi lesz, ha az idecsalogatott, legatyásított tömegek rájönnek, csak rabszolgának kellettek? (ekkora tömegek egy tömbben = életveszély)

Túl sok a kérdés, és kevés a válasz, de ez más téma, bár van összefüggés a poszttal, szerintem.

Emzé Periksz 2016.08.02. 18:47:44

@6.Lenin: Nem kell ellenség. Miért jó az, ha valaki így gyűlölködik a magyarok ellen mint ez a szerző? Landeszmann rabbi és Kertész Ákos elhúzott az országból.

6.Lenin 2016.08.02. 19:14:20

@Emzé Periksz

Ellenség kérdése-nekem nem hiányzik, de

A poszt írója ellenséges hangnemben írt a magyarokról, tehát velünk ellenséges, vagyis ellenség nekünk, de le is lehet tojni, viszont jó ha tudjuk ,ismerjük a hozzáállását.Nem feltétlen kell(ene) ellenségként kezelni, üldözni, tiltani. Nem mi mondtuk, hogy gyűlöljön minket. Önként választotta.Önként lett az ellenségünk (nem a barátunk)

Voltak, akik elmentek, mások maradtak. Ettől nem leszünk se szegényebbek, se gazdagabbak, szerintem.

Miért is kellene nekünk (is) valamilyen felsőbbrendűséget bizonyítanunk? Akkor miben különböznénk másoktól?
Miért nem lehet vállalni, ilyenek vagyunk, és pont.
Nincs elég önbizalmunk hozzá?
Miért is kellene mindig másokhoz mérni magunkat?

Vannak, akik kiválasztottnak tekintik magukat, és ki is találnak hozzá meséket?
Na, és? Ki nem szarja le?
Mert én igen, de ezt miért is kellene titkolnom?
Szerintem jobb, ha ők is tudják. Tudjuk egymást hová elhelyezni.
Szabadság, egyenlőség, Testvériség.
(szabadok vagyunk, egyenlőek, és esetleg mindannyian hülyék, mert gyűlölködünk)

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 19:22:33

@6.Lenin: Szerintem el kell választani a szír problémát a többi arabtól, afrikaitól, akik "csak" a szegénység miatt jöttek el.

Ez egy klasszikus nagyhatalmi helyzet, ami az ő országukban csapódott le, és ezért én szolidáris vagyok velük. Magyarország hányszor vált geopolitikai helyzete miatt nagyhatalmak játszóterévé (lakatlan pusztává)? Ugyanígy az ukrán-orosz háborúnak se látszik semmi értelme azon kívül, hogy az amcsik a kozákok farkával verik a csalánt.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 19:26:25

@Emzé Periksz: Nem ellenség, nem kell betiltani.

A kommunista történetírás, az például az ellenségünk volt sok mindenben, csakhogy kötelező volt. Monikát az olvassa, aki akarja, nem kötelező.

6.Lenin 2016.08.02. 19:48:56

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A poszt nem erről szól.Egy másik poszton esetleg véleményt cserélhetünk ezekről.
A poszttal kapcsolatban azt hiszem mindent elmondtam(leírtam)
Összefoglalva egy szarul sikerült fricskázásnak érzem (nagy-nagy jóindulattal, nem feltételezek szándékosságot, bár nem is zárom ki teljesen ezt a lehetőséget sem)

Nem is a poszt írójával volt eddig sem gondom, hanem akik megpróbálták komolyan venni, és itt szándékoztak tisztázó vitát lefolytatni a magyarság történetéről.Persze néha tettem felesleges kitérőket is, de a migri vitával már nem szándékozom ezt folytatni.
(mellesleg lehet, nem sok nézeteltérés lenne a véleményeink közt)

" Monikát az olvassa, aki akarja, nem kötelező. "

Ebben tökéletesen 1etértek veled.
(már így is túltoltam, Béláim)

komolytalan samu 2016.08.02. 21:27:10

Ez trollkodásnak túl szar, tehát komolyan gondolta. Még egy ostoba műveletlen tahó, aki éppen ezért okosnak és műveltnek hiszi magát.
Lapozzunk!

vigyüktúlzásbaadolgokat 2016.08.02. 21:39:10

@6.Lenin: Én az elterjedt magyar öngyűlöleten kívül nem látok a posztban semmit. :)

