Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • törökmonika: @Lavinia Pinkerton: Írtam volna ilyet?! Nem írtam. (2017.04.25. 14:03) A bácsi, akivel összevesztem a parkolóban
  • jatekparti: Ajánlok Nektek egy igazán egyedi játékot gyerekbulira! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai k... (2017.04.10. 10:24) Szervezzünk gyerekbulit!
  • kisa: Ez meghatóan szép visszaemlékezés, kívánom, hogy gyerekeid gyerekei is találjanak méltó funkciót P... (2017.04.10. 09:25) Az öreg Pfaff
  • na bakter: Móni ne találok szavak ezen húzásokra ismerlek tudom hogy nem posztolsz ezen a téren badarságokat ... (2017.03.23. 18:15) Nekrológjaimhoz
  • koala kóla: cigányt már fogadtál örökbe? mert migrisimogatás előtt cigánysimogatás volt a szakmád, azért kér... (2017.03.23. 15:27) Kismigráncs

Kismigráncs

2017.03.22. 07:16 | törökmonika | 11 komment

menekult_gyerekek.jpg

 

 

Mi is úgy gondoltuk, sokakkal együtt, hogy átmenetileg (de akármeddig is akár) szívesen befogadunk családjuktól elszakadt, menekült gyereket, gyerekeket.

Ahol négy elfér, ott elfér öt vagy hat is.

Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy a cél, hogy mihamarabb újra a családjával lehessen.

Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy akkor majd nagyon fogunk sírni, amikor elválunk – meg a boldogságtól is, hogy érte jött az anyukája, apukája, és összeölelkeznek végre.

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy nem beszéljük egymás nyelvét. Mondjuk, ahol most vannak, ott sem beszélik egymás nyelvét a felügyelőkkel, de az más, biztosan.

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg traumán ment keresztül a kisgyerek, és meglepő reakciókat mutathat. Nyilván soha nem múlik el nyomtalanul, hogy keresztülszeltek ennyi országot, szabadban aludtak, menekülniük kellett, szétbombázták a házukat, hogy eg igen ellenséges ország fegyenctáborában köthessenek ki – és még a szülők is eltűntek.

Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy semmi másra nincs most szüksége, hogy végre egy kicsit biztonságban érezhesse magát az a kisgyerek, bekuckózhasson, magához szoríthasson egy macit és ezen a hülye nyelven, ami a magyar, valaki duruzsoljon neki, míg el nem alszik.

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy nem adunk neki akármit enni, mert tiszteletben tartjuk a szokásait és az esetleges hitét.

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy semmit nem fog érteni a körülvevő világból egy darabig.

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy dührohamai, sírógörcsei, esetleg agresszív reakciói is lehetnek ijedtében.

És nagyon örülnénk neki, amikor először visszamosolyogna ránk, akár hetekkel később is. Amikor együtt néznénk hülye rajzfilmeket. Amikor megfoghatnánk a kezét, és együtt mennénk el a boltba. Amikor először fogadná el a jóéjtpuszit. Amikor először nem sírna fel félelmében éjszaka. Amikor mondana valamit, és nem értenénk, és akkor először nekirugaszkodna, és mondaná az én nyelvemen is – mi is megpróbálnánk az ő nyelvén, hogy kicsit otthonosabb legyen neki.

És amikor majd elmegy, mert remélhetőleg előkerülnek élve a szülei, rokonai, tudnánk, hogy a világ szebb lett és mosolygósabb.

De nem lehet, mindezt nem lehet, mert a magyar törvények roppant szigorúak.

Mi, akik nagyon szívesen és felelősséggel vigyáznánk menekült kisgyerekekre, míg nem rendeződik a helyzetük, a magyar törvények szerint nem vagyunk alkalmasak erre a feladatra.

A magyar törvények nem szeretik a kismigráncsokat.

Igaz, minket se.

A bejegyzés trackback címe:

http://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr8812360779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

DFK 2017.03.23. 13:25:09

Érdekes, a kismigráncsnak tiszteletben kell tartani a hitét; nem úgy, mint a keresztényekét (ld. disznóvérrel bekent feszület, mint művészi alkotás), ugye?
Aztán majd a második, harmadik generációjuk a kismigráncsoknak úgy dönt, autóba ül és elgázol néhány hitetlent.

felső határ nincs 2017.03.23. 13:26:25

-nánk, -nénk

el is költözhetsz palesztínába sőt meg sem kell írnod

Jakab.gipsz 2017.03.23. 13:30:02

Nem csak Sárika, Mónika is kicsikét butácska és igen, nincs tisztába vele.

Medgar 2017.03.23. 13:40:54

És hány ezerre tetszett gondolni?

VT Man 2017.03.23. 13:57:56

"Igen, tisztában vagyunk vele, hogy nem adunk neki akármit enni, mert tiszteletben tartjuk a szokásait és az esetleges hitét."

Na igen, inkább haljon éhen, minthogy disznót egyen. Logikus.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.23. 14:07:48

A kis arab tehát itt nem antiszemita, csak palesztínában? Ezért csak a ti országotokban szabad rá lőni, a mienkben nem, Mauni?

gfvwfq 2017.03.23. 14:13:32

@DFK: Aztán ki kente be azt a feszületet disznóvérrel? Talán egy migráncs?

Wrex 2017.03.23. 14:24:22

@gfvwfq: Természetesen nem migráncs. Hanem egy olyan libbant díszpéldány mint amilyen poszter. Aki egyfelől vadul győzköd arról hogy tiszteletben kell tartani a leendő agysebész hitét, másfelől a keresztény vallást en bloc sóval beszántandó hülyeségnek tartja. És utána még van pofája mások diszkriminációiról visítozni.

Terézágyú 2017.03.23. 14:28:34

Annak idején, még a kilencvenes évek elején, a mi falunkba is jött pár külföldi gyerek, pár hétre. Emlékszem a szomszéd mennyit hőbörgött, hogy néddmán jönnek a rohatt ukránok, és egyesek még babusgatják őket.

Pedig azok a gyerekek ukrajnai magyar gyerekek voltak.
A szomszéd meg akkor is nagy keresztény volt. Akkor még emdéfes, most meg fideszes.

röf 2017.03.23. 15:22:00

Majd ha minden magyarországi gyerek sorsa és jövője rendben van.
Nem, még sem az illegális határátlépők következnek, akkor előbb még jönnek a külföldre szakított magyar gyerekek.
A hajléktalanok, a kisnyugdíjasok.
(Hiszen azt mantrázzátok, hogy hatmillió szegény van ebben az országban...)
Szóval várjál még ezzel a siratóval...

koala kóla 2017.03.23. 15:27:36

cigányt már fogadtál örökbe?

mert migrisimogatás előtt cigánysimogatás volt a szakmád, azért kérdezem