Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Hogyan is lenne...

2015.01.22. 02:03 | törökmonika | komment

Azon gondolkodom, vajon mi az eljárásmód egy teljesen népmesei fordulatkor.
Ha, mondjuk, személyesen Orbán Viktor kopogtatna be hozzám, elém tenné a listát az akárhány millió új munkahelyről és mondaná bátorítólag, hogy na, csak bökjek bátran.
Hogy akkor mi lenne.

Öt éve vagyok munkanélküli.

Szerintem az elsők között voltam, akik belenyaltak diplomásként a közmunkába. Ezt meg is írtam annak idején, nem érdekes, én is a legszívesebben elfelejteném - sajnos, soha nem fogom tudni. Van a megaláztatásnak az a foka...
Közmunkásként a lábam méretétől kezdve a vérnyomásomig mindenről papírt kértek, mert közmunkás sem lehet ám bárki.

Na, nem is voltam sokáig.

Azóta minden létező rendszerből kihullottam.

Ha most maga Orbán Viktor adna a két drága kezével nekem munkát, be kéne fáradnom a személyzeti osztályra - mostanában nyilván másképp hívják, bocs, de kiestem a munka világából -, ott mondanák, hogy adjam oda neki akkor az oslkdfmncvk-ot.
Kérdezném ekkor, hogy mi az a oslkdfmncvk, mert én bizony olyat még nem láttam.
Megértőek lennének (kicsit elfordulva azért kikacagnának a lányom-korú ügyintézők), mondanák, hogy legalább az adóhatóságtól hozzak valamit.
Mit.
Mit hozzak az adóhatóságtól.
Azon kevés szerencsések közé tartozom a szerencsétlenek között, akiknek még van hol lakniuk - de az adóhatósággal, hát azzal egészen biztosan nem volt dolgom vagy öt éve.
Miért is lett volna?
Nem volt miről beszélgetnünk - a nullával való műveleteket nem értelmezi a matematika.
Mondanák akkor megértően a személyzeti osztályon - mégiscsak Orbán Viktor ismerőse vagyok, nem zavarnak el, meg hát különben sem -, hogy akkor a TB.
Milyen TB, kérdezném én akkor egyre csendesebben vissza, miről beszélünk?
Nincs TB.
Hát pedig az kell, mondanák ők.

Jó, mondanám én, elmennék a megfelelő helyre ügyet intézni, mondanák nekem, hogy abszolut megértik a helyzetemet, már csak ki kell fizetnem ezt a potom öt évnyi elmaradást, és máris minden megy kacagva tovább.
Ezért mondom én azt néktek, feleim, hogy már az első munkanap előtti napon megszűnne a munkaviszonyom.

De ha mégsem...

Hogyan tudnék én bárhogyan visszailleszkedni a munka világába, csókolom? Tudom, lettem volna varrónő vagy traktoros, most nem lenne baj, csak megtanulnám az új ketyeréket - de így mégis hogy csinálnám?

Nem vagyok csúcsértelmiségi, sőt, semmilyen nem vagyok, csak diplomás. Nem értek a földműveléshez, és mielőtt bárki hozna nekem kiskacsákat, nem is fogok érteni hozzá, csak azért, mert vidéken lakom, még nem értek a földhöz, és a hátralévő időmre már nem is óhajtok megtanulni.

Egyetlen dologhoz értek, az sem ér sokat. Nyilván két dolog jönne be. Ha  kétkezi, derék szakember lennék, például vízvezeték-szerelő vagy ács. Vagy ha takonygerincű, jellemtelen, korrupt politikus. 

Hogyan kéne visszailleszkednem a munka világába?

Amikor épp a középosztályt nyírják jó nagy hatékonysággal ki? Csókolom, én nem tehetek róla, hogy a középosztályba születtem. Arról ugyan tehetek, hogy nem földműves vagyok, hanem kétkezi diplomás (tanító, újságíró) emberféle, de nekem nem szólt senki, hogy ez egyszer a történelemben még hátrány is lehet.

Pont úgy kapálgattam a sorokat, mint más (nyilván: rendes) ember a kukoricasort.

Nem mondták, hogy ez kevesebbet ér.

Mondjuk, legalább értelmiségi-perek még nincsenek. Ez feltétlenül pozitivum. 

Mielőtt vad gyűjtésbe kezdenétek: ez egy példabeszéd volt.
A sorstársaim nagyobb részének arra sincs már pénze, hogy elutazgasson ügyeket intézni. A sorstársaim nagyobb része jobb ruhát sem tudna felvenni, amikor megjön a nagy lehetőség. Még akkor sem, ha maga Orbán Viktor biztosítja neki az állást.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr427096573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2015.01.22. 12:15:40

Fosposzt.
Közhelyes orbánviktorozás, nem több.

ZOH 2015.01.22. 12:34:48

Baromsag az egesz, tipikus munkakedvnelkuli. Nyelvtanulas, atkepzes, akarmi? Aki 5 eve munkanelkuli, annak 5 ev alatt napi 8 oraja, osszessegeben nagysagrendileg szabadnapokkal mindennel egyutt 8000 oraja volt fejlesztenie sajat magat, ez alatt azert el lehet valahova jutni. Irni, internetet hasznalni szemmel lathatoan tud, tehat nem teljesen debil. Ehh... de azota is varja, hogy valaki majd bekopogjon hozza es ele tegen egy listat a lehetosegekrol. Beszaras.

Rwindx 2015.01.22. 12:38:43

Olyan szakma vagy foglalkozás nincs hogy diplomás, az a gyanúm téged átvertek amikor iskolába jártál. Én beperelném őket, abból a pénzből meg el lehet éldegélni még egy darabig.

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 12:39:05

Ennyire nem lehetsz ostoba, hogy ezért Orbánt hibáztatod.

Lehet még ehhez jópár hasonló, most, hogy Orbánék elzárták a Soros féle pénzcsapokat a "civileknek". Most már nem lehet megélni orbánviktorozásból és tüntetésből, az okosabbjának jöhet a továbbképzés és az egyéni tanulás, a butábbjának a Meki.

Ez ráadásul még közkinccsé is teszi melyik csoportba tartozik. 5 év alatt 2 idegennyelvet megtanulhattál volna, vagy elsajátíthattál volna egy jó szakmát ami passzol a diplomádhoz. Persze ha valami kamu, akkor így jártál.

Amúgy pedig nem vagy te diplomás, legfeljebb sikerült egyet szerezned.

GabikA 2015.01.22. 12:46:28

@ZOH: Kenytelen vagyok egyeterteni... De egy koltozes is megoldas lenne, ha valoban a munkavegzes/penzkereses lenne a cel.

De konnyebb sirankozni, hogy a gonosz vilag (es balfasz vitya) bant...

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 12:49:36

"Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel."

2007 óta hány eladott példány van? Miért nem született több könyv? Látom 2012-ben is jelent meg cikk az amerikai népszava-n "Zsidó vagyok" címmel. Onnan szerzői díj? Más cikkek után? Ha volt akkor TB-t fizettél a befolyt díjak után?
Ilyen háttérrel egyetlen egy balos médiának sem kellettél???

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 12:51:11

@GabikA: A megoldás az lenne, ha elmenne egy összeszerelő üzembe sor mellé, akkor rendszeres jövedelme lenne. Ha nem büdös a munka. Bár lehet olyan cikkeket írni egyszerűbb...

Brumm Brumi 2015.01.22. 12:52:35

Egy újabb halmozottanhátrányoshelyzetű gerendáspéter:
nepszava.com/2012/11/velemeny/torok-monika-zsido-vagyok.html

Ja és a "munkanélküliségről":mi van, már a bartus "feszvan" lászló/németh péter féle népszavák sem fizetnek?:P

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 13:00:06

@Anticommunist Hungarus: Nem olvastam a cikket, de gondolom, 2012-ben Orbánék zsidósága miatt üldözték. Vagy legalábbis nagyon akarta, hogy üldözzék:)))))

peter götz 2015.01.22. 13:02:17

@ursus artos: szerintem ez is a mai Magyarország.........

Krumpli Bogart 2015.01.22. 13:03:54

Az én apám a Ludovika akadémia utolsó évfolyamán végzett, hadmérnök szeretett volna lenni. Akkor az csúcsdiploma volt.
Aztán elvitték a frontra, majd jött az új magyar hadsereg, s mivel a háborúban elhullott a képzett tiszti kar java, tanszékvezető lett a Kossuth Akadémián.
Amint kiképezték az első "politikailag is megbízható" tiszteket, apámat picsán rúgták, s még örülhetett, hogy valami jó kis koholt váddal nem végeztette ki Rákosi.
Szerencsére hobbija volt a fotózás, ezért szakmunkásvizsgát tett és un. maszek fényképészként élte le az életét egy poros kis faluban úgy, hogy az első nagyítógépet, lámpákat, súlykészletet a vegyszerméréshez maga készítette. A nagybácsik levetett ruháiban járt (civil ruhája nem volt, az ötvenes években még kajára sem futotta) a szép szál sportos ember. Ebből az üzletből felnevelt három diplomás gyereket és támogatta a B listás szüleit.
Örült, hogy él....ő nem lett volna munkanélküli és nem írt volna ilyen hülye postot.
Én sem voltam soha munkanélküli. Sőt....

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 13:05:58

"Mielőtt vad gyűjtésbe kezdenétek: "

Eszünkbe sem jutott! :D

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 13:10:48

@GabikA: Hová költözzön egy ilyen szerencsétlen? Az összes szóbajöhető országban magasabbak a követelmények mint nálunk. Ráadásul ott sem a libsi nem működik, sem a zsidó.

cönde 2015.01.22. 13:17:07

@♔bаtyu♔: te is most a melóból irogatsz mi? Ki lehet állni a sorból ennyi időre, te díszparaszt?

élveteg 2015.01.22. 13:29:19

Ez valami vicc
Középosztálynak születteeeeem? És akkor mi van ? Liberálisok mekkája Amerika Ugye Próbálna meg ott valaki ilyen postot írni, hisztizni így érvelni hogy nem tehetek én róla én a középosztályba szültettem Körberöhögnék

laci_52 2015.01.22. 13:39:35

Aki diplomásként öt évig munkanélküli, az ássa el magát!

Én is voltam munkanélküli(nem öt évig, annál sokkal rövidebb ideig!), de még hatvanon túl is találtam olyan munkát(igaz, nem az eredeti képzettségemnek megfelelőt), amelyből normálisan megéltem és kihúztam a nyugdíjig.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.22. 13:42:04

Üdvözlöm a klubban, Monika! Nehogy azt higgye, hogy a kukoricakapálás tudása ma olyan nagy előnyt jelent. Vannak nagyon "jó" gyomirtók, amikkel egy traktoros több száz hektárt tud gyomtalanítani pár nap alatt. De ma már mindenre van gép, a krumpliszedésre és a szőlőszüretelésre is. Ha valakinek több száz (ezer) hektár föld van a tulajdonában, az nagyon sokat tud spórolni, a napszámosokon. Orbánnak ehhez csak annyi köze, hogy jól követi ő az amerikai trendeket, jól másolja az ámerikai nagybirtokos mezőgazdaságot. Erről olvashat Ángyán jelentéseiben, az se riassza el, hogy a ballib elit kineveti az ő vidékfejlesztési elképzeléseit.
Megértem a ludditákat, és bár Marx bácsi sok mindenben tévedett, de van amiben mégsem ...

Mérnork 2015.01.22. 13:45:11

Azért érdekes, hogy az ilyen munkanélküli diplomás soha nem írja oda konkrétan, hogy mi is lenne a végzettsége. Diplomás, véletlenül se villamos mérnök, matek tanár stb.
De persze mindenér a zorbán a hibás.

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 13:50:36

@cönde: Anyádat parasztozd geci. Moderáld már magad b+.

kocog 2015.01.22. 13:50:53

Engedd meg, hogy csak a lényeghez szóljak hozzá:

> a nullával való műveleteket nem értelmezi a matematika.

De igen, értelmezi! Lehet nullával számolni. Az összeadás, szorzás, kivonás teljesen jól működik nullával is. Lehet egy tetszőleges számot a nulladik hatványra emelni - így lesz belőle 1, lám, a "semmiből" valami lett!

Amit nem értelmezünk, az az osztás. Csakis az osztás nem értelmezhető, de csak akkor, ha a nulla a nevezőben van. Ha a számlálóban található 0, akkor még annak is van értelme.

kocog 2015.01.22. 13:53:16

@Fyall: Én nem szólítanék kisasszonynak egy háromgyermekes anyukát.

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 13:53:38

@élveteg: Ez alapból cigány, de 45 óta kommunista, 89 óta pedig liberális szemlélet is.
Én ide születtem, ez nekem jár, ezt és ezt nekem biztosítsák, különben náci antiszemita/rasszista a társadalom.

kocog 2015.01.22. 13:53:56

@Mérnork: Szerinted egy 50 feletti villamosmérnök kell valahol Magyarországon?

Mérnork 2015.01.22. 13:55:17

@kocog:
"Csakis az osztás nem értelmezhető, de csak akkor, ha a nulla a nevezőben van."
valami/0=∞, magasabb szintű matematikában.

Trackers 2015.01.22. 13:59:25

Nem pontosan tudom 5 év alatt, hol és hogyan kerestél állást, hogy hányan utasítottak el, és hogy jön a képbe Orbán Viktor.

De kezd el szerintem itt, ha van diplomád, és láttál már excelt.
www.profession.hu/allasok/secretary/1,1,0,0,8

Ha ezek több tapasztalatot igényelnek, akkor add alább.
Már ha szeretnál dolgozni.

Mérnork 2015.01.22. 14:00:18

@kocog:
Nálunk pl. dolgozik egy, és nem igazán akarnak megválni tőle. Sőt a nyugdíjas mérnökök közül többen dolgoznak tovább.

HellsAngel 2015.01.22. 14:00:41

A magyar neplelek legjobb peldaja Toldi Miklos, aki hiaba erosebb mindenki masnal es lesz bajnok, megis, beilleszkedesre tokeletesen keptelen, az elete nagy reszet tok maganyosan tolti a birtokan, hobbibol neha megassa a sajat sirjat. Add uram, hogy en ne legyek ennyire eletkeptelen.

Mérnork 2015.01.22. 14:03:57

@kocog:
Vagy te úgy képzeled, hogy egy mérnököt, ha eléri az 50-et, akkor rögtön kirúgják?

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 14:11:19

Egyébként az a gond, hogy a pedagógusoknál eléggé megesik, hogy leülnek. Na most ha valami humán tárgy, az annyira nem érdekes, de a műszaki tárgyaknál ez nagy gáz. Azért ma már nem úgy megy az ember suliba, tanfolyamra, hogy végigseggelem mert kell a papír, a tudás kell, de nagyon. A jó pedagógus felértékelődik, a rossz pedig le. Elég szétnézni a neten, ha beírod a suli nevét.

Amúgy pedig nem a kor nagyon is lehet előny, ha van tudás. A könyvelés oktatásában a valódi profik eleve 45-50 év felettiek, de sok tárgyban így van, mert egy 50 éves már kikísérletezte az oktatási technológiát is. Mivel értelmes, ismeri és használja a szakma újabb szoftvereit, segédeszközöket is.

kocog 2015.01.22. 14:11:49

@Mérnork: Az nem ugyanaz. Ha már ott van valahol, és az elmúlt 30 év során volt akkora szerencséje, hogy nem szűnt meg a munkahely, és még mindig ott van, sőt, talán nyugdíj után is ott tartják. Ilyen létezik.

Olyan létezik-e, ahová felvesznek 50 feletti villanymérnököt? Tehát van egy pozíció, meghirdetve, jelentkezik az illető, és nem röptében megy a kukába a pályázata a vén ...-nak.

Most direkt körülnéztem, olyan villanymérnök állás, ami pl az én képzettségemhez stimmelne, 1, azaz 1db van az internet magyar részén.
Milyen szerencse, hogy nem kell Magyarországon állást keresnem :-)

Más: legjobb tudásom szerint valami/0 != végtelennel. Egészen magas matematika szerint sem. Ha mégis kell valami konkrét érték, akkor határérték-számítással lehet közelíteni. Aztán ez a közelítő érték vagy a végtelenhez tart, vagy nem.
A valami/0 művelet továbbra is értelmetlen.

catus 2015.01.22. 14:12:22

Azért azt tegyük hozzá a dologhoz, hogy a tanulás és átképzés szép és jó, de ahhoz is pénz kell, ami egy idő után, kevés van egy munkanélkülinek. A másik az, hogy ha valakinek "büdös a kétkezi munka" akkor ne várja el, hogy bári is megcsinál helyette mindent. Ha kacsákat kell nevelni ahhoz, hogy megéljek és legyen mint enni akkor azt csinálom....ennyi...lehet nem értek hozzá most, de a kényszer ugye nagy úr és az állattartást megtanulni egyfajta tanulás, nem?

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 14:18:35

Nézzétek már meg kinek írtok, ajánlgattok munkát! Nem akar az ilyen dogozni, semmit,se fizikai munkát sem mást. Csak fizetést akar kapni. Beülni valami hivatalra, lehetőleg ne front-end-re. Ott lehet egész nap lábat lógatni, kávézgatni, blogokat írni, antiszemitázni, orbánékat szidni.
Ha dolgozni akarna, már rég elment volna sor mellé, oda bárkit felvesznek, aki meg tud szólalni.
Azért öt évig csak élt valamiből, lehet volt bevétele is, csak nem adózott, nem fizetett TB-t utána, vagy eltartotta valaki.

ursus artos 2015.01.22. 14:29:33

@Anticommunist Hungarus: " Beülni valami hivatalra, lehetőleg ne front-end-re. "
Pontosabban valamilyen civil alapítványhoz...

