Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Anyai levél Szíjjártó Péternek

2015.11.11. 11:00 | törökmonika | komment

 

parvenu.jpg





Drága Petyám, szívem csücske!

Olvasom az újságban, hogy már megint neked ugrott a libsibibsi sajtó a zakód miatt ott a kukában.

Ne törődj vele. Mink úgy neveltünk téged, ahogy legjobb igyekeztünkből tellett a kérges tenyerünkkel. Ha vége volt a karácsonynak, kibasztuk a fát az ablakon, kiégett izzóstul. Ha a tévé beszart, apád elvitte a kiserdőre és ott tette le. Ha meguntuk a biciklit, átdobtuk a szomszédba. Ha sok lett a rántottcsirke meg az uborkasaláta vasárnap, lehúztuk a klotyón.

Láttuk mink, hogy itt a tizediken a Büske néni csirkelábat főz ebédre, de úgy kell neki, miért nem kuporgatott rendesen, akkor jutna neki csirkecombra is meg pacalra. Dehogy adtuk neki a maradékot, még csak az kéne.

Mink úgy neveltünk tégedet, édes Petyám, hogy az a tiéd, amit megeszel. Ezért is kértelek – bár kérni se kellett -, hogy ne cseréld el a csomagolt tízóraidat a padtársaddal. Vegyen neki az anyja banántot meg téliszalámit, ha fussa rá. Mink megtehetjük, ők nem, nem vagyunk kötelesek eltartani a kis koszosfülűt.

Úgyhogy drága fiam, fel se vedd az aljas támadásokat. Láttam ott nálatok a kis vityillótokban pár tíz cüpőt, aminek a talpa már egyszer is besározódott – mondom én neked, dobd ki.

De óvatossan! Az a tiéd, másnak nem jár. Tehát elébb vagdald miszlikekbe, nehogy valaki rongyember a lábára húzhassa aztat.

Én mondom neked, fiam, irigyek ezek rád, azért bántanak.

Minékünk nem kell a fogunkhoz verni a garast, a sok koldus, koszos meg maradjon, ahol van.

Apád kérdezteti, hogy a levetett, bőrüléses, aranycicomás autódat azért nem adnád-e mégis neki, mielőtt belököd Csepelnél a Dunába, mégiscsak családban maradna.

Ölel: szerető anyád

 

Utóirat: Van egy alig használt Vuttyon-táskám, tedd már meg, hogy kibaszod a francba a kelkáposzta mellé, könnyen jött, könnyen megy.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr598069920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jedythke 2015.11.11. 13:20:41

Nem az a baj, hogy a kukában landolt a ruhadarab - egyébként is, ha már nem kell neki mit csinált volna vele(?) mert azért valljuk be, egy hajléktalan elég röhejesen nézne ki egy névre szóló, egymilliós zakóban- hanem az a baj, hogy a rávalót TŐLÜNK LOPTA.

esernyősEvezős 2015.11.11. 14:14:59

@jedythke:

A zakóból ki lehet szedni a nevet, és a személyzet - ha már a Kegyelmes úr és a Kegyelmes Asszony nem bíbelődik ilyen apróságokkal - szépen összecsomagolva elviheti valamilyen szeretetszolgálathoz - van belőlük temérdek - és senki nem akad fenn ....

Ennyi.

jedythke 2015.11.11. 16:17:45

@Evezős:De én fennakadok. Hangsúlyozom a legfőbb probléma az, hogy a zakóra valót TŐLÜNK LOPTA. Tehát a probléma nem a zakó kidobása, hanem ennél jóval nagyobb, az a probléma, ami a zakó kidobása mögött van :)

búvár kondér 2015.11.11. 19:20:10

Gyurcsány a hibás meg a Zemút nyócév! ....mert teszem föl ha olyan fizetést kapott volna mindenki a szocialisták alatt ...ugye akkor az ilyen zakó tucat árú lenne! ...de a szocik meg a Gyurcsány összefogva Soros Györggyel rátámadt a nemzetre. ...még szerencse hogy akkor a Petya pont nem volt ott és igy megmernekült és volt ideje zakót venni. ....ugye aztán a zakó és zakó közt nagy a különbség elég csak a 8:1-re gondolni ....már ha lehet?

