Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Vadászidény, válsághelyzet, szükségállapot

2015.08.29. 17:25 | törökmonika | komment

Mert fölösleges ijesztgetés volt, igaz?

Sokan - időben - mondták, hogy egy-két héten belül BÁRMI megtörténhet ebben az országban, majd kapkodd a fejed, állampolgár, BÁRMI megtörténhet. Az ajvékoló fotelértelmiség - mondták sokan és legyintettek. Mások ugyanezt nyomdafestéket nem tűrően tették.

stadion2015. augusztus 28-án, pénteken, amikor egy teljes ország kapott hőgutát és igyekezett vízpartra, kihasználva az utolsó nyári hétvégét, pártunk és kormányunk nem tétlenkedett.

A legnagyobb titokban - mert elmaszatolás ám az is, hogy az ember már csak az alternatív sajtóból értesülhet a történésekről, mert a közmédiát ne hívjuk sajtónak, ha szabad kérném, a többi pedig lemészárolva fetreng a saját vérében, így aki eléggé híréhes és ideje is, net-hozzáférése is van, esetleg szemfülesen megtudhat ezt-azt pár apróságról, különben semmi, de semmi, pár szappanopera, reklámblokk és csók - meglehetősen komoly döntések születtek.

Szeptember közepétől indul a vadászidény: kilövési engedélyt adtak ki a menekültekre.  Az Országgyűlésnek benyújtott előterjesztésben Fidesz-KDNP-s politikusok új feladatokat adnának a honvédségnek a migrációs válsághelyzet idejére, az indoklásban megjegyezve, hogy az alaptörvény módosítását nem látják szükségesnek.

A hadsereg új jogosítványa lehet például a gépjárművek közúti megállítása, továbbá a katonák - a rendőrök jogaihoz hasonlóan - felhatalmazást kapnak helyszínbiztosításra, területzárásra, valamint kényszerítő eszközök alkalmazására, illetve a személyi szabadságot is korlátozó intézkedésekre is. A hadsereg eszköztárában szerepelni fog az őrkutya, gumilövedék, pirotechnikai eszköz, a könnygázgránát és az elfogó háló is, amelyeken kívül a magyar katonák lőfegyvert is használhatnak a menekültek ellen.

Ha úgy ítélik meg a helyzetet.

Na most akkor elmagyarázom lassan, tagoltan, hogy Józsi néni is megértse. Ha úgy ítéli meg a tizedes, hogy nem ismeri fel a Kovács gyereket a szomszéd faluból, de szerinte roppant gyanúsan mozog és a szeme sem áll jól - lőhet. Majd utólag megmagyarázza, hogy veszélyes helyzet volt. Járulékos veszteségek pedig, ugyebár, vannak.
Lőhetnek rád, rám, bárkire.

Ha úgy ítélik meg a helyzetet. A katonák.

És akkor majd imádkozhatunk, hogy eléggé jólfésülten mozogjunk az utcán, nehogy úgy ítéljék meg.

Mi a garancia bármire is?!

Akinél fegyver van és engedélye a használatához, az lőni fog. Rád, rám, bárkire. Ha úgy ítéli meg.

Mostantól mindenesetre húzódjunk kapualjba vagy pincébe, ha katonai jármű közelít - a fene se tudja, milyen lábbal kelt fel az a katona, lehet, hogy pont úgy ítéli meg.

Ez persze még mindig lehetne fotelforradalmár nyavalygás, de van itt ám még egy-két kis fincsiség nekünk a hétvégére.

A kormánypárti képviselők ugyanebben az előterjesztésben kezdeményezik, hogy a rendőrök az illegális bevándorlók felkutatása érdekében bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül is behatolhassanak magánlakásokba a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején.

Érti, drága, egyszeri, fidesz-fan, rezsicsökkentett Józsi néni? Magához is bármikor bemehetnek, mert csak. Úgyhogy tegye el az ezüstöt. Azt tetszik mondani, hogy nem? És erre mi a garancia? Miért ne? Éjnek évadján például megáll egy katonai konvoj a faluban, lepattannak a géppuskás legények, félrelökik a Bodrit - jó esetben. Mert például le is lőhetnék, ha úgy ítélik meg -, magát kirángatják az ágyból, falhoz állítják, végigkutatják a házat pincétől padlásig, benyúlnak a szekrénybe, földre dobálják a vasalt ágyneműt meg a bugyikat, aztán ha mégsem lapít ott egy menekült, akkor köszönnek és elmennek, maga pedig, Józsi néni, ott áll majd éjnek évadján pizsamában, álomtól vöröslő szemekkel és azt hiszi, valami szar, második világháborús film forgatásába keveredett, de nem, hahó, nem, hiszen a maga törölközői, papírjai vannak szétdobálva, magát rángatták ki az ágyból és magát állították a falhoz a családjával együtt. Mert úgy ítélték meg.

Na most ha azt hiszi, drága, agyhalott Józsi néni, hogy befejeztem, hát rossz hírem van.

Változhat ugyanis a termőföld-, a környezetvédelmi és az építésügyi törvény is, utóbbi kiterjesztené az egyedi szabályozási lehetőséget válsághelyzet esetén a nemzetbiztonsági célú építmények létesítésére. Így például ilyen válsághelyzetben építési tilalom alá eső területen is lehetne nemzetbiztonsági célú építményt létesíteni. Szintén ez a jogszabály mondaná ki, hogy tömeges bevándorlási válsághelyzetben a kormány rendeletben meghatározhatja a területfelhasználás és -beépítés feltételeit, az érintett önkormányzatok pedig ennek megfelelően kötelesek gondoskodni településrendezési eszközeik módosításáról.

Tetszik már kapiskálni valamit?

Szépen nőtt a kukorica az idén? Felejtse el, szeptember közepétől rakétasiló épül a helyén. Az önkormányzatoknak kuss, magának kuss, mindenkinek kuss, válsághelyzet van - ha nem tetszik valami, természetesen lehet kifogásokat emelni, elvégre demokráciában élünk vagy mi, de azért fontolja meg, drága Józsi néni, mit panaszkodik maga, mert ugye kilövési engedélyük van a katonáknak.

Ha úgy ítélik meg.

A válsághelyzet pedig olyan, hogy eszkalálódik. Mindig lesznek új és újabb ötletek, mit lehet a hadsereg fennhatósága alá vonni. És hát miért is ne? Teljesen nyilvánvaló, hogy a piacokat, az iskolákat, az orvosi rendelőket is felügyelni kell válsághelyzetben. Bankok?! Cahhh. Az önkormányzatok is csak a napot lopják, sokkal operatívabb tud lenni egy megfelelően kiképzett katonai egység egy-egy település élén. Majd az megszervezi nekünk az életet. Viccelődtünk, viccelődtünk azokkal a stadionokkal? Hát majd lefagy az arcunkról az az önhitt vigyor.

Tessék figyelni majd a falragaszokat, drága Józsi néni, meg a hangosanbeszélőt, onnan tetszik majd tudni, hány órától lép életbe a kijárási tilalom. Csak a mi érdekünkben.

Sokan megjósolták már, hogy egy nap totális diktatúrában fogunk ébredni.

Nos, már tudjuk az időpontját is: szeptember 15.

Mondanám, hogy jó reggelt, Magyarország, de már késő.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr117743340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

staropramen 2015.08.29. 19:27:05

Ide jutottunk.Szép fokozatosan a plakátoktól a hadsereg bevethetőségéig
és az indoklás nélküli házkutatásig.
Ocsmány világ lesz itt.Nem tudjuk milyen szinten adható ki adott esetben tűzparancs. Ki dönt?
Már most megmondom:ha szabad lesz lőni -bármilyen szigorú feltételekkel-lesz olyan tiszt aki egy csillagért lövetni és lesz katona aki lőni fog.
Hős őrzőink és védőink normál esetben név-cím-anyja neve ismeretében is képesek házszámot téveszteni és a harmadik szomszédot földrevinni , majd angolosan távozni.Ezután csak annyit kell mondaniuk, hogy menekülteket keresnek.
A magánlakásokba való hirtelen felindulásból engedélyezett behatolás sokkal inkább a magyarok megfélemlítését szolgálja,mint a menekültek keresését.

Félek hogy igazam lesz.

Proud Mary 2015.08.29. 23:22:34

mi volt a baj a linkemmel?

törökmonika 2015.08.30. 00:19:24

@Proud Mary: érintőlegesen sem volt köze a blogbejegyzéshez.
szerintem vannak olyan helyek, ahová passzol - bár nem vagyok benne biztos, hogy mindenütt örömmel fogadják majd.

Proud Mary 2015.08.30. 06:36:45

@törökmonika: értem. szerintem volt köze. én inkább azt mondanám, h a te koncepciódba nem illett bele, illetve az általad sugalmazni kívántakkal szemben mutat be egy másik álláspontot, helyzetet. ettől függetlenül szép vasárnapot

Toportyán Zsóti 2015.08.30. 08:05:19

Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.

István Tamasi 2015.08.30. 08:19:11

És ha még ez sem lesz elég - a narancsmaffia ellenzékének megfékezésére- akkor további intézkedések is lesznek.

viragildi 2015.08.30. 08:26:58

....mer" a katona hülye, az lőni fog a gumilövedékkel. Az olyan. A migránsok meg pontosan tudják egyenruha alapján, hogy az, aki az azonosítás miatt tereli őket az ideiglenes ellenőrző ponthoz, az katona, rendőr, mezőőr, vagy a szomszéd Pista bácsi bortól és vérgőztöl elborultan .
De, legalább lehet egy jót riogatni, kicsit diktatúrázni....az is valami.

werecke 2015.08.30. 09:38:04

Na megvan a Mónika Show !!! Kincsem, a lövésig eljutni azért nem ilyen egyszerű. Megvannak a szabályai a fegyverhasználatnak.

werecke 2015.08.30. 09:39:36

@staropramen: Félek hogy Te sem voltál katona soha.... :)

julcsababa 2015.08.30. 09:51:49

Nagyon szeretném megérni, hogy azokat a képviselőket, akik suttyomban most megszavazzák ezeket a jogszabályi változtatásokat, idővel tisztességes perbe és felelősségre lehessen vonni ...esküszöm, hogy nem vagyok bosszúszomjas némber, de akik ennek a hataloméhes diktátornak a fenekét nyalták és hagyták országot dúlni, azokat térdre akarnám kényszeríteni! Miért asszisztáltak ehhez a rémuralomhoz?!

szasanet 2015.08.30. 12:41:27

Jartatok mar lent itt delen,rakas idiota...az nem allapot hogy atugralnak a keritesen setalgatnak az orszagban...ennek az orszagnak van egy hatara torvenyei amelyek vonatkoznak a kulfoldiekre is.Muszaly erot mutatnunk mert egyszeruen nem lehet maskeppen kontrol alatt tartani az esemenyeket.

törökmonika 2015.08.30. 12:55:12

látom, szasanet, téged sem zavar roppantul, hogy ez a blogposzt nem erről szól.
amúgy hülyeséget beszélsz, de nyugodj meg, nem vagy egyedül.

werecke 2015.08.30. 13:04:51

@staropramen: Ha tűzparancs van kiadva akkor nem a csillagokról szól a dolog hanem a parancs betartásáról. A másik hogy bármiféle akció előtt felderítés, adatgyűjtés történik. Elemző szervező munka. Nem úgy megy hogy a rettegett nevű TEK hajnalban beesik a hatodik emeleti ablakon hogy na hol vannak a kafferok? Mert egy hete láttak egyet bejönni. Aludj nyugodtan !!!

törökmonika 2015.08.30. 13:31:38

@szasanet: nem tudok és nem is akarok mit kezdeni a náci ostobasággal. ez volt az utolsó kommented itt.

odassynceriak 2015.08.30. 14:34:39

@törökmonika: Sokunknak meg már az izráélita mocskolódásból és gyűlölködésből van már nagyon elegünk!

staropramen 2015.08.30. 15:20:48

@werecke:
Elméletileg akár igazad is lehetne.
De:
-senki nem beszélt általános tűzparancsról,hanem arról hogy a kivezényelt katonák-a rendőrséghez hasomlóan -sajátos esetekben fegyvert használhatnak.Erre mondom azt,hogy tisztázatlan .hogy magas szinten vagy a helyszínen születhet döntés.Ha helyszínen döntenek akkor lesz olyan aki úgy ítéli meg hogy lövetni kell.Félelemből. becsvágyból. csak azért is bármilyen okból.
-rendőrök az illegális bevándorlók felkutatása érdekében bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül is behatolhassanak magánlakásokba a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején..Ebben nem arról van szó amit leírsz.Ha él ez a jogszabály,holnap bárkihez bármikor benézhetnek.Mi ez ha nem megfélemlítés???? Volt már ilyen.

törökmonika 2015.08.30. 22:48:18

@staropramen: látod, máris belecsusszantunk egy dologba: arról kezdünk beszélgetni, hogy egészen pontosan ez hogyan lenne jó.
nos, szerintem a dolog ennél egyszerűbb.
azt kell látni, hogy talán alsó-szváziföldet kivéve lassan nem lesz még egy állam, ahol bírósági vagy ügyészségi vagy bírósági végzés nélkül házkutatást tarthatnának - csak magyarországon.
ez nem jogállam.
meg még azt is kell látni, hogy míg azelőtt a "cigánybűnözéssel", most a "menekülthordákkal" riogatnak (akik egyébként semmi mást nem akarnak, csak végre elmenni innen), és ennek ürügyén meghoztak egy csomó olyan intézkedést, ami erősen emlékeztet egy katonai junta előkészítésére.
ami a tűzparancsot illeti: erre ugyanez vonatkozik.
persze, abban tökéletesen igazad van, hogy nagyon nagy különbség, ki adja ki a tűzparancsot és miért - ebben nincs is vita.
a vita ott van, ez az a helyzet-e, amikor ilyesmit egyáltalán be kell vezetni.
az '56-os sortüzek esetében a mai napig tart a történelmi polémia, nem véletlenül. jogos volt a tűzparancs vagy nem volt jogos?
én ennek mentén javasoltam a gondolkodást.
megengedheti-e magának egy európai ország, hogy a legalapvetőbb emberi jogoknak fittyet hányva, egy valóban valós problémát óriásira felnagyítva felrúgjon mindent, ami emberi, csak azért, hogy egy szűk politikai elit sütögesse a pecsenyéjét?
és igen, nagyon erősen felmerül bennem a kérdés, hol a picsában van ilyenkor az úgynevezett ellenzék (tudjuk hol: sehol).
de tényleg ilyen országban akarunk-e élni, ahol egyik napról a másikra értelmes emberek arról vitatkoznak halál értelmesen, hogy most pontosan milyen esetben lehet szarrá lőni egy másik embert, vagy mikor indokoltabb esetleg csak térden lőni...
de szerintem érted, amit mondok.

Trackers 2015.08.31. 10:00:08

Kedves Mónika.

Mondjál már nekem légyszi egy darab országot ahol ez nem így van.
Csak egyet.
Kösz.

Ahol válsághelyzetben nem sajátíthatnak ki földet, nem mehet be a lakásba az adott ország katonasága.

Megjegyzem ez nálunk se mostantól lett így, hanem mindig is így volt. Szentpéterfai rokonaim az egész éltüket úgy élték le, hogy a lakásukat, kertjüket tárva nyitva kellett hagnyi, hogy a határőrök szabadon járkálhassanak.

Mert a határ az nm azért van, hogy legálisan átlépje boldog boldogtalan, hanem azért hogy ellenőrzött körülmények között az állam meg tudja védeni a lakosait.