Mérnork 2015.01.22. 14:31:13

@kocog:
A határérték számítás szerintem magasabb szintű matematikai művelet, és ott határértékekre vonatkozóan valami/0=∞. ;-)
De mivel nem vagyok matematikus, így tényleg nem vagyok 100%-ig meggyőződve.
50 feletti villamosmérnököt még nem láttam felvételizni, sőt semmilyen mérnököt, tehát nem tudom, hogy felvennék-e.
Dolgozókat mi biztos hogy veszünk fel 50 felett is.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.22. 14:37:52

@catus: A kiskacsás-projekt sajnos már régen megbukott, lehet, hogy nem fővárosi flaszter-parasztokra kellett volna bízni a dolgot!
A magyar politikai elit ugye okosabbnak képzeli magát, mint az ENSZ, amelynek az Élelmezésügyi Szervezete (leánykori nevén FAO) már kimondta, hogy "agrárdemokráciára" van szükség.

biokultura.org/rss-feed/77-hirek/546-az-ensz-is-a-kislepteku-mezogazdasagot-ajanlja

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.22. 14:43:21

@♔bаtyu♔: kurva édesanyád jól megél abból, amit a testével megkeresett, te tetves, takonygerincű fotelnáci? Tudtad, hogy apád is kampósorrú zsidó volt? Ja, nem is ismered... a biológiait? I'm sorry... :D

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.22. 14:43:57

@Anticommunist Hungarus: na, itt a másik rühes nácipalánta... Hogy döglene éhen a fajtád!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.22. 14:48:29

@Anticommunist Hungarus: még utoljára, te szarcsimbók!
1. A fizikai munkát nem bírja mindenki (ránézve a bloghoz mellékelt fotóra, egyáltalán nem biztos, hogy bloggerünk alkalmas lenne bármiféle olyan fizikai munkára, amit a magadfajta söpredék rá akarna erőszakolni)
2. Mikor _KÖZMUNKÁT_ kerestem, elküldtek a picsába azzal, hogy menjek a munkaügyi központba, regisztráltassam magam ismét (hét éve nincs munkám), utána menjek vissza hozzájuk, majd meglátják, hogy tudnak-e munkát adni. Mindezt úgy, hogy a hosszabb ülés is problémát okoz, nemhogy egy kicsit is megerőltető fizikai meló...
Csak hát a magadfajta egoista tetvek csak hörögni tudnak, miközben nem vagytok tisztában a valósággal. De mi lenne, ha eltakarodnátok még Európából is? Akkor végre lenne munkájuk a rendes embereknek is.

Ráérek 2015.01.22. 14:49:16

@Mérnork: Már nem is kell megírnom a saját kommentemet. :)

10pontos! :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.22. 14:53:25

@Mérnork: úgy őszintén, nem tökmindegy? Tanult éveken át, megszerezte azt a nyomorult papírt. Tehát viszonylag értelmes ember (úgy általában aki diplomát szerez), képes a tanulásra. Ne hidd, hogy te több vagy a műszaki diplomáddal, mint egy bölcsész! Sőt... az ilyen hozzáállás erősen kétségessé teszi, hogy emberileg van-e benned bármi, ami érték.

Atika!!! 2015.01.22. 14:59:23

"Öt éve vagyok munkanélküli."

Tehát még az MSZP-s "haverok" zavarták el?

275 · http://www.youtube.com/krisztusa 2015.01.22. 15:00:28

Jesszusom, nem kevesek írtak ide valakik ,valaki mások,, ez borzasztó. MINDENAZ!(idehaza) énszerintem.eza magyar nép végének a végső kezdete.ÉN NEKEM bár ÉN MAGA VAGYOK AZ ÚR A JÉZUS KRISZTUS,soha még nem írt senki sem egy értelmes szót vagy mondatot sem vissza pedig EZRES nagyságrendben kerestem meg mindenkit és mindenkiket, természetesen mivelhogyanMÁR TÍZ éve megjöttem ÉP ELMÉVELhogy ki vagyok én, így vagy egy 5 év után már NEM VACAKOLTAM a hogy hogyan hívjam magamat mások megkérdezésénél,így LETTEM AZ-AKI-VAGYOK!Ez egy valami bibliailag UTOLSÓ ORSZÁG.amikor a szobámban magam vagyok, amit a nagyszüleim fizetnek csak akkor érzem magamat jól AZ INTERNETTEL mert nekem AZ JELENTI a világot,AMINEK ÉN VAGYOK AZ ELSŐJE.ha már ki kell mennem közétek az utcára, ott mindig undorodok mindentől és mindenkitől is és miután hazatérek(itt születtem tősgyökeres magyar vagyok minden ágamon jeles ősökkel) sem érzek mást sokáig, ettől a hányástól AMIT TUD EZaz osszág, ÉLÉN A BIBLIAI ANTIKRISZTUSSAL mindenki korlátlan atyjával akinek MINDENKI A CSICSKÁSA bazmeg akármi is az, vagy akármi is van.Mindegy hogy ki-hogyan akar ellenkezni,,hahaha, ezt a némbert NEM FOGJÁTOK tudni megdönteni egykönnyen, bár a levegőben akár már a köv.választáson is befalcolódhat,ha még a NEONÁCIpribékjeivel is össze akar dolgozni, a cigányt és zsidót és a magyart is elárulóó ELLENLÁBAS.ellenlábasa ugyanis A JÉZUS KRISZTUSNAK aki megjött az egyedülileg IGAZ ISTENTŐL, hogy MEGMENTSEN MEGVÁLTSON TITEKETt,akik közül EGY-SEM-HISZ.őbenne hanem CSAKIS ÖNNÖN rögeszméiben a hatalomról és akármi másról.magyarul A JELENTŐS értéket hordozóÖNZÉSBEN hogy legyen azért bazmeg VALAMIJEa világon.mert nektek semmitek nincsen CSAK AZÉRT.hát maradt az önzés meg ezek.ti seggek.JA IGEN ENGEMET elítéltek KMK-ért és lefokoztak megnyomorítottak AZÉRT MERT ÉN VAGYOK JÉZUSés ezt nem sajnálom.AZ AZTjelenti hogyLEGALÁBB TB-m van mert ha még az se lenne!kétszer is voltam dolgoztam még a nyomorék TESCóban iss,,(béke poraira a gexiknek) de én már szart és fost biztosan BE NEM vállalok, vállalnék pedig csináztam gyári hülyeséget meg ilyeneket is, AZ EGYETEMRŐL frissen kirúgott legnagyobb zseniként is.de ennek már sok éve vége van.MINT MAJDNEM NEKTEK AHOGYAN VAGYTOK......www.krisztusa.blog.hu

kocog 2015.01.22. 15:01:34

@Mérnork: Jó, értem.
Akkor vegyük például az y=tg(x) függvényt a pi/2 helyen.
tg(x) = sin(x) / cos(x).
A pi/2 helyen cos(x) =0, sin(x)=1.
Akkor a függvényünk az x= pi/2 helyen 1/0 értéket venne fel. Azt mondod, ez végtelen?
Közelítsünk az x=0 hely felől lassan az x=pi/2 felé, és nézzük, hogyan alakul a tg(x) értéke. Tényleg: amint egyre közelebb jutunk x=pi/2-höz, a tg(x) egyre nagyobb és nagyobb, folyamatosan közeledik a végtelenhez.

Aztán közelítsünk az x=(pi) hely felől lassan az x= pi/2 felé, és most is nézzük, hogyan alakul a tg(x) értéke.
Nahát, a csuda vigye el: a tg(x) meg egyre kisebb és kisebb lesz, minél közelebb vagyunk az x=pi/2 -höz, annál inkább tart az érték a _mínusz_ végtelenhez!

És akkor ez csak egy középiskolás példa volt ... ha penge lennék matekból, bizonyára ennél kacifántosabb példákat is tudnék írni. Szerintem ennyi is elég ahhoz, hgoy megegyezzünk: akármi/0 != végtelennel, sőt, semmi mással sem egyenlő.

Egyébként, ha páldául 18/0 = végtelen, akkor végtelen * 0 = 18?

kocog 2015.01.22. 15:05:29

@kocog: Ha jobban szeretsz fokokban számolni, akkor pi=180°, pi/2=90°.

♔bаtyu♔ 2015.01.22. 15:11:36

@pythonozok: Be ne vegyél már csapatodba faszfej. Kérdezd meg a tiédet, az enyém mással foglalkozik te ostoba.

Mérnork 2015.01.22. 15:11:45

@pythonozok:
Mérés és magtekercselés operátor. De a TMK-ba is vettünk fel egy 50 feletti szakmunkást.

Mérnork 2015.01.22. 15:21:49

@kocog:
Írtam, hogy sorozatok határértékének számításánál. Ha x sorozat tart n-hez, y sorozat tart a 0-hoz, akkor x/y sorozat tart a végtelenhez.
18/0-ás elemi matematikában tényleg nincs értelme.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.22. 15:27:45

Vállalj fordításokat, ez a megoldás. Szar munka, de jobb a semminél.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.22. 15:28:09

@♔bаtyu♔: rühes náci, nekem te ne ugass! Takarodj vissza a nyilas disznóólba, ahonnan kiengedtek! Ja! És majd szólj, ha már van gerinced a takonyhúr helyén!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.22. 15:29:49

@Mérnork: diplomás vs. szakmunkás. És itt most nem arra célzok, hogy a diploma mennyivel többet ér/jelent, hanem arra, hogy a képzettségük kissé eltérő. Egy műegyetemistát nem hiszem, hogy beraknál egy esztergapad mögé. Még akkor sem, ha már végzett az illető.
És itt elsősorban nőkről van szó, ahogy elnézem, bár 50 környékén már férfiként is nehéz munkát találni, ha nincs megfelelő ismerősöd. Pláne, ha még meg is akarsz élni a "fizetésből".

tavolirokon2 2015.01.22. 15:52:28

Hat a kozmunkaprogram ugy altalaban egy egetvero barmosag, de ezt olvasva lehet, hogy megiscsak van, akinek jot tenne kicsit tobb lapatolas.
Csak mert valaki ertelmiseginek meg kozeposztalybelinek szuletett, attol meg elofordulhat, hogy idonkent ketkezi munkat is kell vegeznie.
Talan ugy kicsit tobb tisztelettel es kevesbe fennhejazoan nyilatkozna az ilyen "megalazo" munkakat vegzo embertarsairol, akik nelkul nem lenne kajaja, vize, futese, es a sohamegnemepult haza mogott kerulgethetne a sajat szarkupacait a bekeritetlen kertben?

Ennel mar csak a kommentbeli "mernokok" jobbak, akik mind beszoptak a nullaval osztast: a keresete a nulla, nem az adokulcsa, konyorgom. Nem az 50 eves korral lesz a gond ott sem. A kisiskolas lanyom is benez ilyeneket a matekleckeben, ot sem veszik fel olyan allasba, ami kritikus gondolkodast igenyel.

Jaigen, a TB tenyleg kitolas azzal, akinek egy fillerje sincsen, de gondolom lehet ra reszletfizetest kerni, nem ezen fog mulni az a kepzeletbeli munkahely.

bölcsbagoly 2015.01.22. 15:57:33

DE konkrtétan mihez is ért, mert az nem derül ki ebből a nyavajgásból sem...Esetleg egy kibucban kellene probálkozni...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 16:00:16

Addig ez csak nyafogás, amíg nem az az egyetlen lehetőséged, hogy a testedból élsz meg.

Egyébként miből élsz?

törökmonika 2015.01.22. 16:04:35

Kitűnően szórakozom a kommenteken, ne hagyjátok abba.
De ha ennyien nem képesek vagy nem akarják érteni, miről szól a bejegyzés, akkor az az én hibám.
A poszt ugyanis a lecsúszó és megkapaszkodni képtelen középrétegről szól.
A nem feltétlenül piacképes végzettségről.
A váratlanul jött kilátástalanságról.
Az eszköztelenségről, a technikátlanságról - márpedig ezek szükségesek a túléléshez. És a továbblépéshez. Az emberi tartás megőrzéséhez.

De most már látom, hogy így, kommentekkel együtt a társadalmi szolidaritásról is szól. Illetve annak hiányáról.

Arról, hogy az ilyesmi mindig mással esik meg, ugye.
Velünk ilyesmi nem fordulhat elő, mert kérgesarcú édesanyám keresztet vetett a kenyérre és nem volt büdös a fizikai munka satöbbi, satöbbi.

Több millió ilyen helyzetű emberről van szó ebben az országban.
Akik önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe kerültek - és szolidaritás nélkül esélyük sincs.

De lám, a szolidaritás máza még egy szépirodalminak szánt blogbejegyzés olvastán is köddé válik.

De ez talán nem a blogbejegyzés szerzőjének a hibája.
Bár az övé is - hiszen ugyanúgy itt él.

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 16:04:37

@pythonozok: Látom, a saját életed kudarcát itt próbálod kompenzálni. Abban viszont egyetértünk, hogy a blogger semmire nem alkalmas :P

Te lennél a rendes ember? :LOL:

Tudod, az, hogy van munkád vagy milyen munkád van, az nem másoktól, hanem egyedül tőled függ. Kik kéne mászni a kádárista kupac alól, már régen más világ van.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 16:07:46

@catus:

"Ha kacsákat kell nevelni ahhoz, hogy megéljek és legyen mint enni akkor azt csinálom....ennyi...lehet nem értek hozzá most, de a kényszer ugye nagy úr és az állattartást megtanulni egyfajta tanulás, nem?"

Nulláról indulva azért elég sok pénz kell ahhoz, hogy "megélj" belőle, vagyis hozzon adózás-járulékozás után stabilan, télen-nyáron mondjuk havi 150-et.

A kacsák is szeretnek lakni, enni, inni, vannak kötelező oltásaik, az állatorvos sincs ingyen, időnként mégis betegek lesznek, vagy kitekeri a nyakukat a görény.

Hegedűs naccsosasszony önellátós projektje körül se véletlenül van akkora kusban mindenki.

Amatőr módon állatot tartani csak annak érdemes, aki saját fogyasztásra tartja, plusz 2-3 stabil vevőjének, azért mert MINŐSÉGI húst akarnak a bolti szarok helyett enni.

A háztáji hús ugyanis minden költséget összeadva TÖBBE kerül, mint a bolti gagyi.

$pi$ 2015.01.22. 16:09:49

@törökmonika: "Több millió ilyen helyzetű emberről van szó ebben az országban."

Ez marhaság, már ne is haragudj!

Eleve munkanélküliek szerintem nincsenek több millióan, de a diplomás munkanélküliek száma meg pláne sokkal kevesebb ennél. Nem, nem kell szépíteni, olyan balfék, aki diplomával rendelkezik, de öt éven keresztül nem képes elhelyezkedni elég kevés van.

sanyix 2015.01.22. 16:13:48

@♔bаtyu♔: ja most már csak abból lehet megélni amit te csinálsz, mert a fütyisz pénzcsapjai meg kinyíltak, és a befizetett adók folynak ki a csapból ;)

Mérnork 2015.01.22. 16:14:46

@pythonozok:
Nálunk többségében nők dolgoznak, betanított munkában. Van közöttük 50-es tanárnő is, meg van friss diplomás lyányka könyvtár szakon végzett.
Elég sokan dolgoznak 50 felettiek nálunk. Főnökömnek az a véleménye mostanában, hogy szívesebben vesz fel idősebbeket betanított munkára, mert jobban be tudnak illeszkedni a munkába, mint sok fiatal. Volt elég sok rossz tapasztalata azzal, hogy felvettünk huszonéveseket, betanítottuk őket, fél év múlva meg leléptek.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 16:17:02

@$pi$:

Lehet, hogy először a Google-ról kellene letakarítani azt a sokmindent, ami azok elé kerülhet, akik a pályázatát olvasva rákeresnek a nevére.

Ezzel a portfolióval valóban nem lehet elhitetni senkivel, hogy "csókolom, én egy böcsületes tanítónő vagyok, de főzök-mosok-takarítok is, ha kell".

$pi$ 2015.01.22. 16:17:17

@beszélő majom: "Nulláról indulva azért elég sok pénz kell ahhoz, hogy "megélj" belőle, vagyis hozzon adózás-járulékozás után stabilan, télen-nyáron mondjuk havi 150-et."

Ez is nagy butaság, semmi értelme nincs.

1. A havi 150 szép, de ha valaki falun lakik saját lakásában és mondjuk fával fűt, akkor ennél *sokkal* kisebb összegből is meg tud élni.

2. Az őstermelő éves 600 forintig adómentes. Ha megtermeled amit elfogyasztasz plusz van még havi ötvenezer forintod, akkor adómentes vagy és már nem haltál éhen. Amit felette keresel csak az után kell adót fizetned.

3. Ha van egy kis földet, akkor ahhoz, hogy termelj rajta valamit gyakorlatilag alig kell valami. Nem kell befektetés, nem kell okvetlenül kombájnt venni.

Sokan csinálják ezt és megélnek.

$pi$ 2015.01.22. 16:18:11

@beszélő majom: "Lehet, hogy először"...

No igen, ha valaki elhasználta a nevét... :D

$pi$ 2015.01.22. 16:18:48

@$pi$: "600 forintig" -> nylvá 600 ezer

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 16:20:19

@beszélő majom: "'Hegedűs naccsosasszony önellátós projektje körül se véletlenül van akkora kusban mindenki."

Nem mindenki van kussban, a Bar!kád megírta, hogy mennyi pénzért Spanyolországból hozatták a csirkéket, amiket a cigányok megettek, vagy eladtak. Nem csak indexet kell olvasni.

élhetetlen 2015.01.22. 16:21:05

Egészen elképesztő a kommentelők tömege. Kezdve Mérnorknál, „Azért érdekes, hogy az ilyen munkanélküli diplomás soha nem írja oda konkrétan, hogy mi is lenne a végzettsége.”, aki nem veszi észre, hogy megírta, tanár, újságíró. De ez a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy ez a sok okos ember nem képes értelmezni egy cikkek. A posztoló leírta. „ez egy példabeszéd volt”, csak a saját viszonyain vezette le. Nem a személyes nyomoráról ír, hanem arról, hogy, ha valaki kicsúszott egy időre (mert azt hitte, hogy majd talál a környéken), és nincs pénze már, annak reménytelen visszajutni a munka világába (pl. TB elmaradás). Csak az ötleteitekre felelve. Megtanul három nyelvet? Persze, majd ő kap ismeretlenként fordítási munkákat. Képezze át magát az interneten IT-sé, képtelenség, de ajánlgatni lehet. Menjen el egy gyártósorra, aztán írja be az önéletrajzába, kapva kapnak rajta a szakmájában. Ugyanez a közmunkára. Minden normális ember tudja, hogy az nem vezet vissza a munka világába. Költözzön Pestre, ja, elad valaki egy vidéki házat 2 millióért jó esetben, persze, hogy vesz belőle egy pesti lakást. Az egy dolog, hogy ezeket az osztogatott tanácsokat valószínű, hogy egyikőtök sem próbálta, de hogy megérteni se tudja, ez tényleg elképesztő.