micsoda? 2015.11.11. 20:48:15

Nem értem az e fajta viselkedést. Az olyan ruhadarabot ami még jól néz ki, hordható, nálunk nem szokás a kukába dobni. Ha másnak nem tudjuk adni, akkor a kihelyezett vöröskeresztes dobozba rakjuk.
Inkább ezért kellene froclizni.
Különben is, ha valaki sokat keres az is baj, ha meg semmit /Kádár/ azt sem értékeljük. Elég hülyén nézne ki, ha egyedül Szíjjártó keresne kevesebbet, mint a többi kormánytag. A levél nem foglalkozik azzal, hogy azért van neki ilyen zakója, mert már a szülei is nagyon sokat dolgoztak, kérges lett a tenyerük:)

csak egy néző 2015.11.11. 21:08:15

Ez is mutatja, hogy milyen egy felkapaszkodott gyökér. Ha már a sors és a gazdája Orbán azzal ajándékozta meg érdemtelenül ezt a nyálas, tarajos kis faszt, hogy az ország külügyminiszterének nevezte ki és kidobja a zakóját, akkor nem ad fel futszalos létére egy ekkora magas labdát, hogy benne hagyja a hímzett nevét. Ha csak annyi esze lenne, amennyi nincs, akkor egy ollóval kivágja a saját nevét és akkor nem lesz bulvár hír belőle és nem kellene a Külügyminisztériumnak magyarázkodnia, ami már önmagában is röhej.

bandigyerek 2015.11.11. 21:23:41

" száz éve Párizsban az volt a jó
a kommün ezért kötelet adott! "

arturdent 2015.11.11. 21:34:59

Üdv!
A bírálat teljesen jogos viszont a blog stílusa kimondottan bunkó. Nem tudom miért a szüleit kell basztatni. Persze értem én gyülöletet kell kelteni és ez val szi sikerül is.

paxverde 2015.11.11. 21:40:07

erőlteted ezt a blogírást mint éhes ember a szarást

Tiborpapa 2015.11.11. 21:47:59

Zakó a kukában. Rajta Szíjártó neve. Az is a kukában. Belevaló gyerek a Peti.

kewcheg 2015.11.11. 22:18:26

Én csak annyit kérdeznék, hogy : milyen ember ez?

megint 2015.11.11. 22:30:21

Ez legyen a legnagyobb bajunk, felőlem kibaszhatja Zsolti is a kukába a drága puskajat, sőt, az sem érdekelne ha Feri a drága szemuveget leadna a méh -be. Ez olyan mint amikor fletot basztattak a szolgálati Audi miatt, mégis mi a fasszal utazzon egy miniszterelnök? A sok demagóg irigy fasz szerint tudom, Swift. Meg a Lázár mester, neki is hétmilliós audija volt, bitofara az osszest, minimálbért nekik, akkor érezné jól magát a magyar.

kardiobaszkuláris 2015.11.12. 01:41:30

Hát Szíjjártót eléggé rühellem, de ez a firkálmány egy kalap szarral lett egyenértékű.

A kettes számú lányod egy idióta, le kellett volna beszélnie arról, hogy bármikor is olyat írj, amit más is láthat.
Mert alkalmatlan vagy rá. Szarul írsz.

kardiobaszkuláris 2015.11.12. 01:48:28

@megint:
Nem az a baj.
A baj az, hogy ez az 1 millió Ft körüli árú zakó meghaladja a bevallott havi nettó jövedelmét, és akkor még nem költött a 200 milliós ház rezsijére, kajára, benzinre, gyerek meg feleség ruhájára stb.

Egyébként a név nem a bélésbe van hímezve, hanem csak egy kis szalagra, ami a bélésbe van varrva, kb. 10 másodperc alatt lehet kifejteni belőle úgy, hogy a bélés ép és a zakó használható marad, és még rá sem jönnek, hogy melyik pofátlan tolvaj paraszt tulajdona volt.
De annyi esze sincs ennek a tetves tahónak meg a feleségének együtt sem, hogy ezt megtegye.
Vagy ennyire magasról szarik az ország pofájába sérthetetlensége biztos tudatában.

Remélem, látom még egyszer egy faágon vagy oszlopon himbálózni.

A lófa szára 2015.11.12. 04:20:46

@arturdent: Szerezz némi ismeretet a szüleiről, és megérted .... talán.

2015.11.12. 04:52:16

@arturdent: a szulei eleg erdekes modon szedtek meg magukat, mondhatnam gyanusan, okosba...