Tudod..
Az a 71 halott abban az osztrák kamionba is azért kerülhetett oda, mert az osztrákok nem engedik át őket legálisan.

szamaritánus 2015.08.31. 10:13:08

"Na most akkor elmagyarázom lassan, tagoltan, hogy Józsi néni is megértse. Ha úgy ítéli meg a tizedes, hogy nem ismeri fel a Kovács gyereket a szomszéd faluból, de szerinte roppant gyanúsan mozog és a szeme sem áll jól - lőhet."

Na most akkor elmagyarázom lassan, tagoltan, hogy Józsi néni is megértse. NEM ÍGY VAN. kurvára hazudsz, mert a feszkót akarod te is kelteni. semmivel se vagy különb a narancsosoktól, ha demagógiáról van szó.

szamaritánus 2015.08.31. 10:13:56

azon kívül plíz, próbálj bemászni mexikóba a falon, PLÍZ, kíváncsi vagyok, ott mi történne. az usában, a demokrácia hazájában lol

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 10:14:35

"az ember már csak az alternatív sajtóból értesülhet a történésekről, mert a közmédiát ne hívjuk sajtónak, ha szabad kérném, a többi pedig lemészárolva fetreng a saját vérében, "

Ez a poszt most a saját vérében fetrengő lemészároltak közé tartozik? Olvassunk csak bele:

"fidesz-fan, rezsicsökkentett Józsi néni"

Akkor most a melegek Fidesz-fanok? Egy okkal több, hogy utáljuk őket! Fújj!

kisQtya 2015.08.31. 10:16:40

Drága Mónika! A totalitárius állam kiépítésétől én is nagyon félek, bár hozzá kell tennem, hogy ez nem magyar jelenség. Sőt! A magyar kormányok olyan amatőr és primitív módon csinálják, hogy legalább tisztában vagyunk vele és blogpostot tudsz írni róla.
A titkosszolgálatok mindenkit lehallgatnak és megfigyelnek.
Az EU-n belül az állami hivatalok dolgozóinak a családtagjaikról is adatokat kell szolgáltatniuk a korrupcióra hivatkozva, katasztrófatervekre hivatkozva pedig személyes adatokat kell megadniuk. USA ujjlenyomatot gyűjt, nálunk mindenkit le fognak fényképezni. Északon fokozatosan arra kényszerítik az embereket, hogy ne használjanak pénzt, így a vagyonuk puszta elektronikus jel lesz egy chip-en, amiit bármikor blokkolni lehet. Ingatlan és gépjármű vagyonuk pedig állami nyilvántartásban van rögzítve.
Autód mozgását matricarendszerrel és parkolóóra-rendszerrel regisztrálják (nem elég, hogy megveszed, rögzítik is egy számítógépes nyilvántartásban!!!!).
USA-ban nem mindenhol gyűjtheted be az esővizet, mert állami tulajdon.
A nagyvilág bankjai folyamatosan figyelik a politikusok és családtagjaik szépen hízó bankszámláit, majd amikor a politikus megbukik, akkor zárolják (addig ugye nem) és a lét a marzs lecsapolása után átcsorgatják az új oligarchabandának (Ukrajna).
Az EU államai egyre jobban híznak, egyre jobban költekeznek, egy új uralkodó osztályt növesztettünk a nyakunkba a hozzá tartozó holdudvarral, ami nagyon-nagyon sokba kerül. Ennek eltartására adót kell kivetni - kurvasokat - és azt be is kell hajtani.
Az adó szükséges, de annak mértékéről, különösen önkényes állami elbaszásának jogáról vitát sem lehet nyitni. A nyakló nélkül kivetett szentséges adó behajtásának érdekében regisztrálnak, nyilvántartanak, seggedbe benyúlnak és kifordítanak.
Nem akarok új postot írni, de ez a jelenség, amin aggódsz, nem újdonság.
Érdekes, hogy ebbe a folyamatba szép fokozatosan beletörik az embert... amíg a viszonylagos jóléte megvan, addig nem foglalkozik azzal, hogy az állam börtönt épít köré. Sőt, ha az általa preferált politikai oldal csinálja, akkor még tapsikol is hozzá.

medium size devil 2015.08.31. 10:16:54

@Trackers
Csakhogy nincs válsághelyzet. Mit keresne a katonaság a lakásunkban, hülye vagy?
Amúgy a rokonaid lakása határátkelő pont volt? Ekkora baromságot leírni.

medium size devil 2015.08.31. 10:23:13

@hétköznapi libsizmus:

Úgy tűnik a még közmédia fogalmával se vagy tisztában.

Trackers 2015.08.31. 10:25:00

@medium size devil:

1. A törvény válsághelyzetre vonatkozik.
Mint ahogyan a világon mindenhol.
Ha nincs válsághelyzet akkor nem mehet be, nem sajátíthatja ki a kerted.
Ha van, akkor meg igen.

2.Akkor beszélj egy Szentpéterfán lakó emberrel, ha nekem nem hiszel.
Nyitva kellett hagyni a kertet, és lakást. Egész évben. Éjjel-nappal.
A kert mögött ott volt a patak, ami határfolyó.

Mi ebben a hihetetlen ?

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 10:28:52

Nem akarok kötözködni, de nem lehetett volna megemlíteni csak úgy zárójelben, hogy most ott tartunk, hogy egyetlen hétvégén közel tízezren özönlenek át a zöldhatáron?

Persze a lemészárolt, saját vérében fetrengő szabad médiától igazán nem várható el, hogy ilyen apróságokkal kezdjen el foglalkozni, amikor "lepattannak a géppuskás legények," a teherautókról

Egyetlen apró észrevétel: a honvédségnél rendszeresített PKM géppuska lszerrel együtt több mint 15 kilót nyom. Ezzel azért elég nehéz volna pattogni

Toadwart66 2015.08.31. 10:32:15

Nincs rá semmi logikus magyarázat arra, hogy a kormány miért nem engedi át a menekülteket. A németek azt mondták befogadják őket, mivel mi láthatólag nem vagyunk képesek emberi módon viselkedni velük. Valójában ez a fasizmus, amikor különbnek érezzük magunkat más embercsoportoknál. Aztán ezen a kijelentésemen tőlem hőböröghet bárki, nem nagyon érdekel.
Az egész arra megy ki, hogy az állam szűkítse jogainkat. Akinek az jó, az örüljön neki.
Ha megindul egy nagy tömeg, akkor csak egy katonámnak kel bepánikolnia. Hogy elehetne ezt megelőzni? Egyszerűen, át kell engedni őket. Ennek egyetlen hátránya van. Orbánnak megszűnnek az ellenségi és előjönnek a nyavalyái. Korrupció, földosztás stb.

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 10:36:11

"Akinél fegyver van és engedélye a használatához, az lőni fog. Rád, rám, bárkire. Ha úgy ítéli meg."

Eddig is, tele volt az ország felfegyverzett, egyenruhás, tűzparanccsal ellátott kopaszokkal. Úgy hívják őket, hogy rendőrök.
A magyar katona civilekkel kapcsolatos rendészeti feladatokat is ellátott Koszovóban, Afganisztánban, Irakban, Cipruson stb.
Legalább most, hogy azok az emberek onnan a távoli országokból beözönlenek, olyanokkal találkoznak, akiknek már van velük tapasztalatuk, nem Kovács János körzeti meghízott szerencsétlenkedik velük. Nem a szívem csücske a Fidesz, de ezek rendészeti szakmai kérdések, amiket egy normális országban a bal és jobboldali kormányok is ugyanúgy csinálnának.

Brix 2015.08.31. 10:40:34

Most viszont válsághelyzetben, vagyis nagyon helyesen be fogják vetni a katonaságot és megállítják az Európa létét veszélyeztető afrikai/ázsiai hordákat. Napi 3000-en jönnek, és úgy tűnik, hog yez a folyamat csak gyorsulni fog! Néhény hónapja még csak 350 ezer emberről beszéltek a németek , tegnap meg már 1 millióról volt szó...Az illegális migráció egyre nagyobb méreteket ölt, köszönhetően Merkel ls JUncker politikájának, pedig senkinek, egyetlen politikusnak sincs joga ahhoz, hogy Európa életét akár évszázadokra eldöntő milliós embercunaminak utat engedjen! Most eljött a fegyverek ideje, meg kell védenünk civilizációnkat, a több mint 80 százaléklben fiatal férfiakból álló hordáktól. Reméljük pénteken megszületnek a törvények, és a déli határvidék műveleti terület lesz, korlátozott tűzparancsal érvényben!

Exploiter 2015.08.31. 10:40:47

@Toadwart66:

Az a baj, hogy ezt komolyan elhiszik sokan.
Németországgal határosak vagyunk? Miért van dugó az M1-en? Miért vannak osztrák rendőrök a keletiben?

Gondolkozz, gondolkozz...

Gohara 2015.08.31. 10:43:21

Nem tartom jó ötletnek én sem azt,hogy a hadsereg ebben bármiféle szerepet kapjon. Nincsenek ilyen jellegű feladatokra felkészítve.De azért azt vízionálni,hogy mindenkit halomra fognak lőni,sőt még a saját állampolgárainkat is, az erős túlzás.A rendőröknél is van fegyver,és ha úgy ítélik meg,használhatják is.A fegyverhasználatot szigorú szabályokban rögzítették.Ez nem fog változni a katonák esetében sem.

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 10:43:41

@staropramen: "Már most megmondom:ha szabad lesz lőni -bármilyen szigorú feltételekkel-lesz olyan tiszt aki egy csillagért lövetni és lesz katona aki lőni fog."

Nem nagyon jár csillag egy lövöldözésért. Ami jár, az évekig tartó katonai ügyészségi eljárás, ahol az ártatlanság vélelmét sem ismerik a katonai ügyészek, majd hadbíróság, ahol felmentik, de addig is bűnözőként kezelik a fegyveres szerv dolgozóját. Ja, kihallgatásokra, tárgyalásokra járjon a szabadsága terhére, mert az nem munkakörébe tartozó dolog. Ez a valóság. Khurv@ nagy szívás Magyarországon fegyveres szervnél szolgálni. Jó, aktakukacnak, irodistának lenni jó a Honvédségnél, az ilyenek teszik ki az állomány 4/5-ödét. Rendőröknél még aktakukacnak se jó lenni, agyon vannak terhelve a vizsgálók sok helyen.

szamaritánus 2015.08.31. 10:45:25

@Toadwart66: az osztrákok se engedik őket, ha beszarszm akkor sem. a csehek se, a szlovákok se. írj nekik sírós levelet!

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 10:47:33

Breaking news: az orbándiktatúra már elérte Ausztiát is!

Az osztrák pribékek ellenőrzés miatt 30 kilométere dugó a határnál:

index.hu/kulfold/2015/08/31/az_osztrakok_minden_gyanus_teherautot_megallitanak_a_hataron/ok

Úgy látszik mégse akarják a menekülteket olyan könnyen beengedni? Bezzeg amikor az Anschluss volt a németek simán bejöhettek. Nem véletlenül Hitlet tőlük való. Fújj!

Brix 2015.08.31. 10:50:17

@Toadwart66: Orbán nagyon helyes politikát követ, hiszen nem enged teret az Európát elsöpörni készülő embercunaminak. Nekünk nem csak a magyar érdekeket kell védenünk , hanem a nyugatot, ahogy már volt rá példa a történelemben... Senkinek , egy politikusnak sincs joga , hogy az európai emberek érdekeivel ellentétesen utat nyisso,n egy kontroll nélküli illegális migrációnak! Lagostól Daccáig 10 millók készülődnek,hogy az EU-ba törjenek , köszonhetően az impotens politikának. Véleményem szerint nem a fasizmus fenyeget, hanem az a demokrácia-ellenes politikai rezsim, aki az itt élő emberek véleményének megkérdezése nélkül utat nyitott az illegális embermillióknak!
Minden tagországban refeerndum kell, erről a kérdésről!

kisQtya 2015.08.31. 10:51:35

@Trackers: Azt én sem értem, hogy aki átjött a magyar határon, az miért vár ITT embercsempészekre? Hiszen EU-ban van.
Én a magyar kormány helyében megtenném, hogy egy vonat szállítmányt (pl. a hétvégén bejött 8800 embert) ingyen és bérmentve, 3 zsemlével és egy palack vízzel ellátva regisztráció nélkül lerakok az osztrák határ előtt 300 méterrel. Csak kíváncsi lennék, hogy mit lépnek az osztrákok... Nem értem, miért nem teszik ezt meg Orbánék????
Mert amíg ezt meg nem teszik, addig Mónika nem fogja megérteni, hogy az nem úgy van, hogy nem akarnak ők semmit, csak továbbmenni. Meg "a magyaroknak nem adunk ujjlenyomatot".

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 10:56:26

@Toadwart66:
"ez a fasizmus, amikor különbnek érezzük magunkat más embercsoportoknál"

Mussolini rendszerére (ezt hívták fascismonak, magyarul fasizmusnak) a rasszista előítéletek nem igazán voltak jellemzők

Más kérdés, hogy a távoli országokból, más kontinensről válogatás nélkül ideözönlő, semmilyen módon nem ellenőrizhető (se papír, se ujjlenyomat) népségről milyen alapon mondhatjuk, hogy jó helyen vannak Európában?

Mert ez a tényállítás kimondva vagy kimondatlanul benne van a mostani kormánykritikában

kisQtya 2015.08.31. 10:58:15

@Toadwart66: Sajnos törvény szerinti kötelezettségünk, hogy védjük EU határait. De én se tenném, hadd menjenek. Határon beszállnak egy zárt, de biztonságos járműbe, kapnak kaját, szendvicset, osztrák határon kiszállnak és integetünk nekik mosolyogva.

szvsz 2015.08.31. 10:59:09

"Akinél fegyver van és engedélye a használatához, az lőni fog. Rád, rám, bárkire."
Te meg is érdemled az idóta és fegyverellenes kijelentésed miatt. Értem én, hogy akinek kalapács van a kezében az mindent szögnek néz, ugyanakkor nekem is van kalapácsom és több kiló szögem is. Mégsem akarok minden szöget beütni, csak azt amit kell.
Ez külömbözteti meg a fegyvertartót a fegyverdémonizáló idiótától.

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 10:59:45

@Brix: "Európa életét akár évszázadokra eldöntő milliós embercunaminak"

Igen, ezt következetesen mindenki elfelejti, hogy ez a beözönlés a következő ezer évre meghatározza most Európa arculatát, sorsát. Ez nem egy pár évre szóló ideiglenes állapot. Afrika mélységeiből még százmilliók várnak az indulásra, összesen csak Afrikából egymilliárd ember kel majd útnak 2050-ig. Olyanok, akik még meg se születtek, de jövőre vagy azután megszüketnek valami gambiai viskóban és úgy nőnek fel, hogy azt verik beléjük, hogy nekik Európában kesz majd tuti, ahol lakás, segély várja őket készen és semmit se kell érte tenniük, csak bejelentkezni. Még fel se pörgött igazán ez az emberáradat. Picit több ellenállásra számítottam egy ilyen népvándorlás kapcsán az európaiaktól. De mindenki csak áll, mint f@sz a lakodalomban és nézi, ahogy lebontják körülötte a fehér ember által felépített civilizációját. A rómaiak lehettek így, amikor vége lett mindennek és a hunoktól a germánokig mindenki feldúlta a birodalmuk maradványait. Lesz utána is élet, muszlim módra, vége lesz a demokráciáknak, szabadságjogoknak, vallásszabadságnak, gay pridenak.
Lehet úgy is élni, ahogy az egyiptomiak meg afgánok. Meg lehet szokni. Persze lesznek, akiket lefejeznek, de a többség majd él abrosszal a fején, lefüggönyzött asszonnyal, napi ötszöri imát betartva.
A sör picit fog hiányozni. Meg a sertéshús.

kisQtya 2015.08.31. 11:03:41

@Brix: Nekünk nem csak a magyar érdekeket kell védenünk , hanem a nyugatot,

Eddig én is így gondoltam, de a francia kirohanás után megváltozott a véleményem. Védje meg a nyugatot az Öregisten.
Fel kell pakolni a menekülteket erre felbérelt magyar vállalkozások járműveire kajával, vízzel, aztán kitenni őket az osztrák határon. Keresünk rajta és mindenki elégedett lesz.

