Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Karácsonyi hímnem

2012.12.24. 17:33 | törökmonika | 314 komment

Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér. Tehát nem ajándékért vannak. Viszont nem is takarítanak. (Mondjuk, ez nem is olyan nagy baj. Párom, ha mégis elszánja magát, azonnal vad alibizésbe kezd, és igen kifinomult trükkjei vannak. Első lépésben megesik a szíve rajtam, leereszkedően vállon vereget, hagyd csak, anyukám, ehhez férfi kell, mondja és kegyetlenül magabiztos. Telnek-múlnak a tized másodpercek, előbóklászik, hogy hol a porszívó meg a felmosó. Kisvártatva hisztériázni kezd, hogy miért ennyire elhanyagolt a ház. Később megsértődik, hogy mindig mindent neki kell csinálnia, ezt megtoldja azzal, hogy kétbalkezes, szerencsétlen izé vagyok, aki még azt sem tudja, hogy először porolni kell, méghozzá föntről lefelé, és most ezért muszáj neki az egész könyvespolcot lepakolnia. És elkezdi! Minden erőteljes tiltakozás ellenére is! A közepéig ér, hallatlanul felháborodik, miért nincs itthon szuperizé pucolószett, pedig megmondta vagy ezerszer, kabátot ragad és elviharzik - persze elviszi az autót is, pedig kéne, de mindegy -, hogy majd csak órák múlva kerüljön elő egy biciklilánccal, amit egyszerűen nem tudott otthagyni, mert jó lesz még valamire, szuperizét persze nem kapott, én meg ott állok a háborús állapotok kellős közepén, és nem omlok össze, hogy csak másfél órám van az egészet helyrehozni, holott ha nem segít, már rég túllennénk az egészen, ennyit erről.)

Még csak nem is főznek. Igaz, még csak az kéne. (Fentebb forrón emlegetett párom egyszerűen ki van tiltva a konyhából, ami persze nem akadályozza meg őt abban, hogy betolakodjon, szimatoljon, nem ég-e oda, szakértsen, jó tanácsokkal lásson el és hümmögve belezabáljon, de fenékig, miközben azt hajtogatja, hogy minek ez a nagy felhajtás, amikor a gyerekek úgyis csak turkálni fogják meg otthagyni.)

Ezt mind nem csinálják, míg ellenben nem vásárolnak, élelmiszert elvből, szóróajándékot a felmenőknek meg azért, mert bár gondosan összeírták, ábécésorba rendezve a neveket, hogy kinek mégis mit, a lista átgondolt és teljes, továbbá mindig otthon marad. Nem mosogatnak, legfeljebb ha az ember nagyon rikácsol, vesznek egy mosogatógépet.
Ezzel szemben viszont. Mert valamit azért muszáj. Karácsony táján tehát a férfiember - évtizedes megfigyeléseim alapján - a következőket szokta csinálni. Előveszi a napi- és hetilapokat, dátum szerint sorba rendezi. Többnapos kutatóexpedíciót szervez egy elveszett(nek hitt) játék-távirányító felkutatására. Nagyság szerint rendezi az év során széthagyott szögeket, csavarokat. Lázas padlóburkolási tevékenységbe fog, pont ott, ahol dolgoznék. Visszaviszi az üvegeket, persze előbb szín, forma és valahai tartalom szerint rendezi a szoba közepén. Idomítani kezdi a nevelhetetlen kutyát. Átveszi a gyerekkel a hármas szorzótáblát. Megsértődik, hogy nem lehet lépni a lakásban, és elmegy levegőzni. Hazatértekor sikoltozni kezd, hogy a száradó ruhák igazán nem megfelelő miliőt képeznek a vendégfogadásra. Szóvá teszi, hogy legalább karácsonykor ne bő, szakadt farmerban másszak négykézláb a padlón. Nagyon szépen megkér, hogy oltsam már le a villanyt, mert aludna, amúgy sem éjfél után kell a gyerekek ajándékát becsomagolni, mert rendes ember az ilyesmin rég túlvan.

Karácsonykor a férfi üdén, mosolygósan fogadja a betoppanó tágabb családot, intézkedik, gyertyát gyújt, csillagot szór, ajándékot oszt, eszik, iszik, kritizálja a menüt, szellemeseket mond, kikíséri a vendégeket, majd leereszkedően megpaskolja a fejem, hogy na ugye, nem kellett volna annyit idegeskednem. És ezt is túléli.
Miben különbözik ez a karácsony a többitől?

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr164980310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kereskedelem szentje 2012.12.25. 11:17:45

Erkölcstelen a Télapóra, meg a Mikulásra fogni azt, ami csak a kereskedők trükkje. Maskara tömeghistéria keltés ez főként. Kokakola Mikulás - az üzlet, az üzlet    Vészjósló alak volt az eredeti tél apó  

Trackback: Fenyőfa panasza 2012.12.25. 11:17:17

Nekünk annyira nem buli ez a karácsony dolog. Megöltök minket, aztán a hulláinkat buzinak öltöztetitek.  - Erkölcsös?

Trackback: Harácsony 2012.12.25. 11:16:47

Jézus mondá vala; vásárolj?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törökmonika 2012.12.25. 14:50:09

igen. lehet a neten bárki nagyon bátor. általában a saját nevével és nem kommentelgetve, hanem saját véleménnyel, saját írással. de ha nem, hát nem, a télapó biztosan nem hozott hozzávalókat.
egyébként tényleg teljesen meg vagyok lepődve, mennyi macsóból hozta ki a legrosszabbat a tök ártalmatlannak tűnő bejegyzésem.
bassz, akkor vegyétek meg a könyvemet, A nagy Ő a címe, azon pláne lehet buzizni.
de mindjárt beteszem ide a végét, hogy kedvet csináljak hozzá.

zanzibear 2012.12.25. 14:50:13

@eßemfaßom meg áll: Normális ember meg tudja mondani, hogy ki a normális. Hát aki olyan mint ő. Nem bonya ez, nem igaz :O) ?

törökmonika 2012.12.25. 14:57:27

@Behajtó70: nézd, kiscsillag. az újpesti napló olvasószerkesztője voltam. az önkormányzati választások után hétfőn bejött valami nyikhaj, leült a főnöki székbe és kiordított, hogy ki itt a titkárnő, mert az hozzon be neki egy kávét. még aznap egyesével behívatott mindannyiunkat és kibaszott, mint macskát szarni. nem is nagyon rejtegette, hogy pont az előéleteink miatt. kedvesen rámosolyogtam és közöltem vele, hogy te is épp így fogsz járni. amit egyébként nem szeretnék, mert szar.
nézett hülyén, de hát még fiatal.
a behajtó névből azért úgy gondolom, hogy kevéssé lehetsz érzékeny a szopciális problémákra.
nem baj.
majd ha apró problémáid akadnak, ránk számíthatsz.

zanzibear 2012.12.25. 15:02:03

@törökmonika: persze, biztosan frusztrált csóka volt, mert nem keresett 1.5 millát havonta mint egy BKK igazgató :O)

zanzibear 2012.12.25. 15:03:59

@eßemfaßom meg áll: ha ez egy ártalmas, lejárató, akármilyen poszt lenne, hidd el, hogy én is itt csapkodnék felháborodva. De nem, ez egy erős görbe tükör, vastag vonalakkal rajzolva. Attól még éles a képe, lehet, hogy van, akit megsértett.

