Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

A nagyszülők dolga

2016.10.25. 00:15 | törökmonika | 2 komment

idosek-vilagnapja.jpg

 

Mert mi a nagymama dolga például?
Nyilván, hogy süssön fincsi sütiket, szobahőmérsékleten kössön és cuki meséket mondjon, jól lecsessze a szülőket, ha nem elég megértőek, üljön az ágyunk mellett, ha a szüleink épp nem érnek rá, mi pedig lázasak vagyunk, aztán meg el is lehessen neki mesélni mindent a konyha sarkában, amit másnak nem, és akkor ő is elmeséli majd, hogy 37-ben, amikor a Holdvilág-ároknál beleborultak egy fiatalemberrel az árokba...
És mi a nagypapa dolga?
Rengeteg. Először is biztosan megmutatja a féltve őrzött szerszámkészletét, a könyvtárát vagy az ügyes trükköket a ház körül.
Összenevet velünk, amikor valami csibészségen kapnak a szüleink, és talán még abban is segít, hogy kell levenni a lábáról a kiválasztottat.
Ha megkérdezzük a másodfokú egyenlet megoldóképletéről, feltolja a szemüvegét a homlokára és vágja, ahogy a matektanár soha. Vagy a kezünkbe nyomja az Obádovicsot.

A nagyszülő az olyan, hogy már van türelme, feltétel nélkül szeret minket, és már rég nem ideges attól, hogy mi lesz holnap, mint a szüleink, mert ugyan mi lenne.
A nagyszülő az olyan, hogy jókat lehet vele nevetni, aztán vagy ők alszanak el tévézés közben, vagy mi, de valaki biztosan betakarja a másikat.
A nagyszülő megnyugtatja a szüleinket, hogy nem kéne olyan nagyon pattogni egy bizonyítvány miatt - vagy mutassák meg az övékét?!
A nagyszülő az olyan, hogy ha megkérdezzük, akkor picit elréved, de elmeséli, hogy s mint volt a háborúban, vagy '56-ban, '89-ben - és megnyugtat, hogy ne aggódjunk, nagyon fog vigyázni ránk mindig, bármi történjen.
A nagyszülő olyan, hogy biztosan van a kamrában azért egy kis tartalék liszt, cukor, gyufa, tejpor.
A nagyszülő az olyan, hogy vág az agya, mint a borotva, ha el volnánk tévedve kicsit a nagypolitikában, bár hosszan, de tutira megmondja, mi a pálya.
A nagyszülő olyan, hogy tudja, miért kell vagy nem kell csinálni dolgokat - vagy a saját kárán tanulta meg, vagy neki is elmagyarázták a nagyszülei.

A nagyszülőnek egészen biztosan nem szerepel a munkaköri leírásában, hogy a másik nagyszülő gyerekét megüsse, rugdossa, ordítson vele. Nem csapja sem kézzel, sem zászlórúddal arcon, nem küldi el a kurva anyjába és nem hörög artikulálatlanul.

Aki mégis így tesz, nem érdemli meg a nagyszülő kitüntető címet.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr6011836303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2016.10.25. 21:18:08

Nyilván nem nagyszülői minőségükben jártak arra. Az emberek az életük során többféel szerepet is betöltenek, szimultán, nyilván te is ismered a legkézenfekvőbbeket mint anya, feleség, háziasszony, dolgozó nő, hát ezek most pont a felháborodott orbánrajongó szerepet játszották. Bár gyanítom, hogy nagyszülői szerepben sem éppen ilyen idilliek, mint ahogy ítt leírod.

2016.11.05. 19:30:53

Én nagyon kedvelem az időseket. Bölcsek, nyugodtak, rafináltak és megvannak a saját kis játékaik. Szerintem ők egészen máshogy látják a világot mint a gyerekeik. Mint ahogy a gyerekeknek is külön kis világuk van, úgy az időseknek is. Tele vannak jobbnál jobb történetekkel és tapasztalatokkal.
süti beállítások módosítása