Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Karácsonyi hímnem

2012.12.24. 17:33 | törökmonika | komment

Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér. Tehát nem ajándékért vannak. Viszont nem is takarítanak. (Mondjuk, ez nem is olyan nagy baj. Párom, ha mégis elszánja magát, azonnal vad alibizésbe kezd, és igen kifinomult trükkjei vannak. Első lépésben megesik a szíve rajtam, leereszkedően vállon vereget, hagyd csak, anyukám, ehhez férfi kell, mondja és kegyetlenül magabiztos. Telnek-múlnak a tized másodpercek, előbóklászik, hogy hol a porszívó meg a felmosó. Kisvártatva hisztériázni kezd, hogy miért ennyire elhanyagolt a ház. Később megsértődik, hogy mindig mindent neki kell csinálnia, ezt megtoldja azzal, hogy kétbalkezes, szerencsétlen izé vagyok, aki még azt sem tudja, hogy először porolni kell, méghozzá föntről lefelé, és most ezért muszáj neki az egész könyvespolcot lepakolnia. És elkezdi! Minden erőteljes tiltakozás ellenére is! A közepéig ér, hallatlanul felháborodik, miért nincs itthon szuperizé pucolószett, pedig megmondta vagy ezerszer, kabátot ragad és elviharzik - persze elviszi az autót is, pedig kéne, de mindegy -, hogy majd csak órák múlva kerüljön elő egy biciklilánccal, amit egyszerűen nem tudott otthagyni, mert jó lesz még valamire, szuperizét persze nem kapott, én meg ott állok a háborús állapotok kellős közepén, és nem omlok össze, hogy csak másfél órám van az egészet helyrehozni, holott ha nem segít, már rég túllennénk az egészen, ennyit erről.)

Még csak nem is főznek. Igaz, még csak az kéne. (Fentebb forrón emlegetett párom egyszerűen ki van tiltva a konyhából, ami persze nem akadályozza meg őt abban, hogy betolakodjon, szimatoljon, nem ég-e oda, szakértsen, jó tanácsokkal lásson el és hümmögve belezabáljon, de fenékig, miközben azt hajtogatja, hogy minek ez a nagy felhajtás, amikor a gyerekek úgyis csak turkálni fogják meg otthagyni.)

Ezt mind nem csinálják, míg ellenben nem vásárolnak, élelmiszert elvből, szóróajándékot a felmenőknek meg azért, mert bár gondosan összeírták, ábécésorba rendezve a neveket, hogy kinek mégis mit, a lista átgondolt és teljes, továbbá mindig otthon marad. Nem mosogatnak, legfeljebb ha az ember nagyon rikácsol, vesznek egy mosogatógépet.
Ezzel szemben viszont. Mert valamit azért muszáj. Karácsony táján tehát a férfiember - évtizedes megfigyeléseim alapján - a következőket szokta csinálni. Előveszi a napi- és hetilapokat, dátum szerint sorba rendezi. Többnapos kutatóexpedíciót szervez egy elveszett(nek hitt) játék-távirányító felkutatására. Nagyság szerint rendezi az év során széthagyott szögeket, csavarokat. Lázas padlóburkolási tevékenységbe fog, pont ott, ahol dolgoznék. Visszaviszi az üvegeket, persze előbb szín, forma és valahai tartalom szerint rendezi a szoba közepén. Idomítani kezdi a nevelhetetlen kutyát. Átveszi a gyerekkel a hármas szorzótáblát. Megsértődik, hogy nem lehet lépni a lakásban, és elmegy levegőzni. Hazatértekor sikoltozni kezd, hogy a száradó ruhák igazán nem megfelelő miliőt képeznek a vendégfogadásra. Szóvá teszi, hogy legalább karácsonykor ne bő, szakadt farmerban másszak négykézláb a padlón. Nagyon szépen megkér, hogy oltsam már le a villanyt, mert aludna, amúgy sem éjfél után kell a gyerekek ajándékát becsomagolni, mert rendes ember az ilyesmin rég túlvan.

Karácsonykor a férfi üdén, mosolygósan fogadja a betoppanó tágabb családot, intézkedik, gyertyát gyújt, csillagot szór, ajándékot oszt, eszik, iszik, kritizálja a menüt, szellemeseket mond, kikíséri a vendégeket, majd leereszkedően megpaskolja a fejem, hogy na ugye, nem kellett volna annyit idegeskednem. És ezt is túléli.
Miben különbözik ez a karácsony a többitől?

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr574980310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kereskedelem szentje 2012.12.25. 11:17:45

Erkölcstelen a Télapóra, meg a Mikulásra fogni azt, ami csak a kereskedők trükkje. Maskara tömeghistéria keltés ez főként. Kokakola Mikulás - az üzlet, az üzlet    Vészjósló alak volt az eredeti tél apó  

Trackback: Fenyőfa panasza 2012.12.25. 11:17:17

Nekünk annyira nem buli ez a karácsony dolog. Megöltök minket, aztán a hulláinkat buzinak öltöztetitek.  - Erkölcsös?

Trackback: Harácsony 2012.12.25. 11:16:47

Jézus mondá vala; vásárolj?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pch 2012.12.24. 21:19:18

Nagyon sajnállak ha így látod a dolgokat.
Nállunk a követlezőképp volt.
Párom kitakarított, én megcsináltam a bejgli töltelékeket, Ő megcsinálta a tésztáját, közösen megtöltöttük.
Előtte én megcsináltam a pörköltöt (addig takarított) meg a burgonyát.
Felhoztam a fát és a gyerekekkel közösen felöltöztettük.
Szóval szerintem egy család ilyen.
Ha másképp van akkor benned és a párodban van a hiba.
Amit rendes megbeszéléssel általába el lehet intézni, de ha erre fel kell hívni a figyelmed már IMHO késő...

szalagfék 2012.12.24. 21:27:38

Ekkora feminista bullshitet is rég olvastam...ha Karácsonykor egy ilyen tellett a posztolótól, akkor csak két javaslatom maradt:
1. vonuljon remetének és férfiakkal a hátralévő életében még véletlenül se foglalkozzon (szerintem meglesznek az ő "tökéletessége" nélkül)
2. hanyagolja az internetet, helyette horgoljon, esetleg neveljen kaktuszt

Bélabáttya (törölt) 2012.12.24. 21:50:37

Gyakorló férfiként igazolhatom, hogy ez biza nem teljesen így van, posztoló szöszi kissé dúldramatizálja a helyzetet. Persze, ha nem tenné poszt sem lenne... Tehát nem kezdünk alibitevékenységbe, hanem - valóban - otthagyjuk a rákba az egészet, ha idegesítő kezd lenni a helyzet. És ez a teljesen jó megoldás olyankor, amikor hisztis a csibe, takarítgassa, bizgesse a halálfesleges marhaságait nyugiba.

Mat55 2012.12.24. 21:51:53

Kedves előttem szólók! Kérlek, legalább Karácsonykor vegyétek elő a "fásultságok" dobozból a humorérzéketeket... Pasiként mondom: a szerző tud valamit:-) Korrekt. Békés Ünnepeket!

bat4 2012.12.24. 21:52:35

Mi a faszért kellene ajándékot venni holmi pinával rendelkező egyéneknek...

Iza Béla (törölt) 2012.12.24. 21:55:17

@szalagfék: "feminista bullshitet "
Tessék szépen bocsánatot kérni a feministáktól, a bikáktól és az összes többitől, ami még e két szóban található! :)

"esetleg neveljen kaktuszt"
...és a kaktuszoktól is. Azok érző szívű lények, tessék humánusabban hozzájuk állni.

Amúgy a poszt remek, csak egy nagyon picit másképp, több színnel és élettel kellett volna betenni - a Modorosba.

Iza Béla (törölt) 2012.12.24. 21:56:20

@Mat55: Hát ha komoly, akkó' jó, mert viccnek kicsit erős. :D

bat4 2012.12.24. 22:00:29

Szarok a feminizmusra.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.24. 22:18:05

pasit kidobni, az így megtakarított pénzből venni egy mosogatógépet meg egy takarítónőt és élni tovább boldogan?? :D

2012.12.24. 22:26:18

mit csinálunk? várjuk a karácsony végét.

Gyűrött Papír 2012.12.24. 22:39:25

Ezen írás méltó párja a torokgaborelemez.blog.hu-nak. :)))
Sírjak, sajnálkozzak vagy nevessek!? Kényszeredetten mosolygok. Címlap rulez.

pause 2012.12.24. 22:44:06

ez viccnek sajnos nagyon nagyon gyenge,de legalabb jo modoros

Aropa · www.finnisztan.blogspot.com 2012.12.24. 22:45:05

Kicsit gáz ez a sarkítás, de persze értem én a tréfát.
Megvettem, felállítottam a fát és (férfiként) megfőztem a karácsonyi menüt.

Mindezt azzal a bónusszal, hogy csak annyit főztem, amennyit meg bírtunk enni, és nem amennyi receptet az elmúlt pár hónapban elolvastam.

szintetikus 2012.12.24. 22:47:25

Ha volt időd megírni ezt a posztot, nem dolgoztál valami jól. Na gyerünk vissza a konyhába! :D

osgood 2012.12.24. 23:00:29

@szintetikus: Nemérted. Ezt a posztot is a férje írta, aki írni annyira tud, mint takarítani, meg ilyesmi.

KenSentMe 2012.12.24. 23:02:33

A ferfi arra kell, hogy valaki megegye a bajgli es igy te ne hizz el. Ha nincs szereto ferjed, aki megeszik eloled minden kajat, mangalica leszel.

Kekeckokec 2012.12.24. 23:04:03

Nahát én meg -férfiként- kitakarítottam, megfőztem a kaját az ünnepi asztalra, meg a következő napokra, sőt, egy jövendő bulira is előkészültem, eközben nem tudom, hányszor mosogattam, nem tudom, hányszor vásároltam, és mindezt azért, mert az asszony dolgozott, nonstop, ma délig.
Nem esett le a gyűrű az ujjamról, és még ajándékot is készítettem neki. Nem vettem, készítettem, aminek nagyon örült. Megmondtam neki, amikor összekerültünk, hogy én nem szakácsnőt, takarítónőt akarok, mert mindent meg tudok csinálni magam is.

Alaister Grand 2012.12.24. 23:06:51

Nos, régóta tudjuk, hogy a férfi az utódcsinálás aktusa után már csak útban van.

Alaister Grand 2012.12.24. 23:08:30

Cukcsi, mikor leszösziznek, nem? ;)

Pierr Kardán 2012.12.24. 23:12:54

A posztoló egyszerűen így járt :-)

A párja nem főz, nem takarít, nem mos, nem vesz ajándékot, szétszórja a ruháit, stb.

Hogy akkor miért van vele a posztoló?!?! Hát a huszonöért :-)

(Vagy ennyi cm-e, vagy ennyi milliója van a hapsinak :-) )

foodlfg 2012.12.24. 23:14:36

mi az a karácsony? kezdjük ott.
én még magamnak sem vettem ajándékot, nem hogy még ahogy te gondolod... :D

buddha 2012.12.24. 23:27:46

megkeresi azt a pénzt vazee,amiből fodrászra,kozmetikusra,szolira és egyéb okosságokra,nők lapjára költesz
meg amiből csinálod a kari vacsit,meg amiben laksz karácsonykor

buddha 2012.12.24. 23:29:06

@Alaister Grand: így van,ezért laksz anyáddal

Balance Of Power 2012.12.24. 23:30:23

@pch: Miért takarított a párod kétszer?

Amúgy a posztoló valszeg arra akart utalni, hogy a férfiak basznak az egészre - ami az esetek jelentős részében igaz is. De legalábbis sokkal kevésbé veszik komolyan az egész vendégséges, előkészülős cirkuszt, vendéglátó stressz sem jellemzi őket. Nem ízlik Mari néninek a töltöttkáposzta? Gizikéék kislányának nem tetszik az ajándék? Hát nem leszarom?

Jizzler 2012.12.24. 23:38:30

Dear Posztoló, teljességgel átérzem a helyzetet. Igaz, én még gyerekminőségben vagyok, de a családban ugyanez a helyzet.

parrre 2012.12.24. 23:48:18

Na ez a poszt kb. annyira volt helytálló, mint az, hogy minden szőke nő egy ostoba ribanc.
Mindenesetre boldog karácsonyt, remélem túléled.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.12.25. 00:04:42

A sarokban hokizunk nálatok sokkal jobb nőkre.

Francekellregisztralni 2012.12.25. 00:10:13

:D:D:D:D:D:D:D Anya te vagy az?

Ezt a bejegyzést az én apámról írták, akkor is ha nem. Vele szembenis az az egyetlen működőképes taktika, ha hagyod elmenekülni, akkor legalbb nem borul ki.

flippant 2012.12.25. 00:15:27

Sírtok itt mint a fürdőskurva, hogy büdösek vagyunk. Bezzeg a pénzünk az nem büdös, mi?

Mr. Waszabi 2012.12.25. 00:20:24

Hát ez állat vótt:) Annyira életszerű, hogy végig mosolyogtam. Persze, így kívülállóként már könnyű, de a legjobbakat mindig a legéletszerűbb dolgainkon lehet nevetni.

Francekellregisztralni 2012.12.25. 00:25:38

...ja és én hívom fel őt, hogy nem kéne-e már megvennem anyunak amit ő ad neki...így szenteste előtt két nappal.:) ...és be is kell csomagoljam. Idén spec a fa alá is nekem kellett betenni, mert nem tudta hol van:)))...ááá...hihetetlen.
Amúgy így szeretjük...és nem hinném, hogy az ő korosztályában sokan lennénekkülönbek.

@Kekeckokec: Neked viszont pirospont. ...gondolom sejted, hogy te akkor is a kivétel vagy és nem a szabály;)

OftF 2012.12.25. 00:31:02

Jahhát gondolom nem mindenkinek sikerült olyan párt találni, amilyen kellett volna.
Vagy ha direkt ilyet keresett, akkor meg mi a túrónak akarja megváltoztatni?

béla a görög (törölt) 2012.12.25. 01:01:17

Ha mán az átalanositásná tartunk én ma átalába nem rúgtam be és átalába nem vertem meg az asszonyt :D :D :D

amúgy feldíszítettem a fát. vettem ajándékot. ledaráltam az összes ledarálni valót. újrahúztam a számítógépet. a vérem nem kéne még? :)

törökmonika 2012.12.25. 01:11:52

hát örülök, hogy felpezsdültt itt némelyek szexuáls élete porszívózás helyett. boldog karácsonyt mindenkinek.

Bélabáttya (törölt) 2012.12.25. 01:31:23

Tehát - ha jól látom - szex nem nagyon volt karácsony előtt sehol...

Szaszy G 2012.12.25. 01:36:39

@Bélabáttya: Az utlsó 2-3 sor a legjobb!!! :D :D :D

valogatos 2012.12.25. 01:43:29

kicsit visszaolvastam a blogodban, mert kíváncsi voltam, hogy ez is egy szar modoros koppintás, vagy tényleg elmebeteg vagy, de világosan látszik, hogy az utóbbi. őszintén, szívből remélem, hogy nagyon rossz az életed és az legyen a legnagyobb örömöd, hogy ezzel a semmivel és a hülyefidesz alapelvvel zsindex címlapos vagy.

ui: javaslom, hogy vedd le a pár poszttal korábbi képet, mert vizuális szennyezésnek minősül

törökmonika 2012.12.25. 01:44:51

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: ühüm. édesanyáddal is nyilván így sazoktál beszélni. én egyébként nem. te most röpülsz.

törökmonika 2012.12.25. 01:47:59

most mi van itt?! akkor ne olvassátok. igen, zsidó vagyok, kjözépkorú vagyok, egyedül nevelek négy gyereket, munkanélküli vagyok, ja és még ekcémám is van - ezen kívül mit kell még rajtam rugdalni? boldog karácsonyt mindenkinek.

törökmonika 2012.12.25. 01:54:30

@anyádnak Én tolom: édesanyám pár évvel ezelőtt meghalt. te viszont mész innen a francba.

Fehér Folt 2012.12.25. 02:01:08

@törökmonika: HÁT NEM VAGY VALAMI NAGY KARÁCSONYI VARÁZSLATBA

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 02:07:06

@buddha: Mi van, ha a no keresi meg mindezt? :) Mar nem abban a korban elunk, ahol ez olyan ritka lenne, mint a feher hollo. :P

fagzal 2012.12.25. 02:08:04

A férfi arra kell, hogy megjavítsa a bal oldali hasábot ezen a blog-on.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 02:08:54

@anyádnak Én tolom: azt hiszem megkaptad a valaszt a legutobbi hozzaszolasomban.
Annyira tipikus, hogy nemely pasi azt hiszi, hogy a no csak elvenne a penzet. Azt kell mondjam rossz helyen keresgeltek, vagyunk meg paran "onalloak" , akiknek juszt se hianyzik az, hogy ti fizessetek a fodraszt vagy barmit. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 02:09:58

@fagzal: bocsi, azt egy no is meg tudja. :D:D Vagy azt hiszed, htmlhez csak a pasik ertenek?:D:D

Fehér Folt 2012.12.25. 02:12:45

@tildy:): Mindenki cipeli a maga keresztjét...amíg le nem teszi!
Minden embernek vannak olyan életterületek, amelyeken a problémái, tanulni valói csoportosulnak. Ezekkel többet foglalkozik, próbálja tudatosan megoldani azokat.

Lássuk, hány félék vagyunk, még a problémáinkban is különbözünk! Írd meg, hogy Neked mely életterületek kezelése okoz nehézséget, hol jelentkeznek leggyakrabban a problémáid!

törökmonika 2012.12.25. 02:13:56

tudjátok, mi, zsidók ezt úgy szoktuk sinákni, hogy elkezdjük a hanukkával, amikor minden napra jut mindenkinek valami kis meglepetés. és mi, magyar zsidók még úgy is szoktuk csinálni, hogy karácsonyra feldíszítünk két fát. az egyiket az utcán, hogy ha jön arra egy kisgyerek, örüljün a szaloncukornak. bent is feldíszítjük. főzünk ezt-azt, aztán énekelgetünk, zenélgetünk., megajándákpzzuk egymást. az ajándékokat általáűban saját kezűleg készítjük egymásnak, és meg a nagy dugdosás és röhögés-
ritkán jut eszünkbe,hogy másokat kéne kurvaanyázni. de hát mi már csak ilyen zsidók vagyunk, másodrendű állampolgárok.
akárcsak jézus volt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 02:17:57

@anyádnak Én tolom: tul sok ferfit tartok el, mas gond nincs.

Fehér Folt 2012.12.25. 02:23:42

@tildy:): A Fideszt nőellenességgel vádolni butaság, illetve sunyiság: valójában maga Varga István se hímsovi, csak kicsit elragadtatta magát, mikor felvetette, hogy az asszonyok szülhetnének több gyereket. Tarlós István meg kizárólag Kálmán Olgának szólt be, egy szóval se mondta, hogy minden nő hülye lenne, az ő kifakadásából csupán az ellenzék kerekített – politikailag motivált – nőügyet, élen a bájgúnár Horváth Csabával. Tipikus a srác, igazi újlovagkori. Az ilyen felnyalt hajú, ugribugri, anyuciegyetlene cserkészfiú nélkülöz mindenféle önérzetet a gyengébb nemmel szemben, sőt szívesen meg is alázkodik az Ügyért, biztos vagyok benne, hogy CFNM partiban is járt már. Na, a hímringyó meg a domina karakterből koncentrálódik kevesebb a Fideszben. Baj?

törökmonika 2012.12.25. 02:46:16

@törökmonika: én viszont áémos, és most, hogy öt gyerek hülyéskedik körülöttem, elmenekülök az alvómackóm mellé-

Fehér Folt 2012.12.25. 02:49:25

@törökmonika: ÁLMODBAN ELKAP A VARANGY ÉS ÖSSZEKENI ONDÓVAL AZ ARCOD.