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 11:05:39

@kisQtya:
"lerakok az osztrák határ előtt 300 méterrel. Csak kíváncsi lennék, hogy mit lépnek az osztrákok... Nem értem, miért nem teszik ezt meg Orbánék????"

Nem Sormáson és Martonfán kellene a menekülttáborokat felállítani, hanem valahol 100 méterre az oszták határtól. Ők veszélyeshulladék-égetőt építenek a határ mellé, hadd fújdogáljon ide a szél, mi pedig arab, néger és hasonló ajándékkal kedveskedünk érte

DFK 2015.08.31. 11:06:09

Összefoglalom a posztot: Jaj, segítség, nácikok, fasisztákok, koncentrációs tábor, diktatúra. Pörög a riogatás- és félelmipar. Lehet a kasszához fáradni.
Persze, nem a kb 150000 itt táborozó idegen a gond, nem ám...

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 11:08:58

@hétköznapi libsizmus: az osztrákok két nagy vívmánya, hogy elhitették a világgal, hogy Beethoven osztrák, Hitler meg német származású.
Meg most is jól hozzák a jó zsaru szerepét, Orbán meg önként vállalta a rossz zsaru figuráját. Valószínűleg jól le vannak osztva a lapok a háttérben.

Toadwart66 2015.08.31. 11:10:44

@Exploiter: Min? Azon, hogy ennyi ember megy Ausztrián keresztül Németországba? Ezt a bűncselekményt én is elkövettem már többször is. Engem nem zavar, ha osztrák rendőrök kísérgetik őket, csak ne haljanak meg a menekültek. Nem akarnak balhézni. Az, hogy mind egy szálig terroristák lennének. kétlem. Ha így lenne, most, hogy a Kalifátust szorongatják, csak elkezdtek volna akciózni. Egy síita nem fog egy szunnita kedvéért meghalni, pont azért jött el, mert meg akarták ölni. Olvass, olvass..., lehetőleg ne csak a Napi Gazdaságot. derstandard.at/ www.elmundo.es/ elpais.com/

kisQtya 2015.08.31. 11:12:34

@pervie but hot: Azért nincs ellenállás, mer az európaiak megszokták, hogy mindent pártpolitikai kérdésként kezelnek, ez pedig nem az.
Az, hogy Orbánt utálom és a kerítést haszontalan hülyeségnek tartom, nem jelenti azt, hogy szívesen befogadom az otthonomba a menekülteket.
A valóban üldözötteknek az otthonukhoz közelebb kell segítő megoldást találni, mert ők sem fogják jól érezni magukat itt, ahol nekik a mi életterünk idegen, sőt sokszor taszító lesz, hiszen őket csak a kényszer hajtja ide.
Aki pedig nem menekült, hanem önszántából jön gazdasági bevándorlóként, az szíveskedjék legális csatornákon jönni.
A menekültproblémát nem az EU határain belül kell megoldani, a gazdasági bevándorlást pedig továbbra is a törvényes keretek között kell tartani.

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 11:14:20

@hétköznapi libsizmus: +1

Az ám, az osztrák bőrgyárak szennye, hulladékégetőik rákkeltő füstje után, ami a magyarokra öntöttek, ők kapnának pár tízezer csillogó szemű snájdig dzsihádistát. Biztos jól állna rajtuk a Lederhose.

DFK 2015.08.31. 11:14:22

Kedves Mónika! Amint meghatározó mértékű muzulmán népességünk lesz, már nem írhat majd ilyen siránkozó blogot, mert sérti allahot.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2015.08.31. 11:15:00

@kisQtya: "Nem akarok új postot írni, de ez a jelenség, amin aggódsz, nem újdonság."

Valóban nem újdonság, úgy hívják: társadalmi szerződés.
Az ember (egyén) lemond önrendelkezési jogának egy részéről, hogy egy jobb világban élhessen. PL.: nem lövi le a betolakodót gondolkodás nélkül, helyette az államra bízza a probléma kezelését. Nem verekszik az utcán azzal, aki nyilvánosan megsérti, vagy nem várja meg e cikk íróját "munka után", hanem rágalmazási vagy sajtópert indít stb. Cserébe fizet adót, szolgáltat adatot és 4 évente megpróbálja kiválasztani azt a csapatot, aki a társadalmi szerződés jó működéséért szerinte a legtöbbet tesz.

Ezért nincs anarchia, ezért nem lövöldözünk sem az utcán, sem a kertünk végében és ezért élünk egy jobb világban, mint korábban (v.ö.: Voltaire: Candide, na jó csak viccelek)

Magyarországon az a baj, hogy egyesek szerint nem kötöttük meg ezt a társadalmi szerződést már 1990-ben (a rendszerváltáskor) sem, mert az ott a "nép nevében" a hatalommal szemben tárgyalóknak nem volt erre társadalmi vagy választáson alapuló felhatalmazásuk. Én nem vagyok ilyen szigorú, szerintem a magyar állam az utóbbi időben "csak" felrúgta ezt a megállapodást (de alapjaiban!).

Innen lehet vitatkozni, kinek mennyire szimpatikus a kormány (értsd: végrehajtó hatalom!) viselkedése most. Szerintem baromállatok módján viselkednek kb. 2010 óta, de ez sokakat láthatóan nem zavar.

Amit most tesznek, az (sajnos ismét) a legalja. Egy létező, valós problémát kezelnek a saját szájízük szerint, és nem a problémára, pláne nem annak megoldására koncentrálnak, egyszerűen a saját politikai és gazdasági hasznukat maximalizálják. Nem véletlenül szólalnak meg egyre rangosabb politikusok az Orbán kormány ellenében: ők ugyanezt az ipart űzik (politikai és gazdasági haszonszerzés), de igyekeznek értelmes keretek közt maradni. Pl. szerepel a szótárukban a közjó és a társadalmi haszon kifejezés valamint értik és próbálnak tenni ezekért (is). A magyar kormány nem (sőt a szótárból is törölték e szavakat).

Összességében, sajnos oda jutottam az elmúlt 5 év tapasztalataival, hogy szinte bármit tesz a kormány, nem hiszem el nekik, hogy jót AKARNAK és most is így van ez. Eszük ágában nincs megvédeni az országot, az embereket, csak a népszerűségi statisztikákat, a "tábor" egyben tartását és az ellopható pénz mennyiségét méricskélik és ez látszik minden megszólalásukból.

Nekem ezek miatt nincs bizalmam bennük pl.:
trafiktörvény alapötlet: egy jó dohánypiaci szabályozás elkészítése (szükséges és kell is) eredmény: ellopták a piacot.
Állami földek bérbeadása, alapötlet: dolgozzanak a helyi gazdák, támogassuk a kisbirtokosok megélhetését, mert nehéz a helyzetük, ez jó. Eredmény: alapvetően kormányközeli oligarchák, nagyvállalkozók ellopták a lehetőséget a szóban kedvezményezettek elől.
EU támogatások hatékony szétosztásának minden átszervezése (volt legalább 2 az 5 évben). alapötlet: Szükséges, mert hatékony rendszer kell ehhez. Eredmény: mindent a (belső) hatalmi harcoknak rendeltek alá, szétrombolták a működő rendszert, most széttúrták az egész országot (út- és csatonaépítés:minden egyszerre), mert az elmúlt 5évben kb 2év csak átszervezéssel telt, így bennragadnának a pénzek, ha most nem kapkodnánk 1000-rel.

Ezek mellett:
IMF "kirúgása" majd visszahívása, köztes időben szélsőséges ingadozás a gazdaságban, bizalomvesztés miatti gazdasági visszaesés + "bölcs" Matolcsy úr belső infó kiszivárogtatása a visszahívásról a BCG-nek. (állítólag nem igaz, de én simán kinézem a "bandzsa emberből")
költségvetési tanács kiherélése, alkotmánybírósági szerep korlátozása, ügyészség Polt Péterrel, Bíróságok átalakítása Szájernével.
Hirtelen, kapásból ennyi. Remélem nem feszíti szét a blogbejegyzés kereteit.

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 11:15:06

@kisQtya:
Ne is várjál mást a mélyen tisztelt Nyugattól. Egyrészt mert ilyen nem is létezik, legfeljebb politikai áru amit nekünk próbálnak a "nyugatosok" eladni. Valójában ügyesen becsomagolt egoizmus ami a nyugati kultúrát jellemzi

A menekültkérdésben még a szokottnál is nagyobb a képmutatás, mivel mindenki szabadulni akar tőlük, lehetőleg be se engedni, miközben jóindulattól csöpögő álszent dumák mennek. Falajánlják a segítségüket az osztrákok, csehek, szlovákok a magyar rendőrségnek, ami a gyakorlatban arra megy ki, hogy leszállíthassák a vonatról a hozzájuk igyekvő migránsokat

Érdekes apró részlet, hogy a határzárat építő munkagépek Németországból vannak. Csak találgatni lehet miért?

Toadwart66 2015.08.31. 11:17:46

Igen, DFK, barátom. Fasizmus van. Ezt nem fogják bejelenteni, meg horogkeresztes zászlókkal mászkálni. Nekünk kell észrevenni. Egy jó kis Francisco Franco-féle falangista pártunk van, nem a NSDAP-ot kaptuk. A kasszát megmutathatnád, szívesen odafáradnék. Bayer Zsolt meg is kapja a havi másfél milliót. Nekem kevesebb is elég lenne. Egyébként úgy kétmillió emberről van szó, aki Európába tart. A másik 2 millió Jemen fele.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2015.08.31. 11:20:41

@pervie but hot: biztos lehetsz benne hogy nem.
Egyrészt Orbánék felé nincs ennyi bizalom Ausztriából, másrészt kormányunk nem lát a határon túlra, ha véletlenül igen, akkor meg rosszul.

Most komolyan, ki hozta volna tető alá ezt a megállapodást? (Orbán a rossz zsaru, cserébe Magyarország kap valamit, ugye erről beszélsz te is?)
A tehetséges Szíjártó Péter, vagy az alá tartozó, fél éve szétvert külügyminisztérium? Ne nevettess már!
Egyébként meg: bár igazad lenne, és ezek képesek lennének ennyire dörzsölten előre tervezni + lenne ennyi kapcsolati tőkéjük külföldön bárhol!

törökmonika 2015.08.31. 11:23:14

@Toadwart66: Kétmillió ember fel sem tűnik Európának - és pontosan ezt is nyilatkozzák ebben a kérdésben. A probléma javarészt logisztikai. A megoldást az olyan hülyék nehezítik, mint például Magyarország. Ha nem csinálná a hisztit, simán meg lehetne szervezni civilizáltan az egészet. De nem, mi szeretjük kriminalizálni a dolgokat. Nagyokat és súlyosakat mondani, sopánkodni, aztán kapkodni.
Mindez egyébként nem menti fel a magyar társadalmat az alól, hogy mennyire ostoba, előítéletes, gyűlölködő és rendpárti (a szó rosszabbik értelmében). Hát hiszen alig várják, hogy Franco bemasírozzon fehér lovon.
És tényleg boldogok lesznek tőle.

Brix 2015.08.31. 11:24:29

@kisQtya: Az a baj, hogy a nyugat tehetetlen-kártékony politkája előbb-utóbb visszahull majd Magyarországra , így még mindíg célszerűbb ha megteszünk minden tőlünk telhetőt az embercunami megállítása érdekében.

@pervie but hot: Mire Európa feleszmél, hogy radikális lépesek szükségesek, már késő lesz. Nem lesz az a karhatalom , hadsereg, amely a több milliós, katonaviselt , veszítenivaló nélküli, nincstelen , fiatal férfiak tömegét megállítsa
Valójában, válságban van az EU. Még nem is regenerálódott a gazdaság a 2009-es világválság óta, több tízmillió a munkanélküli őskalos , és ehhez akarnak még milliós utánpótlást...A német" zászlóshajó " is bajban van: csökken a középosztály , a bérek stagnálnak, allakbérek a lakásárak dulázódtak néhány év alatt. Az utcákat, a közterületeket ellepték za afrikai/ázsai migránsokl, akik a jobb sorsra várnak...A helyi lakosság türelme fogytán...
Ha ez így megy tovább, polgárháború lesz hamarosan....

Toadwart66 2015.08.31. 11:25:35

@Brix: Nem Brix a helyzet ennél sokkal komolyabb, Itt embereket kel védeni. Európaiakat és bevándorlókat. Ugyanannyi joguk van. Vagy elférünk normálisan egymás mellet, vagy elkezdünk verekedni. Mind a kettőre van esély.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2015.08.31. 11:26:04

@kisQtya: Sajnos pont ezt nem teszi per pillanat senki.
Csak remélhetjük, hogy az EU döntéshozás felnő a problémához és kitalálnak valamit, ami a későbbiekben is gyorsabb reakciót tesz lehetővé.
Ha ez háború lenne, már a német határt ostromolnák a csapatok mire a Merkel éppen csak kinyitná a száját, hogy ez meg mi volt?

Továbbvezetve: nincs más megoldás, csak az EU egyesült államok. Minimum közös hadügy és pénzügy és külügy kell, méghozzá valahol súlyponti helyen: Brüsszelben, Bonnban (szándékosan nem Berlin) vagy arrafelé valahol. Sz@r lesz lemondani az önállóságunkról, de az elmúlt 20 év magyar kormányzati teljesítmény tükrében talán ez a leghasznosabb amit tehetünk. Na most ez, ha egyáltalán elérhető, akkor is 10-20 év.

kisQtya 2015.08.31. 11:28:51

@pervie but hot: Bennem az is felmerült, hogy a hadsereg NEM BEFELÉ, HANEM KIFELÉ vonuláshoz szükségeltetik majd.

A németek gőzerővel "mazsoláznak", mert most éppen erre van szüksége a gazdaságuknak, de egyszer bezárják az aranykaput. (A britek ki se nyitják, a franciák pedig már maguk termelik a mozlimszükségletüket és a terroristákat. A spanyoloknak, olaszoknak maguknak sincs munkájuk, a görögök csődben.)
A menekültstátuszt el nem nyerő tömegeket és a mazsolázás során keletkezett hulladékot valahol ki kell majd vetnie magából az EU-nak. Ezek nem fognak rendezett sorokban távozni innen.
Talán ezért kell fegyveres erőt felvonultatni a határon.

Biztos, hogy van valami EU-szintű sunyiság a háttérben.