törökmonika 2012.12.25. 15:08:53

Szerelem

A Rozál volt a legszebb lány egész Újpesten, tudta azt mindenki az Ősz utcától a Tavaszig, tán még messzebb is, ibolyaszínű szeme után csapatostul futottak a fiúk a gyárból, de a Rozál kemény lány volt, szigorú. Meg az anyja se engedte sehova. Hogy engedte volna, a sok testvér közül az az egy a lány, hát nem lehet mindig a nyomában koslatni, nehogy bajt csináljon, és hát otthon is van dolog elég. Egy nőnek sok is. A Rozál aztán hamar dolgozni kezdett, pedig jó feje volt a tanuláshoz, csak hát a család, az nem bírta volna a négy eleminél többet. A Rozál tehát dolgozni járt, ahogy a többi is, hajnalonta kelt, elvégezte a ház, a cselédház körül, amit kellett, aztán kendőt kanyarított a fejére, kötött kardigánt a vállára és ment, mert már szólt a duda a gyár felől a szürke ködben, hát sietnie kellett. És még a sarkon csatlakoztak hozzá a többiek, szépen sorban, egyesével, csapatostul, szaporázták a sárga kövön, aztán dolgoztak, megállás nélkül, a szalagnál, még a cigarettaszünetet is sajnálták tőlük. Bezzeg a főnök szeme és keze meg-megakadt rajtuk, szép lányokon, szegény lányokon, tisztességes lányokon, s estelente, amikor már hazafelé tartottak, lányok együtt, izzadtan, kendőben, egymás karjába öltve a karjukat, csak kacagtak hangosan a fiúkon, akik jöttek utcahosszat utánuk, tolták a kerékpárt, a simléderes sapkájukkal lengettek, s olykor még füttyögtek is.
A Basa a verekedős hajlamáról volt híres. Nem volt olyan prolibál vagy kocsmabuli, ahol ne keveredett volna valami összetűzésbe. De ivós nem volt. Legalábbis így mondják. Mindig győzött persze, s aztán a vesztest már nem bántotta, kint az udvaron, a kocsmaajtó és udvari budi között az orgonabokroknál, miért bántotta volna. Csak mint a kamaszkutyák egymás között, móresre kellett tanítani az újakat. A Basa igen szép férfi volt, meg is akadt a gyári lányok szeme rajta, mert vagy egy fejjel kimagaslott a sok alultáplált, görnyedthátú, kérgeskezű melós közül, pedig hát a sora neki se volt jobb, csak valamiért így akarta a Teremtő, akiben nem nagyon hittek arrafelé, Újpesten, ahol gyár gyár hátán ontotta a füstöt a sötétben, s a mulatság is csak a szocdem gyűlés volt, amíg szét nem verték a kakastollasok, hogy aztán az esőtől fénylő macskaköveken kopogjon a sok széttaposott bakancs, szerte a gázlámpák alatt, mint megrezzent méhkas.
A Rozál és a Basa egymásnak voltak teremtve, tudta azt mindenki Angyalföldön innen, a Váci út végéig, nem is lepődött meg senki, amikor egy szép nap azzal álltak a szülők elé, hogy összeházasodnának, ha lehet. Álldogált a Basa a leendő anyósa előtt, a hatalmas termetével, busa nagy fejét lehorgasztva, és izzadó kezében gyűrögette a sapkát. Mit gondolt a leendő anyós, mit nem, talán azt, hogy inkább menjen férjhez az a lány, akinek a szeme színéről és a színpadra illő szép lába száráról, mint vágyódó kanmacskák, úgy beszéltek Újpestszerte, hát inkább menjen csak gyorsan férjhez, mintsem hogy baj legyen, s ha már elkél az a lány, legyen azé, akinek ott a legnagyobb a híre.
Szegényes lagzi után az újkeletű nyomor következett, mert bár találtak szoba-konyhát a pamutgyár mellett, a magas falak tövében, mégiscsak afféle kegyelemből, még ha bérért is. Hát dolgoztak tovább mindketten, hajnaltól sötétedésig, mint sorsa volt az mindenkinek a világ azon fertályán. Aztán amikor a kisfiú megszületett, akkor lett egy kis baj, mert a munkát feladni nem lehetett, kellett a pénz. A házinéni vállalta magára a gyereket napközben. Az isten áldja meg. A kifejezés Újpest istentagadó részén a Rozálnak akkor jött először a szájára.
Aztán megjött a behívó is, és a Basát elvitte, nagyon messzire, csak ritkán jött tábori képeslap. Ha ismerték volna a gramafont, tán Karádit hallgattak volna a rövidke üzenetek olvastán, de hát még villanyra se futotta, és a Rozál a tükör alatti fiókban gyűjtögette, egymás fölé rendezve féltőn, a lapokat, azokra bökve mesélt estelente a kisfiúnak az apjáról, a Basáról, akit a gyerek nem is látott még.
A Rozálnak másképp is alakulhatott volna a sorsa, mert átvitték dolgozni jó emberek a kozmetikai gyárba, s mivel szép asszony volt, de még milyen szép, hát meghagyták neki, meg néhány hasonlóan szép asszonynak, fessék magukat a gyár termékeivel, s odahordták a szalaghoz a megrendelőket, csodát látni: nyomorban ragyogó virágok. Ha akkor a Rozál kötélnek áll, mert hát próbálkoztak nála öltönyös, kalapos úriemberek, mondván: ugyan, szépasszony, ne hervadozzon már - hát másképp is alakulhatott volna minden. Lett volna ajándék harisnya, pénz is elegendő. S hogy a Rozál mégsem állt a kötélnek, mi sem bizonyítja jobban, hogy a sorsa csöppet sem lett jobb, pedig pletykáltak a fekete kendős asszonyok, kárra leső varjak, mindenfélét.
Aztán vége lett a háborúnak, de a Basáról semmi hír nem jött. Még az sem, hogy ottmaradt volna valahol. 49-ben került csak elő, megszótlanodva, görbedt háttal, megkeseredve, Szibériából. Akkor tudta meg a Rozál, hogy pár kilométeren múlt csupán az, hogy a Basa otthon érje meg a háború végét, de nem volt szerencséje, elvitték az oroszok. Mondják, kevesen élték azt túl, de a Basa, a maga hatalmas termetével, szívós természetével estelente hazagondolt, a Rozálra és a fiára, hát kibírta.
Nem szólt a Basa, nem szólt a Rozál sem, egyetlen szót sem, a pályaudvaron. Kilenc éve nem látták már egymást. A kisfiú a fekete szemével csak nézte azt az emberi roncsot, akiről édesanyja mesélt neki, hogy milyen szép szál férfi, és nem értette az egészet.
A Basa aztán szótlan lett, meg komor, csak a fiát, azt szerette úgy, hogy csak az ilyen hatalmas emberek tudják. Féltette is, szerette is, hát gimnáziumba járatta, úrifiúk közé, akik Újpestnek nem a proli részéről jártak be, és a Basa, míg komótosan felhúzigálta bütykös lábára az évtizedes cipőt, kezébe vette a bőrtáskáját, amibe a Rozál minden áldott nap tízórait csomagolt, s megindult a gyár fala mellett, dolgozni, arra gondolt, hogy a fiából mégiscsak lesz valaki. Erre gondolt a Rozál is, aki még középkorúnak is olyan szép volt, olyan csinos, hogy amikor műszak végén hazafele tartott a sötét utcán, utánafüttyögtek még mindig a suhancok, a Rozál is arra gondolt, hogy egyszer talán a gyereknek lesz olyan lakása, ahol bent lesz a vécé, és fürödni sem csak a lavórban lehet.
A gyerek persze szerszámkészítő akart lenni, mint az apja.
Lett belőle persze párttitkár, meg minden, öltönyt húzott, nyakkendőt, iskolára is járt, esti egyetemre, később már tanítani is, és a Rozál meg a Basa csak üldögéltek otthon egy-egy vasárnapi ebéd után szótlanul, hallgatták a kinyermát és meg sem lepődtek, amikor a gyerek hazahozott egy olyan elkényeztetett belvárosi nőt, aki zongorázni tanult, és fogalma nem volt arról, hogyan kell tisztességgel meggyúrni a tésztát az ünnepi levesbe, és hogyan kell emberesen felsúrolni a padlót mindennap.
Az unoka hírére megnyugodtak.
Akkorra a gyereknek már volt lakása, olyan jó panel, örök, és akkorra a Basa is már gyakran mosolygott, főleg, ha az unokának íjat meg nyilat csinált a budi előtt növő orgona vesszeiből, pedig lány lett az istenadta, és sírósra ijedt, ha ünnepkor a Basa halat pucolt ebédnek.
Abba halt bele a Basa, hogy a gyerek meghalt. A gyerek, akit kilenc éves korában látott először, és aki mindösszesen harminchét esztendőt élhetett. A Basát fél év alatt elvitte a bánat. A Rozál pedig sose bocsátotta meg magának egyiket se. Megtanulta félni és tisztelni az Istent. Amikor végleg kórházba került, és egymás után vágták le Újpestszerte híres, gyönyörű lábait, már csak büntetésnek tekintette, amit végig kell vezekelnie a gyerekért és a Basáért. De ibolyaszínű, világszép szemeit csak akkor zárhatta le végképp, amikor megbékélt mindenkivel. A Teremtőjével is. Hosszú volt.
Úgyhogy csak remélni tudom, hogy ibolyaszemű nagyanyám és hatalmas nagyapám jókedvűen lógázzák a lábukat valamelyik felhőn, mellettük melegtenyerű apámmal és összenéznek: most már talán rendben lesz ez a jány, most már mindent tud a pasikról. Ennél többet fölösleges is.

zanzibear 2012.12.25. 15:08:56

@eßemfaßom meg áll: Ahogy Te - meg az a többes szám első, ami mögé most bebújtál bátran, mint egy hegyi Rambó - elviseli a szatírát, az iróniát, és nem hordja el mindennek a poszt íróját. Ha már így elvárod a toleranciát :O)

évuska 2012.12.25. 15:27:28

De jól szórakoztam. Nagyság és valahai tartalom szerint... igen.

A magyar férfi 24-én délelőtt 11-kor elindul pontyért. Ponty úszkál. Kádhasználati vita. Karácsonyfafaragás, gyűlnek a viharfelhők. Talp szétesik, használhatatlan, minek ilyet vettél, én mondtam, nem is én vettem stb. Kettőkor elindul új talpért. Farag, egy-két ujj esik áldozatul, beleállítja, á, szerintem nem ferde, gyere ide, innen, látod, nem is. Izzósor, jó lesz, tavalyi. Nem baj, van pótizzó. Ezek a kínaiak. Fél négykor elmegy új izzósorért és szaloncukor-akasztóért, útközben szeretőnek parfümöt bead. Öt és hét között "anyád is mindig"; "nem igaz, hogy soha nem tudsz"; "legalább keszeg lenne benne"; "hova tűnt az erőspista", sérelemösszesítés, ordítás, zokogás, válókereset tervezete odt fájlban, egyetemista gyerekek a hanukázó, jóval nyugodtabb cimborákhoz menekülnek, a fa alatt hátrahagyva az esetleges okostelefont. Hétkor Csendes éj, gyertyagyújtás, anyukám, pont ilyen hózentrógerre vágytam, és ez az áftersév! Nyolckor vacsora, viszonylagos nyugalom, vagy némaság, már huszonkét éve szeretetben, megbecsülésben, mondtam, hogy filét vegyél. Nem is szálka, akasztó!

évuska 2012.12.25. 15:32:31

"Te választottad ezt, felesleges itt sírni róla"
-- a remek és sokszínű kínálatból, egyébként.

cso zsi 2012.12.25. 15:35:30

@Bélabáttya:" Tehát - ha jól látom - szex nem nagyon volt karácsony előtt sehol... "
@törökmonika: "bepótoljuk :)"
@genghini: "Valóban, mi férjek, ha megkapjuk a jó szexet, akkor azért kezelhetőek vagyunk:) Na, nem rögtön...
Úgyhogy törekedjetek erre!"

Erről van szó. Szex nem megvonva, vagy utólag, hanem szeretetből/szerelemből előre, és akkor kenyéren a vaj.
Heti egy térdelve szeretés (a többi mellett) még a "lehetetlenre" is képessé teheti a férfiembert.

cso zsi 2012.12.25. 15:40:51

Az meg külön büntetést érdemel, hogy (ahogy más is felvetette), az ilyen bolhafing méretű betűk használata.
A szomszéd blog a monitor 3/4-ét beteríti szöveggel, ez csak a középső 1/5-én tol egy újsághasábot. a maradék 4/5 viszont elvakít a fehérségével.

sorica123 (törölt) 2012.12.25. 15:52:06

Fiúklányok, nem lehet, hogy az a baj, hogy senki sem szereti valójában a pasi/nőcsúfoló posztokat? Elröhögünk rajta, de mi nem akarunk belekerülni egy ugyanilyen röhejes skatulyába.
Aki találva érzi magát, mert ilyen zseniális tötyörgős háziembere van, az jót vigyorog rajta, de az is inkább ilyen cinkos asszony-összenevetés, nem annak szól, hogy mekkora poszt már, és milyen vicces. Amúgy persze van benne vicces rész, meg tényleg rengeteg ilyen berzasztó pali van, csak nekem ez az egy volt kicsi üröm az örömben, hogy ilyen "hadat viselünk a hülye pasik ellen" szaga van a dolognak. Lehet viccelni a másik balfékségén, csak nem egyszerű úgy, hogy tényleg poén legyen, és ne szamárfül mutogatása a gyanútlanul és bambán háttal álló másiknak.

évuska 2012.12.25. 16:22:07

@Fatal Error! System Halted!: undorító általánosítás? Ez volna a férfiak nagy sérelme, az ilyen posztok? Semmit nem szabad mondani? Ez megint arra jó, hogy lehessen nyugodtan a nőkre tolni továbbra is a felelősséget meg a piszkosabb melót.

Valami lesz itt, ha ennyire idegesek vagytok. Ismerem ezt jól.

Ezen is:
csakazolvassa.wordpress.com/2012/11/19/milyen-legyek-neked/
hogy kiborultak. Ugyanígy. Reflexből elkezdték, de százával, és mind férfi, hogy nem is, és meg kéne írni fordítva... miért? Mikor lesz már vége ennek az adok-kapoknak? Mikor halljátok meg, amit mondunk?

Az internet tele van a nőgyűlölet aljas megnyilvánulásaival. Amit férfigyűlöletnek meg agresszív feminizmusnak neveznek, az meg feltűnően sokszor okos, tiszta beszéd, a saját valóságunk megfogalmazása. Mitől tűnik bántónak?