@jedythke: @Evezős: Szijjarto Petike testalkata eleg amorf, magas, kusza vallu, nem sok hajlektalanra lenne jo az az egymillios zako, amit a kulugyminiszterre szabtak, gondolom igy gondolkodhatott o is, ezert tette a kukaba

ha egy kutyakozonseges 52-es meretu konfekcio zako lett volna, akkor biztosan nagyobb esellyel talalt volna egy 52-es meretu hajlektalant, aki elhordta volna
de mivel ez egy szemelyre szabott, luxusminosegu, egyedi meretu zako, ami Szijjarto Petikere volt meretezve, ezert valoszinuleg nincs az orszagban olyan hajlektalan, akire pont illett volna
ha pedig nem pontosan illik ra, akkor inkabb a kuka... mert olyan megalaztatasnak nem tett volna ki egy hajlektalant se, hogy slamposan jelenjen meg egy merethelytelen zakoban

2015.11.12. 04:54:22

@jedythke: "Szarból ne legyen semmi, mert az büdös"! Közmondás elleni vétség!
„erős értelem, befolyásoló ösztön, kriticizmus, faji és egyéni önzés, faji önérzet, faji állhatatosság, bujaság, sikerimádat, SZÉGYENTELENSÉG , erkölcsi érzék hiánya, szívós akarat.” Kiss Sándor: Zsidó fajiság

Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó! Márai Sándor
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)

röf 2015.11.12. 06:15:06

1. Menjen Peti a náthásba, ha ilyen szart vásárol magának, megértem, hogy kihajítja. 2. Ki kotorászik milyen szándékkal a kukájában? Hajléktalan? Nem, mert az hordaná a zakót. Menjen a kukabúvár is a náthásba. 3. Ki ír ilyen ostobán primitív tahó blogot? Nem kellene sérült agyának és sivár gyerekkorának összegyúrt emlékeit kivetíteni, menjen ez is a náthásba....

hjames 2015.11.12. 07:31:26

Rendkívül primitív írás! Stílustalan, humorát, is csak a tahók értékelik. Számomra az egész sztoriban az a megdöbbentő, hogy az index ilyen cikkeket és blogokat közöl. Ki a fenét érdekli, hogy mit dob ki akárki??? Mellesleg a zakó ára 300 ft fölötti lehetett, ahogy a cikkből kiderül. Az 1 milliós feltételezés enyhe hatáskeltés hülyéknek! A címkét sok esetben figyelmességképp írják bele visszatérő klienseknek, ami egy miniszter esetében ne legyen már ekkora probléma! Kidobta, mert foltos lett, megrágta a moly, vagy kihízta... Lehet hogy ezt épp nem adta senkinek, másik jópárat igen! Ha meg nem, akkor sem tartozik senkire! Újságíróktól pedig oknyomozást várok bizonyítékokkal, hogy a rávalót lopta, tisztességtelenül szerezte! Mert az is valószínű, hogy nem az adózott fizetéséből engedheti meg a házat amiben él, de ez nem az a sztori. A blogíró képességeit tekintve pedig... Hàt nem valószínű, hogy összeír valamikor egy silka ruhára valót!

Toadwart66 2015.11.12. 07:33:47

Sürgősen körbe kellene járni az illusztris kukákat. Biztos vannak ott még jó cuccok. Fekete György szerintem egy konténert hozatott, ahova kidobálja a neki nem tetsző festményeket. Vinném L. Simon megunt napelemeit is, hátha jó lesz valamire.

jogalany 2015.11.12. 07:40:56

Már két éve írtam, hogy a fidesszel elszaladt a ló.
Orbán hizik - minden értelemben, bankszámla is - mint a kölök gyólya, és talpnyalói, még a jelen tehetségtelen is, szintén.
Ahol a lottóval csalnak, ott minden más is megtörténhet.
Hogy nyerhetett egy Rachel 3 milliárdot ? Persze így tiszta pénz és már vásárolgatja is az éttermeket és kévézókat és hozzá elmegy félévenként 15 milliós iskolába Svájcba, hogy megtanulja mit hogyan kell a vendéglátásban üzemeltetni. Egyébként szájbarágós iskola.

Kuntakintekitekinte 2015.11.12. 07:47:42

@jogalany:

"Hogy nyerhetett egy Rachel 3 milliárdot ?"

Hogyan? Valami bizonyíték?

-------------------------------------

Ettől függetlenül, nem elfelejteni:

fideSSjobbik és hívei = az emberiség genetikai selejtje

petropeter 2015.11.12. 07:48:15

nagyon lagymatag ezzel foglalkozni.