Vincenzo90 2012.12.25. 04:20:35

Főzök, takarítok, vágom a fát, sütök, ajándékot veszek a családnak. Férfi vagyok. Talán ezért vagyok egyedül? Vágyunk a rosszra, aztán hülye blogposztokat írunk, és szenvedünk látványosan?

grani 2012.12.25. 04:34:19

No woman no problem!
Békés, nőmentes Boldog Karácsonyt :)

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.12.25. 04:38:08

3 helyen hajtják a melót, bevásárolnak, mosnak, főznek, takarítanak. Tartanak két barátnőt, szakítanak időt a haverokkal való sörözésre és mindezt mosolyogva az érintettek legnagyobb boldogságára. Hölgyeim, akinek ez nem jött össze, azok rosszul választottak. Mert ugye: hol a herceg nem volt elég fehér, hol a ló szexszáma volt túl kicsiny........

Zippora 2012.12.25. 06:40:19

Mónika, ne bosszankodj ezek miatt a népek miatt. Mi, magyar zsidók egész hónapban ünnepeljük a fényt, ezt nem értik a szeretettel és áhítattal átitatott keresztények. Ráadásul a humor és önirónia iránti érzéküket, valamint a jó modorukat is jól elpakolták. Már, ha volt nekik egyáltalán. Boldog karácsonyt Neked és az egész gyönyörű, nagy családnak.

TupakkaMinutti 2012.12.25. 07:08:11

kedves posztolo, azt pizzava, vagy sorre valtozol-e szex utan? :)

sztem cserejjel pasit

Lencsés IIstván 2012.12.25. 07:23:55

ahogy latom a magyar zsido identitasod arrol szol, hogy elmondhasd mennyire vagy jobb masoknal. ahogy a hozzad hasonlo egysegsugaru kereszteny barataid is legtobbszor.

a gond az, hogy ahogy ok is, te is csak a hangos rinyalo kisebbseg vagy, mert mind a zsidok mind barmely mas vallas normalis kovetoi kozul az az altalanos, hogy nem azzal ervelnek egy vitaban hogy ok mekkora zsidok/keresztenyek, sot meg sem emlitik. a legtobbjuk pedig fogja is a fejet amikor a hozzad hasonlok ezzel vergodve omlengenek egy blogban. boldog szart.

Nebameg 2012.12.25. 07:58:04

És most, kedves olvasóink, üssék fel szótáraikat az irónia szónál. A poszt szeretettel van megírva, igazság meg éppen van benne. De, h Karácsonykor is megy a zsidózás, az biztosan valami nemzeti jelleg.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.12.25. 08:30:53

Háát, gratulálok, nagyon hülyén mentél férjhez...
Én nagyjából lemenedzseltem a gyerekek összes ajándákát - a nagyik nevében is -, segítettem a Zasszonynak kiválasztani a fülhallgatót, amit kért, beszereztem az összes főznivalót, megsütöttem a bejglit, a mai vendégséghez meg már mindent előkészítettem, amit előre érdemes...
jacint.blog.hu/2008/12/12/hellokaracsony_gasztro

subba cultcha 666 2012.12.25. 08:31:48

Haragszol a világra a szar életedért?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.25. 08:38:27

és a karácsonyfaszerzés és állítás az smafu?!

Alterra 2012.12.25. 08:41:29

Az en ferjem kivette a reszet a karacsonyi elokeszuletekbol, de megis ugyanezeket a szovegeket adja kozben elo. Az esti ajandek csomagolaskor szo szerint ugyanez hangzott el!
Aki olyan buszke a penzkereso funkciojara: ha a munkaadok nem gondolnak, h szules utan minden otthoni feladat a noke es ha nem esnenk ki evekre a munkabol, mi is tobbet keresnenk.
Ajanlom e buszke kommenteloknek kicsit vegyek ki a reszuket sz ingyen munkabol is. Kicsit tobb megertes, jol jon az ilxenkor Karacsonykor.

Rob67 2012.12.25. 08:43:53

Nagyon jol szorakoztam a poszton a parommal egyutt.
Aramyos karacsony reggel volt.
Kosz a humorert.

Tömjén Zsolti 2012.12.25. 08:47:45

Ez az írás tökéletesen szemlélteti, hogy hová vezet a tartós baszatlanság.

Alterra 2012.12.25. 08:52:06

azert orulok a sok ideiro aktiv ferfinak. remelem lassan nem lesz ez kiveteles.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.25. 08:52:43

Nem a "férfiak"-kal van a baj, hanem a pároddal ezek szerint. Én megfőztem a halászlét,túrós tésztát pörccel, csináltam két lavór (30 töltelék) töltött káposztát, megsütöttem az aranygaluskát sodóval. Az asztalon takkra ott volt minden, elmosogatva, kitakarítva és még le is zuhanyoztam kaja előtt. :-)
A kislányunk ez idő alatt feldíszítette a fát meg a lakást. (Ja, reggel elrohantam fáért, belefaragtam a talpba, stb.) Mire a feleségem hazaért az ügyeletből, csak le kellett csücsülnie. Nálunk ilyen volt a tegnapi nap, úm. karácsony.
Ilyenek ezek a férfiak.

indriya 2012.12.25. 08:54:05

Ez most tipikus... nem ismeritek a bloggert, de megítélitek. Én ismerem, szeretem. És értem is, amit, amikről ír (bár nálunk nem ez volt karácsonykor), most humorral, iróniával írt, és nem értem, hogy háborgás lett belőle és nem kuncogás.
Van, hogy olyan mondatokat olvasok tőle, hogy kipottyan a szememből jó pár könnycsepp.
És nem utolsósorban hatalmas szeretet van benne, több, mint a legtöbbetekben...

Legalább karácsonykor próbáljatok nem ítélkezni. Vagy, ha már muszáj megítélni mindenkit, olvasgassatok bele más írásába is.

Moni, tudom, hogy nincs szükséged rá, hogy bárki is megvédjen, nyugi, nem azt tettem, de ez kikívánkozott belőlem :)

Alterra 2012.12.25. 08:56:55

azert itt nem pusztan a semmitteves, hanem a "majd en megcsinalom Te ehhez ugyis hulye vagy" lett kifigurazva.
kezdo szulokent a babagondozasnal volt meg sok ilyen helyzetunk mikor jott a ferjem nagy mellennyel aztan a karok elharitasat persze ram hagyta.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.12.25. 08:59:43

a kedves pusztuló poszt toló is, ráguglizhatna az iróniára... mert ez kicsit sem vicces de cserébe elég gagyi kékharisnya szagú. a bajszos, nagy seggű bölcsész, nőstény ördögöt időnként megcsinálná "apa", nem zavarná semmi!

Gogol 2012.12.25. 09:04:34

Szerintem ez a poszt az Ön férjére érvényes, ne általánosítson, inkább beszéljék meg a dolgokat.

indapass90210 2012.12.25. 09:05:02

Azt, hogy pina, írta már valaki?

Pierr Kardán 2012.12.25. 09:20:13

@törökmonika: Aki zsidó és egyedül él, annak honnan lenne fogalma arról, hogy mit csinál egy férfi karácsonykor?

A Télapu c. filmből ? :-)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.12.25. 09:20:50

A pószt beküldése: 2012.12.24. 17:33 -kor.

Szerintetek is fake?

JohnHenry 2012.12.25. 09:21:21

@törökmonika: furcsa egy ember vagy... lécci a frusztrációidat ne vetítsd ki a világra. azért, mert a te életed el van cseszve, nem biztos, hogy mindenki más a barom.

Csutka64 2012.12.25. 09:25:58

Szép, hogy vannak ilyen feminim libák, akik ostorozzák magukat!
Sajna én épp az ellenkezőjét élem.
Sütök, főzök, vasalok, takarítok stb. Még sem tudok eléggé jó lenni, mert nem vagyok eléggé érző lélek....
Különösen, hogy egy szektás hülye guruliba próbálja meg irányítani....

PomberMaci 2012.12.25. 09:34:40

Egy műfeminista, ZS kategóriás celebjelölt trendiségét olvashattuk, amivel arra a bizonyos 15 percre kikerülhetett a címlapra. És akkora mértékű nála az apenea dolorosa, hogy még a zsidókártyát is lehúzza.

www.szanalmas.hu

genghini 2012.12.25. 09:38:24

@nguen: Valóban, mi férjek, ha megkapjuk a jó szexet, akkor azért kezelhetőek vagyunk:) Na, nem rögtön...
Úgyhogy törekedjetek erre!
De egyébként bárki, bármit ír, jó a poszt, mert az átlagra igaz(ha zsidó, ha bármi), legalább részben. És megnevettetett és néha fúrdalt...:)

portugéza 2012.12.25. 09:38:30

Az itt anyázók üljenek vissza az iskolapadba, humor, irónia, groteszk fogalmakat vegyék át újból. Gy. k. a helyén kell kezelni az írást.

Ami jó, bár nem feltétlenül irodalmi színvonalú :), de tartalmilag nagyon is valós, életszerű témát érintett, az utolsó bekezdés nagyon ütött. Mondom ezt (szerencsére) még egyedülálló férfiként. Sajnos nálunk a családban is hasonlókat látok mind szüleim, mind nővérem házasságában - nyilván ő is anyukánk párválasztási és párkapcsolati szerep mintáját követte akaratlanul :(.

Az ünnepekkor sűrítve jelennek meg azok aránytalanságok a feladatmegosztásban, amelyek egész évben megvannak, viszont az év végi hajrá, a készülődés feszített tempója felnagyítják, felsokszorozzák őket. Nem jó felhalmozni ezeket a feszültségeket, a gyerekek fogják kárát látni, az idők végezetéig rossz minták fognak generációról generációra átadódni. Ha az egyik fél tartósan rosszul érzi magát, a gyerek akaratlanul megérzi és hatással lesz rá.

Ha a szerző a valós életben már egyedülálló anyaként neveli a gyermekeit, akkor fontos lépéseken és döntéseken túl van ez ügyben. Olyan lépéseken és döntéseken, amiket a rángó szájjal ide kommentelő billentyűhuszárok soha nem mernének megtenni.

LaposElem (törölt) 2012.12.25. 09:44:47

@Dövan: Vótmá.
Ajándékot azért kell venni, mert a pinának mindig ára van. Ha pénzben fizetünk érte, akkor a tulajdonost kurvának, ha ujjbegynyi brillel, akkor meg ribancnak szokás nevezni, ami csak apró különbség, a lényegen nem változtat.

Zsetongaleria · http://www.zsetongaleria.hu 2012.12.25. 09:46:35

@tildy:): ..de ha választás elé kerültök, azt választjátok, akinek jobb az egzisztenciája.... Ha elsőre nem is ,másodikra tuti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.25. 09:57:02

" Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna,"

Hát, ha neked nem vesz, akkor dobd ki :D
Mondjuk én sem vettem. Magam készítettem.

Hisztis-e vagy?

", míg ellenben nem vásárolnak, élelmiszert elvből"
Meg azért, mert akármit visz haza az ember, nem olyat kellett volna... akkor elmész, kisanyám, és megveszed, amit szeretnél :D

"Hazatértekor sikoltozni kezd, hogy a száradó ruhák igazán nem megfelelő miliőt képeznek a vendégfogadásra. "
Te férfivel laksz? Legtöbbünket ez érdekli a legkevésbé.

Mondom, hiszti ez.
Különben ezket nem ide kéne írnod, hanem a faszinak elmesélni....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.25. 10:03:01

@Mat55: Ebben semmi irónia, vagy humor nem volt. Csak miért itt hisztizi ki magát?

LAVÓRVAGÁNY 2012.12.25. 10:04:18

Iszunk, hogy elviseljük a hozzád hasonló feminista ribancokat. Békés ünnepeket.

Szumi 2012.12.25. 10:08:14

Ez a Te karácsonyod, a Te krapekod, a Te történeted, a Te döntésed - a Te véleményed. Lehet, hogy tréfás - vagy legalábbis annak szántad. de azért sértő. Mi is tudnánk pamfletet írni tollászkodó, ruhahalmazokban turkáló, mindent fitymáló, helyrerakó, feddő, mártír-pillantasú hölgyekről - na de pont Karácsonykor?

anyadmajma 2012.12.25. 10:14:27

Má bocsi, de a férjednek térdig ér a farka vagy 8 számjegyű a nettó fizetése?
Mer ha egyik sem, akkor asszem valamit elrontottál.
Bár elég sok mazohista nő van, aki, annak ellenére, hogy mereven tiltakozik ellene, nem érzi jól magát, ha nem szenved.
Én hiszek a feminizmusban, de az baj vele, hogy egészen addig tart, amíg a tölgyfa szekrényt nem kell felvinni a 3.-ra lift nélkül.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.25. 10:26:42

Ez a poszt ironianak eleg gyenge, ha meg komoly akkor a posztolo kicsit elkurta a parvalasztast :) Nalunk en vettem a halat, vittem haza es allitottam a fat, egyutt diszitettunk es kozosen csinaltuk a halaszlet, a kedvesemnek pedig egy Kindle-t vettem hetekkel korabban az eBay-en idegeskedes nelkul. Lehet, hogy nem is vagyok igazi ferfi? :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.12.25. 10:36:24

Anyukám, szar férjet választottál. Vagy valami mást nagyon tud, amit nem emlegettél. És necsak magamat fényezzem, a barátaim nagyrésze is tud főzni, képes az értelmes takarításra.
Nomeg örülj, hogy megcsinálja a padlóburkolást, évközben tudod ő is szokott dolgozni. Ezért ő úgynevezett fizetést kap, amiből te főzőcskézni is tudsz.

Intizar 2012.12.25. 10:42:50

Szerintem muris, de elég kesernyés.

Csucsundra 2012.12.25. 10:46:05

Hát igen.El kell olvasni az Agyszex c.művet,nagyon tanulságos.Sok hozzászóló(minden?) magára ismerne,sőt a kedves szerző is,és esetleg megértené,hogy a férfiak miért épp azt teszik,amit,ill ő miért azt amit....
Mert ugye ne jöjjön a konyhába,nem ért hozzá...A bevásárlás...ugye a shopaholic kifejezést nem kifejezetten férfiakra találták ki,amúgy is otthon hagyja a listát,t.szerző bezzeg fejből fújja. A takarítás..."Minek csinálod,koszos maradt ,nem szívtad fel,,nem törölted le rendesen,csinálhatom újra,inkább ne is csináld..." Lehet ezért rendezzük a szögeket....

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2012.12.25. 10:51:45

Ha ez az írás komoly, akkor forduljatok családterápiás pszichológushoz. Ha viccnek szántad, akkor meg hülye vicc vót.

pizzaboy 2012.12.25. 10:55:11

A poszt-tolónak standupolni kéne ezzel, teljesen rendben van a történet (mint amennyire a stand-upos történetek szoktak), én jókat derültem. Mmelyik idióta meg komolyan veszi, meg nekiáll itt besértődni... nos az küldjön pénzt Isaura felszabadítására, meg a nemtommárkicsoda szemműtétéjére.

Exploiter 2012.12.25. 10:56:13

Balfasszal élsz, boldog karácsonyt.

mylon 2012.12.25. 10:56:30

Ez a cikk egy szánalom. Tiszta feminista maszlag. Szerintem a kedves írónak elég sanyarú sorsa lehet ha ilyen ember mellett él, szóval részvétem. Cseréljen embert és másképp fogja látni a világot...

2012.12.25. 11:00:20

a feminizmus lassan szitokszó lesz, nemtom mér kell az ilyet

Lencsés IIstván 2012.12.25. 11:01:34

@Nebameg: mert ugye nem a posztiro kezdte a zsidozast, ugye? nem o huzta elo, ha visszaolvasol? kurvara nemzetinek kell lenni ahhoz hogy taszitson, hogy ha valaki a szarmazasara veri magat.

bagscavok 2012.12.25. 11:07:08

én a férfi helyébe elmentem volna inni, mert azt is kell valakinek.
it's a hard day's night

halor 2012.12.25. 11:08:08

Létezik olyan nőnemű, aki az ilyen embereket vonzza, mint ami a leírásban szerepel. Biztos meg is érdemlik egymást. Azért léteznek férfiak is a világon, csak nekik nem elég szétrakni a lábat, nekik nem pina, hanem nő kell. Akinek meg a leírásban szereplő férfi nem tetszik, az miért ünnepli vele együtt a többedik karácsonyt is? Nem kötelező. Ha meg mégis valami miatt vele él együtt, akkor ezekkel egyetemben kell elfogadni, vagy megbeszélni négyszemközt, de semmi esetre sem kiposztolni. Az a leginkább hátulról jövés, és akkor megint csak az egymás megérdemlésénél lyukadunk ki.

vtbxx 2012.12.25. 11:11:03

A kommentekkel nem foglalkoznék, de a posztolónak üzenem, hogy a bicikliláncos részen nagyon jót röhögtem :D Meg úgy az egész poszt tetszett, én láttam benne az iróniát. :)

kemény keleti kommentelő 2012.12.25. 11:12:38

Ha a Jóisten házitündérnek teremtette volna a férfit, kitalálta volna a bayernmünchenes mosogatókötényt vagy a pamelaandersonos portörlőt.

titkosgyilkos 2012.12.25. 11:12:41

Kissé kesernyés írás, lehet rá mondani, hogy feminista zöngéktől sem mentes, de bizony van ilyen is. Sőt, szűkebb családi-rokoni körben széttekintve, meglehetősen pontosnak tűnő leírás. Az ordibálva veszekedés még ki is maradt.

manonegra 2012.12.25. 11:18:42

a posztoló egy elnyomó kapcsolatban él, ami egyáltalán nem számít ritkaságnak. vagy a sarkára áll, vagy otthagyja az egészet...

Szalacsi_Dezső 2012.12.25. 11:21:28

szerintem tök jó a poszt. Van benne kellő önirónia és egyáltalán nem hat panaszkodásnak sem. Persze én nem ilyen vagyok. :-)
Közben bejött az asszony és fejbevágott, hogy pedig de ! :-)

Baribál 2012.12.25. 11:23:11

Szatìrának rövid, glosszának nem elég ironikus, humora gyenge. Ezt még gyakorolni kellene. A következőt előbb olvasd fel a férfi állatnak, ha nagyon nevet, és nem udvariasságból, publikálhatod.

Csak Norris 2012.12.25. 11:23:25

Én speciel a mostani nők közül egyet sem engednék főzni. Az utolsó nő az életemben aki finomakat főzött, egykori anyósjelöltem volt.

A maiak leginkább képtelenek főzni, aki meg próbál, az is csak annyira képes hogy beledobja a fazékba az előírt mennyiségeket. Erre egy programozott hardwer is képes. Az ételt kóstolni kell. Mi van ha savanyúbb paradicsomot kapunk a boltban? Vagy édesebb a krumpli?

Köszönöm, de a nők inkább fűzzenek gyöngyöt. Dolgozzanak ha szertnének, díszítsék a lakást, mert a csecsebecsékhez van érzékük. A híres szakàcsok a pasik maradnak akkor is, mert ők olyan élvezettel fűszerezgetik a pörköltjüket, ahogy a nők aggatják magukra a brilleket.

civil polip 2012.12.25. 11:24:06

Egész jó kis írás, élveztem, pedig férfi vagyok, és csak egészséges mértékben balfasz.
A hozzászólók többsége viszont elszomorító állapotban van. Egy karikatúra láttán nyilván felhördültök, hogy nem is ekkora az illető füle, hülye a rajzoló.

playgorro 2012.12.25. 11:24:21

Anyja picsáját a posztolónak

deszant (törölt) 2012.12.25. 11:29:44

Első gondolat: ha valaki szenteste készít ilyen bejegyzést, annak menyire sekélyes és sivár lehet az érzelmi élete?
Én tegnap este ilyenkor a feleségemmel elköltöttem a karácsonyi vacsorát és boldogan beszélgettünk, tettünk vettünk itthon: élveztük egymást és a karácsonyt.
És Te? Hisztizel az internet nyilvánossága előtt és sajnáltatod Magad.