Nincs szimmetria, és a történetek nem egyediek, hanem nagyon is tipikusak. Az, hogy egy nő mit csinál évekig, miért lesz elege, hogyan reagál arra a férfi, miféle dühkitörésekkel, okoskodásokkal, finom manipulácóval, kit fog hibáztatni a végén mindenki. Aki örök defenzívában van, az egyébként harap, nincs ezen mit csodálkozni.

Nem a nőkön kellene számon kérni az egyenlőséget, ez a homokozóban ment utoljára, hogy "jó, de akkor ő se..."

évuska 2012.12.25. 16:28:52

@cso zsi: Köszönjük a tippeket.

Nem lehetne, hogy ehelyett, amit írtál ("kenyérre lehet kenni", "megadod neki" -- lefordítom: szolgáltatás, manipulatív, előregondolkodós, viharcsitítós célú és örömtelen, eleve elrontott szex) helyett akkor szexelünk, amikor kívánjuk? Több örömötök lenne benne, tényleg. De az is lehet, már nem is tudjátok, az milyen. Meg hogy azt nem is ilyen gondolkodású férfival csinálnánk.

Térdelve szeretés, ezt még fel fogom használni, gyönyörű. Mióta elvárás lett, meg hatalmi izé (ha megteszed nekem, akkor...), azóta nem szeretjük.

törökmonika 2012.12.25. 16:29:06

@eßemfaßom meg áll: én például most téged úgyannyira tolerállak, hogy kitiltalak. mert engem basztathatsz, de a hozzászókat. nem. szeva.

évuska 2012.12.25. 16:32:08

@eßemfaßom meg áll: Ööö.. szerintem rossz a monitorod, azért áll legalábbis az eßed. Vezetni tényleg nem tudok, nem is akarok.

törökmonika 2012.12.25. 16:33:21

@évuska: mert amúgy, ha kedvünk van... és fordítva is lehet. csak ez a lekezelés...

évuska 2012.12.25. 16:33:43

Értem, hogy mit akart egyébként, de sem Monika, sem én nem ilyen szinten értelmezzük a világot. Olyasmiről írunk, amit egyszerűen nem akartok tudomásul venni.

törökmonika 2012.12.25. 16:34:56

én meg tesztpilóta voltam. de tényleg! :) ettől függetlenül nem térdelek le senki elé. :)

törökmonika 2012.12.25. 16:35:42

éva, hagyd a picsába, nem ér ez ennyit.

évuska 2012.12.25. 16:40:28

Arról kéne már beszélni, miért van eleve, de már nyolcéves koruktól megfojtva, tönkretéve nők tömegeinek a szexualitása. Ha szexelnek is, az miért ilyen rémisztően gyakran igazodás önfeledtség helyett. Nem nagyon beszélünk erről, nem akarjuk, hogy megsértődjenek, azt gondoljuk, a mi hibánk. Én azt hittem, egyedül vagyok ezzel. Aztán elmondtam, és elolvasták százkétezren, és írták tucatjával, hogy ők is, ők is. Eszméletlen különbség a belefeledkezős meg az elvárásra teljesített, igazodós.

(Nem az ő hibájuk egyébként, hanem a mindannyiunk viselkedését meghatározó viszonyoké, kereteké. Ők meg egyszerre haszonélvezői és áldozatai ennek az egésznek.)

törökmonika 2012.12.25. 16:43:30

Kiss Judit Ágnes: Ballada a kettős erkölcsről

Ha kisfiúnak buzog túl a nedve,
mely testdúló szeretkezésre vár,
"a kis kakas" ­ mondják rá kedveskedve ­
"no lám, miből lesz a cserebogár".
Ám, bakfislány, ha ágyba hajszol véred ­
(megbocsáss, most csúf lesz a szavam) ­
"a kis lotyó" ­ zuhan rád az ítélet ­
"mi lesz, ha máris baszhatnékja van?"

Dicső macsó nevet nyer el a férfi,
ha kétértelmű minden mondata,
s a rossz nyelvektől akkor sincs mit félni,
ha minden éjjel más nőt visz haza.
De hogyha nő mer szabadosan élni,
s nem csak célozgat arra, mit akar:
"akármit el tud csípőn alul érni,
vagy egyszerűen baszhatnékja van."

Ha öregembert űz a gerjedelme:
"Istennek hála, jól tartja magát!"
Ha vénasszonyt: "na nézd, a csúf cemende,
ha nem vigyázol, becsusszan alád!"
S ha egy vers feszül az erotikától:
"Beh költői, és milyen férfias!
Hogy nő írta?... hát... hümm... igazán bátor
kimondani, hogy baszhatnékja van."

Felség, megadom magam kényre-kegyre,
vétesd fejem, ha nincsen igazam:
a férfi vágyik testi szerelemre,
a nőnek meg csak baszhatnékja van.

évuska 2012.12.25. 17:00:09

Azt is gyűjtöm, és ez remek lelőhely, hogy ha egy nő kiáll és mond valami éleset, erőset, ironikusat, egyáltalán, bármit, ami kívül van a keresztszemes hímzés-régi komód újravarázslása-sütőtökös muffin-szép Osho-idézetek négyszögön, akkor milyen tökéletesen hasonló módon kezdik el mindig tömegesen, egymásra licitálva firtatni, hogy
kivel él,
mikor szexel,
miért ilyen férfit választott
biztos ő tehet róla
miért itt panaszkodik, miért nem a párjával beszéli meg (egy bloggernek ilyet, komolyan) (mintha azért írna, mert lelki fájdalma van, tanácsot kér, annyira nem tudja, mi merre)(majd az okos olvasó megmondja!) (nem azért ám, hogy rámutasson valami vicces-tipikusra)
ők nem is ilyenek egyáltalán, kikkkérik maguknak
megkeseredett feminista
ilyenek ezek, nekik nem is kéne ilyen nő
meg is érdemli
...
-- ahelyett, hogy arra reagálnának, amit írt.

Ez egyébként olvasási képesség, rutin kérdése is, értelmes olvasó nem áll neki az írót elemezni.

cso zsi 2012.12.25. 17:13:40

@évuska: Az a furcsa, hogy azon egyszem férfiismerősöm melyre ráillik a fenti leírás, sokkal nyugodtabb életet él, mint azok (beleértve magamat is), melyek társuknak tekintik a nőt, akit választottak, aki választotta őket.

törökmonika 2012.12.25. 17:13:55

@évuska: a szőrös lábas kihagytad, már bocs :)

törökmonika 2012.12.25. 17:15:48

@MACISAJT: macisajt. igen, ez én vagyok. és kertész ákost neked is siratni kéne. de hát agyat nem hozott a jézuska neked idén sem.

cso zsi 2012.12.25. 17:18:18

@évuska: Ez pont olyan beszólás volt, mint amit leszóltak itt a férfitársak. Pedig az is csak egy olyan nővel együttélés tapasztalata volt, aki már réges-rég le van cserélve az "elvárások" nem összeegyeztethetősége miatt.
Mással meg működik az, amit "közös élet"-nek lehet nevezni.
A finomított célzás egyébként valóban a kényeztetést jelölte, amit akár szívből is adhat egy nő. Ha már a többség (legalábbis tőlem) megkapja annak párját.

törökmonika 2012.12.25. 17:22:23

@-JzK-: miben különbözik egy feminista polgárjogi harcos egy polgárjogi harcos pasitól?! ugyan már, hagyjuk ezeket a hülyeségeket. pont ugyanazt megtehetjük, mint a pasik, csak ti szarabbul hímeztek, mi meg szarabbul bányászunk. ismétlem: tesztpilóta voltam egy időben :) de bányászni soha nem bányásztam. és? kéne?

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.25. 17:26:59

@zanzibear: Ne haragudj, de hol van ennek az irománynak iróniája? Humora?
Karinthy, Örkény, Hrabal, Vonnegut, Hasek, Rejtő, Wodehouse, Monthy Python, Váncsa, Uj Péter - ilyesmik hevernek ronggyá olvasva polcomon, mondhatni felismerem, ha ilyet látok, egészen messziről, még ilyen pötit bötűből szedve is.

törökmonika 2012.12.25. 17:33:12

ezt most komolyan nem értem. ki kérte, hogy olvassa a blogomat, ha nem tetszik? menjetek, oszt darvadozzatok a turulba.

törökmonika 2012.12.25. 17:42:46

jó. akkor én most itthagyom a hülyéket, basszanak egyedül. a csajok nagy része tudja, miről beszélek, a pasik jobbik rész is. aki nem ide tartozik, azt meg úgysem lehet meggyőzni. nekem viszont mosogatnom kell :)

A szerelő 2012.12.25. 17:48:08

törökmoni berágott :)

Lencsés IIstván 2012.12.25. 18:14:27

csak annyit szeretnek meg leirni, bar teszel ra magasrol, de megis, hatha segit:

panaszkodhatsz milyen rossz a helyzeted, de az biztos, hogy amig nem fogadod el a kritikaknak azon reszet amely tenyleg epito jellegu es nem tamadasnak veszel mindent, ami a vilagnezetedbol kimutat, addig nem fog javulni az amit negativnak erzel az eletedben.

nem kell mindenkivel egyeterteni, de aki nem trollkodni jon ide, hanem normalis hangnemben probalna kommunikalni veled, de te egy kalap ala veszed a zsebnaci trollokkal, addig teged is be fognak skatulyazni az emberek, nem teljesen alaptalanul.

boldog karacsonyt, sok szerencset a tovabbiakban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 18:24:22

Jelenleg egy lakasban elek ket felnott ferfival, kvazi az en fizetesembol elunk. Egyik parom masik az occse. Gyokeresen elletntetesek, es egyikuk teljes mertekben hozza az posztban leirtakat. Parom csak azert nem, mert alkotoi tehetseget imadja fozesben kielni, es szereti ha rendben mennek a dolgok, de o sem volt mindig ilyen. A teso viszont az a tipikus, "butordarab" , semmit nem tenne arrebb, nem vinne le a szemetet, mosogatasra is csak azert allt ra , de azt is egyelore meg ritkan, mert hatalmas pataliat rendeztem, hogy qrvara unom, hogy en dolgozom, munkahelyen, o itthon vakarja a segget, es meg nekem kelljen levinni a szemetet, meg mosogatni mindenki utan? Hat lopikula . Anyuka kicsi fia tipusu volt, aki tipikusan megjelent delben a konyhaban, hogy kaja van?

Illetve van mas is a csaladunkban, aki ha a feleseg nem fozne ra, nem enne meleg etelt....
Exem is tipikusan olyan pasi volt, hogy nonek a konyhaban a helye. Hat nem .