Ez bizonyítja, hogy Monika nagyon magyar.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.02. 22:45:04

@miketbeszéltek: Csak azt a 10 évet ki kellett volna bírni. '49-ben nem tűrtek meg a nagyhatalmak egy nép általi trónfosztást, pláne nem egy respublikát.Ezt elvi politikai kérdésnek tekintették az európai monarchiák, hisz ott volt a francia forradalom veszélyes előképe.
Másrészt a hazai szereplők is megosztottak voltak ebben a kérdésben. Sokan csak az Áprilisi törvények betartását, megerősítését akarták a Habsburgoktól, a királyság intézményét nem akarták megszüntetni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.03. 00:28:07

@6.Lenin: 54-en dolgoznak közülük a német nagyvállalatoknál, holott az volt a szöveg, hogy majd velük töltik be a hiányzó munkahelyeket.. Muhaha.
A HV-ben van egy riport egy migránsokat tanító magyar német tanárral szerinte a migránsok tizedének van esélye elégséges nyelvtudás megszerzésére..

főpilóta 2016.08.03. 01:03:26

Mónika!

A büdös kurva édesanyádat! Mi a jó kibaszott lófaszért nem húzod el a folyós picsádat (meg a strichelő lányodét) ebből az országból, ha ennyire gyűlölöd a magyarokat? Szerintem te utaztál ki Németországba "Gyűlöld a hazádat!" Matricákat ragasztani.

Legyél örökre átkozott! Soha semmi jó ne történjen veled, és legyél nagyon hosszú életű!

6.Lenin 2016.08.03. 08:53:00

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Megleptél, és ezen mélyen elgondolkodtam, de közben elaludtam. Bocsi.

Nos,Mónika nagyon magyar, ezt még meg tudnám emészteni, de

Azt is, hogy ebben a melegben rohama volt, és, mint nagy magyar 1x csak jól összeöngyűlölte magát, és ezt itt tudatta is velünk.

Már csak arra kéne rájönnöm, hogy mi a toszt kezdjek ezzel?
Én meg azt hittem, hogy nem magát öngyűlölte össze, hanem a MÁSIK magyarokat gyűlölte le, de azt nagyon.

Benéztem volna? Lehet, én sem viselem valami jól a meleget.

6.Lenin 2016.08.03. 09:06:37

@A megvalósult amerikai ólom..:

Néhány tíz, vagy száz menekült nem is lenne gond, de ilyen nagyságban, és ennyire kontroll nélkül ez életveszély a szó SOROS értelmében.

Egy 30-100 ezres városban néhány száz menekültet lehet kezelni, semmi gond.
De egy 30-100 ezres városban 70-80 ezres más kultúrájú tömeget már nem.

Ez a fő gond szerintem.
Lepusztult nagyvárosokban már Mad Maxek fognak uralkodni.
Nem éppen biztató kilátások Európára nézve mondjuk 1-2 száz éves távlatokban nézve a jelenlegi tendenciákat.
Igaz ezek már engem nem érintenek majd közvetlenül
(legfeljebb rémálmaim lesznek a Paradicsomban)

(mondjuk kíváncsi lennék a kicsi zsidóság jövőképére, túlélési elképzeléseire. Talán nem véletlenül aggódik Konrád papa, bár talán még nem ennyire aktuális, de fel is gyorsulhatnak az események november után)

Nagy Zoltáán 2016.08.03. 11:21:53

Ez az undorító, aljas féreg cikk, amit ez a Török Mónika nevű firkász követett el, felháborító. jól tükrözi a zsigeri magyar gyűlöletét. Szerintem neki kéne visszamennie a délkeleti hazájába, és békén hagynia a neki otthont adó népet, a magyarokat. Ráadásul az írása totál tényferdítés. Azt sem tudja a buta gyűlölködő nőszemély, hogy a legtöbb európai nemzet ide oda kevergett a kontinensen, mire a mai országuk kialakult.