Adódik a következő kérdés: miért vagy együtt a pároddal??? Szeretsz benne valamit, vagy csak piszkálod és elégedetlenkedsz? És amikor hó elején megjön a fizetése? Akkor már emberszámba veszed?

Gondolom (az írásból nem tűnik ki), férjhez nem mentél, a jelzett férfi csak a "párod". Ahogy többen is írták, harcos csaj lehetsz: Te aztán nem leszel X Yné vagy Zné Török Mónika, sőt még X-Török Mónika sem. A világért sem! Szándékosan nem írom, hogy feminista, mert az bizonyos szellemi-intellektuális tartalommal is bír.

Szóval, éldegélsz a "pároddal" (élettársaddal) és nem vállalsz semmiféle kötöttséget, elköteleződést. Csak hogy ne légy MAGÁNYOS.

Gondolom azt is, a "párod" nem véletlenül nem választ TÁRS-nak egy életre. Ennyit érsz: el lehet Veled éldegélni, semmi több.
Ilyen hisztiláda nekem sem kellene.

Én, mint férfi (és nem beszélve a többi milliárd férfi nevében), pont az ilyen hisztis csajoktól kapok ideg-frászt és menekülök ezerrel.

Kikérem magamnak ezt a lealacsonyító általánosítást. Szeretek (és tudok is) főzni, a takarítás sem derogál. Pont az ilyen általánosítás és kirekesztő viselkedés vezet a társadalmi és történelmi katasztrófákhoz.

Természetesen, mint írtam, én házas vagyok, boldog házasságban élek: ebben Te csak reménykedhetsz vagy menthetetlenül vágyakozhatsz.

Sok sikert, kellemes Karácsonyt!
UI: muhahahahahaha

Lencsés IIstván 2012.12.25. 11:32:50

@csaxólok: talan nem is veletlen, hogy nincs mellette ferfi. isteni lehet valakivel egyutt elni, akit barmi kritika er, egybol elorantja az etnikai kartyat

Csak Norris 2012.12.25. 11:34:52

Egy nő süteményt tud igazán készíteni:
-Drágám hozd ide az edényt!
-Drágám reszelj egy kis étcsokit!
-Drágám öblítsd el a mixer keverőlapátot!
-Drágám gyúrd meg a tésztát!
-Drágám kapcsold be a sütőt!
-Drágám reszelj citromhéjat!
-Drágám szólj 35 perc múlva!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 11:40:32

@Zsetongaleria: En tuti nem. Abszolut nem hianyzik, hogy kitartott legyek. Makacs vagyok nem tagadom, ha nem jonne ossze elsore, akkor is tartom magam az elveimhez.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 11:43:01

@Desmond77: Na remelem ez is csak humoros megszolalas volt. :D Brillek, lol. Vagy inkabb facepalm.

zembertelen 2012.12.25. 11:43:40

Maunika!
Te itt blogolsz!
A konyha meg úszik!

törökmonika 2012.12.25. 11:43:57

akkor kámingautolok: ez az írás nem friss, jó pár évvel ezelőtt követtem el. továbbra is viccesnek van szánva, karácsonyra idevalónak gondoltam. hogy az indexre hogy került ki, fogalmam sincs.
káningaut2: lecseréltem időközben a pasit (a gyerekeimet nem) :)
a mostani párom tündérien főz, imád bevásárolni és mindenben segít.
mindenki megnyugodott?
további kellemes ünnepeket.

zembertelen 2012.12.25. 11:46:32

@törökmonika:

Ezt most mikor írtad?
A 2. vagy a 3. csere után?
(akkor te egy csere_bogár(ka) vagy)

Lencsés IIstván 2012.12.25. 11:47:29

@törökmonika: most akkor egyedul nevelsz negy gyereket, vagy parod van? vagy attol fugg, martirkodni kell-e vagy nem?

Mrs.Columbo 2012.12.25. 11:51:02

@törökmonika: Azt a típust, akiről a poszt szól, én férfinek nem nevezném, inkább mama pici fiának és az ég óvjon tőlük. (És az anyjuktól..)
Egyszer volt szerencsétlenségem egy ilyennel együtt lenni pár hónapot, azóta szuperérzékeny radarom van, hogy minél messzebbre elkerüljem őket.

Alaister Grand 2012.12.25. 11:52:37

Azért az vicces, hány úrnak beletalált a lelke közepibe. Legalábbis a felháborodott handabandázás erre enged következtetni. :)

Lencsés IIstván 2012.12.25. 11:53:54

@csaxólok: nem ertek egyet feltetlenul, ahogy irta, korabbi az iras, ezert barmi lehet, de nehany komment elteressel mondott ellent onmaganak, ezert erdekel a helyzet. ugyanis, barmilyen is az iras, az alkoto korulmenyei minden esetben sokat hozzaadnak a tortenethez. akkor is, ha adott esetben nem tetszik.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 11:56:23

@Alaister Grand: igy van, mert ha valaki valamivel nem ert egyet, vagy barmiert sertonek talalja (nem tartozom ebbe a halmazba), akkor nyilvan "betalalt". mert barmely posztot _meg kell nyerni_...

es minden kritikat negalni kell, olyan nincs, hogy az ember onmagaban keresse a hibat, mi az amit mashogy tehetett volna, esetleg a kritikak egy resze akar jogos is lehet. de mindenkeppen vedekezni kell egybol ugye.

meg.mondo.ember (törölt) 2012.12.25. 12:06:13

@grani:
Jah, jó lehet magányosan önkielégíteni a karácsonyfa alatt.:>

Meg gondolom te csak úgy teremtél a bokorban, vagy kimásztál valamelyik sáros odúból.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 12:06:22

@csaxólok: szerintem ez a resze mar szemelyeskedes. ahhoz hogy kinek milyen a szexualis elete, senkinek semmi koze es a temahoz sem tartozik. mivel viszont itt a maganelete egy reszet, meg ha fikcioval megtuzdelve is, de kozreadta, az, hogy mi a jelen helyzet valoban plusz adalek es informacio az egesz iras ertelmezesehez.

kisvagány 2012.12.25. 12:21:19

Az egyik barátom nagyapja megmondta mi a férfi dolga a "ház körül":
- a pipatömés
- a betörő fogás
- a vendéget kínálni borral
Ennyi. Ehhez tartom magam. :D:D

Kellemes ünnepeket mindenkinek!!

yatumux 2012.12.25. 12:28:26

Először is Karácsony van! Ilyenkor nem illik szidalmazni, nyavalyogni.
Aki egy évben pár napot nem bír pozitív, szeretetteljes lenni az ne csodálkozzon hogy a férfiak között az alja jut neki. Hiszen Te választottad. Neked tetszik az ilyen típusú pasi. Az én ismeretségi körömben minden munkát megosztanak egymasközt. Egy Nőt el kell kényeztetni és egy férfi ezt meg is teszi. Ezért Ő az erősebb, hogy többet tegyen a szeretteiért. Javaslom lányok. Bízzatok magatokban, hogy semmi rosszat nem érdemeltek meg és minden jó jár nektek.

Ehhez viszont legalább most szeretni, és megbocsátani is tudi kell.

Szeretettel: Tibor

frontember876 2012.12.25. 12:38:14

@törökmonika: zsidó férfi vagyok, és szégyellem magam a nevedben. A posztért is, és a kommentjeidért is. Értem én, hogy poénnak szántad ezt a posztot, ha valóban így van, két dolog fájdalmasan hiányzik belőle: a humor és a korrektség. Ha egy poszt valóban vicces, avagy ironikus, akkor azt ritkán kell magyarázni utána. Ha simán bántónak szántad a férfiak ellen, akkor meg nyomorult. Az iróniának ismérve, hogy nem öncélú basztatásból áll, hanem szellemes. Ez az írás főleg szenteste nem más, mint egy sajnálatosan ócska kísérlet arra, hogy figyelmet generálj magad körül. A zsidózást pedig mértéktelen ostobaság és arrogancia beemelni a kommentekbe, amikor van így is baj épp elég. Ezt használni az érzelmek felkorbácsolására döbbenetesen gusztustalan eszköz.

Arról nem is beszélve, hogy a poszttal is, a zsidózással is sikerült elérned, hogy indulatokat ébressz, aztán meg látványosan kitiltod innen azokat, akikben sikerült a művelet. Gratulálok. Korrekt és tisztességes. Én beugatok mindenkinek, aki meg nekem ugat be, repül innen. Tilts ki engem is.

Szégyelld magad ezért az írásért, amelyre tömören annyit tudnék csak válaszolni, hogy meg is érdemled, ha ilyen férjed van. Nyilván ő is remekül tolerálja a csodálatos személyiségedet.

frontember876 2012.12.25. 12:43:56

@anyadmajma: utolsó mondatért megemelem a kalapom, kolléga :)

czege 2012.12.25. 12:45:50

az én férjem vásárol ajándékot is - ékszert, ahogy az egy Férfihez illik ;) -, takarítani is segít, meg főzni is... sőt, a gyereket is elviszi csavarogni, hogy én tudjak haladni a melóval v. csak tudjak pihenni egy kicsit.... Ki mint vet, úgy arat ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 12:46:57

@Desmond77: Helyes, nem vennem a szivemre, ha karacsonykor tortenne veled valami :D

LAVÓRVAGÁNY 2012.12.25. 12:50:45

@czege: A te férjed nem Férfi, hanem PAPUCS.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 12:54:44

@LAVÓRVAGÁNY: te pedig ostoba vagy, mert ugy gondolod egy felmondat alapjan felmerted a kettejuk kapcsolatat es a ferj tulajdonsagait.

ismeretlenul mondom, hogy lehet meglepodnel amikor felhuzna a szadat papucskent a ferjura, ugy mero joindulatbol. mert a hozzad hasonlo trollok szemelyesen nem vallalnak a frocsogest.

törökmonika 2012.12.25. 12:57:52

@frontember876: annyiban érted veled csak egyet, hogy valóban fel kellett volna tüntetnem, hogy a négy gyerekem apja pár éve már mást boldogít, én meg egyedül vagyok, de nagyon jól, és kellemes párkapcsolatban.
a zsidó kártya azért lett elődobva (már vissza nem olvasom ezt a sok szemetet), mert valaki nagyon keresztényként küldött el a kurva anyámba szenteste. ez őt minősíti, nem engem, mert én például nem tekintem annyira szentnek az estét, csak kedvelem, meg amúgy is megünneplek mindent, amit lehet.
valaki akar még belém rúgni? ráérek.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 13:00:50

@törökmonika: tehat arra hogy valaki elorantja a keresztenykartyat, neked a zsidokartyaval kell visszavagnod. szemet szemert: gratula. az o szintjere alacsonyodtal.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.25. 13:02:42

Nálunk itt, a sötét Balkán kellős közepén, nincsenek ilyen gondok. Karácsonyi népszokás errefelé a vidám karácsonyi feministaszívatás. Ez egy ősi ünneo, 3 évezrede tartjuk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.25. 13:05:25

@A csótány is ember:

A feminizmus eleve szitokszó. Kb. a nácizmussal és a kommunizmussal van egy szinten.

kisrednek 2012.12.25. 13:09:49

@törökmonika: Amit olvastam tökéletesen hiteles egy bizonyos típusra. Nem mindenkire természetesen. Akinek nem inge ne vegye magára. Végül is kicsit mártírkodásba hajlik, de legalább vicces.
De! Isten bizony nem az ellensúly kedvéért, de szívesen olvasnék hasonló vagy kritikusabb posztot arról a kétgyerekes anyukáról is, aki szeretet ünnepe előtt két héttel csalta meg azt a férjét, aki a családjáért elképesztő áldozatokat hozott. És ráadásul magát és családját méltatlanul megalázó helyzetbe hozva, mint egy hülye k….. Nem vagyok érintve, de ha érdekel a történet elmesélem és megírhatod. Felháborított. Kíváncsi lennék, hogy a harcos feministák ahhoz mit szólnak

2012.12.25. 13:10:22

En csak azt nem ertem, ha a te ferjed ekkora rakas szerencsetlenseg, miert kell olyan posztot irni amiben ezt altalanositod minden ferfira..? Iszonyat unalmas mar a sok hasonlo picsogas. NEM minden ferfi ilyen akar hiszed akar nem, szoval hagyj fel ezzel a feminista rinyaval.

Vegulis ez valoban jo karacsonyi hangolatot teremt, kulon gratulalok hogy ezt 24en sikerult lehozni...

Csak Norris 2012.12.25. 13:12:53

@tildy:): maximum odaég a töltöttkáposztám. Rosszabb ma nem történhet...:-D

törökmonika 2012.12.25. 13:32:38

én nem vagyok feminista, csak autonóm nő (köszönet sissónak a szóért). ez az a felháborító ténynek a fedőneve, miszerint a nő is ember. és kurvára nem igaz, hogy a pasik többet dolgoznak vagy keresnek. csak valami elfajzott nevelési láncban nevelkedve valamiért ezt hiszik. ebben mi, csajok, anyák vagyunk a ludasak. kivéve engem, mert nálunk a legnagyobb feminista a három lány mellett a fiam. és rohadt jól csinálja.
ti, pasik, egyszerűen csak rettegtek attól, hogy valaki észreveszi: semmivel nem vagytok különbek nálunk. se lejjebb, se följebb. pont ott.
na. de ha pont ott, akkor sipirc pelenkázni és mosogatni.
szülni nem kell. bár jogotok van hozzá (ld.: brian élete)
továbbá nem kell utolsó kenetet rendeln az influenza idején, mert mi is pont olyan szarul érezzük magunkat, csak valamiért nem csinálunk akkora fesztivált belőle.

frontember876 2012.12.25. 13:33:43

@törökmonika:

1. ha valaki elküldött a saját posztod alatt a kurva anyádba szenteste, akkor előbb gondolkodj tán el, miért tette. Nem ő kezdte, nem ő írt posztot, amiben téged egy csoportba bebaszva leugatott szegényes szókinccsel, gyatra humorral, viszont ritka bántó általánosításokkal. Már nehogy még te hozd fel érvként, hogy 'szenteste', amikor egy ilyen posztot kitettél, drága kicsi szívem. Aki kurvának megy, ne sírjon, ha.

2. Attól még, hogy valaki ordenáré primó módon előrántja a keresztény kártyát, téged biztosan nem ment az alól, hogy a zsidó kártyát előhúzd. Sőt. Annál biztosabb, hogy nem alacsonyodhatsz le az ő nulla szintjére. Ha megteszed, te is ugyanolyan vagy, okod rinyálásra semmi.

3. Aki négyet szül szívem, az soha ne írjon posztot arról, hogy neki mennyi dolga van, és as kurva anyját a világnak, világos? Érezzük a kiindulási alapod nevetséges voltát mindketten, nemde? Még viccből se írjál ilyet, és főleg ne érvelj utána a négy gyerekkel, mert arcpirító lesz az egész. Ja és ne hivatkozz arra, hogy csak vicc volt. Az egész íráson ordít, hogy pontosan komolyan is gondolod ezt, csak megpróbálod valami ritka suta módon még ironikusnak is beállítani.

4. Az irónia az egyik legalapvetőbb és legegyszerűbb írói eszköz. Ha ilyen rettenetesen alkalmazod, főleg ne hivatkozz írói munkásságra, mert csak olaj a tűzre, kedvesem.

5. Bájos, ahogy a kommented végén még önmagadat állítod be áldozatként, hogyha valaki még beléd akar rúgni, te sokgyerekes anyuka, akkor hát tessék, rúgjatok, nincs nektek szívetek. Újra csak azt mondhatom, hogy aki szenteste egy ilyen posztot tud kitenni akármilyen indokkal, az viselje a következményeket, ne pedig még magát tekintse a züllött és romlott, kegyetlen világ áldozatának.

A jó feleség egyik legfontosabb ismérve, hogy nagyon precízen kiválasztott pillanatokban tudja befogni a száját. Ez a poszt sok mindenről árulkodik téged illetően. De hogy nem tudod, mikor kell hallgatni, az szívecském egészen biztos. A poszt is, az arrogáns kommentjeid is ékes bizonyítéka annak, hogy pontosan az a típusú nő vagy, akivel nagy örömmel szakítanék.

Kegyeletteljes és áldott ünnepet neked.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 13:36:45

@törökmonika: altalanositasz, de a rasszizmus felhaborit. kritizalsz, de ha teged kritizalnak azt nem birod elviselni. masokban csak a hibakat keresed, de magadban nem latsz semmilyen problemat.

legalabbis az itt latott kommentjeid alapjan nekem eddig ez a kep allt ossze. nem baj ez, es nem is gyengeseg, a legtobb ember, ahogy en is, hajlamos igy tenni, ezek emberi vonasok, viszont ne varj megertest es egyutterzest, ha csak tamadsz, meg akkor is amikor vedekezel.

törökmonika 2012.12.25. 13:40:06

mondjuk, ezt azért még elmesélem nektek. lány, lány, fiú, lány sorrendben születtek a gyerekeim a huszonsok éves házasságom alatt.
no, amikor a kisfiam már négykézlábazott, belemászott a játkhalomba - és kihúzta a sok hülye baba közül az egyetlen kisautót. imádom.
amikor krumplit pucoltak, a lányok dicsekedtek, hogy hármat vagy négyet csináltak meg, a kisfiam meg földhözbaszta a pucolót és közölte, hogy ő meg az utolsót.
most 19 éves. ő főz második legjobban a világon (az első én vagyok). az egyetlen, aki képes pókhálózni. az egyetlen, aki...
na.
naná, hogy nem értenek szót az új párommal.
határviták vannak, kié anya.

törökmonika 2012.12.25. 13:43:51

@frontember876: hát... nem mentél volna át a vizsgán nálam a fősulin. ez egyszerű mocskolódás. de hát mindegy, téged minősít, nem engem. nem nagyon javaslom a médiát, de hát azt csinálsz, amit akarsz. sokkal több alázat kell ahhoz.

Melchi Zadok 2012.12.25. 13:45:43

Aki modorosozik az egy buzi... (kiveve en)
Egyebkent az ejszakai ajandekcsomagolas vs alvas dolgon kivul nalam egyik sem talalt.
Egyebkent jo kis iras.

SzJ1982 2012.12.25. 13:48:32

"Még csak nem is főznek. Igaz, még csak az kéne." Nyilván ezért férfi a mesterszakácsok 90%-a...:)

kisrednek 2012.12.25. 13:49:16

@törökmonika: O.K. Ahogy összeáll küldöm, de szeretném kellően árnyalni a képet, és nem szeretném, ha a szereplőkre ráismernének, ehhez kis idő kell.

törökmonika 2012.12.25. 13:49:50

én csak azt szerettem volna, hogy a csajok röhögjenek egy nagyot, meg a jó humorú pasik is. ehhez képest már minden voltam itt, csak úrilánynak nevezve nem.
most mi a picsa van?!
karácsonykor be van tiltva a humorérzék?

frontember876 2012.12.25. 13:51:32

@törökmonika: alázat, mi? én főzök a legjobban a világon, én szültem négyet, én látok el mindent, én is vagyok olyan erős, mint bármelyik férfi, arról vitáznak, KIÉ ANYA, én, én, én.