Szoval abszolut ismeros a szitu.
Vannak kivetelek, csak nem egyszeru oket megtalalni. Talan nekem parom eseteben sikerult. Egy egesz vendegseg megvendegeleset, sutest-fozest ra merem bizni, mert istenien foz/sut.

törökmonika 2012.12.25. 18:31:37

@Lencsés IIstván: ne tévesszen meg a buta külsőm.

törökmonika 2012.12.25. 18:39:30

de azért előbb ők gondolkodjanak el azon, hogy teljesen helyesen gondolkodnak-e el rólunk, csajokról.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 18:42:00

@törökmonika: nem itelek kulso alapjan, sem szarmazas es semmi mas alapjan. a hozzaszolasaid es a korabbi bejegyzeseig alapjan szerzett benyomasom alapjan irtam amit irtam, legkevesbe sem bantasbol.

a kulsod pedig nem buta, intelligens embernek tartalak, ezert irtam le amit gondolok, mert ugy ereztem, erdemes vitat kezdemenyezni.

Fatal Error! System Halted! 2012.12.25. 19:16:14

@évuska: Ha indítok egy blogot, megfogalmazhatom én is a saját valóságomat a nőkről?
Csak úgy teljesen őszintén? Vagy akkor szemét, mocskos nőgyűlölő leszek?

Igen, nem a nők tehetnek róla, hogy elnyomták őket a történelem során, köszönhetően sokszor a kibaszott vallásnak, de nem kellene ezt lépten-nyomon hangoztatni, úgy főleg nem, hogy lealacsonyodnak a férfigyűlölő szintre. Ezzel nemhogy segítenének magukon, hanem rontanak a helyzeten, felerősítik a férfiak ellenérzését irányukban.
Csak sajnos - mint a példád is mutatja -, ezt nem képesek felfogni egyesek.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.12.25. 19:50:37

@törökmonika: Peched van rendesen... Az index kitette a posztod, mert jó megosztó, és mivel ma szünnap van, ritkán is cserélik...
Szerintem leginkább azokat a pasikat sértetted meg, akik - amúgy természetes módon - rendesen kiveszik a részüket abból a sok fárasztó és idegesítő hercehurcából, amivel ez a felfokozott ünnep jár...
Ha már így jártál, akkor az lett volna a legokosabb, ha látván a vihart, csendben maradsz, nem játszod el a mártírt...
Tudomásul kell venni, hogy az "internet népe" már csak ilyen! Az első véleményét leírja és kész! De te provokáltad ki magadnak ezzel a poszttal!

évuska 2012.12.25. 19:55:39

@cso zsi: És vajon a partnere milyen életet él? És a gyerekei mit kapnak örökségül? Ő maga, a basa persze hogy jobban jár, nem vitatja ezt senki, csak azt mondom, hogy ez mélységesen erkölcstelen.

Bizony, az egyenlőség nem könnyű. Bizony, meg kell moccanni. És bizony, kényelmetlen lesz annak, aki korábban olyasmit élvezett, ami nem jár, csak nála ragadt. Vagy jóindulatúan azt hitte, hogy az az övé, a másik úgyse szeretne olyat, hát a férfiak meg a nők nem egyformák... más, de egyformán értékes... aha.

Az egész párkapcsolat akkor lesz valódi, hazugságmentes, akkor nem kell nekünk szenvedni a mérhetetlen önzéstől és passzivitástól, csalódni és kiábrándulni, és rájönni, hogy minket átvertek, és akkor nem kell nekik sem a meddő reakciókkal, libidóhiánnyal, panaszkodással, önpusztítással, pókhálós női arcokkal, pszichoszomatikus betegségekkel megbirkózniuk, vagy ezek elől elmenekülniük, ha elkezdjük valóban komolyan venni egymást. Én megvívtam ezt, nehéz volt, félsikerű, de megérte így is.

Fájdalmas lesz az egyenlőség -- annak, aki már megszokta, aki sörözne inkább a meccset nézve, és rákapott a másik minősítgetésére, ugráltatására, a pornóra, az otthonról való menekülésre, bizony az lesz, sőt, meg sem fogja próbálni. Az ilyen férfiaktól, ha a nőt nem darálta még be végképp az a sok év, valószínűleg el fognak válni, és akkor lehet sírni a válási statisztikákon a magyar sajtó jó szokása szerint.

De nézzük meg azok arcát, akik méltón, be nem szorítva élhettek, volt idejük magukra, férjjel együtt a gyerekekre, hobbira, kiteljesedésre, saját belső szigetre. Nézzük meg mondjuk húsz év múlva. Aztán tessék közülük válogatni, amúgy nyálcsorgatva, férfimódra, hogy melyik kéne. Avagy: anyád jól főzött, meg nem panaszkodott, és el sem vált -- de neked harminc év múlva kéne-e egy olyan nő, mint anyád? De nem ám otthoni robotnak, mert úgy persze, hanem monogám szerelemnek. Na ugye. És főleg: miért nem?

Amúgy teljesen tisztában vagyok vele, hogy én borzasztóan ellenszenves lennék, meg önzőnek tartanának, meg öntörvényűnek, lustának meg erőszakosnak azok, akik ezt a Férfihág (ezt a Nőkertért cserébe) oldalt írják. Ez van, nincs velük dolgom, egészen tudatosan azt gondolom, én inkább leélem az életemet egyedül, mint hogy ilyen mentalitású (ún. egészséges, természetes, haha) férfiakkal kelljen kínlódnom.

Azt sajnálom egy kicsit, hogy sok férfit megerősítenek a visszaéléseikben, meggyőződéseikben, csalárdságaikban, és sok nőt a is megalázottságukban. Az érveik sokaknak fognak még önkéntelen vagy tudatos igazolásul szolgálni, amikor rágalmazzák a partnereiket, leteremtik, nem beszélnek vele, bezárják, kényszerítik, megbüntetik.

évuska 2012.12.25. 20:04:54

@Fatal Error! System Halted!: Bátran, ki-ki tehetsége, kedve, energiája szerint olyan blogot ír, amilyet akar. Ha jó lesz, még olvasni is fogom.

Engem nem nagyon érdekel a férfiak ellenérzése, hogy mit gondolnak azok, akiknek nem érdekük, meg valahogy türelmük sincs, hogy megértsék, amit mondok. Épp az a lényeg, hogy nem az ő elvárásaikhoz meg szankcióikhoz igazodom, hanem ahhoz, amit helyesnek és értelmesnek tartok. Azt tudom, hogy négy hónap alatt az olvasottságom sok tízezres lett, és újabban sok férfi is feliratkozott, úgyhogy lesz ott valami, ami fontos.

Én nem veregetem meg senki vállát, hogy nahát, kivette a részét az ünnepi teendőkből. Ezt ígérte, a fáradozásai eredményeit ő meg az ő gyerekei is élvezik, ez, mondhatni, a nulla, az origó.

évuska 2012.12.25. 20:14:19

@frontember876: miért szólítod kincsemnek, szívemnek, drága életemnek? Csak a dühöd jön át ebből. Neked is van egy lelkivilágod ám, ha 25-én a pontokba szedett ideges fölényeskedést választod, alátámasztva itt némileg szkeptikus véleményünket egyes férfi(figyeljetek!!!)magatartásokról.

Örömmel szakítanék? Monika aztán sír most egy sarokban. Mivel tudna kiengesztelni?

Azt tesz ki szenteste, amit gondol. Szerintem sok szeretet van a posztban, és több igazán emlékezetes poén. És azt tapasztalom, ha a nők szóvá teszik az ilyesmit, ahelyett, hogy befelé nyomnák, javulnak a kapcsolatok. Feltéve, hogy a férfi nem önző, humortalan, gőgös, önsajnáltató, erőből válaszoló.

Akinek négy gyereke van, miért ne írhatna arról, hogy sok a dolga? Ha egyszer tény. Ez nem úgy megy, hogy ha te választottad, akkor mostantól egy szavad sem lehet. Megjegyzem, nem csak neki van négy gyereke, van ott valami apuka is.

évuska 2012.12.25. 21:03:50

@-JzK-: A mindenit, a kedves honlapajánlás után hirtelen megtaláltad a saját hangod. Én továbbra is az érveket nézem, és nem foglak alázni, ha nem bánod.

Amire azt mondod, hogy spontán módon kialakult, az egyrészt nem spontán módon alakult, amióta társadalomban élünk ősközösség helyett, mert intézmények, elvek, személyek igazgatták, és még a vakvéletlen is. Másrészt nem jó. Meg is változtatták sokan, nagy gondolkodók, forradalmak és elégedetlen hangok, és a változást nem lehet megállítani.

Nekem az a gyanús, aki a régit védi. Mindig. A rendpártiság, a hatalmi hierarchia, az igazságtalanságok. A nosztalgia mindig hamis, nagyon sok takarítanivaló van. De valahogy egyre jobb és könnyebb méltón élni, néhány éves, évtizedes meg évszázados távlatban is, és ennek örülök.

Én pedig a magam életében el fogom érni, ahogy eddig is, hogy úgy legyen boldog, ahogy azt elképzeltem. Mondjuk az is nehezebb az ilyen agresszió miatt, mint amilyennel a remek honlap érvel, de én megtaláltam a módját, hogy ne kelljen igazodnom olyasmihez, ami romboló, erőszakos. Papolhatnak, hogy a férfipoligámia természetes, és milyennek kéne lenni a nőknek, de nem lesznek olyanok, és le sem fognak állni veletek, legfeljebb azok, akikből már minden saját vágyat, autonómiát, a szem csillogását is kiölte az a viszonyrendszer, amit ti úgy dicsértek.

Ez az örök érv megy a férfihágon, hogy az utca emberének nem lehet a lila elveket megmagyarázni, mert a maga természetes erkölcsi érzékével tudni fogja, hogy mi a helyes, és az a helyes, ha egy nőnek mást szabad, mint egy férfinak. Kár, hogy 2012 vége van és Európa, és semmi ilyen nincsen az alkotmányban, a törvényeinkben meg a nemzetközi egyezményekben, bő 220 éve, legkésőbb hatvanvalahány éve bevezették ezeket, elég nagy hatású volt.

Tudom, szörnyű a tudat, hogy nekem is lehet véleményem, diplomám, részvényem, cégem, nadrágom, örömteli szexualitásom, de békéljetek meg azért ezzel lassan.

évuska 2012.12.25. 21:20:12

@csaxólok: Hogy a homoszexuálisok satöbbi, az makacs tévhit.

Tényleg nem hat meg, hogy mit gondolnak azok, akik nem értik, mit mondok. Nem érdekel, ki tart harcosnak, meg hogy kinek mi az érték, nem szabad bután igazodni ahhoz, ami ordítóan igazságtalan. Egyébként hülyeség is, mert nagyvárosban meg nem mondod egyetlen nőről sem, hogy tényleg szakaszosan monogám-e. És miért kéne? És a kakukkfiókára hivatkozni, amikor már rég színtiszta örömből szexelünk, nagyon ritka kivételtől eltekintve, mert egy-egy család egy-két gyereket ha vállal, nem is értem.

Jól vagyok, köszönöm. Örülök, hogy olvasol.

Nem írtam kettős mércéről, nem tudom, kivel vitázol. Én azt kárhoztattam, ahogy a bloggerrel személyeskedni kezdtek többen. Hogy a férfiak magukról hogy írják le az ötcombút, az nem arra válasz, hogy osztogatják folyton a nőket, hogy ők mit csináljanak. Arra az lenne a reakció, ha én vagy egy másik nő oktatna ki, hogy nekünk milyen férfi meg szex kell. De ezt nem tesszük, mert nincs dolgunk veletek, és mert ezerféle szex létezik. Csak, halkan jegyzem meg, ha én is benne vagyok, akkor kölcsönös legyen.