Erre jó példa a germán frankok, akik a elűzték és kiirtották a mai Franciaország eredeti lakóit, majd onnan népirtó hadjáratokat vezettek. Pl. az első holokausztot elkövetve a szászokat majdnem kiirtották. Persze főleg csak a gyerekeket és az asszonyokat. Akárcsak az angolok akik szintén germánok és kiirtották a briteket, a néhány aki megmaradt pedig a mai Franciaország északi területére költözött. Ez Bretagne, akik valójában britek és nem franciák.A magyarok senkit nem irtottak ki, a Kárpát-medence gyéren lakott volt, és a legtöbben akik itt éltek az amúgy is közeli rokon avarok voltak.Ezért is ment ilyen simán a honfoglalás. Tehát nagyon buta török mónika előbb tájékozódjál utána írjál aljas ökörségeket!

gigabursch 2016.08.03. 14:03:16

Szeretném, ha a kedves(?) író(?), most mindazt a verbális bunkóságot, amit megeresztett, behelezné a zsidó nép kontexusába.

Utána meg gyűlöletbeszédért takarodna a börtönbe.

Bibi81 2016.08.03. 19:26:39

Szegény nő. Rossz lehet ennyi (ön)gyűlölettel együttélni.

a nagy hohoohooo 2016.08.03. 23:12:43

Azt röhögöm bennetek mihígmélymagyar birkalényekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.
Már azt ne képzeljétek magatokról, hogy ti vagytok a magyarok protípusai. Ti a debil irredenta nacionalisták protípusai vagytok, pont olyan büdös lábú tahók mint a szomszéd népek naconalista széljobber szavazói.
Azt olvastam, csak az horkan fel, ha az anyja erkölcseit pejoratív értelemben emlegetik, ha az illető nem biztos az anyja erkölcseiben..
Így van ez tapasztalatom szerint a nagyonmélymagyarkodókkal is.
A csőcselék dühöng a polgári osztály ellen, itt járunk Orbán "polgári" pártjának a következményeként 2016-ban.
"És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok."
— Márai Sándor

- A 16 törzsből mindössze 7 magyar és 3 kabar muszlim törzs vándorolt a Kárpát-medencébe.
A magyarok a besenyők elől menekülve,rabolva,gyilkolva ,nőket elrabolva Ázsiából Etelközön át , beértek a Kárpát Medencébe. Elvették az avarok és a szlávok munkáját és földjeit, átverték ,hazudtak Szvatopluknak ,hisz csak egy marék földet,füvet és egy itatás vizet kértek egy fehér kifáradt gebéért cserébe.Nem tartották be a törvényeiket (lásd fehér ló mondája):
És nem tartották tiszteletben a kultúrájukat. Aztán jött a kalandozások korszaka számtalan illegális határátlépéssel, rablással, fosztogatással, gyilkolással. Erre nagyon büszkék vagyunk, hiszen ez a magyaros virtus egyik alapja.
Aztán az európai kultúrnépek megelégelték a folyamatos rablásokat,fosztogatást,csecsemőgyilkosságokat, az Augsburg melletti Lech mezején a feje leválasztásával tudomására hozták Lél(Lehel)rablóvezérnek,hogy elegük van,vagy változunk,beilleszkedünk vagy takarodunk vissza Ázsiába,vagy írmagunk se marad.
1000 éve pedig István aki nem tartotta tiszteletben a magyarok törvényeit (lásd vérségi vonalon lett király, míg az addigi törvények szerint nagybátyjának kellett volna átvenni a torzsfőnöki címet), ide hozta a kereszténységet már apjával Gézával együtt, ezzel megsértve a magyarok kultúráját, teljesen átalakította a magyarok törvényeit.
Kedves gazdasági bevándorló! Tisztázzunk néhány dolgot mindjárt az elején.
1, Ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját, hiszen a többségüknek már amúgy sincsen, mivel a saját dilettáns, tolvaj kormányuk és a fideszes pereputty rég elvette azt.

2, Tartsd tiszteletben a törvényeket… legalább te, hiszen a fideszes rablóbanda úgysem tartja tiszteletben azokat. 3, Végezetül pedig próbáld meg tisztelni a magyar kultúrát, amelyet jelen pillanatban a Horthy-szobrok, a Szabadság téri szégyen-emlékmű, a háborús bűnös Wass Albert dilettáns művei, az Új Színház és Kerényi Imre reprezentálnak. Nos kedves bevándorló, úgy tűnik, hogy tényleg nem lesz könnyű dolgod Magyarországon… Üdv: a magyar nép.