Ha támadni akarja valaki az illetőt vegyen már fáradságot és járjon utána tényeknek, ez a brutálisan alpári, megcsömörlött áljópofa iromány is tökéletesen leírja a szerző képességeit.

Hogy kérem ezt is baloldali rágónak minősítik, azon meg nem kell csodálkozni.
A bal oldalt azért lehet sárba taposni, mert az átlag IQ is ott található. Választ adni kihívásra csak úgy lehet, ha felérjük képességben a kihívást, jó választ pedig úgyy, ha még felül is tudjuk múlni.

Keseregni meg lehet ilyen blogokon, hogy a jelenlegi jobboldalt mennyire nem sikerül felérni.

Netuddki. 2015.11.12. 08:08:37

Mónika! A legnagyobb probléma, hogy az irónián már régen túl kellene lépni!
"Ezeknek" olyan vastag a bőrük, hogy az ilyesmi lepereg róluk, el sem éri az ingerküszöbüket. Legfeljebb előállnak valami blőd magyarázattal, hogy "az öltönyök elhasználódnak" és hasonló. Az orbán törpeelefántja a mr. 20% a legnagyobb profi ebben. No meg a frissen kinevezett agitprop miniszter. Hétvégén voltam Szakonyfalun, gondoltam rá, remélem csuklott anyukájával együtt. Bár a mutter tehet a legkevésbé mi lett a fiacskájából.

Szóval ezzel a szíjgyártóval a legnagyobb gond az, hogy máig nem tudjuk miből lopta össze a villára valót. A drága zakóból meg van neki még 10db a szekrénybe. Qrvára nem irigylem tőle de majd egyszer elő kell állnia a farbával. Ha máshol nem majd a (független) magyar bíróság előtt. Semmi sem tart örökké, az orbán pünkösdi mini szterelnöksége se, aztán mehetnek ahová valók, a dutyiba...

Terézágyú 2015.11.12. 08:11:05

@arturdent:
"Nem tudom miért a szüleit kell basztatni."

Egyrészt mert ők nevelték ilyenné.

Másrészt meg gyakran emlegetjük a magyar politikusok jó édes anyját - ez így van és így is marad...

Netuddki. 2015.11.12. 08:18:20

@Terézágyú: Ó, az egy áldott jó asszony! Csak az apja kartellezett össze közpénzen a fiacskájának egy luxusvillára valót.
Vagy a gyerek lopta ö9ssze, ki tudja...

Kuntakintekitekinte 2015.11.12. 09:40:09

@arturdent:

Talán mert a szülők évtizedesen veszteségesen üzemeltetett cégekből összekuporgatott keresetükből adtak kölcsön százmillákat?

Az egész családot sittre vágnák egy normális országban.
Gondolj bele Amerikába, amit ti nem véletlenül annyira utáltok, hiszen a ti fajtátokat lazán sittre vágják egy adócsalás után.

arturdent 2015.11.12. 10:31:41

Üdv!

Még az a szerencse, hogy Amerikában nincs korrupció és ott minden nagyon fasza. Egyébként nem akarom én a Szijjártot védeni elég arrogáns a stílusa időnként. Viszont ő akár hogy is az ország egyik vezetője, nem lehet kiszurni a szemét pár százezres fizetéssel. Egy multicég felső vezetői szintje nagyságrendekkel többet keres és őket mégsem ekézi senki.

McZozo 2015.11.12. 10:49:48

@micsoda?: Ezekkel legfokepp az a baj hogy meg a magas fizeteseikkel se tudjak megmagyarazni ezeket a luxusdolgokat MEg ezzel se lenne bajom hogy kidobott egy millas zakot. O zakoja o dolga mit tesz vele. Van aki tovabbadja masnak van aki kidobja ez van nem vagyunk egyformak. It a baj az hogy a hivatalos bevetelei nem nyujtanak fedezetet az LV taskajara a Siska zakojara, az osszement hazara. Es ezeknek ebben az orszagban semi kovetkezmenye. Mikor egyertelmu mert o is abba akategoriaba tartozik akinek a politikan kivul soha semmilyen mas keresete nem volt igy visszamenoleg forintra pontosan tudni lehet hogy mennyi bevetele volt es azta megis a koltesei a tobbszorose ezeknek a beveteleknek. MEgkerdeznem ugyan mibol, es miert nincs ennek kovetkezmenye? mikor az atlagember ket forintot nem vall be megy a NAV commando es bezarjak hogy amuanyag lakat rarohad akkor egy ilyen Politikus meg benyogheti hogy apu anyu dobta neki ossze (ilyenkor mondjuk akkor en tovabb kuldenem a navot hogy akkor nezzuk meg apu anyut honnan volt. Vagy elfelejt bevallani egy ujjabb milliardot. Hiaba na banankoztarsasag a Magyar.