Hatalmi helyzet? Én csak azt mondtam, elvárás, egy konkrét kommentre. Arról írtam, hogy ha villámhárító, bölcs női befektetés a férj "kényeztetése", akkor az zsákutca. Ezért szenved egy csomó férfi, hogy a felesége nem kívánja a szexet. Ez fontos jel.

évuska 2012.12.25. 21:36:07

@csaxólok: Kár volt elrontanom -- mit? Nem zavar, hogy én írtam?

Én nem utasítottam el a monogámiát, nem is írtam róla, de jelzem, hogy nem ezekhez a nézetekhez meg az aggodalmaitokhoz igazítom a döntéseimet ezután sem, és mindenkit a maga valóságának a megélésére, felismerésére biztatok a blogon. Elvárás úgy is marad elég. Az már csak egyes olvasóim rémálma, hogy a kis szabadság, szuverén lét rögtön férfielnyomás, visszavágás, nőuralom lesz. Hogy annak fog tűnni, az nem a nők hibája.

Vannak, akik nem szállnak bele ebbe a versengésbe, és remekül elvannak. Nem lehet, hogy a férfiak fogják egy kicsit vissza magukat? És akkor sincs ez az egyre gyorsuló tempó. Ezt azért írom, mert vannak keresztény szerzők is a férfihágon. Vagy az ő sürgető késztetésük eleve adott, mint a vulkánkitörés, nincs mit tenni? Mi van, ha sok nő mondja azt, hogy a nekik nem tetsző szexből nem kérnek? Tudom, akkor megveszik maguknak. De mi van, ha egyre kevesebb pénzük lesz?

Mi van, ha annak, amit a férfiak oly természetesnek gondolnak, egyszer csak nem lesz terepe, fogadtatása? Ha kínos lesz, botrány lesz? Ha senki nem akar többet az alapján szexelni, hogy a férfiak szerint ő mitől értékes, erkölcsös, mit kellene tennie? Ha a SHOULD helyett ott lesz a magunk egyszerű, segédigétlen, jelen idejű valósága?

Hasonlót megvitattam már Kukorellyvel is.
csakazolvassa.wordpress.com/2012/07/26/szexualitas-gyonyoru-tarsasjatek/

évuska 2012.12.25. 21:40:52

@cso zsi: Nem kell magyaráznod, értettem, de ha elvárás, ha befektetés a nyugalom érdekében, ahogy javasolták (heti egy), az alapvető defekt, akkor nincs többet szívből adás. Nem tudom, miért nem érzed, mennyire manipulatív ez: ha leszopom hetente, akkor nyugis és segít, megtesz mindent, nincs balhé.

Mi volt pont olyan beszólás?

Attól tartok, nem nagyon érthető, amit írok, meg fáradt is vagyok.

évuska 2012.12.25. 21:59:06

@csaxólok: Az a baj, hogy ti találjátok ki ezeket a kategóriákat definícióstul, hogy lehasznált, hogy fehérmájú és hogy lotyó, ti döntitek el azt is, hogy kire mondjátok, és azt is, hogy NEKTEK ki kell. És nagyon sértő meg korlátozó, egyébként.

Pedig még a férfihang szerint is a nő választ. Miért nem érdekel titeket, hogy kit választ, választana a nő? Tökre nem hat meg, hogy nem kellek valakinek -- felmerült-e egyáltalán, hogy nekem ő kell?

És kivel fekszik le sorban az eredendően poligám férfi, ha a nők monogámok? Néhány nagy forgalmú "ő nem számít" prostituálttal?

A tragédia, hogy van egy csomó férfi, aki emberszámba sem vesz, mert nem tetszem neki. Nincs munkatársi, emberi, baráti viszony, mert olyan, mint Dagobert bácsi, csak neki nem dollárjel a pupillája, hanem... Ha tetszenék neki, akkor viszont zaklatna.

Szóval a monogámia az érték. De ha egy nő úgy dönt, hogy egy ideig senkivel, akkor azt is megkapja, hogy baszatlan.

A lényeg, hogy nem lehetünk jók, nincs valódi döntés. Legyen szex az életünkben, de csak hetero, csak egy kevés, csak hűségesen, ne legyünk túl rámenősek se -- lehetőleg úgy legyen, ahogy a férfi elképzeli, olvasta a férfihangon.

A valóság meg az egy átlagos nő életében, hogy néha hónapokig nincs szex, máskor meg sűrű az élet, van, hogy csak kíváncsiság visz bele valamibe, sorban jönnek a partnerek, van, hogy hónapokig csak petting, máskor meg babaprojekt, vagy nagy szünet gyógyszermellékhatás vagy szülés miatt, aztán váratlanul egy nő -- a férfiak hiába szeretnék, nem fogják tudni kontrollálni ezt, sem egyéni, sem társadalmi méretekben, nincsenek elvek, ez csak mindenkinek a saját döntése lehet, és ha pár, akkor meg egyeztetik.

Ami engem illet, én nem igazodom ahhoz másban sem, hogy mi a szokás meg ki mit vár, nem fogok attól rettegni, hogy baszatlannak avagy lotyónak tartanak. Ti meg, ha egyre kevesebben igazodnak, nő nélkül maradtok.

évuska 2012.12.25. 22:07:57

Természetesen. Ilyen vagyok hetvenezer kilométer biciklizés után, retus nélkül, amikor a férjem lefotóz blogírás közben.

Megtisztelő, hogy ennyire érdeklődsz a blog iránt, most megint egekben az olvasottság, hatszáz új fb-megosztás, tizenhét feliratkozó.

Nem tudom, honnan veszed, hogy nem ismerem a homoszexuálisokat.

Meg hogy kuncsorgunk a szexért. A jó szex megtörténik, megtalál, a többi unalmas. Én nem álmodozom, élem a saját életem, és a blogról kiderült, hogy nagyon sokan vannak ezzel hasonlóan.

"kiszolgáltatja a nőket egy kényszerű versengésnek amiben egyre többet kell egyre gyorsabban egyre kevesebbért adniuk" -- ez a bajom. Nem szolgáltat ki, mert az egyik fél volnánk, és csak arra vagyunk kíváncsiak, ami jó nekünk is. Nem "kell", nem "adjuk", csak ha jó. És ha nem jó, akkor meg sokkal jobban bírjuk férfi nélkül. És főleg nincs ár, hogy "kevesebbért", mert a cserealap a jó szex, az intelligencia, a közös élmény.

évuska 2012.12.25. 22:14:24

@csaxólok: Én nem örülök, és engem nem használnak, az tuti, és nagyon sokan vannak ezzel így. Mintha te álmodoznál. Vagy beéred rusnyább meg őszintétlenebb nővel.

Nem tudom, mire föl ez a nagyképű megfogalmazás, nagyon lekezelő és nőgyűlölő, ahogy betagozol az igényeidnek megfelelő világba engem meg a többi nőt. Azt láttam, mi mindenre képesek amúgy nem is rossz fickók egy kis szexért, és sajnáltam őket. A diadalmasokat is, akiknek mindig jutott nő, és akik azt hitték, ami nekik jó, az a nőnek is jó, nekik bók az ő figyelmük, életük értelme, hogy valaki végre már...

ABC123456 2012.12.25. 23:23:01

"a férjed sem él egy ideje független férfiként"
aki tehát némi céllal él és esetleg hűséges, az nem is számít (?)
de te, te nagyokos mindentudó, te aki a nőket sorolod, osztályzod, és karácsony első napján éjjel 11-kor képes vagy ezen vitatkozni,
ja hát hogy te volnál a független férfi.
Ezen röhögnöm kell.
A kérdés mostmár csak az, hogy vajon mitől vagy te független. Merthogy a női nemtől nem, az tuti. Azt te nagyon utálod, szegénykém.

évuska 2012.12.25. 23:51:13

@csaxólok: tényleg nem érted, hogy nem érdekel, kellek-e neked? Hogy nem ez határoz meg, sem a te, sem mások tetszése? Hogy nem arra van egy beszélgetőpartnerednek a neme, hogy az alapján mustrálgasd, hogy leállnál-e vele? Hát mit érdekel engem, hogy neked ki kell? Az aljasságod megdöbbent.

ABC123456 2012.12.26. 00:01:49

@csaxólok:
"Olvasni azt nem tudsz. :) Ha tudnál kiderülne, hogy kapcsolatban élek "

Na ne képzeld, hogy a te kommentjeid olvasásával és ezek alapján a te családi állapotod feltérképezésével töltöttem a karácsonyt - csak a legutolsót láttam, az viszont túl gyatra volt...

"de ez még nem ölte ki a tapasztalatokat, mint a kedves férjnél. Lehet hogy benne sem, ez nem derült ki."

Akkor miért mertél rá hivatkozni ? Beszélsz te itt összevissza.

"Amennyiben nőgyűlölő vagyok a te besorolásodban akkor az vagyok számodra. Van akinek ez így megfelel."

Hát ha van nő, akinek te így is megfelelsz, komám,
akkor nagyon gyorsan könyékig tedd össze a két kezed
- úgy legalább majd a klavit se tudod nyomni :)

cso zsi 2012.12.26. 01:01:41

@csaxólok: Hogy van az, hogy ahol az "embör" kordában tartja a nőt, leugatja a valós vagy vélt hülyeségeit, azok a kapcsolatok jórészt életfogytiglan, míg ahol a férfitárs emberszámba veszi a nőt, az a fejére nől, és néhány év után a romlás útjára tér a kapcsolat?

Ami meg a kinyúlt mackónadrágot illeti.
Az még rendben van, hogy takarításhoz "játszósruhát" vesz fel valaki, én sem frakkban festek-szerelek.
De az, hogy a reggel kirittyentett nő este hazatérve levakol-lepakol, és átvedlik "otthoniba" Az mit is hoz magával, amikor a férfi esetleg a munkája során szintén kirittyentett csinos hölgyekkel fut össze, otthon meg a kinyúlt mackóban kéne felidézni 10-20 év letűnt fiatalságát, és szexelni csak sötétben a paplan alatt, a napközben látott lányra gondolva...
Nem mintha a napközben látott lány 10 év és gyerekszülés(ek) után nem ugyanez lenne...

évuska 2012.12.26. 01:17:30

@cso zsi: Hát úgy, hogy a másodikban a nő meg meri élni, ki meri fejezni valóban, ami van, nincs megfojtva, átírva mindenestül még a lélegzetvétele is. Netán pénzt is keres, van más ambíciója is, barátai, lát a világból mást ő is -- így normális. És az bizony, akár a szabadság általában, kockázatos. De az életminőség akkor is jobb, mindkettőjüknek, addig is. Egy kapcsolat sikere amúgy sem a holtomiglan, van, aminek öt év a rendeltetése, van, aminek húsz.

És ha együtt maradnak, az nem a korda miatt lesz, hanem valódi, együttes akaratból. Az egész igazabb, nem szerep.