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 11:31:39

@pervie but hot:
"Picit több ellenállásra számítottam egy ilyen népvándorlás kapcsán az európaiaktól. "

Nem sokat nyom a latban a zemberek véleménye. És a vezetőktlől mit lehet várni? Junckert senki sem választotta, tehát leváltani sem lehet többségi akarattal. Egy totyogó szerencsétlen vén fax képét mutatja magáról az alkesz

Tanulságos volt a nyilatkozata a menekültügyről. Amikor elolvastam a teljes változatot (a Népszabadság "kihagyta" belőle a legtipikusabb mondatot), akkor arra gondoltam: tudja ez a tata, hogy ő az EU első számú vezetője? Jó lenne most már ezt megmondani neki. Mert az interjúban a Calaisban táborozó migránsoknak aggregátort vivő ottani nyugdíjas bácsit állítja Európa elé példaképnek. Nyugdíjba kéne küldeni Junckert, és akkor ő is mehetne almozni a menekültek után

Brix 2015.08.31. 11:33:00

@törökmonika: " Kétmillió ember fel sem tűnik Európának..." Ha csak 2 millió lenne , az is sok lenne, mert erre sem a munkaerőpiac sem a szociálisrendszer nincs rá felkészülve. Már így is 10 milliók élnek itt afrikából és ázsiábó, akik nem nagyon tudta eddig beiileszkedni a helyi társadalomba.
DE, a legnagyobb probléma , hogy nem lesz vége soha az illegális migrációnak , mert a népességrobbanás és a globalizáció hatásai miattt elképesztő az ember felesleg az afrikai-ázsiai országokban. Csak NIgériában vagy Pakisztánban 180 millióban élnek! Valahol meg kell húzni a határt, ennek az embercunaminak!

Toadwart66 2015.08.31. 11:35:28

@törökmonika: Igen, valójában normális körülményeket kéne biztosítani, hogy ne szoruljanak rá a hiénákra. De most nagyon divatba jött a harcoskodás, mivel a kormány reklámot csinált neki, persze közben nagyon sajnálkozik. Kovács Zoltánt kivéve, mart az észt oszt. Orbánnak az az érdeke, hogy itt tartsa a menekülteket, lehetőleg rossz körülmények között, hátha elfogy a türelmük. Eddig nagyrészt a segítőket és a menekülteket támadták meg. Ezt nagyon nehéz kommunikálni. Belföldön még megy a dolog, de külföldön már nem. Nem lepődnék meg, ha a német ipar szép lassan kezdene kivonulni. Majd megnézzük mire megyünk a "megszállásuk nélkül".

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 11:36:52

@Popeye76:
"nincs más megoldás, csak az EU egyesült államok. "

De nyilván nem két alkoholista roggyant figurával az élen. A többi cézárjelölt semmivel se jobb náluk. Szánalmas paródiája ez a római birodalomnak, nem is fogja kihúzni 4 évszázadig

kisQtya 2015.08.31. 11:39:25

@Popeye76: Nem osztom a társadalmi szerződés KORLÁTLAN kitolásának elméletét. Meggyőződésem, hogy ezzel a modern államok súlyosan visszaélnek.

medium size devil 2015.08.31. 11:40:09

@Trackers: Persze maris beszelek a szentpeterfaiakkal, csak adj egy szamot kit hivjak. Egy egesz falunak nyitva kell tartania a hazat a hatar miatt ezt allitod - szerintem ez baromsag.

Brix 2015.08.31. 11:40:37

@Toadwart66: "Európaiakat és bevándorlókat. Ugyanannyi joguk van. " Nem , az alapvető tévedés! Minden országnak joga van eldönteni, hogy kit enged a területére. A jogok onnantól kezdődnek, ha jogszerűen tartózkodik itt valaki.
A jog megsértésével nem lehet jogot szerezni! Minden fejlett társadalom alapja a magántulajdon. Magyarország a magyar emberek tulajdona , vagyis jogunk van eldönten,i hogy kit engedünk be az országunkba. Minden nemzetállam egy szuverén entitás ( jobb esetben) és ezt nem írja felül a globális jog! Egyelőre még a nemzeti jog fellette áll a nemzetkzözinek!
Magyarország a magyaroké!

medium size devil 2015.08.31. 11:42:52

@kisQtya: A bukott oligarcha vagyonanak atjatszasa a kormanyparti oligarchanak nem annyira ukran sajatossag hanem inkabb orosz. Lasd Magnitskij. Kotelezo irodalom Gereben Agnes.

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 11:45:09

@törökmonika:
"nem menti fel a magyar társadalmat az alól, hogy mennyire ostoba, előítéletes, gyűlölködő és rendpárti (a szó rosszabbik értelmében)"

Szerencsére már itt vannak a nemzetközi felmentő seregek Afganisztánból, Szíriából, Szudánból és más példaadó országokból. Ahol még hírből se ismerik az ostoba, előítéletes, gyűlölködő rendpártiságot a szó rosszabbik értelmében. Ezért is élnek nagy békében ott az emberek mindig

Brix 2015.08.31. 11:46:20

@Toadwart66: Közép-Európa az EU legjobban fejlődő terülte. Nem hogy nem vonunak ki inneni, hanem egyre többen menekülnek ide nyugatról , az afrikai -ázsiai migránsok miatt lassasn élhetetlenné váló nyugati városokból.

kisQtya 2015.08.31. 11:50:07

@Popeye76: Az EU Egyesült Államokkal én TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK, de ezzel az óhajunkkal olyan kisebbségben vagyunk, hogy azt talán matematikailag ki sem lehet fejezni.
Én még a közös hivatalos nyelvet is átverném.
Az az EU, amiben most élünk semmire nem jó, eddig is csak azért pártoltam, mert úgy tűnt, az Európán belül háborúkat megakadályozza. (Sok-sok generáció után enyém az első a családban, amelyik nem élt háborúban.)

Toadwart66 2015.08.31. 11:54:22

@Brix: Csak úgy nyüzsögnek errefelé a német befektetők. A múltkor az egyik kizabálta a hűtőszekrényünket. Mondtam is neki: - Húzzál haza, Günter, aztán otthon nyomorogjál. Múltkor Bécsben szabályos utcai harcba csöppentem bele, tiszta Sztálingrád volt. Le is terítettem három ázsiait, meg tíz afgánt. Mondtam is: Látod, Günter, így kell ezt csinálni. Na menjél már, aztán készülj az Oktoberfestre. Hordhatod majd a söröket a herr törököknek.

DFK 2015.08.31. 11:54:45

@törökmonika: Néhány megjegyzés:
1. nem 2 millióról van szó
2. ők nem beilleszkedni akarnak, hanem minket az ő képükre formálni
3. ezek nem dolgozni jönnek, mindig el kell tartani őket
4. szaporodnak, mint a nyulak
5. ezek a népek nem toleránsak semmivel szemben sem.

kisQtya 2015.08.31. 11:56:46

@Brix: Amiikor Vida Ildikót kitiltották USA-ból, akkor még mindannyian tudtuk, hogy minden országnak joga van megválogatni, hogy kit enged be.
:))))))))

Allanon1 2015.08.31. 11:59:14

Kövérek vagyunk, elhíztunk. Semmi baj, vegyünk új ruhatárat! Még tovább hízunk, kicsit már problémás az agyagi helyzet miatt, de még ha nehezen is belefér a költségvetésünkbe. Tovább hízunk, de már nincs pénzünk új ruhára, majd sírunk mit csináljunk, mit csináljunk. Kevés a pénzünk új ruhákat venni, ez van meztelenül kövéren fogunk meghalni.
Foglalkozzunk minden tekintetben az okozattal és még véletlenül sem az okkal. Foglalkozzunk a menekültekkel, az elhelyezésükkel, de még véletlenül sem azzal ami elől menekülnek. Próbáljunk így úgy úrrá lenni a menekült hullámon és még véletlenül se azzal a 200.000 terroristával foglalkozzunk aki ezt az egészet okozza. Vajon mit csinál a NATO, Obama, Putyin? Hol vannak a békefenntartó seregek? Európa második legnagyobb Török hadereje vajon mit csinál?
Mi is maximum védekezni próbálunk egy olyan helyzetben melynek megoldására semmi alternatívánk nincs (eddig mindig mi emigráltunk kifelé), nincs rutinunk az ellenkezőjének kezelésében.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2015.08.31. 11:59:52

Kedves Blogszerző!

Gondolom amikor becses soraidat leírtad, teljes mértékben ismerted a szabályozást, és kizárólag a tényközlés érdekében ragadtál billentyűzetet, és méltattad a tűzparancs dolgát.

Gondolom azt is mérlegre tetted, hogy a rendőrök is lőhetnek, és lőhettek eddig is amikor a körülmények olyanok voltak...

Ja és lőttek is, elég sok muníciót elpuffogtattak 2006-ban. És azok nem katonák voltak, hanem rendőrök, és kibaszott véletlenül mindegyikről lehullott a nagy tumultusban az azonosító jel...

Ja, hogy azt nem a mostani rablóbanda rendelte el, hanem az előző?

És egy plátói kérdés: Az a sok "migráns" miért a zöld határon akar átkelni? (Ami ugye törvénytelen...) És miért nem a rendes határátkelőhelyen jön hosszú tömött sorokban? Mert ugye akkor nem lenne kerítés, és nem lenne zűrzavar.... és persze nem lenne miért picsognia a libsibolsi hadnak!

kisQtya 2015.08.31. 12:01:53

@medium size devil: Félreértettél. AZ USA-ban, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában elhelyezett bankbetéteket zárolták.

Azt sosem értettem, hogy amíg kormányon lopnak és dagasztják a számlájukat az olgarchák, addig miért nem tesz soha senki semmit?
Amikor megbuknak, akkor zárolják a vagyonukat... Addig nem tudták, hogy állami tisztviselőnek legálisan nem lehet ennyi pénze?

MOCSKOS BANDA A KOMPLETT POLITIKAI ELIT!!!!!

Trackers 2015.08.31. 12:14:56

@Zoltán Szeghő:

Te lemaradtál az elejéről.

Arab-Tavasz kapcsán rémlik valammi ?
Tudod.. MIkor Amerika odament Líbiába, Szíriába, Irakba, ... elzavarni a helyi diktátort.

Eközben felfegyerezte az Iszlám államot, és a diktátor helyett lett 10 törzsi háború.

Ami elől most menekülnek.

hu.wikipedia.org/wiki/Arab_tavasz

kvp 2015.08.31. 12:15:04

Olaszorszag, Milano, a vilagkiallitas alatt, ket hete: Az utcakon es minden koz- es egyhazi epuletnel tollas sisakos egyenruhas katonak orkodnek, eles loszerrel ellatott gepfegyverrel. A tollas kalap valoszinuleg a turistak miatt van, a keramiabetetes golyoallo melleny es a gepfegyver meg a tobbi nem olasz allampolgarsagu latogato miatt. Sok helyen mindenkit megallitanak es teljes ruhazat meg taska atvizsgalas, meg gyerekek eseten is. Az arab es afrikai kinezetu emberek mar alapbol futnak el ha messzirol meglatjak oket. Mellejuk meg a szokasos csendorok tizessevel es neha atmegy a belvaroson egy-egy katonai konvoj terepjarokkal, az egyik jarmuben fent meg bekesen cigizik a toronylovesz. Olaszorszagban sokkal komolyabban veszik a helyzetet, csak kevesbe kommunikaljak a vilag fele, hogy amugy mellekesen nalluk egy ideje mar rendkivuli allapot van.

A vonat egyebkent jo otlet, humanitarius szempontbol is tamogatom. Meg kellene kerdezni, hogy a menekultek hova kivannak menni, magyar befogadoallomasra vagy Ausztria fele. Mindket csoport szamara ingyenes elelmiszer es viz ellatmany mellett biztositani kellene az iranyvonatokat, amikre a segelyszervezetek munkatarsai is felszallhatnanak. Ezek a macedon peldat kovetve a ket hatar es a befogadoallomasok kozott jarnanak folyamatosan, naponta tobbszor. A tobbi pedig az onkentes befogado osztrakok es nemetek feladata. Ezzel nem csak humanista modon allnank a dologhoz, de a menekultek/bevandorlok/jogvedok keresenek is eleget tennenk es lehetetlenne tennek az embercsempeszek tevekenyseget. Tovabba meg veletlenul sem ragadna itt senki aki nem akar itt maradni.

DFK 2015.08.31. 12:17:58

@Toadwart66: Konkrét bizonyítékai a fasizmusra?

különvélemény2 2015.08.31. 12:18:14

"Akinél fegyver van és engedélye a használatához, az lőni fog. Rád, rám, bárkire. Ha úgy ítéli meg."

Tehát az összes rendőr, fegyveres őr, honvéd, TEK-es, NAV-os össze vissza lövöldözik most is?
Ja mégsem... Az az USA.

kisQtya 2015.08.31. 12:19:19

@Trackers: Az arab tavasz liberális sajtóban megejtett idióta ünneplésére jól emlékszem.

Akkor sem bírták megérteni, hogy nem mindenki európai liberális demokrata és abban a kultúrában erre nincs is igény.

Allanon1 2015.08.31. 12:21:33

@Trackers: Ez nem azt jelenti, hogy most nem kell már tennie semmit a NATO-nak mert 4 évvel ezelőtt tett. Mit tesz most az ISIS ellen? Lehet erről is lemaradtam. :)

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 12:25:53

@Toadwart66: szép kis fasizmus, nácizmus, ahol az ellenzék szerveződhet, állami támogatást kap, de lefasisztázza a magyar népet, mert nem rájuk szavaz. Magyarországon csak akkor nincs nácizmus, ha Gyurcsány Fletó van kormányon vagy Bajnai tátog zavartan az internacionálé dallamaira kormányfőként az MSZP kongresszuson.

Ha a Fidesz nyer választást (mert sajnos nem volt jobb alernatíva), akkor az nyikorgó csizmás barnainges nácizmus.

murray 2015.08.31. 12:31:04

20 évvel ezelőtt sorállományú határőr voltam , fegyverrel, tűzparanccsal.

Ak47/ 90 db lőszer. 3 tár. egy év. balkáni háború.

fogalma sincs a cikkírónak mit jelent fegyvert fogni valakire, nőre, gyerekre!
nem is akarok erről többet írni.

egy biztos: 20 éve nem látott ex katonatársaim találnak meg a FB-on , és a ráadásul a 40es barátok és apánk korabeliek közül is csak ezt beszéljük :

"Lehet hogy nekünk is menni kell? "

vasárnap du lerakom otthon a fűnyírót , hétfő reggel IFA plató és vissza a pokolba? hihetetlen

kisQtya 2015.08.31. 12:33:12

Az a baj - amint az idetett kommenteken is látszik -, hogy pártpolitikai, belpolitikai szemlélettel közelítünk a migráns-áradat problémához, így soha, de soha nem lesz megoldás.

bontottcsirke 2015.08.31. 12:40:53

45-kalibertől nem kell félni. Nem sokat fogsz érezni. pláne, ha fejbe kapod.

kisQtya 2015.08.31. 12:42:47

@murray: Belvárosi anyuka unalmában írt valamit.... Nem kell azért komolyan venni.

Az EU nem fog tűzparancsot elvárni Magyarországtól, te pedig nem fogsz lőni, mert megtanultad, hogy a parancsteljesítésre már a nürnbergi perben sem lehetett eredményesen hivatkozni.

Menjenek a migránsok, ahova akarnak, csak itt ne maradjanak.

Toadwart66 2015.08.31. 12:50:34

@DFK: Nem vagyok én bíró. Nem nekem kell bizonyítani semmit. Ezzel az erővel azt is be kéne, hogy nem az. Totálisan bebetonozott káderek, a Párt mindenek felett, a törvények állandó változgatása, a baloldali sajtó ellehetetlenítése, grandiózus, de tejesen felesleges beruházások, kényszermunka alkalmazása, a szegénység büntetése, a rasszizmus támogatása, a kultúra kisajátítása, a korrupció törvényesítése, pártkatonák mindenfele, a TEK féle Shutzstaffel, személyi kultusz, vezér (vezénylő tábornok) senkire nem hallgat, nem tűr ellentmondást. államosítás, most egyenlőre ennyi. De most fogadnak egy törvényt, amivel képesek lesznek felállítani egy pofás kis Geheime Staatspolizei-t, de ha neked szimpatikusabb az Államvédelmi Hatóságokat.

recirkulációs kör 2015.08.31. 12:51:00

A szerző egy ostoba, rémhírkeltő segg, ez elég hamar kiderül.