A jelenleg ki/felépítés alatt álló rendszer lényegét, azaz a felső (uralkodó) osztály, és az őket éltető milliók tudatos besorolása a maguk helyére,kevesen látják, vagy akarják meglátni... A múltat akarják valami vadonatújként eladni, sajnos sikerrel, majd az ébredés fájdalmas lesz.
A templom és család duma a hülyéknek szolgál, pont úgy, mint a hazafiság, magyarságtudat és tsai.
A lopás meg a money - az a fontos, a többi csak maszlag.
Valamikor a '40-es évek elején Csortos Gyula épp hazafelé sétálgatott, egyszer csak egy nyilas egyenruhás suhanc jött vele szemben:

-Kitartás,művész úr !

-Faszt. Tehetség ! - igazította helyre Csortos.

2016.08.04. 10:07:58

@a nagy hohoohooo: A csőcselék dühöng a polgári osztály ellen..

Válasz erre;
Van ebben nagy igazság de én kiegészíteném még azzal , hogy ez a átlagban 8 általánost is gyenge eredménnyel végzett csőcselék, igen igen eredményes és megbecsült tagja a mai magyar társadalomnak, független attól hogy inaktív vagy még aktív. Lásd a milliárdos gázsszerlőt vagy habonyt de ezen a kettőn kívül is rengeteg példát látok én is miderre nap mint nap. A valamivel magasabb intelligenciával bíró polgári közösség pedig inkább elmenekül az ostoba kretén bunkó horda elől. A világ másik végére akár. Bárhova, mert ha itt marad és ebben kell leélnie az életét, akkor idő előtt meghal a sok agyatlan mocskossága, rosszindulata és ostobasága miatt.
Sajna ez van.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.04. 16:06:59

@a nagy hohoohooo: Ostoba vagy és tudatlan, emellett viszont rendkívül szorgalmas, ami a klaviatúrapüfölést illeti. Ez a legrosszabb kombináció.
Ha a kezedbe vettél volna akár egyetlen könyvet is a korszakról, akkor olvashattad volna, hogy az avarok már csak szórványban éltek a Kárpát-Kárpát-medencében a Honfoglalás idején, mivel a frankok még Nagy Károly idején kiirtották innen ennek a 6. században letelepedett sztyeppei népnek a jó részét.
Később a keleti-frankoknak a magyarokkal is ez volt a terve, csakhogy 907-ben Pozsonynál kikaptak, és mehettek haza.

"A magyarok a besenyők elől menekülve,rabolva,gyilkolva ,nőket elrabolva Ázsiából Etelközön át , beértek a Kárpát Medencébe."

Az izraelita törzsek kánaáni honfoglalásáról vajon mi a véleményed? Amikor is a kánaánita városállamok lakosságát megölték "csecsemőtől az aggastyánig", ahogy saját szent könyveikben is szerepel.Etnikai tisztogatás volt ez a javából..

"hazudtak Szvatopluknak ,hisz csak egy marék földet,füvet és egy itatás vizet kértek egy fehér kifáradt gebéért cserébe."

Ez csak egy monda te szerencsétlen hülye, semmi történeti alapja nincsen. A történelmi tény annyi, hogy a magyarok a morvák és a keleti-frankok közötti háborút használták ki , amikor benyomultak a Kárpát-medencébe.

"Aztán jött a kalandozások korszaka számtalan illegális határátlépéssel, rablással, fosztogatással, gyilkolással."

Megint az ismerethiányból adódó sötét butaság. A 10. századi Európa finoman fogalmazva nem a béke és a nyugalom szigete volt. Számos kisebb nagyobb német hercegség és királyság háborúzott egymással, egymást pusztítva. Ebbe a konfliktusrendszerbe avatkoztak bele a magyar törzsek gyakran egyik- másik szereplő zsoldjába szegődve.

"ide hozta a kereszténységet már apjával Gézával együtt, ezzel megsértve a magyarok kultúráját, teljesen átalakította a magyarok törvényeit."

Ahogyan az Európa - korábban pogány- germán és szláv törzseiben is lejátszódott. Példaként említhetők Kék Fogú Harald Dán, vagy Mieszkó lengyel uralkodó térítései. De Nagy Károly is bestiális módszerekkel térítette keresztény hitre a szászokat.