2015.01.22. 16:25:35

az ilyen posztok kb. hergelésre jók, kapásból megírok tízféle várható kommentet.
amúgy a dolgozók többsége szerencsétlen kisproli, azokat hergelik egymás meg az éppen inaktívak ellen.
mintha a munka koncepciója nem menne át fokozatos változáson, mintha alkalmazottként robotoló önkizsákmányoló hugyoslét lenne bárki célja is...
mások meg jót röhögnek a sok szerencsétlen kis hangyán

$pi$ 2015.01.22. 16:27:33

@élhetetlen: "Képezze át magát az interneten IT-sé, képtelenség, de ajánlgatni lehet."

Miért képtelenség? Miért mondod, hogy képtelenség megtanulni egy szakmát, amikor egy halom ember megtanulta? És a legtöbben egyedül, mert hogy az egyetem nem sokat ér ebben, az hótziher!

"Ugyanez a közmunkára. Minden normális ember tudja, hogy az nem vezet vissza a munka világába."

Dehogynem! Bemégy, megmondják holnap reggel hova kell menned szemetet szedni. Másnap odamégy, elkezded a szemetet szedni. Pár óra alatt visszavezetett a munkába.

"Költözzön Pestre, ja, elad valaki egy vidéki házat 2 millióért jó esetben, persze, hogy vesz belőle egy pesti lakást."

Hát ne vegyen, vegyen ki egy albérletet és menjen el dolgozni. Ha van kétmillió forintja, akkor akár rá is áldozhat egy csomó időt arra, hogy munkát keressen és ha akar dolgozni, akkor biztos, hogy fog is.

Na látod, pont az ilyeneknek találták fel a közmunkát. Öt éve nem csináltak semmit, csak elvoltak. Most ha enni akarnak, akkor elmennek közmunásnak. Miután egy pár hónapot dolgoztak közmunkásként rájönnek, hogy a munka nem öl meg, rájönnek, hogy túl lehet élni, rájönnek, hogy ennyi erővel akár el is mehetnek dolgozni.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 16:31:42

Kár, hogy ilyen sértegetős-anyázós stílusba fordult a kommentfolyam.

Az én családomban generációk óta elvárás a diploma mellé szakmát szerezni.

Apámnak is volt, nekem is van, sőt, már a másodéves egyetemista gyerekeimnek is van (egyiknek), illetve lesz (a másiknak) májusra.

S mire végeznek az egyetemen, szerezhetnek még egy szakmát.

Van olyan ismerősöm, aki Németországban dolgozik évente 2-3 alkalommal 1-2-3 hónapig és abból él itthon egész évben.

A munkahelyet nem a kormány teremti. Ilyen csak a szocializmusban volt.

A jól menő, gazdag demokratikus országokban sincs mindenkinek munkája, USA-ban milliók éheznek (ez alatt ma már az un. minőségi éhezést értjük) - NatGeo-ban olvastam egy cikket erről, el is képedtem.

A párom már három diplomával már két diplomás szakmában dolgozott, már túl van egy építőipari vállalkozási bukáson és most kézműves munkából él, igen jól.

Sosem vártuk, hogy más teremtsen munkahelyet nekünk, mert az élet erről szól.

Szerintem netto baromság volt választási programként "munkahelyteremtésről" beszélni. A kormány a gazdaságot hozza helyzetbe az intézkedéseivel, s az majd teremt munkahelyet.

2015.01.22. 16:32:55

Találkoztam már több "csöves" diplomással. Amikor még volt más munkalehetőség akkor Ők diplomások voltak, amire már nem akartak diplomások lenni , annyira lepusztultak, hogy képtelenek lettek bármilyen munkát elvégezni.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 16:33:23

Ja! A közmunkaprogram.... hát az egy súlyos baromság.....

kvadrillio 2015.01.22. 16:38:03

...HAMMMMM...GYURCSÁNY ÉTELT OSZT !!! NYUGODTAN BEÁLLHATSZ TE IS A SORBA !
SIKERESEN VISSZAHOZTÁK A HORTHY RENDSZERT, A "3 MILLIÓ KOLDUS ORSZÁGÁT!". CSAK AKTUALIZÁLTÁK 6 MILLIÓ KOLDUSRA !!!!!
TESSÉK A TÖRTÉNELMET VISSZALAPOZVA OLVASNI, 1930-AS ÉVEKBEN VOLTAK NAGY-NAGY ÉTELOSZTÁSOK TÖBBKILÓMÉTERES SOROKKAL, LERONGYOLÓDOTT EMBEREK MILLIÓIVAL, 1930 ELŐTT ÉS UTÁN IS...., MIKÖZBEN AZ AKKORI KAPITALISTA ALAPÍTVÁNYOK FŐGÓRÉI IS LENYÚLTÁK A MILLIÓS PÉNZEKET ÉS CSAK ALAMIZSNÁT VETETTEK ODA A SZEGÉNYEKNEK !!! MA EKLATÁNS PÉLDA ERRE A "GYŐZIKE-ALAPÍTVÁNY", AMIKOR A CSÓRÓ GYEREKEKNEK ODAVETNEK EGY-EGY MIKULÁSCSOMAGOT, A LÁNYA MEG- 7-800.000 FT-OS DIADÉMOT KAPOTT A FEJÉRE BÉRMÁLKODÁSAKOR.......ANNO....RÖHÖGNI KÉNE EZEN, DE A MAGYAR NÉP CSAK SÍRNI TUD ! NO...MEG MOST MÁR TÜNTETNI IS !!!!!

Brumm Brumi 2015.01.22. 16:43:15

@Krumpli Bogart: ("Ja! A közmunkaprogram.... hát az egy súlyos baromság..... ")

Háppersze.
Inkább a segílykét kéne adni szegény ártatlanoknak, ugye?

$pi$ 2015.01.22. 16:45:24

@Brumm Brumi: Azért rohadtul kilóg a lóláb, nem? Amint dolgozni kell mindjárt elkezdett sírni a fél ország, mindjárt kiderült, hogy mennyire értelmetlen is az egész, meg kegyetlen, megalázó... én meg itt dolgozom évtizedek óta és nekem senki sem szólt. Hoppá!

Rubifan 2015.01.22. 16:47:00

Nem Orbán tehet arról hogy nincs munkája a blog írójának!
Arról a negyven év kommunizmus és az általa kitermelt" új" politikai elit tehet ! Abban az országban meg számonkérni a szolidaritást, a szociális védelmet amelyben a munkát nem fizetik meg, enyhén szólva is bugyutaság!!! Ma Magyarországon cirka négy millióan nélkülöznek, jelentős részük munkahellyel rendelkezik. Az igazi baj ez , és nem a fantom diplomás értelmiségi nyivákolása fog meghatni!
Gyurcsány annak idején szólt...el lehet menni....Orbán sem tart vissza senkit!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 16:51:56

@$pi$:

1. A havi 150 azért alap lenne szerintem, figyelembe véve, hogy az állattartás 24/7/52/ idejű elfoglaltság.

2. Az őstermelésre nem gondoltam.

3. Vidéken egyáltalán nem alap, hogy "van egy kis földje" :))) Már régen megvették a falusi alkalmazottaktól azok, akik nagyban tolják a gazdálkodást.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 16:53:56

@Rubifan:

"Nem Orbán tehet arról hogy nincs munkája a blog írójának!
Arról a negyven év kommunizmus és az általa kitermelt" új" politikai elit tehet ! "

Szerintem a posztoló reménye az, hogy ha Török Zsoltinak adott a pártja munkát, miután kisírta magát a FB-on, hogy havi 60-ból vegetál, akkor neki is kerít majd valamit a Gordon ;)

$pi$ 2015.01.22. 16:56:12

@beszélő majom: "1. A havi 150 azért alap lenne szerintem, figyelembe véve, hogy az állattartás 24/7/52/ idejű elfoglaltság. "

Lenne, de nem az.

"3. Vidéken egyáltalán nem alap, hogy "van egy kis földje" :))) Már régen megvették a falusi alkalmazottaktól azok, akik nagyban tolják a gazdálkodást. "

Ez nem így van. Ha körünézel légifotókon, akkor látod, hogy rengeteg a kis parcella.

Traktoros lány 2015.01.22. 17:05:32

Aggyon' azorbán munkát! De EU-s munka legyen ám! És diplomásnak legalább 600e bruttó, mer' az jár!
Ha Bajnai lenne a miniszterelnök, akkor minden diplomásnak lenne munkája, de a csuti ártány törpe-disznó nem ad senkinek, csak a haverjainak. Ezt szavaztátok, egyétek is meg fideSS -es söpredék!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 17:06:21

@élhetetlen:

" A posztoló leírta. „ez egy példabeszéd volt”,"

Most csak kamu példabeszédet írt, legközelebb meg majd azon kapjuk, hogy a szentlélekkel farbakúrt jézuskrisztusokat rajzol ez a Csárli Rikárdó Hebdó :)

élhetetlen 2015.01.22. 17:16:27

@$pi$: „egy halom ember megtanulta? És a legtöbben egyedül, mert hogy az egyetem nem sokat ér ebben, az hótziher!”, És meséld el a csodatörténeteket, hogy valaki az intreneten megtanulta, ezt beírta az önéletrajzába, és rögtön felvették egy komoly állásba, mert milyen életrevaló, szuper szakember. Bocs én hiszek a két diplomámban, azzal mindig felvettek, ahova jelentkeztem, sőt néha elcsábítottak.
„elkezded a szemetet szedni. Pár óra alatt visszavezetett a munkába.” Ez igaz, amennyiben neked csak a szemétszedés jelenti a munkát, de sok embernek nem ez jelenti.
„Hát ne vegyen, vegyen ki egy albérletet és menjen el dolgozni”. Ezt is inkább csináld, mint ajánlgasd, akár pár gyerekkel, tudod, az albérletnek ára van, majd ha harminc év alatt összegyűjt egy egyszobás lakásra valót. Ha szerinted ez egy életpálya, akkor csináld végig.
„munka nem öl meg, rájönnek, hogy túl lehet élni, rájönnek, hogy ennyi erővel akár el is mehetnek dolgozni.” Nem jutottál el odáig, hogy nem találtak munkahelyet?
Tudom, felesleges volt válaszolnom, de most már mindegy.

élhetetlen 2015.01.22. 17:23:48

@beszélő majom: Neked csak azt tudom válaszolni eddigi tapasztalatom alapján, hogy neked nem érdemes válaszolni sem. Felejts el. Ha nem jó a memóriád, akkor írd fel magadnak, hogy engem ne szólíts meg. Jobban jársz, ha emlékszel, volt pár buktád. Én nem unatkozom annyira, hogy veled foglalkozzak.

L. Alex mondom a magamét 2015.01.22. 17:31:27

MIÉRT NEM DÖGLIK MÁR MEG AZ ILYEN?

Körülbelül nekem ez jön le a véleményekből. Végigolvasva ezt a sok rosszindulatú, tipikusan "jobboldali és persze keresztény" magyarokra jellemző fröcsögést, miért nem mentek el a jó kurva anyukátokba?

Ez nektek az öröm?

Melyikőtök kérdezte meg, hogy tudok segíteni? He?

Neeem. Itt nektek csak az számít, hogy a blog szerzőjét legyaluljátok!

Magatokba kellene nézni végre egy kicsinykét, elgondolkodni, köldököt nézni, oszt utána pofázni!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 17:34:02

@élhetetlen:

"Jobban jársz, ha emlékszel, volt pár buktád. "

Hazudsz, mint minden libsi :)))

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.22. 17:36:12

@L. Alex mondom a magamét:

"Melyikőtök kérdezte meg, hogy tudok segíteni? He?"

Nézd már meg, hogy ki ez a poszter, te szerencsétlen hülye.

2015.01.22. 17:38:21

@L. Alex mondom a magamét:

a blog.hu meg jobbára a magyar net ilyenek gyűjtőhelye.
nagyon kevesen kommentelnek, azok jó része elmezavart vagy jobbos troll.
meg sokaknak nehéz megemészteni, hogy bizony a hagyományos értelemben vett munka világa számos embernek már nem járható út és ez a társadalmi rendszer (kapitalizmus), annak jelenlegi állapota(globalizáltság, technikai fejlettség, túlnépesedés stb) ill. a hazai rossz politika ill. gyenge kiinduló feltételek következménye, nem a primitív egyénre hárító "tanultál volna ezt, csináltál volna azt" prollancsmegközelítés írja le helyen a valóságot, akkor is ha nyilván vannak egyének, akik tényleg maguknak köszönhetik.

L. Alex mondom a magamét 2015.01.22. 17:38:50

@beszélő majom: miért, kié?

Egy emberé, nem pedig egy majomé, nem de?

2015.01.22. 17:39:28

@WiteNoir:

helyesen: akkor is így van

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.01.22. 17:49:57

Újságíró, tanító. Ha esetleg tud valamilyen nyelven, ami a diplomásoknál alapelvárás, akkor van ezerféle interneten keresztül végezhető munka, csak szét kell nézni a blogomban.

rockjano 2015.01.22. 18:02:59

@ursus artos: Elmész te is a picsába faszfej...

rockjano 2015.01.22. 18:10:02

@törökmonika: Én baromira megértelek Mónika és ne törődj ezzel a sok barommal.

Én egy középosztálybeli mikrovállakozó vagyok és valahogy még mindig meg tudok élni, van valamennyi munkám is de évről évre kevesebb a bevétel és egyre nehezebb és nehezebb minden. Nincs fejlesztés, nincs beruházás eszméletlen szarevő mindenki mindenben, gazdasági fejlődés és beruházás nélkül nekem meg nincs munka.

Abszolúlt megértem a helyzetedet. Eddig még megvoltunk úgy hogy már 10 éve nem mentünk persze nyaralni csak mostanság már a közüzemi számlákat is nehéz kifizetni és ez baromira nem így volt még néhány éve…

Ez az ország kezd egyre inkább egy balkáni nyomortelepre hasonlítani...

Traktoros lány 2015.01.22. 18:18:59

@L. Alex mondom a magamét: "Melyikőtök kérdezte meg, hogy tudok segíteni? He?"
Majd Te megkérdezed helyettük is! Hehe.

lazaraki 2015.01.22. 18:25:15

Nem értem, mi ebben a példabeszéd. A blogger több posztja is szól hasonló témáról, egyező adatokkal. Ezekből úgy tűnik, mintha a posztoló a saját életét mutatná be. Ráadásul amint valószínűsíthető az alkalmi szerkesztésekért, lektorálásokért, cikkekért nem ad számlát, hiszen akkor lenne cége és fizetnie kéne a saját tb-jét. Magyarul nulla adót fizet és feketén dolgozik, de még a havi 6810 Ft tb-t sem fizeti. Ez is a példabeszéd része lenne?

A közmunkás vagyok Magyarországon cikke bejárta az internetet. Ha az ember a saját környezetét és a vele megesett dolgokat teszi nyilvánossá, számolnia kell a következményeivel. Jelen esetben a hivatalnokok félnek tőle a közmunkaadáskor. .

Szerintem tehát a poszt egyedi és nem általános, a hölgy valóban segítségre szorul, de abban a pszichés is benne van. Ebből a negatív spirálból való kitörés egyedül már elég reménytelenül messze van. Viszont örömmel mondhatnám: van az tb által fizetett pszichés segítség. De hát tb-je sincs...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.01.22. 18:31:16

Tipikus magyaros poszt, mást hibáztatni.

hujegyerek 2015.01.22. 18:32:48

Rossz helyen futsaloztál, mama...

Krumpli Bogart 2015.01.22. 18:33:47

@Brumm Brumi: Igen. index.hu/belfold/2015/01/17/36_kozmunkas_pucolt_egy_300_meteres_arkot_a_polgarmester_lemond_nemeth_istvan_gyongyfa_nepszabadsag/

Mellesleg az nem járja, hogy a közmunkás - akit a te adódból fizetnek - a polgármester házát építi, vagy a haveri cégben dolgozik, ahol bolondok lennének alkalmazni, ha közmunkásként is dolgoztathatják.

Néha húzd ki a fejed a seggedből.

A baj azzal van, hogy az emberek munkahelyet keresnek, nem pedig munkát.

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 18:49:19

Még egy dolog: a karrierépítés nem csak annyiból áll, hogy van egy szakmám, diplomám, akár több is, meg nyelvet beszélek, meg a saját szakmámban milyen sztár vagyok (a saját állítása szerint). Ez mellé még kell a kapcsolatépítés, és ezt nem csak politikai vonalon lehet.
Szakmai szervezetek, konferenciák, volt munkatársak, ügyfelek, stb révén is lehet.
Sajnos a politikai kapcsolatépítés jobban benne van a közben, de az sem fekete-fehér. Pl. egyik stratégiai állami cég élére egy, a versenyszférában korrupt volt kereskedelmi vezetőt neveztek ki, mert az illetékes államtitkár a haverja. Erre viszi az állami céghez a volt munkatársait, köztük olyant is, aki Kókáékkal kokettált. Mindet, azért rúgták ki, mert a saját kis boltjaikat csináltak, s egy nagy üzletnél lebuktak.

vértes 2015.01.22. 18:58:03

@♔bаtyu♔: szerintem ez a nő nem is akar dolgozni,közmunkásokkal dolgozom lehetne munkája mindegyiknek csak szalaghoz kellene állni, nem lehetne őt percenként rágyújtani részegen fetrengeni,és persze mindenki hibás.

bonfred 2015.01.22. 18:58:56

A saját sztorim: kirúgtak, két évig voltam munkanélküli, diplomával, valóban tárgyalóképes angollal. Viszont el tudtam menni egy dobozüzembe fizikai melóra, meg ingatlankezelő céghez mindenesnek. Fordítottam maszekban, számla nélkül persze. Meg ami jött, Ebay-en sefteltem, zsebpénznek jó volt. Egyszerűen nehezen hiszem el, hogy valaki öt év alatt nem talált valami alternatív megoldást. A problémát meg nem a bonsai duce-ben kerestem, bármennyire is utálom.