McZozo 2015.11.12. 10:55:25

@arturdent: Te sem erted, azzal semi baj nincs (nem lenne) hogy sokat keres es abbol nagy labon el. Itt a baj hogy papiron nem keres annyit mint amit kolt, es mivel semmilyen privat vallalkozast nem visz igy pontosan tudhato hogy mennyi az annyi. ezt nevezd x nek a problema ott van mikor ezen x melle 3,4 x et kolt.
Az altalatok gyulolt amerikaba is lopnak csakott legalabb a latszatra vigyaznak. Emlekezzunk vissza anno Clinton botranyara mikor 400 000 dollarbol vett hazat. mikozben az eves elnoki fizetese volt ennyi. Valoszinuleg zsebbol ki tudta volna tenni, de volt annyi esze hogy felvett egy hitelt ra, igy mikor betamadtak egyszeruen elohuzta a banki hitele papirjait amivel meg tudta mgyarazni mibol is telt neki arra a hazra ami tobbe volt mint az eves fizetese

McZozo 2015.11.12. 11:00:39

@bértrollbosszantó_kovi1970: Fuggetlen Magyar birosag???? Muhaha, hol elsz te mar?
HA nem lesz forradalom magyarorszagon (marpedig nem lesz) akkor sose fogjakoket szamon kerni, raadasul sokan azt felejtik el hogy rengeteg lopast torvenyesitettek magukra irt torvenyekkel, igy ha meg lenen is olyan mint fuggetlen birosag (ami nincs) nem tudna veluk mit tenni mertt a torvenyeket betartva csinaltak amit csinaltak

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.12. 11:11:12

A ballib bérrettegők egyre többször szállnak rá a politikai ellenfeleik családtagjaira.

Ez nagyon nem szép dolog.

Ellenkező esetben Mónika, és a többi Gyurcsnyista itt visítana, hogy mi a szarért bántják kedvenc ballib politikusának családtagját !?

csak egy néző 2015.11.12. 12:56:29

@Ballib Cenzúra:
Neked nem rémlik valami, hogy anno ki is emlegette naponta az Apró unokáját vagy valami Szakasits dédunokát?

micsoda? 2015.11.12. 14:06:00

@McZozo: Igazad van, a NAV oda megy ahol nincs rizikó, tehát a kis emberhez.
Például miért nem nézi meg azt a száz milliókért vagy milliárdokért hirdetett házat, hogy miből. Ennyi külföldi diplomata, és nagy pénzű külföldi hiresség nincs kis hazánkban, mert ezzel indokolnák.

micsoda? 2015.11.12. 14:09:13

@Ballib Cenzúra: Például? Szerintem 1- 1.
Nemtom ki froclizta Gyurcsányt a született kisbabáért:)

GQ 2015.11.12. 16:35:34

@arturdent: hát ezzel több probléma is van. egy, a privát szférában annyit ad a cég az alkalmazottainak, a vezetőinek, amennyit jól esik neki, ki tud gazdálkodni.

az állami szférában is így kellene lennie, ellenben nagyon le van maradva a privát szektorhoz, miközben a miniszterek és biztosok rengeteget keresnek, a mi befizetett adónkból. igen bicskanyitogató dolog ez, ha engem kérdezel.

tehát még egyszer: a különbség, hogy egy cég (ami nem állami tulajdonú), piaci alapon határozza meg és fizeti a béreket a saját vagyonából.

az állam a miniszteri fizetéseket a MI vagyonunkból, a MI befizetett adónkból fizeti, és mindezt a fizetést ÖNMAGUKNAK határozzák meg a MI kontónkra.

krisskorner 2015.11.12. 17:11:56

@arturdent: "...viszont a blog stílusa kimondottan bunkó..."