Javaslom olvass többet, és írj kevesebbet..!

6.Lenin 2016.08.04. 16:07:03

Mo tagja az EU-nak, ez azt is jelenti, hogy uniós állampolgár is 1ben.
Szabad munkavállalási, letelepedési joggal is rendelkezik.

Ezt (is) illene tudnia minden itthon ragadt bunkónak.

@a nagy hohoohooo: @törökmonika: @Diorella Queen:

Ez nagyon alja. Talán ezért is maradtatok itt Mo-on.
Ekkora bunkókra még kint sincs kereslet (már)
Túlkínálat van ott is, a helyiekből.

(aki általánosít, ne csodálkozzon, ha őt is beleveszik a többségbe)

a nagy hohoohooo 2016.08.04. 16:11:17

@A megvalósult amerikai ólom..: ezt a sok szart honnan szedted össze?
Jahogy a fejedből

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.04. 20:28:15

@a nagy hohoohooo: Könyvekből. Tudod vannak olyan emberek, aki szoktak olvasni..
Nem az a baj, hogy fingod sincs a témáról, hanem az, hogy ennek tudatában mégis ilyen bátran nyilvánítasz véleményt..

a nagy hohoohooo 2016.08.04. 20:31:46

@A megvalósult amerikai ólom..: máskor ne a budin olvass 'íkúvitéz'takonynáci mindenféle szart bezabálsz

Thomas Blue Harpo 2016.08.05. 02:10:43

Te ökör! Látom baromira unatkozol. Húzz a büdös picsába!!!

főpilóta 2016.08.05. 13:41:40

@a nagy hohoohooo: A helyzet az, hogy pontosan fordított a helyzet. Ti vagytok az alantas "műveltségű" (totál műveletlen) komcsi utódok. Pontosan tinektek falusi agronómusok, TSZ elnökök, párttitkárok, körökletérő ÁVO-sok utódainak van örökös kisebbrendűségi érzése a valódi polgársággal szemben. Ezt mutatja a folytonos vagyonszerzési kényszeretek, meg a nemlétező kultúrfölényetek bizonygatása. Ócska hazaáruló judeo-ballib csőcselék.

a nagy hohoohooo 2016.08.05. 19:16:32

@főpilóta: szerencsétlen szellemi kiscsoportos takonynáci...hehee..ez olyan ovis...a te apukád is..hehee.

silent76 2016.08.07. 09:39:04

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 33:1 Azután így szólt Mózeshez az ÚR: Eredj, menj el innen a néppel együtt, amelyet fölhoztál Egyiptomból, arra a földre, amelyet esküvel ígértem meg Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, amikor azt mondtam, hogy az ő utódaiknak adom azt.

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 33:2 Angyalt küldök előtted, és kiűzöm a kánaániakat, emóriakat, hettitákat, perizzieket, hivvieket és jebúsziakat.

Ennyit a csalással szerzett földecskéről

Skagerrak 2016.08.08. 03:26:34

@Komodoi: Hogy te egy mekkora sotet idiota proli vagy! A poszt rolad szol, bekepzelt idiotakrol akik meg vannak gyozodve arrol hogy a vilag korulottuk forog.

--------------------

A poszton szetrohogtem magam, de ugy latszik a magyarok mar a humorerzekuket is elvesztettek. Amelyik nep nem kepes onmagan nevetni, az megerett a pusztulasra. Az megvolt hogy ez nem egy tortenelem ora??

filiszteus 2016.08.08. 21:56:48

@a nagy hohoohooo: Elég gyér riposztnak ez az állandó nácizás! Ez tökéletes pandantja az oktalan, primitív zsidózásnak (ennek a szerencsétlen törökmónikának sem az a baja, hogy zsidó, hanem az, hogy bányarém és tehetségtelen). Te meg hallgass inkább a sokkal okosabb és műveltebb kommentelőkre, mint l. "megvalósult amrikai ólom", ahelyett, hogy baromságokat hordasz össze.