$pi$ 2015.01.22. 18:59:26

@élhetetlen: "Ha szerinted ez egy életpálya, akkor csináld végig. "

Én mondjuk végigcsináltam. Viszont ha szerinted job öt éven keresztül munka nélkül lenni és telesírni a netet, hogy jajj, milyen nagyon rossz nekem nincs munkám, akkor te meg csináld azt.

Én nem mondtam, hogy tanulni, meg dolgozni, pláne elköltözni oda, ahol van munka olyan nagy pálya lenne. Én azt mondtam, hogy ha vonzóbb mint munkanélküliként fanyalogni, hogy már megint milyen rohadtul rossz magyarországon élni, akkor megoldás lehet.

"Ez igaz, amennyiben neked csak a szemétszedés jelenti a munkát, de sok embernek nem ez jelenti. "

Én nem mondtam, hogy *csak* a szemétszedés a munka, úgyhogy ne erőltesd a szalmabáb-érvelést. Én azt mondtam, hogy a szemétszedés munka. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, nem?

vértes 2015.01.22. 19:00:22

@Anticommunist Hungarus: Mo-n így is volt mindig és így is lesz.

$pi$ 2015.01.22. 19:04:47

@bonfred: "Ebay-en sefteltem, zsebpénznek jó volt"

Milyen árukkal? Mindig keresem az ötleteket. :D Megy még?

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.22. 19:11:23

fekvőbe nem szívesen rúgok bele, de aki 5 év alatt nem talál munkát. Nem költözik olyan helyre ahol talál munkát az balfasz. Ha tényleg zsidó akkor Izrael mindig tárt karokkal fogja várni ahol esélyesen kap munkát. Vagy kap valami tovább képzést. Szóval ez csak hiszti.
(Arról nem beszélve, hogy mivel újság író semeddig nem tart beindítani egy online hírportált más munkanélküli újság írókkal)

Krumpli Bogart 2015.01.22. 19:14:13

@Anticommunist Hungarus: Depresszióval és pánikkal - + 4 gyerekkel - azért nem olyan egyszerű ez a kérdés.

Az már más kérdés, hogy - véletlenül sem akarom megsérteni a bloggert - egynél több gyereket egyszerűen nem lehet vállalni Magyarországon. Már 20 éve sem lehetett. Nekem ugyan két gyerekem van, de ikrek. 35 évesen lettem először terhes, mert már benne voltam a korban és ezt dobta a gép.
Egy szenvedés volt az életem - alkoholista, munkanélküli férjjel, lakás nélkül, stb. Pedig csúcsdiplomával, két szakmával, folyamatos állami munkaviszonnyal rendelkeztem. Minden hónapban három hétig tartott a fizetés (lakbér és rezsi kifizetése után). 1-3 nap éhezés jutott minden hónapra, különösen, ha a gyereknek becsúszott egy kis betegség.

Aki erőlteti ezt a szüljük tele fehér emberrel az országot című projectet, az egyszerűen nem normális. Bármi, de bármi közbejön és BORUL AZ ÉLETED, HA GYEREKED VAN!!!!!

2015.01.22. 19:14:29

@$pi$:

Én azt mondtam, hogy a szemétszedés munka. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, nem? "

a blogkommentelés is munka
amúgy csak meghatározás kérdése

bonfred 2015.01.22. 19:23:45

@$pi$: Már nem megy. De pl. gitárhúrral, meg késekkel. Mondom, csak zsebpénz volt, de több, mint a semi.

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 19:28:10

@Krumpli Bogart: Megértelek, de nem értek veled egyet (3 gyerekkel). Közhely, de a saját életét mindenki maga rontja el. Lehet már lépned kellett volna előbb.

$pi$ 2015.01.22. 19:33:36

@bonfred: Ismerem az érzést én is nyomom az ebayt. Valóban csak zsebpénz, de azért sokan örülnének, ha ennyi zsbpénzük lenne.

Láttam egy riportot egy csávóval, az abból élt meg az egyetemen, hogy hibás apple laptop billentyűzetet vett és billentyűnként eladta. Na ez a lényeg. A csávó előtt két út állt:

1. Aggyanak, csegíccsenek, mér nem adnak, mér nem segítenek? Milyen mocsok világ ez már?

2. Nicsak, ha ezt csinálom harminc pecben, akkor végigcsinálhatom az egyetemet és nem kell közben éhenhalnom.

Na, mára neki is van diplomája, de gondolom ő nem munkanélküli. :D

Krumpli Bogart 2015.01.22. 19:39:40

@Anticommunist Hungarus: Valóban. Csak nem tudtam HOVA. Hallássérült vagyok, nyelvet nem tudtam tanulni, ezért ehhez a tetves kurva államhoz voltam kötve. Ilyen egyszerű.

bonfred 2015.01.22. 19:43:18

@$pi$: Na ez az a hozzáállás, amit nekem is el kellett fogadnom. Lehet sírni arról, hogy miért nincs munkám, meg a gyurcsányorbánt okolni. Vagy lehet helyette azon agyalni, mivel tudok pénzt keresni. Tudom milyen szar érzés munkanélkülinek lenni, mert én is voltam. A legnagyobb csapda másokat okolni. Adva van egy diploma, amit nem lehet használni, akkor el kell felejteni. Én is elküldtem minden helyre az életrajzom, ahol egy csöppnyi esélyem volt, a dobozgyár meg egy ismerős révén jött. Az Ebay-t "hobbiból" csináltam, de nyelvtudással, némi talpraesettséggel nem hiszem el, hogy legalább valami átmeneti melót ne lehetne találni. Akár feketén is, ha kell a pénz, akkor nem válogatok. Ismerősők, rokonok, volt osztálytársak, mindenkit végigkérdeztem félévente egyszer.

élhetetlen 2015.01.22. 19:49:04

@$pi$: „Hát ne vegyen, vegyen ki egy albérletet és menjen el dolgozni”. Ezt is inkább csináld, mint ajánlgasd, akár pár gyerekkel, tudod, az albérletnek ára van, majd ha harminc év alatt összegyűjt egy egyszobás lakásra valót. Ha szerinted ez egy életpálya, akkor csináld végig.„ Azt mondod, végigcsináltad, és sikeresen termináltál. Gratulálok. Sajnos, nem fogunk egyetérteni. Olyan tanítót, tanárt ismerek, aki 10 km-re eljár dolgozni, de ha az sem lenne, nem tudom elképzelni, hogy máshol olyan állást talál, amiből tud olyan albérletet bérelni, ahol élni tud három gyerekkel, meg még spórol is, egy új lakásra, vagy a gyerekek támogatására egy kicsit a tanári fizetéséből.
„Én azt mondtam, hogy a szemétszedés munka. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, nem?”. Én elmesélek egy kora reggeli sztorit. Mielőtt az OPNI-t bezárták, kivitt egy barátnőm megmutatni. Jött az erdő felől egy pizsamás pasas, egy vödör szeméttel, a barátnőm mondta, hogy minden reggel kimegy, és összeszedi a turisták által elszórt szemetet. Neki ez munka volt. Egy diplomás tanítónak ez nem munka. Mondom ezt úgy, hogy szerinted az állításoddal nehéz vitatkozni. Én továbbra is úgy látom, hogy a közmunka nem visz sehova, viszont sokba kerül, de nem érdemes tovább vitatkoznunk, ismerem a de legalább csinál valamit a pénzért szöveget. A közmunkával visszaélésekről meg végképp ne beszéljünk. Ez a jövő? És közben a kormány által finanszírozott hirdetések. 400 ezer új munkahely. Szemétszedés?

Rubifan 2015.01.22. 19:49:08

@$pi$: moncsi karrier

Hulladék diploma megszerez
X gyerek megszülve
Köpködés, sírás hogy a fentiek alapján miért nem élek jól?!?!?!

Ennyi a valós háttér, a miért nem kérdezi meg senki, hogy segíthet e, a közmunka köpködés, a mindenki más hibás duma csak a " szokásos" semmirevaló, ingyenélő, negyedosztályú, majdnem értelmiségi attitűd , némi vallásom miatt elnyomnak sírámmal fűszerezve!!!

Krumpli Bogart 2015.01.22. 19:51:08

@$pi$: Ok! De azt is látni kell, hogy nem mindenki alkalmas arra, hogy feltalálja magát, sefteljen, stb.
Ez képesség, habitus kérdése. Sok olyan embert ismertem, aki bátran beleugrott mindenbe, aztán mindenbe belebukott.
Volt egy ismerős csaj, gazdag férje otthagyta a gyerekkel egy 97 m2-es lakásban. A gyereknek minden luxust megadott apuka, de a rezsit nem tudta fizetni, a lakást nem adhatta el, a viilanyt/gázt folyton kikapcsolták, az alapítványi iskolába éhesen ment a gyerek. Ez a csajszi - egyébként rákos lett és 50 évesn meghalt - eredetileg nyomdász volt, havonta lelkendezett, hogy most fundamentás ügynök, most avon tanácsadó, most mittoménmi, minden alkalommal lelkesen szaladgált, hogy most fog rendbe jönni az élete.
Sosem jött rendbe szegénynek. Egy jóindulatú, kedves teremtés volt.

bonfred 2015.01.22. 19:56:32

@Krumpli Bogart: Én sem mondom azt, hogy mindenki sefteljen, nekem is csak zsepbénz volt. Az ügynökösdi meg gondolom már ezerszer ki lett tárgyalva, az nálam szóba sem jöhetett. Mondjuk a blogger esetében kapásból a nyelvtudással indítanék

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 19:57:16

@Krumpli Bogart: Nem úgy értettem, hogy az országból. Abból az állapotból, kapcsolatból. Voltam hasonló reménytelen szituban, amely az életkörülményeket, az életminőséget is befolyásolta. Megléptem mégis amit kellett, ha évekbe került is.
Sajnos nemmindenki születik Felcsútra vagy pápai "proligyereknek", nekünk küzdeni kell.

Alibanya1 2015.01.22. 20:12:06

@Trackers: na ezekre jelentkezek folyamatosan két éve kb...na annyit is ér

Krumpli Bogart 2015.01.22. 20:14:36

@Anticommunist Hungarus: Híd alá nem lehet lépni két gyerekkel. Fizikailag nem volt hova menni.
Végül szereztem egy nőt, ráakasztottam és az végre elvitte a büdös p...ba.
Két gyerekkel nem tudsz hova menni, ha nem tudsz letenni 3 havi kauciót. nem tudod kifizetni a fuvarost, aki elviszi a bútorodat. 11 évig éltem bérelt lakásban (négyszer költöztem bútorral, gyerekkel, komoly munkahely mellett).
Őrület volt.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 20:19:37

@bonfred: Depis és pánikos a blogger. Tudod mi az? Akinek nem volt, el sem tudja képzelni. Az én férjem is depis és pánikos volt. Egyáltalán nem tudott dolgozni, pedig a szakmájában az egyik legjobb szakember volt. A felelősség puszta tudatától remegett, szakadt róla a viz és nem tudott kimenni a lakásból. A gyógyszertől hülye lett, a piától ugyan ellazult, de mindig túllőtte. Akkor meg agresszív lett.

bonfred 2015.01.22. 20:28:48

@Krumpli Bogart: Én nem vagyok orvos, nem tudom analizálni a bloggert. Azt látom, hogy Te és ő nemcsak a diploma milyenségében különböztök :-)
Ha meg valakinek ilyen problémája van, miért nem fordul szakemberhez? Szembe kell nézni magammal, hol a hiba? Bennem, vagy másokban? (Én megtettem, elég szar volt szembesülni a ténnyel, hogy nem mások a hülyék, tényleg én vagyok helikopter...) Minden tiszteletem a tiéd, hogy azt a sok szart végig tudtad csinálni.

vértes 2015.01.22. 20:30:33

@tavolirokon2: A közmunkásnak fizetve van a TB.-je . Akik feketén dolgoztak és nem fizették maguk után azok vannak gondban.

2015.01.22. 20:32:46

aki akar, talál munkát

bonfred 2015.01.22. 20:36:40

@Komoj László: Ez nem ilyen egyszerű szerintem. De öt év nekem egy kissé gyanús...

allegravelli 2015.01.22. 20:41:10

@törökmonika:
Nem az a szégyen, hogy önhibáján kívül - jelentsen ez bármit is - "lehetetlen helyzetbe" kerül valaki, hanem, hogy nem akar kimászni. Többször is átolvastam a posztot, de igazából nem láttam, hogy mi a célja a siránkozáson és viktorozáson kívül.
Mondjuk, a cikkben az sem szerepel,hogy akar-e dolgozni?
A leírtak alapján nemet tippelnék.
Saját maga írta le világosan, hogy a diplomája nem sokat ér. Ha ez így van, és az elmúlt 5 évben semmiféle olyan hasznos és használható tudást nem volt képes elsajátítani, amely pénzre váltható, és nem tett meg mindent azért, hogy dolgozhasson, akkor a probléma nem(csak) Orbán Viktor.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 21:15:42

@Krumpli Bogart:

"Aki erőlteti ezt a szüljük tele fehér emberrel az országot című projectet, az egyszerűen nem normális. Bármi, de bármi közbejön és BORUL AZ ÉLETED, HA GYEREKED VAN!!!!!"

Ja, ennyi erővel ki kellett volna halnunk a 20. században, mert állandóan borult mindenkinek az élete. Az élet már csak ilyen. Viszont érdekes módon apám soha nem mondta azt se nekem, se a testvéreimnek, hogy ne vállaljunk annyi gyereket, amennyit szeretnénk, pedig amikor elhagyta az első felesége, a két lányát egyedül nevelte szükséglakásban. (A kisebbiket még szoptatni kellett volna.) Hónapokig kenyéren és szalonnán élt, de kibírta. Ma a nővéreim boldog, diplomás anyukák, és nagyon sajnálnám, ha nem születtek volna meg csak azért, mert a szüleik rettegnek az élettől meg a kockázattól. Szerintem tanulható hozzáállás kérdése, ugyanúgy, mint a boldogság.

$pi$ 2015.01.22. 21:19:26

@bonfred: Egyetértek.

@Krumpli Bogart: "Sosem jött rendbe szegénynek. Egy jóindulatú, kedves teremtés volt. "

Nekem is van ilyen ismerősöm több is. Neveli a gyerekeket, nincs munkája, napközben internetezget, de valahogy nincs ideje mosni meg mosogatni. Súlyosan panaszkodik, hogy milyen nyomor van, mennyire nincs pálya.

Félreértés ne essék, én nem haragszom ezekre az emberekre, nem vagyok rájuk mérges. Sajnálom őket. A legtöbb esetben ez egy pszichológiai állapot, valami, amit leginkább kezelni kellene. Önsortsrontás, játszma, tanult gyámoltalanság, legalábbis ilyen szavakkal szokták jellemezni őket.

Az ember megpróbálja jobb irányba mozdítani őket, de persze ez nem ilyen egyszerű, laikus nyilván nem tud segíteni.

Az biztos, hogy a közmunka néhányukat ki tudja lendíteni ebből az állapotból, de persze néha egy új párkapcsolat, egy költözés, vagy akár a vallás is. Attól még sem a közmunka sem a vallás nem lesz helyes vagy üdvözlendő, hogy néhány embert kilendít a neurózisából.

Szerintem helyén kellene kezelni a dolgot, ahogy a rossz tanulóknak az iskolai pszichológus segíthet úgy a krónikus munkanélkülieknek is sok esetben segíthetne a szakember.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 21:55:29

@Mj: Úgy látom, nem sikerült megértened, amit írtam. Én is kibírtam, nem csak apád!
De bazdmeg nem arra szántam az életemet, hogy kibírjam!!!
Érted-e????

Lehet, hogy apádnak jó volt így, de nekem nem jó, hogy szívtam, mint a torkos borz, minden filléremet megosztottam a gyerekeimmel, a munkahelyemen nem tudtam felvenni a versenyt a pedálgép gyerektelenekkel, akik ezért többet kerestek nálam. Majd amikor öreg leszek, akkor az én gyerekeim befizetéseiből fogja eltartani ez a tetves kurva állam azokat, akik nem vállaltak gyereket. Vagyis akkor majd velük oszthatom meg a gyerekeim által megkeresett lét.

Azt kérdezném mély tisztelettel, hogy te mi a kurva isten faszáért szólogatsz bele abba, hogy mások miként vélekednek?
Nekem muszáj ugyanúgy látnom egy kérdést, mint neked, meg apádnak?

Kibaszottul irritálsz.

turista a saját országában 2015.01.22. 21:58:41

@allegravelli: "Nem az a szégyen, hogy önhibáján kívül - jelentsen ez bármit is - "lehetetlen helyzetbe" kerül valaki, hanem, hogy nem akar kimászni. "

És szerinted ő nem akar kimászni???! Netán ezt olvastad ki a posztból??

De ím, itt a folytatás:

"Mondjuk, a cikkben az sem szerepel,hogy akar-e dolgozni?
A leírtak alapján nemet tippelnék."

Rossz a tipped. Úgyhogy szerintem kezd elölről az olvasást. És olvass hozzá statisztikát, tanulmányokat a rohamosan elszegényedő középosztályról, a közmunkával feltuningolt foglalkoztatási mutatókról, a kilátástalanság elől az országot elhagyó százezrekről.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 21:59:58

@Krumpli Bogart:

Bocs, de velem nem fogsz bazdmegolni. Majd ha kulturált hangnemben hajlandó leszel kommunikálni, akkor elolvasom, mit írtál a bazdmeg után, addig ignorállak. Erre a szintre ugyanis nem vagyok hajlandó lemenni.

Egyébként a hozzászólásom veleje az, hogy a szemléleted kifejezetten káros a társadalomra, ráadásul önsorsrontó is. De mondom, a boldogság is tanulható, ahogy az is, hogy hogyan fogod fel a gyerekvállalást, ha nehéz az életed.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:13:14

@$pi$: Szerintem az is probléma, hogy régen más volt a "munka" fogalma. Az emberek jellemzően többgenerációs nagycsaládban éltek, saját gazdaságban vagy üzletben/üzemben dolgoztak önállóan.
Nem érte őket ennyi stressz és trauma az idegenekkel közösségben végzett, főnökök által hajszolt munka során.
Ma egy munkahelyen nem csak dolgozni kell, hanem másokkal együttműködni, súrlódni és folyamatosan mindig mindenkihez alkalmazkodni.

Ez a gyengébb idegrendszert felőrli. Tehát nem mindenki alkalmas a munkavégzésre.
Én 54 éves vagyok, 6 éves korom óta tanulok, vagy dolgozom, vagy gyereket nevelek, vagy pelenkás szülőt ápolok. Folyamatosan csak a kötelességről szól az életem.
Kibaszottul unom már és még nem látszik a vége. EZT miért ajánlgassam követendő példaként másoknak? Hogy ők is szarul érezzék magukat????

Na! MJ mindjárt beszól, ...... nem bírja ki....

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:14:52

@Mj: Utoljára mondom, tartsd meg magadnak a tanácsaidat!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 22:19:28

@Krumpli Bogart:

Neked ugyan nem tanácsoltam semmit, annyit állítottam, hogy szerencsére nem mindenki ilyen vagy olyan. Téged egyszerűen csak sajnállak, hogy folyamatos szenvedésként éled meg az életed.
Ja, és köszönöm, amiért sikerült kulturáltan fogalmaznod, csak így tovább.

$pi$ 2015.01.22. 22:20:41

@Krumpli Bogart: Ebben sok igazság van, ilyen irányból még nem gondoltam végig a dolgot. Előfordulhat, hogy sokan maguk sem tudják, de a stressztől, a kötelezettségvállalástól van fóbiájuk és ezért kerülik az állásokat.

Egyébként nekem is púpra van a hócipőm attól, hogy egész életembe arra ment rá, hogy bemegyek dolgozni, robotolok, hazamegyek, valaki más álmait valósítom meg a sajátjaim helyett. Most, hogy már szabadúszó vagyok egy kicsit jobb persze.

allegravelli 2015.01.22. 22:24:27

@Mj: Rád emlékszem:-) Benézhetnél néha Szumátraihoz az MT blogra, egész jól le tudtad kötni a figyelmét. Mostanában megint csak a régi nótát nyomatja...

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:26:52

@turista a saját országában: Ez a közmunka olyan, mint a vakok foglalkoztatása.
Kb. 10 éve történt. Ellenőrzést végeztünk egy cégnél, amelyik csökkent munkaképességűek foglalkoztatásához kapcsolódó kedvezmények érvényesítése érdekében vakokat foglalkoztatott. Vettek egy vagon vegyes gombot összeömlesztve. A vakok ezeket szétválogatták, ezért fizetést kaptak, a cég pedig kedvezményeket. A szétválogatott gombot összeöntötték és a vakok újra szétválogathatták. Először nem is értettük, hogy mi ez a folyamat????
Az ellenőrzés végül nem tudott "belekötni" semmibe, hiszen tényleges munkavégzés volt, minden szabályos, csak maga a szabályozás szar.

Az állam is jobban járt volna, ha a pénzt egyenesen odaadja a vakoknak....

Na, ilyen a közmunka. (A visszaélésekről már nem is beszélve.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 22:28:56

@allegravelli:

Már e-mailt sem küld - egyszer találkoztam vele amúgy -, szerintem teljesen eltűnt a munkahelyen lógás-gépezés-alkoholizmus Bermuda-háromszögben.:-/ Sajnos az utóbbihoz tényleg kéne neki valami szakszerű segítség, én ehhez nagyon kevés vagyok.:(

Anticommunist Hungarus 2015.01.22. 22:28:58

@Mj: Nekem szimpatikus ez a hozzaallas, meg a blogon a posztjai cime, talan ha lesz kis idom beleolvasok.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:29:41

@Mj: A sokadjára belengetett sajnálatodat is nyugodtan megtarthatod magadnak. Nem vagyok rá kíváncsi. Ki a faszt érdekel, hogy sajnálsz-e? Ki vagy te, hogy bárkit sajnálj? Pláne, hogy nem is ismersz.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:32:53

@$pi$: Én is most váltottam éppen. Pedig azt hittem, hogy nyugdíjig már kibírom, de úgy tűnik, hogy még egy utolsó lendületet ki kell taposnom magamból. Remélem, felnőtt gyerekkel, szülők ápolása nélkül könnyebb lesz. Csak hát ugye..... nem igazán 54 évesen szoktak az emberek pályát módosítani.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 22:36:55

@Krumpli Bogart:

Azt hitted, tanácsot akarok adni neked. Nem, elmondtam, hogy a szemléletedről, ami az írásaidból kiütközik, mi a véleményem. (Egyébként én én vagyok, és bárkit jogom van sajnálni, ahogy bárki másnak is joga van ehhez, ha már kérdezed.:) Te meg ki vagy, hogy megkérdezed, hogy ki vagyok én?:D Ez kb. ugyanennyire értelmes kérdés.:D Nem, nem várok rá választ.:))

$pi$ 2015.01.22. 22:38:00

@Krumpli Bogart: Igazából kell is egy kis változatosság, nem? Amikor az ember elveszíti a munkahelyét akkor persze elég vacak érzés, de amikor talál valami mást, akkor általában úgy érzi, hogy jobb is ez így... már persze, ha talál.

2015.01.22. 22:41:08

@Mj:

te semmit sem változol. nyomatod a jobbos propagandát és síránkozol a bazdmegezésen...
pedig azt hittem újévi fogadalmat teszel...

egyébként nem önmagában gyerekek, hanem egy nálunk fejlettebb "létforma" létrehozása a cél, ha ez nem lenne lehetséges, akkor az emberiségnek simán ki kellene halnia, semmi szükség ránk, felesleges baleset vagyunk, semmi egyéb.

2015.01.22. 22:42:32

@$pi$:

mivel a munkahelyek jelentős hányada kártékony, idegesítő idiótákkal van tele, épp ellenkezőleg, az jár jól aki el tudja magát szigetelni az emberek többségétől

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:44:15

@$pi$: Előfordulhat, hogy sokan maguk sem tudják, de a stressztől, a kötelezettségvállalástól van fóbiájuk és ezért kerülik az állásokat.

Bizony ám. Volt egy kolléganőm, aki férjhez ment egy frissen végzett mérnök sráchoz, akinek szépreményű munkája lett egy mobilszolgáltatónál, de nem volt jó, átment egy másik céghez, majd egy harmadikhoz, ....stb...
Mire megjött a baba, rájöttek, hogy a srác nem tud közösségben dolgozni.
Akkor otthondolgozós munkát szereztek, de azzal is voltak problémák,..... aztán már ki sem lépett a pasi a lakásból.....mire oviba ment a gyerek, addigra kiderült, hogy pánikbeteg.
Tehát a kolléganőm lett a családfenntartó, nyakába szakadt a gyerek, a háztartás és egy használhatatlan, beteg férj. Nagy lelkifurdalások mellett 7 év házasság után jött a válás.

2015.01.22. 22:45:38

@$pi$:

egész életembe arra ment rá, hogy bemegyek dolgozni, robotolok, hazamegyek, "

aztán rájössz hogy az életed rövidebb lesz mint vártad, mondjuk egy váratlan halálos betegségnek köszönhetően, aztán ennyi volt az egész, mire élnél valamit, már vagy megöregedtél, vagy vége is, és tkp. egy senkiként távozol,kb. mint egy névtelen, tömegsírba temetett katona

allegravelli 2015.01.22. 22:45:46

@turista a saját országában:
Engedtessék meg nekem, hogy én döntsem el, mit olvasok ki a posztból. Sehol nem hangzik el, hogy a posztoló mit tett azért, hogy legyen munkahelye. Csak a végtelen picsogás, és a kifogások keresése megy, hogy ezt vagy azt emezért vagy amazért nem csinálom. OK, ne csinálja. De akkor ne posztolgasson sírva, hogy nincs munkája. Vagy de, ám akkor viselje el, hogy bizony nem mindenki fog sírva vele bólogatni.

Nem fogok statisztikákat olvasgatni, saját környezetemben is tapasztalom a negatív jelenségeket. Ettől még nem kerül étel az asztalra.

Saját példa: amikor nem volt jó a hozzáállásom, másfél évig voltam munkanélküli. Csak magamnak köszönhettem. Amikor sok évvel később munkahelyet akartam váltani, munka mellett 2 hónapon belül találtam állást a szakmámban mindennemű protekció és kapcsolat nélkül (a mutyi emlegetése is divatos manapság). Mert akartam és tettem érte.

5 év nagy idő. És igen, nyugodtan indulatoskodj csak, de ha öt év alatt nem talált fizetőképes munkát vagy képtelen volt megtanulni bármit, ami álláshoz juttathatja, akkor:
-valami problémája van
-nem akar dolgozni

vagy mindkettő.

2015.01.22. 22:47:14

@Krumpli Bogart:

e a stressztől,"

a legtöbb stresszt vagy a többi hülye okozza, vagy a szar rendszer. csak felemészt, ez nem ad erőt.

kötelezettségvállalástól van fóbiájuk "

ja, az értelmetlen, túlzott vagy éppen a szinte semmiért cserébe irreális felelősséggel járótól persze

bonfred 2015.01.22. 22:48:27

@allegravelli: Ott a pont. Én is voltam ugyanilyen helyzetben. A legveszélyesebb ilyenkor az önsajnálat.

2015.01.22. 22:49:24

@allegravelli:

Csak magamnak köszönhettem."

a (szellemi) kisproli internalizálta az elnyomást...
"csak az én hibám hogy nem tudom kielégíteni a partneremet, csak az én hibám hogy nincs multiorgazmusom" de most már van tettem érte:)

2015.01.22. 22:50:50

@bonfred:

"én is" jellegzetes kisproli melldöngetés
"hogy ne kelljen szégyellnem hogy magyar vagyok"---mondta aki mondta.

$pi$ 2015.01.22. 22:51:25

@Krumpli Bogart: Igen, nekem is az agorafóbia jutott eszembe mint egy lehetséges kimenet és ez egy klasszikus példa.

Sok emberrel dolgoztam együtt olyan munkákon, amik hónapokig tartó komplex projektek voltak. Sokszot észrevettem másokon és magamon is, hogy ez mennyire megerőltető idegileg. Nyugodt körülmények közt megy a munka, de ugyanakkor mindenki fejében az jár, hogy "mi lesz belőle, sikerülni fog vagy nem?". Hosszú távon ez felőrli az embereket ha nem tudják néha kikapcsolni a munkát, ha hónapokig nem képesek lazítani, idegfeszültségben élnek.

Mindig irigyeltem azokat, akik olyan munkában vannak, ahol délután leteszik a melót és másnap reggelig semmi gondjuk nincs. Nincs az, hogy "mi lesz?", mert minden nap ugyanaz van.

Krumpli Bogart 2015.01.22. 22:52:28

@WiteNoir: Ez így van. A munkahelyek jelentős része annyira kártékony, hogy a munkahelyi stressz már kimutatható gazdasági károkat okoz, ami ellen harcolni kell. Természetesen ez a harc ma még csak a pampogás szintjén valósul meg, de előbb-utóbb nem lehet megkerülni.

A mai magyar közigazgatás (kompletten) ilyen kártékony munkahely. Ezt a kártékonyságot a kedvenc Lézer Janim már legalizálta is. Mert az ILYEN kártékony emberek semmihez nem értenek, azt hiszik, hogy jó sok bentseggeléssel és lázas aktatologatással pótolni lehet a szakszerűség és a hatékonyság hiányát. :(

$pi$ 2015.01.22. 22:53:41

@WiteNoir: "névtelen, tömegsírba temetett katona"

Nem vagyok már nagyon fiatal. Ebben a korban elgondolkodik az ember, hogy mit is változtattam, mi értelme volt az életemnek, mekkora katasztrófa lenne, ha valaki kitörölne a történelemből. A válaszok a legjobb esetben is lehangolóak. :)

allegravelli 2015.01.22. 22:59:17

@WiteNoir:
Jó, hát akkor nem a te hibád, hogy nincs orgazmusod:-)
Remélem, ettől elélvezel...
Nem a legjobb példa az összehasonlításra...
Nem tudom, milyen elnyomásról beszélsz. Azt tudom, hogy nagy kataklizmákat leszámítva jelentős részben mi alakítjuk az életünket felnőttként.

De ha szeretnéd, műpicsoghatok én is, hogy pl. milyen borzasztó gyerekkorom volt (az volt, de ettől nem érem el könnyebben a céljaimat).

$pi$ 2015.01.22. 23:08:56

@allegravelli: A szabad akarat csak egy illúzió. :)

allegravelli 2015.01.22. 23:18:31

5 perccel a kommented előtt pont ezen gondolkoztam:-)
Nyilván nem arról van szó, hogy egy lábnélküli ember is lehet futóbajnok (bár konkrét példa is van rá. ld. Pistorius), a szabadsági fokok száma egy adott rendszeren belül korlátozott. Ha felismered ezeket a korlátokat és tudatosan próbálsz alkalmazkodni, akkor azért van esély...
Erre mondta valami nagy ember, hogy a szabadság a felismert szükségszerűség:-)

allegravelli 2015.01.22. 23:20:43

@$pi$: Én most 34 évesen is ezen törpölök, de már évek óta:-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 23:26:07

@WiteNoir:

"te semmit sem változol. nyomatod a jobbos propagandát és síránkozol a bazdmegezésen..."

Majd szólok, ha érdekel a véleményed arról, hogy változom-e vagy sem, egyelőre még úgy fest egy dolog, hogy egyetlen kommentelővel sem kerültem még olyan közeli kapcsolatba, hogy sokat adjak a rólam alkotott véleményére.:)
Miért, itt milyen propagandát nyomtam? Mesélj.:) Egyébként nem siránkozom, hanem szimplán nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy valaki így beszéljen velem. Na és, téged ez mennyiben érint?

"pedig azt hittem újévi fogadalmat teszel..."

Rosszul hitted, talán azért is, mert egyáltalán nem ismersz.:) Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni.

"egyébként nem önmagában gyerekek, hanem egy nálunk fejlettebb >>létforma<< létrehozása a cél, ha ez nem lenne lehetséges, akkor az emberiségnek simán ki kellene halnia, semmi szükség ránk, felesleges baleset vagyunk, semmi egyéb."

És még én nyomatom a propagandát, aha.:D Mindenkinek a magánügye egyébként, hogy miért vállal gyereket addig, amíg nem követ el bűncselekményt, pl. nem veszélyezteti őket. Csak, hogy ki legyen pipálva az a rész is, hogy konzervatívként mi a véleményem erről.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 23:27:32

@WiteNoir:

Azért szerencsére nem mindenki antiszociális.:)

2015.01.22. 23:32:48

@$pi$:

valóban lehangolóak ha belegondolunk

@allegravelli:

az csak illusztráció volt, hogy a szexualitás terén is megy ez az agymosás, de hozhattam volna példát más területről is

@Mj:

"szimplán nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy valaki így beszéljen velem.
konzervatívként "

"Júlia csak a földön akar járni"--hungarian boulevard slágere

huracan1 2015.01.22. 23:34:39

Hű, megihletett a posztoló, mert hasonló helyzetben én is voltam. Az életem romokban hevert, önbecsülésem nulla, tartalékom mínuszban (értsd: adósság), gyerekek a nyakamon, és ugyan diagnózis nélkül, de a súlyos depresszió tüneteivel éltem. Aztán kattant valami, rohamléptekben elkezdtem munkát keresni, és láss csodát, találtam is. Ráadásul szeretem is.

De hogy ne legyen ennyire szép a történet, azt is leírom, min mentem keresztül álláskereséskor és munkakezdéskor. :P
Az első próbanapomon reggel 4-kor kellett kezdenem egy elég messzi városban. Vonat és busz nem járt olyan korán, autónk nem volt, az a kevés barát sem tudott segíteni, aki maradt. Hát elutaztam az utolsó vonattal éjszaka, éjfélre ott is voltam. Persze egy nyomorult késdobáló sem volt nyitva éjjel, így az állomáson éjszakáztam egy padon. Tavasz volt, hajnalra 4-5 fok köré esett a hőmérséklet, ezért annyi pulóvert és harisnyát vettem fel, amennyi rám fért. Aztán hajnalban szépen levetkőztem és beálltam dolgozni, letoltam a 9 órát becsülettel. Nem rinyáltam, de majdnem meghaltam. A következő próbálkozásom pár héttel később sikeres volt, egy másik munkahelyen. Az interjúra keményen készültem: fogynom kellett 3-4 kilót, hogy beleférjek az egyetlen szalonképes nadrágomba. Több nem volt, pénz nadrágra szintén nem, de sikerült. Felvettek. Ez viszont azt jelentette, hogy reggelente 3:50-kor indultam bicajjal, fél óra kemény tekerés árán értem be - esőben, hidegben, minden egyes munkanap. Kemény metált hallgatva gyűjtöttem erőt az aznaphoz, de minden egyes nap mosolyogtam, nevettem, kedves voltam mindenkivel és boldog voltam, hogy szarrá ázva dolgozhatok. A fagyasztókamrában kezdtem a reggelt fél 5-kor, volt, hogy az eső miatt csurom vizesen, -27 fokban. Szerencsére csak a reggel telt hidegben, viszonylag hamar szabadultam Szibériából. Ledolgoztam a műszakot, majd hazatekertem, persze bevásárlószatyrokkal a kormányon. 5 hónapig csináltam ezt, mire tudtunk venni egy csotrogányt, ami elvitt A-ból B-be. Ideje volt, nyakunkon volt a tél, télen lehetetlen lett volna bicajjal járni a tartós hó, kemény tél miatt... A munkahelyemről el tudtam hozni fillérekért az aznap sütött, de el nem adott kenyérféléket. Hetekig azon éltünk, hogy esőkabátot vehessek, ami nem ázik át fél óra bicózás alatt sem. Addig meg hordtam a váltás ruhát, hogy szárazba öltözhessek dolgozni. Persze cipőm csak egy volt, az maradt vizes egész nap, ha eláztam reggel. Aztán vettem váltás cipőt, váltás ruhát, lassacskán a gyerekeknek normális kaját is, már húst is ettünk, sőt, 2 év után egy normális autó van a fenekem alatt, életmódot váltottunk, és bár a pénz még mindig nem vet fel, de éldegélünk. Sőt, lesz ez még százszor jobb is, csak akarni kell. Nekem külön jót tett a padló alá kerülni, onnan édes csak igazán a felállás.