évuska 2012.12.26. 01:22:59

Csaxólok, én tök szívesen beszélgetnék egyébként, nagyon rég nem tettem, csak... szóval inkább csak beszélgettem volna, de látva azt a nagy érdeklődést, utánamkattintgatást, meg ezt a borzalmas minősíthetnékedet, nagyképűsködést, inkább nem. Amikor elfogynak az érvek, és túlcsordul a frusztráció, jön az alázás: nem is kellenél, nem vagy értelmes. A blogon is ez megy, csak ott nevetségessé válnak már előbb.

cso zsi 2012.12.26. 01:28:45

@évuska: Akkor melyikünk, hová tartozik?
Egyesek itt mindkét részről szinte egész nap itt lógtak a blogon, míg én pl. családi életet éltem (elvégre karácsony van, vagy mi) anyóséknál (akik a "kordában tartott" verziót élik), néha betekintgetve ide is.

Az "a nő meg meri élni, ki meri fejezni valóban, ami van, nincs megfojtva, átírva mindenestül még a lélegzetvétele is. Netán pénzt is keres, van más ambíciója is, barátai, lát a világból mást ő is -- így normális. És az bizony, akár a szabadság általában, kockázatos." típusból a negyediket fogyasztom.
Avagy ő engem.

évuska 2012.12.26. 01:33:26

@cso zsi: Hát mi, mi vajon miről fantáziálunk?

Én nem csodálkozom, ha ilyen nyomasztás mellett a nők inkább a semmiszexet választják, de tömegesen. Az utolsó hely, ahol tiltakozhatnak. Komolyan, olyan sztorikat hallok. Otthon is tűsarkú, anál, hármasban, hüvelyi orgazmus rendelésre, miért nem teszed meg nekem, érzelmi zsaralás, dühkitörések.

Nem értem, ha szereti, szexeljen, ha jobb úgy, akkor lámpafénynél (miért nem lehet? ez vajon milyen házasság?) vagy a tengerparton, ha jó vele, legyen vele, ha nem, akkor nyomuljon rá a napközben látott lányra. Minek hazudozni? Az nyomot hagy úgyis.

Egyet mondhatok. Nem kell semmit találgatni, rábeszélni. Ha akarja a nő, ha jó neki, azt tudni fogjátok.

Csak hát az a nem-lotyó, akire vágynak a férfihangon (szűzlánnyal, mint írják, 80 százalék esély van a tartós házasságra! guminővel meg 99, mert ereszt az is), aki kellően tapasztalatlan, az nem lesz ebben sem tudatos és laza, az lehet, hogy harmincévesen is szorong, nincs neki jelzéskészlete, derűs önfeledtsége, azt hiszi, nincs jobb, és ha elmondaná, mire vágyik, az ciki lenne. Fáradt is, meg a gyerek... hagyják már őt inkább...

évuska 2012.12.26. 01:38:57

@cso zsi: és, milyen? Mit vársz ezektől a kapcsolatoktól, őnekik milyen, kudarc volt mind? Mi nem működött? Tényleg érdekel.

(Bár riasztóan gyakran állítják férfiak, hogy ők aztán olyan egyenlőek, sőt, az ő feleségük elnyomja őket... aztán kiderülnek az apró manipulációk, a nyomasztás, akaratérvényesítés eszközei, a megcsalások, amelyektől egy férfinak mindig sokkal könnyebb.)

évuska 2012.12.26. 01:40:52

Nem raktam ki a seggem, sem a profilom, hanem mohón nyomozni kezdtél utánam, aztán meg minősítettél nyilvánosan kívül-belül. De nem fogod fel úgysem, úgyhogy én hagyom abba, most.

törökmonika 2012.12.26. 01:49:38

úgy érzem, hülye irányban megy egy a beszélgetés. ki hogy néz ki, hány gyereke van, mit csinál... hagyjuk ezt, boldog karácsonyt, kedves keresztény polgártársaim. a többieknek meg jó pihenést.

törökmonika 2012.12.26. 02:08:16

na. csaxólok innentől másutt kommentelget. elég volt.

évuska 2012.12.26. 02:12:49

Te, aki hirtelen ilyen érzékeny lettél a partnered miatt, aki mellett egy idegen nő seggét nézegeted és aztán sértegeted is, mert te független férfi vagy, mondd már meg, miért ne írhatnék én nőiségről, a testemről, orális szexről, a cicimről (milyen hamar megtaláltad azt a júliusi bejegyzést, azonnal a szex menüpontra kattintva, természetesen), ha egyszer ez a munkám?

Neked mi jut arról eszedbe, ha egy ismeretlen nő ezekről ír? Kivel van itt a gond szerinted? Mit gondolsz, mit akarok én tőled? Az egész világ egy nagy virágos rét, hívogatóan, kacéran illatoznak, neked csak le kell szakítani? Sajnos, nem így van. Erre berúgod a vakondtúrásba.

Miért ne fejezhetném ki az olvasóimnak a testem elfogadását azzal a szimbolikus fotóval, a blogírás hangulatát, az otthonomat, a férjemmel való kapcsolatomat? És miért lihegsz még mindig a sarkamban? Nektek miért jut mindenről nem is a szex, de valami nőalázás eszetekbe? Ez a durva, hogy ez tényleg nem vonzalom, nem szex, hanem a hatalom gyűlölködő kiélése, és felhasználod a közhelyes, buta nőhibáztatást: minek teszi ki akkor stb. Ezt már lemeccseltük két másik trollal, hogy az én blogom, az én profilom, oda ő beléphet, de az ő viselkedése az ő felelőssége, azért, mert görény, meg csorog a nyála, nem ér engem nyilvánosan gusztálni meg hibáztatni, kínos helyzetbe hozni. A frusztrált gőg magánügy.

évuska 2012.12.26. 02:24:12

@cso zsi: Én meg egyedül vagyok, és szarul. Azért itt egymásra mutogatni, hogy a másik miért itt lóg, miért nem él családi életet, meg a saját kommentelésünket menteni elég ciki. Semmit nem tudunk egymásról.

törökmonika 2012.12.26. 02:28:59

nyugalom, nyugalom, nyugalom.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.26. 07:08:45

@jacint70: A ri-posztjánál írt egy kommentet, ahol azért kibújt a szög a zsákból, hogy mennyire volt ez az írás "humoros" meg "ironikus".

Idézem őt:
"baszki. tudátok ti, pasik, mennyibe kerül egy gyerek? én, mint hülye szőke nő, inkább nem eszem, évek óta nem veszek magamnak új cipőt meg semmit, mert kell a pulyáknak. hadd ne hatódjak meg azon, hogy leléptek a gyerekeitek mellől, vagy el kell mellőletek menekülni. NEM ti nevelitek a gyerekeiteket. csak finyxogtok, hogy fizetni kéne valamennyit, hogy legalább ehessenek."

Továbbra sem bírja ki, hogy ne vegyen minden XY kromoszómájút egy kalap alá. Ez engem joggal irritál, mert csakugyan vannak szarházi férfiak (ahogy nők is), de kikérem magamnak, hogy egy általam nem meghatározható és megváltoztatható paraméterem miatt egy halmazba soroljon másokkal.

cso zsi 2012.12.26. 12:23:03

@évuska: Na igen. Talán az nem működött hosszú távon, amit most is tettél.
Valami mást kerestél-értelmeztél a mondandómban, mint amit leírtam.
A férfiak egyszerűek, és amit mondanak, azt úgy gondolják. A nők ellenben mindig belelátnak valamit, amit soha nem is gondol a férfi.
Persze a nők elvárják a gondolatolvasást is, ami néha működik, sok esetben viszont nem.
Mindezt úgy, hogy szeretem, és tisztelem a nőket. Az ellenkezőjét viszont ritkán tapasztalni.

évuska 2012.12.26. 13:02:09

@cso zsi: Mi nem működött hosszú távon, mire gondolsz?

Tudtam, hogy ha leírom, miért ülök itt, ezt kapom. Vártam ezt. Rögtön válásra, elhagyásra gondoltok, és persze én voltam a rossz, azért. Ti láttok bele, értelmeztek tolakodóan, a kétbites sémáitokkal.

Ezek az egyirányú, sötét csövek az agyatokban. Az x-es kolléga, ha már ennyit nyomozott, ezt is tudhatná és világgá kürtölhetné. Csak miért karácsonykor?

Minden nőgyűlölő azt mondja, hogy szereti és tiszteli a nőket. Ez a nem vagyok rasszista, de... logikája.

cso zsi 2012.12.26. 13:32:02

@évuska: Óbazzz.... Ezt most hogy sikerült?
Ha nőgyűlölő lennék, valószínűleg már rég férfiakkal élnék, mint valamelyik szomszédom.
Mi a bánatot kerestél a mondandóm mögött?
Némelyek fordítva vannak bekötve.

Az, meg hogy egyedül töltöd az estét, számomra újdonság volt, és fel sem tételeztem volna. Megismernélek szívesen, de jelenleg foglalt is vagyok, és lehet, hogy kb. apád lehetnék. Bár manapság ez sem akadály. ;)

2012.12.26. 13:50:06

@évuska: Nálunk a pornó is OK. Nézhetem a feneked. Amit írsz, kiteszel arra reagálhatok. Élj ezzel együtt.

Kitilthattok, de a sémáitokat nem erőltethetitek rám. Írhatsz a belső világodról, az előítéleteidről amelyek szűrőjén keresztül képtelen vagy a szavamat, szavunkat megérteni. Ez kizárólag rólad szól.

@cso zsi: Úgy látom kár erőlködni, csak output működik a hölgy. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.26. 13:58:49

@cso zsi: ez mondjuk sosem ertettem. Hogy miert kell otthoni ruhaba atoltozni (pedig kedvesem is probalt ravenni). En itthon is olyan ruhaban vagyok, amiben barmikor ki mernek lepni az utcara. Igaz sminkelni meg amugy se nagyon szoktam.

t@-JzK-: lopikulat nem volt elnyomas. Meg 10 eve is megkaptam, anno szerverterem mellett dolgoztam helpdeskeskent, operatorkent, hogy azert nem raknak at operatornak, mert egy no nem bir el egy szamitogepet.
Akkor voltam 70 kilo, akire meg rabiztak, alulrol utotte a 60at. Foiskolan is ateltem, mit keres egy no mernoki palyan, szoval hulyesegeket legalabb ne beszelj.

évuska 2012.12.26. 14:23:07

@cso zsi: Nagyon szépen kérlek, ne elemezd a magánéletem, ne taksálj te sem. Én sem foglalkozom a te személyes ügyeiddel, nem magyarázom bele, hogy biztos azért égetted oda a rántottát, mert impotens vagy. Az érveidre válaszolok, és ahogy a blogon is, jelenségekről írok. Mindenki magára veszi, érdekes.