a nagy hohoohooo 2016.08.08. 22:44:14

@filiszteus: ez lenne az a hír...hedt jobber érvelés?;)hát ez még az oviban sem megy el a beszarás indokaként,tanulni 3x takonyáci baro...:)

filiszteus 2016.08.09. 09:03:35

@a nagy hohoohooo: Igazad van! Az állandó nácizás az igazi, minőségi érvelés. Az ilyen magadfajtákat olvasva, felmerül az emberben, hogy igazából nem is egy nyomorék, ballib idióta lapul a sorok mögött, hanem egy ravasz antiszemita, aki így akar gyűlöletet kelteni a zsidók ellen.

a nagy hohoohooo 2016.08.09. 09:08:45

@filiszteus: neked sem a tanáraid voltak a hülyék,inkább a nemzőid részegek..hehee..

filiszteus 2016.08.09. 15:41:34

@a nagy hohoohooo: Én inkább nem gondolok bele, hogyan készülhettél, mert vizuális típus vagyok és rosszul lennék tőle. Az tény, hogy szellemiségedben nagyon illesz a blog szerzőjéhez, gondolom a külsődet tekintve is. Szép pár lennétek, kérd meg a kezét!

a nagy hohoohooo 2016.08.09. 15:46:33

@filiszteus: én is ezt mondtam,nem kéne gondolkodod,a klasszikussal szólva az neked árt.

filiszteus 2016.08.09. 16:39:49

@a nagy hohoohooo: Kénytelen vagyok érzékeny búcsút venni, mert még csak nem is szórakoztat az erőlködésed. Írjál utolsóként (nem fogok válaszolni, ígérem) valami hasonlóan frappánsat, némi nácizással feldobva.

Irbisz 2016.08.10. 11:27:18

@a nagy hohoohooo:
"1, Ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját, hiszen a többségüknek már amúgy sincsen, mivel a saját dilettáns, tolvaj kormányuk és a fideszes pereputty rég elvette azt.

2, Tartsd tiszteletben a törvényeket… legalább te, hiszen a fideszes rablóbanda úgysem tartja tiszteletben azokat. 3, Végezetül pedig próbáld meg tisztelni a magyar kultúrát, amelyet jelen pillanatban a Horthy-szobrok, a Szabadság téri szégyen-emlékmű, a háborús bűnös Wass Albert dilettáns művei, az Új Színház és Kerényi Imre reprezentálnak. Nos kedves bevándorló, úgy tűnik, hogy tényleg nem lesz könnyű dolgod Magyarországon… Üdv: a magyar nép.

A jelenleg ki/felépítés alatt álló rendszer lényegét, azaz a felső (uralkodó) osztály, és az őket éltető milliók tudatos besorolása a maguk helyére,kevesen látják, vagy akarják meglátni... A múltat akarják valami vadonatújként eladni, sajnos sikerrel, majd az ébredés fájdalmas lesz.
A templom és család duma a hülyéknek szolgál, pont úgy, mint a hazafiság, magyarságtudat és tsai."

Hu ez mennyire igaz! Sajnos :(

Thou 2016.08.12. 13:07:34

Aztán még csodálkoznak, hogy utáljuk a büdös zsidókat. Soha nem voltam antiszemita, nem annak születtem, hanem az ilyen és ehhez hasonló tetvek tettek azzá. Baloldali kommunista családba születtem, ma már úgy gondolom, a bajszos bácsi sajnos félmunkát végzett. Az ilyen és hasonló megnyilvánulásoknak köszönhetően jutottam el idáig. Ebben nagy részt tudhat magának az azóta megdöglött kertész is (igen, kisbetűvel írom a tetves zsidó nevét). Köszönöm zsidók, hogy megtanítottatok utálni titeket! Hitlernek igaza volt, a világ gondjainak nagy részéért a zsidók felelősek, sokkal tisztább és jobb világ lenne ez nélkülük. Reméljük lesz is.

törökmonika 2016.08.13. 04:30:10

Lezárván ezt a hallatlanul magasröptű kommentfolyamot, ideidézem remek kollegánk, Konok Péter örökbecsűjét, ha már sem a Himnusz, sem a Szózat modern átirata nem hatotta meg a kedves kommentelőket (mert olyan mindegy nekik):
huppa.hu/konok-peter-ami-a-kurultajbol-kimaradt/

Verhovinás Kurultájba’

szarvasgomba turulmájba

szürkemarha hamburgerbe

táltosháton tevegelve

– Csodaszarvas-gírosz nincsen?