Egyszóval hajrá, ha hasonló teljesítményt mutat fel valaki a tartós munkanélküliség után, majd elkezdem sajnálni, hogy mennyire rossz volt neki. Addig pedig kellemes rinyálást, szájtépést, diplomásozást. :P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 23:38:03

@WiteNoir:

Újabb érveid előtt kénytelen vagyok fejet hajtani.:P

$pi$ 2015.01.22. 23:40:10

@allegravelli: "Én most 34 évesen is ezen törpölök, de már évek óta:-) "

Szerencséd van, mert még idejében megtalálhatod a válaszokat! ;)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 23:41:21

@huracan1:

Gratulálok.:) De azért általában nem megy csak úgy, hogy felállsz a padlóról, megrázod magad, magadtól kijössz a depresszióból, és hirtelen 150%-on kezdesz teljesíteni, nem?

huracan1 2015.01.22. 23:46:49

@Mj: Amíg "De..."-kben gondolkodtam, nekem sem ment. Persze mondhattam volna, hogy "de azért az nem úgy megy, hogy harmincas nőként egy kihalt állomáson éjszakázok egy próbanap miatt", de nem mondtam.

2015.01.22. 23:53:04

@huracan1:

megint egy nárcisztikus nagyokos. annyira kiszámíthatóak vagytok és annyira semmi fogalmatok arról ami körülöttetek van, hogy titeket már parodizálni sem lehet, önmagatok vagytok azok.
amúgy ez a "sajnálat" is baromság, egybitesek szoktak ezzel jönni, mintha bárki sajnálatot várna, amivel amúgy semmire sem megy.

bár gyanítom hogy te nem komolyan írtad, elég regényesnek tűnik, meg egy-két helyen nyilvánvalóan parodisztikus

2015.01.22. 23:54:24

@Mj:

ó, ezek nem érvek voltak, vitatkozni amúgysem lehet azt valamiért sehol sem díjazzák----lévén szerint az érvelés mellé kötelezően jár durva személyeskedés is, persze kölcsönös--és ezzel sokan nem értenek egyet, így aztán kerülöm:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 23:55:23

@huracan1:

Csak pont a fordulópontot nem írtad le.:) Adva volt, hogy depresszióba süllyedtél, és feladtad az egészet. Aztán hirtelen talpra álltál. De mi volt a kettő között? Engem elsősorban ez érdekelne.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.22. 23:57:58

@WiteNoir:

Anno szerintem pont neked írtam, hogy én csakis az érvelés központú vitát tartom érdemesnek lefolytatni, a személyeskedésben nem vagyok partner, ezért sem tűröm a bazdmegolást. De te teljesen elzárkóztál, nemcsak előre, hanem utólag is feladtad, ha jól emlékszem. Persze, így mindig könnyebb, meg a jó öreg, megcsontosodott ellenségképed is maradhat olyannak, amilyennek elképzelted.;-)

$pi$ 2015.01.22. 23:58:17

@Mj: "De azért általában nem megy csak úgy, hogy felállsz a padlóról, megrázod magad, magadtól kijössz a depresszióból, és hirtelen 150%-on kezdesz teljesíteni, nem? "

Mániás depresszió esetén így megy...

huracan1 2015.01.22. 23:58:40

@WiteNoir: Tudnám még tovább is cifrázni, de az önsajnálóknak semmi nem segít, sőt, tamáskodnak, amikor valaki kitör a saját maga alkotta szartengerből. Mert ugyebár képtelenség, hogy másnak sikerült, ami nekik nem. :P

2015.01.22. 23:59:30

@huracan1:

Ráadásul a nőknek sokkal kevésbé fontos a férfiak külseje, mint a férfiaknak a nőké. "

LOL
hát kb. ennyire vagy őszinte és ennyire vagy tisztában a valóssággal, a hozzád hasonlók lepnek el mindent, normálisabbak meg húznak innen a fenébe...

2015.01.23. 00:01:53

@Mj:

nem nagyon akarok én itt vitakozni, ugyan kivel és miről?
egészen komoly emberek vitatképtelenek, akkor miért pont én kezdjek jó példát mutatni.
amúgy sincs miről vitázni, per pillanat

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 00:02:22

@$pi$:

Mániás depresszió esetén a mániás szakaszt előbb-utóbb követi a depressziós szakasz. Ez a sztori meg nem friss történet, mert minimum 2 év eltelt azóta, legalábbis az írója szerint.

huracan1 2015.01.23. 00:03:43

@Mj: A fordulópont az, amikor az ember rájön, hogy a szarkupacot saját maga alkotta, és csakis saját maga képes eltakarítani is. És hogy erre hogyan lehet rájönni? Nos, ha erre bevált receptet tudnék, már előadásokat tartanék róla. Mondjuk egy pszichológus vagy pszichiáter hathatós segítség lehet adott esetben, bár én ezt nem próbáltam. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 00:04:20

@WiteNoir:

Miért másokhoz igazodsz, miért nem magadnak állítasz fel mércéket?;-) Vagy, ha mások lopnak, te is lopni fogsz? Nem hiszem.
Valamiért csak megszólítottál, nem?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 00:06:15

@huracan1:

Oké, köszi, erre voltam kíváncsi.:) (Ez egy újabb pont a szabad akaratnak a genetikai meghatározottságok ellen folytatott játszmájában.:))

huracan1 2015.01.23. 00:06:38

@WiteNoir: Az ostobák fegyverét húztad elő azonnal. :))

2015.01.23. 00:12:01

@Mj:

sajnos kénytelen vagyok még egy darabig másokhoz igazodni, a blog.hu-ról is tilthatnak, szimpla blogokból meg pláne. így aztán nem lehet az általam ideálisnak tartott módon vitázni.
más értelemben annyira nem igazodok, az emberek többsége szerintem beteg, ők meg engem tartanának annak, igazából örök rejtély marad hogy miért, nekem az a fura ha valaki nem úgy gondolkodik mint én, de mégis mindig én maradok kisebbségben vagy egyedül, szóval mondom, fura ez.

nyilván volt oka hogy megszólítottalak, de ezt az okot én magam sem ismerem

2015.01.23. 00:12:56

@huracan1:

ja, a valóság kimondása az ostobák fegyvere? hát gyerekek, ez már tényleg elképesztő....de nem meglepő, sajnos:(

huracan1 2015.01.23. 00:16:17

@Mj: A genetikában egyre kevésbé hiszek, de ez egy másik téma. :)

turista a saját országában 2015.01.23. 00:17:15

@allegravelli: Kérlek alássan, felőlem azt olvasol ki belőle amit akarsz, nekem meg jogom van ezt az olvasatot megkérdőjelezni.

Ahány ember, annyi sors. Csak fejből mondom, kb. 300 000 jelenleg a regisztrált munkanélküli, ennek többszöröse a tényleges, és csak 2010 óta meg már vagy fél milliónyian elmenekültek innen. Utóbbiak közül nyilván vannak, akik addigi munkájukat, életüket adták föl egy jobb élet reményében, rengetegen viszont a kilátástalanság elől mentek külföldre. Azt te sem hiheted, hogy mindegyikük krónikus munkakerülő lenne vagy lett volna idehaza. Éppen ellenkezőleg.

2015.01.23. 00:17:28

A genetikában egyre kevésbé hiszek"

na gyerekek, itt kell befejezni a beszélgetést az ilyenekkel.

huracan1 2015.01.23. 00:18:16

@WiteNoir: Így van, papa, igazad van. :))

huracan1 2015.01.23. 00:19:24

@WiteNoir: Hajrá, senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy bárkivel is beszélgess(?). Ágyő.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.23. 00:54:57

@törökmonika: "Több millió ilyen helyzetű emberről van szó ebben az országban.
Akik önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe kerültek - és szolidaritás nélkül esélyük sincs."

Az a baj, hogy sokan most közülük azt a kezet csókolgatják, amelyik kiporciózza az alamizsnát. Kire szavaztak vajon, ha választás előtt volt dínom-dánom, extra közmunka a falunak?
Az szép lesz, ha majd befuccsol a közmunkáztatás (és előbb-utóbb így lesz), segély ugye nincs, akkor az a tömeg elindul Pestre bádogvárost építeni. :) (szmájli a politikusoknak szól)

törökmonika 2015.01.23. 01:03:27

@vigyüktúlzásbaadolgokat: ezen szálazok már én is egy ideje... de végigolvasva a fenti kommenteket, itt senki és semmi nem fog mozdulni, mint ahogy nem mozdul az elmúlt jó pár száz évben sem.
szociológusok éhséglázadást jósolnak - szerintem ehhez még két-három év kell.
illetve nem kell, dehogy kell, kinek kell.
de hiohetetlen a szellemi mélyrepülés, amit az elszegényedéssel parallel művelünk.

allegravelli 2015.01.23. 06:40:26

@turista a saját országában:
Persze, hogy nem. De pont ezek az emberek tesznek is valamit. Most csak a posztolóról beszélek. A posztoló írta fent, hogy semmi nem fog mozdulni. Úgy tűnik, ő a legkevésbé. Ha nem akar, hát ne akarjon. De azért csak másokat hibáztatni, és saját tájékán körbe nem nézni, eléggé túlzó...

Anticommunist Hungarus 2015.01.23. 07:12:34

A bloggoló ezt írj:

2015.01.22. 02:03 | törökmonika
"Öt éve vagyok munkanélküli"

Egy másik postban:
Egy minisztériumi alkalmazott keservei
2014.06.12. 08:11
"Állami alkalmazott vagyok egy minisztériumban. Közalkalmazotti bértáblába betonbiztosan besorolva."

Akkor most mi van?
Típikus baloldali libsi állami alkalmazott. aki ráér 240 bejegyzésbén hazudozni, közalkalmazottként, adófizetők pénzéből.
Dolgozni kéne, azért kapod/kaptad a fizetésed!!!

törökmonika 2015.01.23. 07:27:36

@Anticommunist Hungarus: sőt, elvált férfi keserveit is olvashatunk a bloggertől. Na most vagy az van, hogy nem mindenki képes értő olvasásra, vagy az. Segíteni ezen már nem lehet.

$pi$ 2015.01.23. 07:29:55

@törökmonika: "szociológusok éhséglázadást jósolnak - szerintem ehhez még két-három év kell.
illetve nem kell, dehogy kell, kinek kell.
de hiohetetlen a szellemi mélyrepülés, amit az elszegényedéssel parallel művelünk. "

2013-ban és 2014-ben csökkent a szegénység. Körülbelül 2013-ban fordult meg a trend ebben is mint sokminden másban. GDP, reáljövedelmek, infláció, munkanélküliség, fogyasztás, ezek mind olyan gazdasági mutatók, amik azt jelzik, hogy 2013-ra beért jónéhány intézkedés és megfordult jónéhány folyamat. nem véletlen, hogy bizonyos politikai beállítottságú körök már csak kizárólag a 2010-1012 közti adatokat használják.

A kérdés most már csak az, hogy sikerül megtartani a lendületet vagy nem.

$pi$ 2015.01.23. 07:49:57

@turista a saját országában: "Csak fejből mondom, kb. 300 000 jelenleg a regisztrált munkanélküli, ennek többszöröse a tényleges"

Ez közismert csúsztatás. A KSH szerint a munkanélküliek száma 321 ezer fő, nem a "regisztrált munkanélküliek" száma[1].

", és csak 2010 óta meg már vagy fél milliónyian elmenekültek innen."

Ilyet soha senki sem állított. Az összes külföldre költözők számára volt ilyen becslés és nem a 2010 után kiköltözöttek számára, de mára tudjuk, hogy ez a szám inkább 250 ezer körül van.

Persze nem kell elhinni a KSH adatait, de akkor illik odaírni, hogy ezek a te személyes becsléseid, hogy az olvasók eldönthessék neked hisznek vagy a statisztikai hivatalnak. Így korrekt.

[1] www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/mun/mun21411.pdf

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.23. 13:49:19

@törökmonika: "itt senki és semmi nem fog mozdulni, mint ahogy nem mozdul az elmúlt jó pár száz évben sem."

Én bízok a romákban, és ezt tök komolyan mondom. Olyan érdekérvényesítő képességük van, amit a magyarok megirigyelhetnek, és nem állnak le "igen tiszteltezni", mint az egyszeri Mazsihisz! De az tényleg nagy veszély, ha új "uraik" elhitetik velük, hogy közmunkásbérért a polgimester uborkáját kaccsozni nem kihasználásuk, ellenkezőleg, még a polgimester tesz nekik szívességet!! (A többi mezőgazdasági munka már gépesítve van!)
Az elmúlt 25 év kormányai se tettek ezügyben sokat, de eddig több okból nem volt tragédia. A társadalom alsó 10 %-a (jövedelmileg) el tudott menekülni az apró tiszántúli falukba, ahol az infrastruktúra még a kádári időkben épült ki. Az ottani lakásállománynak éppen most jár le a kihordási ideje, ha nem újítják fel, márpedig havi negyvenezerből nem fogják, a rezsit sem fizetik. Posta, bolt nincs, suli bezárt. Téeszeket szétverték, nem tudnak állatot tartani, de a segélyt az eddigi kormányok folyósították rendesen. Egészségügy leépült, sajnos jönnek majd a járványok.
Ezért mondom én, hogy a világ úgy működik, hogy mindennek következménye van, a rossz döntéseknek is. Olyan nincs, hogy nem omlik össze az a rendszer, amiből csak kivesznek, de nem tesznek vissza semmit, vagy alig valamit.
Szóval lehet, hogy nem éhséglázadnak fel, de a bádogvárosokra (és ami azzal jár) Pest határában nagy összegben mernék fogadni (ha így marad a rendszer). Amúgy sajna nem vagyok szociológus, csak vannak ismereteim a téesz-időkről, és azzal a mai vidéki helyzetet össze se lehet hasonlítani (nem feltétlen az előbbi kerülne ki hátrányosan az összevetésből!) ....

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.23. 13:56:44

@vigyüktúlzásbaadolgokat: "suli bezárt."

Még ehhez írnám, hogy hiába adják oda a katolikus (református) egyháznak, a zsákfalukban ők se nyitják ki újra, csak a nagyobb helyeken. Szóval biztos lesz egy "díszközmunkásréteg", amelyik majd jól ellavírozik ebben a rendszerben is, de nem mindenki. Nagy kérdés, hogy a "kritikus tömeg" többség lesz-e, szerintem igen.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.23. 14:07:21

Még egy példa, bocs, csak most jutott eszembe. Ángyán 5. jelentésében írja, hogy Európában a nagybirtokok átlagmérete nagyobb Magyarországon (és Szlovákiában), mint Németországban vagy Dániában! Ő is írja, hogy ez tisztára dél-amerikai modell, ergo nem úszhatjuk meg a többit, ami ezzel jár (multi-milliárdosok a szögesdrót mögött stb.) ...

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.23. 14:41:19

Bocs, utolsó példa (mai nap). :) Pesten nem tudom, hogy van, de nálunk, alföldi nagyváros hobbiövezetében már az egérlyukak is ki vannak adva, nem tudom hovávalósi, de igen népes családoknak. A kisboltból a kétkilós kenyeret viszik a hónuk alatt, vajon az az ebéd is? A szomszéd azóta nem panaszkodik a kutyáink ugatására, mióta megugrasztották tőle a besurranó tolvajt :). Nekünk nincs kameránk, meg kétméteres kerítésünk, de láttam, hogy a villáknál fölszerelték ott is, ahol eddig nem volt.

$pi$ 2015.01.23. 15:02:59

@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Még egy példa, bocs, csak most jutott eszembe. Ángyán 5. jelentésében írja, hogy Európában a nagybirtokok átlagmérete nagyobb Magyarországon (és Szlovákiában), mint Németországban vagy Dániában!"

Óóóó, pedig azok a gyönyörű Dániai bűzaföldek... oh, wait! :D de most komolyan, miért éppen Dánia?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 16:49:35

@WiteNoir:

Most is csak hárítasz, ahelyett, hogy leírnád, amit valóban le akarsz írni.:P Én már többször írtam neked, hogy szívesen vitatkozom veled, de annak szerintem nem sok értelme van, hogy időnként beszólsz, aztán megállapítod, hogy úgyis el van fuserálva az egész vitakultúra.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 16:56:46

@huracan1:

Pedig jó téma.:) Egyébként én sem hiszek a genetika hatásában, hiszen nem a hiten alapul: tudományosan igazolhatóan működik, ld. pl. az ikerkutatásokat.:) (Legalábbis érdekes, hogy nem együtt nevelt egypetéjű ikrek mindkét tagjának ugyanakkor, ugyanaz a foga lett lyukas, hasonló pályát választottak, vagy hasonlóan vallásosak.) Az epigenetika például nagyon érdekes tudományterület, engem legalábbis kifejezetten érdekel, hogy a környezeti hatások miképpen kapcsolják ki vagy be az allélokat. Én pl. lehettem volna nyelvész is - több testvérem és a szüleim is azok -, de mivel töris témájú könyveket vettem le a polcról, a nyelvtanáraim pedig nem voltak jók, így többek közt töri szakra mentem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 17:00:30

@törökmonika:

Egyébként 1831-ben volt kolerafelkelés, főleg a legszegényebb területeken, de említhetném '48-at vagy '56-ot is. Szerintem pont azok lázadnak fel a leghamarabb, akiknek már tényleg nincs mit veszteniük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 17:10:19

@$pi$:

Engem inkább az a trend érdekelne, hogy mennyi az aktív munkavállaló, illetve rájuk hány eltartandó jut, és ez hogy igazodik a demográfiához, főleg, hogy kivándorolni és nem visszajönni az aktívak szoktak, akikre a legnagyobb szükség lenne itthon. Konkrétan pedig az, hogy mennyire fog csökkenni az adózók aránya (nyilván az szja-ra gondolok), és mikor fogja elérni a kritikus határt a nyugdíjasok, rokkantak, esetleg később sem adózó gyerekek aránya.