Miből akartál volna engem vizsgáztatni, drága életem? Egoizmusból?

törökmonika 2012.12.25. 13:51:46

@kisrednek: oks, megtalálod a prájvit e-mail címemet, nem tartozik ez addig másra.

zanzibear 2012.12.25. 13:53:06

Erősen karikírozott, de jó :)
Nyilván nem egyszerre minden van mindenütt, de ebben-abban aki akar magára ismer :)

törökmonika 2012.12.25. 13:53:55

@frontember876: gyere, csináld végig, amit én, aztán maradjon még humorod is elviccelődni az egészen. ugyan már. szíven lettél lőve, azért kattogsz. nem bántottam én senkit. az a lelkiismereted, akivel veszekszel, nem én.

törökmonika 2012.12.25. 13:56:39

@frontember876: egyébként mi a problémád?! igen. én szültem négyet és én főzök - számukra - a legjobbat a világon. igen. ezek tények :)
az meg, hogy huszonsok éve én tartok el mindenkit, aki megfordul körülöttem, csak adalék.
igen, vannak ilyen nők. meg pasik is.
de hogy a fiamon kívül egy pasi sem tud felmosni, az atom! :D

aranyhorcsog (törölt) 2012.12.25. 13:57:08

"Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt?"

Dolgoznak.

Perez Trojka 2012.12.25. 13:58:36

@törökmonika: félelmetes, hogy mennyi frusztrált, olvasni nem tudó idegbeteg talált ide ma, remélem nem tudták elrontani a kedved. Emberek, lazítsatok már, ez egy vicces, aranyos írás volt! Akinek meg nem inge, ugye...

zanzibear 2012.12.25. 13:59:46

@törökmonika: De, sőt mosogatni is :)) (Gép nélkül :) )

zanzibear 2012.12.25. 14:00:28

@Perez Trojka: ja, mintha azt bizonygatnák, hogy özv. Vargáné nem is vállal egérirtást hozott szalonnával :D

zanzibear 2012.12.25. 14:04:25

@csaxólok: ...mindenkitől megkérdezed?

Circus 2012.12.25. 14:06:08

@frontember876: nekem már nem is kell semmit hozzátennem, köszi :)

@törökmonika: ne haragudj, de te hívtad ki a sorsot, mint már írták felettem. Lehet, hogy viccesnek szántad, de sikerült összegereblyézni az összes szetereotípiát, amit a férfiakról tartanak (nyilván nagyrészt jogosan, attól sztereotípia), innentől kezdve mérsékelten szórakoztató.

Amennyi észrevételem van még, hogy a posztból és a kommentjeidből (amúgy dícséret érte, hogy beszállsz beszélgetni) az jön le, hogy az egészségesnél kicsit több az önbizalmad - más szavakkal nagyobb az arcod.

ILLETVE - ezt mutatod. Mert ugye mindenközben, ahogy írod, tök jól elvagy a pároddal.

Innentől kezdve nem teljesen értem a kirohanást, ki ellen szól? Valószínűleg ez csapta ki a biztosítékot sokaknál. Általánosítva csesztél az XY kromoszómások fejére, látszólag ok nélkül, ezt nem értjük sokan, ezért érkeztek az 'érdekesebb' reagálások. Szerintem.

Amúgy gratula, megpörgött a látogatóid száma :)

További boldog, békés karácsonyt mindenkinek!

..i.. (törölt) 2012.12.25. 14:06:54

ennek az írásnak se füle- se farka , értelme meg végképp nincsen, hacsak nem az az a cél vele, hogy az embereket, már akit lehet, összeugrasszon és egy jót uszítson. :-)

magányos lehet a szerző, ha még dec24én este is ez a legjobb programja :-)

dugja már meg valaki moncsikát, oszt jónapot :-)

kemény keleti kommentelő 2012.12.25. 14:06:58

Írhattok bármit, törökmónika
- falkában támad a kommentelőkre
- ráront saját férfijára
- máséra is
- kettéosztja az országot
ráadásul
- baszik mosogatni

Csak Norris 2012.12.25. 14:08:14

@törökmonika: " de hogy a fiamon kívül egy pasi sem tud felmosni, az atom! :D"

A matrótok és a kiskatonák azért lehetnek kivételek? :)

zanzibear 2012.12.25. 14:08:27

@orsós vitya: Van érteleme, némi olvasás után kiderül. Mondjuk hosszabb az átlagos fb posztoknál, úgyhogy némi erőfeszítést igényel.

törökmonika 2012.12.25. 14:09:11

konkrétan fetrengek a röhögéstől, fiúk :)

zanzibear 2012.12.25. 14:09:21

@kemény keleti kommentelő: szeretnéd, ha egy falka törökmónika támadna, mi :)) ? Micsoda projekció :D

törökmonika 2012.12.25. 14:12:06

elmesélem nektek, hátha feltámad a humorézéketek ennyi bejgli után, hogyan lett nekünk mosogatógépünk. hát az úúúgy vót, hogy a három gyerek után (mert akkor még csak annyi volt), konkrétan besztrájkoltam. hogy én ezt egyszerűen nem tudom megcsinálni, miközben dolgozni járok, srácokat dobom ide-oda satöbbi. hogy én nem. mosogasson az apjuk. mondta, hogy természetesen. két napig csinálta. harmadik napon inkább szerzett egy használt, leértékelt mosogatógépet :) és nagyon jól tette!!!

frontember876 2012.12.25. 14:12:09

@törökmonika: igen, ez még hiányzott. A nem bírnád végigcsinálni, amit én műsor. Ne nekem, jó? Nem kajolom az olyan hazug drámákat, amik ha a gyerekekről van szó, akkor "egyedül nevelem őket", amikor a nőiességről, akkor "évek óta harmonikus, nagyon jó párkapcsolatban élek".

Cöccö, szívem. :):)

lehet, hogy az összes hapsid megeszi ezt a demagógiát, velem ezt ne, rendben?

Főleg úgy ne, hogy rólam semmit nem tudsz. Elhagysz 1-1 bántónak szánt ritka gyenge félmondatot, amivel rúgni próbálsz felém, jelezném, hogy mivel semmit nem tudsz rólam, roppant mulatságosnak hat ez a puffogás. És nem tudsz rávenni, hogy leereszkedjek erre a homokozós szintre, hogy te végig tudnád-e csinálni az én elmúlt 10 évemet, jó? Megint mondom, korlátozott mikrokörnyezetedben láthatóan működőképes kommunikációs modell, hogy anya a szent, az áldozat, a zseni, a megmondóember, a férfi, a nő, a haver, a cinkos, a zsidó, a keresztény, az all-in-one.

Láttam már nehéz sorsokat. Nem részletezem. A tiéd nem az. És ez a hadonászós, kétségbeesetten önigazolós magamutogatós dühösködés, amit félszeg humorral próbálsz szalonképessé tenni, visszataszító.

Hogy mi a problémám? Az, hogy hangoskodsz. Hogy a problémádnak, meg az egódnak próbálsz támogatókat gyűjteni. Hogy felnagyítod a saját gondodat, ráadásul azzal az eszközzel, hogy szidalmazol, baszkurálsz, ok nélkül piszkálsz másokat. Aztán viszont megsértődsz, és durcáskodsz, ha ők is megszólalnak.

Az a problémám, hogy az nem üzenet szenteste, hogy nekem kurva nehéz, ezért ti dögöljetek meg (hehe).

Fingod nincs róla, mi az a nehéz. És némán szorítanád magadhoz a gyerekeidet, és hálaimát rebegnél, ha tudnád. Nem pedig szenteste próbálgatnád, milyen az interneten a fogadtatása a személyiséged csípőre tett kezű, felvágott nyelvű odamondogatós részének. Hanem némán hálálkodnál, asszony.

törökmonika 2012.12.25. 14:13:27

tényleg hülye, aki nem fetreng a röhögéstől.

törökmonika 2012.12.25. 14:16:05

@frontember876: hagyd már a saját egódat, röhögjünk egy nagyot.

törökmonika 2012.12.25. 14:18:09

srácok... csúnya vagyok, öreg vagyok, nem kívánom még nektek se azt, amit végigcsináltam. de mi a francért nem röhögünk együtt a rohadt kurva életen, amelyik ezt csinálja velünk?!

zanzibear 2012.12.25. 14:19:23

@csaxólok: Nyilván arról írt, ami a fejében járt...

Fatal Error! System Halted! 2012.12.25. 14:19:46

Vicces, amikor feministák (jaj, bocsánat, autonóm nők) teli szájjal fröcsögnek, hogy mennyire el vannak nyomva a nők, milyen kegyetlen, ha a férfiak csak gyerekszülő-mosogató-takarító gépként kezelik őket.

Persze az nem szúrja a szemüket, ők basztatják a férfiakat, vágnak a fejükhöz undorító általánosításokat.

Tudod kedves törökmonika senki nem basztatnak a posztod miatt, ha meg sem írtad volna.
Persze ezzel elérted az önigazolást, miszerint: lám a kommentek alapján, a férfiak milyen önérzetes hülye faszok, pedig csak azt kapják, amit ők adnak a nőknek.

Na de mindegy a nőknek szóló lapokon, van pár hasonló, elfogulatlan bejegyzés, mely bizonyítja, hogy a nők milyen tapintatosak tudnak lenni a férfiak iránt.

Karácsonykor nincs betiltva a humorérzék, de a tapintat sem, aminek te totálisan híján vagy.

zanzibear 2012.12.25. 14:20:48

@törökmonika: éles képű a görbe tükröd, aki nem érti, magára vessen.

zanzibear 2012.12.25. 14:22:15

@Fatal Error! System Halted!: Érdekes. Karácsony másnapján a férfiak tömegei lógnak a neten, "feltehetőleg" női hozzászólók meg alig. Akkor igaza-e van a posztnak alapvetően-e vagy sem-e ??

törökmonika 2012.12.25. 14:27:53

jó, akkor egy kis karácsonyi történet a magukat még meg nem adóknak. 12 éves voltam, amikor 37 éves korában meghalt az apám. aztán történt ez-az, például négy gyerek. anyám pontosan harminc évvel apám halála után nálunk volt, még beszélgettünk róla, aztán én elmentem, itthagyva egyeskét és négyeskét anyámra. anyám elmosogatott, elzárta a vizet, megtörölte a kezét, majd összeesett és meghalt. az akkor négy éves kislányom találta meg. rohant a nagyhoz, hogy csináljon valamit.
rohantam haza, órákig veszekedtem a halott anyámmal, hogy ezt egyszerűen nem teheti velem.
aztán intézkedni kellett.
gondoltam, akkor adjunk a dramaturgiának. kivettem sajátkezűleg apám hamvait a temetővől, anyámé már eleve a kocsiban ült
kibéreltünk a legkedvesebb barátnőmmel egy kishajót, kimentünk a dunára, és ott saját kezűleg bele.
mindenki rosszul volt, csak nekem esett jól, mert legalább tehettem valamit értük.
a gyerekeim apja akkor már lelépett.
a munkám kábé akkor szűnt meg - kösz, fidesz.
én azt gondolom, hogy olyan szarkasztikus lehetek, ahogy csak akarok.
volt úgy, hogy hetekig nem volt mit ennünk.
és akkor egyszer csak - egy évvel ezelőtt - becsöngetett egy pasi, akivel harminc évvel ezelőtt majdnem nagy szerelembe estünk.
ezt most bepótoltuk.
akinek kérdése van, bátran tegye fel, vagy egyszerűen csak olvassa a blogomat.

Intizar 2012.12.25. 14:28:17

Uram Gézus... (csak az antiszemita barmok kedvéért, bár jómagam igazolt róm-kat. vagyok). Milyen irtózatosan fáj egy kis szeretetteljesen túlzó csipkelődés. Azt hiszem, rendkívül súlyos dolgok nyomhatják az itt háborgó szerencsétlen "férfiak" (bocs, de nekem az ilyen csak idézőjelben férfi) lelkiismeretét.

Fatal Error! System Halted! 2012.12.25. 14:28:39

@zanzibear: nem hiszem, hogy közöd lenne, hozzá, én, vagy bárki mikor lóg a neten. Mint ahogy nekem sem, (és most törökmonikáskodom egy kicsit) hogy te miért vagy itt most és miért nem mosogatod a koszos edényeket vagy teszed tisztába a kölködet?

zanzibear 2012.12.25. 14:29:18

@eßemfaßom meg áll: nemnem, megy kétpofára az ugatás, hogy mennyire nem igaz a poszt, (ha már nem sikerül az iróniát értelmezni), oszt kiderül, hogy pasifalka ül a netnél karácsony másnapján.

zanzibear 2012.12.25. 14:32:08

@törökmonika: Sok boldogságot, és kellemes ünnepeket! Azt hiszem, ezt itt még nem írták Neked.

zanzibear 2012.12.25. 14:33:28

@Fatal Error! System Halted!: Ha nem akarom érteni, amit írtál, akkor azt válaszolom, hogy nofene, úgy viselkedsz, mint a demonstrációs pasi a posztból. Ez persze olyan reakció, amit az itteniek többsége ír. Ha érteni akarom, akkor meg azt válaszolom, hogy teli vagy előítéletekkel :D

törökmonika 2012.12.25. 14:33:54

@zanzibear: :* neked is. és köszönöm.

zanzibear 2012.12.25. 14:36:00

@eßemfaßom meg áll: Ausztráliában meg kenguru húzza a Mikulás szánját. Itt van egy poszt, ami valamiért elég hülye reakciót tömegét váltja ki, és a hsz-ok nagy részéből az jön le, hogy ezek túlnyomó részét olyan pasik írják, akik fennhangon bizonygatják, hogy vagy ők nem is, vagy visszakézből trollkodnak anélkül, hogy értenék az iromány iróniáját. Ehhez képest a fb hogy jön ide?

zanzibear 2012.12.25. 14:37:39

@törökmonika: Nincs mit, és viszont :* :)

zanzibear 2012.12.25. 14:38:14

@eßemfaßom meg áll: mély érzésű ember lehetsz. Szeretnek is érte biztosan :O)

törökmonika 2012.12.25. 14:43:07

örülök, hogy mindenkinek van véleménye. az enyém is megvan.

Behajtó70 2012.12.25. 14:43:47

Szerintem sok ffitársam nevében írom: ANYÁD!

zanzibear 2012.12.25. 14:45:03

@eßemfaßom meg áll: Az kiabál, akinek a házán átfúj a szél... A poszt nem otromba, valószínűleg Te az Olajfalókat meg az Igazi Maót is végignézted anélkül, hogy valamikor derengeni kezdett volna, hogy miről szól.
Igen, erős kis poszt lett, logikusan fel kellett volna ébreszteni sokakban a kétséget, hogy mindent jól csináltak-csinálnak-e a karácsonyi készülődésben, hogy minden stimmel-e az otthoni munkamegosztásban, a feladatok és felelősségek vállalásában.
Ehelyett jött az otromba reakciók sora arról, hogy ha valahol így van, akkor a nő a hibás, és még sorolhatnám. Ha nem érted, hát nem érted :O)

zanzibear 2012.12.25. 14:46:01

@eßemfaßom meg áll: Ja, neten bárki lehet bátor Rambó is. Ez a szép benne.

zanzibear 2012.12.25. 14:47:53

@eßemfaßom meg áll: Nosza, lehet ellenposztot is írni, hogy mindez azoknak a férfiaknak a szemében hogy látszik, akik itt ezt most mereven elutasítják.

Behajtó70 2012.12.25. 14:48:59

@törökmonika: kérdsem? A "kösz fidesz" után? Nincs kérdésem. Nyilván anyád haláért is a fidesz a felelős. Sőt a világgazdasági válságért is. Apádat is az ő lelkükön szárad.

Sajnállak. De nem a sorsod miatt. Hanem a szellemi szegénységed miatt.

törökmonika 2012.12.25. 14:50:09

igen. lehet a neten bárki nagyon bátor. általában a saját nevével és nem kommentelgetve, hanem saját véleménnyel, saját írással. de ha nem, hát nem, a télapó biztosan nem hozott hozzávalókat.
egyébként tényleg teljesen meg vagyok lepődve, mennyi macsóból hozta ki a legrosszabbat a tök ártalmatlannak tűnő bejegyzésem.
bassz, akkor vegyétek meg a könyvemet, A nagy Ő a címe, azon pláne lehet buzizni.
de mindjárt beteszem ide a végét, hogy kedvet csináljak hozzá.

zanzibear 2012.12.25. 14:50:13

@eßemfaßom meg áll: Normális ember meg tudja mondani, hogy ki a normális. Hát aki olyan mint ő. Nem bonya ez, nem igaz :O) ?

törökmonika 2012.12.25. 14:57:27

@Behajtó70: nézd, kiscsillag. az újpesti napló olvasószerkesztője voltam. az önkormányzati választások után hétfőn bejött valami nyikhaj, leült a főnöki székbe és kiordított, hogy ki itt a titkárnő, mert az hozzon be neki egy kávét. még aznap egyesével behívatott mindannyiunkat és kibaszott, mint macskát szarni. nem is nagyon rejtegette, hogy pont az előéleteink miatt. kedvesen rámosolyogtam és közöltem vele, hogy te is épp így fogsz járni. amit egyébként nem szeretnék, mert szar.
nézett hülyén, de hát még fiatal.
a behajtó névből azért úgy gondolom, hogy kevéssé lehetsz érzékeny a szopciális problémákra.
nem baj.
majd ha apró problémáid akadnak, ránk számíthatsz.

zanzibear 2012.12.25. 15:02:03

@törökmonika: persze, biztosan frusztrált csóka volt, mert nem keresett 1.5 millát havonta mint egy BKK igazgató :O)

zanzibear 2012.12.25. 15:03:59

@eßemfaßom meg áll: ha ez egy ártalmas, lejárató, akármilyen poszt lenne, hidd el, hogy én is itt csapkodnék felháborodva. De nem, ez egy erős görbe tükör, vastag vonalakkal rajzolva. Attól még éles a képe, lehet, hogy van, akit megsértett.

