Nem ebben állapodtunk meg!

török_mónika_profilkép.jpg

 

A kettes sorszámú lányom lenyomott a gép elé és azt mondta, hogy írjak. Igaza van. Pár éve megjelent egy könyvem A nagy Ő címmel. És még mindig élünk! Ezt lehet itt nyomon követni.

Friss topikok

  • Bodócsy Vera: Amíg élek, nem felejtelek. Nagyon szerettelek. Köszönök minden írást, fotót (2020.09.03. 17:37) Tíz jel, ami arra utal, hogy esetleg egy kicsit fáradt vagy
  • : @tomtyi: mellesleg II. Ottónak nem volt osztrák felmenője , legkevésbé I. Ferdinánd. Mivel mintegy... (2018.08.20. 00:39) Honfoglalás
  • urbánugar: Hm. @Konyvmolyolo: Egy ilyen munka talán engem is érdekelne. Legalább is szívesen kipróbálnám mag... (2018.07.18. 14:38) Levél anyámnak
  • Bodócsy Vera: Szerettem mindet, mentettem, amit csak tudtam. Nem tudok aludni a hiányodtól. Nem így kívántam, ... (2018.07.13. 03:29) Feljegyzések a pelenkázó mellől 26. - Pillanatképek
  • aranyosfodorka: Hosszú, hosszú titkos, néma olvasás után muszáj megszólalnom. Ez igaz ? Hát Te is ? Sajnálom, de t... (2018.05.02. 10:00) Szerettem

Térdre! Imához!

2012.12.03. 01:53 | törökmonika | 11 komment

Ezek tényleg hülyék.

A következő évi beiratkozáskor választ kell adnunk arra a kérdésre, hogy gyermekünk az állami általános iskolában az erkölcstanórán vagy az egyház által szervezett hit- és erkölcstanórán vegyen-e részt. Választani kell! Ezek az órák ugyanis a kötelező tanórai foglalkozások részeként kerülnek megszervezésre.

Ezért ahhoz, hogy az adott iskolai évfolyamot a tanuló teljesítse, közérthetőbben, ne bukjon meg, legalább elégséges (2) osztályzatot kell szereznie ebből a tantárgyból is. Természetesen, ha a gyermek hiányzik ezekről az órákról, a szülő éppúgy elveszíti az iskoláztatási támogatáshoz való jogát, mint ha másik „hagyományos” óráról maradt volna távol. Megindulhat a szülővel szemben a szabálysértési eljárás is gyermeke igazolatlan iskolai mulasztása miatt.

Annak, hogy ezek a foglalkozások beépülnek a tanrendbe, a másik következménye az, hogy az iskolai dokumentumokban (napló, törzslap) fel kell tüntetni a tanórák idejét, a résztvevők nevét, a tanulói teljesítményt. A tanuló részére kiállított bizonyítvány pedig kitörölhetetlenül tartalmazni fogja azt az adatot, amelyhez egyébként még az oktrojált alaptörvény szerint sincs senkinek semmi köze. Bár a szülő jogosult megválasztani, hogy gyermekének milyen legyen a vallása, az esetek túlnyomó többségében ez a szülői döntés meghatározó egy egész életre.

Nos. Mivel nagyjából másfél évet kell így, a futóbolondok mellett féllábon kibírni, nem akkora a gáz. A hatéveseknek be kell tanítani, hogy az efféle kérdésekre azt kell válaszolniuk, hogy majd az anya megmondja. És ne dőljenek be semminek!

Az anyukák pedig negédes mosollyal bemennek majd az iskolatitkárhoz vagy az osztályfőnökhöz, és azt mondják, hogy: közöd?! Engem itten ne vegzáljál.

Aztán más iskolát keresnek, ahol persze ugyanez a procedúra.

A hatévesek szüleit kérem, hogy várják ki, amíg a futóbolondokat elzavarja a népakarat oda, ahova valók.

Amúgy is jobb hétévesen kezdeni az iskolát, Hoffmann Rózsa ez ügyben is le van maximálisan szarva. Szerintem leüli majd a törvényesen kiróttat.