Ez azért van mert Török Mónika egy bunkó, gyűlölködő zsidó. Ráadásul sértett és belesavanyodott az élet megpróbáltatásaiba.

csak egy néző 2015.11.12. 17:22:01

@krisskorner:
"krisskorner 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2015.08.01. óta tag."
Hát IQ huszár öcsém, ezért az értelmes hozzászólásodért kár volt regisztrálnod, úgy tűnik, mintha magadról írtál volna. Nehéz lehet az életed.

krisskorner 2015.11.12. 17:29:44

@csak egy néző: Új neveket azért kell regelni, mert az ilyen sggarcú liberálbolsik, mint a Török Moncsi és társai lépten-nyomon törölnek és tiltanak.

Éljen a sajtószabadság!

csak egy néző 2015.11.12. 17:51:34

@krisskorner:
Mesélj már kicsi huszár, mi volt a lánykori neved?
Apropó, ha a libsibolsik kitiltanak, miért nem beszélgetsz a 888-on, vagy a magyar hírlap nevű portálokon?
Érdekes, én a magyar hírlapon tettem fel egy kérdést Bayer komád cikkéhez és kb 10 másodperc alatt törölték és kitiltottak. Azóta nem olvasom azt a szart, ilyen egyszerű.

arturdent 2015.11.12. 20:03:20

@GQ: Üdv!
Abban igazad van, hogy a magán cégek maguk gazdálkodnak és annyit adnak amennyit nem szégyelnek, de ezt is te fizeted meg amikor veszel egy terméket. Mert az Audi árába a menedzserek több milió eurós fizetése is bele van kalkullálva. Ami a politikusok fizetését illetti persze mindenki sajnálja tőllük, de ha egy kicsit elmélyedünk a dolgokban azért ők kapnak hideget meleget, még is csak egy ország sorsát kéne irányatani, gondolom ha te ott lennél te sem vállalnád gombokért. Én azt mondanám, hogy a mindenkori felső vezetőknek legyenek a multi szférához hasonló fizetése. Talán naiv a gondolat, hogy nem kavarnának annyit. Bár a Fifa botrányt látva ez elég kérdéses, szóval Douglas Adamssel élve az emberekkel mindig csak a baj van:-)

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.11.13. 04:33:17

@Ballib Cenzúra: Az ország nem növexik, az adósság meg tovább nő, a nép meg szegényedik.
Az hogy leszarod a lopásokat, remekül mutatja milyen szar ember vagy.

GQ 2015.11.13. 10:10:41

@arturdent: igen, de egy cég termékét nem vagy köteles megvenni (nyilván mindenki megteszi, mert máskülönben nehézkes).

adót viszont elméletileg kötelező fizetni. A másik probléma, hogy ne legyen irracionálisan magas fizetésük a semmiért a képviselőinknek, minisztereinknek. mert a nagy részük effektív munkát nem végez, csak van. ugye a párt megmondja, hogy mit kell nyomni, ő gondolkodás nélkül nyomja.

alapjaiban elszart egy rendszer ez. továbbá nem kell adóbevallaniuk és mentelmi joguk van. ez a f@sz, amit a villájával művelt, azért egyenesen járna a börtön, kérdés nélkül.

rohadt irritáló, hogy felmarkolnak egy rakás pénzt, fizetjük nekik a wc papírt is, és nagy részük nem dolgozik semmit, nincs hozzáadott értéke, és a tetejébe lopnak, csalnak és hazudnak.

sokszor kérdeztem már, de pl miért nem lehet egy képviselőt lemondatni (aka visszahívni), ha a képviselt régió polgárai úgy ítélik meg, nem végzi a munkáját normálisan? Miért nem köteles egy képviselő megindokolni, miért nyomta az igen vagy a nem gombot a szavazásnál, ha a választói, a média megkérdi tőle? miért fordíthatják el az arcukat, és miért tehetik meg, hogy nem válaszolnak a munkaadóiknak, a népnek?! nem lehet őket felelősségre vonni. miért ülhetnek ezek hivatásszerűen a cirkuszban? miért nincs egy időkeret, vagy x alkalom, ahányszor egy f@szkalapot meg lehet választani akár képviselőnek, akár közt. vagy min. elnöknek, akár miniszternek? miért nem számít a szakmai hozzáértés náluk - nem, nem kell mondjuk külpolitikai szakértőnek lenni egy külügyminiszternek, bár nem ártana, de legalább legyen vezetői múltja, bizonyítottan tudjon irányítani egy apparátust, legyen körülötte egy szakértő gárda, akkor is, ha ő csak egy arc a nép felé.

