Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Feljegyzések a pelenkázó mellől 18. - Sakáltanya

2017.12.04. 21:53 | törökmonika | 2 komment

adel_dani_szinkron.jpg

 

Ahogy nőnek a dedek (konkrétan megduplázták már magukat - ez nem azt jelenti persze, hogy most négyesikrek), nő a hangjuk is.
Nem állítanám, hogy nem kell idegrendszer a folyamatos koncerthez.

Amikor megy a műsor, persze az ember az első két órában végignézi a kötelezőket, pelus, ruha, kaja, nincs-e csípés, beszorult-e valami valahova satöbbi, aztán két óra után úgy dönt - már ha rutinos - hogy tudod mit, nekem is volna miért ordítanom, mégis megállom (némiképp).

És olyankor az ember nosztalgikus mosollyal leül tévét nézni vagy olvasni.

Közben felidézi, mennyi rendkívül okos tanácsot kapott már és kap a mai napig is.
Volt anyósom, akit nagyon szerettem - ez nem volt kölcsönös - ilyenkor, hiszti time-ban mindig elmondta, hogy biztosan nem eszik eleget az a gyerek.
Apósom, akire a fentiek nem vonatkoznak, buzgón rákontrázott, hogy kéne már valami rendeset adni a gyereknek, továbbá miért nem szobatiszta még, és egyébként fáj a hasa, miközben jön a foga. Ennyi idős gyerekeknek öt óránként kellene ennie, de a felnőtteknek három óránként. Nyilván rossz a babakocsi, mert gondatlan anya vagyok, amúgy meg ki kéne tenni őket a szabad levegőre, de egyébként meg felelőtlen vagyok, mert még megfázatom a gyereket, ha kivágom a hóra, ahogy egyébként a terveim között most éppen szerepel. Orvosságot nem szabad adni, na de viszont és ellenben azonnal adjak valami orvosságot, mert nyilvánvalóan a végét járja a szerencsétlen, hogy ennyire ordít.
Felvenni nem szabad, ha sír, de milyen szívtelen vagyok, ha akár két percig is hagyom bőgni.
Cumit nem szabad, míg ellenben ha az ujját szopja, akkor azt csípős paprikával kell  bekenni...
Ennyi idősen át kell aludnia az éjszakát! (Neki tetszett már szólni? És apuka soha nem megy pisilni éjjel? Mert visszazavarom!)

További rokonok szintén elmondták, hogy oltsam le vagy gyújtsam fel a villanyt, porszívózzak vagy maradjak teljes csendben, piros dekorációt tegyek fe vagy kéket, szóljon a zene, de inkább ne - és lehetőleg mindezt így egyszerre.
Hanyatt kell fektetni vagy hason. Esetleg oldalra. (A fejreállítás csak az én terveim között szerepel...) Mindezt természetesen szintén egyszerre.
A pelenka akkor az igazi, ha a saját kezemmel mosom a patakban éjfélkor, lehetőleg fagyban, mert ők is úgy csinálták. De egyéként meg miért nem vagyok képes venni ezekből a modern dolgokból, mit sajnálom rá a pízt.

Ja, meg hogy háziállat nem lehet a lakásban, viszont kell a gyereknek háziállat, akit simogathat.

Ezt rendkívül fennsőbbségtelien tudták velem közölni.

Egy kisgyerekes anyuka adjon magára és ne lehányt pizsamában jöjjön-menjen, viszont milyen isten ellen való vétek már, ha elmenne valahova, például fodrászhoz.

A lényege úgyis minden szíves közlésnek az volt, hogy ők jobban tudják, míg viszont én egy szar anya vagyok.

Itt minálunk, a sakáltanyán közben persze zajlik az élet, de ez nagyjából senkit nem érdekel. Volt anyósomat például azért nem, mert már rég elváltam tőlük, továbbá ő már meg is halt (de nem ezért), volt apósom meg kit érdekel, mondja a baromságait annak, aki meghallgatja.

Ja, továbbá nem az ő unokáik, de az anyósomat ez már nem érinti, a volt apósom meg az unokái nevét sem tudja már felsorolni, csak az okosságait a harmincas évekből.

És amikor az ember már azt gondolja, hogy kellőképpen felkészült, jön a Csodapasi, az ikrek apja, és közli teljesen magabiztosan, hogy azért sír a gyerek, mert éhes. Az új anyósom meg azt, hogy hanyatt fekve kell etetni egy gyereket :)

És én még azt gondoltam, nem érhetnek meglepetések :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr4713429671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimi8 2018.01.26. 08:19:15

Az én igazán szeretett apósom a szomszéd szobában "alvó" ikrek rövid fülelése után: Nem sír valamelyik? én: De. Ő: és nem zavar? Én: nem.
süti beállítások módosítása