Te hülye picsa, Magyarországon már KIZÁRÓLAG HIVATÁSOS katonák vannak kb. 10 éve, nem innen-onnan összerántott sorkatonák, hogy egy tizedesnek fogalma se legyen a dolgokról.

Egy ennyire ostoba barom mi a picsáért akar írni, és terjeszteni a faszságait?

recirkulációs kör 2015.08.31. 12:52:17

Egyébként meg lehet befogadni a lakásodba a menekülteket, meg eltartani őket a saját pénzedből, te hülye barom, ha neked annyira fontosak.

pervie but hot (törölt) 2015.08.31. 12:52:27

@Popeye76: konkrétan a németek megmondták, hogy tessék lassítani a beáramlást a kötelezően védett schengeni határon, különben ki kesztek b@szva az EU-ból.
Mivel egy német politikus nem mutathat erőt, rátolta a magyarokra a sz@rt. Esetleg német pénzből lesz pár tízezres menekülttábor építve a magyar pusztába azoknak, akikre a német gazdaságnak nincs szüksége (pedig nennyi IT guru meg orvosprofesszor lehet az illegálisok között...).
Orbán simán építtet majd pár tábort harmincezer menekültnek uniós pénzből, cserébe a német kormány hozat pár autógyárat, befektetést.
A lengyeleknél nagy üzlet a német öregek kiszervezése, szenilis, demens német nyuggert a családja lepasszolja a lengyel elfekvőbe. Magyarország meg kap majd lágereket és muszlimokat egy pár milliárd euróval megfejelve.
Nem olyan vad ötlet. A táborokat úgyis meg kell építeni, ki lehetne rá járni uniós pénzt, mivel elsősorban nem a magyarok miatt van ez a kaki helyzet. Magyarország ütközőzóna, ezért lett felvéve az unióba, a schengeni rendszerbe, hogy felfogja a szemetet, hogy biztosítsa a nyugatiak nyugodt álmát, elvégezve a piszkos munkát. A Habsburgok is ezért tartották anno az uralmuk alatt, hogy az örökös tartományok védve legyenek.

Trackers 2015.08.31. 12:53:24

@murray:

Persze hogy nem tudja.

Bérrettegésért kapja a fizetését, így néha kell ökörséget írnia, mert ez a napi feladat.

De tudja ő is, hogy gáz amit múvel, így önmagát is így aposztrofálta:
"Az ajvékoló fotelértelmiség".

xm95 2015.08.31. 12:53:55

De jo, hogy mar 8 eve elhagytuk azt a szarkupacot, amit magyarorszagnak hivnak.

Toadwart66 2015.08.31. 12:56:29

@pervie but hot: Nem, mondtam már, inkább a falangistákra hasonlítanak. Az ellenzék szerveződését ne emlegesd, mert az nem nagyon van. Látsz valahol valódi ellenzéket, mivel én nem nagyon. Hatalmas erőfeszítéseket tesznek arra, hogy úgy nézzenek ki. De ennyi erővel én is mondhatom magamról, hogy rettenetesen okos vagyok, persze ez nem igaz. :) Egyre hülyébbnek érzem magam, de ez már személyeskedés.

kisQtya 2015.08.31. 12:58:16

Németország nem indít különvonatokat Magyarországra a szír menedékkérőkért, közölte hétfőn a német kormányszóvivő. Steffen Seibert a Twittereren ezt írta:
Nem. Nincsenek különvonatok. Az EU-jog érvényes: Aki Magyarországra megy, azt ott kell regisztrálni+menedékjogi eljárást ott lefolytatni.

A kormányszóvivő arra, a Twitteren megjelent értesülésre reagált, amely szerint Németország budapesti nagykövetségének szervezésében a német állam "chartervonatokkal" szállítja el Magyarországról Németországba a szír menedékkérőket. Az értesülésre a német külügyminisztérium is reagált. A Twitteren azt írták, hogy "tudomásunk szerint kacsáról van szó".

Tehát itt KELL regisztrálni ujjlenyomattal persze, amit nekünk nem akarnak adni és itt kell lefolytatni az eljárást. Aki megkapja a menekültstátuszt, az mehet Németországba, aki nem kapja meg, az marad a nyakunkon.
Érthető Mónika????
Ez a szabály, függetlenül attól, hogy ki a kormányfő és van-e kerítés, vagy nincs.

Minden szír mehet, de nekünk kell megállapítani, hogy szír-e az, akinek nincsenek papírja. Ilyen egyszerű ez. :))))

Toadwart66 2015.08.31. 12:58:55

@Trackers: Milyen bérről beszélsz, Trackers? Kitől kapna a Moni pénzt? Sorostól vagy Fekete Györgytől? Kicsit több komolyságot.

kisQtya 2015.08.31. 13:00:01

@recirkulációs kör: Azért ez nem stílus, hallod-e?

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.08.31. 13:01:49

Monika, épp az a baj, hogy Józsi néninek a haja szála nem fog görbülni, ezért nem tudod meggyőzni semmiről!

Józsi néni majd akkor szalad, és kapkod fűhöz-fához, mikor bejönnek a "felszabadítók", és halomra erőszakolják a fasiszta nőket. Néhai nagymamámat nagyon szerettem, de pl. a halála napjáig nem hitte el, hogy Hitler majdnem annyira lenézte a magyarokat is, mint a zsidókat!

Medgar 2015.08.31. 13:03:59

Kedves Mónika!

Írhatnál ezekről is:
index.hu/kulfold/2015/08/06/majdnem_atert_a_csalaguton_de_elfogtak/

"A férfi hétfőn indult, kijátszotta a francia hatóságokat, majd nekivágott a csaknem ötven kilométeres útnak. A menekült rendkívüli veszélynek volt kitéve, az alagútban ugyanis 140-160 kilométeres sebességgel száguldanak a vonatok.
Nagy-Britanniában ráadásul így már nem is folyamodhat menekültstátusért, mert illegális úton próbált meg bejutni."

A genfi egyezmény vonatkozó része
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900015.TVR

„1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

Toadwart66 2015.08.31. 13:05:57

@kisQtya: Teljes mértékben egyetértek. A nemtetszést normálisan is ki lehet fejezni. Egy nőtől ilyen esetben bocsánatot illik kérni.

kisQtya 2015.08.31. 13:12:14

@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nekem van echte német nagynéném, akit a háború első évében, a svéd követség bébiszttereként ismert meg és vett feleségül a nagybátyám. A nagybátyám elesett, a német nagynéni visszament a svéd követségre dolgozni, a gyereküket pedig a családunk nevelte (gond volt egy pohár tejet szerezni).
A háború után a drága nagynéni kézenfogta az ordító gyereket, közölte vele, hogy garantáltan nem hall többet magyar szót, még hozzátette, hogy Hitlernek igaza volt, "magyar mint czigan" és elmentek Németországba.
Soha többet nem hallottunk róluk, csak akkor amikor nyugdíjasként ideköltözött Magyarországra.
Hitler kiirtotta volna a magyarokat is.

kisQtya 2015.08.31. 13:15:40

@Medgar: Ilyen mélységű ismereteket ne várj.... :(

Netuddki. 2015.08.31. 13:18:35

@Trackers: "Ahol válsághelyzetben nem sajátíthatnak ki földet, nem mehet be a lakásba az adott ország katonasága."

Oszt mikor van válsághelyzet kisfácán? Nem attól van válsághelyzet, hogy a tolvaj, megélhetési, fideszes politikusbűnöző azt mondja. Mert éppen úgy kívánja az érdeke.

Mellesleg már láttunk karón varnyút. Ha éppen megtetszik valakinek a tulajdona és bagóért el akarják rekvirálni, akkor bármikor megtilthatják az országból a kivitelét? Miután valaki jóhiszeműen behozta az országba? Bármire rámondhatják, hogy nemzeti érdek? Inkább pár tolvaj fideszes pillanatnyi érdeke. Azt is tuggyuk kiké...

recirkulációs kör 2015.08.31. 13:20:04

@kisQtya:
Miért, ahogy a blogszerző hülye picsa írt, az stílus?

KUHULIN 2015.08.31. 13:21:06

@recirkulációs kör: A fajtájának "jogosítványa" van rá...

recirkulációs kör 2015.08.31. 13:21:12

@Toadwart66:
Majd ha a hülye picsa bocsánatot kért azért, amit a cikkében leírt.

Aranyi Gábor 2015.08.31. 13:23:31

@törökmonika: Takarodj Izrühelbe, ott oszd az észt a "fajtád"belieknek, mikor kődobáló palesztin kisfiúkkal, találkoznak az illegális telepesek! LÖVÉSED NINCS a dolgok állásáról. Egyelőre...

recirkulációs kör 2015.08.31. 13:23:32

@KUHULIN:
Nekem semmi bajom a zsidókkal, a gondolkodásképtelen hülyékkel van bajom.
Ha zsidók, ha nem.
Ha jobbosok, ha balosok.

Netuddki. 2015.08.31. 13:25:29

@Aranyi Gábor: Érdemes belepillantani eme kiskancsó aktivitásába:
blog.hu/user/925125/tab/activity

Toadwart66 2015.08.31. 13:26:02

@Aranyi Gábor: És még azt mondják nincsenek fasiszták. Itt is van egy, ni.

Aranyi Gábor 2015.08.31. 13:27:13

@recirkulációs kör: Vigyázz, mit beszélsz, mert még beperel holokauszt-tagadásért.... :) Ahhoz kiaszottul értenek...

kisQtya 2015.08.31. 13:28:54

@recirkulációs kör: Nem. Nekem sem tetszik a "lassanmegmagyarázom", meg a "rezscsökkentettJózsnéni" fennhéjázó liberális stílus, de úgy gondolom, annyival különb vagyok, hogy nem nyilvánulok meg így, hanem észérvekkel próbálok hatni. Nem a posterre, mert rá nem lehet...., de itt többen beszélgetünk...

Aranyi Gábor 2015.08.31. 13:30:44

@Toadwart66: Azért mert nem szívelem a globálkuifárokat - vagyunk egy páran - még nem kell eltűrnöm, hogy lefasisztázz, te nyomorult. Miből gondolod, hogy csak a határon fogunk lövetni? Mármint, hogy hol is a határ... Mára eleget rontottad a levegőt, mehetsz az Apró-villába a zsoldodért. De tudod, egy nazarénus zsidó mondotta volt: "A bűn zsoldja a halál."

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.08.31. 13:31:53

@kisQtya: Erről eszembe jut, hogy az amúgy jófej Rousseau azt írja egy helyen az Emilben, hogy egyre kevesebb a szép szőke ember Franciaországban, és egyre több a ronda, barna "szkíta".

Akik itt most habzó szájjal szidják a csóró fekákat meg mórokat, azokat Nyugaton ugyanúgy lenézik a tejfehér francik, fritzek meg norvégok.

Toadwart66 2015.08.31. 13:32:16

@recirkulációs kör: Nem fog. Sokkal keményebb, mint te. Amúgy te sértetted meg. Én is szívesen felpofoználak, ha már anyukád ennyire elhanyagolta nevelésedet.

törökmonika 2015.08.31. 13:33:24

drága, agyhalott kommentelők!
tulajdonképpen miért nem olvastok tovább?
sokkal faszábban lehetne őrjöngeni pl. ezen (amely véleményemben a megnyilvánulásaitokkal most egyszer s mindenkorra megerősítettetek):
torokmonika.blog.hu/2015/08/31/zsigerbol_533

Toadwart66 2015.08.31. 13:33:45

@Aranyi Gábor: Mekkora hülyék vagytok. Micsoda Móka Mikik vagytok ti? Honnan keveredtek ide?

Aranyi Gábor 2015.08.31. 13:36:32

@Toadwart66:
Lófact van ugyanannyi joguk. No, fordulj meg szépen, és kezdjél el ásni! 5 perced van - a sólymok érkezéséig... :)

Toadwart66 2015.08.31. 13:36:35

@Aranyi Gábor: Ennyire szeretsz lövöldözni? Gondolom legfőképpen fegyvertelenekre. Hagyjál már az izmozással, Bubuka. Nem kell meggyőznöd, hogy kemény gyerek vagy. Az írásodból rájöttem. El is hiszem. Te vagy az erősebb, rendben.

recirkulációs kör 2015.08.31. 13:37:55

@Toadwart66:
Ja, felpofoznál, ha nem lennél egy 50 kilós, beszari seggfej.
Aki ráadásul egy agyatlan barom is mellette.

Toadwart66 2015.08.31. 13:38:30

@Aranyi Gábor: Jól van na, hagyd már a poénkodást. Írj érveket, de lehetőleg halálos fenyegetések nélkül. Tényleg felesleges.

Trackers 2015.08.31. 13:38:46

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Aham..
Szóval az a problémád, mint a Mónikának is, hogy nem a Gyucrsány mondja meg hogy mikor van válsághelyzet, hanem az Orbán.
Tetszettek volna választást nyerni !

De megnyugodhatsz.
Lényegesen kevesebbszer fognak ellenzékieket veretni beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, mmint tették azt a demokraták.

Cirka egyszersem.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.08.31. 13:38:48

@Aranyi Gábor: Mi köze Izraelhez a poszternek, aki magyar állampolgár?

Izraelbe tudod, ki rohangál? Az Orbánod spanja, a melegházasságban élő Finglestein! Aki országos barátja a széljobber Netanjahunak!

különvélemény2 2015.08.31. 13:41:26

@törökmonika:

Leagyhalottazni a blogod kommentelőit már zárt osztály kategória.
LOL

A sok agyhalott mind szembe jön az autópályán sztorit mind ismerjük.

recirkulációs kör 2015.08.31. 13:41:50

@törökmonika:
Az hiszem, az agyhalott itt te vagy.
Tisztán látszik, hogy képtelen vagy a gondolkodásra.

Csatos Bambi 2015.08.31. 13:42:24

Addig örülj, te Móni, amíg nem rátok van kilövési engedély.

Trackers 2015.08.31. 13:43:47

@Toadwart66:
"Vagy elférünk normálisan egymás mellet, vagy elkezdünk verekedni."

Jelenleg az a helyzet, hogy az EU-n belül, ahol muszlimok megszálltak már sikeresen városrészeket, ott bevezették a sáriát, és "no go zone"-ákat állítottak fel az öslakos Európaiknak.

Megszaporodtak a muszlim bevándorlók által elkövetett nemierőszakok száma, ilyesmi.
Buzik kiirtásáról prédikálnak a mecsetbe, ...

Kb ennyit a békés együttélésről.

Trackers 2015.08.31. 13:46:05

@Toadwart66:

Nézzünk egy atv-s linket, nehogy elfogultsággal vádold a forrást:

www.atv.hu/kulfold/20150701-saria-az-iszlam-vallasjog
2015 januárjában az eurószkeptikus brit Ukip vezetője, Nigel Farage beszélt arról, hogy több „gettót” is muzulmán csoportok irányítanak mind Nagy-Britanniában, mind Európa más országaiban, mégpedig a saría alkalmazásával. Szavai szerint a muzulmánok tömeges bevándorlása miatt olyan gettók alakultak ki, ahol nem ritka a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés és a nők megcsonkítása. Farage utalt Rowan Williams Canterbury érsek 2008-as nyilatkozatára is, amikor a vallási vezető azt mondta, hogy Nagy-Britannia kénytelen lesz idővel beépíteni a saríát saját jogrendjébe.

