Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • nana41: Az én nagylányom és a legifjabb gyermekem között 20 év korkülönbség van. És nagyon örülök a nagy u... (2017.09.21. 17:37) Feljegyzések a pelenkázó mellől 1.
  • talalom: Ennél már csak az a gézanéni, bözsibácsi a jobb, akinek, ha azt mondod "2x2=4", közli: nekem az a ... (2017.09.11. 10:19) Az ember alapvetően udvarias...
  • talalom: Duplaxiiii!Nekem jobb módszerem van a zugárusok ellen - semmi kutya, fegyver, fenyegetőzés: megkö... (2017.08.25. 11:24) A bionáci
  • Dzsungelnyúl: Minden szavaddal egyetértek, Mónika. Jókai Anna a Tartozik és követel-le indult, abban még volt ... (2017.08.01. 11:16) Nekrológ - Jókai Anna
  • talalom: @jó az arab gyerekeknek mert homokozhatnak: Legyen egy jó napja. Az a légy pont úgy zümmög a nyito... (2017.07.10. 16:42) Legyünk

Tanácsok a házi ezüst tisztításához

2017.07.12. 23:59 | törökmonika | Szólj hozzá!

seuso.jpeg
 
Ha már a megfelelő helyre került az ezüstnemű, azaz haza, gondoskodj a megfelelő tisztításáról is, mielőtt tálaltatsz vele az illusztrisabb vendégeidnek.
E célból költsd fel már pitymallatkor a lusta cselédet, különben elkanászodik.
Közben persze legyen gondja a fogadóterem és a disznóól kitakarításra is - de ez nem mentheti fel őt a kötelességei alól.
A házi ezüst tisztítására sokféle módszert ajánlanak - sütőpor, ecet vagy szidol ugyanúgy megteszi -, lényeg, hogy serényen járjon a cseléd keze, dörzsölgesse csak, akár órák hosszán át is, míg megfelelően nem ragyog. Nem a cseléd, hanem a házi ezüst.
A fogadás előtt a cseléd tisztálkodjon meg, vegyen frissen keményített ruhát, köténnyel, abban hordja fel az étkészletet az asztalra.
Ha eltéveszi, hogy jobbra kanál, balra kés, kiérdemel egy pofont.
Nekünk egyébként mindegy, mert úgyis kézzel esszük a birkapörköltet.
A fogadás fényét jelentősen emelheti, ha megfelelő szőnyeget boríttatunk a fogadó padlatára, egy barátunkat pedigleg megkérhetjük, hozná már át egy kis időre falunkra akasztani azokat a képeket, amelyeket ő maga szokott kölcsön kérni, kifinomult úriember lévén.
Szivarainkat, spanglijainkat mindig az arra legcélszerűbbnek látszó házi ezüstön nyomjuk el.
Beléköpni viszont csak az öblösebbekbe ildomos.
Az estély végeztével a cseléd serényen szedje le az asztal, ne koccanjon tányér és serleg.
Iparkodjék vele ki a konyhába, ott azonmód álljon neki a megtisztításának.
Ha egyetlen szem makulát találunk rajtuk ellenőrzéskor, penderítsük ki a háládatlan nőszemélyt.
Távozásakor gondosan számoljuk meg az ezüst kiskanalainkat és ellenőrizzük ennek a csalfa némbernek a bőröndjét.
Ha így járunk el, még sokra vihetjük az életben.
 

A bejegyzés trackback címe:

http://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr6612660297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.