Amúgy meg csöndesen röhögök itt magamban, mert miközben a pedagógusok óraszáma nő, a fizetésük csökken, mert nincs rá pénz, akkor majd nyilván vallásoktatókra lesz lóvé. Csókolom, vatikáni egyezmény?! Vagy hogy? Ki fogja finanszírozni?

És az ateistákat ki tanítja majd ateizmusra?

Az ateizmus pont olyan vallás, mint az összes többi.

Épp elég baj, hogy egyáltalán felmerülhet a kölykök között, hogy meg van-e keresztelve vagy sem. Kit érdekel?! Ezen belül pláne kit érdekel, hogy mely felekezetben csinálták ezt vele.

Egy iskolában írni, olvasni, számolni, irodalmat és nyelvtant, idegen nyelveket kell tanulni, össze kell szokni, tudni kell együtt kimenni a nagyszünetben ordibálni, illedelmesen használni a klotyót, kulturáltan felelni kérdésekre és esetleg tudni a thalesz-tételt, de azt már csak felsőben.

Ehhez képest lesznek kiscsoportok? Te, fiam, a bénégyesbe mész hittanra, mert ott vannak a reformátusok, te, lányom, meg az a3-ba, mert ott vannak a katolikusok, a zsidók addig kint fociznak, az ateisták pedig külön matekpéldát kapnak?!

Tényleg működőképes elképzelés. Életszerű.

De mintha kicsit alá volna becsülve a pedagógus-társadalom. Legalábbis itt nálunk, falun, a tantónéni mindenkinek megtörli az orrát. Mindenkinek ad uzsit meg leckét. Mindegyikkel egyformán ordít, ha hülyék. És nem katolikus orrot töröl, hanem gyerekét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmonika.blog.hu/api/trackback/id/tr354944221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpreston 2012.12.03. 09:28:24

lengyel barátainknál, akik a békemenéssel már erősen kisegitettek bennünket, mindez már jobban előrehaladt.mivel eddig az állam a papság minden követelésének eleget tett, hiszen nem meri megkockáztatni, hogy az ellenzék keresztyényellenességgel vádolja, most valószinűleg a hittan kötelező érettségi tétel is lesz.ime a jövő egyik érettségi tétele: miért szent az anyaegyház? a helyes válasz: mert benne lakozik a szentlélek.

törökmonika 2012.12.03. 09:33:17

@mpreston: akkor ők még hülyébbek. autodafé is szokott lenni vasárnaponként?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2012.12.03. 09:54:43

Hát persze! Nem is reng a föld itt ezredévek óta.

mpreston 2012.12.03. 09:59:35

az egyik hittankönyv szerint az ateizmus a gyereket a narkótikumok felé kergeti, az abortusz olyan, mint a terrorizmus,
az onanizálás nagyobb bűn, mint az atombomba, az antibébi tabletta, az kimondhatatlan bűn, az anya pedig nem más, mint a magzat skafandere.
van itt még mit tanulni , átvenni.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2012.12.03. 10:02:47

Az ateizmus nem vallás. Az ateizmus pont arról szól, hogy nem "hiszel", hanem "tudsz".

RomBold! (törölt) 2012.12.03. 11:13:56

@fovarosi.blog.hu: Tévedés. Ez csak az úgynevezett "erős ateisták" jelmondata. Léteznek úgynevezett "gyenge ateisták" is, akik be merik vallani, hogy nem tudják, hogy isten létezik-e vagy sem, de hisznek abban, hogy isten nem létezik. Ezeket az elnevezéseket egyébként elég szerencsétlennek tartom, mert a gyenge ateistákat az istenhívők gyenge hitű vallásosként, az erős ateisták pedig gyakran csak ostobaként kezelik. Ráadásul ott van még az úgynevezett gyakorlati ateizmus is, ami lényegében annyit jelent, hogy "teszek rá, hogy létezik-e isten, mert biztos vagyok abban, hogy istenről (ha létezik egyáltalán) egyik vallásnak sincs semmilyen tudása"