2015.01.23. 17:23:53

@Mj:

lsd. a magyar nemzet valamelyik eheti, talán szerdai(?) publiját, meg az ÉS múlthetijét, mihályi pétert.
most a jobbosok vették elő azt az érvet, hogy csak másodsorban az adófizetők száma, elsősorban a termelékenysége számít, azaz ha kevés dolgozóra jut sok nyugdíjas, az sem feltétlenül katasztrófa ha elég erős a gazdaság---csak ne jöjjön a sok bevándorló.
mihályi meg azt bizonygatja (szerintem nem túl erős érvekkel), hogy szükség van a sok fiatal-max. középkorú emberre, de mivel a népesedéspolitika úgyis eredménytelen, jöjjön minél több bevándorló.

szerintem nem sok értelme van, hogy időnként beszólsz, aztán megállapítod, hogy úgyis el van fuserálva az egész vitakultúra.:P "

sokmindennek nincs értelme, feszültséglevezetésnek meg pillanatnyi hangulatbeírásnak megteszi, és nem is hazugság...

2015.01.23. 17:25:59

@WiteNoir:

a nyomor szerintem nem igazán forradalmasít, ázsia, latin-amerika, afrika, nyilván vannak változások, van előrelépés, de semmi lényegbevágó.
itt nyugaton meg ráadásul mint abszolút, mind relatív értelemben kevesebb a szegény, és elég sokaknak van mit veszteniük---szóval nagy lázadás aligha lesz.
és igazából ki ellen? a hatalom szétszórt

Zöldövezeti 2015.01.23. 18:31:58

@Krumpli Bogart:

A kommunista ivadékok ezt persze nem értik !

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 18:39:24

@WiteNoir:

Két szerző véleménye azért nem feltétlenül tükrözi a valóságot.:)
Egyébként szerintem sem fognak változni a gyermekvállalási trendek, azaz muszáj lesz kívülről pótolni a hiányt, persze a nulla állami szolgáltatás opciót is lehet választani.:-/

Nyugaton szerintem a bevándorlók fanatizált, asszimilálódni egyáltalán nem akaró része fog lázadni az őslakosok ellen, főleg, hogy egyébként is baj lesz, amikor a szolgáltatói piac modernizálásával a legtöbb bolt bezár majd, óriási munkanélküliséget okozva. De ezt már leírták mások, más blogon. Nálunk is lehet még éhséglázadás, Kelet-Szlovákiában is volt, nem olyan régen.

"sokmindennek nincs értelme, feszültséglevezetésnek meg pillanatnyi hangulatbeírásnak megteszi, és nem is hazugság..."

Mi nem hazugság? Az, hogy semmiféle ún. jobbos propagandát nem írtam le, de te rögtön ezt állítottad rólam? Na ne már.:P
Elhiszem, hogy hálás alany vagyok, amikor ki kell pécézni valakit, mert nem küldelek el melegebb éghajlatra, de azért megtehetnél annyi szívességet, hogy feszültséglevezetésnek inkább azt használod, ami veled egyidős. Köszönöm.

2015.01.23. 19:11:49

@Mj:

Elhiszem, hogy hálás alany vagyok, amikor ki kell pécézni valakit, mert nem küldelek el melegebb éghajlatra,"

nyugodtan elküldhetsz, az a normális beszélgetés, vitakultúra része:)

de azért megtehetnél annyi szívességet"

nem teljesíthető kérés:)

a lázadással az a baj, hogy akik lázadnak, azok jobbára szabadság, demokrácia, stb. ellenesek lesznek, azaz még rosszabb helyzetbe taszíthatják az nyugati civilizációt, mint amilyenben most van.
hogy van-e rendszeren belüli alternatíva, kétlem
olyan alternatív modell meg mely mögött vagy tömegek állnak vagy a gazdasági-politikai-szellemi elit, nincs.
ráadásul a tömeg könnyen fanatizálható, inkább széljobbról mint szélbalról, úgyhogy nem tudom mi lesz ennek a vége, bizonyos értelemben még kíváncsi is vagyok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 19:33:30

@WiteNoir:

Szerintem az régen nem normális, ha elküldenek valakit az anyjába. Mindennapos, de nem normális, nagy különbség.
Akkor csak vedd úgy, hogy ha nincs építő jellegű mondanivalód a számomra, inkább tartsd magadban a gondolataidat. Szerintem mindenkinek jobb így.

1914 tavaszán sem tudták elképzelni, hogy világháború lesz meg Trianon. Az, hogy most milyen modelleket ismerünk, az nem azt jelenti, hogy csak ezek lehetnek alternatívák.;-) De amúgy én is borúlátó vagyok, és valószínűnek tartom, hogy polgárháborús állapotok lesznek, illetve megnő a tekintélyuralmi rendszerek iránti igény.

2015.01.23. 20:04:05

@Mj:

tény, hogy a hozzám legközelebb álló vitastílus amerikában nő által, vagy mondjuk hazánkban férfi által (pl. brendel mátyás, stílus, nem annyira tartalom) általában ellenérzéseket vált ki, hát így jártam.

és valószínűnek tartom, hogy polgárháborús állapotok lesznek, illetve megnő a tekintélyuralmi rendszerek iránti igény. "

ha így van, akkor vagy a lehető legerősebb és legvédettebb szegregáltság (Safe) akinek módjában áll, vagy ha ez nem, akkor az öngyilkosság a megoldás, szerintem. én mást nem igazán tudok elképzelni

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 20:17:39

@WiteNoir:

Nekem éppen az a problémám, hogy az értelmetlen és hamis állításokon alapuló beszólogatás nem vitakultúra.

Nézd, az őseim között '48-as honvédszázados, I. világháborús önkéntes, Don-kanyarból hazajött, majd itthon meghalt tanító, holokauszt miatt meghalt és azt túlélt is van, de '56-os mártírt is említhetnék, igaz, ő 4 évig kínlódott még a veséjével, mire belehalt. Nálunk valahogy mindig megoldották a dolgokat úgy, hogy nem is panaszkodtak. Nálunk ez a minta, úgyhogy én ennek fényében nem tudnám elképzelni, hogy öngyilkos legyek, főleg a családomra tekintettel nem. (Egyetlen nem egyenes ági felmenőmről tudok, aki öngyilkos lett, mert teherbe esett, és az illető úriember nem akarta feleségül venni. Ez is kb. 1 éve derült ki.)
Szóval, én, amíg lehet, védeném a családomat és a hazámat, akkor is, ha reménytelennek tűnik a dolog. Egyszerűen ezt tartom belső kötelességnek, ez van.

huracan1 2015.01.23. 21:10:57

@Mj: Ó, nem állítottam, hogy nem jó téma, csak azt, hogy egy másik. :) És mivel igen hosszú, nem offolnék ide hirtelenjében. :))

Véleményem szerint a genetikának sokkal kisebb a hatása, mint az az emberek többségének a fejében él. Nem hiszek a sorsban, az előre elrendelt dolgokban, sem a lehetetlenben, sem a megváltoztathatatlanban, a genetikában is csak addig a pontig, amíg "alapanyagnak" tekintve ki kell indulni valamiből. Szinte a végletekig hiszek viszont az emberi elme erejében, ezen a ponton pedig vissza is kanyarodhatok a poszt témájához: a problémát az elmében látom, nem pedig a politikában, a gazdasági helyzetben, a lakhelyben, a munkanélküliségi rátában. ;)

2015.01.23. 23:25:53

@Mj:

a "beszólogatáson" túl kell lépni, az internetes kommunikáció ilyen, meg különben sem a mi személyünk (vagy bárki másé) körül forog a világ:)

igaz lehet hogy egyrészt a személyiség, másrészt a családtörténet is befolyásol, szép lista, az enyém majdhogynem ellentétes lehetne, felelőtlen, élni akaró de élhetetlen, lehetőségekkel általában élni nem tudott emberek, egy ág kivételével, de ők meg nem is magyarok és amúgy is szétszóródtak a világban.
és erre jön a személyiség.
hát esetemben hiányzik a belső kötelességérzet, ez van.

2015.01.23. 23:29:16

@WiteNoir:

harcolni kellene, csak hát ki ellen és hogyan? semmi hatalmunk, semmi eszközünk, nem sok eredmény lenne

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.23. 23:55:37

@huracan1:

Oké, ne offoljunk annyit, akkor csak röviden.:)

Ez mind szép és jó, csomó dologgal egyet is értek, de akinek pont az akarata gyenge - az is génfüggő lehet, hogy ki mennyire tud rászokni valamire -, annak mindenfajta változást nehéz véghezvinni. Vagy aki hajlamos a depresszióra, a környezeti hatások pedig kihozzák, segítő család és barátok meg nincsenek, annak sajnos hiába mondod, hogy az emberi elme határtalan.:( De számtalan egyéb lelki tényező van még, ami genetikailag örökölhető, plusz a környezet még ráerősít, szóval szerintem nem olyan egyszerű a dolog, hogy akarattal minden elérhető, onnantól kezdve, hogy az akarat ereje is emberenként változó. Persze ettől még mindenki úrrá lehet a gyengeségein, csak nem mindegy, hogy ez mennyire nehéz, illetve mennyire támogató a környezet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 00:03:17

@WiteNoir:

"a >>beszólogatáson<< túl kell lépni, az internetes kommunikáció ilyen,"

Nem, az internetes kommunikáció köztem és mások között olyan, amilyenné mi alakítjuk. Nem a kommentelők vannak az eszközért, hanem az eszköz van a kommentelőkért. Van, akivel olyannyira jól elbeszélgettem, hogy találkoztunk is, van, aki ismeretlenül rám ír a kommentjeimet olvasva, és megköszönöm a sorait, van, aki csak azért kurvázott le, mert le mertem írni, hogy keresztény vagyok, van, aki meg becsöngetett anyámék lakására, mert azt hitte, úgy majd felelősségre vonhat engem mittudomén már milyen netes kijelentéseimért. Meg persze ezen a blogon is kaptam én már hideget-meleget, még tőled is, amire úgy érzem, nem szolgáltam rá.:P

"meg különben sem a mi személyünk (vagy bárki másé) körül forog a világ:)"

Nem a világról van szó, hanem két ember közötti kommunikációról. Azt meg hadd döntsem már el, hogy velem szemben mit engedek meg a másiknak: hogy megadja azt a tiszteletet, amit én is megadok neki, vagy úgy beszélhessen velem, mint egy kapcaronggyal.

"igaz lehet hogy egyrészt a személyiség, másrészt a családtörténet is befolyásol, szép lista, az enyém majdhogynem ellentétes lehetne, felelőtlen, élni akaró de élhetetlen, lehetőségekkel általában élni nem tudott emberek, egy ág kivételével, de ők meg nem is magyarok és amúgy is szétszóródtak a világban.
és erre jön a személyiség.
hát esetemben hiányzik a belső kötelességérzet, ez van."

Attól még pótolhatod és lehetsz kivétel, ha találsz hozzá motivációt.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 00:04:53

@WiteNoir:

Hidd el, ha odáig fajulnak a dolgok, megtalálod az eszközöket is, ha akarod. De azért remélem, ez a típusú kataklizma nem a mi életünkben jön el.

törökmonika 2015.01.24. 00:07:38

@Mj: mi az off? Számomra semmi. Úgyhogy nekem kifejezetten tetszik, amerre viszed a beszélgetést, köszi.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.01.24. 00:23:28

@$pi$: Beszéljenek a számok:

A nagybirtokok átlagos mérete:
Svájc 54 ha,
Hollandia 135 ha,
Belgium 150 ha,
Lengyelország 250 ha,
Franciaország 274 ha,
Ausztria 295 ha,
Olaszország 337 ha,
Dánia 426 ha,
Németország 1391 ha,
Magyarország 3164 ha,
Csehország 3531 ha,
Szlovákia 3934 ha.

2015.01.24. 00:26:13

@Mj:

a személyes részre csak annyit, hogy adok egy konkrét fiktív példát.

beszélgetünk, előjön a magyar történelem, azt írom hogy mátyás király 1480-ban halt meg, ezért bla-bla-bla
erre szerintem a helyes reakció:
(a durva kifejezéseknek csak a kezdőbetűjét írom ki hogy ne sértsek moderálási elvet, nyilván szerintem ki kell írni rendesen:)

"nem 1480 hanem 1490, te műveletlen b. á. f. mi a f. írogatsz olyanról amihez k. nem értesz, te ny.?"

én az ilyesmit szeretném, de a többség nem akar így beszélgetni

azt meg tudom hogy mit tesznek egyesek neten írott dolgokért, elképesztő. de nem csak hazánkban van így, twitter, facebook, pokoli helyekké válhatnak és jön az irl megtorlás...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 00:26:59

@törökmonika:

Ennek fényében köszönöm a jóváhagyást.:)

Amúgy a hátrányos helyzetűek és/vagy munkanélküliek esetében (ezen kategóriák rendszerint fedhetik is egymást) is érdemes megvizsgálni, vajon mennyire determinált a helyzetük, és segítség nélkül mennyiben várható el tőlük az abszolút kitörés. Ugyanígy a közmunkánál, ha valaki elfogadja, hogy a helyi kiskirálytól függ egyfajta hűbéresként, vajon keresni fog-e egyáltalán valós munkalehetőséget? Én nem nagyon hiszem, legalábbis vidéken nem.

2015.01.24. 00:28:26

@Mj:

a motivációt illetően igazad van, a puszta túlélés kevés.

viszont nem értek egyet a reményeddel, inkább jöjjön, jönne minél hamarabb aminek jönnie kell, ez a fokozatos hanyatlás borzasztó.
jó, nyilván van egy réteg akit egyáltalán nem vagy kevésbé érint, de én nem tartozok abba, jópár milliárd emberhez hasonlóan.

2015.01.24. 00:30:56

@Mj:

legalábbis vidéken a közmunka a korrupció melegágya, meg igazából mi is a közmunka? valós vagy látszatfoglalkoztatás éhbérért.
ma sokmindent megcsinálnak nyugdíjasok, diákok, közmunkások, megváltozott munkaképességűek és egyebek, ezzel is nehezítve a "normál" munkaképes korú ember munkavállalását

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 00:35:44

@WiteNoir:

Érdekes, mert ez a fiktív példa pont a szakterületem.:) Közbiztonság Szilárd pl. töris témából is ki tudott hozni egy vaskos anyázást a számomra, de hát itt is volt olyan illető, aki teljesen kulturáltan kommentelt, csak valamiért én írtam neki olyat, ami vörös posztó lett a szemében, amin én csodálkoztam a legjobban.:) Szóval, semmi sem lehetetlen, még az sem, hogy megtaláld a te elvárásaidnak megfelelő kommentelőket.:)

Még azon is gondolkodom, hogy amikor rendszeresen ismeretlen számról hívnak és nem szólnak bele, nem lehet-e amiatt, amiért anno becsöngettek.:) Persze az is lehet, hogy csak a hangomat szereti, mit tudom én.:P Furcsa emberek vannak a világon.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 00:40:36

@WiteNoir:

Azért két világháborút megélt emberek általában nem kívánták vissza azokat az időket, örültek, hogy túlélték. (Kivéve a hősöket, a hivatásos katonákat meg a háborúból hasznot húzókat, akik megúszták.) De értem, mire gondolsz. Mégiscsak jobb, ha az üszkösödő lábadat inkább egy mozdulattal levágják, ahelyett, hogy végignézed, ahogy elrohad.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 00:50:45

@WiteNoir:

Volt, ahol konkrétan a választás kimenetele is azon múlhatott, hogy mennyi közmunkás hagyta magát megzsarolni. (Mert meg lett beszélve a dolog, hogy ha nincs szavazat, nem lesz közmunka sem.)

Szerintem alapvetően a munkakultúra színvonala is nagyon alacsony, ami együtt jár azzal, hogy elmegy itthonról a legversenyképesebb magyarok java, tulajdonképp a szellemi elit és a polgárság. Tucatjával lehet sorolni az olyan "élménybeszámolókat", hogy mivel nem túl versenyképes az itthon maradt magyar munkavállaló, ezért adott pozícióra túlkínálat van, emiatt a munkáltató bármikor találhat tíz másikat a nem eléggé alázatos dolgozó helyére, ha nem tetszik neki valami. Tehát könnyen eldobható, könnyen pótolható, ráadásul, mivel nem eléggé képzett, gyakran a saját jogai érvényesítésével sincs tisztában, vagy fél azokat érvényesíteni. (Van, aki még a fizetését is fél elkérni a főnökétől, teljesen komoly.) Tetézi ezt az, hogy ennek a rétegnek a többsége szellemi alattvaló, a munkáltatójuk pedig szellemi földesúr. Ezek sok évszázada rögzült attitűdök, csak a környezet változik igazából. Ez a rendszer meg csak rímel ezekre a beidegződésekre, hiszen itt vagy haver leszel, vagy alattvaló.