törökmonika 2012.12.25. 15:08:53

Szerelem

A Rozál volt a legszebb lány egész Újpesten, tudta azt mindenki az Ősz utcától a Tavaszig, tán még messzebb is, ibolyaszínű szeme után csapatostul futottak a fiúk a gyárból, de a Rozál kemény lány volt, szigorú. Meg az anyja se engedte sehova. Hogy engedte volna, a sok testvér közül az az egy a lány, hát nem lehet mindig a nyomában koslatni, nehogy bajt csináljon, és hát otthon is van dolog elég. Egy nőnek sok is. A Rozál aztán hamar dolgozni kezdett, pedig jó feje volt a tanuláshoz, csak hát a család, az nem bírta volna a négy eleminél többet. A Rozál tehát dolgozni járt, ahogy a többi is, hajnalonta kelt, elvégezte a ház, a cselédház körül, amit kellett, aztán kendőt kanyarított a fejére, kötött kardigánt a vállára és ment, mert már szólt a duda a gyár felől a szürke ködben, hát sietnie kellett. És még a sarkon csatlakoztak hozzá a többiek, szépen sorban, egyesével, csapatostul, szaporázták a sárga kövön, aztán dolgoztak, megállás nélkül, a szalagnál, még a cigarettaszünetet is sajnálták tőlük. Bezzeg a főnök szeme és keze meg-megakadt rajtuk, szép lányokon, szegény lányokon, tisztességes lányokon, s estelente, amikor már hazafelé tartottak, lányok együtt, izzadtan, kendőben, egymás karjába öltve a karjukat, csak kacagtak hangosan a fiúkon, akik jöttek utcahosszat utánuk, tolták a kerékpárt, a simléderes sapkájukkal lengettek, s olykor még füttyögtek is.
A Basa a verekedős hajlamáról volt híres. Nem volt olyan prolibál vagy kocsmabuli, ahol ne keveredett volna valami összetűzésbe. De ivós nem volt. Legalábbis így mondják. Mindig győzött persze, s aztán a vesztest már nem bántotta, kint az udvaron, a kocsmaajtó és udvari budi között az orgonabokroknál, miért bántotta volna. Csak mint a kamaszkutyák egymás között, móresre kellett tanítani az újakat. A Basa igen szép férfi volt, meg is akadt a gyári lányok szeme rajta, mert vagy egy fejjel kimagaslott a sok alultáplált, görnyedthátú, kérgeskezű melós közül, pedig hát a sora neki se volt jobb, csak valamiért így akarta a Teremtő, akiben nem nagyon hittek arrafelé, Újpesten, ahol gyár gyár hátán ontotta a füstöt a sötétben, s a mulatság is csak a szocdem gyűlés volt, amíg szét nem verték a kakastollasok, hogy aztán az esőtől fénylő macskaköveken kopogjon a sok széttaposott bakancs, szerte a gázlámpák alatt, mint megrezzent méhkas.
A Rozál és a Basa egymásnak voltak teremtve, tudta azt mindenki Angyalföldön innen, a Váci út végéig, nem is lepődött meg senki, amikor egy szép nap azzal álltak a szülők elé, hogy összeházasodnának, ha lehet. Álldogált a Basa a leendő anyósa előtt, a hatalmas termetével, busa nagy fejét lehorgasztva, és izzadó kezében gyűrögette a sapkát. Mit gondolt a leendő anyós, mit nem, talán azt, hogy inkább menjen férjhez az a lány, akinek a szeme színéről és a színpadra illő szép lába száráról, mint vágyódó kanmacskák, úgy beszéltek Újpestszerte, hát inkább menjen csak gyorsan férjhez, mintsem hogy baj legyen, s ha már elkél az a lány, legyen azé, akinek ott a legnagyobb a híre.
Szegényes lagzi után az újkeletű nyomor következett, mert bár találtak szoba-konyhát a pamutgyár mellett, a magas falak tövében, mégiscsak afféle kegyelemből, még ha bérért is. Hát dolgoztak tovább mindketten, hajnaltól sötétedésig, mint sorsa volt az mindenkinek a világ azon fertályán. Aztán amikor a kisfiú megszületett, akkor lett egy kis baj, mert a munkát feladni nem lehetett, kellett a pénz. A házinéni vállalta magára a gyereket napközben. Az isten áldja meg. A kifejezés Újpest istentagadó részén a Rozálnak akkor jött először a szájára.
Aztán megjött a behívó is, és a Basát elvitte, nagyon messzire, csak ritkán jött tábori képeslap. Ha ismerték volna a gramafont, tán Karádit hallgattak volna a rövidke üzenetek olvastán, de hát még villanyra se futotta, és a Rozál a tükör alatti fiókban gyűjtögette, egymás fölé rendezve féltőn, a lapokat, azokra bökve mesélt estelente a kisfiúnak az apjáról, a Basáról, akit a gyerek nem is látott még.
A Rozálnak másképp is alakulhatott volna a sorsa, mert átvitték dolgozni jó emberek a kozmetikai gyárba, s mivel szép asszony volt, de még milyen szép, hát meghagyták neki, meg néhány hasonlóan szép asszonynak, fessék magukat a gyár termékeivel, s odahordták a szalaghoz a megrendelőket, csodát látni: nyomorban ragyogó virágok. Ha akkor a Rozál kötélnek áll, mert hát próbálkoztak nála öltönyös, kalapos úriemberek, mondván: ugyan, szépasszony, ne hervadozzon már - hát másképp is alakulhatott volna minden. Lett volna ajándék harisnya, pénz is elegendő. S hogy a Rozál mégsem állt a kötélnek, mi sem bizonyítja jobban, hogy a sorsa csöppet sem lett jobb, pedig pletykáltak a fekete kendős asszonyok, kárra leső varjak, mindenfélét.
Aztán vége lett a háborúnak, de a Basáról semmi hír nem jött. Még az sem, hogy ottmaradt volna valahol. 49-ben került csak elő, megszótlanodva, görbedt háttal, megkeseredve, Szibériából. Akkor tudta meg a Rozál, hogy pár kilométeren múlt csupán az, hogy a Basa otthon érje meg a háború végét, de nem volt szerencséje, elvitték az oroszok. Mondják, kevesen élték azt túl, de a Basa, a maga hatalmas termetével, szívós természetével estelente hazagondolt, a Rozálra és a fiára, hát kibírta.
Nem szólt a Basa, nem szólt a Rozál sem, egyetlen szót sem, a pályaudvaron. Kilenc éve nem látták már egymást. A kisfiú a fekete szemével csak nézte azt az emberi roncsot, akiről édesanyja mesélt neki, hogy milyen szép szál férfi, és nem értette az egészet.
A Basa aztán szótlan lett, meg komor, csak a fiát, azt szerette úgy, hogy csak az ilyen hatalmas emberek tudják. Féltette is, szerette is, hát gimnáziumba járatta, úrifiúk közé, akik Újpestnek nem a proli részéről jártak be, és a Basa, míg komótosan felhúzigálta bütykös lábára az évtizedes cipőt, kezébe vette a bőrtáskáját, amibe a Rozál minden áldott nap tízórait csomagolt, s megindult a gyár fala mellett, dolgozni, arra gondolt, hogy a fiából mégiscsak lesz valaki. Erre gondolt a Rozál is, aki még középkorúnak is olyan szép volt, olyan csinos, hogy amikor műszak végén hazafele tartott a sötét utcán, utánafüttyögtek még mindig a suhancok, a Rozál is arra gondolt, hogy egyszer talán a gyereknek lesz olyan lakása, ahol bent lesz a vécé, és fürödni sem csak a lavórban lehet.
A gyerek persze szerszámkészítő akart lenni, mint az apja.
Lett belőle persze párttitkár, meg minden, öltönyt húzott, nyakkendőt, iskolára is járt, esti egyetemre, később már tanítani is, és a Rozál meg a Basa csak üldögéltek otthon egy-egy vasárnapi ebéd után szótlanul, hallgatták a kinyermát és meg sem lepődtek, amikor a gyerek hazahozott egy olyan elkényeztetett belvárosi nőt, aki zongorázni tanult, és fogalma nem volt arról, hogyan kell tisztességgel meggyúrni a tésztát az ünnepi levesbe, és hogyan kell emberesen felsúrolni a padlót mindennap.
Az unoka hírére megnyugodtak.
Akkorra a gyereknek már volt lakása, olyan jó panel, örök, és akkorra a Basa is már gyakran mosolygott, főleg, ha az unokának íjat meg nyilat csinált a budi előtt növő orgona vesszeiből, pedig lány lett az istenadta, és sírósra ijedt, ha ünnepkor a Basa halat pucolt ebédnek.
Abba halt bele a Basa, hogy a gyerek meghalt. A gyerek, akit kilenc éves korában látott először, és aki mindösszesen harminchét esztendőt élhetett. A Basát fél év alatt elvitte a bánat. A Rozál pedig sose bocsátotta meg magának egyiket se. Megtanulta félni és tisztelni az Istent. Amikor végleg kórházba került, és egymás után vágták le Újpestszerte híres, gyönyörű lábait, már csak büntetésnek tekintette, amit végig kell vezekelnie a gyerekért és a Basáért. De ibolyaszínű, világszép szemeit csak akkor zárhatta le végképp, amikor megbékélt mindenkivel. A Teremtőjével is. Hosszú volt.
Úgyhogy csak remélni tudom, hogy ibolyaszemű nagyanyám és hatalmas nagyapám jókedvűen lógázzák a lábukat valamelyik felhőn, mellettük melegtenyerű apámmal és összenéznek: most már talán rendben lesz ez a jány, most már mindent tud a pasikról. Ennél többet fölösleges is.

zanzibear 2012.12.25. 15:08:56

@eßemfaßom meg áll: Ahogy Te - meg az a többes szám első, ami mögé most bebújtál bátran, mint egy hegyi Rambó - elviseli a szatírát, az iróniát, és nem hordja el mindennek a poszt íróját. Ha már így elvárod a toleranciát :O)

évuska 2012.12.25. 15:27:28

De jól szórakoztam. Nagyság és valahai tartalom szerint... igen.

A magyar férfi 24-én délelőtt 11-kor elindul pontyért. Ponty úszkál. Kádhasználati vita. Karácsonyfafaragás, gyűlnek a viharfelhők. Talp szétesik, használhatatlan, minek ilyet vettél, én mondtam, nem is én vettem stb. Kettőkor elindul új talpért. Farag, egy-két ujj esik áldozatul, beleállítja, á, szerintem nem ferde, gyere ide, innen, látod, nem is. Izzósor, jó lesz, tavalyi. Nem baj, van pótizzó. Ezek a kínaiak. Fél négykor elmegy új izzósorért és szaloncukor-akasztóért, útközben szeretőnek parfümöt bead. Öt és hét között "anyád is mindig"; "nem igaz, hogy soha nem tudsz"; "legalább keszeg lenne benne"; "hova tűnt az erőspista", sérelemösszesítés, ordítás, zokogás, válókereset tervezete odt fájlban, egyetemista gyerekek a hanukázó, jóval nyugodtabb cimborákhoz menekülnek, a fa alatt hátrahagyva az esetleges okostelefont. Hétkor Csendes éj, gyertyagyújtás, anyukám, pont ilyen hózentrógerre vágytam, és ez az áftersév! Nyolckor vacsora, viszonylagos nyugalom, vagy némaság, már huszonkét éve szeretetben, megbecsülésben, mondtam, hogy filét vegyél. Nem is szálka, akasztó!

évuska 2012.12.25. 15:32:31

"Te választottad ezt, felesleges itt sírni róla"
-- a remek és sokszínű kínálatból, egyébként.

cso zsi 2012.12.25. 15:35:30

@Bélabáttya:" Tehát - ha jól látom - szex nem nagyon volt karácsony előtt sehol... "
@törökmonika: "bepótoljuk :)"
@genghini: "Valóban, mi férjek, ha megkapjuk a jó szexet, akkor azért kezelhetőek vagyunk:) Na, nem rögtön...
Úgyhogy törekedjetek erre!"

Erről van szó. Szex nem megvonva, vagy utólag, hanem szeretetből/szerelemből előre, és akkor kenyéren a vaj.
Heti egy térdelve szeretés (a többi mellett) még a "lehetetlenre" is képessé teheti a férfiembert.

cso zsi 2012.12.25. 15:40:51

Az meg külön büntetést érdemel, hogy (ahogy más is felvetette), az ilyen bolhafing méretű betűk használata.
A szomszéd blog a monitor 3/4-ét beteríti szöveggel, ez csak a középső 1/5-én tol egy újsághasábot. a maradék 4/5 viszont elvakít a fehérségével.

sorica123 (törölt) 2012.12.25. 15:52:06

Fiúklányok, nem lehet, hogy az a baj, hogy senki sem szereti valójában a pasi/nőcsúfoló posztokat? Elröhögünk rajta, de mi nem akarunk belekerülni egy ugyanilyen röhejes skatulyába.
Aki találva érzi magát, mert ilyen zseniális tötyörgős háziembere van, az jót vigyorog rajta, de az is inkább ilyen cinkos asszony-összenevetés, nem annak szól, hogy mekkora poszt már, és milyen vicces. Amúgy persze van benne vicces rész, meg tényleg rengeteg ilyen berzasztó pali van, csak nekem ez az egy volt kicsi üröm az örömben, hogy ilyen "hadat viselünk a hülye pasik ellen" szaga van a dolognak. Lehet viccelni a másik balfékségén, csak nem egyszerű úgy, hogy tényleg poén legyen, és ne szamárfül mutogatása a gyanútlanul és bambán háttal álló másiknak.

évuska 2012.12.25. 16:22:07

@Fatal Error! System Halted!: undorító általánosítás? Ez volna a férfiak nagy sérelme, az ilyen posztok? Semmit nem szabad mondani? Ez megint arra jó, hogy lehessen nyugodtan a nőkre tolni továbbra is a felelősséget meg a piszkosabb melót.

Valami lesz itt, ha ennyire idegesek vagytok. Ismerem ezt jól.

Ezen is:
csakazolvassa.wordpress.com/2012/11/19/milyen-legyek-neked/
hogy kiborultak. Ugyanígy. Reflexből elkezdték, de százával, és mind férfi, hogy nem is, és meg kéne írni fordítva... miért? Mikor lesz már vége ennek az adok-kapoknak? Mikor halljátok meg, amit mondunk?

Az internet tele van a nőgyűlölet aljas megnyilvánulásaival. Amit férfigyűlöletnek meg agresszív feminizmusnak neveznek, az meg feltűnően sokszor okos, tiszta beszéd, a saját valóságunk megfogalmazása. Mitől tűnik bántónak?

Nincs szimmetria, és a történetek nem egyediek, hanem nagyon is tipikusak. Az, hogy egy nő mit csinál évekig, miért lesz elege, hogyan reagál arra a férfi, miféle dühkitörésekkel, okoskodásokkal, finom manipulácóval, kit fog hibáztatni a végén mindenki. Aki örök defenzívában van, az egyébként harap, nincs ezen mit csodálkozni.

Nem a nőkön kellene számon kérni az egyenlőséget, ez a homokozóban ment utoljára, hogy "jó, de akkor ő se..."

évuska 2012.12.25. 16:28:52

@cso zsi: Köszönjük a tippeket.

Nem lehetne, hogy ehelyett, amit írtál ("kenyérre lehet kenni", "megadod neki" -- lefordítom: szolgáltatás, manipulatív, előregondolkodós, viharcsitítós célú és örömtelen, eleve elrontott szex) helyett akkor szexelünk, amikor kívánjuk? Több örömötök lenne benne, tényleg. De az is lehet, már nem is tudjátok, az milyen. Meg hogy azt nem is ilyen gondolkodású férfival csinálnánk.

Térdelve szeretés, ezt még fel fogom használni, gyönyörű. Mióta elvárás lett, meg hatalmi izé (ha megteszed nekem, akkor...), azóta nem szeretjük.

törökmonika 2012.12.25. 16:29:06

@eßemfaßom meg áll: én például most téged úgyannyira tolerállak, hogy kitiltalak. mert engem basztathatsz, de a hozzászókat. nem. szeva.

évuska 2012.12.25. 16:32:08

@eßemfaßom meg áll: Ööö.. szerintem rossz a monitorod, azért áll legalábbis az eßed. Vezetni tényleg nem tudok, nem is akarok.

törökmonika 2012.12.25. 16:33:21

@évuska: mert amúgy, ha kedvünk van... és fordítva is lehet. csak ez a lekezelés...

évuska 2012.12.25. 16:33:43

Értem, hogy mit akart egyébként, de sem Monika, sem én nem ilyen szinten értelmezzük a világot. Olyasmiről írunk, amit egyszerűen nem akartok tudomásul venni.

törökmonika 2012.12.25. 16:34:56

én meg tesztpilóta voltam. de tényleg! :) ettől függetlenül nem térdelek le senki elé. :)

törökmonika 2012.12.25. 16:35:42

éva, hagyd a picsába, nem ér ez ennyit.

évuska 2012.12.25. 16:40:28

Arról kéne már beszélni, miért van eleve, de már nyolcéves koruktól megfojtva, tönkretéve nők tömegeinek a szexualitása. Ha szexelnek is, az miért ilyen rémisztően gyakran igazodás önfeledtség helyett. Nem nagyon beszélünk erről, nem akarjuk, hogy megsértődjenek, azt gondoljuk, a mi hibánk. Én azt hittem, egyedül vagyok ezzel. Aztán elmondtam, és elolvasták százkétezren, és írták tucatjával, hogy ők is, ők is. Eszméletlen különbség a belefeledkezős meg az elvárásra teljesített, igazodós.

(Nem az ő hibájuk egyébként, hanem a mindannyiunk viselkedését meghatározó viszonyoké, kereteké. Ők meg egyszerre haszonélvezői és áldozatai ennek az egésznek.)

törökmonika 2012.12.25. 16:43:30

Kiss Judit Ágnes: Ballada a kettős erkölcsről

Ha kisfiúnak buzog túl a nedve,
mely testdúló szeretkezésre vár,
"a kis kakas" ­ mondják rá kedveskedve ­
"no lám, miből lesz a cserebogár".
Ám, bakfislány, ha ágyba hajszol véred ­
(megbocsáss, most csúf lesz a szavam) ­
"a kis lotyó" ­ zuhan rád az ítélet ­
"mi lesz, ha máris baszhatnékja van?"

Dicső macsó nevet nyer el a férfi,
ha kétértelmű minden mondata,
s a rossz nyelvektől akkor sincs mit félni,
ha minden éjjel más nőt visz haza.
De hogyha nő mer szabadosan élni,
s nem csak célozgat arra, mit akar:
"akármit el tud csípőn alul érni,
vagy egyszerűen baszhatnékja van."

Ha öregembert űz a gerjedelme:
"Istennek hála, jól tartja magát!"
Ha vénasszonyt: "na nézd, a csúf cemende,
ha nem vigyázol, becsusszan alád!"
S ha egy vers feszül az erotikától:
"Beh költői, és milyen férfias!
Hogy nő írta?... hát... hümm... igazán bátor
kimondani, hogy baszhatnékja van."

Felség, megadom magam kényre-kegyre,
vétesd fejem, ha nincsen igazam:
a férfi vágyik testi szerelemre,
a nőnek meg csak baszhatnékja van.

évuska 2012.12.25. 17:00:09

Azt is gyűjtöm, és ez remek lelőhely, hogy ha egy nő kiáll és mond valami éleset, erőset, ironikusat, egyáltalán, bármit, ami kívül van a keresztszemes hímzés-régi komód újravarázslása-sütőtökös muffin-szép Osho-idézetek négyszögön, akkor milyen tökéletesen hasonló módon kezdik el mindig tömegesen, egymásra licitálva firtatni, hogy
kivel él,
mikor szexel,
miért ilyen férfit választott
biztos ő tehet róla
miért itt panaszkodik, miért nem a párjával beszéli meg (egy bloggernek ilyet, komolyan) (mintha azért írna, mert lelki fájdalma van, tanácsot kér, annyira nem tudja, mi merre)(majd az okos olvasó megmondja!) (nem azért ám, hogy rámutasson valami vicces-tipikusra)
ők nem is ilyenek egyáltalán, kikkkérik maguknak
megkeseredett feminista
ilyenek ezek, nekik nem is kéne ilyen nő
meg is érdemli
...
-- ahelyett, hogy arra reagálnának, amit írt.

Ez egyébként olvasási képesség, rutin kérdése is, értelmes olvasó nem áll neki az írót elemezni.

cso zsi 2012.12.25. 17:13:40

@évuska: Az a furcsa, hogy azon egyszem férfiismerősöm melyre ráillik a fenti leírás, sokkal nyugodtabb életet él, mint azok (beleértve magamat is), melyek társuknak tekintik a nőt, akit választottak, aki választotta őket.

törökmonika 2012.12.25. 17:13:55

@évuska: a szőrös lábas kihagytad, már bocs :)

törökmonika 2012.12.25. 17:15:48

@MACISAJT: macisajt. igen, ez én vagyok. és kertész ákost neked is siratni kéne. de hát agyat nem hozott a jézuska neked idén sem.

cso zsi 2012.12.25. 17:18:18

@évuska: Ez pont olyan beszólás volt, mint amit leszóltak itt a férfitársak. Pedig az is csak egy olyan nővel együttélés tapasztalata volt, aki már réges-rég le van cserélve az "elvárások" nem összeegyeztethetősége miatt.
Mással meg működik az, amit "közös élet"-nek lehet nevezni.
A finomított célzás egyébként valóban a kényeztetést jelölte, amit akár szívből is adhat egy nő. Ha már a többség (legalábbis tőlem) megkapja annak párját.

törökmonika 2012.12.25. 17:22:23

@-JzK-: miben különbözik egy feminista polgárjogi harcos egy polgárjogi harcos pasitól?! ugyan már, hagyjuk ezeket a hülyeségeket. pont ugyanazt megtehetjük, mint a pasik, csak ti szarabbul hímeztek, mi meg szarabbul bányászunk. ismétlem: tesztpilóta voltam egy időben :) de bányászni soha nem bányásztam. és? kéne?