Toadwart66 2015.08.31. 13:46:30

@recirkulációs kör: Nem sajnos nem vagyok 50 kilós, amúgy jó lenne. De látom, te igencsak gyorsan felkapod a vizet cimbora. Ne idegeskedj már, nyugi. Abban, hogy agytalan vagyok azért ne legyél annyira biztos. Ha normálisan beszélnél, akkor is mindenki megértené, mit akarsz mondani. Abba gondolj bele, mi lenne, ha valaki a te anyukáddal beszélne így. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem érdemli meg. Annyit akartam csak mondani, hogy nem kell azonnal gorombáskodni, ha más véleménnyel találkozol. Egyáltalán miért olvastad el?

különvélemény2 2015.08.31. 13:47:32

@törökmonika:
Majd, ha nyilvánosan megköveznek az Eurábiai Unió valamelyik főterén, mert nem megfelelően hordtad a burkát, majd én is ezt írom neked:

"így jártál, drágám."

steery 2015.08.31. 13:48:53

Ez a statárium előtti állapot. A kormány még csak kóstolgatja a helyzetet, a leendő diktátorunk próbálgatja a lehetőségeit. Aztán jön a terror, a futkosás, meg a sikoltozás.
(ezt Jeff Goldblum mondta a Jurassic park 2-ben, ha jól tévedek)

A fő gondot mégsem ez jelenti. Ha az, hogy rövidesen eljön majd az az idő, amikor már a katonaság sem tudja megfékezni a népet és mindegy, hány embert lőnek le az utcán meg zárnak dutyiba, az őrjöngés tovább folytatódik. És akkor szépen lehúzhatjuk magunkat a klotyón.

Toadwart66 2015.08.31. 13:51:34

@Csatos Bambi: Figyelj, Bambi. Te mindenkit le akarsz lövöldözni? Mi van itt? Valami pszichopata találkozó? Mindenki lőne ész nélkül, mint egy partizánfilmben. Nyugodjatok már le. Mire menne a világ, ha mindenki ilyen csúnyán lelőné a másikat?

Csatos Bambi 2015.08.31. 13:51:35

@Toadwart66:

"Valójában ez a fasizmus, amikor különbnek érezzük magunkat más embercsoportoknál. "

Ez nem a judaizmus? :D

Csatos Bambi 2015.08.31. 13:53:01

@Toadwart66:

"Figyelj, Bambi. Te mindenkit le akarsz lövöldözni? "

Én senkit nem akarok lelövöldözni, aki AZT TESZI, amit a magyar törvények megkövetelnek.

Toadwart66 2015.08.31. 13:53:38

@Csatos Bambi: Nem, nem. A judaizmus az egy vallás. Mint a kereszténység, meg a buddhizmus. A fasizmus egy eszmeáramlat. Nem egészen ugyanaz.

Toadwart66 2015.08.31. 13:55:25

@Csatos Bambi: Rendben, akkor engem nyugodtan életben hagyhatsz. Véleményt még le szabad írni, azzal nem sértek törvényt.

Csatos Bambi 2015.08.31. 13:57:27

@steery:

"amikor már a katonaság sem tudja megfékezni a népet"

Valamit félreértettél.

Nem a népet kellene megfékezni, hanem a népre rátörő, a hazáját elárasztó IDEGENEKET, akik semmibe veszik a nép hazájában hatályos törvényeket és izomból próbálják terrorizálni meg csicskáztatni a népet.

Tudod, ezt úgy nevezik, hogy honvédelem.

KUHULIN 2015.08.31. 13:59:31

@Toadwart66: Anyád a Török Móni? :)

törökmonika 2015.08.31. 14:00:23

@Csatos Bambi: nem csináltak ezek a szerencsétlenek semmit, a ti zavaros fejetekben van mindenféle, amitől roppantul meg kell védeni magunkat.
a fejetekben lévő zavarral nem tudok mit kezdeni.

Toadwart66 2015.08.31. 14:01:16

@KUHULIN: Na végre egy értelmes kérdés. Nem.

szamaritánus 2015.08.31. 14:02:51

@törökmonika: nem is kell, a tiedben tegyél rendet előbb. vagy tanítsd meg a kis kedvenceidet, hogy nem szarunk a bokorba és nem hajigáljuk szét a szemetünket, mint egy utolsó cigánybanda, és hagyjuk ott, hogy majd a hülyemagyarok összeszedik. ezzel kezdj, utána posztolj.

terrer 2015.08.31. 14:05:18

"Mostantól mindenesetre húzódjunk kapualjba vagy pincébe, ha katonai jármű közelít"

Ennek elment az esze:-o
Ha így megy, lassan akkora diktatúra leszünk, mint az usákok, ugye? Mert ha valakinek sok katonai járműve van, hát azok azok... És tűzparancsuk is van, a világon talán nekik a legtöbb helyen.
Ja, ha fizetett hirdetést hallottunk, akkor visszavonom.

törökmonika 2015.08.31. 14:06:49

@szamaritánus: szépen összefoglaltad e büdös bugris ország neonáci faszfejeinek véleményét és elképzelését a világról, önmagukról és bármiről, gratulálok, csak így tovább, fog ez menni.

KUHULIN 2015.08.31. 14:07:44

@törökmonika: "e büdös bugris ország"
WTF???
Kicsit kezd elszaladni a ló?

törökmonika 2015.08.31. 14:09:41

@KUHULIN: Ezért lenne érdemes kicsit iskolázottabbnak lenni: Ady. De nincs népművelői indíttatásom, csak jelzem a hiányosságodat.

Toadwart66 2015.08.31. 14:11:41

Gyerekek, én már nem leszek katona. Voltam már, mielőtt elkezdtek ezzel jópofizni. Nehéztüzér, buffos. A honvédség ma sincs olyan kondícióban, hogy komoly erőt kifejtsen. Ne akarjátok kipróbálni, nem lenne egészséges dolog. Nézzetek rá Hende kerek fejére, aztán mindenki mentse az irháját. Ennek legalább van valami értelme. Olvassátok el a Svejket. Na megyek, mert dolgom van. Beszélgessetek csak nyugodtan, ésszel, ne lövöldözzetek, meg káromkodjatok.

Toadwart66 2015.08.31. 14:12:17

Olyan hevesek vagytok, mint a profilképem.

KUHULIN 2015.08.31. 14:12:26

@törökmonika: "szépen összefoglaltad e büdös bugris ország neonáci faszfejeinek véleményét és elképzelését a világról, önmagukról és bármiről, (...)"
Ja, hogy ez Ady? :) Tényleg nem vagyok elég iskolázott! :)

Talán, ha idézel, akkor idézőjelet kéne használni, nem?

recirkulációs kör 2015.08.31. 14:14:58

@Toadwart66:
A buddhizmus nem vallás.
Nézz utána.

recirkulációs kör 2015.08.31. 14:16:11

@Toadwart66:
Úgy érted, végre egy kérdés, amit te is képes vagy megérteni.

recirkulációs kör 2015.08.31. 14:17:27

@törökmonika:
"büdös bugris ország"
Akkor mi a faszt keresel még itt?
Húzzál el Izraelbe, nekünk is jobb lesz, meg neked is.

kisQtya 2015.08.31. 14:18:03

@KUHULIN: büdös bugris ország és "Moslék-ország" (ez Karinthy) egyetlen reménye sok millió mozlim vallású bevándorló. Ettől leszünk kulturáltak. :)))))

Toadwart66 2015.08.31. 14:20:05

@recirkulációs kör: Oké. Maradjunk annyiban, nem csak vallás. De ennek most nincs jelentősége. A lényeg az lenne, hogy legalább azt engedjük meg, hogy a németek segítsenek a menekülteknek. A gyerekek és a nők nagy része még amúgy is Görög- és Törökországban van, elég kegyetlen körülmények között. Nem rúghatunk még mi is beléjük egy jót.

recirkulációs kör 2015.08.31. 14:20:35

@törökmonika:
Konkrétan melyik versében is írt ilyet Ady?
Mert nemhogy én nem találok ilyet, de a Gugli sem, pedig az összes Ady-vers fent van a MEK-en.

Szóval lehet, hogy tényleg nem ártana kicsit iskolázottabbnak lenned (ez a helyesírásodon is látszik), mert most kurvára mellélőttél.

recirkulációs kör 2015.08.31. 14:24:35

@Toadwart66:
Maradjunk annyiban, hogy NEM vallás.
Már ha érted a különbséget, amiben nem vagyok biztos ezek után.

Nem rúgunk beléjük, ne jöjjenek ide, mert semmi szükség rájuk.
Én nem akarom eltartani őket, és nem akarok még többet adózni, mert ezeket a menekülteket etetni meg szállítani meg elszállásolni kell, ami ekkora létszámnál éves szinten több százmilliárd forint.

Fizesd ki te, meg a menekültpárti agybeteg haverjaid. Meg vidd haza őket a lakásodra, hogy ne a parkokat szarják meg szemeteljék össze, amitől aztán a közelben lakók kapnak tífuszt vagy esetleg még súlyosabb betegségeket.

A távolból ugatni könnyű.

kisQtya 2015.08.31. 14:30:07

Indexről hoztam
"Osztrák rendőrök a Keletiben, a menekültek most szállnak föl a Bécsbe induló Railjetre
Tizenegykor már elindult egy vonat a Keleti pályaudvarról tele menekültekkel, most pedig egy Railjet indul hamarosan Bécsbe, amire egymás után szállnak fel az eddig itt várakozó menekültek. A peronon érdekes módon nemcsak magyar rendőrök, de osztrák rendőr is áll. Ők nemrég néhány embert nem engedtek fel a vonatra, de amikor odébb mentek, az emberek minden további nélkül felszállhattak. Most néhányan jeggyel a kezükben odamentek hozzájuk, és az egyik rendőr jól hallhatóan azt mondta nekik, go, go, menjetek. "

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy az osztrák rendőr egymással ellentétes intézkedései közül volt jogsértő?

Megengedhető-e európai jogállamban, hogy a rendőr éppen aktuális hangulata szerint alkalmazza a törvényt? Emiatt senki nem aggódik?
Mert a felfegyverzésből esetleg bármiféle jogsértés lehet, itt viszont már megtörtént a jogsértés.... Ez a folyamat senkit nem izgat?

kisQtya 2015.08.31. 14:31:33

@kisQtya: melyik volt jogsértő?

Csatos Bambi 2015.08.31. 14:34:42

@recirkulációs kör:

"@törökmonika:
"büdös bugris ország"
Akkor mi a faszt keresel még itt?"

Nem itt él.

Csatos Bambi 2015.08.31. 14:38:08

@törökmonika:

"nem csináltak ezek a szerencsétlenek semmit, a ti zavaros fejetekben van mindenféle, amitől roppantul meg kell védeni magunkat."

Hát persze, hogy nem csináltak semmit.

De felsorolnék neked pár tételt, amit mégis:

- engedély nélkül léptek be az országba, január 1-től augusztus 31-ig több, mint 150 ezren
- útiokmányok nélkül léptek be az országba
- az államhatárt megsértve léptek be az országba
- nekimentek a magyar rendőröknek
- megrongálták az államhatárt jelző drótakadályt
- illegálisan hatoltak át az államhatárt jelző drótakadályon
- le kellett miattuk állítani a határmenti vasúti közlekedést, mert rátámadtak az utasokra és a személyzetre
- a vaskerítésen át törtek ki egy táborból, ahonann egyébként szabadon kijárhattak
- botokkal felfegyverkezve támadtak a civil lakosságra
- botokkal felfegyverkezve támadtak rendőrökre
- garázdaságot követtek el a táborok területén belül és azon kívül
- életvitelszerűen tartózkodnak közterületeken
- nem tesznek eleget a regisztrálásukat előíró uniós jogszabályoknak
- megtagadták a személyes azonosításukra szolgáló adataik felvételét
- betörtek a határmenti ingatlanokra
- a számukra kijelölt táborok helyett a közterületeken élnek életvitelszerűen
- kezelhetetlen járványügyi helyzetet okoznak azzal, hogy a határmenti falvakban a közterületeken ürítenek
- kezelhetetlen járványügyi helyzetet okoznak azzal, hogy a hatvárosokban a közterületeken ürítenek
- meglopták a határ menti ingatlanok tulajdonosait
- kirabolták a határ menti ingatlanok tulajdonosait (rablás, mivek a tulajdonos jelenlétében szedték össze az értékeket)
- felhasogatták a határ menti gazdálkodók fóliasátrait
- letiporták a határ menti gazdálkodók tavaszi-nyári szántóföldi veteményét
- leszüretelték a határmenti gazdálkodók gyümölcsöseit
- tönkretették a határ menti gazdálkodók öntözőrendszereit
- rendszeres illegális tűzgyújtásokkal égették fel a határ menti gazdálkodók földjeit
- betörtek a határ menti gazdálkodók külterületi ingatlanjaira
- gátolják a pályaudvarok rendeltetésszerű használatát
- korlátozzák az utasok szabad mozgáshoz való jogát
- molesztálják a pályaudvarok és más közterületek környékén a fiatal nőket
- megrendeléseikkel erősítik a nemzetközi szervezett bűnözést

És ez még nem minden. Soroljam tovább is, vagy elég lesz ennyi?

Egyébként ott nálatok az USA-ban, meg Canadában természetesnek veszik és tolerálják, ha vízum és útiokmányok nélkül grasszáló külföldiek szervezett csoportokban efféle cselekményeket követnek el a helyi lakosság, a gazdálkodók és válallkozók, a köztulajdon, a magántulajdon, valamint a fegyveres testületek tagjai ellen?

Szeretném azt olvasni, hogy igen :D

kisQtya 2015.08.31. 14:48:34

INDEX: 2015.08.31. 12:12

ELŐD FRUZSINA 9 PERCE
Az EU soha nem fogja visszatoloncolni a védelemre szorulókat
Ezt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke mondta Franciaországban. A politikus arra kérte a tagállamokat, hogy „maradjanak hűek emberi értékeikhez”.
A politikus Calais-ban beszélt erről, abban a városban, ahol az egyik legsúlyosabb a menekülthelyzet Európában: több ezren élnek ideiglenes sátortáborokban a hivatalos menekülttábor mellett borzalmas körülmények között és arra várnak, hogy valahogyan átjussanak Nagy-Britanniába. Timmermans azt is közölte, hogy az EB további ötmillió eurót (1,6 milliárd forintot) folyósít a francia kormánynak a kialakult helyzet kezelésére. (MTI)

A menekültstátusszal rendelkezőket nem s toloncolhatjuk ki, te ostoba!
Már csak az a kérdés, hogy a beáramló tömegből hányan szorulnak védelemre a jogszabályok szerint és hányak esnek ki a rostán.
Az arányokról szeretnék hallani valamit..... Meg arról, hogy akik nem szorulnak védelemre, azokkal mi lesz???

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.08.31. 14:50:51

@pervie but hot: Milyen érdekes, hogy a németeket egy katolikus osztrák vitte falnak.

Minket meg majd egy református cigány zsidó feleséggel.

Toadwart66 2015.08.31. 14:51:56

@recirkulációs kör: Figyelj, mondtam már, hogy higgadj le. Francnak pattogsz, mint a megriadt gumilabda. Nem albérletet keresnek. Tovább akarnak menni Németországban, Agyatlanul kiperkáltunk 22 milliárdot egy tök felesleges rabsichálóra, Te is barátom meg én is. Olyan sokat nem kérdezősködtek, hogy akarjuk-e? Mint általában semmiről. Köss bele a Mészáros Lőrincbe, vagy a Széles Gáborba, Én már megcsináltam, de letiltottak. Beszélgess el velük udvariasan, hogy mire szeretnéd költeni az adótat. Téged is kivágnak. Sok veszteség mondjuk nem ér vele.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.08.31. 14:54:34

@kvp: Van egy különbség.

