Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Levél nagylányomnak a távolba

2015.05.22. 15:19 | törökmonika | komment

Édes nagylányom, te megélhetési bevándorló! (Na nem itt, hanem másutt. Igaz, mint kiderült, már itt is az voltál, csak nem szólt senki, tapintatból.)
Levelet kaptál ide, most forgatom és tűnődöm, mihez kezdjek vele.

Orbán Viktor a feladója és nemzeti konzultációra hív menekült-ügyben.

Mi is kaptunk, de az öcséd azonnal cafatokra tépte és bizonyos anyák erős és kétes emlegetése közepette kib... kidobta a kukába. Áthúzta a trashbe.

Egyik hugod még mérlegeli, felgyújtsa-e nyilvánosan vagy valami nagyobb happeninget tervezzen neki, székház-ostrommal, mifenével egybekötve.

Én most próbálom felidézni, hogyan is kell papírhajót hajtogatni, de lehet, hogy egyszerűen csak elviszem a megfelelő gyűjtőhelyek egyikére, ott újrahasznosítják és az árából például a menekülteket segítik.

A legkisebb hugod irigyen néz ránk, mert pár évet még kell várnia, míg ő is kaphat Orbán Viktortól levelet. Mondtuk neki, mi pontosan milyen levélre gondoltunk tőle, egyetértett.

A tiéddel mi legyen? Adjam oda a kishugodnak gyakorolni rajta a polgári ellenállást vagy küldjem utánad, hogy ott is lássanak csodát, hogy a mi középkori, feudális, hűbérúri rendszerünkben is lám, működik a postakocsi és használják a nyomtatót? (Egyelőre még nem rovásírással, de légy türelmes, feltalálják majd azt is itt nálunk, akárcsak az antigravitációt.)

Mindig faggatlak, mikor jöttök, olyankor hetekkel előtte még a falat és a padlót is kivasalom és megfőzök mindent, ami csak eszembe jut, hogy szeretitek (és amitől long lasting gyomorbántalmaitok vannak utána, mert már a gyomrotok is idegenszívű), már előtte pár nappal nem alszom, csak lesem a repteret, amit megint hívnak valahogy, de én már nem veszem a fáradságot megjegyezni.

Most nem faggatlak.

Édes nagylányom, ha be meritek tenni a lábatokat ebbe az országba, személyesen tépem meg a füledet, pedig tudod, hogy soha nem tettem, viszont elég drabális vagyok ahhoz, hogy ha mégis megtenném, hát az nagyon fájna.

Ti ne gyertek ide, míg ez az elmeháborodott bagázs uralkodik. (De azért bízom a mielőbbi viszontlátásban.)

Az egyetemet, ahová jártál, épp most kótyavetyélik el, szerintem beszántják az imádott növénykéidet is, vagy mélygarázst építenek a helyükre. Attól függ, ki veszi meg, a büdös paraszt vagy az ízlés nélküli betonbuzi.

A Várba se fogtok tudni felmenni andalogni, mert magánlaksértés lesz.

A Városligetet sem ajánlom, mert ott is brümmögnek már a munkagépek.

Minket, bevándorlókat még valahogy megtűrnek, de szerintem csak azért, mert most nincs idejük és pénzük a bevándorlókat végképp kiutasítani, mert nyakukon ez a sok cigány, az viszi a pénzt elfele a rendes emberektől.

Nem tudom, meddig maradhatunk. Előbb-utóbb nyilván – a többség érdekeire hivatkozással – megszabják majd, hány százalékunk tölhet be ilyen vagy olyan állást, már ha egyáltalán. Egyelőre még felszállhatunk a villamos bármelyik kocsijába, de egészen biztosan változni fog ez, nem várhatjuk el a többségtől, hogy velünk kelljen együtt utaznia.

Egyetemről már rég nem álmodnak a kisebb testvéreid (a nagyobbik meg csak-csak befejezi, amíg engedik neki), pénzünk nincs rá bekerülni arra az egy-két szakra, amelyet esetleg meghagynak (szittyaságkutatás, népnemzettudat), az nekünk fizetős lenne, meg hát kurvára nem is érdekli a tesókat.

A házat lassan eladjuk, mert mióta rezsicsökkentés van, nem nagyon tudjuk fenntartani – ráadásul a rohadt devizahiteltől is úgy megmentett minket állandó levelezőpartnerünk, nagy vezérünk, hogy most már csak a másfélszeresét kell kiköhögnünk annak, amit felvettünk, és amit törlesztünk vagy hét éve.

De jobb is lesz az úgy, előbb-utóbb úgyis kiderül, hogy létszámunkhoz képest aránytalanul lakunk és akkor mehetünk az ócsai lakóparkba megélni a havi negyvenezer körüli összegből, mint minden rendes ember.

Jobb, ha magunktól megyünk, hátha ezt majd beszámítják akkor, amikor terelnek minket.