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.25. 17:26:59

@zanzibear: Ne haragudj, de hol van ennek az irománynak iróniája? Humora?
Karinthy, Örkény, Hrabal, Vonnegut, Hasek, Rejtő, Wodehouse, Monthy Python, Váncsa, Uj Péter - ilyesmik hevernek ronggyá olvasva polcomon, mondhatni felismerem, ha ilyet látok, egészen messziről, még ilyen pötit bötűből szedve is.

törökmonika 2012.12.25. 17:33:12

ezt most komolyan nem értem. ki kérte, hogy olvassa a blogomat, ha nem tetszik? menjetek, oszt darvadozzatok a turulba.

törökmonika 2012.12.25. 17:42:46

jó. akkor én most itthagyom a hülyéket, basszanak egyedül. a csajok nagy része tudja, miről beszélek, a pasik jobbik rész is. aki nem ide tartozik, azt meg úgysem lehet meggyőzni. nekem viszont mosogatnom kell :)

A szerelő 2012.12.25. 17:48:08

törökmoni berágott :)

Lencsés IIstván 2012.12.25. 18:14:27

csak annyit szeretnek meg leirni, bar teszel ra magasrol, de megis, hatha segit:

panaszkodhatsz milyen rossz a helyzeted, de az biztos, hogy amig nem fogadod el a kritikaknak azon reszet amely tenyleg epito jellegu es nem tamadasnak veszel mindent, ami a vilagnezetedbol kimutat, addig nem fog javulni az amit negativnak erzel az eletedben.

nem kell mindenkivel egyeterteni, de aki nem trollkodni jon ide, hanem normalis hangnemben probalna kommunikalni veled, de te egy kalap ala veszed a zsebnaci trollokkal, addig teged is be fognak skatulyazni az emberek, nem teljesen alaptalanul.

boldog karacsonyt, sok szerencset a tovabbiakban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.25. 18:24:22

Jelenleg egy lakasban elek ket felnott ferfival, kvazi az en fizetesembol elunk. Egyik parom masik az occse. Gyokeresen elletntetesek, es egyikuk teljes mertekben hozza az posztban leirtakat. Parom csak azert nem, mert alkotoi tehetseget imadja fozesben kielni, es szereti ha rendben mennek a dolgok, de o sem volt mindig ilyen. A teso viszont az a tipikus, "butordarab" , semmit nem tenne arrebb, nem vinne le a szemetet, mosogatasra is csak azert allt ra , de azt is egyelore meg ritkan, mert hatalmas pataliat rendeztem, hogy qrvara unom, hogy en dolgozom, munkahelyen, o itthon vakarja a segget, es meg nekem kelljen levinni a szemetet, meg mosogatni mindenki utan? Hat lopikula . Anyuka kicsi fia tipusu volt, aki tipikusan megjelent delben a konyhaban, hogy kaja van?

Illetve van mas is a csaladunkban, aki ha a feleseg nem fozne ra, nem enne meleg etelt....
Exem is tipikusan olyan pasi volt, hogy nonek a konyhaban a helye. Hat nem .

Szoval abszolut ismeros a szitu.
Vannak kivetelek, csak nem egyszeru oket megtalalni. Talan nekem parom eseteben sikerult. Egy egesz vendegseg megvendegeleset, sutest-fozest ra merem bizni, mert istenien foz/sut.

törökmonika 2012.12.25. 18:31:37

@Lencsés IIstván: ne tévesszen meg a buta külsőm.

törökmonika 2012.12.25. 18:39:30

de azért előbb ők gondolkodjanak el azon, hogy teljesen helyesen gondolkodnak-e el rólunk, csajokról.

Lencsés IIstván 2012.12.25. 18:42:00

@törökmonika: nem itelek kulso alapjan, sem szarmazas es semmi mas alapjan. a hozzaszolasaid es a korabbi bejegyzeseig alapjan szerzett benyomasom alapjan irtam amit irtam, legkevesbe sem bantasbol.

a kulsod pedig nem buta, intelligens embernek tartalak, ezert irtam le amit gondolok, mert ugy ereztem, erdemes vitat kezdemenyezni.

Fatal Error! System Halted! 2012.12.25. 19:16:14

@évuska: Ha indítok egy blogot, megfogalmazhatom én is a saját valóságomat a nőkről?
Csak úgy teljesen őszintén? Vagy akkor szemét, mocskos nőgyűlölő leszek?

Igen, nem a nők tehetnek róla, hogy elnyomták őket a történelem során, köszönhetően sokszor a kibaszott vallásnak, de nem kellene ezt lépten-nyomon hangoztatni, úgy főleg nem, hogy lealacsonyodnak a férfigyűlölő szintre. Ezzel nemhogy segítenének magukon, hanem rontanak a helyzeten, felerősítik a férfiak ellenérzését irányukban.
Csak sajnos - mint a példád is mutatja -, ezt nem képesek felfogni egyesek.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.12.25. 19:50:37

@törökmonika: Peched van rendesen... Az index kitette a posztod, mert jó megosztó, és mivel ma szünnap van, ritkán is cserélik...
Szerintem leginkább azokat a pasikat sértetted meg, akik - amúgy természetes módon - rendesen kiveszik a részüket abból a sok fárasztó és idegesítő hercehurcából, amivel ez a felfokozott ünnep jár...
Ha már így jártál, akkor az lett volna a legokosabb, ha látván a vihart, csendben maradsz, nem játszod el a mártírt...
Tudomásul kell venni, hogy az "internet népe" már csak ilyen! Az első véleményét leírja és kész! De te provokáltad ki magadnak ezzel a poszttal!

évuska 2012.12.25. 19:55:39

@cso zsi: És vajon a partnere milyen életet él? És a gyerekei mit kapnak örökségül? Ő maga, a basa persze hogy jobban jár, nem vitatja ezt senki, csak azt mondom, hogy ez mélységesen erkölcstelen.

Bizony, az egyenlőség nem könnyű. Bizony, meg kell moccanni. És bizony, kényelmetlen lesz annak, aki korábban olyasmit élvezett, ami nem jár, csak nála ragadt. Vagy jóindulatúan azt hitte, hogy az az övé, a másik úgyse szeretne olyat, hát a férfiak meg a nők nem egyformák... más, de egyformán értékes... aha.

Az egész párkapcsolat akkor lesz valódi, hazugságmentes, akkor nem kell nekünk szenvedni a mérhetetlen önzéstől és passzivitástól, csalódni és kiábrándulni, és rájönni, hogy minket átvertek, és akkor nem kell nekik sem a meddő reakciókkal, libidóhiánnyal, panaszkodással, önpusztítással, pókhálós női arcokkal, pszichoszomatikus betegségekkel megbirkózniuk, vagy ezek elől elmenekülniük, ha elkezdjük valóban komolyan venni egymást. Én megvívtam ezt, nehéz volt, félsikerű, de megérte így is.

Fájdalmas lesz az egyenlőség -- annak, aki már megszokta, aki sörözne inkább a meccset nézve, és rákapott a másik minősítgetésére, ugráltatására, a pornóra, az otthonról való menekülésre, bizony az lesz, sőt, meg sem fogja próbálni. Az ilyen férfiaktól, ha a nőt nem darálta még be végképp az a sok év, valószínűleg el fognak válni, és akkor lehet sírni a válási statisztikákon a magyar sajtó jó szokása szerint.

De nézzük meg azok arcát, akik méltón, be nem szorítva élhettek, volt idejük magukra, férjjel együtt a gyerekekre, hobbira, kiteljesedésre, saját belső szigetre. Nézzük meg mondjuk húsz év múlva. Aztán tessék közülük válogatni, amúgy nyálcsorgatva, férfimódra, hogy melyik kéne. Avagy: anyád jól főzött, meg nem panaszkodott, és el sem vált -- de neked harminc év múlva kéne-e egy olyan nő, mint anyád? De nem ám otthoni robotnak, mert úgy persze, hanem monogám szerelemnek. Na ugye. És főleg: miért nem?

Amúgy teljesen tisztában vagyok vele, hogy én borzasztóan ellenszenves lennék, meg önzőnek tartanának, meg öntörvényűnek, lustának meg erőszakosnak azok, akik ezt a Férfihág (ezt a Nőkertért cserébe) oldalt írják. Ez van, nincs velük dolgom, egészen tudatosan azt gondolom, én inkább leélem az életemet egyedül, mint hogy ilyen mentalitású (ún. egészséges, természetes, haha) férfiakkal kelljen kínlódnom.

Azt sajnálom egy kicsit, hogy sok férfit megerősítenek a visszaéléseikben, meggyőződéseikben, csalárdságaikban, és sok nőt a is megalázottságukban. Az érveik sokaknak fognak még önkéntelen vagy tudatos igazolásul szolgálni, amikor rágalmazzák a partnereiket, leteremtik, nem beszélnek vele, bezárják, kényszerítik, megbüntetik.

évuska 2012.12.25. 20:04:54

@Fatal Error! System Halted!: Bátran, ki-ki tehetsége, kedve, energiája szerint olyan blogot ír, amilyet akar. Ha jó lesz, még olvasni is fogom.

Engem nem nagyon érdekel a férfiak ellenérzése, hogy mit gondolnak azok, akiknek nem érdekük, meg valahogy türelmük sincs, hogy megértsék, amit mondok. Épp az a lényeg, hogy nem az ő elvárásaikhoz meg szankcióikhoz igazodom, hanem ahhoz, amit helyesnek és értelmesnek tartok. Azt tudom, hogy négy hónap alatt az olvasottságom sok tízezres lett, és újabban sok férfi is feliratkozott, úgyhogy lesz ott valami, ami fontos.

Én nem veregetem meg senki vállát, hogy nahát, kivette a részét az ünnepi teendőkből. Ezt ígérte, a fáradozásai eredményeit ő meg az ő gyerekei is élvezik, ez, mondhatni, a nulla, az origó.

évuska 2012.12.25. 20:14:19

@frontember876: miért szólítod kincsemnek, szívemnek, drága életemnek? Csak a dühöd jön át ebből. Neked is van egy lelkivilágod ám, ha 25-én a pontokba szedett ideges fölényeskedést választod, alátámasztva itt némileg szkeptikus véleményünket egyes férfi(figyeljetek!!!)magatartásokról.

Örömmel szakítanék? Monika aztán sír most egy sarokban. Mivel tudna kiengesztelni?

Azt tesz ki szenteste, amit gondol. Szerintem sok szeretet van a posztban, és több igazán emlékezetes poén. És azt tapasztalom, ha a nők szóvá teszik az ilyesmit, ahelyett, hogy befelé nyomnák, javulnak a kapcsolatok. Feltéve, hogy a férfi nem önző, humortalan, gőgös, önsajnáltató, erőből válaszoló.

Akinek négy gyereke van, miért ne írhatna arról, hogy sok a dolga? Ha egyszer tény. Ez nem úgy megy, hogy ha te választottad, akkor mostantól egy szavad sem lehet. Megjegyzem, nem csak neki van négy gyereke, van ott valami apuka is.

évuska 2012.12.25. 21:03:50

@-JzK-: A mindenit, a kedves honlapajánlás után hirtelen megtaláltad a saját hangod. Én továbbra is az érveket nézem, és nem foglak alázni, ha nem bánod.

Amire azt mondod, hogy spontán módon kialakult, az egyrészt nem spontán módon alakult, amióta társadalomban élünk ősközösség helyett, mert intézmények, elvek, személyek igazgatták, és még a vakvéletlen is. Másrészt nem jó. Meg is változtatták sokan, nagy gondolkodók, forradalmak és elégedetlen hangok, és a változást nem lehet megállítani.

Nekem az a gyanús, aki a régit védi. Mindig. A rendpártiság, a hatalmi hierarchia, az igazságtalanságok. A nosztalgia mindig hamis, nagyon sok takarítanivaló van. De valahogy egyre jobb és könnyebb méltón élni, néhány éves, évtizedes meg évszázados távlatban is, és ennek örülök.

Én pedig a magam életében el fogom érni, ahogy eddig is, hogy úgy legyen boldog, ahogy azt elképzeltem. Mondjuk az is nehezebb az ilyen agresszió miatt, mint amilyennel a remek honlap érvel, de én megtaláltam a módját, hogy ne kelljen igazodnom olyasmihez, ami romboló, erőszakos. Papolhatnak, hogy a férfipoligámia természetes, és milyennek kéne lenni a nőknek, de nem lesznek olyanok, és le sem fognak állni veletek, legfeljebb azok, akikből már minden saját vágyat, autonómiát, a szem csillogását is kiölte az a viszonyrendszer, amit ti úgy dicsértek.

Ez az örök érv megy a férfihágon, hogy az utca emberének nem lehet a lila elveket megmagyarázni, mert a maga természetes erkölcsi érzékével tudni fogja, hogy mi a helyes, és az a helyes, ha egy nőnek mást szabad, mint egy férfinak. Kár, hogy 2012 vége van és Európa, és semmi ilyen nincsen az alkotmányban, a törvényeinkben meg a nemzetközi egyezményekben, bő 220 éve, legkésőbb hatvanvalahány éve bevezették ezeket, elég nagy hatású volt.

Tudom, szörnyű a tudat, hogy nekem is lehet véleményem, diplomám, részvényem, cégem, nadrágom, örömteli szexualitásom, de békéljetek meg azért ezzel lassan.

évuska 2012.12.25. 21:20:12

@csaxólok: Hogy a homoszexuálisok satöbbi, az makacs tévhit.

Tényleg nem hat meg, hogy mit gondolnak azok, akik nem értik, mit mondok. Nem érdekel, ki tart harcosnak, meg hogy kinek mi az érték, nem szabad bután igazodni ahhoz, ami ordítóan igazságtalan. Egyébként hülyeség is, mert nagyvárosban meg nem mondod egyetlen nőről sem, hogy tényleg szakaszosan monogám-e. És miért kéne? És a kakukkfiókára hivatkozni, amikor már rég színtiszta örömből szexelünk, nagyon ritka kivételtől eltekintve, mert egy-egy család egy-két gyereket ha vállal, nem is értem.

Jól vagyok, köszönöm. Örülök, hogy olvasol.

Nem írtam kettős mércéről, nem tudom, kivel vitázol. Én azt kárhoztattam, ahogy a bloggerrel személyeskedni kezdtek többen. Hogy a férfiak magukról hogy írják le az ötcombút, az nem arra válasz, hogy osztogatják folyton a nőket, hogy ők mit csináljanak. Arra az lenne a reakció, ha én vagy egy másik nő oktatna ki, hogy nekünk milyen férfi meg szex kell. De ezt nem tesszük, mert nincs dolgunk veletek, és mert ezerféle szex létezik. Csak, halkan jegyzem meg, ha én is benne vagyok, akkor kölcsönös legyen.

Hatalmi helyzet? Én csak azt mondtam, elvárás, egy konkrét kommentre. Arról írtam, hogy ha villámhárító, bölcs női befektetés a férj "kényeztetése", akkor az zsákutca. Ezért szenved egy csomó férfi, hogy a felesége nem kívánja a szexet. Ez fontos jel.

évuska 2012.12.25. 21:36:07

@csaxólok: Kár volt elrontanom -- mit? Nem zavar, hogy én írtam?

Én nem utasítottam el a monogámiát, nem is írtam róla, de jelzem, hogy nem ezekhez a nézetekhez meg az aggodalmaitokhoz igazítom a döntéseimet ezután sem, és mindenkit a maga valóságának a megélésére, felismerésére biztatok a blogon. Elvárás úgy is marad elég. Az már csak egyes olvasóim rémálma, hogy a kis szabadság, szuverén lét rögtön férfielnyomás, visszavágás, nőuralom lesz. Hogy annak fog tűnni, az nem a nők hibája.

Vannak, akik nem szállnak bele ebbe a versengésbe, és remekül elvannak. Nem lehet, hogy a férfiak fogják egy kicsit vissza magukat? És akkor sincs ez az egyre gyorsuló tempó. Ezt azért írom, mert vannak keresztény szerzők is a férfihágon. Vagy az ő sürgető késztetésük eleve adott, mint a vulkánkitörés, nincs mit tenni? Mi van, ha sok nő mondja azt, hogy a nekik nem tetsző szexből nem kérnek? Tudom, akkor megveszik maguknak. De mi van, ha egyre kevesebb pénzük lesz?

Mi van, ha annak, amit a férfiak oly természetesnek gondolnak, egyszer csak nem lesz terepe, fogadtatása? Ha kínos lesz, botrány lesz? Ha senki nem akar többet az alapján szexelni, hogy a férfiak szerint ő mitől értékes, erkölcsös, mit kellene tennie? Ha a SHOULD helyett ott lesz a magunk egyszerű, segédigétlen, jelen idejű valósága?

Hasonlót megvitattam már Kukorellyvel is.
csakazolvassa.wordpress.com/2012/07/26/szexualitas-gyonyoru-tarsasjatek/

évuska 2012.12.25. 21:40:52

@cso zsi: Nem kell magyaráznod, értettem, de ha elvárás, ha befektetés a nyugalom érdekében, ahogy javasolták (heti egy), az alapvető defekt, akkor nincs többet szívből adás. Nem tudom, miért nem érzed, mennyire manipulatív ez: ha leszopom hetente, akkor nyugis és segít, megtesz mindent, nincs balhé.

Mi volt pont olyan beszólás?

Attól tartok, nem nagyon érthető, amit írok, meg fáradt is vagyok.

évuska 2012.12.25. 21:59:06

@csaxólok: Az a baj, hogy ti találjátok ki ezeket a kategóriákat definícióstul, hogy lehasznált, hogy fehérmájú és hogy lotyó, ti döntitek el azt is, hogy kire mondjátok, és azt is, hogy NEKTEK ki kell. És nagyon sértő meg korlátozó, egyébként.

Pedig még a férfihang szerint is a nő választ. Miért nem érdekel titeket, hogy kit választ, választana a nő? Tökre nem hat meg, hogy nem kellek valakinek -- felmerült-e egyáltalán, hogy nekem ő kell?

És kivel fekszik le sorban az eredendően poligám férfi, ha a nők monogámok? Néhány nagy forgalmú "ő nem számít" prostituálttal?

A tragédia, hogy van egy csomó férfi, aki emberszámba sem vesz, mert nem tetszem neki. Nincs munkatársi, emberi, baráti viszony, mert olyan, mint Dagobert bácsi, csak neki nem dollárjel a pupillája, hanem... Ha tetszenék neki, akkor viszont zaklatna.

Szóval a monogámia az érték. De ha egy nő úgy dönt, hogy egy ideig senkivel, akkor azt is megkapja, hogy baszatlan.

A lényeg, hogy nem lehetünk jók, nincs valódi döntés. Legyen szex az életünkben, de csak hetero, csak egy kevés, csak hűségesen, ne legyünk túl rámenősek se -- lehetőleg úgy legyen, ahogy a férfi elképzeli, olvasta a férfihangon.