– Van. Csípőst? – Mehet bele minden!

burját gagyi, hucul vacak

végkiárulásból maradt

lám, feleym, vogymuk mongol

huntudatunk pitykegombol

huszármentét borhasunkra

feheruuaru hodu útra

hétvezérelt szittyás ródsó

magyarlélek! vesz szok: olcó!

smittfranci 2016.08.13. 07:02:28

A kurva édesanyádnak irjál ilyeneket,meg a drága Konok Petike is. Ezért gyűlölnek benneteket az egész világon,mert ilyen mocskos hazátlan tetvek vagytok. Nem a túlzott magyarság mondatja ezt. Nem illik beleszarni abba a tányérba,amiből megkínálnak. Ha most itt lennél velem szembe,egy olyan büdös pofon kapnál bazd meg,hogy a szemüvegedet a négykézláb keresnéd ,mert az ilyen EMBERnek nem mondható élősködő mást nem érdemel.

SteeltheBerserker 2016.09.03. 15:39:43

Megdöbbentő szösszenet, eleinte azt hittem, valami vicc.

Azonban e leminősítő vélemény dacára kegyedet, meg az összes többi főállású gyűlölködőt úgy általánosságban, változatlanul itt eszi a rosseb a nyakunkon, ezen a "szarkupacon". Hogy van ez, kérem?

kheiron 2016.09.07. 23:40:35

Nagyon remélem, hogy Török Mónikát még sokáig láthatjuk vendégül az én országomban.

Mert hogy ez nem az ő országa (soha volt az, és nem is lesz soha), az az írása alapján egyértelmű.

Fura ugyanakkor, hogy miért választ valaki lakóhelyül egy szarkupacot, amikor az eredeti országa szinte biztosan sokkal vonzóbb a számára.

Mindenesetre az, hogy már valószínűleg több év óta itt él, jó példa a magyaros vendégszeretet mindent legyőző hatására.

kheiron 2016.09.07. 23:41:39

Ja, és csak gratulálni tudok ahhoz, hogy milyen jól elsajátította az ismerten nehéz magyar nyelvet.

Ha azonban "Török Mónika" az anyanyelvén ír, és lefordítják neki, akkor a fordítónak gratulálok.

tomtyi 2016.10.08. 10:30:04

„Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából”
Hová? Melyik? Bárhová bármelyik ugyanígy került.

„Megérkeztek, lecuccoltak…”
Lehet, nem a „Képes történelem gyerekeknek” című műből kellett volna csak tájékozódni.

„Nem sokkal később megjöttek a rokonok…”
„Behívtak akkor csomó rokon népet…”
„…máris jöttek a további rokonok…”
1. mongolok: altáji nép és nyelv
2. a) kunok: török nép és nyelv
b) jászok: perzsa nép és nyelv
3. oszmán törökök: szintén török nép és nyelv
Tehát sikerült összehozni három, egymással a legkisebb mértékben sem rokonságban álló népcsoportot. Gratulálok!

„Amúgy elég sok ideig nem kezdtek vele semmit, még sok-sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Gárdonyi szívszorítóan megírja az Egri Csillagokat”
Figyeljen, hogy véletlenül se zavarja meg pl. Zrínyi Miklós munkássága! De miért is kezdtek volna bármit is a török uralom alóli felszabadulás után? Akkor már rég aktuális volt a „felszabadító” (emlékszik: mint a magafajta bolsevikoknak a komcsi ruszki hadsereg) Habsburgok elleni tevékenység.

„ami igen szép regény, csak a történelemhez van elég kevés köze”
Jó a fotó: egy nagy fej egy nagy szemüveggel. Merthogy bagoly mondja…

„Akik addigra felépítették a közigazgatást, az úthálózatot, a vízvezetékeket”
Hol is? Mert ha ők nincsenek, akkor a magyarok a ganéban fetrengenek, mi? De egy kérdés: ezek a – ha nem is büdös, de a beltenyészet miatt – genetikai hibás, debil Habsburgok mire vártak 150 évet?

„a krumplit, a paprikát, paradicsomot”
A krumpli német, a paprika talán török, talán német, paradicsom olasz–német, ill. balkáni közvetítéssel; tulipán: kár, hogy a Kárpát-medencében is van négy őshonos faj. Tök gáz egy ilyen gyűlölködő, bolsevik némber szempontjából, hogy még egy olyan faj is van, amelyiket konkrétan magyar tulipánnak (Tulipa hungarica) hívnak. Jó, mi?