Az olaszok nem félnek az idegen kultúráktól, még a pápa sem! Orbán meg lefossa a lábszárát a gondolatra, hogy majd a füstösek átváltoztatják a matyóhímzést.

kisQtya 2015.08.31. 14:54:57

@Csatos Bambi: Bár több ismétlés van a felsorolásodban, az tény, hogy a kijelölt határátkelőhelyen kellene átjönniük , de nem teszik és ezzel eleve törvényt sértenek.
A többi már csak az előzőből fakad.
GYERTEK BE LEGÁLISAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miért dobáljátok el az irataitokat, mért szöktök be a hazámba, ha jóhiszeműek vagytok?

kisQtya 2015.08.31. 14:57:45

@Toadwart66: De törvény szerint nem mehetnek tovább, mert itt kell regisztrálni, itt kell beadni a kérelmet és CSAK ANNAK KEDVEZŐ ELBÍRÁLÁSA ESETÉN mehetnek tovább oda, ahova akarnak. Mit nem értesz ezen?

Toadwart66 2015.08.31. 15:02:05

@recirkulációs kör: "Úgy érted, végre egy kérdés, amit te is képes vagy megérteni. " Ennyivel még valahogy megbirkózok. Van persze egy csomó dolog, amibe belekavarodok. De gondolom van olyan tudományág ,amihez meg te nem értetsz. Igazság szerint a világ nagy részéhez teljesen hülyék vagyunk. Van amihez egy kicsit értünk.. De azért ne bízzuk el nagyon magunkat.

Exploiter 2015.08.31. 15:03:33

@Toadwart66:

"Min? Azon, hogy ennyi ember megy Ausztrián keresztül Németországba?"

Reméltem, össze tudod kötni a pontokat, nem a magyar félen múlik, hogy ezek az emberek nem jutnak tovább. Illetve nem a magyar fél miatt próbálnak teherautókban átjutni a határon, ugyanis azt a határt nem magyarok ellenőrzik éppen. A magyar fél elemi érdeke, hogy ez a tömeg akadálytalanul tovább tudjon haladni a kánaán felé.
Röviden csak ennyi.

recirkulációs kör 2015.08.31. 15:03:58

@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Pedig nem.
Nincs meg benne semmi a vallások jellemzői közül, kivéve, hogy sok a követője.
Se isten, se konkrét viselkedési vagy rituációs célú eljárások (ima stb.), semmi.

Egyszerűen egy elterjedt világnézet.

kisQtya 2015.08.31. 15:09:50

Index:
"Mellettem telefonált egy kalauz a Keletiben, és azt mondta: ennyi emberrel nem hajlandó elindítani a vonatot. A Bécsbe induló Railjeten annyi menekült van, hogy mozdulni is alig lehet. A kalauz azt mondta a telefonban, így nem lehet hozzáférni a tűzoltókészülékekhez sem a vonaton, így az utazás nem biztonságos. Addig nem indul a vonat, amíg ennyien vannak rajta. Az most aligha számít, kinek van jegye és kinek nincs, a vonaton ugyanis ezt lehetetlen ellenőrizni, meg se lehet mozdulni."

Aztán később mégis elindult ez a "nem biztonságos" vonat. Ha kigyullad, hát így jártak....

Úgy látom, mindenhol fellazulnak a szabályok és KÁOSZ van. Kinek jó ez?

Toadwart66 2015.08.31. 15:10:55

@kisQtya: Ha németek regisztrálnák őket, akkor nem. Majd pont a híresen gördülékeny magyar bürokrácia fog szorgoskodni. Karácsonyig sem végeznének, főleg, ha fentről szólnak is nekik. Amúgy meg mindegy, kb, azonos beleszólásunk van a dolgokba. Orbán eddig is minden jogszabályt kínosan betartott? Most meg hirtelen rájött a nagy jogkövető kórság.Legalább a nnyi jogom hagy legyen, hogy elmondjam, micsoda egy gátlástalan gazfickóval hozott össze minket a sors.

recirkulációs kör 2015.08.31. 15:11:11

@Csatos Bambi:
De, sajnos, itt él.

@Toadwart66:
Magyarán valóban csak ugatsz a világba, mint egy idegbeteg kutya.
Köszönjük, Emese!

@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Lehet, hogy nem félnek az idegen kultúráktól, de a menekültekkel nekik is tele van a faszuk jó ideje.

kisQtya 2015.08.31. 15:11:20

@Exploiter: Ezt senki nem akarja látni és érteni.

Csatos Bambi 2015.08.31. 15:13:43

@kisQtya:

"De törvény szerint nem mehetnek tovább, mert itt kell regisztrálni, itt kell beadni a kérelmet "

Pontosabban Görögországban kellett volna regisztrálniuk és ott kellett volna beadniuk a kérelmet az uniós törvény szerint.

Csakhát az Unió nagylelkűen eltekint attól, hogy Görögországot KÖTELEZZE a feladatainak a teljesítésére. Ehelyett a magyarokat mocskolják, mert a magyarok meg akarják tenni, amit uniós tagálalmként tenniük KELL - azaz megakadályozni, hogy a migránsok a zöld határon át, papírok nélkül lépjenek be, és aki belépett, az ne tudja a regisztrációt kikerülni.

kisQtya 2015.08.31. 15:17:46

@Toadwart66: Magyarország KÖTELES védeni az EU határát. Az elég nyilvánvaló, hogy nem ejtőernyővel érkezik naponta többezer menekült.

Nyilván olvastad, amilyen hivatalos nyilatkozatokat fenn belinkeltem.

Itt KELL lefolytatni az eljárást. Ez számon lesz kérve, légy nyugodt.
Szerintem is át kéne utaztatni őket az országon zárt vonatban és kirakni az osztrák határon. A határt csak visszafelé kellene őrizni. De nem lehet.

Hogy mit hazudnak a német és francia politikusok, azzal ne foglalkozz.

A németek megmondták, minden szír jöhet, de hogy ki a szír, azt nekünk kell megállapítani.

Toadwart66 2015.08.31. 15:19:24

Bocs, barátom. Nem tudtam, hogy valami szuperintelligens organizmussal hozott össze a sors. De idegbeteg nem vagyok. Úgy látom neked azonban nem ártana valami kis nyugtató. Keress egy pszichiátert, az majd szépen megoldja a mentális gondjaidat, Nem szégyen az. Pillanatok alatt helyrehoz, csak mondj el neki mindent őszintén.

kisQtya 2015.08.31. 15:21:39

@Csatos Bambi: Azt én nem tudhatom, hogy honnan került ide, de aki átlépte a magyar határt, az köteles a magyar rendészeti eljárásnak alávetni magát. Néhányan átcsúszhatnak regisztrálatlanul Ausztriáig, vagy Németországig, de tömegek nem.
EU határ vagyunk, nálunk kell lefolytatni az eljárást és kész. És annak befejezéséig innen senki nem mehet tovább.

kisQtya 2015.08.31. 15:23:43

@kisQtya: Persze az EU módosíthatna szabályt.... de eszében sincs.

Toadwart66 2015.08.31. 15:24:26

@kisQtya: Tudom ezt harsogja kormány is, de én ezt a kormányt több szempont miatt sem nagyon szeretem. Elég sok disznóságot művelnek az országgal. Az egyik pont az, hogy most ilyen barátságosan tépjük egymást, teljesen ismeretlenül. És valószínűleg feleslegesen. Van,aki simán agyon is lőne, persze csupán jóindulatból, hazaszeretetből. Az, hogy honfitársak vagyunk, nem nagyon zavarná. Eddig azért nem kellett volna elfajulniuk a dolgoknak.

Exploiter 2015.08.31. 15:27:05

@kisQtya:

De vajon miért? A németeknek csak egy szavukba kerülne, megszervezhetnék az átszállítást ausztrián át.
Most erre reggel cáfolják, hogy odavinnének bárkit is.
Ki érti ezt...?

KUHULIN 2015.08.31. 15:31:23

@Toadwart66: Jah! Az semmi, az előző kormány alatt még jobban elfajultak a dolgok... :)

különvélemény2 2015.08.31. 15:33:15

@Toadwart66:

Nem tépi egymás senki, mi itt szórakozunk, az index berak napi 4 bevándorlóseggnyaló bérposztot címlapra, miközben a lakosság bőven fidesz támogatottság feletti része, nem kér a bevándorlókból.

kisQtya 2015.08.31. 15:33:48

@Toadwart66: Igen, látom, hogy neked folyamatosan a kormánnyal van problémád. (Nekem is.)
De azt látnod kellene, hogy BÁRKI lenne a magyar miniszterelnök, akár lenne kerítés, akár nem, Magyarországnak kötelessége védeni az EU határait, az illegális határátlépőket el kell fognia és velük szemben a jogszabályok szerint kell intézkednie: regisztrál, ujjlenyomatot vesz, nyilatkoztat, kérelmet felveszi és annak elbírálásáig a kérelmezőt táborban helyez el.
Ha menekültstátuszt kap, oda megy, ahova akar. Ha nem kapja meg, mert pl. szír, de az ISIS-ben harcolt (ilyen is van ám), vagy albán, de szírnek hazudta magát, akkor kitoloncolhatjuk.

Nem helyes, hogy pártpolitikai kérdésként kezeled ezt az ügyet, mert elhomályosítja a tisztánlátásodat.

kisQtya 2015.08.31. 15:39:24

@Exploiter: Én értem. A németek szeretettel várnak mindenkit, aki jog szerint védelemre jogosult. S hogy ki jogosult erre, azt a jogszabályok alapján a beléptető országoknak kell megállapítaniuk. Aki nem jogosult védelemre, azt már fordíthatjuk s vissza, mert nem fogadják be.
Tehát a németek nem a migránsokat, hanem az azon halmazon belül már kiszűrt menekülteket fogadják szívesen.
Csak a sajtó szinonim fogalomként kezeli és úgy tesz, mintha minden határon áttoluló migráns menekült lenne.
Az a menekült, aki ezt a jogi státuszt hatósági eljárást követően megszerzi.

Toadwart66 2015.08.31. 15:41:01

@KUHULIN: Ez most számomra legyen valami örömforrás? A halálos ágyamon azért ne próbálj megvigasztalni. Majd valamit kitalálok. Vicceket mesélek magamnak, vagy mit tudom én. Zámbó Jimmyt hallgatok teljes hangerővel, hogy gyorsabban végezzek.

Olyan ez, mint amikor egy mester megjelenik az embernél és kétségbeesetten közli, hogy az előző szaki szétbarmolt mindent, az meg az előzőre. Jöhetne már valami keménykezű nő, aki leordítja az egész banda fejét és közli velük: - Uraim, aki itt nekem megpróbál lopni, azt úgy kivágom, hogy még parkolóőr se lesz belőle.

DFK 2015.08.31. 15:43:55

@Csatos Bambi: Akkor meg ne pofázzon bele a dolgainkba (mármint a blogger).

kisQtya 2015.08.31. 15:48:10

@DFK: De azért a véleményét leírhatja...

Exploiter 2015.08.31. 15:50:17

@kisQtya:

Sajnos én is. Viszont ez azt jelenti, hogy a mostani állás alapján nálunk fog feltorlodni a tömeg. Hogy most pesten epp mennyien vannak, az napokon belul a sokszorosara fog emelkedni.
Nagy gond van, ami kvazi azonnal realizalodik majd. De kb tényleg, akar egy heten belul.

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 15:51:33

@kisQtya:
Legnagyobb baj a nagy bajban, hogy Brüsszelből a tehetetlenség hangjai hallatszanak, alternatíva nélkül

Ilyen szánalmas vezetés nem sok volt még a történelemben, aki volt, az meg eltűnt a süllyesztőben az első komolyabb kihívásra. Tény, hogy a teljes alkalmatlanság, látványos töketlenkedés egy idő után elemi erővel dobja felszínre az erős vezető iránti igényt. Ez akár veszélyes is lehet, ha a váltás nem szabályozott formában történik, pl. egy puccsszerű hatalomváltás révén

Toadwart66 2015.08.31. 15:54:59

@kisQtya: Na, rendben kormány kihúzva. De valamiféle humanitárius katasztrófa is van. Azért Aleppó nem egy kőkorszaki kis falu volt. Sokan szenvednek és kegyetlen dolgok történtek velük. Lehetne emberként is bánni velük. Ott dekkoltatni őket a Keletinél szerintem nem a legjobb. Kapkodják akkor magukat az illetékesek, hogy minden gyorsan menjen. A menekülteknek az a legnagyobb gondjuk, hogy a hatóságok a nagy részüket nem tekinti menekültnek, bürokratikusan vissza toloncolják őket. Nézd meg a KSH statisztikát. Olyan is megtörtént, hogy a család egyik fele erre, a másik meg arra mehetett. Én sajnálom őket. Az összeset meg nem fogadhatom be. Hó végén még a saját családomat is alig tudom eltartani. Amit nagyon elszomorítónak tartok, hogy amikor 71 szíriai kegyetlenül meghalt, itt Pandorfnál, sokan örvendeztek. Ez azért arra mutat, hogy a társadalmunkban valami nem stimmel. A szlovákoknál is ment az örömködés, tehát nem magyar sajátosságról van szó. Itt azért csak ki kéne mondani, hogy állj.

hétköznapi libsizmus 2015.08.31. 15:56:12

@Exploiter:
A migráns tömeget a zsarolási potenciál növelésére kell felhasználni. Ha Magyarországot hátrányosan érintő döntések lesznek Brüsszelben, akkor rá kell engedni őket a határra, aztán agyő, oldják meg ahogy tudják

recirkulációs kör 2015.08.31. 16:22:32

@kisQtya:
Csak hát itt nem a véleményét írta le.

Exploiter 2015.08.31. 16:42:47

@hétköznapi libsizmus:

Szerintem ez nem fog menni. Én egy hétről beszéltem, erre tessék:

"Megállították az osztrák-magyar határon a Budapestről Bécsbe tartó, menekültekkel teli vonatot, amelyen csaknem háromszáz menekült utazott - közölte osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője hétfőn délután. Az ÖBB a szerelvény túlzsúfoltságára hivatkozva a magyar rendőrség segítségét kérte.
Az osztrák belügyminisztérium azzal számol, hogy a magyar hatóságok megteszik a szükséges lépéseket. Feltételezhetően a magyar rendőrség a papírok nélkül utazó migránsokat leszállítja és menekülttáborba helyezi el. "

kisQtya 2015.08.31. 16:44:29

@Toadwart66: Ez hosszú lesz.
Valóban humanitárius katasztrófa - Európára nézve IS!!!! Ezért "örvendeznek", ami persze ocsmány dolog, de félnek. (Az a kérdés nem megoldás, hogy de miért félnek, nincs mitől félni, hiszen magad is tudod, hogy nem igaz. Van aki a fasisztáktól fél, van aki a mozlimoktól.)
Az a katasztrófa, hogy ezek az emberek egyáltalán eljutottak Európáig, nem még a Keletig.
Aki tényleg menekült, tehát az életét menti és esze ágában sem volt Európába jönni, csak a kényszer hajtotta, az rosszul érzi magát közöttünk, mert disznóhúst eszünk, alkoholt iszunk, cigizünk és illetlenül öltözködünk.
Ha engem üldözne a fasiszta Orbán, én sem szeretnék Afganisztánig menekülni, inkább Csehországot választanám, ahol hasonló a kultúra és ha rend van, gyorsan hazajutok.
Aki meg gazdasági bevándorló, tehát mi vagyunk a célja, az kegyeskedjék legálisan érkezni, papírjait rendben tartani és beilleszkedni.
Igen, ki kell mondani, hogy állj! Állj, ne gyertek illegálisan Európába, tartsátok tiszteletben a törvényeinket!

kisQtya 2015.08.31. 16:49:21

@Exploiter: Igen, így van. Nem tudjuk, hányan vannak és azt sem tudjuk, hogy kik ők. Ellátni sem tudjuk őket, hiszen a személyük sem azonosított. Egy magánszemély adhat kaját akárkinek, de az állam szerveknek elszámolás kötelezettségük van. Hogy tudsz elszámolni azzal, hogy kiosztottam ma 5000 élelmiszercsomagot..... valakiknek.... Honnan tudjuk, hogy jogosulthoz jutott el a segítség....?
Nem lehet ezt a káoszt tovább fenntartani.

kisQtya 2015.08.31. 16:55:26

@hétköznapi libsizmus: Teljesen impotens banda.
Egyébként a népképviseleti demokráciának ez a legnagyobb átka: a politikusai csak 4 éves választási ciklusokban tudnak gondolkodni.
Senkit nem érdekel, hogy pl. 25 év múlva milyen következményei lesznek ennek az emberáradatnak.