Griska 2012.12.03. 16:43:13

Az ateizmus nem vallás, de hitbéli kérdés... Isten létét nem lehet bizonyítani, sem megcáfolni, mert változik az időben és emberenként, ami benne foglaltatik...

törökmonika 2012.12.03. 19:06:51

@Griska: ezért pont olyan vallás, mint a többi.

innig 2012.12.04. 03:08:58

Szóval azt szeretnéd mondani, hogy a gyereket erkölcsre nevelni hülyeség.
Napi problémáink egyik fő forrása éppen a gátlástalan erkölcstelenség, mert a ne lopj, ne ölj, ne garázdálkodj, másét ne kívánd, senkit ne csapj be, ne hazudj, tiszteld a többieket stb. szinte kiment a divatból. Mintha a szülők is elfelejtenék ezeknek az együttélési normáknak a becsületes megtanítását, ezért inkább örülné kéne, hogy az állam végre kezébe vette a kérdést. Magad írod, hogy van vallás nélküli erkölcstanóra és van vallásos. A vallás nélküli is ugyanazokat a négyezer éve lefektetett szabályokat fogja tanítani, csak talán kevesebb eredménnyel. A választás azonban szabad, ha nem akarod hogy a gyerekeid megérintse az Istenhit, az a te döntésed, később majd úgyis foglalkoznak vele mint minden normálisan fejlődő ember.
Talán magad sem gondoltad át rendesen, hogy mi ellen is tiltakozol ebben a blogban.
Csak mellékesen említem, hogy a mindennapi jog alapja is a vallás, ha megnézed a fő büntetéseket körülbelül megegyeznek a vallásban kialakult lényegi tiltásokkal. Így akár akarod akár nem, ateistaként is keresztény értékrendben élsz és ha európai vagy akkor így éltek az őseid is az elmúlt ezer évben.

törökmonika 2012.12.04. 08:33:24

@Innig: ühüm, tényleg életszerű. heti egy órában majd biztosan megtanulja a gyerek, amit otthon vagy amúgy az egész körülötte lévő világban nem. szorgalmasan jegyzetel, figyel az atya/erkölcstanár intő szavára, kicsöngetéskor megy és megjavul. még véletlenül sem az van, persze, hogy minden pedagógus alapvető dolga, hogy az etikát közvetítse minden megnyilvánulásával, kell ennek külön tantárgy. aha, biztos. csak az a fránya napló és adatlap, ami kicsit rosszabb a regisztrációnál, csak az ne volna. kovács pistike katolikus. mert ez véletlenül sem személyes adat ám.
kicsit szövegértőbb olvasást kérek! :)

Assam 2013.01.07. 14:54:24

Isten létét valóban nem lehet sem bizonyítani sem cáfolni. Ráadásul én azt hiszem, hogy Isten, az igaz Isten a legmélyebb magánügy. Más nem is lehet. Aki szerint nem az, és mindenáron saját meggyőződését szeretné mindenki más torkán lenyomni, mások életét beletörni a maga által képzelt keretekbe, ott igencsak nem stimmel valami.
Egyébként egy gyereknek nincsen vallása. A szülőnek lehet, de katolikus meg ateista gyerek nincsen, csak gyerek van. Majd ha elég nagy lesz, hogy el tudja dönteni, hogyan vélekedik ezekről a kérdésekről, akkor lehet neki is vallása, és lehet, hogy nem ugyanolyan lesz, mint a szülőké. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy okvetlenül ellenzek mindenféle vallásoktatást, de azt igen, hogy rigid tényekként tanítsuk a hittételeket a gyerekeinknek, elhallgatva, hogy ezek nem olyan módon eldöntöttek, mint a Thalész-tétel. Inkább valahogy úgy kéne lennie, mint a zeneoktatásnak, hogy: fülelj, mit hallasz, kisfiam. De azt ne mondjuk meg, hogy mi tetszik neki.
süti beállítások módosítása