Nagyszerű stadionjaink épültek egyébként közben, szóval ha Ócsára nem is tudunk elgyalogolni – kicsit vacakol a szívem mostanában, hiába, a sok stressz, a kórházi listára nem vesznek fel, legutóbb a vérvételre másfél hónapra adtak időpontot, de aztán jobban lettem, de mindegy is, mert táppénzt úgyse kapnék, rég kiestem minden ellátórendszerből -, valamelyik stadionban csak szorítanak helyet nekünk a többiek, az egyéb menekültek.

Na most, drága nagylányom, ha te azt hiszed, hogy én viccelek, nagyon tévedsz.

Ha én mernék viccelődni, körülbelül egy hét múlva gyorsított eljárásban akasztanának olyan sajtópert a nyakamba, hogy még ők is elcsodálkoznának rajta. És akkor még örülhetek, hogy a sajtópert akasztják és nem engem rögtönítélve - napirenden a halálbüntetés visszaállítása is.

Estelente, amikor együtt a család, kihasználjuk, hogy egy ideig még nyomkodhatjuk kedvünkre a tévét – nemsokára államilag meghatározott csatornákat, államilag meghatározott kiosztásban nézhetünk csak.

Most nyomkodunk.

És forgatjuk szeretett vezérünk levelét, amelyet neked is küldött, és amelyet már biztosan láttál a neten, mert sokan örülnek neki.

Majd küldj fotót magatokról.

Neten nem biztos, hogy átjön, a posta elég kétséges, inkább csak a nemzeti megjelölésű leveleket hozza ki, azt is ellenőrizve, tehát kibontva, átjavítva... Jobb lesz, ha valami ismerősre bízod, hátha át tudja majd csempészni a megerősített határon valahogy.

Ha időközben unokám is születne, madarakkal üzenj.

Csókol anyád, az itthon menekült

 

 

(ld. még: http://torokmonika.blog.hu/2012/09/22/elment_392)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr557482580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VargaIbolya 2015.05.22. 15:37:56

Azt hiszem erre mondják: Isten áldjon, Moni!

Erika Nagy Béláné 2015.05.22. 18:39:29

Szomorú, nagyon szomorúvá tett ez az írás... nagyon kevés ponttal, vesszővel nem értek csak egyet, a többivel SAJNOS IGEN ! Ismerős gondolatok érzések.....

whitebeard 2015.05.22. 20:04:17

A legnagyobb lányom már két éve Svédországban. A könnyem kicsordult a post olvasás közben.

Zsuzsanna Heltai 2015.05.22. 23:09:21

2 fiam évek óta kinn dolgozik, nem jönnek vissza. A holnapi Vasárnapi Hírekben lesz egy részletes kutatás a kivándorlással kapcsolatban.

Dr. Panasz Muki 2015.05.23. 14:07:04

Basszus. Anyám 71 és ugyanezt mondja. Ne menjek vissza. :(

klj_54 · http://csutak.fw.hu 2015.05.23. 16:55:56

Amíg ember voltam nem tudtam ezekről, dolgoztam amikor csak lehetett.
Aztán mióta nem ember, csak megtűrt rokkant ellátott vagyok megdöbbentő dolgokat tudtam meg :(
Megértem az anyukát, mert nagyapaként azzal kell szembesülnöm, hogy az unokáim közül kettő már nem itthon végzi el a felsőfokút!
Annyi mázlink van, hogy van németben ismerős, ahol lakhatnak.
Nem akarok politizálni, de abban az átkos Kádár rendszerben büszke voltam magyarságomra, mára már ez szégyenbe csapott át :(

2015.05.23. 19:55:06

Együttérzésem és tehetetlen düh, hogy ez egy ideig nem fog változni.

Valamit kellene már csinálni.....................

rhosemary 2015.05.23. 23:40:30

@öregmatróz: Szerintem is kellene. Lányomék is kényszerből vannak kint, megpróbálták közben itthon, de nem ment. Most már a 2 pici unokámat is csak skype-on láthatom. S még nekem kell biztatnom őket, hogy jól döntöttek, pedig majd' kiszakad a szívem ...

Kovkazm 2015.05.24. 09:46:12

Kedves torokmonika! Magácska valamit nagyon nem ért! Vagy nem akar érteni!
És az a néhány hasonszőrű hozzászóló se, aki helyesli az írását.
Ugyanis az Európai Unión belüli szabad munkaerő vándorlást NE keverje össze a kívülről jött bevándorlókkal.
Ez ÓRIÁSI HIBA önnél!

Ráadásul képes volt másokat is felhergelni oktondiságával!

Szégyen, hogy ön erre vetemedett!

Kovkazm 2015.05.24. 09:49:22

@VargaIbolya:
Magácska valamit nagyon nem ért! Vagy nem akar érteni!
És az a néhány hasonszőrű hozzászóló se, aki helyesli az írást.
Ugyanis az Európai Unión belüli szabad munkaerő vándorlást NE keverje össze a kívülről jött bevándorlókkal.
Ez ÓRIÁSI HIBA önnél!