„ez a hős nép nagyon felháborodott a nemtudommin…aztán igen szép szar műdalok születtek Rózsa Sándorról és a szegény magyar betyárokról”
„ gyorsan megint nagyon öntudatos lett és ismét szabadságharcba kezdett”
Ez a kettő ( vagyis három: a forradalom és a szabadságharc, Rózsa Sándorral súlyosbítva) egy esemény. Egy kis időzavar, de sebaj, egy buta prolitól elnézhető lenne.

„sikerült kirobbantanunk az első világháború”
Az a fejéből áradó, mindent beborító, tömény sötétség!
„A hadi események a Szerbia elleni osztrák–magyar hadüzenettel kezdődtek meg (»Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam« mondta: I. Ferenc József)”
Tudja, ez az a „faszi”, akit minden magyar utál. És lehet, hogy magának meglepő (bár ezt furcsállanám a maga által elkövetett fenti előzmények után), de ez a „faszi” Habsburg, azaz osztrák. Jó, mi?

„némiképp laikus összefoglaló”
Ez még nem történészként sem „némileg” és cseppet sem „laikus” összefoglaló, hanem egy szándékosan provokatív, közösség ellen uszító, gyalázkodó szarkupac. Pont olyan szarkupac, mint aki létrehozta. A lánya jól átbaszta: nem kellene írnia.

Érdekes, hogy a szarházi gyilkos, bolsevik elvtársainak 20-21. századi szerepére egy halvány leheletnyit sem utalt. Nyilván azzal teljes mértékben egyetért. Idióta.

2018.08.02. 00:07:36

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Budán a törökfürdőket ki építette? A Habsburgok?
Tényleg igazad lehet, hisz a magyarban ezért honosodott meg az osztrákfürdő kifejezés.
Az gondolom nem zavar, hogy a 16-17. században nem volt divat nyugaton a tisztálkodás. Hogy az abroncsszoknya alatt a nők szélesterpeszben pisiltek. Hogy a városok utcáin folyt a szennyvíz.
Hogy Párizs csatornázása 1750-es években kezdődött. Hogy a végvárainkban ez a roppant kimosakodott nyugati zsoldossereg terjesztette a fürdőkultúrát.
A tulipán pedig a perzsa toliban szóból származik. Biztos azért, mert őshonos...."A 16. század elején a törökök a Kárpát-medence jelentős részét meghódították, ekkor ismerték meg az európaiak ezt a növényt. A tulipánt 1555-ben a bécsi udvar isztambuli nagykövete Ogier Ghiselin de Busbecq hozta az Oszmán Birodalomból Nyugat-Európába"

2018.08.02. 00:13:41

@tomtyi: . "A Habsburg név a 11. században ragadt az alemann eredetű családra, amikor II. Ottó (meghalt 1111) a mai Svájc területén, Aargau kantonban, az Aare és a Reuss folyók egybefolyásánál fekvő Habichtsburg grófja lett."

Jó, mi???
Sose volt osztrák...

tomtyi 2018.08.20. 00:12:33

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Leszámítva persze azt az apróságot, hogy a felmenői egészen II. Ferdinándig visszamenően Ausztriában születtek. Nyilván a spanyol Habsburgok – így a fenti apja, I. Ferdinánd – sem spanyolok voltak, hanem alemannok, bár nemhogy az alemann, de a német nyelvet sem beszélték. Igaz, hogy I. Ferdinánd apja, I. Miksa egész véletlenül Bécsújhelyben született. Ennek apja, III. Frigyes német-római császár Insbruckban, ennek apja, II. Ernő osztrák herceg a stájerországi Bruck an der Murban. De tényleg nem volt osztrák, miért is lett volna?

2018.08.20. 00:30:54

@tomtyi: és I. Fülöp, II. Fülöp, III. Fülöp, II. Károly hol született?
Madridban? Akkor elmondhatjuk, hogy a Habsburg ház spanyol eredetű?

2018.08.20. 00:39:16

@tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy 400 évvel később született...a Habsburg uralkodókat pedig nem kéne leszűkítened az ausztriai házra.
süti beállítások módosítása