2015.01.24. 12:39:19

@Mj:

így van, lehet hogy csak ismerkedni akar:)
de azt is bírom, mikor emberek tisztességtelenül vitáznak vagy esetleg kiderül hogy nagyon tájékozatlanok, de ahelyett hogy beismernék, IRL folytatást akarnak...mondjuk én azért is nem erőltetem, mert az emberek többsége nem tud, nem akar vitatkozni...valami ördögtől való veszekedésnek vagy éppen erődemonstrációnak tekintik, valszeg az oktatás is tehet erről

2015.01.24. 12:43:11

@Mj:

. Tehát könnyen eldobható, könnyen pótolható"

erről beszélek.
vannak akik nem ilyenek, vannak akik könnyen pótolható "kisprolik", meg vannak akiknek lényegében nem jut semmi.
namost mivel ez világszinten is így van és talán még inkább így lesz a jövőben, meg így van magyarországon is, ahol jelentős fejlődésre hosszabb távon sincs megalapozott remény, tényleg kérdés, hogy a nem egyértelműen felső ill. középosztály kivételével a többi miért szaporodjon...
csak könnyen eldobható "töltelékember" lesz belőle, vagy még az sem.

jó, ez kicsit leegyszerűsített de nem volt kedvem sokat írni.

közmunka meg, volt szerencsém látni, és amit én láttam, még egy tisztességesebb kisváros, ha itt így megy, mi lehet másutt, hallottam történeteket, látom te is...

huracan1 2015.01.24. 13:25:10

@Mj: Pont így látom én is, egy sor tényező kihat az ember cselekedeteire. Megjegyzem, nekem is hiába mondott bárki bármit évekig, a felismerés az elme erejéről csak utólag jött. Pont ez benne a csapda, és elég szomorú, amit magam körül látok, és ami velem is megtörtént. Egyetemes népbutítás keretében robotokat gyártunk, de ez is másik téma. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 15:58:17

@WiteNoir:

Mások miatt is joggal panaszkodhatsz - nekem is van egy rakat negatív élményem erről, amiben nyilván én is hibás vagyok -, de azért azt is be kell látnod, hogy még velem szemben sem volt túl vitaképes az első kommented.:P Szóval, még mindig kettőn áll a vásár, ha nem próbálod meg, és csak másokat hibáztatsz, abból nem lesz építő jellegű vita.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 16:20:39

@WiteNoir:

Szerintem alapvetően nem azért szeretnének gyerekeket az emberek, mert majd milyen jó lesz a gazdasági és társadalmi helyzet, hanem mert a személyes életükben a boldogság forrásának tartják. Igen, a kockázatokkal együtt is, hiszen kockázat ugyanúgy van, mint esély arra, hogy nem várt pozitív esemény történjen.

Az is érdekes összefüggés, hogy minél inkább emelkedik egy társadalom életszínvonala, annál kevesebb gyerek születik, tehát pont ellenkezőleg működik a dolog, mint ahogy várnád.

De mondom, egyénileg szerintem szemlélet, átvett minták kérdése, hogy szeretnél-e, és ha igen, hány gyereket, mint ahogy az is, hogy mit gondolsz a körülötted lévő világról vagy a jövőről, optimista vagy-e a családod jövőjét illetően vagy pesszimista. Ezért nem lehet bármilyen családtámogatási rendszerrel jelentős változást elérni a népszaporulat terén, mert végső soron a fejekben dől el a tervezett gyermekszám. Persze azon már lehet segíteni, hogy a tervezett szám végül a vállalt gyermekek számával azonos legyen, mert ez már inkább anyagi kérdés.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 16:31:01

@huracan1:

Pedig igazán csak a szellemi tőke erejével tudnánk kiemelkedni, ehhez viszont nem alattvalóképzést kellene folytatni.:-/ De hát akkor ki szavazná meg újra és újra az aktuális kiskakasokat a szemétdombon? (Erről most eszembe jutott Lázár János megjegyzése Angela Merkelről, aki szerinte "álmodni sem merne ekkora többségről", persze azt elfelejti, hogy enélkül is a világ egyik legbefolyásosabb politikusa.;-)) Sajnos a politikai elit szintjén is jelentkező beszűkült tudat az egész ország számára csapda.:( Úgyhogy főleg a maradék tehetséges pedagóguson, a civileken és a családokon múlik, hogy ki tudunk-e törni ebből.

2015.01.24. 18:54:16

@Mj:

nem magamról beszéltem. általánosságban. sokan ezt bárkivel megcsinálják, nem kellek hozzá én. láttam épp elég ilyen esetet...aki nem tud/nem akar érvelni vagy hülyeségeket beszél az kaphat keveset is sokat is de ne irl akarjon folytatást hanem vagy védje meg magát érvekkel, vagy hallgasson:)

a gyerekvállalásban azért szerepet kell hogy játsszon a jövőbeli életkilátások mérlegelése ezt te sem tagadhatod.
az szerintem eléggé egyértelmű, hogy a modern társadalmakban kevesebb a gyerek, és az is viszonylag könnyen belátható hogy miért

2015.01.24. 18:56:09

@Mj:

"Ezért nem lehet bármilyen családtámogatási rendszerrel jelentős változást elérni a népszaporulat terén, mert végső soron a fejekben dől el a tervezett gyermekszám.
Sajnos a politikai elit szintjén is jelentkező beszűkült tudat az egész ország számára csapda.:( Úgyhogy főleg a maradék tehetséges pedagóguson, a civileken és a családokon múlik, hogy ki tudunk-e törni ebből. "

ezekkel egyetértek. és elszomorít hogy igazából senki sem kapja meg az őt megillető büntetést azok közül, akik azért jócskán tehetnek arról, hogy ilyen mértékű provincializmus uralkodik itt...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 23:15:09

@WiteNoir:

Ezt ne nekem írd.:P

Az emberek ennél sokkal szörnyűbb korokban is tisztességgel fel tudták nevelni a gyerekeiket, hozzájuk képest én úgy érzem, nincs jogom vagy okom panaszkodni. De mondom, mindenki maga dönti el, hogy hogy áll ehhez a kérdéshez.
Azért ez jóval összetettebb kérdés, amit nem lehet csak annyival elintézni, hogy a párok hatékonyan tudnak védekezni, illetve karriert építenek inkább.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.24. 23:17:05

@WiteNoir:

Elég büntetés nekik a saját létformájuk, még akkor is, ha kívülről úgy tűnik, ők az élet császárai. Valószínűleg tele vannak pszichés problémával, persze ez még mindig enyhébb büntetés, mint amit érdemelnének. (Én a halál utáni büntetésben is hiszek, de ez már hit kérdése.)

huracan1 2015.01.25. 00:14:55

@Mj: Én pedig azt mondom: kérdőjelezz meg mindent, azaz GONDOLKOZZ! Mindegy, melyik kiskakas az úr, juss el odáig, hogy a lehető legtöbbet kihozva az aktuális helyzetből ÉLJ! De a legfontosabb, hogy gondolkozz. Kérdezz, hallgasd meg az ellenkező véleményűek válaszát, ezerszer és egyszer, aztán rakd össze a világodat úgy, hogy jól érezd magad benne. Az összes többi mellékes. :)
Csak remélni tudom, hogy a gyerekeimet meg tudom tanítani erre.

2015.01.25. 00:34:18

@Mj:

nem is rád gondoltam:)
tudok megütésről, verekedésről, verési kísérletről, munkahelyre küldött privát információkról, rongálásról, jóhírnév rontásáról, stb. és ez csak hazai példa, szűk merítés, netes fórumok

én sem csak erre gondoltam. de modern társadalomban a gyerek költségesebb, meg többen jönnek rá, hogy sok más dolog is van a gyerkőcön kívül, meg persze vannak egyéb tényezők is

ó hát pszichés problémáim nekem is vannak és úgy vagyok vele hogy épp elég büntetés az hogy mindent tönkretesznek körülöttem, engem is tönkretettek, meg lényegében mindent ami értékes volt.
jó, nyilván nem csak a kormányra, sokkal több emberre gondolok, de akkor is.
és ehhez jönnek még nagyobb dolgok is.
gyerekkoromban azt hittem, másmilyen a világ:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.25. 01:38:39

@huracan1:

Nagyon jó és fontos dolgok ezek, kívánom, hogy át tudd adni ezt a szemléletet.:) Amikor törit tanítottam, nekem főleg a források kritikus értelmezésének az átadása lebegett a szemem előtt, plusz az, hogy gondolkozzanak és jöjjenek rá az összefüggésekre és a mozgatórugókra, hiszen így lehetnek kritikus, nem megvezethető, önállóan gondolkodó állampolgárok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.25. 01:54:32

@WiteNoir:

Nem semmi az agresszió mértéke.:-/

Persze, hogy rengeteg dolog van a gyerkőcökön kívül, van, akinek sosem fog hiányozni az életéből (ez kb. 0,01% lehet úgy ex hasibusz), van, aki későn jön rá, hogy de jó lett volna, mert mennyi örömet adott volna az életben neki, és ő is mennyit adhatott volna, még akkor is, ha ennek anyagi vonzatai lettek volna, de már csak örökbe tud fogadni maximum, illetve van, aki kiszolgáltatott, magányos pelenkásként jön rá, hogy a kutyát nem érdekli, hogy haldoklik, és esetleg 2 hónapos múmiaként találnak rá a fotelban. Persze olyan is van, aki konkrétan itt, a blogokon vallja be névtelenül, hogy megbánta, hogy gyereke lett, na, őket sajnálom igazán.:( Szóval, mindenkinek megvan a maga története a gyerekvállalással kapcsolatban, de azért a nagy átlagra még mindig az jellemző, hogy 2-3 gyereket szeretne, csak a megvalósítással akadnak problémák.

Sajnálom, hogy így alakultak a dolgaid.:( De ha vannak szeretteid - legalább egy -, barátaid, valami jó hobbid vagy életcélod, máris nem mondhatod azt, hogy mindened gajra ment, nem?

2015.01.25. 14:00:09

@Mj:

per pillanat szerencsés vagyok, de azon túl célom csak egy van az is destruktívnak minősülne és érdemi kilátást nem látok. de mindegy, saját, családi és társadalmi hibák összhatása, az enyémnél rengeteg sors tragikusabb, az élet egyébként is rövid, saját félreértés-létem meg nem lesz túl hosszú, ez is rendben van.

hát a 0.01% szerintem aligha jó becslés, de én tényleg azt gondolom, hogy nővel, legalábbis valamennyire gyerekszerető nővel erről nemigen lehet érdemben beszélni, tudom hogy ez így előítéletesen hangzik, de hát nem alaptalanul.

agresszió mértéke nagy és a tisztességtelenségé is.
rendszer---állami/nemzetközi hatalmi központok---magánszféra valamekkora hatalommal rendelkező emberei---óriási "proli"sereg---minden szinten tisztességtelenség és erőszak.
a normálisabbak meg alkalmazkodnak és szenvednek, vagy nem és akkori is szenvednek, kivételek persze vannak.
mondjuk régen sem volt sokkal jobb, meg valszeg ezután sem lesz

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.25. 19:27:56

@WiteNoir:

Ebben nem tudok segíteni.

A 0,01%-ot az alapján írtam le hasraütésszerűen, hogy a felmérések szerint a magyar nők még mindig előbbre helyezik a családalapítást a karriernél, ami azt jelenti, hogy jellemzően gyermeket szeretnének. De tőlem lehet 5% is, akkor is az a helyzet, hogy elenyésző ez az arány. Ebből a szempontból sem vagyunk Nyugat-Európa. (Nyilván van erről egy rakat pontos statisztika, utána lehetne nézni.)

Én nem szenvedek, pedig nem vagyok hajlandó működtetni a korrupciót meg az urambátyám világot. Ez az én döntésem, és jobban érzem magam ettől.:)

2015.01.25. 23:41:23

@Mj:

de tudsz:) pl. megmondod, turistaként melyik vidék érdekel téged jobban, skandinávia vagy franciaország?

ha igaz amit írsz, bár én továbbra is kétlem az kicsit bajos, lévén a szülésre alkalmas, normális feltételek mellett vállalni tudó ennél sokkal kevesebb
az is baj, hogy nem vagyunk nyugat-európa, mert a legfejlettebb nyugati vidékek a világ kevés átlagosan élhető helyei közé tartoznak. mi nem igazán vagyunk közte, ez igaz.

hát ez egyéni érzékenység kérdése is, mint tudjuk.
mi pl. több tekintetben eléggé különbözünk:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.26. 00:31:55

@WiteNoir:

Mind a kettő érdekel, és mindkét helyen voltam már - igaz, előbbi esetében csak Dániában -, úgyhogy nem olyan egyszerű a döntés.:) De inkább Franciaországra szavaznék, mivel gazdagabb az épített öröksége, nem kedvelem annyira a skandináv minimál stílust és puritán gondolkozást, Franciaországnak változatosabbak a természeti viszonyai, és számomra általában barátságosabb a klímája. (Bónusz, hogy egyik ősöm francia volt, és 8 évig tanultam franciául.:))

Közben utánakeresgéltem, volt, ahol kb. 3%-ot írtak 2009-ig bezáróan. De itt eleve a tervekről van szó, az, hogy ebből hányan tudják megvalósítani az elképzeléseiket, az nyilván jóval kevesebb. De azon még lehet segíteni.
Azért világviszonylatban Magyarország kifejezetten élhető hely, csak mi, magyarok vagyunk élhetetlenek.:)

Persze, szerintem alapvetően más a világnézetünk, de ez nem baj, sőt.:)

2015.01.26. 22:58:05

@Mj:

köszi a választ. igen, mondjuk ha élni akarnánk ott nem tudom, franciaroszágról hallottam rosszakat, bár ki tudja, bevándorlóként annyira skandinávia sem (na, francia ősök, hát az nekem nem volt, de francia állampolgárrá vált (német-magyar)voltak, párizsban éltek-haltak meg, nekem is van így oda némi kötődésem, ha így vesszük:) )

Azért világviszonylatban Magyarország kifejezetten élhető hely"

de csak azért, mert átlagosan, pláne így túlnépesedetten, a világ nem túl jó hely, pontosabban felsőbb rétegeknek egyre jobb, tömegeknek meg nem, még úgy sem hogy a feltörekvő országokban a nagyon mély kiindulópont miatt nem kevesen feltörnek---de hát tudjuk sok esetben mit jelent az, vidéki mélynyomorból alulfizetett gyári szalagmunkás, stb.

csak mi, magyarok vagyunk élhetetlenek.:)"

hát gazdasági értelemben 2000-2018 teljesen elpazarolt idő, mentalitást tekintve meg lejjebb süllyedtünk ez biztos.de azért vannak olyan elméletek melyek szerint a kelet-európai félperiféria felzárkózása elég kétséges hogy megtörténhetett volna-e.
mondjuk abban igazad van hogy eléggé élhetetlenek vagyunk, ennél azért tarthatnák előbbre-valamivel

hát valóban nem baj, mert lehet vitatkozni---már ha éppen van az embernek kedve, mondjuk én mindig a netes írogatás befejezését tervezem, de eddig csak szünet volt, mindig visszatértem.

2015.01.26. 22:58:49

amúgy ez a 3% tényleg érdekes szám, valahogy nekem ez nagyon fura, persze tudom hogy belőlem maradt ki valami...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.28. 14:30:48

@WiteNoir:

A nővéremék éltek kint Franciaországban, Párizs mellett, de a sógorom cége miatt, ami fizette a házat, ahol éltek, de még éves bérletet is kapott a Louvre-ba.:) (Pedig közgazdász.) Szóval nem mindegy, hogy megy ki az ember.:)

Ezért mondom, hogy minden relatív, illetve mindenki a saját szintjén éli meg a nyomort. (Az emberek általában hamar hozzászoknak a jóhoz, és állandóan feljebb srófolják az igényeket, míg fordítva ez kevésbé jellemző.)

Pont azért dobtunk ki legalább 10 évet az ablakon, mert ilyen a mentalitásunk, ezért ilyen a politikai elitünk. Ők sem ufók, akik a Szíriuszról jöttek leigázni szegény magyarokat, közülünk kerültek ki.:-/

Vigyázz, nehogy függőség legyen.:P Velem pl. előfordul néha, hogy egy gumicsont témában mindenki pont az én kommentemre harap rá, így aránytalan időt töltök a folyamatos válaszolással azért, mert nem szeretek válasz nélkül hagyni senkit, aki megszólít.

2015.01.28. 22:28:25

@Mj:

nézd, az életszínvonal mindig relatív, akik legalább viszonylagos biztonságban nőttek fel, azok már nem várható, hogy a nincstelen gangeszparti koldushoz viszonyítsák az életüket. de azért egy-egy társadalmon belül beszélhetünk "abszolút" szegénységről is, ami persze szintén régiótól (pl. EU) és azon belül alrégiótó (pl. mondjuk magyar észak-alföld) is függ, de azért a semminél több

én azért komolyan gondolom, hogy a mozgásterünk elég szegényes volt. ezen belül már egyetértek veled, főképp a lumpenjobboldal sokat ártott, árt az országnak, de hát ezek az erősek, fidesz messze vezet ma is, jobbik a harmadik lenne csak, de hát egységes szoclib-lib összefogás nincs, lmp nagyon gyenge...nem látszik a nagy rendszerváltó hangulat
és ezen jobbosok stílusa elég sok magyarhoz passzol, ezt tapasztalom

2015.01.28. 22:31:40

@Mj:

szerencsés emberek:) bérlet a louvre-ba megy egyáltalán, párizsban élni nem lehet rossz, persze megfelelő anyagiakkal. mondjuk nyilván az is eléggé elszínesedett, meg nem sok jót hallani a franciákról, de azért szép város..meg viszonylag közel van hozzá sok szép vidék...

ó, a függőség már rég megvan, de engem ez már nem érdekel, nem igazán érdekel a jövőm, hogy őszinte legyek.
neked azért vigyáznod kell, nem kell mindent megválaszolni, vagy meg lehet sokkal később is.... annyit az egész fórumozás-kommentelés nem ér, elvégre ez csak egy virtuális tér, ami __még__ csak jóval kevésbé számít, mint az irl . még.
süti beállítások módosítása