A valóság meg az egy átlagos nő életében, hogy néha hónapokig nincs szex, máskor meg sűrű az élet, van, hogy csak kíváncsiság visz bele valamibe, sorban jönnek a partnerek, van, hogy hónapokig csak petting, máskor meg babaprojekt, vagy nagy szünet gyógyszermellékhatás vagy szülés miatt, aztán váratlanul egy nő -- a férfiak hiába szeretnék, nem fogják tudni kontrollálni ezt, sem egyéni, sem társadalmi méretekben, nincsenek elvek, ez csak mindenkinek a saját döntése lehet, és ha pár, akkor meg egyeztetik.

Ami engem illet, én nem igazodom ahhoz másban sem, hogy mi a szokás meg ki mit vár, nem fogok attól rettegni, hogy baszatlannak avagy lotyónak tartanak. Ti meg, ha egyre kevesebben igazodnak, nő nélkül maradtok.

évuska 2012.12.25. 22:07:57

Természetesen. Ilyen vagyok hetvenezer kilométer biciklizés után, retus nélkül, amikor a férjem lefotóz blogírás közben.

Megtisztelő, hogy ennyire érdeklődsz a blog iránt, most megint egekben az olvasottság, hatszáz új fb-megosztás, tizenhét feliratkozó.

Nem tudom, honnan veszed, hogy nem ismerem a homoszexuálisokat.

Meg hogy kuncsorgunk a szexért. A jó szex megtörténik, megtalál, a többi unalmas. Én nem álmodozom, élem a saját életem, és a blogról kiderült, hogy nagyon sokan vannak ezzel hasonlóan.

"kiszolgáltatja a nőket egy kényszerű versengésnek amiben egyre többet kell egyre gyorsabban egyre kevesebbért adniuk" -- ez a bajom. Nem szolgáltat ki, mert az egyik fél volnánk, és csak arra vagyunk kíváncsiak, ami jó nekünk is. Nem "kell", nem "adjuk", csak ha jó. És ha nem jó, akkor meg sokkal jobban bírjuk férfi nélkül. És főleg nincs ár, hogy "kevesebbért", mert a cserealap a jó szex, az intelligencia, a közös élmény.

évuska 2012.12.25. 22:14:24

@csaxólok: Én nem örülök, és engem nem használnak, az tuti, és nagyon sokan vannak ezzel így. Mintha te álmodoznál. Vagy beéred rusnyább meg őszintétlenebb nővel.

Nem tudom, mire föl ez a nagyképű megfogalmazás, nagyon lekezelő és nőgyűlölő, ahogy betagozol az igényeidnek megfelelő világba engem meg a többi nőt. Azt láttam, mi mindenre képesek amúgy nem is rossz fickók egy kis szexért, és sajnáltam őket. A diadalmasokat is, akiknek mindig jutott nő, és akik azt hitték, ami nekik jó, az a nőnek is jó, nekik bók az ő figyelmük, életük értelme, hogy valaki végre már...

ABC123456 2012.12.25. 23:23:01

"a férjed sem él egy ideje független férfiként"
aki tehát némi céllal él és esetleg hűséges, az nem is számít (?)
de te, te nagyokos mindentudó, te aki a nőket sorolod, osztályzod, és karácsony első napján éjjel 11-kor képes vagy ezen vitatkozni,
ja hát hogy te volnál a független férfi.
Ezen röhögnöm kell.
A kérdés mostmár csak az, hogy vajon mitől vagy te független. Merthogy a női nemtől nem, az tuti. Azt te nagyon utálod, szegénykém.

évuska 2012.12.25. 23:51:13

@csaxólok: tényleg nem érted, hogy nem érdekel, kellek-e neked? Hogy nem ez határoz meg, sem a te, sem mások tetszése? Hogy nem arra van egy beszélgetőpartnerednek a neme, hogy az alapján mustrálgasd, hogy leállnál-e vele? Hát mit érdekel engem, hogy neked ki kell? Az aljasságod megdöbbent.

ABC123456 2012.12.26. 00:01:49

@csaxólok:
"Olvasni azt nem tudsz. :) Ha tudnál kiderülne, hogy kapcsolatban élek "

Na ne képzeld, hogy a te kommentjeid olvasásával és ezek alapján a te családi állapotod feltérképezésével töltöttem a karácsonyt - csak a legutolsót láttam, az viszont túl gyatra volt...

"de ez még nem ölte ki a tapasztalatokat, mint a kedves férjnél. Lehet hogy benne sem, ez nem derült ki."

Akkor miért mertél rá hivatkozni ? Beszélsz te itt összevissza.

"Amennyiben nőgyűlölő vagyok a te besorolásodban akkor az vagyok számodra. Van akinek ez így megfelel."

Hát ha van nő, akinek te így is megfelelsz, komám,
akkor nagyon gyorsan könyékig tedd össze a két kezed
- úgy legalább majd a klavit se tudod nyomni :)

cso zsi 2012.12.26. 01:01:41

@csaxólok: Hogy van az, hogy ahol az "embör" kordában tartja a nőt, leugatja a valós vagy vélt hülyeségeit, azok a kapcsolatok jórészt életfogytiglan, míg ahol a férfitárs emberszámba veszi a nőt, az a fejére nől, és néhány év után a romlás útjára tér a kapcsolat?

Ami meg a kinyúlt mackónadrágot illeti.
Az még rendben van, hogy takarításhoz "játszósruhát" vesz fel valaki, én sem frakkban festek-szerelek.
De az, hogy a reggel kirittyentett nő este hazatérve levakol-lepakol, és átvedlik "otthoniba" Az mit is hoz magával, amikor a férfi esetleg a munkája során szintén kirittyentett csinos hölgyekkel fut össze, otthon meg a kinyúlt mackóban kéne felidézni 10-20 év letűnt fiatalságát, és szexelni csak sötétben a paplan alatt, a napközben látott lányra gondolva...
Nem mintha a napközben látott lány 10 év és gyerekszülés(ek) után nem ugyanez lenne...

évuska 2012.12.26. 01:17:30

@cso zsi: Hát úgy, hogy a másodikban a nő meg meri élni, ki meri fejezni valóban, ami van, nincs megfojtva, átírva mindenestül még a lélegzetvétele is. Netán pénzt is keres, van más ambíciója is, barátai, lát a világból mást ő is -- így normális. És az bizony, akár a szabadság általában, kockázatos. De az életminőség akkor is jobb, mindkettőjüknek, addig is. Egy kapcsolat sikere amúgy sem a holtomiglan, van, aminek öt év a rendeltetése, van, aminek húsz.

És ha együtt maradnak, az nem a korda miatt lesz, hanem valódi, együttes akaratból. Az egész igazabb, nem szerep.

évuska 2012.12.26. 01:22:59

Csaxólok, én tök szívesen beszélgetnék egyébként, nagyon rég nem tettem, csak... szóval inkább csak beszélgettem volna, de látva azt a nagy érdeklődést, utánamkattintgatást, meg ezt a borzalmas minősíthetnékedet, nagyképűsködést, inkább nem. Amikor elfogynak az érvek, és túlcsordul a frusztráció, jön az alázás: nem is kellenél, nem vagy értelmes. A blogon is ez megy, csak ott nevetségessé válnak már előbb.

cso zsi 2012.12.26. 01:28:45

@évuska: Akkor melyikünk, hová tartozik?
Egyesek itt mindkét részről szinte egész nap itt lógtak a blogon, míg én pl. családi életet éltem (elvégre karácsony van, vagy mi) anyóséknál (akik a "kordában tartott" verziót élik), néha betekintgetve ide is.

Az "a nő meg meri élni, ki meri fejezni valóban, ami van, nincs megfojtva, átírva mindenestül még a lélegzetvétele is. Netán pénzt is keres, van más ambíciója is, barátai, lát a világból mást ő is -- így normális. És az bizony, akár a szabadság általában, kockázatos." típusból a negyediket fogyasztom.
Avagy ő engem.

évuska 2012.12.26. 01:33:26

@cso zsi: Hát mi, mi vajon miről fantáziálunk?

Én nem csodálkozom, ha ilyen nyomasztás mellett a nők inkább a semmiszexet választják, de tömegesen. Az utolsó hely, ahol tiltakozhatnak. Komolyan, olyan sztorikat hallok. Otthon is tűsarkú, anál, hármasban, hüvelyi orgazmus rendelésre, miért nem teszed meg nekem, érzelmi zsaralás, dühkitörések.

Nem értem, ha szereti, szexeljen, ha jobb úgy, akkor lámpafénynél (miért nem lehet? ez vajon milyen házasság?) vagy a tengerparton, ha jó vele, legyen vele, ha nem, akkor nyomuljon rá a napközben látott lányra. Minek hazudozni? Az nyomot hagy úgyis.

Egyet mondhatok. Nem kell semmit találgatni, rábeszélni. Ha akarja a nő, ha jó neki, azt tudni fogjátok.

Csak hát az a nem-lotyó, akire vágynak a férfihangon (szűzlánnyal, mint írják, 80 százalék esély van a tartós házasságra! guminővel meg 99, mert ereszt az is), aki kellően tapasztalatlan, az nem lesz ebben sem tudatos és laza, az lehet, hogy harmincévesen is szorong, nincs neki jelzéskészlete, derűs önfeledtsége, azt hiszi, nincs jobb, és ha elmondaná, mire vágyik, az ciki lenne. Fáradt is, meg a gyerek... hagyják már őt inkább...

évuska 2012.12.26. 01:38:57

@cso zsi: és, milyen? Mit vársz ezektől a kapcsolatoktól, őnekik milyen, kudarc volt mind? Mi nem működött? Tényleg érdekel.

(Bár riasztóan gyakran állítják férfiak, hogy ők aztán olyan egyenlőek, sőt, az ő feleségük elnyomja őket... aztán kiderülnek az apró manipulációk, a nyomasztás, akaratérvényesítés eszközei, a megcsalások, amelyektől egy férfinak mindig sokkal könnyebb.)

évuska 2012.12.26. 01:40:52

Nem raktam ki a seggem, sem a profilom, hanem mohón nyomozni kezdtél utánam, aztán meg minősítettél nyilvánosan kívül-belül. De nem fogod fel úgysem, úgyhogy én hagyom abba, most.

törökmonika 2012.12.26. 01:49:38

úgy érzem, hülye irányban megy egy a beszélgetés. ki hogy néz ki, hány gyereke van, mit csinál... hagyjuk ezt, boldog karácsonyt, kedves keresztény polgártársaim. a többieknek meg jó pihenést.

törökmonika 2012.12.26. 02:08:16

na. csaxólok innentől másutt kommentelget. elég volt.

évuska 2012.12.26. 02:12:49

Te, aki hirtelen ilyen érzékeny lettél a partnered miatt, aki mellett egy idegen nő seggét nézegeted és aztán sértegeted is, mert te független férfi vagy, mondd már meg, miért ne írhatnék én nőiségről, a testemről, orális szexről, a cicimről (milyen hamar megtaláltad azt a júliusi bejegyzést, azonnal a szex menüpontra kattintva, természetesen), ha egyszer ez a munkám?

Neked mi jut arról eszedbe, ha egy ismeretlen nő ezekről ír? Kivel van itt a gond szerinted? Mit gondolsz, mit akarok én tőled? Az egész világ egy nagy virágos rét, hívogatóan, kacéran illatoznak, neked csak le kell szakítani? Sajnos, nem így van. Erre berúgod a vakondtúrásba.

Miért ne fejezhetném ki az olvasóimnak a testem elfogadását azzal a szimbolikus fotóval, a blogírás hangulatát, az otthonomat, a férjemmel való kapcsolatomat? És miért lihegsz még mindig a sarkamban? Nektek miért jut mindenről nem is a szex, de valami nőalázás eszetekbe? Ez a durva, hogy ez tényleg nem vonzalom, nem szex, hanem a hatalom gyűlölködő kiélése, és felhasználod a közhelyes, buta nőhibáztatást: minek teszi ki akkor stb. Ezt már lemeccseltük két másik trollal, hogy az én blogom, az én profilom, oda ő beléphet, de az ő viselkedése az ő felelőssége, azért, mert görény, meg csorog a nyála, nem ér engem nyilvánosan gusztálni meg hibáztatni, kínos helyzetbe hozni. A frusztrált gőg magánügy.

évuska 2012.12.26. 02:24:12

@cso zsi: Én meg egyedül vagyok, és szarul. Azért itt egymásra mutogatni, hogy a másik miért itt lóg, miért nem él családi életet, meg a saját kommentelésünket menteni elég ciki. Semmit nem tudunk egymásról.

törökmonika 2012.12.26. 02:28:59

nyugalom, nyugalom, nyugalom.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.26. 07:08:45

@jacint70: A ri-posztjánál írt egy kommentet, ahol azért kibújt a szög a zsákból, hogy mennyire volt ez az írás "humoros" meg "ironikus".

Idézem őt:
"baszki. tudátok ti, pasik, mennyibe kerül egy gyerek? én, mint hülye szőke nő, inkább nem eszem, évek óta nem veszek magamnak új cipőt meg semmit, mert kell a pulyáknak. hadd ne hatódjak meg azon, hogy leléptek a gyerekeitek mellől, vagy el kell mellőletek menekülni. NEM ti nevelitek a gyerekeiteket. csak finyxogtok, hogy fizetni kéne valamennyit, hogy legalább ehessenek."

Továbbra sem bírja ki, hogy ne vegyen minden XY kromoszómájút egy kalap alá. Ez engem joggal irritál, mert csakugyan vannak szarházi férfiak (ahogy nők is), de kikérem magamnak, hogy egy általam nem meghatározható és megváltoztatható paraméterem miatt egy halmazba soroljon másokkal.

cso zsi 2012.12.26. 12:23:03

@évuska: Na igen. Talán az nem működött hosszú távon, amit most is tettél.
Valami mást kerestél-értelmeztél a mondandómban, mint amit leírtam.
A férfiak egyszerűek, és amit mondanak, azt úgy gondolják. A nők ellenben mindig belelátnak valamit, amit soha nem is gondol a férfi.
Persze a nők elvárják a gondolatolvasást is, ami néha működik, sok esetben viszont nem.
Mindezt úgy, hogy szeretem, és tisztelem a nőket. Az ellenkezőjét viszont ritkán tapasztalni.

évuska 2012.12.26. 13:02:09

@cso zsi: Mi nem működött hosszú távon, mire gondolsz?

Tudtam, hogy ha leírom, miért ülök itt, ezt kapom. Vártam ezt. Rögtön válásra, elhagyásra gondoltok, és persze én voltam a rossz, azért. Ti láttok bele, értelmeztek tolakodóan, a kétbites sémáitokkal.

Ezek az egyirányú, sötét csövek az agyatokban. Az x-es kolléga, ha már ennyit nyomozott, ezt is tudhatná és világgá kürtölhetné. Csak miért karácsonykor?

Minden nőgyűlölő azt mondja, hogy szereti és tiszteli a nőket. Ez a nem vagyok rasszista, de... logikája.

cso zsi 2012.12.26. 13:32:02

@évuska: Óbazzz.... Ezt most hogy sikerült?
Ha nőgyűlölő lennék, valószínűleg már rég férfiakkal élnék, mint valamelyik szomszédom.
Mi a bánatot kerestél a mondandóm mögött?
Némelyek fordítva vannak bekötve.

Az, meg hogy egyedül töltöd az estét, számomra újdonság volt, és fel sem tételeztem volna. Megismernélek szívesen, de jelenleg foglalt is vagyok, és lehet, hogy kb. apád lehetnék. Bár manapság ez sem akadály. ;)

2012.12.26. 13:50:06

@évuska: Nálunk a pornó is OK. Nézhetem a feneked. Amit írsz, kiteszel arra reagálhatok. Élj ezzel együtt.

Kitilthattok, de a sémáitokat nem erőltethetitek rám. Írhatsz a belső világodról, az előítéleteidről amelyek szűrőjén keresztül képtelen vagy a szavamat, szavunkat megérteni. Ez kizárólag rólad szól.

@cso zsi: Úgy látom kár erőlködni, csak output működik a hölgy. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.26. 13:58:49

@cso zsi: ez mondjuk sosem ertettem. Hogy miert kell otthoni ruhaba atoltozni (pedig kedvesem is probalt ravenni). En itthon is olyan ruhaban vagyok, amiben barmikor ki mernek lepni az utcara. Igaz sminkelni meg amugy se nagyon szoktam.

t@-JzK-: lopikulat nem volt elnyomas. Meg 10 eve is megkaptam, anno szerverterem mellett dolgoztam helpdeskeskent, operatorkent, hogy azert nem raknak at operatornak, mert egy no nem bir el egy szamitogepet.
Akkor voltam 70 kilo, akire meg rabiztak, alulrol utotte a 60at. Foiskolan is ateltem, mit keres egy no mernoki palyan, szoval hulyesegeket legalabb ne beszelj.

évuska 2012.12.26. 14:23:07

@cso zsi: Nagyon szépen kérlek, ne elemezd a magánéletem, ne taksálj te sem. Én sem foglalkozom a te személyes ügyeiddel, nem magyarázom bele, hogy biztos azért égetted oda a rántottát, mert impotens vagy. Az érveidre válaszolok, és ahogy a blogon is, jelenségekről írok. Mindenki magára veszi, érdekes.

A nőgyűlölők nővel élnek, nagyon érdeklik őket a többiek is, épp ez a lényeg, és előszeretettel kontrollálják, minősítgetik, alázzák meg őket, ilyen egyszerű kis troll-technikákkal, ahogy a másik kolléga (aki hazudik, hogy engem megszégyenítsen, mert nincs a blogon olyan kép október óta), meg még ezerféle módon. Kettős jelenség: meg akarják alázni a nőt, fölénybe kerülni, erőszakosan kommunikálnak, mintha gyűlölnék, de közben ragaszkodnak hozzá, mániákusan csak vele foglalkoznak, kapva kapnak azon, hogy valaki a közelükben van egyáltalán, csorgatják a nyálukat, és hangoztatják, hogy ők mennyire szeretik a nőket (a megfelelő nőket, persze, akik fiatalok, szépek, engedelmesek). Elég sok jelenség felfűzhető erre, és mérhetetlen fájdalom ez rengeteg nőnek. De persze ők ezen is csak gúnyosan nevetnek, mit érdekli őket a nők, köztük a saját anyjuk, húguk, feleségük fájdalma.

Nem vagyok benne biztos, hogy te is nőgyűlölő vagy, de nem is mindenki van ennek tudatában. Az biztos, hogy átléped a határt, a normális emberi beszélgetés határát. Kérlek, ne tedd.

Az eredmény az, hogy a másik rosszul érzi magát, és gyakran a szándék is. Addig tolakodnak a másik személyes terébe, addig elemzik fölényeskedve a kinézetét, kapcsolatát, gondolkodásmódját, amíg diadalt nem éreznek; akármit mond, ír, akármi a kommentszabályzat, jóérzés, a kérése, egyetlen esélye marad: elhallgatni, elkullogni. Ha nem kullog el: hát minek provokált? Élőben ezt nem mernék megtenni, én mégse gondolom, hogy ez a virtuális lét miatt lenne így. Hiszen azok az indulatok, szándékok, amelyeket a fórumok, blogok láthatóvá tesznek, eleve megvannak bennük. Ja, és a trollok túlnyomórészt vidéki, rossz anyagi helyzetű férfiak. Nekem nagyon tanulságos ez, szeretem megfigyelni, ahogy a dolgok működnek, és megírni.

évuska 2012.12.26. 14:40:44

@vigyorex: S előtte vajon mi történt? Mire írom mindezt? Vagy mazsolázgatsz te is, keresed, mitől lehet a földbe döngölni?