A nőgyűlölők nővel élnek, nagyon érdeklik őket a többiek is, épp ez a lényeg, és előszeretettel kontrollálják, minősítgetik, alázzák meg őket, ilyen egyszerű kis troll-technikákkal, ahogy a másik kolléga (aki hazudik, hogy engem megszégyenítsen, mert nincs a blogon olyan kép október óta), meg még ezerféle módon. Kettős jelenség: meg akarják alázni a nőt, fölénybe kerülni, erőszakosan kommunikálnak, mintha gyűlölnék, de közben ragaszkodnak hozzá, mániákusan csak vele foglalkoznak, kapva kapnak azon, hogy valaki a közelükben van egyáltalán, csorgatják a nyálukat, és hangoztatják, hogy ők mennyire szeretik a nőket (a megfelelő nőket, persze, akik fiatalok, szépek, engedelmesek). Elég sok jelenség felfűzhető erre, és mérhetetlen fájdalom ez rengeteg nőnek. De persze ők ezen is csak gúnyosan nevetnek, mit érdekli őket a nők, köztük a saját anyjuk, húguk, feleségük fájdalma.

Nem vagyok benne biztos, hogy te is nőgyűlölő vagy, de nem is mindenki van ennek tudatában. Az biztos, hogy átléped a határt, a normális emberi beszélgetés határát. Kérlek, ne tedd.

Az eredmény az, hogy a másik rosszul érzi magát, és gyakran a szándék is. Addig tolakodnak a másik személyes terébe, addig elemzik fölényeskedve a kinézetét, kapcsolatát, gondolkodásmódját, amíg diadalt nem éreznek; akármit mond, ír, akármi a kommentszabályzat, jóérzés, a kérése, egyetlen esélye marad: elhallgatni, elkullogni. Ha nem kullog el: hát minek provokált? Élőben ezt nem mernék megtenni, én mégse gondolom, hogy ez a virtuális lét miatt lenne így. Hiszen azok az indulatok, szándékok, amelyeket a fórumok, blogok láthatóvá tesznek, eleve megvannak bennük. Ja, és a trollok túlnyomórészt vidéki, rossz anyagi helyzetű férfiak. Nekem nagyon tanulságos ez, szeretem megfigyelni, ahogy a dolgok működnek, és megírni.

évuska 2012.12.26. 14:40:44

@vigyorex: S előtte vajon mi történt? Mire írom mindezt? Vagy mazsolázgatsz te is, keresed, mitől lehet a földbe döngölni?

évuska 2012.12.26. 15:22:11

@vigyorex: Éppen azok teszik, jól mondod. Nem kell velem vitatkozni.

évuska 2012.12.26. 15:23:53

Monika, ez újraregisztrál folyton.

cso zsi 2012.12.26. 15:54:56

@évuska: Már végképp nem értem, mit is csináltam....
Én kérek elnézést.

cso zsi 2012.12.26. 16:09:21

@vigyorex: Én tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt 35 év párkapcsolataiban minden téren én lehetek a hibás, hiszen én vagyok a pasi. De egy novellát írni valami olyasmiről, amit még csak nem is gondoltam...

törökmonika 2012.12.26. 16:19:58

na, ugye megnyugodtak a kedélyek.
kivágtam néhány kommentet és kommentelőt, ettől persze semmi nem fog változni, de legalább nem olvasható minden szarság.
majd lesz új.
én még mindig mosogatok, mert behalt a mosogatógép.
továbbá várom a párom, mert szeretem. igaz, pasiból van, de hát elnézem neki :)

törökmonika 2012.12.26. 16:32:43

továbbá.
szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy ez itt az én blogom. azt írok bele, amit csak akarok.
akinek nem tetszik, ne olvassa.
nem közírás, nem újságban jelenik meg.
ha megjelenik könyvben (egy része már megjelent az ulpiusnál), az vegye meg, aki kedveli a stílt.
aki nem, az meg semmiképp.
hogy mit gondolok a világról vagy benne a gender-témáról, az én dolgom. lehet velem vitatkozni.
a vitához semmiképp nem tartozik hozzá, hogy ki hányszor baszik, mekkora a segge, vagy épp elég ronda-e.
ha megfigyeltétek, egyetlen egyszer sem ekéztem senki férfiembert ilyesmi miatt, mert méltatlannak éreztem volna.
tartsátok ti is ehhez magatokat.
lehet nem szeretni az írásaimat, persze örültem volna, ha kicsit többen röhögtök felhőtlenül, mondjuk például pont úgy, ahogy az exem tette, amikor még nem az az exem volt.
most már az. ez semmit nem von le az emberi értékeiből. nem véletlenül húztam le vele 22 évet.
ő meg velem, hasonló meggondolásból.
ehhez nagyjából akkor van közötök, ha mesélek valamit.
bántani nem fogom hagyni, mert a gyerekeim apja és felnőttkorom nagyrészét vele töltöttem.
respect.
na de attól én még röhöghetek önfeledten a hülyeségeken.
mint ahogy ő is megteszi - igaz, kurva jó humora van, szemben itt néhányotokkal.
és majd ha akarok mesélni az új páromról, akinek szintén fenomenális a humora (és még főzni is tud), akkor majd mesélek (meséltem, csak nem olvassátok a blogomat).
nem kérdeztem, mi a véleményetek a magánéletemről.
nem kérdezte senki az itt kommentelgetők közül, tetszik-e a segge a többieknek.
nem kérte senki itt, hogy ilyen durva hangnemben beszélgessünk.
uff.

törökmonika 2012.12.26. 19:23:31

na most ne kezdjünk bele a hagyományos női és férfi szerepek elemzésébe. már rég nincs itt semmi hagyományos. mint ahogy szerencsére elég sokáig nem is volt, csak futólag, vagy kétezer évig. úgy érzékelem, hogy ennek vége, csak az eddig felérendelt fél még nem vette észre. hát majd észreveszi.

2012.12.26. 21:16:25

@évuska: Valami nem oké a fejedben. :(

Látom azért is én vagyok a hibás, mert a blogodon (amit vagy ezen posztoknál vagy korábban itt linkeltél) linkelt facebook oldalra (vagy a blogodon linkelt ?másik blogodról? linkelt facebook oldalra) mentem. Ezért én már nem mondok igazat. Momentán azt sem tudom hol a blogod, hol a facebook oldalad. Túl sok a komment ezért nem keresem elő a képet. Ettől azonban kettőnk közül még te követed el amivel vádolsz. Semmilyen nyomozást nem végeztem csak ötletszerűen kattintgattam minden menüpontra (szerinted a szex kulcsszóra :D).

Megfosztanád az embert az emberi oldalától. Nem, egy meztelen test soha nem lesz mindenkinek közömbös. A szex sem, akkor sem ha munkatéma. Az aljasság az, hogy kiraksz egy képet egy citromról és beszólsz ha beindul a nyáltermelés. Biológia. Nem azonos ez azzal, hogy "jogos zaklatni egy miniszoknyás nőt" és nőgyűlölő bárki aki a képre reagál, ez csak a te fejedben keveredik. Magam nem szeretnék ilyen reakciókat, a mondanivalót tartom fontosnak. Ezért nem rakok ki képeket egyik esztétikus testrészemről sem. Mint kapcsolatban élő ember valójában a foglaltságomat azért jeleztem, mert az ember ezt egyértelművé akarja tenni. Nem feléd irányult, nem vagy nekünk fontos. A másik úr sem ezért szögezte le ugyanezt. Ez az egyenes kommunikáció, a partnerünk felé gesztus (= nem itt ismerkedünk).

évuska 2012.12.27. 04:11:52

@csakszól_ok: Na most akkor közömbös vagy nem... de a válasz csak téged érdekelhet. Én tudom.

Nem szólok be, te zaklatsz. Nem emberi oldal, hanem lihegés. Mert nem kalkulálja bele a másikat, aki KÉRTE, hogy ezt ne. Te csak nyomod, és erőszakolod, hogy én akarom, és biztos azért. Nos: NEM AKAROM. Itt te szórakozol jól, és egyáltalán nem érdekel a másik, csak a saját értelmezésed, kisagyi reakciód, ez pedig nem emberi. Nem akarok olyan valakivel, aki ennyire gyík, kacérkodni, sem a szexusomról beszélni, a véleménye sem érdekel. Azért mondod, mert bámulod a pornót, és elhiszed, hogy Hennessy rád mosolyog a végén. Nos, nem. Hanem tükröt tart, hogy mennyire manipulálható vagy szexszel. Én nem vagyok manipulálható, és a szexualitásom csak személyes viszonyban létezik, nem Móricka-karikatúrákra meg idegenek fotójára indul be, általában a vakvilágba nem szórom. Na, ez az emberi.

Nem kell olyan valakire a szexuális nemtudommidet erőltetni, aki nem kér belőle, nem kíváncsi rád mint férfira. Lehet csak simán beszélgetni, persze ez a hajó már elment, de majd mással próbáld ki, az az igazán emberi, ha a saját önzésed, cerkaverésed ragacsával nem vonsz be mindent. Nem, nem természetes, és nem férfias.

Ha bármi reakciód van a képről, az a te szexualitásod. És ott írd, ne itt rugózz már rajta, ne akarj mások előtt tetemre hívni. Jó kép, szerelmes kép, az önelfogadásom meg a blog felszabadultságának szimbóluma.

Ott is marad, nem társkeresés, kezdj vele vagy az emlékével valamit, az árnyaltságod, intelligenciád, világképed, érdeklődési köröd szerint, de a te dolgod.

Nem élek kapcsolatban.

évuska 2012.12.27. 04:15:43

Meg még az nem stimmel, hogy nem a beszólással van itt baj: szerinted a citrom maga is problémás, ha ő egyáltalán létezik, te akkor a nyáladat fröccsentheted, ahova akarod, hiszen ő citrom. Sok nő van, sok kép, nehéz lesz mindegyiket ilyen kitartóan provokálnod.

évuska 2012.12.27. 23:00:27

@cso zsi: Oké, én tanár vagyok, mindig adtam új esélyt, de akkor tényleg ne akarj lenyomni.

évuska 2012.12.27. 23:01:36

@csakszól_ok: Nem, jóval kevesebbet, mint az átlagot. De aki abuzált, ugyanígy kezdte, ugyanilyeneket mondott, ugyanúgy nem értette, és akkor még fiatal és igen szép is voltam, képzelheted.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.12.28. 06:58:46

A poszthoz csak ennyit: amilyen virágot szakítottál, olyant kell szagolnod...

évuska 2012.12.28. 12:10:25

De népszerű vagyok! Tényleg, annyira ugyanúgy viselkednek, húszasával kapom a kimoderáltaktól az e-maileket. Persze az is lehet, egyvalaki van sok nicken. Gyanús ez a sok dec. 25-26iki regisztráció. Mindenki nekem akarja megmagyarázni, hogy rosszul gondolom. Gúnyos, hibáztató, zárt sorok. És kutakodnak, nyomnak le, oktatnak, tanácsokat adnak -- és mind férfiak. Míg én mindvégig magamról beszéltem, a bloggal érveltem, jelenségekről írtam, senkinek kinézetét, magánéletét nem taglaltam, nem is érdekel, ez nem társkereső.