Még a legális migrációhoz kapcsolódó integráció is kudarcba fulladt. Nem lehetett sikeresen integrálni a mozlimokat, a második-harmadik generáció radikalizálódott és még ezt a problémát sem oldottuk meg, de már százezrével érkeznek, eleve TÖRVÉNYSÉRTŐ MÓDON.
Erre milyen választ adunk 2-5-10-20 év múlva?????

recirkulációs kör 2015.08.31. 16:57:18

@kisQtya:
"esze ágában sem volt Európába jönni, csak a kényszer hajtotta, az rosszul érzi magát közöttünk, mert disznóhúst eszünk, alkoholt iszunk, cigizünk és illetlenül öltözködünk"

Ja. viszont a semmittevésért is fizetünk havonta annyi pénzt (mármint nem mi, hanem a németek), amennyiért ott öt évig dolgoznia kellett.
A szomszédos, hasonló kultúrájú országaikban, ahol béke, van, ott ez nincs, dolgozni kell.

DFK 2015.08.31. 17:02:10

@kisQtya: Az nem vélemény, hanem össze-vissza hazudozás volt, alpári stílusban.

Exploiter 2015.08.31. 17:04:59

@kisQtya:

Bizony, ráadásul most az osztrákok pánikolnak, hogy vonatra engedtünk egy tized napnyi embert feléjük.
Ezek tényleg itt fognak a nyakunkon ragadni, lényegében fel lehet készülni a legrosszabb forgatókönyvre.

Remélem a migránsbarátok örülnek a fejleményeknek, sokáig élvezhetik még egyre növekvő számú barátjuk társaságát

kisQtya 2015.08.31. 17:06:24

@recirkulációs kör: Az meg külön érdekes, hogy Merkel napokkal ezelőtt megmondta, hogy a szírek mehetnek. Akkor miért kell a szíreknek embercsempészekkel vitetni magukat?????
Ezt már tényleg nem értem. Lobogtatom a papíromat, hogy szír vagyok és szezám tárulj. Akkor miért illegálisan akarnak menni?????

kisQtya 2015.08.31. 17:08:00

@DFK: Ez az ő blogja, itt így szokta fikázni a magyarokat (sőt, még "ígyebbül"). Ha zavar, ne olvasd el.

kisQtya 2015.08.31. 17:11:00

@Exploiter: Első perctől kezdve ezt kellett volna tenni, ha látják, hogy lepattannak az osztrák határról, akkor nem a kerítés-fikázással lett volna elfoglalva Európa.
Menjenek csak a vonatok. Lassan lehull az álarc Európáról.

kisQtya 2015.08.31. 17:15:31

Index:
SAJÓ DÁVID 27 PERCE
Menekülteket alkalmaz egy hamburgi újság
"Életem Hamburgban" címmel új rovatot indít a német Hamburger Adendblatt nevű újság. Ebben Hamburgban élő menekültek számolnak be az ottani állapotokról és más migránsok helyzetéről. Összesen öt menekültet vettek fel a rovathoz, akik között van:
iraki fizikus
szír bankár
afgán fotóriporter és politológus
és egy eritreai taxisofőr
Az alkalmi publicisták ugyanolyan fizetést kapnak, mint más szabadúszó újságírók."

Már csak egy palesztin agysebész hiányzik. :))))

kisQtya 2015.08.31. 17:21:52

Index:
SZBF 2 ÓRÁJA
Miért lassította a rendőrség a menekültek továbbhaladását a pályaudvarokról?
Kérdezi a Demokratikus Koalíció. A párt Pintér Sándor belügyminisztertől szeretné megtudni: ki a felelőse az érvényes vonatjeggyel rendelkező menekültek feltartóztatásának, ki adott erre utasítást a kormányból? „A DK szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőrség szervezetten hozzájárul a kormány belpolitikai érdekeinek érvényesítéséhez és szánt szándékkal megnehezíti a menekültek Nyugat-Európába utazását” – írták. (DK)

Tehát a DK úgy értelmezi, hogy az érvényes vonatjeggyel rendelkező személy eleve jogosult utazni: akkor is, ha nincsenek okmányai, akkor is, ha körözött bűnöző, ha van jegye, akkor menekült és kész, ennyi.

És ezek akarnak kormányra kerülni?????

Sírok. .....:(

kisQtya 2015.08.31. 17:23:34

@Exploiter: Különösen azok a migránsbarátok örvendezhetnek, akik nem itt élnek. Én viszont a "Pápatér" mellett lakom.

kisQtya 2015.08.31. 17:36:47

Index: Elfáradtak
A MigSzol Halas a Facebook oldalán jelentette be, hogy a mai nappal felfüggesztik önkéntes munkájukat, amit a kiskunhalasi vasútállomáson végeztek a menekültek megsegítése érdekében.

Azt hitték, jó kis nyári móka lesz. Nem, ez nem az. Gondolom, végre ők is rájöttek, ideje lesz kifarolni a nagy lelkesedéssel elkezdett hülyeségből.

kisQtya 2015.08.31. 18:12:34

Index:
DULL SZABOLCS 9 PERCE
Merkel megsimogatta a magyar kormány fejét
Németország nagyra becsüli, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket, a menekültügyet szabályozó Dublin III. rendelet alkalmazásától pedig nem térhet el, és ezt már a magyar kormány tudomására hozta - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben.
Angela Merkel sajtótájékoztatón a Magyarországra érkezett szíriai menedékkérőkkel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, "nagyra becsüljük, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket", írta az MTI. Hozzátette, hogy nem minden uniós tagország teljesíti ezt a kötelességét, Magyarország viszont "teljes mértékben" eleget tesz a regisztrációt előíró szabálynak.
Kifejtette: "bizonyos zavarodottság" alakult ki annak révén, hogy egyes tartományok változtatásokat sürgetnek a szíriai menedékkérőkkel kapcsolatban, a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) pedig úgy döntött, nem él azzal a lehetőséggel, hogy a szíriai menedékkérőket visszaküldje abba az uniós tagországba, ahol beléptek az EU területére.

Köszönjük. Már csak azt kell megállapítanunk, ki a szír.

kisQtya 2015.08.31. 18:15:15

A nem szíriaiakat természetesen visszaküldi abba az uniós tagországba, ahol beléptek az EU területére.

Exploiter 2015.08.31. 18:26:53

A szlovákok küldik vissza őket. Abba az irányba ezután már célszerű lenne szervezetten terelni a népet. Pukkasszuk ki az álszent lufit.

Exploiter 2015.08.31. 18:28:08

Találó a poszt első sora.

"Mert fölösleges ijesztgetés volt, igaz?"

Csatos Bambi 2015.08.31. 18:49:31

@kisQtya:

"Köszönjük. Már csak azt kell megállapítanunk, ki a szír."

Nem nekünk kell kideríteni, hogy ki a szír, ki nem szír, hanem annak kell igazolnia a szír állampolgárságot, aki azt állítja magáról, hogy szír. Feltéve, hogy tovább szeretne Merkel anyóhoz menni.

Magyarország nem osztogathat puszira szír állampolgárságot, nem is vélelmezheti, és a szír népességnyilvántartás adatbázisaihoz sincs hozzáférése.

Úgyhogy az igazi szírek vagy villámgyorsan megtalálják az útlevelüket, vagy besétálnak a legközelebbi szír külképviseletre, és kikérik a személyazonosításra alkalmas dokumentumot az útlevelük helyett.

A nem szírek meg villámgyorsan elhúzhatnak vissza Szerbia felé, mert Magyarországon nem túl sanszos, hogy letelepedhetnek, és gondolom, nem akarnak életük végéig egy sátortáborban dekkolni kegyelemkenyéren.

Csatos Bambi 2015.08.31. 19:09:41

@Exploiter:

"Ezek tényleg itt fognak a nyakunkon ragadni, lényegében fel lehet készülni a legrosszabb forgatókönyvre."

Akinek nincsenek útiokmányai, azoknak két lehetőséget kell adni: vagy elhúz vissza a zöld határon Szerbia felé, vagy egy zárt táborban kényszerül várakozni, amíg meg nem találja az útlevelét.

kisQtya 2015.08.31. 19:56:22

Index: Azonban azokat a menekülteket, akik érvényes schengeni vízum nélkül akarnak továbbutazni, várhatóan visszaküldik Magyarországra.

Aki menekült státuszban van, azt nem küldhetik vissza.

kisQtya 2015.08.31. 20:00:05

@Csatos Bambi: Ne hülyéskedj már. Akinek lebombázták a házát és odavesztek az iratai (tehát ő tényleg menekült!!!) azt nem lehet azzal baszogatni, hogy adja elő az útlevelét.
Képzeld magad hasonló helyzetbe!

kisQtya 2015.08.31. 20:04:18

Egyébként nem tudom, van-e itt szír külképviselet egyáltalán.

Medgar 2015.08.31. 20:21:42

Mónika szar került a ventilátorba:

A rendőrség közlése szerint azokat, akik Ausztriában kérvényezik a menekülteljárást, a hatóságok látják el információval. Azonban azokat a menekülteket, akik érvényes schengeni vízum nélkül akarnak továbbutazni, várhatóan visszaküldik Magyarországra. Eközben néhány tüntető jelent meg a bécsi Westbahnhof pályaudvar körül, akik az Ausztriában uralkodó menekülthelyzet miatt tiltakoztak. (MTI)

innen: index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/

Számoljunk: 150 000 határsértőt elfogtak, ebből lelépett kb 140 000 tehát nincs érvényes schengeni vízumuk. Vegyük ehhez a többi pár tízezret akit nem sikerült elkapni.

Őket az osztrákok visszatoloncolják + Merkell ma finomított az álláspontján, mégsem kap minden "szír" menekült státuszt+ a britek sem engedik be a határsértőket lásd az ez előtti kommentem.

Arról nem akarsz írni hogy ezzel a 250 ezer emberrel mi lesz?

recirkulációs kör 2015.08.31. 21:05:51

@Medgar:
Arról nem akar, mert ahhoz egyrészt agy kellene, hogy gondolkodjon rajta, másrészt meg nem lehet hazudozni, mint minden cikkében eddig.

kisQtya 2015.08.31. 21:42:30

@Medgar: Merkel hol finomított az álláspontján? Én nem tudok róla.

kisQtya 2015.08.31. 21:53:46

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/ha_nem_tudja_hogy_mitol_menekulnek_a_szirek_nezze_meg_ezt/

Barbika megint liberális módra hülyének néz mindenkit.

Kedves Barbika! Nem azt nem tudom, hogy mi elől menekülnek a szírek, hanem azt nem tudom, hogy szírek-e azok, akik itt árkon-bokron illegálisan "menekülnek" annak ellenére, hogy Merkel megmondta, a szírek mehetnek.
Ha a szírek gond nélkül mehetnek, akkor mért embercsempészekkel vitetik magukat kemény euroszázakért?????
Ezt magyarázza meg nekem valaki.....

Medgar 2015.08.31. 22:33:15

@kisQtya: Ma nyilatkozta, hogy nem pontosan úgy értette, hogy minden szír menekült státuszt kap.

steery 2015.08.31. 23:05:51

@Csatos Bambi: Nem értettem félre semmit. A nép alatt a népvándorlókat értettem. Bocs a rövidítésért.

kisQtya 2015.09.01. 00:01:42

@Medgar: Azt nyilatkozta, hogy szinte minden szír menekültstátust kap és Németország nem küldi vissza a menedékeljárás lefolytatására azokat, akik itt regisztráltak, hanem átvállalja a menedékeljárás lefolytatását.
Azt nem mondta, mi lesz azokkal, akik nem kapják meg a menekült státuszt, de azt tudjuk: visszaküldik ide, ahol regisztráltak.
Már csak az a kérdés, hány valóban szír, afgán, stb. volt a migránsok között.
Reménykedjünk, hogy mind státuszt kap.
Persze a szírek félreértették a dumát és emiatt nem akartak együttműködni a magyar hatóságokkal, de ilyesmiről a liberális média nyilván nem fog beszámolni.

kisQtya 2015.09.01. 00:03:32

Gyanítom, azért vállalja át Merkel a menedékeljárást, mert így tudnak "mazsolázni". Én is ezt tenném a helyében.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.09.01. 01:58:54

@recirkulációs kör: Pedig pont ez lenne a lényeg, hogy ne képzelje már Orbán, hogy rajta kívül senki nem tudja megtanulni az angolvécé használatát!

Ő mit szólt volna, ha annak idején nem mutatják meg a nagyapjának, arra hivatkozva, hogy román??

Csatos Bambi 2015.09.01. 10:16:38

@kisQtya:

"Akinek lebombázták a házát és odavesztek az iratai (tehát ő tényleg menekült!!!) azt nem lehet azzal baszogatni, hogy adja elő az útlevelét."

Érdekes, hogy a pénzüket meg a bankkártyájukat maguknál tudták tartani, de az irataikat nem?

Ha te háborús helyszínen élnél, és tudnád, hogy a házadnak bármikor annyi lehet, te nem tartanád MINDIG magadnál az irataidat?

kvp 2015.09.01. 11:31:36

"Érdekes, hogy a pénzüket meg a bankkártyájukat maguknál tudták tartani, de az irataikat nem?"

Na most akinel van bakkartya az tudja igazolni magat, mert azokon van ellenorizheto nev, a kartya szama alapjan orszag es az alairas egy jo biometrikus azonosito. Csak eppen a jelen EU-s torvenyek miatt ezt nem lehet ellenorizni.

Egyebkent a nemetek azt tudjak, hogy aki nalluk sem kapja meg a menekultstatuszt, azt Magyarorszag is kitoloncolja. Hogy hova? Ahonnan belepett (Romania, Szerbia, stb.), de jellemzoen meg azelott visszamennek Nemetorszagba, mielott erre lehetoseg lenne.

Jelen esetben ket ut maradt, vagy korbetekerjuk magunkat szogesdrottal es kikepunk a schengeni rendszerbol vagy atengedunk mindenkit, amig az Osztrakok loni nem kezdenek a menekultekre. Mivel ez nem varhato, ezert marad az atengedes, amit erdemes lenne szervezett modon, hatartol hatarig lebonyolitani, mert ez nekunk sokkal olcsbb es jobb lenne mint kuzdeni az EU-val es a menekultekkel is. Humanitarianus szempontbol is jobb lenne, csak az EU-nak lehet rossz hosszutvon, de az mar az o bajuk, ha igy dontottek. Legkesobb az Europai Iszlam Allam kikialtasakor eszbe fognak kapni, ha pedig ez elmarad, akkor nekik lesz igazuk. Jellemzoen a bevandorlok radikalizalodasa 1-2 generacio, tehat 16-32 ev, ami meg eleg messze van.
süti beállítások módosítása