Kovkazm 2015.05.24. 09:50:47

@öregmatróz:
Valamit nagyon nem ért! Vagy nem akar érteni!
És az a néhány hasonszőrű hozzászóló se, aki helyesli az írást.
Ugyanis az Európai Unión belüli szabad munkaerő vándorlást NE keverje össze a kívülről jött bevándorlókkal.
Ez ÓRIÁSI HIBA önnél!

Kovkazm 2015.05.24. 10:10:00

torokmonika!

Maga ezzel az írással, félretájékoztatással uszít!
Csak javaslom a következő írást!
sonyo.blog.hu/2015/05/21/alulinformaltak_tuntetese
Alulinformáltak tüntetése!

Kovkazm 2015.05.24. 10:51:56

torokmonika!

Még egy óriási tévedése és mások brutális megvezetése.

Ön egybemossa - azon kívül, hogy az unión belül szabad munkaerő vándorlás van érvényben - a szakképzettek, diplomások EU-s vándorlását, a nyelvet nem tudó, teljesen másként szocializálódott, még tán írni se tudó, képzetlen bevándorlókkal.
Szégyen az ön tollából, és szégyen, hogy "írásában" mely szerintem fikció, a képzeletbeli lányát is összemossa az említettekkel. De ha igaz, akkor még megalázó is!

De érdemes önnek is és tán a lányának is meg mindenkinek a következő videót megtekinteni, mely az angliai helyzetet vázolja fel. (BBC riport)

www.youtube.com/watch?v=kXX4LIzIa7c

2015.05.24. 11:03:19

@Kovkazm: „aki illegálisan lépi át a határt, törvénysértőnek kell tekinteni. Tehát az illegális határátlépés nem bocsánatos bűn, nem kedélyes délutáni szórakozás, hanem egy adott állam egyik legfontosabb szabályának megsértése, és mint minden törvénysértőt, itt is azonnal azt, aki ezt elköveti, ellenőrzés alá kell vonni, vagyis őrizetbe kell venni, és utána le kell folytatni az eljárásokat. Akiről kiderül, hogy valóban politikai üldözött, annak az erre vonatkozó szabályok szerint meg kell adni az Európában való tartózkodás lehetőségét, na, de az emberek többsége nem

Mondok 1 egyszerübb megoldást: le kell zárni a határokat, aknazár és tüzparancs. VOLT MÁR ILYEN! Te talán még nem éltél akkor azért hiszed el ezt a szöveget.

VargaIbolya 2015.05.25. 07:42:17

@Kovkazm: Szerintem meg a hiba a "magácska" készülékében van!

szipipeti 2015.05.25. 16:28:28

@Kovkazm: Csórikám..... Te keversz itt valamit, és az nem a narancsfesték!

szipipeti 2015.05.25. 16:35:47

@Kovkazm: A szabad munkaerő vándorlás nem zárja ki a kivándorlást. Esetleg ha tesz legalább annyit, hogy a elővesz egy szótárt és értelmezi a kettő közötti különbséget, hígyje el... okosabb lesz, nem csak annak fog látszani. Ez két eltérő fogalom, eltérő jelentéssel. A kivándorló másik "országba" költözik tartós, vagy végleges céllal. Nem tudunk róla, hogy Anglia egy ország lenne hazánkkal, (bár bizonyos területeken - gazdasági, politikai, katonai célokból közös platformra léptek). Vigyázzon, mert az ön és dicső vezére érvelése még kevésbé lesz védhető, ha Anglia esetleg a tervezett szavazáson "kilép" a EU-ból. Na akkor sem fog megállni érvelése.... Csak, hogy pontosak legyünk.

szipipeti 2015.05.25. 17:38:33

@öregmatróz: 300.000 '56-os illegális értelmezd: "engedély nélküli" határátlépő (menekült...?) Őket hová sorolja?

szipipeti 2015.05.25. 17:40:55

@öregmatróz: a politikai menekültjog előtt van egy fontosabb: az életben-maradás joga. Ez mindent "felülír". Még az ön értelmezését is. Alapvető emberi jog. Akadályozása emberiesség elleni bűntett.

2015.05.25. 21:58:50

@szipipeti: Félre tettszett érteni engem. Igaz, hogy félreérthető is voltam. Bocs.
Én csak arra a hülye szövegre adtam 1 régi " megoldást" amit az átkosban megvalósítottak a nyugati határainkon. Mert szerintem ebből a szövegből az fog következni a keleti határainkon is.
A szöveg:" adott állam egyik legfontosabb szabályának megsértése, és mint minden törvénysértőt, itt is azonnal azt, aki ezt elköveti, ellenőrzés alá kell vonni"
Úgy gondolom az EU-nak erről nem ez az elképzelése. De lehet, hogy rosszul gondolom?

csepűpalkó 2015.06.05. 12:10:11

Mónimfomán;nem gondolod,hogy Bécsben kéne nyitnod cukrászdát?
süti beállítások módosítása