évuska 2012.12.28. 12:35:36

@sorica123: sértőek a soraid a törölt bejegyzés alatt (jött az e-mail), és erőltetettnek érzem ezt a sok sarkított csúnya szót, nem értem, mi bánt ennyire. Ha velem szeretnél beszélgetni, figyelj ide. Kissé árnyaltabban írtam én oda, te meg lerohansz, tökre nem mondtam, hogy nem kell az áldozattal foglalkozni, azt mondtam, nem azt kell firtatni, mit miért csinál, meg tanácsokat adni neki, terelgetni, mert ez nem segítség, hanem empatikusan kell megközelíteni, hinni neki (és volt még két, nagyon részletesen érvelő blogbejegyzés). Nem mondtam, hogy az egyik szegényke, a másik meg rohadék, de azt igen, hogy amit mondasz, hogy a kommunikáció, folyamat stb. megközelítés akkor működik, ha egyenlőek az erőviszonyok, a kiszállás esélyei. De a helyzet az, hogy aki nő, és kiszáll vagy ki akar, akár évekig próbálkozik, azt nagyon durván megbüntetik. És még azt is mondtam, hogy mint a bélpoklost kerüli mindenki, hogy nevén nevezze, ki a valódi kezdeményező meg a haszonélvező az elnyomó sztorikban, mindig azt mondják, hogy hát, aki hagyja magát... És az érzelmi, gazdasági, verbális bántalmazottak iszonyú sokan vannak, inkább a többség érintett.

Ha a folyamat stb. lenne a lényeg, akkor használna az így megközelítő párterápia, rengeteg önsegítő könyv a bántalmazottaknak, de nem használ. Amiről én írok, azt meg válogatottan intelligens nők olvassák, meghökkentően sokan, és nagyon hamar rátaláltak a méltó lét akár úgy, hogy minőségi lett a kapcsolatuk, mert elkezdtek beszélni, akár úgy, hogy kiszálltak, erősen, az önhibáztatás erőpocsékoló körei nélkül. Te is, ha érdekel, olvass inkább, nekem rossz, ahogy így rámtámadsz, ahogy erőseket akarsz írni az én kontómra, és igazságtalan is.

Nem vagyok kétpólusú, hanem volt szerencsém megismerkedni a jelenséggel, történetek, sorsok százaival hosszú évek alatt, és összeállt a kép, ami még a saját bántalmazottságom után sem állt össze, én még akkor is azt gondoltam, hogy én rontottam el, és az ismerősök is csak csodálkoztak, ha nem aljas rágalmakat terjesztettek, de senki nevén nem merte nevezni, mi történt. Ja és tudom azóta, milyen olyan kapcsolatban élni, ahol nem nyomaszt, nem zsarol, nem minősítget, nem akar behajtani rajtam senki semmit, hanem elfogad és a maga valóságát tesi oda, nem a hibáztatást, vádakat. Mit ne mondjak, nagy különbség. Felszabadító. Nincs téli depresszió, nincsenek sírásrohamok, örökös bűntudat, önpusztító gondolatok, van viszont erő, derű, iszonyú sok munka, jó barát, hosszútávfutás.

Csak magamról írtam ebben az előző bekezdésben, de tudom, ez is konc, mindjárt elemezni fogják, mit csináltam rosszul, miben tévedek, biztos jól elhagytak stb. -- egyszerűen nehéz elviselni, hogy vannak ilyen nők. Engem csak a buta vehemencia, a türelmetlen közhelyek, az agresszív gúny zavar, semmi más.

Ja, igen, a háborúkat igenis férfiérdekek, férfilogika, férfihatalom irányítja, vagyis a torz szocializáció, mert nem kellene ennek így lennie, és a haszon is az övék, néhány tíz-százezer kevésbé erős férfi meg a polgári lakosság lemészárlása, megnyomorodása, elüldözése árán. Ez nem vérfeminizmus, hanem tény. Hogy a szocializáció menyire torz, eleve (mihez képest? egy méltányos, igazságos világhoz képest), azt az is bizonyítja, hogy az agresszív férfiak egyszerűen nem veszik észre, nem tudják, mit cselekszenek, letagadják a pedofíliát, nemi erőszakot, bántalmazást, verbális agressziót maguk előtt is, az áldozataik meg örökké magukat marcangolják.

sorica123 (törölt) 2012.12.28. 14:48:28

@évuska: sértő, mert csúnya szó van benne, édesistenem, ha mindenki úgy fogalmazna, mint a kiccserkészek... A többi _szót_ gondolom el se olvastad, mert "A Stílus Magaaz Ember" (Empórió Armani).
Az bánt eléggé, hogy láthatóan eldöntötted, hogy én márpedig csak egy áldoztato feleőssé tevő, hülyének néző bunkó lehetek, amiért azt mondom, hogy azzal messze nem ér véget a probléma, hogy leszedjük az elmebeteget a családról/partnerről. Ugyanis onnantól az áldozatnak kész az önértékelése, önbizalma, minden, és jósansszal bevonz még egy ilyen elmebeteget, de ha nem, akkor is egy félemberként fog lófrálni a viágban. Na? Elhallgatás, nemtuggyamiccselexxik, elhallgat. Most mondtam el, hogy mi lesz, ha valakinek van egy agyroggyant családtagja. És, azt is, hogy ettől általában az egész család beteg, akiket terrorizál az az egy normálatlan, azok se lesznek ettől jobban. De hát érted, eldöntötted, hogy én is egy vagyok az ellenséges agyhalott zombik közül, akiktől meg kell védeni szegény mindenki mást. És még sértő is vagyok - mintha nem láttál vonla még igazi troll-kommentet, vagy úgy általában internetet. Vagy például mérges embert.

évuska 2012.12.29. 00:06:58

@sorica123: Engem aztán nem sért a csúnya szó, elég széles a paletta, nem az a sértő, hanem az öncélúsága, ez a nagy hév, meg hogy nem érted, amit írok, megint tulajdonítasz (eldöntöttem stb.), miközben ugyanúgy folyton velem foglalkozol, mint a trollok -- le is szarhatnád. Nem gondolom, hogy az áldozatot felelőssé tevő stb. lehetsz, de ebbe mindenki, aki még nem döbbent meg eléggé, belecsúszik, hogy az ő viselkedését akarja megváltoztatni, azt nem érti, pedig az tök érthető, és leginkább durva kényszerek, félelmek irányítják. Olvasd el még egyszer, mire mit írtam, nem tudok többet mondani, személyeskedőnek érzem ezt már. Minden, amit mondani akarok, amúgy is a blogon van, nekem meg bejöttek a jó zsíros munkák, vége a szabadságnak. Láttam mérges embert, de téged sokat olvastalak máshol, és nem hiszem, hogy troll vagy, vagy ne értenéd. Azért vagy sértő, mert belém magyarázol, és sarkítasz a rovásomra, és én vagyok a téma, nem az érveim.

évuska 2012.12.29. 00:22:52

@sorica123:
Igen, igen: a bevonz szóért, az áldozathibáztatás e könnyű lehetőségéért statáriális, letöltendő börtönbüntetést szabnék ki, ha én lennék a belügyminiszter egy napig. Úgy mennének el bilincsben a női lelkek megélhetési megértői, meg az egész melírozott újságíróhad. Istenem, de szép lenne. Régóta mondom ezt, ez sem ellened van.

Nem az a megoldás, hogy leszedjük róla, hanem az, hogy kollektívan és valóban elítéljük a magatartását, általában is, észrevesszük a jeleket és szankcionáljuk, és akkor nem lehet következő sem. Nem tartjuk például természetesnek, ártatlannak a munkahelyi molesztálást, a tizenéves csajok hajkurászását, a verbális agressziót, hasonlóképp, de biztos rosszak a példáim, mint azt sem, aki sarokra parkol vagy otthagyja a kutyaszart. Elvekről írok most, de azok is fontosak.

Nem a bevonzással van a baj, nem az áldozat a gyenge, nem ő téved, hanem a bántalmazók kezébe adnak olyan jogosítványokat a társadalom, a hiedelmek, hagyományok, hogy ez a végeredmény, és ne feledd, hogy Ohióban és Brazíliában pont úgy, mint nálunk. A kezdeményező és a haszonélvező is ő, tehát tőle kell elvenni a fegyvert. Nagy élmény ám valakit a markodban tartani, kivonulni sértődötten a helyzetekből, ha büdös a munka, nem hallgatni végig a másikat, megdugni, akit csak lehet. Nem rossz az, csak az embernek nincs pofája hozzá, meg aztán fél a szankcióktól. Épp ez az, hogy a férfibántalmazók ezt és még mennyi mindent olyan nyugodt lélekkel csinálhatják, egyáltalán nem kell félniük sem a szankcióktól, sem attól, hogy kiderül. És nincs ám választék, aki felteszi a hogyan választhatott ilyet, miért tűri stb. kérdéseket, mintha azt gondolná, egy-egy ilyen rohadék van, de ott asok-sok normális férfi. Többé-kevésbé a túlnyomó többség manipulál és saját haszonra gyúr, együttműködésnek se híre, se hamva. Nézd meg, Árpa Attilával, Stólbucival és hasonlókkal van tele az összes újság, Till Attila is, a családszerető ikon arról beszél, a felesége annnnyival jobban tudja ezeket a gyerekek körüli dolgokat... Az itteni legények is cáfolták, a férfiak nem ilyenek, aztán a kommunikációjuk ékes bizonyítéka volt annak a lenyomó, alázó, pökhendi magatartásnak, amitől minden második nő szenved.

Még azt érzem, hogy inkább az kattan rá a blogra is, aki élt már hosszú párkapcsolatban és van gyereke, mert akkor kapcsolnak be azok a szoftverek, amelyekről én írok. Én is vitattam mindezt, mondtam is a múltkor egy középkorú nőjogi aktivistának, hogy én írtam azt a levelet tizenhét évesen, hogy én igenis a hagyományos nőszerepet szeretném, mi a baj azzal. És ő olyan türelemmel válaszolt nekem. De hagyományos nőszerep is lett, gyerek, itthonlét, házasság, meg boldogság is, mert azt sem csak bénán lehet. De csak olyasvalakivel, aki örül, ha nekem jó.

ABC123456 2012.12.29. 21:22:41

Ez az egész így érthetetlen, nem kellett volna moderálni,
vagy tegyétek vissza a másik felet is, vagy ezt se tartsátok meg,
mert így minek ?

törökmonika 2013.01.01. 21:39:31

@ABC123456: sok mindenben igazad van. azt azonban már a monitor se bírta nyomdafestékként ( :) ), ami ott volt. ráadásul nem csak itt, másutt is rámszálltak. gondoltam, legalább ennyi privát (hehe) szférám lehessen. gondoltam továbbá még azt is, hogy aki nem hülye, rájön, hogy ha nem találja az előzményt, az még nálam is kiverte a biztosítékot, pedig tényleg legendásan birka vagyok. ez így elfogadható? nem fogom visszatenni a hányást.

ABC123456 2013.01.01. 23:19:29

Persze. Sok a barom, igen. Megértelek. BÚÉK !
süti beállítások módosítása