Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

2013.03.23. 10:37 | törökmonika | Szólj hozzá!

Azok számára, akik csak az elmúlt években ismertek meg, nyilván elképzelhetetlen, nonszensz és röhejes, de valaha élsportoló voltam, tíztől huszonéves koromig.

Ezt csak azért mondom, mert most mondom tovább.

A sportoló az olyan, hogy edz. Rohadt hosszú kilométereket fut le. Edzőtermezik. Taktikai megbeszélésekre jár. Minden napja azzal telik, hogy készül. Órákig gyakorol a hülye edzőjével hülye dolgokat, ugyanazt, és addig, amíg nem megy jól. Ideértve a békaügetést is.

A nyarai nem balatoni lázról szólnak, hanem tatai edzőtáborokról.

Közben persze lehetne pasizni/csajozni, csak hát mikor, ha napi két edzés van és este tíz után esel haza, miután reggel hatkor kezdtél.

A sportoló az olyan, hogy pontosan tudja: az, aki vele szembe fog futni a meccsen, ugyanazt végigcsinálta, hiszen máskülönben nem lehetne ott.

Tiszteli.

Ha másért nem, az elszántságáért.

A kitartásáért.

Az addigi teljesítményeiért.

Most lehet persze azt mondani, hogy ennyi energia-ráfordítással akár értelmesebbet is lehet csinálni, de ez sem úgy van ám pontosan.

Amikor lefutottam a félmaratont, Radnóti-összes ment a fülemben magnóról. Na jó, tényleg hülyeség verslábakkal futni, érdekes is a hexameter úgy.

Hanem amikor két csapat egymásnak feszül és a felkészült sportolók izmoznak egymással – na, az az a helyzet, amikor a drága sörözős, üvöltözős „szurkolótábor” mindenképp fogja be.

Próbálja megfeszíteni a hasizmát a drukkolástól.

Az többet segít a hájon.

És akkor a sportoló ott a páston, gyepen, vízben vagy akárhol elgondolkodik kicsit, hogy ti sok hülyék. Ennyit számít nektek a sport? Ennyit számítok én, a sportoló? Hogy elküldtök a kurva anyámba, ha kihagyok egy ziccert, kapuralövést, négyméterest, bármit?

És annyira sem tisztelitek a dolgot, hogy mindenki rohadjon meg, aki a másik oldalról indul játszani?

Én, a sportoló soha nem tennék ilyet az ellenfelemmel, mert nem ellenségem, hanem csak összemérjük az erőinket. Játszunk. Akár a kölyökkutyák. És ha elég jól csináljuk, jó érzése lesz mindenkinek.

Ha elesik, felsegítem, nem vágok hozzá petárdát. Ha elesem, tudom, hogy számíthatok rá. Nekünk így jó.

Nektek, drága szurkolók, mitől lesz jó érzésetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr735163756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása