Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Nemzeti spionképző

2015.03.18. 14:35 | törökmonika | 2 komment

Kedves gyerekek, a mai órán nagyon fontos dologról fogunk beszélgetni.

Mint tudjátok, múlt héten történt, hogy valaki a negyedik céből megzavarta a hittanórát azzal, hogy direkt berúgta a focit az ablakon.
Ettől a tanulónktól természetesen már elbúcsúztunk, azóta új iskolában tanul, ahol erre a célra szakosodott pedagógusok figyelnek majd rá. Szüleinek is minden héten írhat levelet.

Azt tudnotok kell, hogy egy ilyen súlyú cselekedet nem maradhat büntetlenül, mindennek van következménye. Ez a tanuló természetesen nem jelentkezhet majd gimnáziumba.

Ezért kell jobban megfontolni, hogyan viselkedünk, miképpen cselekszünk.

Zolika, ne hintázz a széken.

Az esetből az iskolavezetés több következtetést is levont, ebből most azt mondom el, ami rátok tartozik.

Csukd be az ablakot, kisfiam, huzat van.

Úgy döntött az iskolavezetés, hogy mától külön feladatotok lesz.

Egymásra fogtok ügyelni.

Nem, nem úgy, mint eddig, hogy kiabáltok, ha jön a tanár a folyosón, ennél sokkal-sokkal fontosabb dolgotok lesz.

Kiosztom most ezeket a kis füzeteket, mindenki írja rá a nevét, és mostantól ne hagyjátok otthon, ellenőrizni fogjuk.

Nyissátok ki az első oldalon.

Láthatjátok, hogy a füzet látszólag olyan, mint egy naptár, vagy hogy érthetőbb legyen: mint egy órarend.

A feladatotok a következő lesz.

Valahányszor azt tapasztaljátok, hogy valaki rohangál a folyosón, csapkodja az ajtót vagy krétával dobálózik, szépen felírjátok a megfelelő naphoz és órához.

Ez látszólag egyszerű eddig.

Ám nektek arra is figyelnetek kell, ezek a kis pajkos, rakoncátlan társaitok – akár a negyedik céből, de lehetnek a nagyobbak közül is, hajajjj – miket beszélgetnek egymás között a nagyszünetben, az öltözőben vagy a vécében.

Ezt szépen felírjátok. Névvel, osztállyal.

Minden pénteken, osztályfőnöki óra keretében beszedjük a füzeteket és a hétvégén – mert mi erre is feláldozzuk a szabadidőnket, míg ti pihentek – kiértékeljük.

Minél több bejegyzést készítetek azon a héten, annál több piros pontot kaptok.

Tíz piros pont után nagyötös jár szorgalomból és magatartásból.

Biztosan lesznek közöttetek olyanok is, akik azt gondolják, beírnak valamit és ezzel letudják az iskola felé fennálló kötelességüket – nekik már most mondom, hogy mi, tanárok is kaptunk ilyen füzetet, azt írjuk fel, melyikőtök nem ír fel semmit, esetleg szándékosan félrevezetőt jegyez fel.

Ennek természetesen következménye lesz. Súlyos következménye.

De hát ti nem ilyenek vagytok, nem lesz semmi gond.

Az a tanuló, aki szorgalmi feladatként az iskolába jövet vagy hazafelé menet lát valami fontosat – teszem azt valaki kinyújtja a nyelvét -, külön dícséretben részesül.

Aki pedig otthon, a házukban, a lépcsőházban, a boltban, esetleg a szülei részéről tapasztal valamit, ami említésre méltó és ezt bejegyzi, igazgatói dícséretben részesül és az év végén természetesen külön jutalmat kap az iskolavezetéstől.

Köszönöm, gyerekek, mehettek, ne szaladjatok, csak szépen sorban. És ne feledjétek, pénteken beszedjük a füzeteket!

 

 

Remek játékot talált ki a Fidelitas az arra hajlamosaknak...

Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke is arról beszélt, hogy vasárnap a március 15-i állami megemlékezésen provokátorok jelentek meg, "civilnek állították magukat, de valójában szélsőséges, baloldali pártaktivisták voltak". 

A Fidelitas arra vár, hogy hasonló esetben a provokátornak minősülő résztvevők nevét valahogy gyűjtsék be a nem provokátorok... Szavai szerint ezek az emberek "ordibálásukkal, sőt tettlegességig fajuló agresszivitásukkal" több tízezer család békés ünnepét akarták tönkretenni. Ez a viselkedés méltatlan az ünnephez és a magukat normálisnak tartó baloldali pártokhoz is - fogalmazott.

A Fidelitas "provokátorfigyelő" csapatot alakít - közölte a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne" - mondta Böröcz László, utalva a március 15-i állami ünnepségen történtekre.

"Provokátorfigyelő" csapatuk megalakítását azzal indokolta: "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét.

A Fidelitas vezetője arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", küldje el nevüket, képüket a provokatorfigyelo@fidelitas.hu címre, ők pedig közzéteszik. Böröcz László ezt "tudásbővítő, ismeretterjesztő" szolgáltatásnak nevezte.

A Fidelitas pontos leírást nem adott arról, miről ismerhető fel a provokátor, vagy éppen a baloldali érzelmű állampolgár. Vajon elég a hangoskodás, vagy el kell vigye a rendőr az illetőt? Az is bizonytalan, hogy provokátor csak baloldali ember lehet-e... 

 

(2015.március 18. Blikk-összeállítás - http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elkepeszto-kemkedesre-buzdit-a-fidelitas-2338981)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr97281077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozigépész 2015.03.19. 16:21:17

Mint 1984-ben. Mármint Orwellnél!

butatojas 2015.03.20. 10:38:51

z a módszer, csak eredménye mindannak, amit megtanulhattak régen (már az átkosban is) a gyerekek. Kaptak karszalagot, füzetet, kihegyezett ceruzát, no meg hatalmat a pedagógustól, akik viszont leadhatták ennek eredményeképpen a saját felelősségüket.
Egy-két kollégámmal egyetértésben kisrendőröknek hívtuk őket, s nagyon kevesen értették meg az agitációnkat, ami arról szólt, hogy egy ilyne privilégium csak átmeneti, és biztosan lesz még ő is áldozat. (no nem ennyire komolyan magyaráztuk, csak próbálkoztunk, de igen nehéz volt a feladat)
S lám itt az eredmény, a fidelitás ifjai megtanulták a leckét, alkalmazzák is rendesen, de öregjeik már nem értik, hogy a facebook emberei miért is tartják törvénytelennek a dolgot.

Hidd el Móni, hogy készen áll a hadsereg, legfeljebb nem lesz nyilvános a dolog, csak szépen este a rohamcsaptok bedobják a tégláikat az ablakodba.
süti beállítások módosítása