egyszerűen hihetetlen, hogy ezek 25-26 éve ültetik ott a seggüket, alig cserélődnek, szertszét lopják az országot, nem tartoznak elszámolással a nép felé, nincs felelősségük, nincsenek felelősségre vonva, összefonódott baráti körök, hálók alkotják úgy mo-n a politikát, hogy nekik jó legyen, hoznak döntéseket a népet figyelmen kívül hagyva, hatástanulmányok nélkül, józan ész nélkül. abszurd, ami itt folyik, és a legszebb az egészben a nép, az istenadta nép, aki ezt tűri, olykor habzó pofával próbálja védeni, mert a másik sem jobb, vagy mert éppen a Viktor-kultusz áldozata.

sokszor nem térek magamhoz, mikor megnézem egyik-másik seggfej nyilatkozatát, és azokét, akik bármelyiket vehemensen védik, ballibsiznek, zsidóznak, stb. agyrém.

GQ 2015.11.13. 10:12:30

@krisskorner: lebunkózod, elzsidózod, és ő a gyűlölködő?! :) hááát... értem én, értem...

arturdent 2015.11.13. 12:01:07

Üdv!

Szerintem is rossz ez az un demokrácia ugy ahogy van. Mindíg van benne egy fél ország elégedetlen ember. Valamint nincs kontrolja a vezetésnek, 4 évente különböző kommunikációs taktikákkal megválasztatják magukat majd tojnak az egészre. Szerintem évente legalább egyszer kéne egy szavazást tartani, választókörzetenként, hogy jó irányba mennek e a dolgok. Persze a legjobb lenne elektronikusan és ahol elégedetlenek az emberek ott cserélni.
Abban nem értek egyet, hogy mondjuk a miniszterek nem csinálnak semmit. Ha a Petit nézed többet van külföldön mint otthon, és azért hoz üzleteket az országnak, ő biztos megtermeli a fizetését. Vagy gondolj bele pl mennyivel olcsobb ma az ország államadóságát finanszírozni mint mondjuk 5-6 évvel ezelőtt. Szóval a kamatokon most 100milliárdokat nyer az állam. A másik, egy felső vezetőnek ma nem az a dolga, hogy egy irodában kuksoljon hanem, hogy a kapcsolatai révén üzleteket kössön. Ez val szin nem túl látványos, lehet menő éttermekbe és golf pályákra kell ezért kijárni külső szemléllő számára ez akár passzionak semmittevésnek is tünhet de mégsem az.

GQ 2015.11.13. 14:55:47

@arturdent: nem hiszem, hogy ezeket az ötleteket a miniszterek maguk találják ki. szerintem van erre egy apparátus. ne érts félre, nem azt akartam mondani, hogy nem csinálnak semmit. inkább a képviselőkre gondoltam, akiknek megmondják, mit kell nyomni, és csak nyomják és boldogság - mert ugye ha nem, akkor jön a büntetés :)

de még ha így is van, azt gondolom, hogy csak annyi fizetést szabadna nekik adni, amennyit az állam ki tud gazdálkodni úgy, hogy az állampolgáraitól közben nem megvon mindent :) szóval szerintem pl petinknek "csak annyi" a dolga, hogy kiálljon és eladja, amit kitaláltak neki.

jogalany 2015.11.14. 06:45:41

Többen felvetették, hogy majd lesz felelöségre vonás, meg elszámolás, stb.
Eddig sem volt egy sem. Hogy vette Kósa a soproni szönyeggyárat, Gyurcsány a hitelt hogyan kapta, és az Al feldolgozót hogy vette? Kéz kezet mos, még tanú is öngyilkos lesz a rendőrautóban, csak ne valljon, de hogy az arány jó legyen rabosítanak egy számlás álhamisítót a BKK kezdeményezésére. Jog alkalmazás ? ugyan jog-gyalázás van a biróságokon is.

jogalany 2015.11.14. 06:49:27

@Kuntakintekitekinte:
Konkrét bizonyíték? Persze az is van, csak a rendörők elvennék, ha nálam lenne. Mit gondolsz miért kergették azt a telefont az esküvő után ? Persze nem találták, már a CIA -nél van sztem.
Vajon miből vett éttermet, kávézó lánc tagot és most nyit éttermet a Jamie -val a várban ? Ebből fizeti a félévenkénti 15 milliós tandíjat is.
süti beállítások módosítása