évuska 2012.12.26. 15:22:11

@vigyorex: Éppen azok teszik, jól mondod. Nem kell velem vitatkozni.

évuska 2012.12.26. 15:23:53

Monika, ez újraregisztrál folyton.

cso zsi 2012.12.26. 15:54:56

@évuska: Már végképp nem értem, mit is csináltam....
Én kérek elnézést.

cso zsi 2012.12.26. 16:09:21

@vigyorex: Én tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt 35 év párkapcsolataiban minden téren én lehetek a hibás, hiszen én vagyok a pasi. De egy novellát írni valami olyasmiről, amit még csak nem is gondoltam...

törökmonika 2012.12.26. 16:19:58

na, ugye megnyugodtak a kedélyek.
kivágtam néhány kommentet és kommentelőt, ettől persze semmi nem fog változni, de legalább nem olvasható minden szarság.
majd lesz új.
én még mindig mosogatok, mert behalt a mosogatógép.
továbbá várom a párom, mert szeretem. igaz, pasiból van, de hát elnézem neki :)

törökmonika 2012.12.26. 16:32:43

továbbá.
szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy ez itt az én blogom. azt írok bele, amit csak akarok.
akinek nem tetszik, ne olvassa.
nem közírás, nem újságban jelenik meg.
ha megjelenik könyvben (egy része már megjelent az ulpiusnál), az vegye meg, aki kedveli a stílt.
aki nem, az meg semmiképp.
hogy mit gondolok a világról vagy benne a gender-témáról, az én dolgom. lehet velem vitatkozni.
a vitához semmiképp nem tartozik hozzá, hogy ki hányszor baszik, mekkora a segge, vagy épp elég ronda-e.
ha megfigyeltétek, egyetlen egyszer sem ekéztem senki férfiembert ilyesmi miatt, mert méltatlannak éreztem volna.
tartsátok ti is ehhez magatokat.
lehet nem szeretni az írásaimat, persze örültem volna, ha kicsit többen röhögtök felhőtlenül, mondjuk például pont úgy, ahogy az exem tette, amikor még nem az az exem volt.
most már az. ez semmit nem von le az emberi értékeiből. nem véletlenül húztam le vele 22 évet.
ő meg velem, hasonló meggondolásból.
ehhez nagyjából akkor van közötök, ha mesélek valamit.
bántani nem fogom hagyni, mert a gyerekeim apja és felnőttkorom nagyrészét vele töltöttem.
respect.
na de attól én még röhöghetek önfeledten a hülyeségeken.
mint ahogy ő is megteszi - igaz, kurva jó humora van, szemben itt néhányotokkal.
és majd ha akarok mesélni az új páromról, akinek szintén fenomenális a humora (és még főzni is tud), akkor majd mesélek (meséltem, csak nem olvassátok a blogomat).
nem kérdeztem, mi a véleményetek a magánéletemről.
nem kérdezte senki az itt kommentelgetők közül, tetszik-e a segge a többieknek.
nem kérte senki itt, hogy ilyen durva hangnemben beszélgessünk.
uff.

törökmonika 2012.12.26. 19:23:31

na most ne kezdjünk bele a hagyományos női és férfi szerepek elemzésébe. már rég nincs itt semmi hagyományos. mint ahogy szerencsére elég sokáig nem is volt, csak futólag, vagy kétezer évig. úgy érzékelem, hogy ennek vége, csak az eddig felérendelt fél még nem vette észre. hát majd észreveszi.

2012.12.26. 21:16:25

@évuska: Valami nem oké a fejedben. :(

Látom azért is én vagyok a hibás, mert a blogodon (amit vagy ezen posztoknál vagy korábban itt linkeltél) linkelt facebook oldalra (vagy a blogodon linkelt ?másik blogodról? linkelt facebook oldalra) mentem. Ezért én már nem mondok igazat. Momentán azt sem tudom hol a blogod, hol a facebook oldalad. Túl sok a komment ezért nem keresem elő a képet. Ettől azonban kettőnk közül még te követed el amivel vádolsz. Semmilyen nyomozást nem végeztem csak ötletszerűen kattintgattam minden menüpontra (szerinted a szex kulcsszóra :D).

Megfosztanád az embert az emberi oldalától. Nem, egy meztelen test soha nem lesz mindenkinek közömbös. A szex sem, akkor sem ha munkatéma. Az aljasság az, hogy kiraksz egy képet egy citromról és beszólsz ha beindul a nyáltermelés. Biológia. Nem azonos ez azzal, hogy "jogos zaklatni egy miniszoknyás nőt" és nőgyűlölő bárki aki a képre reagál, ez csak a te fejedben keveredik. Magam nem szeretnék ilyen reakciókat, a mondanivalót tartom fontosnak. Ezért nem rakok ki képeket egyik esztétikus testrészemről sem. Mint kapcsolatban élő ember valójában a foglaltságomat azért jeleztem, mert az ember ezt egyértelművé akarja tenni. Nem feléd irányult, nem vagy nekünk fontos. A másik úr sem ezért szögezte le ugyanezt. Ez az egyenes kommunikáció, a partnerünk felé gesztus (= nem itt ismerkedünk).

évuska 2012.12.27. 04:11:52

@csakszól_ok: Na most akkor közömbös vagy nem... de a válasz csak téged érdekelhet. Én tudom.

Nem szólok be, te zaklatsz. Nem emberi oldal, hanem lihegés. Mert nem kalkulálja bele a másikat, aki KÉRTE, hogy ezt ne. Te csak nyomod, és erőszakolod, hogy én akarom, és biztos azért. Nos: NEM AKAROM. Itt te szórakozol jól, és egyáltalán nem érdekel a másik, csak a saját értelmezésed, kisagyi reakciód, ez pedig nem emberi. Nem akarok olyan valakivel, aki ennyire gyík, kacérkodni, sem a szexusomról beszélni, a véleménye sem érdekel. Azért mondod, mert bámulod a pornót, és elhiszed, hogy Hennessy rád mosolyog a végén. Nos, nem. Hanem tükröt tart, hogy mennyire manipulálható vagy szexszel. Én nem vagyok manipulálható, és a szexualitásom csak személyes viszonyban létezik, nem Móricka-karikatúrákra meg idegenek fotójára indul be, általában a vakvilágba nem szórom. Na, ez az emberi.

Nem kell olyan valakire a szexuális nemtudommidet erőltetni, aki nem kér belőle, nem kíváncsi rád mint férfira. Lehet csak simán beszélgetni, persze ez a hajó már elment, de majd mással próbáld ki, az az igazán emberi, ha a saját önzésed, cerkaverésed ragacsával nem vonsz be mindent. Nem, nem természetes, és nem férfias.

Ha bármi reakciód van a képről, az a te szexualitásod. És ott írd, ne itt rugózz már rajta, ne akarj mások előtt tetemre hívni. Jó kép, szerelmes kép, az önelfogadásom meg a blog felszabadultságának szimbóluma.

Ott is marad, nem társkeresés, kezdj vele vagy az emlékével valamit, az árnyaltságod, intelligenciád, világképed, érdeklődési köröd szerint, de a te dolgod.

Nem élek kapcsolatban.

évuska 2012.12.27. 04:15:43

Meg még az nem stimmel, hogy nem a beszólással van itt baj: szerinted a citrom maga is problémás, ha ő egyáltalán létezik, te akkor a nyáladat fröccsentheted, ahova akarod, hiszen ő citrom. Sok nő van, sok kép, nehéz lesz mindegyiket ilyen kitartóan provokálnod.

évuska 2012.12.27. 23:00:27

@cso zsi: Oké, én tanár vagyok, mindig adtam új esélyt, de akkor tényleg ne akarj lenyomni.

évuska 2012.12.27. 23:01:36

@csakszól_ok: Nem, jóval kevesebbet, mint az átlagot. De aki abuzált, ugyanígy kezdte, ugyanilyeneket mondott, ugyanúgy nem értette, és akkor még fiatal és igen szép is voltam, képzelheted.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.12.28. 06:58:46

A poszthoz csak ennyit: amilyen virágot szakítottál, olyant kell szagolnod...

évuska 2012.12.28. 12:10:25

De népszerű vagyok! Tényleg, annyira ugyanúgy viselkednek, húszasával kapom a kimoderáltaktól az e-maileket. Persze az is lehet, egyvalaki van sok nicken. Gyanús ez a sok dec. 25-26iki regisztráció. Mindenki nekem akarja megmagyarázni, hogy rosszul gondolom. Gúnyos, hibáztató, zárt sorok. És kutakodnak, nyomnak le, oktatnak, tanácsokat adnak -- és mind férfiak. Míg én mindvégig magamról beszéltem, a bloggal érveltem, jelenségekről írtam, senkinek kinézetét, magánéletét nem taglaltam, nem is érdekel, ez nem társkereső.

évuska 2012.12.28. 12:35:36

@sorica123: sértőek a soraid a törölt bejegyzés alatt (jött az e-mail), és erőltetettnek érzem ezt a sok sarkított csúnya szót, nem értem, mi bánt ennyire. Ha velem szeretnél beszélgetni, figyelj ide. Kissé árnyaltabban írtam én oda, te meg lerohansz, tökre nem mondtam, hogy nem kell az áldozattal foglalkozni, azt mondtam, nem azt kell firtatni, mit miért csinál, meg tanácsokat adni neki, terelgetni, mert ez nem segítség, hanem empatikusan kell megközelíteni, hinni neki (és volt még két, nagyon részletesen érvelő blogbejegyzés). Nem mondtam, hogy az egyik szegényke, a másik meg rohadék, de azt igen, hogy amit mondasz, hogy a kommunikáció, folyamat stb. megközelítés akkor működik, ha egyenlőek az erőviszonyok, a kiszállás esélyei. De a helyzet az, hogy aki nő, és kiszáll vagy ki akar, akár évekig próbálkozik, azt nagyon durván megbüntetik. És még azt is mondtam, hogy mint a bélpoklost kerüli mindenki, hogy nevén nevezze, ki a valódi kezdeményező meg a haszonélvező az elnyomó sztorikban, mindig azt mondják, hogy hát, aki hagyja magát... És az érzelmi, gazdasági, verbális bántalmazottak iszonyú sokan vannak, inkább a többség érintett.

Ha a folyamat stb. lenne a lényeg, akkor használna az így megközelítő párterápia, rengeteg önsegítő könyv a bántalmazottaknak, de nem használ. Amiről én írok, azt meg válogatottan intelligens nők olvassák, meghökkentően sokan, és nagyon hamar rátaláltak a méltó lét akár úgy, hogy minőségi lett a kapcsolatuk, mert elkezdtek beszélni, akár úgy, hogy kiszálltak, erősen, az önhibáztatás erőpocsékoló körei nélkül. Te is, ha érdekel, olvass inkább, nekem rossz, ahogy így rámtámadsz, ahogy erőseket akarsz írni az én kontómra, és igazságtalan is.

Nem vagyok kétpólusú, hanem volt szerencsém megismerkedni a jelenséggel, történetek, sorsok százaival hosszú évek alatt, és összeállt a kép, ami még a saját bántalmazottságom után sem állt össze, én még akkor is azt gondoltam, hogy én rontottam el, és az ismerősök is csak csodálkoztak, ha nem aljas rágalmakat terjesztettek, de senki nevén nem merte nevezni, mi történt. Ja és tudom azóta, milyen olyan kapcsolatban élni, ahol nem nyomaszt, nem zsarol, nem minősítget, nem akar behajtani rajtam senki semmit, hanem elfogad és a maga valóságát tesi oda, nem a hibáztatást, vádakat. Mit ne mondjak, nagy különbség. Felszabadító. Nincs téli depresszió, nincsenek sírásrohamok, örökös bűntudat, önpusztító gondolatok, van viszont erő, derű, iszonyú sok munka, jó barát, hosszútávfutás.

Csak magamról írtam ebben az előző bekezdésben, de tudom, ez is konc, mindjárt elemezni fogják, mit csináltam rosszul, miben tévedek, biztos jól elhagytak stb. -- egyszerűen nehéz elviselni, hogy vannak ilyen nők. Engem csak a buta vehemencia, a türelmetlen közhelyek, az agresszív gúny zavar, semmi más.

Ja, igen, a háborúkat igenis férfiérdekek, férfilogika, férfihatalom irányítja, vagyis a torz szocializáció, mert nem kellene ennek így lennie, és a haszon is az övék, néhány tíz-százezer kevésbé erős férfi meg a polgári lakosság lemészárlása, megnyomorodása, elüldözése árán. Ez nem vérfeminizmus, hanem tény. Hogy a szocializáció menyire torz, eleve (mihez képest? egy méltányos, igazságos világhoz képest), azt az is bizonyítja, hogy az agresszív férfiak egyszerűen nem veszik észre, nem tudják, mit cselekszenek, letagadják a pedofíliát, nemi erőszakot, bántalmazást, verbális agressziót maguk előtt is, az áldozataik meg örökké magukat marcangolják.

sorica123 (törölt) 2012.12.28. 14:48:28

@évuska: sértő, mert csúnya szó van benne, édesistenem, ha mindenki úgy fogalmazna, mint a kiccserkészek... A többi _szót_ gondolom el se olvastad, mert "A Stílus Magaaz Ember" (Empórió Armani).
Az bánt eléggé, hogy láthatóan eldöntötted, hogy én márpedig csak egy áldoztato feleőssé tevő, hülyének néző bunkó lehetek, amiért azt mondom, hogy azzal messze nem ér véget a probléma, hogy leszedjük az elmebeteget a családról/partnerről. Ugyanis onnantól az áldozatnak kész az önértékelése, önbizalma, minden, és jósansszal bevonz még egy ilyen elmebeteget, de ha nem, akkor is egy félemberként fog lófrálni a viágban. Na? Elhallgatás, nemtuggyamiccselexxik, elhallgat. Most mondtam el, hogy mi lesz, ha valakinek van egy agyroggyant családtagja. És, azt is, hogy ettől általában az egész család beteg, akiket terrorizál az az egy normálatlan, azok se lesznek ettől jobban. De hát érted, eldöntötted, hogy én is egy vagyok az ellenséges agyhalott zombik közül, akiktől meg kell védeni szegény mindenki mást. És még sértő is vagyok - mintha nem láttál vonla még igazi troll-kommentet, vagy úgy általában internetet. Vagy például mérges embert.

évuska 2012.12.29. 00:06:58

@sorica123: Engem aztán nem sért a csúnya szó, elég széles a paletta, nem az a sértő, hanem az öncélúsága, ez a nagy hév, meg hogy nem érted, amit írok, megint tulajdonítasz (eldöntöttem stb.), miközben ugyanúgy folyton velem foglalkozol, mint a trollok -- le is szarhatnád. Nem gondolom, hogy az áldozatot felelőssé tevő stb. lehetsz, de ebbe mindenki, aki még nem döbbent meg eléggé, belecsúszik, hogy az ő viselkedését akarja megváltoztatni, azt nem érti, pedig az tök érthető, és leginkább durva kényszerek, félelmek irányítják. Olvasd el még egyszer, mire mit írtam, nem tudok többet mondani, személyeskedőnek érzem ezt már. Minden, amit mondani akarok, amúgy is a blogon van, nekem meg bejöttek a jó zsíros munkák, vége a szabadságnak. Láttam mérges embert, de téged sokat olvastalak máshol, és nem hiszem, hogy troll vagy, vagy ne értenéd. Azért vagy sértő, mert belém magyarázol, és sarkítasz a rovásomra, és én vagyok a téma, nem az érveim.

évuska 2012.12.29. 00:22:52

@sorica123:
Igen, igen: a bevonz szóért, az áldozathibáztatás e könnyű lehetőségéért statáriális, letöltendő börtönbüntetést szabnék ki, ha én lennék a belügyminiszter egy napig. Úgy mennének el bilincsben a női lelkek megélhetési megértői, meg az egész melírozott újságíróhad. Istenem, de szép lenne. Régóta mondom ezt, ez sem ellened van.

Nem az a megoldás, hogy leszedjük róla, hanem az, hogy kollektívan és valóban elítéljük a magatartását, általában is, észrevesszük a jeleket és szankcionáljuk, és akkor nem lehet következő sem. Nem tartjuk például természetesnek, ártatlannak a munkahelyi molesztálást, a tizenéves csajok hajkurászását, a verbális agressziót, hasonlóképp, de biztos rosszak a példáim, mint azt sem, aki sarokra parkol vagy otthagyja a kutyaszart. Elvekről írok most, de azok is fontosak.

Nem a bevonzással van a baj, nem az áldozat a gyenge, nem ő téved, hanem a bántalmazók kezébe adnak olyan jogosítványokat a társadalom, a hiedelmek, hagyományok, hogy ez a végeredmény, és ne feledd, hogy Ohióban és Brazíliában pont úgy, mint nálunk. A kezdeményező és a haszonélvező is ő, tehát tőle kell elvenni a fegyvert. Nagy élmény ám valakit a markodban tartani, kivonulni sértődötten a helyzetekből, ha büdös a munka, nem hallgatni végig a másikat, megdugni, akit csak lehet. Nem rossz az, csak az embernek nincs pofája hozzá, meg aztán fél a szankcióktól. Épp ez az, hogy a férfibántalmazók ezt és még mennyi mindent olyan nyugodt lélekkel csinálhatják, egyáltalán nem kell félniük sem a szankcióktól, sem attól, hogy kiderül. És nincs ám választék, aki felteszi a hogyan választhatott ilyet, miért tűri stb. kérdéseket, mintha azt gondolná, egy-egy ilyen rohadék van, de ott asok-sok normális férfi. Többé-kevésbé a túlnyomó többség manipulál és saját haszonra gyúr, együttműködésnek se híre, se hamva. Nézd meg, Árpa Attilával, Stólbucival és hasonlókkal van tele az összes újság, Till Attila is, a családszerető ikon arról beszél, a felesége annnnyival jobban tudja ezeket a gyerekek körüli dolgokat... Az itteni legények is cáfolták, a férfiak nem ilyenek, aztán a kommunikációjuk ékes bizonyítéka volt annak a lenyomó, alázó, pökhendi magatartásnak, amitől minden második nő szenved.

Még azt érzem, hogy inkább az kattan rá a blogra is, aki élt már hosszú párkapcsolatban és van gyereke, mert akkor kapcsolnak be azok a szoftverek, amelyekről én írok. Én is vitattam mindezt, mondtam is a múltkor egy középkorú nőjogi aktivistának, hogy én írtam azt a levelet tizenhét évesen, hogy én igenis a hagyományos nőszerepet szeretném, mi a baj azzal. És ő olyan türelemmel válaszolt nekem. De hagyományos nőszerep is lett, gyerek, itthonlét, házasság, meg boldogság is, mert azt sem csak bénán lehet. De csak olyasvalakivel, aki örül, ha nekem jó.

ABC123456 2012.12.29. 21:22:41

Ez az egész így érthetetlen, nem kellett volna moderálni,
vagy tegyétek vissza a másik felet is, vagy ezt se tartsátok meg,
mert így minek ?

törökmonika 2013.01.01. 21:39:31

@ABC123456: sok mindenben igazad van. azt azonban már a monitor se bírta nyomdafestékként ( :) ), ami ott volt. ráadásul nem csak itt, másutt is rámszálltak. gondoltam, legalább ennyi privát (hehe) szférám lehessen. gondoltam továbbá még azt is, hogy aki nem hülye, rájön, hogy ha nem találja az előzményt, az még nálam is kiverte a biztosítékot, pedig tényleg legendásan birka vagyok. ez így elfogadható? nem fogom visszatenni a hányást.

ABC123456 2013.01.01. 23:19:29

Persze. Sok a barom, igen. Megértelek. BÚÉK !
süti beállítások módosítása